Mysigt och mumsigt hos mormor

 
Sedan flera veckor tillbaka hade jag bestämt mig för att jag ville spendera en sommardag tillsammans med min mormor. Med endast några få dagar kvar i min hemstad innan jag byter ort var det slutligen dags! Idag har vi haft det hur mysigt som helst och tiden bara sprang förbi! Bilderna blev många och färgstarka, så de får berätta om vad vi har haft för oss. 
 
 
 
Ute på landet. Jag älskar detta hus. Det doftar underbart "mormor" och får mig att tänka på massor av barndomsminnen som utspelat sig här. Sedan trädgården... En stor, öppen gräsmatta där man kan leka jage eller spela fotboll; förtjusande blommor i mängder av sorter; planteringar av allt möjligt läckert som man kan äta!  
 
Mormor i sitt essä: i växthuset! 
 
Där plockades det material till dagens lunch. 
 
Måltiden avnjöts i uterummet och bestod av ugnsbakad lax i dillsås med kokt potatis samt grönsaker från trädgården: gula och röda tomater, sallad och gurka! 
 
Den första överraskningen som mormor hade att bjuda på var att hon hade sparat sina björnbär till mig, eftersom jag sagt att jag älskade dessa. Så jag blev riktigt glad och plockade på! 
 
När jag hade tagit varenda litet moget björnbär från busken så berättade mormor att hon hade en buske till! Den gömde sig bakom vedboden (uttalas naturligtvis "ve'boa") och där var bären helt enorma! Alltså ännu godare! Jag som redan hade plockat en del fyllde nu en hel burk! (Och slukade några under tiden som jag plockade, hihi).
 
Ännu en mumsbit från trädgården: vindruvor! 
 
Under de sju timmar jag vistades där skulle man kunna säga att vi spenderade halva tiden till att prata och den andra halvan till att äta! Förutom lunchen så fikade vi självfallet två gånger. Den andra gången var efter lunch och då fick jag syn på den här goda efterrätten! Mormor sa: "Ja, om man ska få storfrämmat så får man ju slå till storslaget!". Åh, så snällt! Storslagen var efterrätten minsann! 
 
Denna drömmiga efterrätt bestod av vaniljkräm längst ner, sedan en biskviebotten (mandelkaka), rosa hallonmousse, några hallon och slutligen gelé ovanpå. Otroligt smaskigt!! 
 
 
 
Det bästa under dagen var så klart att umgås med mormor. Hon visade mig foton på sina mor- och farföräldrar och berättade härliga historier om vad hon hittar på med sina vänninor - eller "de andra tanterna" som hon kallar dem! Vi tittade på bilder från när hon hälsade på mig i Paris och diskuterade resor, flytt, politik och mycket därtill. En riktigt härlig dag som skapat nya, fina minnen! ♥ 

Comments

Daniella Åberg

vilken fantastisk trädgård ♡

2014-08-27 @ 23:27:05
URL: http://vapenbroder.blogg.se/

Emelie - Lever drömmen i Paris!

Det är något med relationen till far/morföräldrar som är sådär riktigt speciell och härlig. Känner igen mig så, i den relation jag själv har med mina farföräldrar.

Och WOW, vilka björnbär. Inte illa!.. Sedan visste jag inte ens att vindruvor frodades gott här i Sverige, det var något nytt för mig...

Sedan den här fikakulturen som är så extra stark i den äldre generationen. Love it. Fika är njuta, och klart man ska satsa lite när man har finbesök!

2014-08-28 @ 00:45:24
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Elin

Oj vad rörd jag blev utan någon vidare anledning. Det var precis sådant jag brukade hitta på med min mormor när hon var i livet, det är sådana minnen man har med sig livet ut :)
Toppen fin blogg du har förresten!
Kram.

Svar: Vad härligt att höra, Elin! Jag var lite i samma sinneslag när jag skrev texten. Nämen tack så mycket, vad snäll du är! Kram på dig!
Viktoria - Hallon

2014-08-28 @ 18:39:15

Paulina Suonvieri

Denna maten alltså, ser verkligen inte illa ut! ;)

Kanske något du vill att flera läsare ska se? Jag har på min blogg en liten "Readers' Recipe" där ni kan få vara delaktiga av att dela med er av era recept/ mat-foton, i syfte att vi ska hitta nya inspirerade recept och/eller bloggar. Jättetråkigt med sådan här reklam I know, men läs mer om det på min blogg om du är intresserad :)

//hundredkitchenstories.blogg.se

2014-09-08 @ 16:42:34
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0