Veckoslutets myslåt

Älskar den här låten - den är världens mysigaste! Föll för den direkt när jag hörde den :) Den utnämner jag till helgens mysigaste låt! I löööve it!

Jonas Brothers - Lovebug


Ansökningarna klara!

Nu har jag ansökt klart (för tillfället). Idag har jag jobbat 5 timmar med att skriva CV, personliga brev och skicka ansökningarna. Hoppas att någon av dem säger ja!

Jag har ansökt till:
* McDonalds (torp)
* Unda Camping
* Carlia Hotell
* Bohusgården Hotell
* Maxi Stormarknad (torp)
* Uddevallahem

Om det blir McDonalds, campingen eller maxi så tänker jag bo hos mormor i sommar :) Härrsta vettu!Jag får alla att jobba!

Nu har jag hållt på med olika ansökningar, CV:n och personliga brev i 4 timmar. Jag har chattat med Magda och Emma och övertalat dem att börja söka och skriva CV också :) Nu har jag ansökt till McDonalds och Uddevallahem. Det var dom som faktiskt sökte arbetare. Nu ska jag ta de som inte söker, utan jag bara gör för skojs skull ;) Det jobbiga är att skriva ett personligt brev till varje företag!

Wish me good luck!
Barapapapa - I'm lovin it! ;)

Dagens favorit: Facebook

Jag är besatt av facebook. Är inne minst två gånger per dag för att hålla koll på saker och få info. Därför blev jag medlem i den här gruppen: "jag vet, jag såg det på facebook!"
Hahahaha, det stämmer på mig exakt! Jag har sagt så rätt många gånger ...! Det finns många sköna grupper där :)


God söndagsmorgon!

Nu har min lillasyster precis farit iväg mot fotostudion. Jag vill också åka dit snart! Jag vill göra många saker. Till exempel vill jag prova att träna på gym (för det har jag aldrig gjort förut) och så vill jag simma i badhuset och så vill jag skicka iväg mitt CV till olika ställen. Det senare planerar jag på att göra idag. Och när huset är tomt på min lillasyster ska jag försöka stjäla hennes hantlar lite och köra ett träningspass :)

En liten bild på mig från fotostudion (där de mesta av mina bilder är från)


J'ai trèeees imagination ... pas

Har varit så duktig (och uttråkad) idag att jag bara har gjort massa läxor idag. Skulle åkt skidor, men var för lat xD Istället blev det matte, svenska och nu franska.

Vi ska ta med en sak och beskriva den på franskan på torsdag. Hade ingen fantasi när jag valde, och var för lat för att ta med något som jag inte tar med i vanliga fall. Så jag ska beskriva mon livre de bord! Och vill du veta vad det är föreslår jag att du letar upp ett lexikon eller kommer på min franskalektion på torsdag ;)
Ett julmord

Här är ett litet smakprov på en annan novell jag skrivit, en deckare. Detta är den "spännande" inledningen, njut!

Ett julmord, av Viktoria
Det var den mörkaste kvällen på året och snön föll tungt. Julen var nära och julprydnader hängde i alla fönster. Men eftersom det var sent, släckt och mörkt, liknade änglarna mest skrikande vålnader och tomtarna såg ut som rödklädda mördare med blod droppandes från sig. Allt var stilla.

Plötsligt hördes tunga stövlar springandes i snön. En kvinna uppenbarade sig i slutet på kvarteret. Hennes blick var fylld av rädsla och hela tiden vände hon på huvudet medan hon sprang, för att se om någon förföljde henne. Utanför hus nummer tjugofyra stannade hon och såg sig skräckslaget runt omkring, som om hon förväntade sig att någon av plastrenarna skulle anfalla vilken sekund som helst.

När inget hände pustade hon ut och gick in på nummer tjugofyras uppfart. Plötsligt kände hon hur en lång kniv borrade in i hennes rygg. Hon var i sådan smärta att hon inte kunde få fram ett ljud och hon föll till marken. Personen med kniven såg in i hennes ofokuserade ögon och hånlog. Kvinnan stängde ögonen och försökte skrika. Ljudet från fotsteg dog bort. Hennes mörka blod färgade snön lika röd som tomtefars luva och sakta förblödde hon till döds.

Vad tycks? När jag skrev den här i åttan var jag hur nöjd som helst (eftersom jag fick MVG på den xD). Tycker fortfarande den är rätt bra :D


Terror

"Terror". Det döpte jag min novell till. Vi har nyligen övat på den skriftliga delen till de nationella proven i svenska, så jag bestämde mig för att skriva klart min hemma. Det gjorde jag alldeles nyss, och blev faktiskt rädd nöjd. Den blev 2½ datorskrivna sidor. Det brukar inte bli bra när jag skriver så korta historier, men jag gillade faktiskt den här :) Hoppas den jag skriver på de faktiska nationella proven blir lika bra!

"Terror" blev ganska tragisk, stämningen är i stil med den här bilden (för att skryta lite om mina stoora modellkunskaper hahaha ;D )


Agneta åkte ut ?!

Vaa?? Jag var helt övertygad om att det var Elin Kling som skulle åka ut ur Let's Dance ikväll. Agneta var ju faktiskt bra. Jag tyckte om det dramatiska uppträdandet som hon och Tobias gjorde, varför åkte just de ut? Och med bara 14 rösters skillnad också!
Tänk, om just jag hade röstat 15 gånger så hade Elin åkt ut istället. Så klart hade jag legat back på 150 spänn och det hade det inte varit värt. Men varför blir det aldrig som man vill i såna här progam? Rätt person vinner aldrig, utan åker ut. Jag får aldrig som jag vill med det där. Aja, Mattias är kvar i alla fall och det är huvudsaken eftersom han är min favorit!


Läkare ... ?

Nu sitter jag vid den bärbara datorn och lyssnar på tv4 nyheterna i bakgrunden, eftersom jag väntar på att resultatet i Let's Dance ska komma :) Nu pratar de om vården. Hörde idag på radion att det inte finns många svenska läkare och tandläkare, det är till och med brist på det. Därför skulle det vara bra om jag blev läkare. Funderar på det fram och tillbaka, fastän jag inte behöver bestämma mig än. Det skulle nog vara roligt. Jag har absolut ingen aning. Åh, vad svårt det är. Bestämma vad man ska göra resten av livet. Men en sak är jag säker på, och det är att natur är rätt gymnasieval för mig :)

Min necessär är äntligen klar

Jag har hållt på med min necessär av lappteknik i slöjden hur länge som helst nu, men idag blev jag faktiskt klar! Blev rätt nöjd, fast jag trodde inte att det var just en sån här form som min lärare hade tänkt sig. Jag ville ha en annan, men strunt samma, den här blev stor i alla fall :D Efter att ha lagt ner så här mycket jobb på den är det bäst att jag sliter ut den tills det bara är småbitar kvar!
Anmäld till ny danskurs!

Förra året gick jag en danskurs som hette Showdans tonår nyb/forts, men den var lite för lätt. Så nu har jag och Magda (och min syrra) anmält oss till Dans avancerad tonår! Det ska bli askul! Dessutom kommer jag ibland kunna sova över hos min mormor och faktiskt få en sovmorgon på fredagen :D Löööve it!

Det enda tråkiga är att Emma inte kan gå i den för hon har bara gått en termin :(:(Klicka på här för att kolla på Medborgarskolans alla danskurser i Uddevalla! 

Vill du vara inuti mitt huvud?

Vill du veta hur det låter inuti min hjärna? Lyssna bara på låten Feelin You med Jesse McCartney. Den här låten har jag haft på huvudet exakt hela dagen och sjungt/nynnat på konstant.


Helg!

Nu är det helg! Det känns bara som några dagar sedan jag sade det sist, men det var en hel vecka sedan. Tiden går fort. Till exempel är det bara några dagar kvar för oss nior att välja till gymnasiet nu och en massa i min klass var idag hos SYV och valde. Tänk att det bara är några korta månader kvar tills gymnasiet. Ett helt stort nytt steg. Wow ... Och inte nästa vecka, men veckan därpå är det starten av de nationella proven. Vi ska börja med svenska, vilket vi övade på idag. Den muntliga delen, att diskutera. Det gick faktiskt rätt bra. Det kändes så i alla fall :)

HELG! Det är precis som jag sade till Nathalie efter sista lektionen:
"Nu är det helg! Förstår du? Två hela dagar när du får göra vad du vill. Två dagar, det är som en hel torsdag och en hel fredag, fast bara lite senare i veckan. Nu är det HEEELG!"

Softar på torsdagskvällen ...

Just nu sitter jag och letar efter olika Uddevalla-affärers hemsidor dit man kan skicka sitt CV. Det går sådär, har hittat två stycken och så finns så klart McDonalds. Är inte säker om jag ska söka dit. Det skulle ju kanske vara kul ... Förutom det där med att städa på toaletterna xD Men alla jobb har sina upp och ned-sidor.

Lyssnar på Owl City - min nya obsession. Strawberry Avalanche är den enda låten förutom Fireflies som jag kommer ihåg namnet på nu :) Ska kanske nörda Sims 3 lite, eftersom vi bara har matteläxa tills imorgon, som jag redan har gjort ^^ Soft var ordet ...!

Dagens tips till sommarjobbssökare!

Jag vet att det är fler än jag som vill ha sommarjobb, så här kommer ett litet tips. Man kan göra sitt eget CV inne på avstamp.nu där de guidar dig genom hela processen. Jag gjorde inte mitt där, men det verkade väldigt bra. Om jag inte redan hade gjort mitt superbra CV hade jag gjort det där ;)

Klicka här för att komma till CV-skaparen!

 


Nu ska här fiskas jobb!

Nu har jag skrivit mitt CV! Det var jätteroligt, jag och mamma satt ett bra tag och kokade ihop det :) Fast jag vet inte riktigt vart jag ska skicka in det, men jag vet att i sommar SKA jag ha sommarjobb!

Ska nog prova att skicka in det till lite olika campingplatser - sol är ju alltid bra! - och kanske några affärer och caféer i stan. Hoppas, hoppas att någon nappar på kroken ;)

Hoppas på att behöva de här i sommar!

Älskarälskarälskarälskar OWL CITYJag har fått en ny kärlek: Owl City! Vet att de har varit populära nu ett tag, men jag upptäckte hur bra de är precis idag. Kan inte urskilja på låtarna för att berätta några favoriter än, utan jag lyssnar på alla låtar från albumen Of june, Maybe I'm Dreaming och Ocean Eyes. De äger!


Dagens tips

Dagens tips:
För att dina drömmar ska gå i uppfyllelse, måste du vakna först.Slänger in bilden som är med på min header också, fast omgjord på mitt sätt ^^

Avril Lavigne - Girlfriend

Min favorit för dagen är Avril Lavignes musikvideo till låten "Girlfriend". Första gången jag såg musikvideon älskade jag den direkt. Dels är musiken bra, dels är skådespeleriet bara för bra, skrattade som sjutton xD

(Läs längre ner när du kollat på videon!)
Om du inte förstod det, är det Avril Lavigne som spelar båda rollerna om tjejerna som vill ha killen. Det är det som jag tyckte var så kul hihi (a)

Skuggare och sjuklingar

Idag blev jag dissad av de här två i skolan, det var bara jag och Nathalie där. Magda är sjuk. Fast Emma träffade jag senare på bussen, för hon hade skuggat. Men verkade inte ha kommit fram till något nytt i alla fall.

Alla skuggar och är sjuka nu för tiden. Vi var väl runt bara 17 stycken i klassen idag med. Trist!

Magda, Emma och jag på Överby i somras :) Lane Ryrs eget moppegäng!


Storm i Uddevalla!

De sa att det skulle bli storm och det blev det. När jag har varit utomhus idag har jag bara kunnat stirra ner i marken, så mycket har det blåst och snöat och regnat och haglat ! Håret blev helt blött och rufsigt och min ickevattenfasta mascara lämnade sina spår xD Snön slog så hårt mot kinden när vi gick till bussen att det nästan gjorde lite ont, och det är ingen överdrift. Nej, det har inte varit något bra väder idag, enligt mig!


Dagen idag är en underbar dag ...

... för dagen idag är din!
Idag ruschade jag jättemycket för att inte bli sen till första lektionen, eftersom jag skulle lämna en bok åt min kära M som är sjuk (krya på dig! <3). Sedan var inte biblioteket öppet, så jag fick lämna den till en i hennes klass. Men mirakulöst nog blev jag inte försenad! Amazing ...

Jag och Åsm fick kolla på förra årets nationella prov i fysik idag. Det verkade jättesvårt! Herregud, jag hoppas verkligen inte att vi får det. Då kan jag kyssa mitt MVG adjö.

Vi hade styrketräning idag på gympan och det gick mycket lättare än förra tisdagen! Det blir man enna lite glad över :)

Mitt favoritord idag: Förtappad

Det här ordet uppfann Amanda idag och tror jag använde det ungefär 100 gånger xD För er som inte förstår innehållet kan jag förklara :)

Förtappad
(förtappat, förtappade)
Adjektiv
Betydelse: Dum, idiotisk, konstig, knäpp, bakom, ointelligent, korkad, spejsad, rubbad, blåst, körd, knasig, pantad, bombad, befängd, trögtänkt, klantig ...

Exempel:
- Du är så förtappad!
- Det där var riktigt förtappat gjort!
- Ibland säger jag så förtappade saker!

Jag ser allt lite förtappad ut som gangsta eller ? ;)


JAG ÄR ARGIdag skulle jag fått en ny mobil för att vi skulle byta avtal. Skulle fått en jättesnygg rosa med slide ... Men nehepp, sedan säger de i affären att det erbjudandet om den mobilen gick ut IGÅR, och att vi inte skulle få någon ny. Jag har fått upp mina förhoppningar och sedan är vi eeeeeeeeeeeeen dag försent. Surt.

Har i alla fall fått nytt abonnemang nu och sms:ar gratis 168 gratis sms per månad till alla nät :)

Måndagskväll

Idag fick jag för mig att köra ett träningspass hemma eftersom simhallen blev inställd. Så då gjorde jag det :) Hantlar är jobbiga! Dessutom ska vi ha styrketräning imorgon på gympan, så det var kanske inte det bästa draget att träna idag eftersom jag kommer ha träningsvärk imorn. Men men, jag ångrar mig inte! Efteråt pratade jag lite med Magda på telefon och hon lät jätteförkyld. Usch och fy, hoppas inte jag blir sjuk! Det är typ epedemi i skolan - nästan ingen är där... Borde väl gå och plugga lite biologi nu, men det vill jag inte. Ögat är tråkigt ... (Säger jag som kanske har planer att bli läkare xD) Men får väl pallra mig dit nu så nåt blir gjort ..

Ha det bra så länge!


(Boring ...)

Dagens tips

Känner mig på väldigt träningsinställt humör just nu och har gjort det de senaste dagarna (jag vet att det inte kommer vara länge, men det är lika bra att ta vara på det medan man kan!) så jag slänger in ett tips.

Tips: När du ska träna, så gör en skiva med en massa låtar som du gillar och kan, som har bra takter. Då, om du ska t.ex. styrketräna, så kan du koncentrera dig på låten och sjunga med. Då fokuserar du inte lika mycket på hur jättejobbig träningen är, utan hur bra du kan låten.

Rätt smart eller? Det tycker jag i alla fall :D


Dagens favorit: träningslåt

Dagens favorit är låten Feelgood med Ola som work out-låt! Provade den igår och idag och kom fram till att den är bra. Den har ett väldigt bra beat att till exempel hoppa hopprep och styrketräna till.


Jag fryser ut alla xD

Idag skulle jag och Magda egentligen gått till badhuset efterskolan för att träna lite genom att simma. Men nehej, då går hon och blir sjuk! Dissare är vad hon är! Borde ta och frysa ut henne, som jag gjort med Natha (Åsm) och Amanda hela dagen hahahha :D

We love prylar!

Hahaha, den här låten sitter FAST på mitt huvud! Vi spelade den massa gånger på musiklektionen idag när vi övade mer på trummor. Sedan har jag sjungit på den bara för att reta Amanda, moahaha!

Vi vill ha mera prylar
Ja det är det vi vill!
För utan våra prylar
Så finns vi inte till!

Jag & Amanda i våras :) Tar inte så mycket kort 
nu för tiden, men då tog jag maaaassor i skolan med mobilen.

The weekend is at an end ...

Den här helgen har jag hunnit med att:

* anmäla intresse om att åka till Taizé (Frankrike) med konfaledarna
* lära mig allt jag behöver veta om första världskriget
* genomföra 3 träningspass (alla över 1 timme)
* åka skidor för första gången i år
* städa mitt rum och köket

Vill åka till Taizé! Där jag aldrig varit ... :)


Konst

Surfade runt lite på internet och hittade lite olika konstverk som jag tyckte var så snygga. Tänk om man kunde måla så! Bilden på Harry Potter ser så verklighetstrogen ut! Och den färgglada bilden ser ut som ett underbart drömmigt sagoland :) Wow, I'm impressed.

Min favoritlåt för idag :)

Jag lyssnade sönder på den här låten när Twilight Soundtracket släpptes. Vet inte om den här videon passar så bra in på Twilight, men jag tycker den är så bra! Kan hela texten, så mycket har jag lyssnat på den. Fast har aldrig sett videon före det här, den var rätt kass xD


Bra tips!

Detta stämmer faktiskt in rätt bra på mig när jag åkte skidor idag xD

Dagens tips: Den som inte kan vara ett gott föredöme kan ju alltid vara ett varnande exempel!


Skidtur

Idag åkte jag, syrran och pappa 2 rundor längdskidor vid Bjursjön :) Första varvet gick jättesegt och jag ramlade ... ehm, ett antal gånger xD Jag tror det var första gången på två-tre år som vi åkte. Det blev 5 km totalt, det är väl inte fy skam :)

Skoltröjan på ofc :)


För korta stavar och för långa skidor - kanske inte
den bästa kombinationen, men det gick bra ändå :)In my dreams ...

Sitter just nu och drömmer mig bort till den 30:e juni när Eclipse har preimär. Då får jag äntligen se de här två snygga charmtrollen igen på bio! Gah, jag får abstinens, jag vill ha den första trailern nu så jag kan nörda den! 
Bara 157 dagar, 8 timmar och 26 minuter kvar ... !

Robert Pattinsson (Edward) och Taylor Lautner (Jacob)

Produktiv dag

Idag har jag hunnit med massa saker känns det som, fastän det bara varit lite :) Har hunnit städa, plugga (det känns nästan som om jag kan första världskriget nu haha!) och spela sims. Det är så roligt, tror jag är besatt! Av sims då, inte första världskriget ...! Jag längtar tills det är över.

Ny mobil på gång

Nu är det klart, vi drar ut på skidor imorgon förmiddag! Härligt :) Dessutom ser det ut som om jag får en ny mobil om en månad! Ville ha en iPhone, men det ser ut som om det blir en Sony Ericsson T715. En sån här:Girlpowery pink ;) Inte lika bra som en iPhone, men i alla fall bättre än den jag har nu. Den är jag rätt trött på efter 2 år.

 

1:a världskriget och pasta - bra kombo :)

Nu sitter jag och pluggar på första världskriget och mellankrigstiden, som vi ska ha prov på nu på måndag. Vad "smart" jag är som börjar plugga två dagar innan provet ... Fast jag började faktiskt lite med några ord i onsdags. Försöker smita undan haha xD Samtidigt käkar jag dagens lunch, pasta och köttfärssås. Mums :)

Hoppas något roligare händer under helgen än bara plugga och städa! Tror vi ska ut och åka skidor imorgon :D

Dance, dance, dance!

Mattias Andréasson var sååå bra på Let's Dance idag! Han ÄGER, om han inte vinner är det något fel på världen xD

Den här låten har jag gått runt och sjungt på i två dagar nu och var även med i Let's Dance idag. Den är så bra!
The Boy Does Nothing - Alesha Dixon


Rock on!

Mitt humör och min pigghet är fortfarande på topp sen träningspasset! Så nu kommer jag med ett bra motto, som jag tycker även passar in på mig själv ibland :)

If you're not a rockstar
At least act like one!


Dagens tips

Träna. Du blir gladare, piggare och hälsosammare! Även om det inte blir så ofta, är någon gång ibland bättre än aldrig! Man blir alert och glad, definitivt något man borde göra oftare ;)


På väg till dansträning i somras :)

Ny insikt: Träning är faktiskt bra!

Idag när jag kom hem från skolan var jag alldeles slut efter en lång skolvecka. Skulle ha kunnat lagt mig i sängen och somnat direkt. Men istället tänkte jag: "Nej, jag tränar istället så jag blir lite piggare!" Väldigt stolt över mig själv faktiskt :)

Så jag tog ett timmeslångt träningspass genom att stjäla syrrans hantlar och köra genom några gamla danser. Det var så kul, och jag blev alldeles pigg! Eller ja, jättetrött i kroppen efter styrketräningen, men i huvudet är jag nu alldeles alert! Dessutom är jag full av endorfiner, så jag är alldeles glad haha :D

Tummen upp för träning!


Känner mig exakt så här glad nu! :D

Dagens (personliga) favorit

Dagens favorit är personliga presenter. Som den här tavlan, som jag fick av Magda i födelsedagspresent. Massa minnen, rolig och något att spara :) Plus att man vet att personen verkligen har ansträngt sig. 


Sångkarriär är uteslutet för min del ...Nyss sett på Glee, gud vad jag älskar det programmet. Jag önskar att jag kunde sjunga. Försökte mig på några rader idag för att reta Amanda med att sjunga Jimmy Janssons låt "Amanda". Jisses, jag är så kass att det är roligt! Hahaha :D Kom inte upp i något som ens liknade en hög ton xD Men om man inte är bra på en sak är man bra på något annat :)


I gränslandet ?

Som de flesta vet är det nationella prov för alla niondeklassare. Idag på svenskan fick vi reda på temat för våra nationella prov i svenska.

Personligen tycker jag att det suger. Jag menar, tema "I gränslandet" ? Va? Det är ju helt korkat! Kunde de inte tagit ett tema som man i alla fall förstår direkt vad det betyder. Som förra årets "Nattliv" - kort och koncist. I gränslandet ... Diss alltså. Jag längtar inte för fem öre.


Dagens poppiga favorit


Dagens favorit: hittade MJ i pappas gigantiska skivsamling

Häromdagen brände pappa av en massa gamla LP-skivor som ni vet att de hade "på den gamla goda tiden" när de flesta av oss inte var födda. I alla fall hittade jag en skiva med Michael Jackson! Trodde han bara lyssnade på sån där kass hårdrock. Han har ju lite smak på musik i alla fall!

Min favorit på skivan, Smooth Criminal:

Sovmorgon!

Gäsp! Nu sitter jag vid den bärbara datorn och klockan är 8.35. Egentligen skulle jag börja nu. Men jag och resten av tjejerna i min klass har sovmorgon från fysiken :) Jag älskar sovmorgon. Är inte ett morgondjur direkt ...

Blev väckt en aning tidigare än jag tänkt av min syster som inte visste att jag hade sovmorgon. Jag kastade nästan en kudde i huvudet på henne, blev jättesur xD Men inte längre. Det var i och för sig bra på ett sätt för att nu hinner jag öva på de 107 franskaglosor som jag åtog mig att lära mig. Sist gång jag övade på glosboken hade jag 100 rätt av 107 ;)

Dagens tips

Dagens tips: Ta vara på det du har, för imorgon har du det kanske inte kvar.

Saker som man alltid antagit skulle finnas där kan försvinna på en sekund. Sedan står man där och suktar efter något man aldrig kan få tillbaka. Man ångrar sig och vill återställa allt. Tänker på allt man borde gjort.
Därför är det här ett tips att tänka på.


Superkul tillsammans med Julia!


Julias blogg

Idag hängde Julia med mig hem efter skolan, vilket var askul! xD Haha, vi är såå lika! Ena riktiga härmande perfektionister :D Så komiskt när vi hade samma kommentarer hela tiden som "... Oj!"

Vi designade hennes blogg, som jag länkar till här uppe. Tillsammans med Emmas stilfulla design och min och Julias pedanthet, blev resultatet rent ut sagt skitsnyggt! Vi spelade sims 3 också där vi skapade värsta rödögda simmen som Julia döpte till "Victoria Hallonpaj" hahahah xD

Nästa gånger är vi hos dig och så att jag får rota i ditt rum! ;D

Dagens (ansvarsfulla) favorit

Dagens favorit är väldigt effektiv, om än lite tråkig. Men jag har faktiskt redan lärt mig nästan 50 glosor :) Det är ett bra tips till bl.a. de som vill få riktigt bra resultat sista terminen i nian! Som jag :)

Dagens favorit är glosboken.se!
Nu kör vi tvärtom!

Jag vet att jag gjorde en lista om allt jag längtar till. Men ibland blir det lite tjatigt, så nu tänkte jag göra en liten lista om allt som är bäst just nu! Dock lite kortare än den andra ;)

Lista över sådant som jag tycker bäst om vid den här tiden på året
6. Alla tv-program startar igen
5. Alla fyller år - bl.a. jag
4. Snön
3. Nästan inga läxor
2. Myskvällar i mörkret

Och det som är det bästa vid den här tiden på året är ...
1. Träffa kompisar igen efter lovet

Här en sång som är såå fin - tillägnad alla mina vänner som jag längtat efter! <3 
Jesse McCartney - Tell herLe devoir de français ... et facebook ofc :)
Styrketräning på gympan idag! Ojoj... Vad jag kommer kunna röra mig mycket när jag ska umgås med Julia imorn xD Vilket ska bli kul förresten, för vi ska designa hennes blogg! Vilket jag älskar att göra ;)

Just nu är det franskaplugg för jag och Magda bestämde oss idag för att bli AMBITIÖSA. Vi ska nämligen lära oss 100 glosor (allihop) på två dagar! Man behövde bara göra 20, men vi tar allihop och ser hur långt vi kommer xD


Tuesday morning

Härligt, idag kan jag blogga lite på morgonen, det tror jag aldrig jag har gjort förut! Idag behöver jag nämligen inte sitta på bussen i en timme eftersom jag blir skjutsad till skolan. (Fast Magda sms:ade och sa att de hade en ny buss och att jag verkligen missade någonting! xD)

Har inga förväntningar på att någon stort ska hända idag. Det är trots allt bara tisdag och veckan är ung ;) Men ... man vet ju aldrig ... ;)

Vissa saker förändras aldrig

Kikade runt bland lite gamla bilder nyss och hittade den här på mig själv. Den är tagen för nästan exakt ett år sedan. Jag har inte förändrats så mycket om man jämför med mina kompisar som hade massa annorlunda frisyrer ... Well, well. My hairstyle is timeless I suppose! Hahaha :)


Btw, jämför mina ögon på den här bilden med den till vänster på min header. Freakishly alike, aren't they?

Hate monday - looove drums!

Åh, kära måndag. Den dag vi alla (eller de flesta i alla fall) hatar och vill helst undvika. Smått deprimerad över att helgen är över gick jag till bussen imorse. Som inte kom! Stod där med syrran och frös jättelänge tills vi fick gå hem och be mamma skjutsa oss ...

På musiken hade vi trummor, vilket var jättekul! Jag blev ärligt talat chockad när hon sa att vi gått över tiden - det gick så fort! Jag övade tillsammans med Amanda och till slut så klarade vi båda MVG-nivån och lade till och med på ett litet slag :D Gud, vad roligt det var!


Tips på riktigt bra låt/sångerska!

Haha, lite fel säsong för den här låten kanske, men den här artisten är så bra! Hon heter Mia Rose och har en underbar röst :D Man blir riktigt lugn och lycklig när man hör den här låten :) När hon blir känd ska jag köpa hennes CD!


10 saker jag längtar till

Här är en lista på 10 saker jag längtar till inom ett halvår.

10.  De korta loven. Det är så skönt med ett litet uppehåll från skolan, även om det bara är för en vecka.
9. Värmen. När man slipper dra på sig en hel garderob bara för att gå ut och hämta posten!
8. Gå ur nian. Slutet på grundskolan - snart väntar gymnasiet och allt nytt!
7. Läger med projektgruppen. Som ledare för en konfirmationsgrupp åker vi på massa läger och i juni ska vi på ett riktigt långt läger när vi ska vi köra med konfirmanderna ;)
6. Ställa på mopeden och börja köra
. Det är en sån frihet att kunna ta sig vart man vill utan att behöva tjata om skjuts.
5. Balen.
Varje år har Västerskolan en bal för alla niorna. Den längtar jag till bara om vi inte har tillsammans med Ramnerödsskolan!
4. Sommarlov.
Tänk slutet på alla läxor ... alla tider att passa ... Bara göra vad man vill när man vill!
3. Biopremiären av Eclipse.
Precis som med New Moon ska vi samla gänget med Twilight-älskare och gå på midnattsvisningen! Vi kommer bli rekordmånga och till och med få med några killar som har lovat att följa med ;)
2. Resa till Taizé (Frankrike)
. I vår eller sommar ska alla ledare åka till ett kloster i Frankrike som de gör varje år. Men nu ska jag åka med! Man tältar och ber flera gånger om dagen, men det verkar riktigt kul ändå.

Och det som jag längtar allra mest till är ...
1. Min och Emmas utomlandsresa! Just nu är vi inne på att åka till Grekland, det verkar jättebra där. Längtar till SOLEN! Jag kommer få åka utanför Norden för första gången och flyga för första gången. Kommer ta massvis med fina kort och bara njuta av semester!


Emma och jag :)

Slapparsöndag

Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Man behöver sådana dagar också. Sett på HP-film i ett mörklagt rum (och hoppade vid scenen i grottan precis som vanligt xD) och spelat Sims 3 (i över två timmar haha).

Nu spelar jag lite FarmVille - japp, jag erkänner att jag fastnat för det - och lyssnar på lite bra låtar som till exempel I'm Just A Kid med Simple Plan.


Harry Potter and the Half-Blood Prince

Dagens favorit är filmen Harry Potter and the Half-Blood Prince. Jag fick den i födelsedagspresent och såg den nyss. Den var bättre än jag mindes. Så välgjord! Hela Harry Potter-serien är så klart välgjord, men när man kollade på Special Features-skivan ser man verkligen hur bra gjord den är. Alla deltaljer!

Jag älskar den! Längtar verkligen till november 2010 när den första delen av sista filmen ska komma. Den kommer bli legendarisk!Här är första bilden från Harry Potter och Dödsrelikerna!Visdom

If you can dream it,
you can do itJag drömde det.
Jag klarade det!

Jag saknar min moped.

Tips för Twilight-fans!

Jag var inne på Nordstroms hemsida nyss och fick veta att de har en Twilight-kollektion! Älskar det, och speciellt den här vita Team Edward-tröjan. Om det inte är för dyrt med leveransen ska jag verkligen köpa den!


Kolla in hemsidan här!Dagens favorit

Dagens favorit är dataspelet The Sims 3! Fick det på min födelsedag och provade det för första gången idag. Jag satt ... ja, ett bra tag xD Bara att designa en enda person tog nästan en timme! Så många möjligheter - vilken skillnad från 2:an. Toppenbetyg!


The Sims 3

Mys i trollhättan

Jag med supergod hallonpaj!


Söta Nathalie :)


Lilla Emma framför några snygga tavlor ;)


Alla tre köpte likadana tröjor i olika färger på Gina Tricot. Så nu är det min tur först att ha på mig den på måndag ;)

Vi åt jättegott på Max (som jag inte gillade förut, men nu har min åsikt förändrats). Deras hallonpaj var såå god men även deras glass med dumlesås. Tummen upp för laktostabletter!


Vernissage

Idag var jag, Nathalie och Emma på vernissage i Trollhättan. Det var vår bildlärare Victoria som tipsade oss om detta eftersom hon var en av konstnärerna. När hon såg oss blev hon jätteglad, hela hennes ansikte sken upp. Hon sa att nu var det stor chans att vi alla tre skulle få MVG (hahahha!)


Nu är det dags för ...Och jag älskar't ;) För Mattias leder! Hoppas någon av de tråkiga gamla gubbarna åker ut ...


Mitt kalas


Jag ser ut att vara rätt ivrig att börja ;)

Mmm, tårtan ser väl smarrig ut ? Utom kanske den gräddlösa delen som var till min kusin Adam som inte äter grädde.

Idag fick jag:
1. The Sims 3
2. 400 kr
3. Sjal

Detta är jag rätt nöjd med! En hel del pengar till min och Emmas resa har rullat in under födelsedagen och jul. Minst 2000 kr, som kan användas till shopping i Grekland eller vart vi nu ska åka :)

Veckans bästa missuppfattning!

Dagens favorit är en missuppfattning som faktiskt blev veckans roligaste xD Så här var det ...

Bakgrundsinfo:
Jag, Magda och Martin i min klass åkte buss tillsammans och vi pratade lite om att åka pulka och sådant i snön. 

Konversation på bussen (ungefärligt)
Martin: Man borde ut och åka lite.

Magda: Jag och Vickan var ute och åkte pulka förra veckan.

Martin: Men det går så långsamt ... 

Magda: Då tar man en stor plastpåse, tar först i ena benet och sedan det andra och åker i den istället.

Viktoria: Men man måste ta en så stor att hela benen får plats i den.

Martin: Men hur skulle det kunna gå fortare ??

Magda: Det gör bara det ... ?

Martin: Men bara för att du sätter dig i en plastpåse och sedan i pulkan, så går det väl inte fortare ??

Vi skrattade VÄLDIGT mycket åt det där xD Även om det kanske var ett "you had to be there"-moment så blev det verkligen veckans bästa missuppfattning enligt min mening!


HELG!

Jag brukar ha ganska svårt för att somna på kvällen, men igår somnade jag efter bara tio minuter. Det är tecken på en lång och bra födelsedag, vilket det var! Sedan vaknade jag inte en enda gång under natten. Härligt ... :)
På eftermiddagslektionen av slöjd idag var alla trötta och hängiga, ingen orkade vara så entusiastisk. Den första skolveckan har varit hård på oss som inte är vana att gå upp så tidigt.

Nu väntar jag på att alla mina släktingar ska komma och ha kalas för mig. Och jag är hur trött som helst! Inte en så bra kombination kanske xD Vi får väl se hur det går ...


Vet du vad som gör mig glad? :D

GLEE.Det tv-programmet är så bra! Så nu ska jag dra och se på det. Tack så mycket alla som har gratulerat och varit snälla mot mig på min födelsedag!

Bara ett år kvar till näsa gång ;)


Dagens tips

Eftersom jag har erfarenhet på det här området, från idag till exempel, så tänker jag ge ett tips angående födelsedagar!

Dagens tips: Om du vet att någon fyller år idag, så säg ett litet kort "Grattis!"

Gör det även om du inte känner personen så bra. Det kommer mest troligen bli uppskattat, och personen får känna sig speciell på sin egna dag. Lite mer glädje till världen kan bara gynna oss!


Min födelsedag!

Nu är äntligen min födelsedag här! Härligt att äntligen vara 16. Får börja övningsköra nu, fast ska inte göra det på ett tag i alla fall tyvärr ... får hålla mig till mopeden :)Magda var här idag efter skolan och vi hade kul med lite "snygga" dance moves när vi försökte härma xD

Mina presenter:
1. CD, Jesse McCartney, Right Where You Want Me
2. Bok, Dead until Dark
3. Concealer
4. Post-it lappar (jag önskade mig faktiskt det xD)
5. Film, Harry Potter and the Half-Blood Prince
6. Julprydnad
7. Armband, bilder och ögonskugga, från
Emma
8. Collage på mig själv, från Magda


Alla mina presenter var jättebra! Speciellt bilderna och collaget från mina kompisar :)


Nörje tvåtusenötte

När det är så mycket snö ute som det är nu så borde man utnyttja det! Till exempel med att åka skidor. I februari förra året åkte jag och min kompis Linda till fjällen, bl.a. Trysil, där det var superbra att åka slalom!

Det var som om man svävade på moln! Helt fantastiskt!
(Jag är till vänster)Vi hade jättetur med vädret, det var soligt och fint.


Linda och jag i liften (Fast jag ser ut som jag vet inte vad! xD)


Jag i ett nötskal - läste Breaking Dawn hela resan!


Vi bodde ju i Norge och hade jätteroligt åt att försöka
uttala alla skyltar på norska xDMen istället för att längta tillbaka, så längtar jag framåt. Fast snarare mot solresor än fjäll!


Klokt tips

Dagens tips: Det är ingen idé att springa om man springer åt fel håll!
Det är så smart att det inte behövs någon förklaring.


För-firande av min födelsedag!Idag efter skolan drog jag, Amanda och Emma till stan för att fira min födelsedag (som är imorgon!) Emma skulle köpa något på Lindex först, men fastnade framför några snygga killar vid ett Tele2-stånd utanför. Så jag och Amanda provade lite snygga accessoarer på Lindex.


Det roligaste är att jag har inte ens lagt till glittrandet xD

Först när Amanda satte på sig mössan så GAPSKRATTADE jag! Sedan när hon satte på sig glasögonen blev hon väldigt fransk. Bonjour mademoiselle! Ça va?
(Oj, nu kom jag på att vi har franska läxa tills imorn! Den måste jag göra!)

Sedan myste vi på Paddingtons Café och åt gott :)
Tomorrow's the big day! My sixteenth birthday!


Green Day - American Idiot

Dagens favorit är en musikvideo med Green Day. American Idiot var den första låten jag hörde med Green Day och anledningen till att jag började lyssna på dem. Nu har jag många mer favoriter med dem, men man måste ju välja originalet som det bästa!Kontroversiellt kanske, men jag gillar den!


Numret är nere på 2 nu!Samtidigt som jag lägger ut ett litet tips i form av en bild på mig och min kompis Nathalie, så berättar jag att hon och jag bestämt att vi ska gå på någon utställning i Trollhättan på lördag! Det ska bli kul! :D

Bara två dagar kvar till min födelsedag!


Det oåtkomliga är det mest åtråvärda

Man vill ha vad man inte kan få.

Det är vida känt. Man vill ha den supersnygga, dyra märkesväskan bara för att man inte har råd att köpa den. Eller om man är kort vill man bli längre eller är lång och vill vara vara kortare (detta är ju ouppnåeligt efter man har slutat växa). Eller man vill ha den godisen som precis någon annan åt upp.

Sedan när man väl får det som man så gärna ville ha innan, då kommer man på att äsch, väskan var ju inte så snygg eller att man gillade att vara kort bättre än lång.

Man borde vilja ha det man inte kan få, för då blir man inte besviken. Men hallå, var är det roliga i det ???


Babbel i biblioteket

Just nu sitter jag i biblioteket i skolan bland en massa andra datorer och bloggar lite :) Vi har nån kvart kvar tills vi har bild. Längst upp och längst bort i hela byggnaden. Men det är värt det, jag gillar bild. (Mest för att läraren gav mig MVG i det förra terminen xD)

Egentligen tycker jag inte om att blogga "in public", men jag bryter mot mina regler idag. Anledningen till att jag vill vara ensam är för att jag tycker att jag kan fokusera bättre då, så att det jag skriver blir värt att läsa och inte bara en massa babbel ^^ Så därför blir det kanske babbel nu. Och bara att jag påpekar att det kan bli babbel gör att jag har förvandlat texten till babbel.

Så nu ska jag sluta  babbla och dra iväg :) Ha det!

Bara 3 dagar kvar nu!Lägger in en liten egobild samtidigt som jag förkunnar att
NU ÄR DET BARA TRE SMÅ DAGAR KVAR TILL MIN FÖDELSEDAG!

Jag vet att jag ljuger lite i texten längst upp i menyn om att jag redan är 16, men faktumet är att jag fortfarande är 15 och blir 16 på torsdag. (Jag orkade nämligen inte göra en text och sedan göra om till en ny när jag skulle fylla om bara några dagar... Jag vet, bortförklaring xD).

THE COUNTDOWN IS ON! Only three left ... Hihi !


Bildspel för bästa bilderna 2009

Igår valde jag ju ut min bästa bild 2009 för att vara med i en tävling, men jag hade jättesvårt att välja mellan sju stycken. Så jag tänkte visa dem genom ett litet bildspel här! Enjoy!
Vilken tyckte du var snyggast? (Det är totalt 8 bilder)


Alla världens problem lösta!

Dagens tips är: Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Jag tycker jag är en rätt snäll människa. Jag är snäll mot folk som jag träffar, (och lånar ut otaligt många pennor som jag vet att jag aldrig kommer få tillbaka) oavsett vem det är. Tänk om alla som man var snäll mot var snälla tillbaka? Vilken bra värld det skulle vara. Kolla, lösningen på världens problem!

Teoretiskt sett alltså. I praktiken är det mycket svårare. Om jag hade lösningen på världens problem skulle jag inte publicera det på min lilla blogg. Jag skulle vara ute i världen och lösa problemen. Jaja, kanske någon dag ... Man vet ju aldrig ;)


Dagens favorit ...

... är en låt som heter Smile av McFly! Jag lägger in låten här nedanför tillsammans med en inledningen av texten, som är min favoritdel. Budskapet är så bra, att man inte behöver vara rik och snygg för att vara lycklig. Riktigt schyst. Dessutom är grabbarna bara så snygga, så jag lägger in en bild på dem! (Du kan ha sett McFly i filmen Just My Luck med Lindsay Lohan)You don't have to have money,
To make it in this world
You don't have to be skinny, baby
If you wanna be my girl
Oh you just gotta be happy
But sometimes that's hard

So just remenber to
smile, smile, smile
That's a good enough start!


Söta eller hur?


Välja gymnasium - check !

Idag var jag hos SYV och valde gymnasium :)

1:a handsval: Öppna (Natur) Margretegärde, U-a gymnasieskola
2:a handsval: Natur, Östrabo, U-a gymnasieskolaJag tog inget tredjehandsval, eftersom jag (förutsatt att jag får likadana betyg på våren som på hösten) har 310 i meritpoäng och max är 320 :) SYV tyckte att jag inte behövde något andrahandsval heller, men jag tycker det är skönt med lite trygghet.

Gud, vad jag längtar till gymnasiet! Men ändå inte! Kommer sakna Väster och alla där ... Men det är dags att utvecklas och våga ta nästa steg. Och mitt nästa steg går mot Uddevalla gymnasieskola, på öppna programmet med naturinriktning!Följ min blogg!

Skulle det inte vara kul att följa min blogg med bloglovin? Då kan du ju ha koll på mina inlägg hela tiden, så du inte missar något, för det skulle ju vara en sån katastrof !! Hahaha, men seriöst, om du har bloglovin kan du göra det :)
Följ min blogg med bloglovin
 


Drömmar

Varje gång som jag får sova riktigt länge, så drömmar jag alltid. Ibland drömmer jag bra drömmar, ibland lite mardrömmar. Oftast brukar det bli mardrömmar när, underligt nog, jag har framme min klockradio som lyser tiden i röda siffror mot mig. Så jag brukar vända den åt ett annat håll när jag ska sova. Då blir det bra drömmar :)

Du känner väl igen dig i att när man drömmer en helt underbar dröm som man inte vill lämna, så känner att man börjar drifta mot medvetenhet och klänger fast vid drömmen så hårt att det är det som avslutar den. Jag hatar när det händer! Här om dagen drömde jag en så fantastisk dröm, den mest otroliga någonsin tror jag, eftersom jag var så lycklig. Då väckte jag mig själv genom att hänga fast vid den och började nästan gråta när jag vaknade och insåg att den inte var sann!

Dröm sött i natt!


Hallon i fotostudion!

Idag har jag varit i fotostudion med min syster, Elin och Mikaela! Eftersom jag inte bett om lov från någon av de andra, så lägger jag bara ut en bild på mig själv som jag då inte har tagit ;)Det var jätteroligt att få ta kort i fotostudion igen. Hade inte varit där sedan september! Jag tog massa bilder på de andra som blev bra, men det får räcka med en på mig för idag :) Lägger ut fler någon annan dag!


Min favorit idag är ...

... min härliga digitalkamera som jag bara älskar! Inte det bästa-just-nu-det-finns-inget-bättre kanske, men jag känner den och den sviker mig inte! Kollade just genom massa bilder för att få fram förra årets snyggaste bild och insåg då hur bra den här systemkameran varit. Tills den gick sönder så klart haha! Men nu är den tillbaka and I love it! <3Jag deltar i en fototävling!

Okej, så Magda tipsade mig om att vara med i en fototävling som bloggen http://malinhee.blogg.se/ har, så jag tänkte att jag skulle deltaga. Hon samarbetar med: Fotofyndet – fototillbehör du inte har råd att vara utan.

Temat är "Din bästa bild 2009" så nu har jag grävt bland alla mina bilder och har valt den här :
Vad stor den blev haha :)


Totalrenovering av bloggen!

Idag har jag fokuserat helt på min blogg och suttit flera timmar för att göra en snygg design. Och här är den! Visst är den fin? Men jag kan inte ta åt mig hela äran, mina bloggande kompisar jag hjälpt mig stort.

Headern är gjord av Emma <3
Hjälp och tips om allt möjligt har jag fått från Magda <3

Besök deras bloggar, de är jättefina!

Det som har ändrats är massor bland annat
* ny header
* alla textstilar och färger på alla texter
* flikar högst upp
* klocka till höger
* text till höger om mig själv
* nedräkning tills jag går ut nian till höger


Trots de fina bilderna i inlägget nedanför ...

... är de inget alls emot dessa!

Jag längtar jättemycket tills jag och Emma ska åka iväg på solsemester i vår! LÄNGTAR IHJÄL MIG!
Sitter och diskuterar med Magda just nu om vi ska ta mopparna till flygplatsen, stjäla någons bagage och smyga på ett plan till Grekland eller något.

Haha, härliga drömmar ...!

Fotopromenad

Jag tog mig nyss en liten promenad i kylan för att fota lite! Det var jättekul, var så länge sedan jag använde systemkameran! Blev så avundsjuk när jag sov över hos Emma häromdagen och hon hade sin kamera xD

Bilderna blev väldigt blåa eftersom det kvar klar himmel och jag tog emot solen. Det är inte de bästa bilderna jag tagit, men jag bryr mig inte, det var kul! Lyckstolpsbilden fick en väldigt snygg färg på himlen :)

Och imorgon blir det mer fotografering, men då blir det i studio. Ska åka till fotostudion tillsammans med syrran och hennes två kompisar Elin och Mikaela. Mikaela ska ju snart flytta till Chile, så det här är hennes avskedspresent från mig och syrran ^^


Oroad ...

Åh, jag kan inte sluta tänka på att en av mina bästa vänner ligger på sjukhuset just nu. Hon ska operera sig idag. Jag tycker så synd om henne. Jag opererades ju själv för snart en månad sedan (tog bort halsmandlarna) och kommer ihåg hur hemskt det var. Och nu måste hon också opereras. Hoppas hon inte har lika ont som jag hade, för det var ... ja, inte så trevligt.

Tänker på dig, Amanda! Hela tiden! <3


Vad känns som en isbit men har fingrar och tår? (Sist jag kollade i alla fall!) Jo, det är jag!

Det är kallt här. Snön går upp till mitten på låren och det är -23,5° ute just nu. Det känns som det är lika kallt inomhus. Därför sitter jag just nu med tofflor, min tjocka mysiga skoltröja och en varm sjal. Förut hade jag på mig fingervantar, men jag skrev fel så mycket på tangentbordet att jag fick ta av mig dem. Jag vill verkligen ha ett element inne i mitt rum, som är det kallaste i huset. Vaknade ungefär 100 gånger i natt för att jag frös!

Det var förmiddagens rapporter från kylhålet! Idag ska jag försöka ge mig ut där det är riktigt kallt och kanske ta lite kort med systemkameran som vi precis fått tillbaka från lagning. (Äntligen!)


Hallon favoriserar ...

... ett youtube-klipp!

Det här klippet råkade jag klicka in på när jag hade min jag-är-helt-besatt-av-Harry-Potter-epsiod och jag letade efter klipp från senaste filmen. Då blev jag helt galen i de här youtube-klippen istället xD Såg nog på dem varje dag i två veckor tror jag.

Dagens favorit är ... Potter Puppet Pals in "The Mysterious Ticking Noise"!
Dagens tips

Detta är ett tips som inte borde tas för givet. Ignorerar man detta tips kan följderna få väldigt svåra och äckliga konsekvenser.

Dagens tips är ÄT INTE GUL SNÖ
Yuck!


Let's Dance

Lite hederlig gammal Let's Dance var rätt bra ikväll. Jag älskar EMD och min favorit var då därför (så klart) Mattias Andréasson! Han kunde verkligen föra sig, var cool och hade talang. Det känns lite som déjà vu från när Danny var med. Älskar det :)

David Helenius ägde som vanligt och Tony Irving var sträng och ... ja, engelsk som vanligt xD Skönt att vissa saker inte förändras. Men vad är det med Jessica? Är hon gravid igen eller är det bara vikt från hennes sista barn ?(Var bara tvungen att lägga upp en bild på Mattias och Cissi!)
Ser fram emot nästa veckas avsnitt!


Välkommen till min nya blogg!

Jomän, nu har man skaffat blogg. IGEN. Nu ska här skrivas!  

RSS 2.0