Paris, mon amour!

Busiga tjejer som väntar på RER-tåget. Foto: Katarina Merlander

Det är fantastiskt att ha vänner som hälsar på mig här i Paris. Vilken rolig helg jag har haft tillsammans med Karin och Katarina! Vi har sett och gjort hur mycket som helst, och skrattat en hel del på vägen. I lördags bestämde vi oss för att åka till följande sevärdhet. (Kan du lista ut vilken det är ...?) 
 
Just det, katedralen Notre Dame! Vi gjorde besöket genomförligt: började med att besöka kryptan under jord (kändes som ett museum där man kollade på massa nedrivna väggar), sedan gick vi in i själva kyrkan och slutligen klättrade vi upp några hundra trappsteg i toppen! Ska man turista så ska man göra det ordentligt! Kyrkan var prydd av en massa vackra, färgade fönster, som enligt min åsikt var det vackraste där inne. 
 
Katarina och Karin i den lugna stämningen. (Och ja, vi körde alla tre på joggingskor under dagen. På det sättet var vi lika turistiga alla tre - speciellt när vi hade framme våra kameror!) 
 
Väl uppe i tornet väntade oss vackra vyer. Oja, jag älskar utsikter. Det har var en lagom höjd också - jag gillar när man kan se en bra bit, men ändå kan betrakta det som är under en utan att behöva kisa för att det är för långt bort! (Som man till exempel behövde i Eiffeltornet ...!) 
 

En liten park på andra sidan Seinen. Den höga, svarta byggnaden är Tour Montparnasse. 

Fototokarna i oss var framme allihopa. 
 
Glada var vi så klart! Fotot till vänster är taget av Katarina! 

Du trodde väl inte att jag hade glömt att ta med en bild på Eiffeltornet? Åh, detta vackra monument...! Att jag aldrig tröttnar! Tornet blev lite svagt på den här bilden för att solen var framme över den delen av Paris just då, men inte över vår ... Ändå är jag riktigt förälskad i detta foto! 
 
Photo craziness! Älskar denna bild av Katarina! 
 
Mmm, tröttnar vi någonsin på Parisbilder? Jag hoppas att ni inte gör det, för glöm att jag kommer göra det! 
 

Comments

Emelie

Du gör min kärlek till Paris outtröttlig (och sanningen är att efter vårt samtal igår på facebook var jag så exalterad att jag inte somnade förrän 2, och vaknade 5 helt klarvaken! Snacka om att jag fick energi av lycka och pepp...).

En sak jag också har att göra kvar - jag har inte varit uppe på Notre Dame. Kan verkligen hålla med dig om att utsikten blir en helt annan när man kan SE sakerna. Det blir så mycket vackrare då. Som säg, uppe i l'Arc de Triomphe - har du varit där? Den vackraste utsikt jag sett!

Och vadå "trots det" nöjd med fotot? Jag ÄLSKAR fotot. Just det som gör det så sagolikt och magiskt är att Eiffeltornet ser lite ut som en illusion i solen - som att det nästan inte finns. Jag tycker, och tänkte först jag såg det, att det var sjukt vackert att du lyckades fånga just det. GUD, vad jag vill ha den där bilden och förvara som desktop wallpaper livet ut, typ. (eheheh, inte alls hyperaktiv angående Paris).

Det ser ut som ni fotonördar haft superkul! Hoppas på fler bilder från era äventyr, va :D

Svar: Ja, jag gick också och lade mig jättesent efteråt för att jag var alldeles uppe i varv, haha! Du måste upp i Notre Dame! Gratis för EU-bor under 26 dessutom! Ja, jag har varit uppe i Triumfbågen och det var fin utsikt därifrån. Jag vill gärna gå dit en kväll för att se Champs-Élysées upplyst i mörkret!
Nämen tack, vad snäll du är som vanligt!! :D
Viktoria - Hallon

2014-03-04 @ 08:07:50
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Daniella Åberg

gud vad fint med en klick grönt i allt grått <3

2014-03-04 @ 18:31:41
URL: http://vapenbroder.blogg.se/

Hanna

Åh vilka HIMLA fina bilder!!
Älskar hur man ser sacre coeur längst bort i bilden uppe på ett berg (på första utkiksbilden) och älskar den med eiffeltornet också hur solen lyser på den delen av stan och hur eiffeltornet och invaliddomens tak sticker upp bland alla andra byggnaderna, såå vackert verkligen!

Svar: Någon som känner Paris märker jag! Jag håller helt med på alla punkter!! Tack så mycket! :D
Viktoria - Hallon

2014-03-04 @ 23:13:36
URL: http://stjarnklarts.blogg.se

Malin

You three are seriously talented... Holy moly...VILKA BILDER!!! :D

Svar: Tack fina Malin!! Vad glad jag (och säkert de andra också) blir!!! :D :D :D
Viktoria - Hallon

2014-03-05 @ 10:12:32


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0