Dagar i blommiga klänningar

 
God morgon kära du! Så här somrig vågade jag bege mig ut idag, eftersom solen sken och det spåddes bli lika varmt som gårdagen! Just nu sitter jag på den där stolen bakom mig på bilden, i en tyst läsesal på Medicinareberget, och ska strax börja plugga metabolism. Jag vågade vara så radikal och ta en bild enbart eftersom salen är helt övergiven - vilken den ofta är, eller bara har några få studenter, och det gör den till en guldgruva! 
 
Men roligare saker än mig som smygfotar i läsrummet har inte hänt idag, så därför tänkte jag berätta om min gårdag istället! 
 
 
 
Även fast solen inte var framme hela tiden denna måndagsmorgon var det jättevarmt i alla fall, och under min cykeltur till skolan fick jag stanna vid kanten av cykelvägen för att ta av mig min jacka! Även då hade jag en blommig klänning på mig, och njöt av att känna kjolen virvla kring mina ben i vinden från när jag trampade mig fram. 
 
 
 
Jag var glad när jag kom fram till universitetet, och begav mig som vanligt till min tysta läsesal för att studera. Det är skönt att gå dit nu när jag pluggar till omtenta och är bra med en rutin som får mig ut ur lägenheten. Det känns lite som att gå till skolan för att ha lektion - bara att i klassrummet är det tyst, lätt ödsligt och lektionen pågår inuti mitt huvud istället för utanför. 
 
Den här gången pluggade jag graviditet och fosterutveckling, vilket är riktigt intressant! Ni som har följt mig ett tag vet att jag är näst intill beroende av te när jag pluggar, så denna gång bestämde jag mig för att ha med lite te att sippa på medan jag gjorde gamla tentafrågor. Jag var glad över att ha nytta av min termos, men saknade mina vackra tekoppar. 
 
 
 
Ett par timmar senare var det lunchtid och jag begav mig ner till Sahlgrenska för att äta tillsammans med mina läkarstudentskompisar som pluggar patologi medan jag pluggar omtenta. Klantigt nog glömde jag min matlåda uppe i skolan, så istället knaprade jag på nötter som jag hade tänkt ha till mellanmål i eftermiddag. Jag och gänget solbadade och babblade på om de senaste intrigerna i våra liv. 
 
 
 
Solen gassade på och massor av folk njöt av värmen vid fontänen på Sahlgrenskas innergård. Magnolia blommade vackert både i träd kring fontänen och även i buske uppe på Medicinareberget, och gjorde mig alldeles full av vårkänslor. Allt börjar bli grönt och blommigt utomhus - jag älskar det! 
 
 
 
Under eftermiddagen var jag hemma och mådde lite halvkasst med magont, och försökte småplugga blandat med chill och tv-serietittande. Sedan började det kännas bättre och när min pojkvän anlände på kvällen drog jag med honom ut på en lång promenad i solnedgången - trots att han hade sprungit 1,5 mil innan han kom hem till mig, hehe. Vi tog en vilopaus i gräset och satt där och ömsom tittade på den sjunkande solen, ömsom in i varandras ögon och var riktigt puttenuttegulliga tillsammans! 

Comments

Garngalning.blogg.se

Vad mysigt!! Här i Stockholm är det i stort sett sommar, hehe, det var 26 (!!!) grader igår! Tänkte höra, brukar du 'underhålla' din franska? Typ läsa böcker/kolla på serier?? Isåfall vad gör du isåfall? ^^ Ha det bäst!

Svar: 26 grader - himmelriket! Tyvärr får jag nog erkänna att jag är väldigt dålig på att underhålla min franska :( Jag lyssnar på fransk musik och sjunger med, men det är nog det enda! Älskar Vianney och fransk jazz!
Viktoria

2016-05-10 @ 13:48:28

clara

Hej viktoria! vilka omtentor läser du just nu?:) Jag kommer också börja T4 ! :) ha det bäst <3

Svar: Hej Clara! Åh, vad kul att vi börjar samtidigt, då ses vi på patologin! :D Innan dess ska jag ta igen fysiologi deltenta 3, genetiktentan och anatomitentan. Tänkte försöka mig på de två första innan den här terminen är slut! :D Ha det underbart du med!
Viktoria

2016-05-10 @ 22:09:30


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0