Vem har tid att deppa när livet väntar?

 
 
Okej, så jag blev underkänd på deltenta 2 i fysiologi, MEN... 
  • Himlen skimrade i blått och rosa när jag gick till skolan imorse och fick mig att le. Det var helt magiskt. 
  • Jag återvände till mitt favoritcafé med Therese idag igen och njöt av stämning och pluggmys. (Snart stammis!)
  • Jag lyckades laga supergoda panerade kycklingbitar i veckan. 
  • Att vara utomhus just nu är som att vandra i en färgsprakande, vacker sagoskog (löven är hänförande!)
  • Det är onsdag och jag har redan köpt två nya tesorter den här veckan (chai masala och kanel-blåbär). Den galna tefantasten i mig jublar! 
  • Jag kommer bli utomordentligt grym på fysiologi och ska klara de här sista tentorna om det så är det sista jag gör!!! Jag vet att jag kan fixa det här! 
 
Jag har redan sörjt färdigt över att den här tentan gick åt pipsvängen - med tanke på hur många frågor jag hoppade över på tentan så var jag förhållandevis säker på resultatet. Så jag deppade i en helg, men nu är det bara att lägga det förflutna bakom mig och fokusera stenhårt på fortsättningen. Vem har förresten tid att deppa när det finns så mycket fantastiskt som väntar i livet?! Vänner, god mat, ännu godare efterrätter, musik, kärlek, familj, resor, träning, naturupplevelser, idéer, planer och drömmar för att bara nämna några! 
 
 
 

Comments

Mika

Du är bra på att se livet från den ljusa sidan! Keep up the good work!

Svar: I'll try! :D Tack så mycket!
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 19:57:38

Sara

Kämpa, tjejen! A champion was once a contender who refused to give up. :) Din attityd här visar prov på en potential att bli en enastående läkare, tycker jag. Du är en förebild!

Svar: Mycket, mycket vist skrivet, Sara!! Under min lilla deppningsperiod tänkte jag att mina läsare skulle förlora sina tankar om mig och tycka att jag var dålig/svag som inte klarade tentan (eftersom det var lite åt det hållet jag tänkte om mig själv), men jag skulle haft högre tankar om både mig själv och om er, för ni är ju fantastiska som stöttar mig så! Megastort tack, kära du!!!
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 21:21:11

Anonym

Du är bäst!!

Svar: Hihi, nämen tack!! :D
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 21:51:43

ISA

men alltså verkligen rätt att fokusera på annat. ALLA kör på nån tenta då och då,, verkligen inte en biggie! heja på tills nästa istället :)

Svar: Tack så jättemycket! Jag ska försöka göra mitt bästa! :D
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 22:45:25
URL: http://isabyl.devote.se

Emelie

Jag förstår att det måste tagit hårt på dig att underkännas - men du är en så sjukt inspirerande person när du gör såhär! Du drar dig tillbaka, mår dåligt ett tag, och sedan samlar du ny kraft och kommer igen!! Det är sann styrka, sådant man gör när det känns som att man inte orkar/klarar av det. Att alltid lyckas är inte tecken på styrka, eftersom man aldrig visar hur man hanterar motgångar.
Återigen imponerar du på mig, Viktoria, och alla positiva punkter du listar upp är underbara!

Svar: Stort, stort tack till dig min vän!! När saker känns jobbiga så försöker jag tänka att jag i vilket fall kommer att få ut något av det - om jag möter en motgång och klarar mig ur den blir jag starkare och avdramatiserar sådana misslyckanden, eller om jag är deppig så kommer jag njuta av glädjen ännu mer när den kommer (kontraster måste finnas - annars kan inte den ena eller andra motpolen urskiljas)! Det är lätt att hitta viljan, så nu måste jag bara göra det enorma jobbet för att lyckas!
Viktoria - Hallon

2015-10-22 @ 17:04:56
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Anonym

Du är fantastisk! Du kommer klara av tentan jättebra, jag tror starkt på dig - du är intelligent och ambitiös! You go girl!

Svar: Åh, tack så enormt mycket! :D Jag ska försöka göra mitt yttersta för att sätta tentan den här gången!!
Viktoria - Hallon

2015-10-22 @ 17:22:36

Amanda

Älskar att du alltid är så positiv! :) Tror allt blir mycket lättare och roligare om man tänker positivt istället för att deppa ihop.

Svar: Det är jag helt överens med dig om! Tack så jättemycket!! :D Positivitet öppnar många fler dörrar än vad negativitet och deppning gör!
Viktoria - Hallon

2015-10-22 @ 17:23:33
URL: http://momentswithme.blogg.se

Anonym

Jag känner helt med dig i att bli deppig över omtenta. Från att aldrig ha ett enda omprov i grundskola+gymnasie till att börja på Göteborgs Universitet ( ja, jag går på GU också :-) ) och helt plötsligt fick mitt första prov som var underkänt! Jag grät hela vägen hem men pluggade på och fick nästan alla rätt på omtentan :-) då kände man sig bäst! Kämpa på, dig skulle jag vilja ha som läkare!

Svar: Ett sådant slag mot självförtroendet och/eller självkänslan är ju enormt svår att ignorera men jag tror att det bästa sättet att hantera det är precis som du och jag har gjort: att tillåta sig vara ledsen, men sedan lära sig från det, hitta motivationen på nytt och sedan satsa på att fixa det nästa gång, precis som du gjorde!! Jag ska försöka dra inspiration från dig och satsa på att göra detsamma nu! Åh, enormt stort tack för sista kommentaren - den värmer stort!!!
Viktoria - Hallon

2015-10-23 @ 18:02:14


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0