Valborg bjöd på konfirmation och cortège

 
Valborgshelgen flög iväg med massor av festligheter och resande hit och dit. Det har varit konfirmation, bio, familjehäng, Chalmers cortège och valborgsbrasa. Ibland är det härligt när man inte märker att tiden passerar! 
 
 
 
Min kusin Joakim hade en trevlig konfirmation där de demonstrerade några roliga sketcher med dueller mellan Jesus och populära kändisar som bl.a. Björn Ranelid, Zlatan och min personliga favorit Ernst Kirchsteiger! Efteråt var det dessutom kalas med en stor, mumsig buffé... Hehe. 
 
 
 
Familjehäng mår man bra av. Jag var på bio med pappa (Captain America: Civil War!), tittade på Let's Dance med mamma och spelade alfapet med syrran! 
 
 
 
Väl tillbaka i Göteborg var det dags att kolla på Chalmerscortègen, precis som vi gjorde förra året också (fast det var lite blötare den här gången, haha). Joel, jag, Olivia, Christoffer, Anniina, Veronika och Therese (som tar bilden) kurade ihop oss tillsammans på en mur på Viktor Rydbergsgatan och kollade på cortègen! 
 
 
Molnen hade stängt in oss i ett mulet fängelse med ett stundvis regnigt tak, men det gjorde inget för då hittade jag, Joel och Therese en ny passion medan vi väntade på att cortègen skulle börja: leta efter roliga paraplyn!
 
Chalmerscortègen är ett tåg av lastbilar med flak som chalmerister har byggt och själva uppträder på, som skämtar med det senaste årets händelser i Sverige och världen. Mina favoriter var att de skämtade med kungafamiljens stora reproduktion på sistone och ... 
 
 
 
... en annan favorit var att de skojade med reportern som sa att han inte hade sett en enda spårvagn idag - medan det går en spårvagn precis bakom honom, haha! 
 
 
 
Vi värmde upp oss på ett café efter cortègen (där jag och Joel knasade oss så mycket att jag skrattade så jag nästan fick ont i magen) och drog oss sedan bort till Slottsskogen för att kolla in Valborgsbrasan. Elden var mysig och det var till och med en DJ där, men regnet öste på och vi blev så blöta och kalla att vi efter det begav oss hemåt - och för min del tog jag ett varmt bubbelbad när jag kom hem! 

Comments

Emelie

Åh, var det redan ett ÅR sedan du såg på cortègen sist?! Det känns som att jag läste det på din blogg typ igår!... Åh, jag blir fartblind av hur tiden går.

Och jag förstår verkligen inte hur du alltid kan hålla humöret uppe. Jag menar, om det hade regnat på mig hade jag suttit där och varit grinig och ett superotrevligt sällskap, alternativt bara gått hem och surat. Du förundrar mig, kära vän! <3

Svar: Ibland flyger tiden fullkomligt förbi! Haha, tack fina du! Ibland bara mitt humör flyger iväg, men jag har sedan länge slutat försöka förstå mig på den, utan bara hänger glatt med på turen!
Viktoria

2016-05-02 @ 13:47:35
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Inez

Ser ut att ha varit en härlig helg! :)

Svar: Tack Inez!
Viktoria

2016-05-02 @ 16:17:29
URL: http://mazraegangall.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0