Caféfynd, kanelmani och en fin fransyska

 
Något av det bästa jag vet är att göra caféfynd. Det vill säga hitta riktigt mysiga ställen som erbjuder smaklökskittlande fika, har vänlig personal och det viktigaste av allt: är stämningfullt. Jag erkänner att jag är rätt kräsen när det gäller caféer, så när jag och min härliga vän Eline gick på caféjakt i Linné så rynkade jag näsan åt flera potentiella ställen, och när vi hade gått nästan hela Linnégatan ner så kunde jag inte bli att busigt fråga henne om vi inte kunde gå tillbaka till det första, trevliga caféet som vi sett och som låg lääängst bort på andra änden av gatan, hihi. Hon sa ja! 
 
 
 
På sistone har jag blivit helt tokig i kanel (misstänker att mitt undermedvetna är suget på julstämning) och beställde en varm, vaniljsåsdränkt bit äpplepaj och en kopp masala chai-te. Det var helt galet välsmakande! Jag vet att pajen ser ut som en muffins, men den var ihålig på insidan och hade en pajbotten med tillagade äpplen ovanpå, samt mer vaniljsås... Délicieux! 
 
 
 
Det enda som smakade godare på tungan än den där äpplepajen var all franska som lämnade min mun! Det var så länge sedan jag talade det vackra språket nu och kändes helt fantastiskt att låta den sidan av mig fjädra ut. Eline är nämligen underbart fransk, och numera läkarstudent på GU precis som jag!
 
Vi fick kontakt via min blogg innan hon sökte in här, medan hon fortfarande var läkarstudent i Paris, och sågs ett par gånger då vi utbytte intressanta historier om hur läkarutbildningen är i Sverige respektive Frankrike. När vi ses nu för tiden kan vi istället utbyta historier om fantastiska/bedrövliga föreläsare, illaluktade bakterielaborationer, skrämmande tentor och roliga föreningsaktiviteter! Tout en français bien sûr. Ou, fin, presque... (Allt på franska naturligtvis. Eller tja, nästan...). 

Comments

Mika

Det ser smaskigt ut med äpplepaj. Kul att du får använda franskan med jämna mellanrum så den hela tiden känns naturlig för dig. Trevlig helg!

Svar: Ja, det känns verkligen jättebra varje gång jag får plocka fram franskakunskaperna! Tack detsamma kära du!
Viktoria - Hallon

2015-10-16 @ 08:53:53

Emelie

Wow, det ser såååå smakligt ut. Jag kan verkligen känna hur lika den där mystjejen är i oss båda - som älskar hemmakvällar, tända ljus, te, långa caféfikor och härliga promenader... Vi tar vara så det mysiga i livet, verkligen. Och den där pajen.. Oj, oj oj... Skulle ljuga om jag sade att jag inte blev avis.

Oj, är Eline en fransyska som kan svenska? Eller är det engelska? Berätta mer! Så kul att kunna träffa personer via bloggen, inte sant? ;)

Svar: Helt, helt rätt. Jag föredrar 95 % av gångerna en av de mysiga, magiska stunder som du beskriver, framför en galen partykväll. "Mysigt" är nog mitt mest använda och mest uppskattade ord just nu! Det har till och med ersatt "härligt"! Eline har en svensk mamma och har kommit till Sverige varje sommar sedan hon var liten, så hon kan svenska! Hon ersatte läkarstudentslivet i Paris med ett i Göteborg istället. Exakt, man hittar verkligen liksinnade, mysiga, UNDERBARA människor via bloggen! ;D
Viktoria - Hallon

2015-10-16 @ 14:42:22
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Amanda

Gud vad god pajen såg ut! :)

Svar: Men eller hur!
Viktoria - Hallon

2015-10-17 @ 10:10:20
URL: http://momentswithme.blogg.se

Nasha

Vilken trevlig blogg! Vad hette cafét? Känner inte igen den. :)

Svar: Tack så mycket Nasha! Det heter Kafferosten! En riktig guldgruva!
Viktoria - Hallon

2015-10-17 @ 22:19:56
URL: http://callmenasha.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0