Studier / kärlek

 
Jag är så lyckligt lottad som får dela både tråkiga pluggdagar och roliga lediga stunder med min Fredrik. Han gör allt så mycket lättare! Uttråkade timmar med papper och penna blir så mycket roligare när jag ibland får en flirtande blinkning från soffan eller en 30-sekunders axelmassage eller en snabb puss på kinden då och då.
 
Då bubblar mitt hjärta och jag ler fånigt i några sekunder... innan jag fnissar till, skakar på huvudet och återgår till att fokusera på studierna. En triljon musklers ursprung och fäste känns då plötsligt mycket mer överkomligt att lära in än det gjorde en minut innan dess! 
 
TVÅ DAGAR KVAR TILL TENTA!!! Snabbrepetitionen har börjat!

Comments

Elin

Det kommer gå så bra på tentan!

Svar: Hoppas det...!
Viktoria

2016-07-30 @ 11:35:54

Mamma

Vad härligt att Fredriks närvaro underlättar dina studier lite då och då när du tentapluggar. Förresten, vad stor din porslinsblomma blivit! Den ser ut att må bra, precis som du gör när du är i Fredriks famn.

Svar: Ja, han är toppen. Aw, tack mamma!
Viktoria

2016-07-30 @ 13:25:54

Erika

Lycka till med tentan :)

Svar: Tack!! :)
Viktoria

2016-07-30 @ 17:28:16
URL: http://eriikasworld.blogspot.se

Mimmi

Lycka till nu! Det här fixar du. 😊

Svar: Tack så mycket!!
Viktoria

2016-07-31 @ 14:24:03

Jennifer

Hej Bästa Viktoria. Har följt dig ett tag nu, tycker du verkar vara en så otroligt vacker och genuin person.
Jag tänkte ställa dig en ganska så seriöst fråga, jag pluggar själv till sjuksköterska just nu. Det jag märkt av ifrån endel läkare och endel studenter (absolut inte alla) är att vissa kan ha en rätt så taskig attityd gentemot oss sjuksköterskor. Jag känner endel sjuksköterskor också, som har berättat saker som att hen träffade en ny AT-läkare, och eftersom att hon jobbat som sjuksköterska i flera år på denna avdelning där AT-läkaren var så berättade vad som skulle göras med första patienten. Varpå läkaren svarade arrogant "Ehh, du jag vet, eh jag är läkare".
Jag har också märkt av att vissa läkare blir arga ifall de någon gång skulle bli tillrättavisade av en erfaren äldre sjuksköterska inom ett område. Vissa läkare hälsar bara på andra läkare.. Har även själv stött på läkare som kläckt ur sig saker som "Jag var på arbetsintervju, men jag fick reda på att områdeschefen på vårdcentralen var en sjuksköterska så jag avböjde. Det går absolut inte att arbeta på en vårdcentral som har en sjuksköterska som chef". Det finns flera kommentarer på nätet där sjuksköterskor beskrivs som "wannabe läkare", "ej smarta", "läkare och sjuksköterska går att jämföra med pilot och flygvärdinna".. etc etc...

Jag tror att du förstår vad jag menar. Därför undrar jag hur du ser på relationen mellan läkare och sjuksköterskor. Jag själv ser relationen mellan oss som två arbetskamrater som är beroende av varandra. Vi är ett team, vi skall ha en fungerande relation och utan vårt samspel så skulle det inte fungera inom vården. Detta gäller såväl undersköterskor, sjuksköterskor som läkare.
Sedan undrar jag hur du ser på sjuksköterskor löner? Då menar jag enbart sjuksköterskor, jag gillar själv inte att sätta någon som helst yrkeskategori mot varandra då man har olika arbetsuppgifter, samt olika ansvar och erfarenheter.

Tack för en otroligt bra blogg annars. Jag är övertygad om att du kommer att fixa din utbildning galant!
Kram!

Svar: Hej Jennifer! Sjuksköterskor/läkare är en jätteintressant diskussion som jag har fört en del gånger tillsammans med en av mina närmaste vänner som också utbildar sig till sjuksköterska. Av mina erfarenhet på praktik har jag märkt att på vissa avdelningar finns det lite dålig stämning och attityd mellan läkare och sjuksköterskor, medan på andra avdelningar respekterar och rådfrågar de varandra hela tiden. Jag tycker absolut, precis som du, att läkare och sjuksköterskor ska jobba som ett team - man kan inte jämföra uppgifter för de kompletterar varandra och man kan inte vara utan någondera part. Personligen skulle jag inte ha några problem att arbeta under en sjuksköterska som vårdcentralschef och inte heller att bli tillrättavisad - jag respekterar att andra har längre erfarenhet än mig och om de hjälper mig att inte göra fel så är ju det bara bra! Jag tycker att man ska möta alla människor med respekt och vänlighet, och aldrig dumförklara någon annan. Gällande löner är jag inte insatt i något vårdyrkes löner (inte ens läkare), eftersom jag ändå har så långt kvar på min utbildning och kan därför inte uttala mig. Men med tanke på hur vilket hårt arbete sjuksköterskor lägger ner tycker jag definitivt att de ska få en rättvis lön för det! Tack för en intressant kommentar och lycka till i utbildningen! Kram!
Viktoria

2016-07-31 @ 20:25:54

Lisa

Jag säger bara, KICK ASS imorgon! Har följt dina dalar nu under snart ett helt år, och du är så himla ödmjuk och glad. Vill bara önska dig ett stort lycka till på tentan. Tänk positivt och hur fantastisk duktig du är som har pluggat HELA sommaren. DU är bra!
Kram!

Svar: Åh, tack så jättemycket, Lisa!! Vad glad jag blir, och vad snäll du är!! Kram!
Viktoria

2016-07-31 @ 21:23:48
URL: http://www.lilagardiner.bloggplatsen.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0