Allra sista dagen på sommaren

Det har varit en lång dag. Den sista augusti. Började tidigt, slutade sent och kom hem ännu senare. Det känns som att jag knappt har varit hemma idag, vilket mestadels stämmer. Efter en utdragen dag är det bästa att krypa ihop i sängen med en kopp te, ta upp datorn och kolla in facebook. Självklart blogga lite grann också. 

Dagens smeknamn: Viktoria Violett
Dagens favorit: Jag har känt mig riktigt glad, smart, snygg, speciell och fräsch idag!
Dagens suck: Det finns fortfarande läxor kvar att göra ...
Dagens chock: Jag kan spika upp sladdar på väggar!
Dagens citat: "Känslan när man bläddrar genom kalendern och det står 'Svamputställning' ..." - Jennifer Bonander

Biologiplugg


Pigg, glad och håltimma


God morgon folket! Som ni ser på bilderna hade jag ganska mycket energi imorse och mer finns kvar! Just nu sitter jag i Agnebergshallen och har min första idrottslektion för i år. Vi hade genomgång av årets aktiviteter i ungefär 5 minuter där vi fick en planering och nu sitter vi bara och tar det lugnt medan läraren tar små samtal med oss en och en. Så fort vi har pratat med honom så får vi gå. Men vi behöver inte stressa, för efter det här har vi håltimma i 3,5 timma. Lugn förmiddag minst sagt!


Så fixar du gymnasiet: Studieteknik

Här kommer några tips om hur du ska klara av allt plugg på gymnasiet. Om du till exempel går natur (som jag) så blir det ganska så mycket. Vi fick ett papper i skolan som jag tog intresse för och noterade de viktigaste delarna och lade till lite själv. Jag tänkte att jag kunde publicera detta här, så att andra också kan ta del av råden!TIPS OM STUDIETEKNIK
 • Läs en text högt för dig själv
 • Skriv en massa begrepp och ord på lösa pappersbitar
 • - ta slumpmässigt fram ett papper och förklara ordet
  - klistra upp bitarna på ett större papper och skriv/rita förklarande
 • Skriv ”flash cards” med ett ord på ena sidan och förklaringen på andra sidan. Om man vill lära sig utländska ord kan man använda färger på papper/texten för att markera om ordet är feminint eller maskulint.
 • Gör en tankekarta
 • - skriv stort
  - använd ett (i nödfall två) ord per bubbla
  - rita bilder och använd symboler
  - ringa in olika grenar och ange hur de hör samman med pilar eller siffror
  - använd olika färger
 • Om du har en text framför dig, använd färgpennor och stryk under det viktiga och skriv kommentarer i marginalen.
 • Rita symboler och försök koppla kunskap till bilder
 • Diskutera med andra och argumentera
 • Om du inte kan koncentrera dig, se till att ha en ”pillesak” när du försöker läsa, t.ex. en stressboll
 • Använd övningen Skrivtärningens olika sidor: På en tärning representerar de sex sidorna olika ord. Slå tärningen och skriv ner det första du tänker på om ditt ämne kombinerat med ordet för sidan. Snabbt och varierat. Anteckna allt du kommer på. Tärningens sidor:
 1. Beskriv föremålet, företeelsen. Använd alla fem sinnena.
 2. Jämför. Vad liknar det? Vad liknar det inte?
 3. Associera. Vad kommer du att tänka på i samband med det?
 4. Analysera. Hur är det gjort? Vad består det av? Hur fungerar det? Vilken effekt har det?
 5. Användningsområden. Vad kan man göra med det här? Vad finns det för fördomar om det här?
 6. Argumentera för och emot.

A message from FranceMin underbara utbytesstudent Laurine har skickat ett vykort till mig! Hon har varit i södra Frankrike på semester och verkar ha haft det underbart med 26°C i vattnet! Snacka om att jag är avis. Om bara två veckor och tre dagar får hon berätta allt om det, för då åker jag nämligen till Frankrike!

Det var Frankrikemöte med alla i utbytet igår, kärt återseende. Vi fick en del papper med regler, tips och anvisningar inför resan. Fredag den 16:e september åker vi från Landvetter kl 11.20 med en mellanlandning i Bryssel. Vi fick även ett program om vad vi ska göra i Frankrike - som tyvärr råkar vara på franska, så jag förstår inte riktigt allt. Det verkar i alla fall som att vi ska göra en massa roliga saker, t.ex.
 • bli intervjuade i lokaltv
 • träffa borgmästaren
 • åka båt till en ö
 • (kanske) åka på en festival som heter Fågelkungsfestivalen (haha!)
 • rida på hästar i Yssingeaux
 • laga fransk mat
 • besöka en tygfabrik
 • vandra runt i franska affärer och leta upp skomakare, bageri m.m. och ställa lite frågor
Sedan hittar vi säkert på en massa roliga saker på kvällen med de andra och med familjen på helgen. Jag har köpt presenter till Laurine, men inte till hennes familj. Kanske ska köpa en osthyvel, eftersom de tydligen inte har sådana där, haha. TAGGAR STORT!

Träningskategori?

Katarina om Träningsspecial:
Hej!
Du borde göra en sk "träningskategori" tycker jag! Diggar din blogg hårt! :DSVAR. Hej Katarina! Vad kul att du gillar min blogg, det är så himla uppskattande och definitivt taggande att höra sånt! Ja, det skulle kanske vara en bra idé med en träningskategori - jag har ju börjat fatta tycke för träning de senaste månaderna och folk kanske tycker att det är ett intressant ämne att läsa om ... Jag ska fundera på det!


Spänn stämbanden och bryt ut i sång

På eftermiddagen hade jag lite tid över innan min buss gick, så jag följde med Magda till kyrkan där ett par personer övade körsång inför ett uppträdande snart. Jag hängde på en kort stund och sjöng lite jag med, även fast jag inte sjunger världens vackraste. Det var lite småroligt så där - troligen eftersom jag knappt hörde mig själv, utan mestadels alla andra. Några höga toner var svåra att nå, och då sa Camilla ett par visa ord om att vi inte skulle vara blyga, utan ta i allt vad vi hade:


"Tvåan är det jobbigaste året"Jag har undersökt mitt nya schema men inte bestämt mig än om jag gillar det eller inte. Vi slutar nämligen sent fyra dagar i veckan, varav en dag är extra sen - jag ska ta en eftermiddagskurs i Svenska C på onsdagar där jag slutar vid 18.00! Tro inte att jag är så entusiastisk över skolan att jag läser ett utökat schema - jag valde det som individuellt val för att jag inte hittade någon bra 50-poängskurs i tredje perioden. Därför blev det eftermiddagar. Fast jag hoppas att det blir kul ändå, det är en del trevliga i klassen som också har valt det, lyckligtvis!

Lektionerna inringade i gult har jag bara varannan vecka, eftersom 7 personer i klassen ska åka till Nordens Ark då. Det betyder att jag är ledig på tisdagar under ojämna veckor: alltså imorn! Totalt sett är mitt schema rätt så bra, men jag får väl bedöma närmare när det har gått några veckor. To be continued ...

Dagens kemilaboration:
bestämning av spänningsserien samt framställning av redox-reaktionsformler

Bra på att skjuta upp saker

Jag vet att jag egentligen borde sova. Efter 4 timmars sömn i natt (och inte mycket mer natten innan) så borde jag ha gått och lagt mig vid 19 för att försöka sova ett halvt dygn. Jag hade faktiskt planerat att göra det. Jag satt vid datorn och mina tankebanor gick ungefär så här:

"Okej, efter jag har gjort klart det här ska jag lägga mig!"
...
"Jag ska bara kolla en snabb sak till."
...
"Det här är absolut sista grejen jag gör."
...
"Nämen oj, vad det här var spännande!"
...

Nu sitter jag fortfarande här, två timmar senare. Men det är bara så mysigt att sitta i sängen och inte höra någonting förutom regnet slåendes mot taket och mina fingrar som knappar på tangentbordet på min Mac. Jag fick dessutom alldeles nyss en massa blogginspiration! Jag gick in och läste andra bloggar och fick idéer om inlägg och förändringar. Det är en speciell tjej som gav mig motivationen till detta nyligen - jag ska avslöja vem det är inom kort!

Jag ska FAKTISKT lägga mig nu. Ärligt. Det är andra veckan på skolåret imorgon och jag börjar med en lång dag full av lektioner. Regnig blir den troligen också ... Men då kan jag ju trösta mig med att jag kan använda en mysig höstkofta och gotta mig i varmt te på bussen och i skolan på morgonen. På återseende, vänner!

Jag ska bara ta och läsa lite i min bok först. Hihi.

LÄGERAlla sorters läger är roliga, men det är något speciellt med ledarläger.
Jag kan inte riktigt sätta fingret på det -
kanske är det att man redan har träffat alla förut och bara kan vara sig själv.
Den här helgen har jag i alla fall sovit ganska lite men haft en massa kul!
Jag har lärt de nya konfirmationsledarna allt jag kan.
Jag räknas som "gammal ledare" nu när jag är inne på tredje året.
Kortlekarna har använts flitigt och jag har lärt mig minst 3 nya spel.
Det regnade exakt hela lördagen tyvärr ... (men vi slapp i alla fall utelekarna, haha)
Roliga påhitt som godisschack och liknande är väl självklarheter!
GOOD TIMES SOM VANLIGT!


Borta över helgenNu är jag borta på läger (tidsinställt inlägg, haha) och återvänder på söndag! Här får ni lite tips på saker ni kan göra medan jag är borta:
 • Ha spamys med ansiktsmask, fotbad och hårinpackning
 • Samla ihop några kompisar och ha pokerturnering
 • Städa skrivbordet (Jag lovar att man hittar en massa spännande saker där!)
 • Ge mamma frukost på sängen
 • Gå ut på fotopromenad och ta kort på sensommaren
 • Skriva ett brev eller skicka ett vykort till en gammal vän eller släkting
 • Ta årets sista dopp!

Helg igen!Idag har jag flugit runt i alla byggnader på hela gymnasiet.
 • Först till Margretegärde för världens kortaste lektion,
 • sedan Östrabo för att käka,
 • till Sinclair för att plugga körkortsteori (men ångrade mig när det var proppfullt),
 • tillbaka till Gärdet för att spela biljard
 • och till Agneberg för att möta syrran.
Nu sitter jag i caféet och har precis käkat en supergod kladdmuffins och festat på en festis. Snart ska jag ta bussen hem och packa inför lägret ikväll/helgen!

En slapp första vecka

Vilken underbar förmiddag! Vad härligt att jag inte börjar skolan förrän 11.05 och kan ta en lång sovmorgon ända till 9.15 (fast jag gick upp tidigt ändå för att träna, haha). Första och sista lektionen är inställda idag så jag går bara i skolan i tre timmar. Många lektioner har blivit inställda den här veckan - gött! Jag tror inte att nästa vecka blir fullt så avslappnad, men jag njuter fullt ut av den här innan jag tar tag i nästa! Ha en solig dag!


Träningsspecial

Nu när det är skola och jobb igen efter semestern är det många som vill komma igång med träningen igen. Ända sedan jag började mitt nya liv i april har jag försökt att träna regelbundet. Sanningen är att jag älskar att gå ner i vikt, men hatade att träna. Jag fortsatte för att jag faktiskt gick ner i vikt och mådde bättre. Efter ett tag började jag faktiskt gilla det. Fast ibland är träning fortfarande skitjobbigt. När man väl har kommit över en speciell tröskel så går det bättre, även om den första månaden är pest och pina. Är man stark nog att klara tröskeln känns det som att man kan klara vad som helst. Det lovar jag. Något som inte alla vet är att man förbränner inte kalorier under träningen, utan egentligen förbränner man dem efter träningen: när man vilar. Professionella idrottare tränar hårt många gånger i veckan, men precis innan ett mästerskap tar de ett uppehåll och tränar nästan inget alls veckan innan tävlingen. Det här märkte jag av när jag tränade massor och sedan blev förkyld. Då tränade jag inte på en vecka. Sedan när jag blev frisk och tog en joggingtur så satte jag nytt personligt rekord på första försöket. Men tro inte att du kan träna en gång och sedan ta ett uppehåll på två veckor. Efter MYCKET träning och sedan vila uppnår man sin "toppform". 


Antalet träningspass per vecka har varierat stort - en gång tränade jag inget på en vecka, medan en annan gång tränade jag alla dagar i en hel vecka ... Ingen av de alternativen är speciellt hälsosamma. Just nu försöker jag hålla det på 3-5 träningspass i veckan. Under en dålig vecka (till exempel förra veckan) så blir det bara två gånger. För ett halvår sedan hade jag himlat med ögonen åt mig själv om jag hade sagt att det var dåligt. 

Jag brukar köra olika träningspass, och försöker hålla det så varierat som möjligt. På sistone har det dock blivit väldigt många joggingturer, dels på grund av fint väder och dels för att det är så lättvindigt att bara snöra på sig skorna och sticka iväg. Jag brukar springa 4,5 km (på 30 min) eller strax under 8 km (på 50 min). Ibland börjar jag turen med att gå som uppvärmning, men ibland värmer jag upp i 10 minuter innan, i mitt rum. Före/efter träningen kompletterar jag då och då med styrketräning.


Andra träningsformer som jag utför är till exempel
 • Backträning: då springer jag tio gånger upp och ner för en backe som är kanske 100 m.
 • Cykling på motionscykeln i en halvtimme, med ett motstånd som är lite jobbigare än vad jag skulle vilja ha.
 • Styrke- och konditionsträning händer också att jag gör, i allt från 30 till 60 minuter. Exempel på styrkeövningar är situps, armhävningar, plankan, alfabetet (ett skitbra tips från min kompis Malin: man ligger på rygg och ritar alfabetet i luften med sträckta ben), rygglyft, 90° och jag brukar låna min systers vikter att träna armarna med ibland.

Alltid avslutar jag med att stretcha. Det är skönt att sträcka ut kroppen och bli avslappnad innan man duschar. Dessutom blir man mycket vigare. Jag stretchar allt från 5 till 20 minuter med lite lugn musik i bakgrunden. I våras fick jag lära mig att ...
 • innan träningen ska man "gunga" i stretchingrörelsen när man värmer upp
 • efter träningen ska man hålla ut stretchingrörelsen och vara stilla. Samma position ska man hålla minst 10 sekunder för att det ska kunna göra någon skillnad, så jag brukar hålla i 20 sekunder.

Det är otroligt bra att träna. Jag önskar att alla tränade, och fick uppleva den fantastiska tillfredställelsen som hård träning ger. Man blir glad av att vara tränad.

CITAT OCH ORDSPRÅK OM TRÄNING

"Den bästa träningen är den som blir av."

"I think that everything is possible as long as you put your mind to it and you put the work and time into it. I think your mind really controls everything." Michael Phelps

"Det tyngsta steget är det första: ut genom dörren." Runners

"Lev inte för att springa, spring för att leva!"

Det här känner jag igenJa, nu är vi verkligen igång igen! Jag sitter i Östrabos bibliotek och gör fysikläxan som vi fick för två timmar sedan. Lika bra att börja med en gång, tycker vi duktiga Öppna-elever. När jag försöker friska upp fysikkunskaperna märker jag att vi har haft sommarlov precis lagom lång tid för att jag ska ha glömt 90 % av vad jag lärde mig förra året. Det är så det ska vara, haha!

Undersökning

Jag är bara så nyfiken ... Svara? BlinkarLer med öppen mun

Varför läser du min blogg?
För att den gör mig glad
För att den är mysig
För att jag känner dig i verkligheten
För att den är intressant
För att den har fina bilder/bra texter
Jag är här för första gången
Annan anledning
Free polls from Pollhost.com

Har du en annan anledning?
Då kan du skriva en kommentar! Dags för "mellanåret" på gymnasiet

När jag tänker efter är det ändå ganska roligt att vara tillbaka i skolan igen. Dessutom är det roligt att träffa alla nya ettor på gymnasiet - speciellt de som man känner. På eftermiddagen idag skulle 180 elever från nya Akademi (samhäll, natur, estet) få komma till min härliga skola Gärdet och leka lite! Jag fick vara guide tillsammans med två andra i min klass och springa mellan Sinclair och Margretegärde. Vi gjorde lite galna upptåg, så det var en jättekul eftermiddag!

Denna professionella namnlapp prydde min tröja idag!


Medan vi sprang mellan Gärdet och Sinclair stannade vi och kollade på tvåornas 20 minuter långa konsert - den var grym!


Back to normal

Saker går tillbaka till gamla mönster. Nästan. Nu går jag i tvåan. Det är rätt så kul, eller skönt att gå framåt i alla fall. Även om tvåan ska vara det jobbigaste året ...

Idag tog jag min nya termos och fyllde med te, vilket jag har druckit hela morgonen. Det var sjukt gott och mysigt! Definitivt något jag ska fortsätta med. Jag trodde att jag bara skulle dricka lite, men jag drack upp alltihop!

Nu sitter jag i skolan (ensam) och väntar på att tiden ska gå. Jag börjar inte förrän 10.05, men kunde inte ta någon senare buss. Fast det här är jag van vid efter ett år på gymnasiet: det blir en del väntande. Det har jag inga större problem med det - jag har ju min dator att underhålla mig med!


Soliga stan

Min lediga dag spenderade jag på följande sätt:

När jag var hemma tog jag det mest lugnt, förutom en 50 minuter lång joggingtur i solskenet.
På eftermiddagen åkte jag in till stan där jag träffade Veronika, Magda och Malin.
Vi drog till kyrkan där vi hjälpte till lite i renoveringarna i ungdomskällaren.
Syrran och jag hjälpte till att bygga ett biljardbord (rätt coolt att kunna säga så!) och Magda och Malin försökte att fixa i ordning datorn och alla tusen sladdar ...

Nere på Åhléns köpte jag och Malin två likadana termosar för 99 kr. Nu ska jag ta med te till skolan och dricka! Tänk vad mysigt att sitta på bussen, lite halvtrött, och värma sig med en kopp te!
Ett tag satt vi nere i Muséeparken och chillade, sjöng, skrattade ... Malin och Veronika gjorde lite armhävningar också, haha!Knäppt

Det känns väldigt konstigt att vara ledig idag när alla andra är i skolan ... Inte för att jag klagar!

The light of the setting sun

Det är helt grymt att det bara är några kilometer mellan mitt hus och min kompis Magdas hus. Bara några minuter på moppen och så är man framme. Man behöver ingen planering, behöver inte umgås länge ... Bara ta det lugnt. Det var vad vi gjorde när jag och Veronika tog mopeden hem till Magda i eftermiddags. Vi snackade om skolstarten, skrattade ihop och så tog jag och Veronika lite kort på varandra i Magdas trädgård. Mysigt.Tillbaka bland bekanta ansikten

Vad kul det var att träffa alla klasskompisar igen på skolstarten idag! Vi var bara 3 timmar i skolan, där vi för det mesta tog det lugnt, pratade, fikade och lekte några lekar. Precis som jag hade förväntat mig.

3 goda nyheter som jag fick reda på första dagen i tvåan på gymnasiet:
 • Jag har ÄNTLIGEN fått ett över-skåp! Fantastiskt skönt eftersom jag hade under-skåp hela förra året ...
 • Varannan tisdag kommer jag att vara LEDIG, eftersom jag har några i min klass som går inriktningen Nordens Ark och de kommer åka iväg varannan tisdag - när vi andra får vara lediga!
 • ... och eftersom det är tisdag imorgon så är vi lediga imorgon!
Efter skolan drog jag, Emelie och Jennifer till Cactuz och käkade lunch. En härlig tacotallrik var blev det, som jag fortfarande är mätt på - trots att det var tre timmar sedan vi åt. Solen sken och livet känns ganska så härligt just nu.


Skolstart

Jag har nog aldrig varit så avslappnad på en skolstart förut. Det brukar alltid vara nervositet som lurar inombords och en undran huruvida alla kommer att dömma mig eller inte. Inte i år. Det finns inga nya saker att vara rädd för och jag tror inte att någon kommer att dömma mig. Wow, jag känner mig så mogen.


God natt sommarlovet!

Nu är sommarlovet slut. Poff, borta. Om 12 timmar sitter jag i skolbänken igen. Eller ja, troligen så kommer vi bara leka lite lekar och prata i några timmar innan vi får sluta vid lunchtid. Inget riktigt "arbete" än, så det får man väl vara glad över!

Jag har precis haft ett litet mini-spa här hemma med fotbad och andra härligheter. Snart blir det skönhetssömn igen. Inte 11 timmar av det som senast, men jag ska försöka få in 8 i alla fall. Jag ska bara se på ett Heroes-avsnitt till innan jag släcker ljuset och säger "Adjö sommarlovet, vi ses nästa år!"

Innan sommaren är överDet var ett tag sedan jag var ute på fotopromenad nu. Hoppas att det blir fint väder snart, då ska jag ge mig ut och dokumentera sensommaren! Frågan är bara vad man ska fota ... Kanske skogen runt om här hemma, stranden eller stan ...?

Ute i sista minuten som vanligt

Mitt skrivbord är färdigstädat! Idag, sista dagen på sommarlovet, gjorde jag klart det. Jag hittade min sommarlovsdagbok där jag läste att redan ANDRA dagen på sommarlovet för några år sedan hade jag varit så uttråkad att jag hade städat skrivbordet. Nu fick jag nästan tvinga mig själv till det. Vilken lat tonåring jag har blivit, haha! Eller ja, man kanske kan säga att jag har fått ett liv nu istället. Det är nog bättre!


Jobba, äta, sova

Vilken dag ... Jag har praktiskt taget gått upp, ätit, åkt till jobbet, jobbat, åkt hem från jobbet, ätit och tänkte gå och lägg mig nu. Totalt blev det lite mer än 10 timmars jobb idag. Det var familjedag och sedan dans på Lane Loge, så det var full rulle. Snacka om att jag kommer sova gott i natt!


Nästan mormor-varning!

Det KANSKE är dags att gå och lägga sig när man plötsligt inser att man står och blundar medan man borstar tänderna, har ingen aning om hur länge man har stått där och det känns som att man nästan somnat ... God natt!

Födelsedagsparty!

Augustibarnen Veronika och Magda hade sitt födelsedagsfirande ikväll som var hur kul som helst! Hemma hos oss ägde evenemanget rum. Vi började kvällen med välkomstdrinkar:Födelsedagsbarnen öppnade alla sina fina presenter. Jag gav Veronika presenter på hennes födelsedag så hon fick inget av mig idag, men till Magda gav jag ett Hogwartsbrev tillsammans med en tröja med en bild på Harry Potter där det stod "Va?! Voldemort?! VAR?!" Ett litet internt skämt från förra årets födelsedagsfest!


Innan allt började satt jag i flera timmar och lekte partyplanerare genom att fixa en tiokamp med roliga (jag hoppas att de var roliga i alla fall) lekar!

Följande lekar ingick i tiokampen:
 1. Gissa ordet. Lagen fick bokstäver på sina ryggar och skulle ställa sig i ordning så att det bildade ord.
 2. Matprovning. Alla fick bindlar för ögonen och skulle gissa vilken mat de fick. Exempel på mat var solrosfrön, plommon, yoghurt, köttfärssås, maräng, nachos, sylt och kakao!
 3. Finn flest platser. Lagen fick på tid komma på olika geografiska platser som började på en speciell bokstav.
 4. Klä på sig. Jag gömde två uppsättningar halsdukar, fingervantar, tumvantar och mössor i vardagsrummet. Laget som först hittade alla sina kläder vann.
 5. Alla svar börjar på katt. Jag ställde fem frågor var till lagen där alla svaren skulle börja på katt, t.ex. Vilken katt kan man handla ur? - Katalogen.
 6. Chicago. Alla får slå två tärningar i tur och ordning och ska få totalt 2 prickar första omgången, 3 prickar nästa omgång och så vidare fram tills 12 prickar sista omgången.
 7. Charader. Jag skrev upp 20 yrken på lappar och lät deltagarna visa dem utan att göra ljud.
 8. Orättvisa ronden. Jag skrev upp siffrorna 1-8 på 8 kuvert. På ett separat papper som de inte fick se numrerade jag alla deltagare 1-8 så att alla fick "varsitt kuvert" som de inte visste om. Sedan fick lagen lägga i 4 poäng, 3 poäng, 2 poäng, 1 poäng och minus 1 poäng i olika kuvert. Slutligen öppnade jag kuverten och gav lagen poäng efter vad som låg i kuverten.
 9. Blinda raden. Alla deltagare fick bindlar och skulle sedan ställa sig i längdordning inom laget. Först att stå rätt vann.
 10. Bu spöke. En med bindel stod i mitten av en ring. Personen i mitten fick snurra och sedan gå fram till någon okänd och säga "bu spöke". Personen framför svarar "bu" och så skulle personen i mitten gissa vem.

Jag var så fantasifull när jag kom på namnen till de två lagen: Lag Morot och Lag Kålhuvud. Det var Lag Morot som tog hem segern!


Vårt hus blev praktiskt taget demoliserat när alla hade åkt och det var dags för mig och syrran att städa. Men det var det värt - det var det perfekta sättet att avsluta sommarlovet på!

SHOPPING

Vilken härlig eftermiddag/kväll jag har haft tillsammans med min kära vän Malin! Vi tog bussen ut till Torp Köpcentrum i solskenet, och tog oss genom affärerna i jakt på födelsedagspresenter till två kompisar. Jag unnade mig en tröja (jag köpte en tröja som INTE var på rea, för ovanlighetens skull!) och Malin gjorde detsamma. Lite som belöning för allt vårt hårda jobb den här sommaren!

Åh, hon är så go, min glädjespridande vän, Malin!

Min favoritplats

Det är så underbart att sitta i hammocken på altanen med lurviga tofflor på fötterna, lyssna på regnet och dricka en kopp te till. Det är precis vad jag gör nu. En riskaka och några vindruvor har jag också att mumsa på. Det enda som förstör stämningen lite är att grannarna sitter på altanen bredvid och pratar medan de äter mat. Väggen mellan är ganska ljudisolerad, men det är inte helt tyst och fridfullt. Fast nästan.


Varför är det omöjliga så lockande?

Sommarlovet smyger förbi. Ingen förvarning om att det snart ska ta slut. Den sista måndagen på lovet är förbigången. Nu återstår den sista tisdagen, onsdagen, torsdagen ... Du förstår grejen. Jag vill inte att det ska ta slut, men jag antar att jag inte har något val. Fortfarande har jag ingen ångest, men ... det hade bara varit så skönt om vi hade lov bara liiite längre!

Foto: Malin Brink (Salvatore)

Pokerkväll

Poker är ett roligt kortspel. Igår kväll hade jag och ett gäng kompisar en härlig pokerkväll hemma hos mig. Vi spelade inte för pengar (och det var väl tur eftersom jag förlorade), men vi hade riktigt kul! Visst blev det lite diskussioner kring vad som var rätt och fel och spelregler, men vi skiljdes åt som vänner på kvällen i alla fall (tror jag, haha!)


Jag gillar skogen ... ibland

Puh! Dagens och veckans träning är definitivt avklarad. Idag bestämde jag mig för att återvända till min gamla skola Väster, där det finns ett terrängvarv som vi brukade springa på tid. Jag ville se om jag kunde slå min gamla tid, från mer än ett år sedan, när jag gick i nian. Varvet är 2,7 km (tror jag) och för ett år sedan sprang jag på 18 min och 50 s. Det blev en förbättring på lite mer än två minuter i år, eftersom sluttiden blev 16 min och 40 s. Det är jag riktigt nöjd med!

Sedan begav jag och pappa oss ut på en gå/joggingtur på en bana i skogen som kallas Vindsvalan. Vi tog en lite utökad version så mer än hälften av tiden tog vi oss genom högt gräs, geggig lera, spindelväv och liknande. Jag tror inte att vi gör om den utökningen igen, haha. Strax över en timme var vi på den banan, vilket gör att jag motionerat i runt 1,5 timme idag. Snacka om att jag är trött!


It's not a shoe. It's a mania.


Episka citat av självaste mig!

Då och då är jag riktigt uttråkad och bestämmer mig för att läsa random gamla inlägg ur min blogg. Stundtals är det förvånansvärt roligt. Det är rätt kul att se bilderna och minnas hur det var - och att bli förvånad när man läser och tänker "Har jag verkligen skrivit det här ?!?!"


Några har-jag-verkligen-skrivit-det-här-inlägg


Sjuk 2010-05-07

Jag mår inte så bra. Det här kommer att låta konstigt, men jag känner mig väldigt medveten om att jag har ett huvud. På det skulle många säkert svara "Vadå, alla är väl medvetna om att de har ett huvud, eller?" Men det är inte samma sak. När man går runt och är som vanligt så tänker man inte på att man har ett huvud. Man bara tar det för givet och funderar inte på det. Det gör jag. Jag tänker på att snuvigheten irriterar mig, att mina bihålor känns uppblåsta och att jag har en diskret huvudvärk som trycker på mina tinningar.

Fast å andra sidan är det mycket bättre att jag får det värsta av sjukdomen ur systemet nu medan jag fortfarande är hemma, än att jag skulle vara dålig på lördag när jag åker till Frankrike. På lördag ... Det är imorn. IMORN ÅKER JAG TILL FRANKRIKE!
Att vara tonåring 2011-01-27

Barn vill växa upp.
Vuxna önskar att de var unga igen.
Att vara tonåring borde vara perfekt.

Men nej. Den här tiden förstörs med hormoner, humörsförändringar och drama. Den är allt annat än perfekt. Ett exempel på en av de tre tidigare nämnda sakerna är:

4 humörsförändringar på 1 minut
Jag satt i bilen och väntade på att föräldrarna skulle bli klara i affären, så jag var totalt uttråkad. Plötsligt blev jag så sugen på att äta något. När jag insåg att jag inte hade något att äta blev jag ledsen. Då insåg jag att jag hade gått från ett humör till ett annat jättefort och blev allmänt arg på humörssvängningar. När jag var arg insåg jag att jag hade bytt humör en gång till, vilket var ganska komiskt så då började jag skratta och var glad. En fjärde humörsvängning. Jag är knäpp minsann xD

Fast ändå, det är inte överdrivet jobbigt att vara tonåring. Det är faktiskt rätt härligt ibland ... SE! Humörsändring igen! I början av inlägget tyckte jag att det var jobbigt att vara tonåring, men nu har jag ändrat mig. Haha, jag skulle kunna hålla på så här hela dagen ... ^^

JAG I MAJ 2010

Tiden går fort. För fort.

Jag insåg precis att det bara är en vecka och en helg kvar tills skolan börjar. Det är svårt att föreställa sig när man sitter och målar naglarna på altanen och det känns som att man har all tid i världen.

Om 3 månader

Den 18 november smäller det ...
THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1Softilera

Jag är helt slut i kroppen efter lite styrketräning och en joggingtur. Just nu latar jag mig i hammocken ute på altanen, betraktar vårt plommonträd som växer ståtligt och njuter av att det är skönt att slappna av när man har förtjänat det.


Dagens tidning

Igår när jag och Nathalie spatserade på gatan och träffade Frida och Jessica blev vi stoppade av någon från Bohusläningen som undrade om vi ville skicka en sommarhälsning till någon. Självklart ville vi det! (Jag undrar bara varför han skrev Jenny istället för Jessica i tidningen ... ?)


I ♥ hängmattor

Dagen har spenderats åt att träffa min glädjespridande vän Nathalie! Det är härligt att bara vandra runt i den emellanåt soliga staden, sitta på en parkbänk, träffa på oväntade bekanta och även främlingar som vill sätta in ens bild i tidningen ... Blink, blink! Vi tog en sväng till Malin också och umgicks med henne ett par timmar. Hennes hängmatta är to die for (precis som charmtrollet själv)!

Storrensning

För bara en timme sedan var mitt rum i uppror. Det såg ut som att min garderob hade exploderat. Sedan fick jag rensat bort ungefär 50 kg kläder och nu när jag lagt till en extra "låda" eller vad man säger, till garderoben så har jag riktigt bra plats!


Man kan inte låta bli att tycka om dem!En tur ut till mina kusiner igen (där jag senast var vid den här tiden förra veckan) nu på kvällen. Jag och Veronika är helt förälskade i deras tre kattungar. Min favorit döpte jag till Mr Red (på bilden ovanför), Veronika döpte sin till Mr Black och den tredje fick heta Patrik. Fast vi har ingen aning om det är tjejer eller killar. Om alla är tjejer får vi väl döpa om dem till Miss Red, Miss Black och Patricia istället!

En liten hälsning


Skolan närmar sig med stormsteg

Nu är det bara två veckor kvar tills skolstarten. Det betyder att det har gått 8 veckor av sommarlovet. En himla lång tid egentligen. Vad har jag gjort? Umgåtts med familj och vänner, varit på semester i Grebbestad, jobbat, solat och badat, tränat ... Ibland känns det som att det var förra veckan som det blev sommarlov, men ibland känns det som att det faktiskt har gått så lång tid som det har.

Precis som 95% av alla andra skolungdomar vill jag inte att sommarlovet ska ta slut. Visst vill jag träffa alla goa människor i klassen igen, men jag vill inte återgå till jag-har-ingen-fritid-eftersom-jag-måste-plugga-livet. Det suger. Dessutom är jag osäker på om jag har gjort rätt individuellt val. Vill jag verkligen sluta klockan 18 varje onsdag i ett år om jag väljer att ha Svenska C? Borde jag istället byta till att ha Träning, kost och hälsa eller Psykologi B i sista perioden nästa år? Suck.

Jag brukar ha ångest när jag ska börja skolan efter sommarlovet. Och efter alla stora och roliga händelser i livet egentligen. Sommarlovet, min födelsedag, jul ... Jag brukar vara ledsen över att det är över. Men ända sedan franskautbytet, där jag verkligen tog vara på och njöt av varje minut, så har jag insett att man ska inte vara girig och kräva mer, utan vara glad för det roliga man hade. Acceptera att livet går vidare. Jag hoppas att det ska bli så i slutet av det här sommarlovet också. 

Skönt, nu har jag skrivit av mig lite. Då kan jag återgå till att njuta av sommarlovet. Två veckor är faktiskt en ganska lång tid, i alla fall om man jämför med en sekund. Haha.

Jag lovar att vi bara drack vatten!

I lördags när min lillasyster fyllde år så drog vi till Emma på kvällen, där vi fick sällskap av Magda. Det var en sjukt kul kväll, fastän vi bara satt i Emmas uterum och snackade. Nja, vi kanske skrattade lite mer än vad vi pratade ... Ett litet videoklipp kan ju sammanfatta ungefär hur kvällen såg ut:


Music

Who doesn't love music? Jag lyssnar på en massa olika låtar, men här kommer några låtar som jag har speciellt starka åsikter om!

En låt som jag ...
 • lyssnar på ofta: Mr Saxobeat - Alexandra Stan
 • blir glad av: Danza Kuduro - Don Omar ft Lucenzo
 • blir peppad av: Five Colours In Her Hair - McFly
 • aldrig stänger av: Summer Rain - Jonas Brothers
 • somnar till: Bella's Lullaby - Carter Burwell
 • hade som favorit förr: Beautiful Soul - Jesse McCartney
 • dansar till: We No Speak Americano - Yolanda Be Cool
 • tycker är vacker: Sorry - Jonas Brothers
 • älskar: Angel - Shaggy ft. Rayvon

Bortglömda bilder

Jag och Veronika tar randombilder på ÖB
I Munkedal med vår lilla kusin för att se Eric Saade
I Göteborg med Emma och Malin (och Magda) för att se Harry Potter, midnattsbion!

Bara moln, så långt ögat kan nå

Det regnar. Väldigt mycket. Idag tänkte jag ha en mysig hemmadag, när jag har glasögon istället för linser (på något underligt vis blir man alltid lite mer sömnig då), men det blev bestämt att familjen skulle ta en liten tur till farfar nu på förmiddagen. När jag kommer hem ska jag återuppta min mysiga hemmadag med att se på tv-serieavsnitt på datorn. Jag undrar bara vilken serie jag ska ta ... ?


Happy Birthday, Veronika!Idag fyller min härliga lillasyster hela 16 år! Stort grattis till denna underbara person! Av mig fick hon dvd:n Sex and the City 2, ögonskuggor och en ring. Vi hade kalas med släkten för flickan vid lunchtid idag, men dagen är inte slut än ...


Vad är det för gott som vi har på våra tallrikar här nedan ... ?

En mycket uppskattad blandning av potatis, kött, paprika, köttbullar, majs, korv, champinjoner, tomat, gurka, sallad och grillsås!

Som en liten present kanske vi kan samla ihop några gratulationer till henne? Då skulle hon bli så himla glad! Kommentera ett litet grattis!

Poker i stearinljusets sken


Det är midnatt. Ändå är det 17°C varmt här. Jag sitter ute på altanen, invirad i en filt med stickade sockar och tröja på. Utanför är det alldeles mörkt, men här inne i vår lilla glasbur har jag tänt två stearinljus. Mysigheten är fulländad. Ett lätt droppande hörs utanför. Det spöregnade alldeles nyss, men när klockan på min dator visade 0.00 så slutade det.

Förut satt jag och Veronika här med två Taizé-muggar fyllda av rykande varmt te och åt lite russin medan vi spelade texas hold'em. Slutresultatet blev 2-1 till mig idag. Kvällen var en liten mysig uppvärmning inför hennes sextonde födelsedag ... ja, idag faktiskt.


Så blev jag hälsosam

Kommentar från Josefin om Fem månader:
Berätta lite mer om hur du kommit igång så bra mot en hälsosammare livstil! Vill gärna ha mängder med tips! :)Klart att jag kan göra detta, Josefin!

Det första jag gjorde var att bestämma mig. Att bli helt fokuserad på att byta ut kosten och börja träna. Det är svårt, men det går att åstadkomma. Man behöver nästan alltid en sorts vändpunkt, när man inser att man inte vill fortsätta som man har varit, utan man vill verkligen satsa hårt för att få det man vill ha!
Första steget var att fixa maten. Den ändrade jag på lite grann:
 • Min nya frukost blev havregrynsgröt. Tillbehör: kanel och äpple, banan eller äpplemos. Möjligtvis bär på ibland.
 • Jag slutade att äta bröd, men det är inget måste. Däremot måste man skära ner på kolhydraterna. Inte ta bort dem, men skära ner på dem.
 • Jag började äta mindre mat totalt, men mer grönsaker - halva tallriken.
 • Fasta måltider: frukost, förmiddagsfrukt, lunch, eftermiddagsfrukt, middag, kvällsyoghurt.
 • Inget onyttigt!
Träningen rivstartade jag med och började träna mellan 3-5 gånger i veckan: någon gång ett timmeslångt pass men mestadels halvtimmespass. Det var fruktansvärt trögt och jobbigt i början. Jag ville bara ge upp. Det kändes som att det här aldrig skulle gå vägen. Men sedan fick jag ett bra tips:


... och det gjorde jag :)
Kan någon motstå 23°C varmt i havet?

Den här dagen har spenderats till största delen i Munkedal, nämligen med min kära Öppna-kompis Emelie! Vi drog ut till hennes sommarstuga där vi hittade på massa skoj som att spela kort, ligga på deras brygga och sola, bada, paddla kanot och åka ring. Det var varmt i vattnet och riktigt härligt! Missade att använda solkräm så nu har jag riktigt röda kinder, men det var det värt för allt kul vi har haft!
Släkten är värst

I x antal dagar har jag varit på obestämd plats med dessa skumma typer ...


Haha, skämt åsido har jag haft ett par riktigt roliga dagar tillsammans med min syster och mina kusiner ute vid kusten! Vi har badat massor i havet, spelat in musik, varit på utflykter och spelat poker. Jag har lärt mig texas hold'em med marker så nu får ni passa er att utmana mig ...!


See you later, alligator!

Nu drar jag ut till mina kusiner en dag eller två! (Igen, haha) Ha det bra så länge!


Mysmorgnar på sommarlovet

God morgon alla sömntutor och morgonpigga! Solen skiner därute idag också. Vad härligt att vädret har slagit om och blivit varmt igen! Jag vet att jag har blivit åtminstone någon nyans brunare efter alla sekunder, minuter och timmar som jag har pressat under solens strålar.

Är det inte fruktansvärt mysigt att bara ligga kvar i sängen på morgonen? Att känna hur mjuk kudden är mot ens huvud medan man fortfarande är lite dåsig och glider in och ut ur sömnen? Jag brukar inte ens märka att jag somnar om. Det är som att ena stunden är klockan 7.15 och i nästa är den 8.03.

Jag har fått något underligt över mig och gått och lagt mig tidigt i två dagar nu. Det betyder i sin tur att jag går upp ovanligt tidigt, alltså runt 8-9-tiden. Fast jag gillar att vara uppe tidigt, om det kommer naturligt. Igår vaknade jag av de ljuva tonerna från Bruno Mars låt The Lazy Song. Jag lyssnade klart på den låten och myste sömnigt i halvmörkret innan jag gick upp för att ta min dagliga frukost havregrynsgröt. Ett bra sätt att starta dagen på!


En av livets underliga frågor

Just nu är jag väldigt trött i hela kroppen och huvudet. Samtidigt är jag rastlös i benen och armarna. Hur hänger det ihop?


STRANDFILM


Dags för stranden!

Igår eftermiddag bestämde jag, syrran och pappa oss för att dra till stranden! Det blev Sikhall, Vänern, där det var jättebra att bada! Långgrunt som sjutton, men riktigt bra ändå. Dessutom bestämde vi oss för att göra en kul grej, en video, som kommer lite senare ... ;)


RSS 2.0