Att vänja sig

Livet flyter på. Sakta men säkert blir det nya familjärt. Skrämmande blir tryggt. Men fortfarande säger jag "Just det, jag ska ju av här!" när vi stannar vid min nya busshållplats. Jag har inte haft alla nya lektioner än (fast det blir det ändring på imorn). Man börjar lära känna sina klasskamrater och känna igen personer från samma skola.

Det är ganska spännande ändå, när allt är nytt och utmanande. Visst kan jag sakna ibland att man inte känner allt och alla utantill. Det var tryggt. Västerskolan 9E var min trygghetszon. Jag visste vad lärarna förväntade sig och hur jag skulle få det jag ville ha. Jag kände mina vänner och visste exakt vilka jag gillade och ogillade, och vem som var kul att prata med.

Förändring är bra. Bara svårt i början. Vi är bara inne på tredje veckan än så länge, det finns massa kvar av min gymnasietids "början". Massor av svårigheter och nyheter kvar att lista ut. "Början" tar slut olika för olika personer, men jag tror inte att min kommer att ta slut förrän i cirka januari-februari. Lagom till min födelsedag kanske. Resten av min 16-årstid ska jag tillägna åt att klara av "början". Sedan när jag flyttar över till 17 kanske jag har funnit en ny trygghetszon.

Om jag inte byter gymnasieprogram. Det får jag inte göra. Det skulle helt sabba min plan ;)

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0