Viktoria vs. immunsystemet

 
Jag hade hört ryktena sedan innan, om att immunsystemet var jobbigt att lära sig, men jag tyckte ändå att det skulle bli kul att få reda på hur kroppen bekämpar infektioner och håller sig frisk - att "göra människor friska" är ju mer eller mindre det jag har bestämt mig för att göra med mitt liv! Efter en vecka med immunologi är jag dock helt slutkörd, det kan jag lova dig. Hur är det möjligt att jag har lärt mig så enormt mycket på en vecka och ändå inte begriper mig på det där systemet?! Okej, jag överdriver, jag förstår ju en del, men kan långt ifrån allt. Det är så många små processer (som dessutom liknar varandra) och mängder av underliga namn att lära sig (PAMPs, FDH, TLR, PRRs etc)
 
En gnagande stress och oro över att komma efter i plugget (vad med allt nuvarande arbete, en trolig omtenta, ännu en skriftlig tenta och en muntlig tenta) har plågat mig som ett skavsår den senaste veckan. Som tur har dessa obehagskänslor skingrat sig för tillfället, till hjälp från mina stödjande vänner som påminner mig om att vi alla är i samma situation och att vi kämpar oss genom det tillsammans. Spontant åkte jag och Therese i eftermiddags till mitt favoritcafé för att plugga, vilket verkligen uppmuntrade mig om att det här kommer gå till slut. Det kanske tar lång tid, det kommer utan tvekan kräva mycket ansträngning - men det kommer faktiskt lösa sig. Och i slutändan kommer det att vara värt det. 

Comments

Mamma

Styrkekramar till dig!

Svar: Tack, finaste mamma!!
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 05:54:27

Elin

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; du är verkligen min stora förebild här i livet och jag beundrar dig, din positiva inställning och din viljestyrka så enormt mycket! Jag förstår att det ibland kan kännas hopplöst och jobbigt, men jag är helt övertygad om att du har förmågan att klara dig igenom detta! :)

Svar: Wow, Elin, vad du rör mig! Jag blir så djupt glad när jag får läsa detta. Ett enormt stort tack till dig, för motivationen och peppen - du är en ängel!
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 15:32:04

Erica

Det låter riktigt krångligt men du kommer fixa det! Heja dig :D

Svar: Tack så jättemycket för peppen!! :D Jag ska göra mitt bästa!
Viktoria - Hallon

2015-10-21 @ 19:01:52
URL: http://ericaskyllkvist.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0