God morgon, fortsätt drömma

 
 
God morgon, mina vänner! Vilken härlig dag! Jag verkligen älskar att vakna upp till solsken som smyger in mellan grenkvistarna och lyser upp löven utanför mitt fönster i ett härligt ljusgrönt sken! Mitt ansikte sprack upp i världens leende när jag drog upp rullgardinen imorse och fick se detta. Kvickt gjorde jag i ordning min frukost, virade in mig i en filt och slog mig ner på balkongen med en bok i famnen. 
 
Tiden gick alldeles för fort. Det var så mysigt att hålla mig varm i filten och försvinna i boken samtidigt som jag kände in naturen utanför. "Här sitter jag och känner in rummet," som min favorit Ernst skulle ha sagt. Likt honom är jag också en riktig livsnjutare! Jag uppskattar hjärtligt att min lägenhet är en bra bit från någon stor väg, så att jag kan sitta ute på balkongen och ha det alldeles tyst, förutom de lätta ljuden när brisen får trädens löv att dansa och ringduvan hoar. Vilken känsla! 
 
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax börja använda allt mitt anatomipluggmaterial som tynger ner bordet: 
  • Min dator, där jag bläddrar bland hundratals sidor i mina anteckningar, andras anteckningar, powerpoints och gamla tentor. 
  • Tre block - en för renskrivning, en för tentafrågor och en för kladd. 
  • Två tjocka anatomiböcker - en atlas och en lärobok. 
  • Flashcards - professionella flashcards (lånade av Anniina) samt 93 st egengjorda (räknade nyss, haha!)
  • Utskrivna övningstentor
  • Färgpennor, överstrykningspennor och vanliga pennor. Och ett sudd. 
 
 
 
 
Så här mycket kärlek finns det i mitt thorax! ♥ Haha! Anledningen till att det blev så hjärtligt på thoraxkortet var att jag originalt hade skrivit "Thorax & Buk" där, men det blev för många thoraxbilder för att ha dem på samma ställe som bukbilderna. Istället för att ta ett nytt kort där jag bara skrev "Thorax" så ritade jag över "& Buk" med en massa kärlek! Passande, eftersom hjärtat finns i thorax och råkar vara mitt favoritorgan. 
 
Det har gått riktigt bra med plugget den här veckan! Förra veckan var seg och det gjorde mig frustrerad att inte komma igång. Ur den här frustrationen lyckades jag i måndags dra fram disciplinen som krävs för att orka sitta många timmar vid det är bordet, och jag har lyckats hålla uppe motivationen rätt så bra sedan dess. 
 
 
 
Så här glad var jag igår när jag inducerade en självförtroendeboost hos mig själv genom att göra mig alldeles fin! Ibland när jag känner mig omotiverad till att plugga brukar jag snygga till både mig själv och min omgivning, och försöka se hela situationen utifrån med ögonen jag hade som 15-åring.
 
Då var hårt studerande, prydliga, unga kvinnor min stora inspiration, och jag drömde själv om att en dag sitta i en egen lägenhet i en stor stad, gå en avancerad utbildning och ha en riktigt snitsig stil. När jag idag behöver lite motivation till att fortsätta sträva efter mina drömmar kan jag bara tänka att jag just nu sitter och lever den dröm jag hade som 15-åring! Om jag lyckades med den så kan jag lyckas med nästa dröm också! 
 
Fortsätt drömma, kära du! 

Comments

Sarah

De e så mysigt me balkong :)

Svar: Visst är det!!
Viktoria

2016-07-07 @ 11:18:09
URL: http://CheerSarah.devote.se

Linda

Något av det bästa som finns att vakna till solsken! :)

Svar: Åh ja, absolut!
Viktoria

2016-07-07 @ 16:33:26
URL: http://utgardets.se

Erica

Man blir så otroligt glad av dig och din blogg, du är så positiv och i det finner jag inspiration! :D

Mysigt att ha en balkong där man kan äta frukost och bara mysa. All lycka till med pluggandet och hoppas du njuter lite av sommaren också! :D

Svar: Tack så jättemycket, Erica! Det värmer så i hjärtat när du skriver så!! Tack och ha en fin sommar!
Viktoria

2016-07-08 @ 09:13:34
URL: http://ericaskyllkvist.se

Emelie

Alltså du är så vansinnigt vacker, Viktoria! Och med lite extra piff blir det extra tydligt. Jag blir helt varm i hjärtat när du skriver om hur du njuter av din balkongfrukost - jag kan känna precis samma känsla när jag frukostpicknickar utomhus i parken, bara andas och lyssna och LEVA. Det är fantastiskt.

Dessutom är det otroligt finurligt och intelligent av dig att försöka gå tillbaka till unga Viktoria och hur LYCKLIG hon skulle vara över att inse att hon uppnått det hon drömt om. Nu lever du det! Med Fredrik, läkarprogrammet, lägenhet och ALLT!

Svar: Tack så jättemycket kära Emelie! Vi är nog lite av samma skrot och korn gällande livsnjutning och djupa reflektioner i vackra miljöer, samt vår passion till skrift! Tack för att du påminner om allt fantastiskt jag har - det får mig att njuta av det ännu mer!
Viktoria

2016-07-08 @ 10:52:41
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0