Universitetslivet & dess icke-existerande lektioner

Vänta lite, något stämmer inte riktigt här ... 
 
Aha, inte så smart att mixa upp kopparna i mitt rum. Jag tar hellre bruna sippar ur mitt te än vita sippor ur min vas, hihi! 
 
Tänk för ett år sedan, när jag ännu inte hade börjat på universitetet. Jag var ypperligt nyfiken på hur allt gick till och bombade min psykologstuderande kompis Emelie med frågor. Hon berättade om föreläsningssalar, matlådor och halvdagar, och slog mig med häpnad. Kan man verkligen ha färre än 25 timmar lektioner per vecka?! Jodå, det kan man, det har jag förstått nu. För tillfället är vårt schema så luckert att man får använda förstoringsglas för att hitta lektionerna, haha. En lektion förra veckan, ingen veckan dessförinnan och denna veckan en lektion här och en där... 
 
Det är en lyx, trots att jag måste spendera nästan all min lediga tid med att plugga. Jag har loggat in många timmar vid mitt skrivbord därhemma och fler kommer det bli. Det är bättre än alternativet, vilket skulle vara att ha massor av föreläsningar och behöva lära oss ännu fler nya grejer och därmed lägga ner ännu mer pluggtid! Det är så jag har hört att läkarprogrammets termin 3 kommer bli! Termin 2 gillar jag - den är känd för att vara frikostig med tiden: först chillad histologikurs (som blev stressad för mig eftersom jag var borta en vecka i Paris) och sedan nu inte alltför tung neurofysiologi!
 
Dags att återgå till motoriken, där jag ska läsa om hur centrala nervsystemet agerar för att vi ska kunna röra oss. (Seminarium imorgon!) God kväll, fina människor! 

Comments

Emelie Blad

Haha, nog kommer jag ihåg alla de där frågorna..! Och hur jag än svarade gick det inte att beskriva den fullständiga upplevelsen.. Men nu har du allt fått lite koll, lite knyck och så mycket insikt, inte sant?

Svar: Jag tyckte du svarade utmärkt på frågorna, men det är klart att en känsla är något som verkligen måste upplevas för att förstås - det har jag verkligen begripit idag när vi diskuterade neurofysiologi (emotioner) i amygdala och hippocampus! I hippocampus finns minnen om emotioner som man kan förklara i tal, men i amygdala finns minnen av hur emotionerna verkligen kändes - och det är något som inte kan återges i tal eller skrift! Föreläsaren pratade en hel del om att gällande den här sortens vetenskap så samarbetar psykologer och neurofysiologer mycket och forskar tillsammans!
Viktoria - Hallon

2015-04-14 @ 20:03:49
URL: http://sockerskrin.blogg.se/

Johanna Lange

Låter toppen! Ska sj börja studera juridik i höst. Lycka till med studierna! :)

Svar: Vad spännande! Tack detsamma!
Viktoria - Hallon

2015-04-14 @ 21:54:57
URL: http://johannaclange.blogg.se/

erica

jag uppskattar faktiskt terminerna där det är mindre schemalagd tid än då man har mycket schemalagda lektioner. känns mer lugnt på något sätt även om man sitter och pluggar hela dagen lång :}

vill också säga att jag älskar din blogg och dina inlägg :}

Svar: Visst är det mycket bättre! Åh, TACK snälla du, vad glad jag blir!!! :D
Viktoria - Hallon

2015-04-15 @ 19:53:04
URL: http://ericaskyllkvist.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0