Jag vet, svart är tråkigt, men den var så varm!

Dagens utstyrsel. I ett impulsivt sista-minuten-drag bestämde jag mig för att dra på mig mitt nitbälte, eftersom jag tyckte att jag såg alldeles för mörk och tråkig ut annars. Natasha tyckte att jag såg lite fransk ut sa hon ^^ Trevligt att höra, jag ääälskar Frankrike! 


Life is unpredictable

Livet är oförutsägbart. Så dagens tips är att bara go with the flow :)


Vilken besvikelse, Saga sviker oss!

Det verkar inte som att filmen Vampires Suck kommer till lilla Uddevalla :( Åh, jag som så såg fram emot att dra ihop hela Eclipse-gänget igen och se på den!


Jorå, skoldags igen

Lite underligt, jag har inte ens tagit illa upp idag över att det är måndag. Normalt sett får jag superångest över att helgen är över och vill mörda någon när klockan ringer på morgonen. Fast allt är så nytt och spännande i skolan än så länge, jag har inte riktigt kommit till "åh nej, skolan!"-stadiet än.

Idag var första dagen med riktiga lektioner på gymnasiet. Vi hade bara samhällskunskap A och naturkunskap A. Där hände det inte speciellt mycket, liten presentation av lärarna, lite genomgång av vad vi skulle göra under hösten. På SK fick vi göra en liten frågesport, min grupp fick 12 rätt av 15, så allmänbildade är vi :) Det var faktiskt en fråga om Simpsons med (Som vi svarade fel på förresten, hahaha xD Men hur lätt är det att veta vem som gästspelat flest gånger av George W Bush, Gud och Britney Spears?)

Vi slutade 22 minuter över två och min buss gick halv. Jag kutade ner till kampenhof. Inte ett speciellt smart drag med tanke på att jag är förkyld, det kändes som en kniv stuckits in i halsen :( Man ska inte träna när man är sjuk! Äsch, jag hann ju med bussen, röd som en tomat i ansiktet ;) Men jag gör nog inte om det på ett tag.

Resten av denna dag ska spenderas till att packa inför övernattningen med klassen på Nordens Ark imorn! :D

Klart man behöver motivation för att plugga. Vi borde käka glass varje gång.Jag och Magda är bäst på att plugga. (Det äger att vi har franska ihop!) Båda sa frekvent "jahopp, det var visst fel ..." Skrattade gjorde vi så klart mycket också (speciellt när hennes 7-åriga brorsson sa "Ungar!" åt ett skrikande barn som värsta vuxna haha :D) och vi pratade, nynnade och mumlade medan vi pluggade. Men bara för att vi ens försökte tyckte jag att vi var värda den marängsviss som vi åt! :D


Litet meddelande från mig och min syster


Sloppy Sunday

Jag känner mig som en riktig eremit, jag har bara varit hemma hela helgen och slappat. Har faktiskt gjort liite läxa, men inte tillräckligt. Bara efter första veckan på gymnasiet har jag 4 läxor till nästa vecka! Fast en är i och för sig till på tisdag när min klass turligtvis åker iväg på övernattning till Nordens Ark.

Nu ska jag snart ta mopeden till Magda och öva lite franska i alla fall, även fast vi tror helt olika om vad vi har i läxa och båda är övertygade om att vi själva har rätt. Vems envishet kommer segra? Ja, jag är ju inte känd för att vara den envisaste av oss båda ... Får väl plugga på båda sakerna ;)

Älskar låten, älskar videon


Tre timmar fattigare, 60 minnen rikare

Det dånar från hustaket! Här haglar det för fullt, det ser jättekonstigt ut. Små vita pärlor som faller ner i ljusets hastighet och hoppar runt på gräsmattan. När det är sånt här väder är det perfekt att vara inne och till exempel göra ett fotoalbum. Så gissa vad jag precis har gjort ...?


Jag vet, dåligt paint-jobb xD


Ingen underbar skönhetssömn i natt inte

Usch, vilken hemsk natt jag har haft. Är det inte så att man ska sova ut och sova som en stock efter första veckan i skolan när man har varit tvungen att gå upp så tidigt? Det var inte vad jag gjorde i alla fall. Jag vaknade massa gånger och var helt slut, men hade svårt att somna. Drömde mardrömmar som jag inte kommer ihåg och nu på morgonen har jag ont i nacken. Min röst är konstig också, men det är den ibland när jag precis har vaknat. Känner mig inte riktigt frisk, något känns fel. Hoppas bara att jag inte blir sjuk nu ...! Alla ettor på öppna ska ju på läger nästa vecka! :O

Första lektionen ever på gymnasiet

Idag hade jag min första lektion på gymnasiet! Jag fick precis som jag ville och ska ha franska ihop med Magda! Inte så mycket till lektion idag, vi bara frågade varandra vad vi hette m.m. på franska och fick en rundtur på Sinclair av Madame Josefsson haha ;)

Än så länge har jag inget internet hemma på min underbara Mac, men det ska det bli ändring på. Jag håller på att försöka övertala mina föräldrar att låta mig skaffa det. Kostar 39 kr i månaden, men det tycker jag det är värt. Har ju faktiskt jobbat i sommar (och för en timme sen förresten) och har tjänat ihop lite stålar. Jag borde få bestämma vad jag ska spendera dem.

Mac in my heart!

Just nu sitter jag i skolan i ett lärolandskap med mina klasskamrater. Alla har uppe varsin dator som vi precis har fått. De underbara, fina, vita Mac-datorerna som vi ettor får! Jag älskar den, det är så spännande att upptäcka nya inställningar och funktioner. Dessutom är den så snabb! Underbart.

Har lekt runt lite med Photo Booth ^^

Friends ... despite departure

Det känns lite overkligt. Alla mina kompisar som jag tagit för givet att träffa varje dag är borta, även om jag skymtar dem då och då. Kanske hinner med att byta ut några ord eller en kram. Det känns lite tomt utan dem, inte riktigt samma sak. Tryggheten är borta.

Men ibland måste man kasta sig ut i det okända och börja om på nytt. Skaffa nya kompisar, och förhoppningsvis behålla de gamla. Dessutom sägs det ju att ju mer tid isär, desto mer hinner man sakna varandra. Då uppskattar stunderna tillsammans, som idag när jag träffade och kunde prata med Julia och Malin en stund och höra om deras problem och höjdpunkter, eller heja på Amanda och Emma som kortast. 

Jag ser fram emot många oväntade stunder i korridorerna eller på gatan tillsammans med mina gamla Väster-vänner :)

Sensation

Känner du igen den där känslan när en söt kille ler mot dig? Det pirrar i magen och man vet inte riktigt vad man ska göra. Och när han skrattar dessutom ... åt något som du sagt! Hihi, jag är glad! ^^

Nikodemus Elevkår

Det här var den roligaste dagen på gymnasiet än så länge! Nikodemus Elevkår visade en film för oss om deras "sekt" (hahahha xD) och fixade sen lite roliga lekar och en skattjakt (eller ja, en illerjakt - eftersom Öppnas maskot är en iller). Vi sprang runt och letade på Östrabo 1, Östrabo Y, Margretegärde, Sinclair och Agneberg efter de där gömda illrarna som satt fastklistrade på lite olika ställen. Till hjälp fick vi en pappersguide där lite ledtrådar fanns. Min grupp lyckades samla ihop hälften av illrarna, men vi vann inte de 42 klubborna som var i pris :( 

Sedan fanns ett "förenings-torg" där elevkåren gjorde reklam för sina föreningar. Jag provade att vända ett mariekex i munnen vid Kexvändarsällskapet men skrev bara upp mig i Filmtittarföreningen och intresselistan för Fotoföreningen :) Jag gick inte ens fram till Star Wars-klubben ;) Haha! :D

Beskrivning av Agneberg med gömda ledtrådar till vart illrarna fanns:
Överreklamerad legering av kommande fritidspedagoger och turistguider. Om du gillar konstig konst, som min farfar, kommer du trivas här! Här gäller en speciell dresscode, lite för uppklätt för ens eget bästa. Här finns bibblan och vem vet vad du kan hitta vid hylla "N"? Så, tappa inte bort dig i djungeln av kopior och kom ihåg, i borttappade IQns ingenmansland kan ingen höra dig skrika.

Beskrivning av Östrabo 1 med gömda ledtrådar till vart illrarna fanns:
Miniräknarens och den klassiska musikens förlovade högborg. Här finns inte något slags socialt utbyte som inte innehåller en del formler, två fjärdedelar nyplockade kvadratrötter eller ett tjog diagram. Bakom deras härliga chokladbollar har jag några vänner och bland rader av röda, mjuka stolar i aulan på en skrivvänlig plats är min faster. Här dinerar även vi ÖP-are.

Beskrivning av Sinclair med gömda ledtrådar till vart illrarna fanns:
Här regerar destruktiv musik och här är fästet för rakblad och godisfärgat hår. Hit har du egentligen ingen anledning att gå, så det bör nog helst av allt undvikas om du är mån om din egen hälsa. Min syssling bor här, hon älskar att stå i centrum och spelar desutom piano väldigt bra. Varning: Stället är som en labyrint, nere i katakomberna brukar det samlas illrar och spela dator ...


Bara ett sanningens ord

Är det rätt så är det lätt!

Det var minsann en regnig dag

Jag känner mig stolt, jag har pratat med många fler idag! Det har varit en rätt bra dag. Har träffat hur mycket folk som helst som jag känner idag! På östrabo kryllade det av gamla nära och kära haha ^^ Träffade bland andra Nathalie. Det var så roligt ... ! Hon satt med ryggen mot mig med en stor grupp elever (mellan två killar kan jag berätta hihi) så jag gick fram och knackade henne på ryggen. När hon vände sig om såg hon sur ut, sedan såg hon att det var jag och hela hennes ansikte lyste upp som ett barn på julafton. Då känner man sig verkligen uppskattad! :D

Konsten att kunna prata

Förra året när jag gick i nian förstod jag inte hur mycket jag och mina kompisar pratade. Vi bara babblade på nästan hela tiden - jag minns inte många tystnader där. Nu kan jag till sist uppskatta hur många samtalsämnen vi faktiskt hade! Nu är det så svårt att hitta samtalsämnen. Jag tycker att jag har pratat ganska mycket med folk idag, men ändå var jag tyst mycket också. Ibland önskar jag att vi kunde hoppa över "lära känna-delen" och bara gå till när alla är kompisar :)


Herregud, jag lever!

Ni kan inte ana vad jag precis har gjort! Jag tjatade på pappa att vi skulle åka ut till torp och köpa hänglås till skåpet i skolan, och till slut gick han med på det. SEDAN FICK JAG KÖRA UT TILL TORP! Det är MOTORVÄG där! Läskigt men kul. Jag gjorde lite misstag i början, men för övrigt gick det rätt bra.


Lyssnar på musik. Spotify är allt

Okej, jag är lugn nu ...

Det var nog lite överdrivet att skriva så mycket om min första dag på gymnasiet haha! Men jag hade precis kommit hem och ingen var hemma, så jag var tvungen att berätta i detalj om allt som hade hänt. Det är så jag ventilerar. Men imorgon är mamma hemma när jag kommer hem, så då kan jag ventilera ut på henne och bara berätta det viktiga på bloggen.
För ingen gillar väl så långa inlägg och så mycket detaljer? xD

Det är sant - jag är gymnasieelev nu!

Varning för långt inlägg - min första dag på gymnasiet!

Första gymnasiedagen är officiellt avslutad! Det blev precis som jag trodde att jag skulle bli: jag var nervös, men glad. Min buss var inne i stan alldeles för tidigt, 45 minuter innan skolan skulle börja. Alla mina kompisar skulle börja 11 och jag skulle börja 9, så jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Tog en extrapromenad genom stan och sedan satt jag på torget och väntade lite. Hade bestämt mig för att inte gå in tidigare än kvart i 9.

Just när jag grubblade på om jag skulle gå eller inte kom Sanna och Jessica, esteterna i tvåan som åkte med till Taizé i våras! Så jag pustade ut och gick med dem en bit. Det fick mig att bli lite gladare. De tyckte att jag inte skulle vara nervös eftersom alla är nervösa första dagen.

När jag kom till Margretegärde vid 10 i 9 satt en massa stolar uppradade riktad mot en scen i ett lärolandskap. Jag som trodde att jag skulle vara först var nästan sist! Lite av en lättnad faktiskt. Jag tog en plats långt fram. Det var cirka 40 stolar där och mer än hälften var fulla, de flesta verkade vara tjejer.

Vid 9 började de med lite information om Öppna Programmet (bland annat att öppna natur ska blandas med elever från Östrabo natur med inriktningen Nordens Ark!), presentation av lärarna (som verkade jättetrevliga och hade humor!) och välkomnande. Sedan gick vi iväg i mentorgrupper (jag har mentorn Ihrén) och diskuterade lite.

Efter ett litet informationsmöte om Nordens Ark-sammanslagningen var det smörgås och festis och då skulle vi mingla. Jag var jättenervös och måste erkänna att jag bara stod vid fönstret och såg på när alla andra pratade. Men efter en stund tänkte jag: "Nej, nu får det vara nog!" och så gick jag fram till en tjej som jag såg också bara stod tyst. Hon var jättetrevlig fast lite blyg och jag kände mig mycket bättre när jag hade pratat med någon! Imorgon ska jag ta steget att prata med fler!

Vi hade namnbingo när man skulle gå runt och hälsa på minst 16 personer och skriva upp deras namn på en bricka och sedan hade vi bingo på det. Jag älskar att många var trevliga och log uppskattande när man gick fram och hälsade på dem! Fick inte bingo dock, det var en kille som vann båda gångerna. Freddie tror jag han hette (jag äger om det är rätt ^^ vilket jag inte har en aning om jag har). 

Resten fick vi lyssna mest, bl.a. på information om datorerna vi ska få på torsdag (Macbook vit!) och träffa de 9 Nordens Ark-eleverna, där min kompis Lovisa Bergman fanns! :) Vi var klara vid 12, det var en kort och lagom lång dag. Imorgon kör vi på nytt!
Vad ska jag ha för mig i höst?

Jo, i höst ska jag ...

* Börja gymnasiet. Ärligt talat, klart det ska komma först på listan!
* Fortsätta i dans. Det blir dans avancerad på Medborgarskolan igen.
* Gå i teater. Gick ju några korta veckor i vår, men nu är jag medlem på riktigt :)
* Vara konfirmationsledare. Favorit i repris, jag kör ett år till! Lägergruppen så klart.

Kanske kan klämma in lite orientering om det är någon tävling som passar!
Dessutom ska jag verkligen försöka träffa mina kompisar från högstadiet så att vi inte tappar kontakten! :D


Tomorrow's the day

Gymnasiet. Ska bara vara där i 2½ timme, det ska bli ... ja, jag hoppas att det ska bli kul! Spännande i alla fall. Jag börjar 9 och bussen är i stan vid kvart över 8 - vad ska jag göra i stan i 45 minuter? Jag kommer att virra runt där och vara skitnervös.

Isabella Löwengrips ord om gymansiet:
”I gymnasiet brukar grupptrycket avta och roller som ”cool” eller ”nörd” i klassen upphör ofta de också. Gymnasietiden är väldigt befriande i jämförelse med mellanstadiet och högstadiet, kanske beror det på att alla är tryggare i sig själva då."

Hon skrev också:
"Tänk dig att du är ett litet miniföretag som ska marknadsföra dig hela tiden så att folk tycker bra om dig och vill arbeta tillsammans med dig. … Hur vill du marknadsföras? Vad vill du att folk ska tänka om dig? Vill du ses som den ambitiösa tjejen som kan allt? Tjejen alla vill vara kompis med? Tjejen som är spontan och rolig?"

Bra fråga, hur vill jag bli uppfattad egentligen? Det sägs ju att första intrycket är allt ...

"Var superwoman i ditt eget liv!"

Nu har jag läst ut boken Egoboost! - Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer av Isabella Löwengrip, aka Blondinbella, känd bloggare. Jag måste säga att jag tyckte att den var riktigt bra. När man har läst klart den sträcker man på ryggen mer och är lite gladare. Det är sant som det stod på blogg.se, alla tjejer borde verkligen läsa den! Vissa delar tilltalade mig jättemycket, men man måste också höra sånt som inte träffar just mig.  

Mina favoritcitat ur boken:

"Jag brukar försöka hitta det roliga i allt jag gör. Då blir livet mycket enklare, det blir i alla fall enklare att kliva upp sex på morgonen. Går du i skolan så får du tänka att du faktiskt lär dig mycket och tar ett steg närmare studenten hela tiden."

"Mamma var en mamma som tyckte att vad jag än gjorde så var det bäst. Det gick så långt att jag trodde att jag skulle kunna bli en prinsessa och jag gick in stenhårt för det som liten!"

”Allt går! Du är ditt enda motstånd, för det är när du inte tror att du kan klara det som det inte kommer att gå. Inställningen är allt. Och det bästa med inställningen är att det går att lura den. Det är sant! Du kan skapa så bra målbilder att du klarar av saker du aldrig tidigare skulle ha klarat av. Mina tips: Ska du ha ett prov snart? Eller hålla tal inför klassen? Gör så här: Precis innan du ska sova, lägg dig i sängen och spela upp filmen för dig själv i huvudet där du faktiskt skriver ett bra prov och du ser dig själv lämna klassrummet och hålla ett tal som går jättebra och du är inte ett dugg nervös utan bara står och ler och alla lyssnar. Spela upp filmen i ditt huvud så ofta du kan. Det är en typisk målbild!"

"Du är det viktigaste i ditt liv!"

Tack Isabella Löwengrip för en fantastisk, egoboostande bok! :D


Lite bilder från senaste fotostudiosessionen

Ego like nobody else! ;) Tack till alla mina söta vänner som tar så fina bilder på mig ^^


Några visdomsord så här på kvällskvisten

Dags för mig att knyta mig snart tror jag. Men innan dess har jag några ord att säga om sömn. Detta är till alla morgontrötta, kvällspigga galningar som jag själv. En liten funderare som kan hålla oss uppe när vi försöker somna. God natt!

"De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det." Cindy Adams

Ibland måste man se saker från en annan synvinkel

Det är i alla fall vad jag och Nathalie tycker. Ser det inte mycket mer fantasifullt ut om bilarna åker på sina tak istället för på hjulen? Och hur kul det ser ut när allt sitter fast i taket? Get creative! ;D


Always on my mind ...

Jag har blivit lite piggare nu så där på kvällskanten. Har precis varit inne och snokat på Uddevalla Gymnasieskolas hemsida. Där fanns preliminära scheman för alla klasser, blev helt spänd på att se mitt! Jag hittade två möjliga för mig, ett mer troligt än det andra, but who knows? Jag vet att jag börjar gymnasiet i övermorgon (om 1½ timme kan jag säga imorgon!) men jag är så otålig att jag knappt kan bärga mig. Skitnervös vs. superglad? Det känns som att det lutar mer åt det första ...För er andra spända 94:or som inte heller kan vänta med att få se på ert schema tills på måndag kan ni komma till hemsidan med scheman här (Observera att det bara gäller Uddevalla Gymnasieskola).

Lager 157

Idag åkte jag med Magda, hennes mamma och syster till Gällstad, där vi gick på Lager 157! Jag köpte tights, en grön lång kofta. Sedan provade jag och Magda samma tröja och båda älskade den, men den fanns bara i ett enda exemplar i rätt storlek! xD Så Magda kom på den briljanta idén att vi skulle betala hälften och dela på tröjan. Så efter ett antal "jag vet inte..." sa jag till slut ja :)

Sedan drog vi runt lite bland allt folk i Gällstad (tydligen var det något som hette "Gällstads Dagar" där, vi blev jätteförvånade att se så mycket folk!)

Mycket kul dag, men nu är jag slut! Magdas familj är rolig haha ^^Bilfärderna gick förvånansvärt fort :D Jag och Magda hade mycket kul i baksätet xD


Hihi, Magda somnade med sin nya sko i knät ^^

GAAAAH ... !

Jag är så arg, sur, förbannad och trött! Vilken hemsk dag jag har! I ena stunden ligger jag och tycker synd om mig själv och i nästa sekund vill jag bara slå på saker, svära och vara arg. Sedan frossar jag i godis och då gör jag det bara ännu värre för då får jag skuldkänslor och mår dåligt. Jag känner mig ful, misslyckad och gammal ... Jag HATAR tonårshormoner!

Nu ska jag gå och försöka vila bort mitt dåliga humör, kanske lite Harry Potter-läsande hjälper mig ... det skulle inte vara första gången som det fungerade.

Fotostudion

Julia (länk till hennes blogg)


Emma (länk till hennes blogg)


Nathalie (länk till hennes blogg)


Magda (länk till hennes blogg)


Jag (du är redan inne på min blogg *blink*)

"En för alla, Alla för ÖP, min vän!"

Jag har fått brev från Öppna Programmet idag igen! Eller rättare sagt, från deras elevkår. Det var komiskt, personligt, konstigt och underbart! Det är rätt val att börja öppna - jag känner det från toppen på huvudet och ända ut i tårna!

Lista på saker som förstaårselever får medtaga (enligt brevet i alla fall):
* Kittel
* Svärd
* Stavmixer
* Husdjur (dock endast illrar)
* Kaffekokare till styrelsen
* Solkräm att smörja in Pål med
* Mobil med kamera

Äntligen får jag ta med mig dessa saker eftersom att jag är en häxa (hemligt pirat) som tycker om laga mat med stavmixer, har en iller som jag brukar koka kaffe till och dessutom smörja in med solkräm medan jag tar kort med min mobil! ;D

ÖPPNA IS THE SHIT! :D (fastän jag inte ens börjat där... ^^)

Marvelous day!

Idag var jag i fotostudion tillsammans med Magda, Julia, Natha och Emma väääldigt länge! Längre än planerat eftersom att - irriterande nog - tog batteriet till kameran slut och extrabatteriet var inte uppladdat ... Så vi fick sitta och fördriva tiden på annat sätt i någon timme. Sedan klickade vi iväg med kameran och tog 550 kort. I love fotostudion! Hoppas att det blev några bra kort på mig bara ^^ Jag vet ju redan att de andra blev superfina på sina kort eftersom jag tjuvkollade i kameran när jag inte lät några andra kolla ... hihi! ^^

Efter fotostudion tog jag och Julia en tur hem till hennes place och grejade lite med hennes blogg! Hon blev så glad att hon gav mig en liten puss på kinden :D Länken till hennes blogg hittar ni här!

Sedan blev det filmkväll hemma hos Malin med hela gänget, vi såg Step Up! Den var riktigt bra, man fick sån lust att dansa! Tänk om man var lika bra som de i filmen ... :D

Tack igen tjejer för en underbar dag! :D
Fotostudiobilder kommer imorgon!

Tu parles français un peu?

Aujourd'hui, mes amies et moi devrions aller à la photo de studio. Je suis heureux. Ce soir, nous avons une soirée de cinéma!

Då vet ni allt om min dag då! :DHaha, jag skojade bara! Undrar hur många som har använt google översätt till texten där uppe och hur många som inte tyckte det var viktigt nog att veta vad jag skulle ha för mig idag ... och hur många som förstod genom att bara läsa! ;) I vart fall så ska jag till fotostudion med en massa trevliga människor, sedan ska jag hem till min kompis Julia och fixa hennes blogg och till sist blir det filmkväll ikväll! :D

Me = Little Miss Perfect

Jag bara fortsätter att inte förvåna folk. Som de flesta vet gick jag ut nian med rätt så många MVG och har därmed fått stämpeln "Fröken Duktig". Och jag bevisar att titeln stämmer in på mig igen, eftersom att skolan börjar nästa vecka, så jag har redan börjat "öva" på att gå upp tidigt xD Jag går upp en halvtimme tidigare för varje dag som går. Imorgon måste jag gå upp klockan 8 :/ Det betyder att jag måste gå och lägga mig senast 12 ikväll för att få alla mina timmar skönhetssömna haha ;) Så jag kan stanna uppe och chatta lite till med allt trevligt folk! ;D


I don't want to impress you but ... I'm Batman

Eller ja, Magda vill att jag ska vara någon sorts bloggarversion av Batman i alla fall, haha. Såg nyss på statistiken att det har gått upp till ovanligt många unika besökare på sista tiden. Det är väldigt trevligt att se! :D

(Rubriken tagen från den suveräna facebook-gruppen. Jag vet. Jag borde ha en tröja där det står "facebook-nörd".)

Konstigt egentligen ...

Egentligen är jag ganska trångsinnad. Jag har inte så bra fantasi. Till exempel tror jag verkligen inte på utomjordingar, spöken eller magi. Det är ju klart att det inte existerar! Jag menar, därför valde jag en naturlinje på gymnasiet. Jag vill ha logiska förklaringar, sånt som jag kan förstå. Saker som jag inte kan förstå vill inte sätta sig i huvudet som något som är möjligt.

Men tänk om det fanns. Det hade varit underligt. Jag önskar att magi fanns. Hade det inte bara varit underbart om man kunde hitta magiska lösningar på alla ens problem? Men tänk vad lat man hade blivit. Fast ändå, jag hade tagit det ... Förstås hade det också blivit normalt och vanligt efter ett tag om alla kunde göra magi. Då hade man drömt efter andra saker som verkade omöjliga, som att övervinna döden eller något.

Jag önskar att jag hade bättre fantasi. Men det har jag inte. Så därför håller jag till mig till de logiska förklaringarna. Fast ... jag är lite av en hycklare när jag säger så. Jag är ju kristen. Jag är är ledare för konfirmander. Jag tror på Gud. Och han förklaras ju inte direkt logiskt, en man som sitter på vita moln. Dock är det ju inte riktigt så jag ser på honom, jag har min egen version av Gud :)

Vad jag börjar grubbla när jag kommer igång. Det är så här jag skriver en uppsats. Bara babbla lite för - lite emot, berätta vad som skulle kunna hända och fortsätta prata om konstiga saker och dra kopplingar. Men vad gör jag, pratar om uppsatser? Jag tänker alldeles för mycket skola. Nu ska jag försöka tänka sommarlov i fem dagar till! ;)


Jag kan visst inte gå till ett köpcentrum längre utan att pengarna ska bli färre ...Idag drog jag och världens bästa Nathalie till Torp för lite shopping inför skolan! Både hon och jag gjorde en del bra köp - riktigt kul! Förutom grejerna nedan, köpte jag också ett par svarta tygskor! :D

Hihi, jag var tvungen att prova hatten som Veronika köpte i England! Dessutom tyckte jag synd om klänningen jag hade på skolavslutningen i sexan, så jag bestämde mig för att ta på mig den också.


Köpte albumet som jag ska ha mina fotostudio-bilder i!


Blått linne från BikBok för 29 kr :)


Här är min nya kalender inför skolåret 2010-2011 ^^


Next week ... :O

Real beauty is still on the inside

Idag kände jag mig för att göra mig fin. Konstigt eftersom det är imorn jag egentligen borde fixa mig, eftersom jag ska till fotostudion med en massa kompisar då :) Men jag bestämde mig för att sätta på mig något snyggt och sminka mig idag i alla fall. Oj, oj, ojsan, vad söt jag är nu haha ^^ Fast jag vet inte om jag har lämpliga kläder för att åka till Torp och shoppa med Nathalie ... Får se om jag byter, för nu ska jag strax åka. Ha det gott så länge! :D

P.S. DET HÄR ÄR MITT 500:E INLÄGG! :D

Jag älskar att spela den här på gitarr!

You're a falling star, You're the get away car
You're the line in the sand when I go too far
You're the swimming pool, on an August day
And you're the perfect thing to say

And you play it coy, but it's kinda cute.
Ah, When you smile at me you know exactly what you do.
Baby don't pretend, that you don't know it's true.
Cause you can see it when I look at you.

And in this crazy life, and through these crazy times
It's you, it's you, You make me sing.
You're every line, you're every word, you're everything

Michael Bublé - Everything


Presenter från England!

Min syrra köpte hem lite ... nej, förresten, MASSA saker från England och då fick jag också lite grejer! :D

London-påse :)


Halsband där det står "Cute little button" ^^


Eclipse-penna med EDWARD CULLEN på! :D

Best of fotostudion!

Här om dagen beundrade jag alla fina kort som jag och mina kompisar tagit i fotostudion. Tyvärr så finns det tusentals och man kan ju inte kolla på alla ... så då bestämde jag mig för att göra ett album fullt av de allra finaste bilderna från fotostudion! Nu har jag valt ut alla bilder jag ska beställa, det blev 64 st, de bästa av tre års fotostudio!
Falla tillbaka till ett tryggt ställe

Idag tog jag moppen ner till stan och träffade Emma och Olivia. Efter vi sprungit lite ärenden visste vi inte vad vi skulle göra, så vi bestämde oss för att gå och hälsa på våra gamla lärare på Västerskolan. När vi gick in hörde vi massa konstiga ljud och skrik, vilket visade sig vara lärarna som lekte i uppehållsrummet! xD Hahahhaha, vi pratade med dem en stund - alla undrade vad vi gjorde där.

Det kändes så normalt att gå där. Gå från Vintergatan till huvudbyggnaden. Vi räknade ut att den tiden för några månader sedan var vi precis på väg till dagens sista lektion, gympa. Jag såg det framför mig, återupplevde det som en gång var daglig rutin. Nu blir det snart nya rutiner ... Vi gick förbi Margretegärde sedan, min kommande skola. Om bara en vecka går jag där ...! :O

The good old days ;D Hopefully equally good days are to come! :)

My little sister goes to London

Veronika har berättat en massa historier från England idag och igår kväll, så nu vill jag också åka på resa! Fast jag har ju varit i Frankrike och hon i England, så jag antar att det är jämnt nu ;)

Veronika i London med sin lunch haha ;)


Sedan träffade hon ROBERT PATTINSON där!!! :O:O:O


Awesome ... !

I love Potter Puppet Pals!


BTW, NYA BILDER FRÅN HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS


Simplicity is underrated

En dag hemma.
Har varit upptagen så mycket det sista.
Handlade med mamma.
Joggade med Magda.
Såg på film med Magda.
Karate Kid är ganska bra (gamla versionen).
Ikväll kommer Veronika hem :D
Ibland behöver man enkla dagar (och inlägg) också ;)


Det är så en riktig gentleman gör det!


Det finns inga ord för detta ...

Så obeskrivligt kul har jag haft i ett dygn tillsammans med Magda, Nathalie, Emma, Madde, Julia och Malin! Vi har lekt massa roliga lekar, pratat hemligheter, lirat gitarr och sett på film.

JAG HAR VARIT MED OM DEN GALNASTE/ROLIGASTE MIDDAGEN I MITT LIV. Magda hade den roliga idén att vi skulle leka en lek som hette Uppror när vi åt mat och jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv på en middag! Alla fick olika uppdrag som ledde till väldigt komiska konsekvenser ... 

Jag tror att jag aldrig har ätit så mycket mat på ett dygn som jag gjorde hos Magda heller. Kan räkna upp allt som serverades:
* Taccos
* Marängsviss
* Kladdkaka
* Chokladpudding med grädde
* Olika sorters chips och dip
* Massa olika sorters godis
* 10 stora 1,5 liters drickor (som vi drack upp)

Jag kände mig helt uppstoppad, tänker absolut inte äta något mer idag! Magda följde med mig hem när alla dragit så motionerade vi lite för att få lite bättre samvete. Hon var jättebra motiverare, fick mig att prestera jättebra! :D

Magdas presenter, den guldiga är från mig! (Gav ett handgjort förkläde & en spargris)


Varmt-kallt-busen Emma (som tydligen gillar ost ...? xD)


Den fenomenala skålaren Nathalie!


Julia spillde ut mitt glas ... och var tvungen att göra det en gång till xD


Servettapparen Malin ;)


Födelsedagsbarnet Magda!


Madde tyckte att maten var VÄLDIGT god :)


Sötisar :)

Gasen i botten till Magdyyy :D

Äntligen har jag packat färdigt! Snart ska jag ta moppen iväg till Magda. Det ska bli asroliiiigt! Att vara där menar jag, inte att ta moppen ;) Vet du vad? Jag höll nästan på att glömma min tandborste! ÅH NEJ! tänkte jag. Vilken total katastrof det skulle blivit om jag glömt den! Bestående men för livet! :O

Hihi, lite eftermiddagssarkasm bara :) Au revoir, mes amis!


Härligt är förmodligen mitt favoritord

Idag har jag till sist fått sovmorgon! Jag har varit uppe vid 6 och halv 7 två mornar i rad och det gjorde att jag somnade vid 23 igår. Sedan sov jag 11 timmar i natt och vaknade vid 10 :D Härligt!

Det är jättefint väder idag! Faktiskt så var jag ute och solade ett tag förut. Det är nog första gången på en månad ungefär. Härligt!

Fick sms från min syster förut, som är i England nu - host, avundsjuk, host - och hon sa att hon satt i buss på väg till London, där de ska vara över dagen. Och så sa hon att jag kunde förvänta mig en liten present när hon kommer hem! :D Iiih, härligt!

Nej, nu måste jag faktiskt packa. Ska till Magda idag och sova över och fira henne! Slet hela eftermiddagen med hennes present igår, hoppas hon blir glad :D Vad kul tjejgänget ska ha idag, det ska bli ... wait for it ... HÄRLIGT! ;D

Fredag den 13:e ...

Spooky ... Jag tror inte på sånt, men jag har inte haft nån bra dag. Eller ja, en liten del av dagen var dålig. Fast nu håller det på att bli en bra dag igen, fast jag är trött som sjutton. Jag somnade vid 11 igår, jag har inte somnat så tidigt på jag vet inte hur länge! Så går det när man går upp klockan 6 ;)

Fredagen den trettonde ... Hjälp!


Nääää, struntprat! ;D

Favorit: GöteLAborg baby

Idag åkte jag, Amanda, Nathalie och Emma ut till Göteborg där det var strålande sol! Vi gick till Modell Lab och blev sminkade och fotograferade. Men en bild kostade 350 kr, så nej tack! Vi var där i 3,5 timme och fullkomligt svalt ihjäl xD Rushade i oss McDonalds-mat efteråt så jag fick ont i magen :( Sedan tog jag, Natha och Emma tåget hem (i början somnade jag nästan, i slutet fnittrade jag praktiskt taget ihjäl mig) och åkte till fotostudion lite snabbt och tog några bilder med våra snygga sminkningar :)

Awesome day with the Fantastic Four!SUPERGRATTIS!

Den enda ...
Den galna ...
Den underbara ...


MAGDALENA FYLLER ÅR IDAG! GRATTIIIIIIS NYBLIVNA 16-ÅRING!


Återträff med högstadiets bästa

Idag ska jag åka till Göteborg tillsammans med Emma, Nathalie och Amanda! Ska bli kul, vi ska gå till en studio och bli sminkade och fotograferade av professionella! Nu ska jag gå och välja ut kläder att ta med mig, see you later alligator ^^

"Tankar är gratis" - William Shakespeare

Det är lättast att tänka när man är ensam. Jag tänker mycket nu för tiden har jag upptäckt. När jag precis slagit ihop en bok, sitter jag kvar lite och stirrar ut i rymden, funderande. Det skulle nog se ganska konstigt ut om man filmade mig en hel dag. Ibland stannar jag och bara står still utan att göra något, eller gör samma sak hela tiden, som idag när jag skulle fixa frukost. Jag pausade vid diskbänken, kollade på brödet och trummade med fingrarna mot bänken en lång stund och funderade på om jag skulle ta lite yoghurt istället. Jag tänker bara så här mycket när det är sommarlov. Snart går det över och återgår till den stressiga vardagen där det inte finns tid för att bara pausa vid diskbänken och grubbla en tag.

Ändå längtar jag lite. Det är en helt ny värld som öppnas! Gymnasiet. Jag vet att det låter överskattat. "Det är bara gymnasiet, inget speciellt ..." Men det är speciellt. Just nu i alla fall. När jag gått där ett tag vet jag att jag kommer himla med ögonen åt att jag tänkte så mycket på det innan. Det var precis likadant innan högstadiet. Jag kan ändå inte sluta. Oavsett om jag vänjer mig vid det så småningom så kommer det ändå vara annorlunda från det jag uppelvt förut. Det är en helt ny värld som öppnas ... ;)


Bara 8 dagar kvar!

Jag längtar till Vampires Suck! Dags för två små teasers nu ;)

Jag är rätt härlig ändå :D

Jag är glad :D
Den här bilden känns så jag :D Ett genuint leende och rätt avslappnad - jag när jag är mig själv som bäst :D Viktoria, little miss Smileyface :DBara en liten sång som gör mig glad (som många saker gör) ^^

Det kallas SUDUKO, inte SUDOKU!

Jaja, jag vet att det heter sudoku, men det uttalas suduko :) Undrar varför det är så ...?

I vart fall så hittade jag en gammal sudoku-bok häromdagen som jag fick 2007 som jag inte gjort korsord i sen 2008. Så jag fick för mig att börja lite, så nu kör jag 3-4 stycken om dagen. Rätt mysigt faktiskt när man sitter och lyssnar på musik och regnet som slår på taket ... :)


Jag ... är ... SLUT! (igen)

Idag jobbade jag i 6 timmar och tjänade in lite hundralappar. Hihi, det var så roligt när ett av barnen sa: "Tänk om man skrapar upp ett sår och börjar blöda och man inte har något plåster! Då måste man åka direkt till lasarettet!" hahahaha, supergulligt!

På kvällen fick jag för mig att jag skulle ut och springa när regnet lagt sig. Så jag tog Lane Loge-runt och sprang 8 km! Låt oss bara säga att jag är rätt lealös i kroppen nu ;) Undrar om jag kommer känna den imorn ...

Innocent or evil?

Lite före-och-efter-bilder :) Jag bestämde mig att lite hastigt och lustigt för att redigera bilder, här är en av dem!

Efter. Red eyed and vampirish.


Före.

Life's a hell of a ride when the rules don't look right - o o o o overdrive! - OlaJag älskar att övningsköra 8D Idag körde jag ner till stan igen och träffade Nathalie lite. Hon har varit på Liseberg och jag är så avundsjuk, jag vill också dit! :O

SUPERGRATTIS!

Idag fyller min bästa och enda lillasyster Veronika 15 år! GRATIIIIIIIIIIIIIIS :D


Jag är slut!

Har suttit barnvakt i ett par timmar idag och är utmattad. Men pengarna rullar in :D Nu har jag 3 barnvaktsjobb nästa vecka också, som kommer att dra in ca 1000 spänn! :D hihi
 Nu ska jag varva ner lite och se på lite avsnitt av Jonas L.A! :)
 

Film som verkar bra :)

Bl.a. Vanessa Hudgens och Mary-Kate Olsen spelar i filmen Beastly, jag vill se den! Men den kommer inte ut på ett tag ...


Officiellt inspelade sångerskor hahaha ;)

Igår bestämde jag och syrran oss hux flux för att åka till våra kusiner. Vi satt i tre-fyra timmar och spelade in en låt, det var jättekul! Patrik äääger på allt som har med musik att göra, kan spela massa instrument och har tusen musikprogram. Vi spelade in en låt som innehöll gitarr, sång, bas, keyboard och trummor. När Patrik fixat och trixat klart med allt ska han maila den :)

Veronika spelar gitarr och Patrik är producent


Hade ett kalas för Veronika idag också, hon fyller ju år imorn :)

Random fakta
Jag, Veronika och Johannes döpte tre katter idag. Veronika kallade sin för Tvåan, jag Gösta och Johannes The Big Boss xD

Det är svårt att låta bli att skratta

När jag såg Salem Al Fakir uppträda på KAOS presenterade han den här låten så här:

"Det var en kvinna som ville ha ackorden till den här låten för hon ville spela den på sitt bröllop."

Sedan när han skulle sjunga den började han skratta. Lyssna på början av låten, första textraden säger varför xD


Salem Al Fakir - I'm So Happy

Jobb-igt inlägg

Precis som jag gör varje dag, så började jag dagen med att tjata på pappa om att vi borde övningsköra bil. Men han och mamma tyckte att jag inte förtjänade att få övningsköra för att jag inte hjälpt till att måla huset. Så, målmedveten som jag är, begav jag mig ut i målarkläder och tvingade med mig Veronika att måla framsidan av huset. Som pris fick jag köra ner till stan för att pappa skulle köpa penslar och målarfärg. Det var riktigt kul, mamma sa att hon gav mig MVG på min körning när vi var klara! (Fastän hon tvekat på i början om hon skulle våga åka med ... haha!)

Sedan satt jag barnvakt på eftermiddagen/kvällen. Barnen var väldigt snälla idag. Vi tog en promenad till min kompis Linda som också jobbar på Lane Loge och umgicks med henne i en timme. Sedan såg vi lite på Robin Hood (jag älskar den filmen). När barnen somnat satt jag och läste Harry Potter och njöt av tystnaden. Det var mörkt och kallt ute när jag skulle köra mopeden hem - kallt för att jag hade bara på mig shorts. Kanske inte det smartaste valet ... Men, men! ;)

"Det är Robin Hood som jag vill ha!"


Tidig chock idag :O

Idag när jag loggade in på min mail blev jag väldigt förvånad att se att jag hade fått mail från Filmcafé.se (en sida där man kan söka jobb som statist/skådespelare). Det stod att RedNova Production ville att jag skulle vara med som statist i en film imorgon! :O:O Jag blev jättechockad! Direkt sms:ade jag Nathalie och frågade om hon också fått svar. Jag tänkte att vi två kunde åka till Göteborg imorn eftermiddag tillsammans och ha jättekul och vara statister för första gången. Sedan kollade jag upp vart inspelningen var ... i Stockholm -.- What a disappointment!

Men, men ... Don't worry - be happy!

Happy namesday to me!

Är det inte ganska konstigt att vi har namnsdagar i Sverige? Jag menar, vad är poängen med det? Man säger grattis och kanske ger någon liten present. Ganska onödigt egentligen. Man har inte åstadkommit någonting, man bara råkar ha ett namn som står med i kalendern. Jag undrar om det bara är i Sverige som vi har namnsdagar. I USA och England finns det ju inte. Det är sånt som håller mig vaken om natten ... ;)

I vart fall har jag, min syster och min mamma namnsdag idag. Till min mamma gav jag en sång som jag skrivit (hon blev jätteglad!) och från henne fick jag ett par jättefina örhängen!


20 saker att göra när du är uttråkad

 1. Leta upp en massa horoskop och se om ditt stämmer
 2. Skriv en sång
 3. Sy ett klädesplagg
 4. Ställ dig framför spegeln, tänk på en känsla och försök visa den
 5. Lös korsord
 6. Ta på dig galna klädesplagg, måla näsan röd och låtsas vara en clown
 7. Skriv en spännande skräcknovell
 8. Öva på att stå på händer (OBS mjukt underlag rekommenderas)
 9. Gör en upptäcktsfärd i skogen
 10. Gör en upptäcktsfärd i en gammal låda
 11. Ta en spegel och försök rita ett självporträtt
 12. Kolla i gamla fotoalbum
 13. Baka något med recept
 14. Baka något utan recept
 15. Bygg en koja, låtsas att det är ditt slott och kom på ett kunganamn
 16. Ha filmmaraton med t.ex. Harry Potter- eller Twilight-filmerna
 17. Lyssna på musik på högsta volym och dansa som en galning
 18. Spela ett tv-/dataspel där man får döda många monster/köra snabba bilar
 19. Städa (i yttersta nödfall)
 20. Skriv en lista över saker man kan göra när man är uttråkad

Nr 4 (Rädsla)


Nytt i min garderob

Det har blivit en hel del nya kläder på sistone, eftersom jag köpte på Lager 157, O-ringen, ett köpcentrum i Örebro och på Bloms :) Här är dem!

Lager 157


Lager 157


Lager 157


O-ringen


Gina Tricot, Örebro


Cubus, Örebro


Bloms

Avundsjuk, jag är så avundsjuuk!

Jag är rejält avundsjuk på den här spillevinken

som är på Liseberg just nu! Om 8 dagar är det ett år sedan jag var där med henne och lite andra kompisar. Shit, vad kul vi hade! Jag vill åka dit igen! Fast lite senare i år, när det inte är så mycket folk så att man kan åka massa grejer. Vi ska dit igen! :D

Things that are hard to stay away from

It's difficult not to ...


Percy Jackson and the Lightning Thief

Pappa bestämde sig för att hyra film idag. Han tänkte ta 3 st, så jag övertalade honom att ta två som jag ville se ;) Den ena var Percy Jackson and the Lightning Thief, som vi sett på nu. Den var jättebra!


An unusual drive down to town

Jajjemän, det är sant - jag har officiellt kört för första gången bil ner till stan! :D Shit, vad spännande/läskigt/kul det var! Börjar bli rätt skaplig på att köra nu :) Fick bara kärringstopp en gång, när jag fick stanna för andra gången för tåget ... och stod längst fram i kön xD Bara för att jag fick panik att starta fort och släppte kopplingen lite för snabbt ;)


Hey, slow down ... What do you want from me?Jag är trött på att vara efter i allt som har med musik att göra. Nu har jag gjort en spellista på Spotify med massa låtar som är populära nu (och inte för en månad sedan). Jag ska lyssna pådem så att jag kan sjunga med när jag hör dem på radion! (och vet vad folk pratar om när de diskuterar musik ^^)

Säg gärna till om jag glömt nån ;) Spellistan finns HÄR!

Favorit: KAOS Festivalen!

Nu har jag varit iväg till Mellerud två dagar för att gå på KAOS Festivalen! Det var jättekul! Vi såg på en massa band - innan hade jag inte koll på nästan något av banden, men nu kan jag en hel bunt :D

Det fanns tre scener, två stora som stod bredvid varandra och en liten som fanns inne i en gymnastiksal. På de stora turades kända band om att spela på med 15 minuters mellanrum och på den lilla scenen var det mest lokala band.

BÄST PÅ FESTIVALEN:
1. The Ark
Vilken show! Från klockan 00.15 till 01.45 spelade de på den största scenen. Det var jättemycket folk som bara hade kommit för att se The Ark och de blev inte besvikna. Bandet bytte kläder 3 gånger och hade massa snygga effekter. Ola Salo var en riktig motivationstalare, han kom på en ny slogan för Mellerud som löd "Glädjebud i Mellerud!"
2. Salem Al Fakir
Vi stod och väntade i 40 minuter för att få platser längst fram till Salem Al Fakirs uppträdande. Han är så charmig! Pojkaktig fastän han hade på sig kostym och ett leende som får en att bli alldeles glad själv. Han fick med publiken också i rörelser, klappning och sång! :)
3. Sator
Jag hade aldrig hört talas om Sator förut, men de var faktiskt bra :D Jag gillade musiken och de var mycket sociala med publiken. Jag tyckte om dem, trots att de var ett gäng gamla gubbar - det ni! ;)
(4. De söta säkerhetskillarna)
Framför alla band stod Security, vilket mestadels var tjejer och killar i min ålder. Det kan ha varit fotbollslag eller handbollslag eller något som fick pengar för det, jag vet inte ... Men i alla fall fanns det massa snygga killar! Om man inte gillade bandet som spelade hade man ju något annat att kolla på ... ;) Det fanns en kille som var SÅ snygg! Verkligen den snyggaste killen jag sett i mitt liv! WOW! ^^

SÄMST PÅ FESTIVALEN:
1. Adept
Vilket skrän! Det enda de gjorde var att stå och headbanga och skrika/spela gitarr. Hemskt.
2. The Sounds
Musiken var väl inte superkass (fast den var ju inte bra), men sångerskan var så vulgär. Svor, rökte och drack på scenen där hon stod i nästan bara underkläder xD
3. Mustasch
Ett gäng gamla gubbar som inte spelade så bra musik helt enkelt.

The Ark


Salem Al Fakir (haha, vilken bild jag fick till xD)


Sator


När det var varmt kunde man sitta på marken :) Här är jag med [Ingenting] i bakgrunden :)


KAOS VAR BÄST! :D

RSS 2.0