Öronvax och stetoskopselfies

 
Hej hopp i stugan! Idag har dånande öroninformation trätt in i mina auricula (och hälften kom ut igen ur örat på motsatt sida), men några delar tog nog vägen via hjärnans cortex på vägen och analyserades rätt! Dag in och dag ut går jag till föreläsningssalarna och utsätter mig för egendomliga, latinska anatomiord - men igår bröts mönstret för en dag då jag var ute på praktik! Oja, skåda den oerhört stiliga plommonfärgen jag fick på pyjamasen, samt hur snyggt stetoskopet passar kring min hals! (Som nämnt på min instagram - jag tröttnar aldrig på dessa selfies!) 
 
Det är alltid en upplevelse att vara ute på praktik. Denna dag gav som vanligt många intryck som lämnade mitt huvud alldeles snurrigt efteråt. Under dagen "intervjuade" jag och mina kursare patienter (tog anamnes) och undersökte dem (tog status), vilket jag innan var lite nervös över, men som så klart inte alls var så farligt i slutändan. Även fast det inte var mycket nytt denna gång på vårdcentral (och därför inte lika spännande som jag tyckt många gånger förut), känner jag ändå att jag blir lite mer varm i kläderna för varje praktiktillfälle, vilket ju är poängen med den här kursen (Tidig yrkeskontakt). 
 
Man kan inte få se spännande operationer och nyfödda bebisar varje gång! Det var lite kul att kika in i min kursares öra och få se lite cerumen i alla fall (öronvax), haha! 

Comments

Louise

Tack för en grym blogg :) Kämpar själv med att komma in på läkarprogrammet via högskoleprovet och att läsa din blogg gör mig galet motiverad :)

Svar: Nämen tack för komplimangerna! Åh, vad spännande! Stort lycka till!!!
Viktoria

2016-02-11 @ 15:44:59

Sara

Lila scrubs?! Så himla fancy!

Svar: Eller hur!
Viktoria

2016-02-11 @ 21:23:52


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0