Våga inte fråga hur bebisar blir till

 
 
Är det inte en härlig känsla att börja en ny dag när man har humöret på topp? Imorse var jag superpepp på att gå upp, äta frukost och fortsätta mitt eviga pluggande! Med mina vapen (kopp i ena handen och penna i andra) antog jag utmaningen. 
 
Det intressanta området genitalia har hållit min uppmärksamhet de senaste dagarna, och jag har precis avslutat att läsa om det manliga för att gå över på det kvinnliga. Jag gillar att läsa om likheterna mellan könen (många strukturer har samma ursprung, samma nerver etc) så väl som skillnaderna, men det som lockar mest av allt är mysteriet hur två kroppar kan producera en ny liten kropp tillsammans. 
 
Jag känner mig som ett barn som nyfiket frågar "Hur blir bebisar till?" - och istället för det vanliga "De kommer från mammas mage" får jag den uppdaterade versionen med 12 000 detaljer som nästan (men bara nästan) tar charmen ur det hela. Host, host, glöm att jag frågade...
 
 
 
 
På något sätt tycker jag att manlig genitalia är mer spännande med alla sina körtlar och strukturer som jag fick färglägga så orealistiskt och glatt jag kunde! (Trots färgerna ser genomskärningen av penis lite ledsen ut, haha). Dessutom kunde jag innan fruktansvärt lite om hur det manliga reproduktionssystemet fungerade, medan kvinnliga hade jag i alla fall lite koll på - dock ännu inte i närheten så mycket som jag behöver kunna till tentan, hehe. 
 
Dags att återgå till uterus, ovarier och ligamentum latum! Ha det bäst, kära du! 

Comments

Emelie Karlsson

Men åååh vilka fina anteckningar!!

Svar: Nämen tack!!
Viktoria

2016-07-18 @ 16:01:42
URL: http://fictionalem.blogg.se/

Emmelie - mamma till två och ssk-student.

Jag tycker också den delen var spännande när vi läste den =)

Svar: Eller hur!
Viktoria

2016-07-19 @ 07:33:59
URL: http://www.emmgus.blogg.se

Fisen

Kanske en jättedum fråga, men stod o lagade mat förut och gjorde lite matlådor till jobbet... så nu undrar jag hur mat funkar när man pluggar på uni? Ser framför mig ett rum med två mikros och 100 studenter som precis kommer från föreläsning och alla vill värma matlåda samtidigt haha! Hur intar en (läkar)student sin näring under skoldagen egentligen?!

Svar: Det är inte alls en dum fråga!! Jag hade ingen aning om sånt innan jag började heller och kunde inte ens se det framför mig! Men du har ganska rätt i din tanke! Det finns olika lunchrum med allt från 4-12 mikroar, så om det är för fullt i ett lunchrum går man till ett annat. Sedan kan man äta lunchen i lunchrummet, men många av oss väljer att sitta i korridoren istället, som har bänkar med bord! Så är det hos oss, men jag kan tänka mig att det är liknande på andra universitet!
Viktoria

2016-07-20 @ 19:01:31

Sara

Hej! Jag har en liten off-side fråga, men jag minns att du brukade baka chokladfondant förut. Vilket recept använder du? Jag har prövat på ett tiotals recept men inget blir bra, har du något recept som du rekommenderar? Kram!

Svar: Hej Sara! Jag vet tyvärr inte riktigt vad du menar, för jag kan inte riktigt minnas att jag brukat baka chokladfondant...? Chokladgröt kanske du tänker på haha ;) Kram!
Viktoria

2016-07-23 @ 22:22:57

Charlotte

Din blogg är ju underbar...men det finns ett fel..du bloggar alldeles för lite ju..hahaha, Saknar din inlägg man blir så peppad på livet efter att ha läst din blogg. Kramar C

Svar: Jag skulle gärna blogga mer, jag lovar, men jag måste verkligen prioritera plugget just nu... Jag återkommer!! Kram!
Viktoria

2016-07-25 @ 20:50:48


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0