Hjärta och hjärna bråkar

 
Nervositeten slog ner som ett blixtslag i mig när jag steg innanför dörren i eftermiddag, efter att ha spenderat några mysiga timmar på mitt pluggcafé (varav en var tillsammans med min underbara fransyska Eline). Jag insåg plötsligt att det är i övermorgon som min omtenta är. Bara en liten dag kvar att plugga på och en miljon saker att kunna. Det pågår en inre kamp inuti min kropp, mellan mitt hjärta och min hjärna: 
  • Hjärtat säger: "ÅH NEJ, varför har vi inte gjort mer under de veckor vi har haft att plugga på? Vi kan ingenting, allt kommer att gå åt pipsvängen, och det är helt och fullkomligt mitt fel! Förlåt för att vi är dömda!!!" 
  • Hjärnan säger: "Låt oss tänka på det här objektivt. Vi har pluggat mycket på det här. Det är sant att det inte har varit supereffektivt alla gånger, men tror ändå att vi kan rätt mycket. Dessutom är det en hel dag kvar, tänk vad mycket repetition vi kommer kunna få gjort! Ja, kom igen, vi fixar det här!!!"  
Det hela lämnar mig alldeles darrig och osäker på vems sida jag ska ställa mig på: hjärtats eller hjärnans? 

Comments

Sara

Att bli nervös inför en tenta händer nog de allra flesta; jag själv blir likadan! Inte undra på, när man nu sitter med drivor av kunskap framför sig och inte har den blekaste om vad som egentligen kommer att dyka upp på tentan. Osäkerheten är värst. Men precis som du säger så har du ju pluggat! Lite tur, god sömn, bra snacks till skrivningen, och du har gjort allt du kan. Lite nerver är bara bra då de skärper till en, men blir det för mycket - djupandas! Innan tentan har hänt har du ju ingen aning om hur det ska gå, så varför inte tänka att du ska ge den vad den tål? :D Du fixar detta!

Svar: Du har helt rätt i allt du skriver!! Det känns som att jag kommer utsättas för ett lotteri, och att jag ska ha riktigt tur om jag ska få de frågorna som jag kan bäst imorgon på tentan. Men tillsammans med god sömn, bra snacks och ett gott samvete om att jag nu har gjort det mesta jag har kunnat så ska det förhoppningsvis gå bra imorgon! Samt lagom med nerver så klart. Tack för skön logik och motivation, Sara! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-19 @ 20:36:13

E

Hoppas det går bra. Tror de flesta känner så innan tentor sen går det oftast bättre än vad man tänkt sig! Får jag fråga dig, har du tips på hur man kan bli mer organiserad? Eller hur just du gör för att hålla dig organiserad, haha? :) T ex listor - du har nämnt att du gillar att skriva listor - det gör även jag, men känner att det blir för mycket papper överallt.. Skriver du listor på separata papper, eller t ex i ett visst block för listor? Lustig fråga men du verkar så organiserad, något jag gärna vill bli! Ha en fin kväll :)

Svar: Hej E! Vad smickrad jag blir över att du tycker att jag verkar organiserad! Det är något jag strävar efter att vara, och känner att jag får mer och mer kontroll över ju äldre jag blir och ju mer jag anstränger mig att vara organiserad. Precis, jag skriver mycket listor - i anteckningsblock, i kalendern, i mobilen och jag har mycket alarm etc, för att inte glömma något. Mest tycker jag att jag blir organiserad om jag skaffar mig en överblick över saker. Till exempel att jag ser att jag har fyra veckor kvar till en viss tenta, och fem delområden att gå igenom, och så gör jag upp en planering av hur mycket jag måste göra per dag eller vecka för att hinna gå igenom allt. Planeringarna brukar aldrig hålla hundraprocentigt, men de gör verkligen att man får en koll på situationen! Mina listor och planeringar hamnar lite överallt, men jag brukar ha dem "omkring mig" medan de är aktuella och sedan slänger jag dem. Till exempel har jag under 1,5 veckor haft ett litet papper med en planering över vad jag ska plugga på vilken dag, som har legat tillsammans med mina pluggpapper, men som imorgon (eller ikväll) åker ner i papperskorgen. Jag tycker om att skriva upp listan i ett block, riva ut sidan och ha den nära till hands, för att påminna mig om vad som behövs göras och när. Det blev ett väldigt luddigt svar, men jag hoppas att du drog någon nytta av det! Kram!
Viktoria - Hallon

2015-11-19 @ 21:37:35

Frida

Lycka till :)

Svar: Stort tack! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-20 @ 05:38:48
URL: http://fridanyburgs.blogg.se

Erica

Stort lycka till! :D

Svar: Tack så jättemycket! :D
Viktoria - Hallon

2015-11-20 @ 08:43:28
URL: http://ericaskyllkvist.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0