Pluggsnacks & varför jag har en bok på huvudet

 
 
Gissa vem som klarade mikroskoptentan?! Woho, ingen mer mikroskopering! Jag tyckte inte det var fasligt svårt när jag lugnt gick genom de fem preparaten som vi skulle identifiera, men sedan när jag kom ut därifrån och hörde med de andra vad de hade fått för olika preparat insåg jag att jag hade haft en himla tur och fått riktigt lätta! Pieuf! 
 
Nu väntar tre dagars fortsatt tentaplugg, av den lite mer traditionella sorten, och då tycker jag att det är en underbar ursäkt för att hitta på lite roliga, nyttiga pluggsnacks! Denna eftermiddag är det äpple uppskuret i bitar och lite vindruvor tillsammans med en kopp te. Mums!
 
 
 
 
Tro det eller ej, men när jag sitter och skriver det här så har jag en bok på huvudet. Jo, jag lovar! Som många andra i klassen så känns det nu i nacken att vi har mikroskoperat nästan varje dag i en månad. Jag har försökt att sitta ergonomiskt, men det blir alltid att man lutar huvudet lite framåt. Det tär på nackmusklerna och har resulterat i att jag är jättespänd i nacke, axlar och käke. Det här problemet är också riktigt vanligt i dagens samhälle - nästan en folksjukdom har jag hört - i och med att många sitter och kollar ner på mobiler och datorer varje dag. För att få reda på hur jag borde handskas med det här hörde jag med en släkting som är fysioterapeut (sjukgymnast) och fick några tips: 
  1. Massage. 
  2. Värmedyna på axlarna. 
  3. Försöka ha bra hållning. 
  4. Lite övningar för nacken som man kan göra hemma. 
Detta är alltså anledningen till att jag sitter med en bok på huvudet. Nu när jag ska sitta vid skrivbordet och skriva mycket under tentaplugget ska jag försöka hålla en bra hållning. Förresten, vet du hur svårt det är att skriva med en bok på huvudet?! Jag som normalt vis nästan ligger över vänsterarmen när jag skriver, haha. Jag ska försöka hålla ut så gott jag kan i alla fall! 
 
Kämpa på, mina vänner! Snart är det fredag! (...intalar jag mig själv...) 

Comments

MYLLENBERG | kärlek, livsglädje & lite svettlukt

Gud vad smart att sitta med en bok på huvudet! Jag brukar springa omkring i klackar med en bok på huvudet här hemma för att öva hållning när jag går, men aldrig tänkt tanken att göra samma sak när jag sitter. Har samma problem som du och många andra med nacken, så det var ett grymt bra tips! Tack :)

Svar: Åh, vad underbart att gå runt i klackar hemma! Jag längtar till vår och sommar då man kan springa runt i klackar till vardags! Vad kul att höra att någon känner likadant med att man borde öva på hållningen!
Viktoria - Hallon

2015-02-24 @ 19:17:16
URL: http://myllenberg.se

JUNITJEJ

Kul att du klarade tentan!

Svar: Tack! :D Jag håller med, hihi!
Viktoria - Hallon

2015-02-24 @ 19:54:46
URL: http://www.junitjejen.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0