DIY: kylskåpsmagnet

 
I julklapp gav jag bort en hel hög med hemmagjorda kylskåpsmagneter, en härligt personlig present. Jag tänkte berätta hur man tillverkar en sådan! (Ledsen över den dåliga kvalitén på bilderna, men jag gjorde dessa presenter sent på kvällen den 22:a december, haha!) 
 
Material: 
Foto
Sax
Vanlig tejp
Magnettejp (Clas Ohlson)
Plastfilm (Panduro) 
Band, t.ex. spetsband
 


Steg 1. Ta ett foto och skriv en eventuell text som du vill ha med. Texten sätter du fast lätt genom att använda en liten dubbelvikt tejpbit. Klipp sedan ut en så står bit av plastfilmen som du vill använda - jag tog några millimeter större på varje sida. 

(Vad gäller plastfilmen så finns det både tjock och tunn plastfilm. Jag köpte tjock och då måste man lägga plastfilmen på framsidan av bilden och använda tejp i hörnen för att få fast den, som jag gör här. Om man har tunn plastfilm ska man vika runt den runt bilden på framsidan och tejpa fast på baksidan. Mer info om den tunna plastfilmen finns i det här inlägget där jag fick idén om magneterna ifrån.)
 
 
Steg 2. Sätt en liten tejpbit i hörnet som visat på bilden ovan och vik sedan bak de två bitarna som hänger utanför. 
 
 
Steg 3. Ta något slags band, t.ex. har jag på denna bild använt spetsband som jag köpt på en hobbyaffär. Klipp ut en bit av bandet och lägg i hörnet. 
 
 
Steg 4. Vänd på hela bilden och vik in hörnena. Tejpa fast. Sätt sedan fast en bit band i varje hörn. 
 
 
Steg 5. Sätt fast magnettejpen på baksidan. Voilà så har du en fin kylskåpsmagnet! 
 

Comments

Elin

Åh tack så mycket! :) hoppas du haft en bra jul!

2012-12-28 @ 19:38:41
URL: http://eamandanielsson.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0