Interaktiv workshop

När jag först hörde att vi skulle på en "interaktiv workshop om demokrati" tänkte jag: "Hm, aktiv betyder ju att man gör saker ... Så interaktiv borde ju betyda att man inte gör saker. Åh nej, en föreläsning när man bara sitter still!"

Men så var det absolut inte! Tvärtom, vi gjorde saker hela tiden. Vi fick leka finansminister i ett spel där vi skulle bestämma vad vi skulle lägga pengar på, t.ex. utbildning, sjukvård, miljö ... Och i ett demokratispel blev vi invånare i landet Swakanien eller nåt sånt, och jag blev tilldelad rollen som vit, 41-årig, gift man med en årsinkomst på 1 miljon som kämpade för att betala så lite skatt som möjligt. Därför fick jag rösta varje gång när vi hade "val" medan någon som spelade 11-åring inte fick rösta alls xD Rätt rolig lek :)

Vanliga människor kan få vad de vill ha genom demokratin, pratade de också om. Vi fick en lapp där vi skulle skriva vad vi är bra på och vad vi vill åstadkomma. Till exempel var det en kille som var bra på att cykla och ville åstadkomma mer intresse kring miljöproblem, så han cyklade från Australien till Köpenhamn för att väcka uppmärksamhet och det fungerade! Sånt gör en inspirerad. Just i den stunden blev man alldeles engagerad för att göra något, men känslan börjar avta nu. Men om jag någonsin kommer på en riktigt bra idé för att fixa det jag vill ha ska jag banne mig genomföra det :) Frågan är bara vad ...

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0