Promenad

Jag och min syster tog en promenix i kylan nyss. Vi filosoferade över varför det inte finns någon snö, om sommaren 2012 kommer bli varm och hur smarta vi var när vi var små. Livsviktiga grejer! 


NyårssällskapetNyåret kommer att invigas med de här tre stollarna - mina grymma kompisar Veronika (även kallad "Syrran"), Malin (även kallad "Miss Salvatore") och Magda (även kallad "Miss Peter")! Vi kommer att ha riktigt kul ihop - det har vi alltid!

Ny design - IGEN!

Jag vet, jag vet - jag byter design lika ofta som andra byter tröjor! Haha, men jag har inte varit riktigt nöjd med min design på ett bra tag. Jag har alltid velat ha lite mer, lite annorlunda. Den här designen känns bra däremot (än så länge, haha!) Eller vad tycker du - borde jag byta tillbaka till den gamla?

(Uppdatera sidan om designen inte syns)

GAMMAL HEADER


NY HEADER


Bagateller, men problem ändå ...Jag sitter och funderar på hur jag ska fira min födelsedag. Arton år om två veckor. Det är så svårt att bestämma! Jag vet inte vad jag vill göra eller vilket som blir mest lyckat. Kan inte någon magisk ande bara svischa fram och berätta den perfekta lösningen?

Photo Shoot


Idag har jag spenderat flera timmar i fotostudion! Innan jul frågade nämligen Malin mig om hon kunde få ge "en dag i fotostudion" som julklapp till sin kusin, eftersom jag är med i fotoklubben som har studion. Självklart, svarade jag - så idag var jag i studion med Malin, hennes kusin och kusinens två kompisar.

Hela kvällen har jag suttit och redigerat bilder (Photoshop-besatt!), det tar en evighet. Bara bilden nedanför på mig och alla mina skor tog en hel TIMME att redigera! Well, well - hoppas att bilderna uppskattas lika mycket av er som av mig. Jag tycker överlag att bilderna idag blev skitsnygga!

Modell: Malin
Fotograf: jag

Modell: jag
Fotograf: Malin

Modell: jag
Fotograf: Malin

Modell: jag
Fotograf: Malin

Modeller: Emma, Linn och Lina
Fotograf: jag

Modeller: Emma, Lina och Linn
Fotograf: jag

Modeller: jag och Malin
Fotograf: Linn

Vad tycks? Vilken bild var bäst enligt dig? :)

Sammanträffanden i vardagen

Vad roligt det är att bara sitta på busstationen, helt uttråkad och vänta på den sega bussen - när plötsligt en härlig vän som man inte träffat på ett tag, dyker upp! Man blir helt överraskad, men väldigt glad. Det slutar med att man babblar i en halvtimme utan stopp och skiljs slutligen lite gladare än vad man var innan!

Du vet vart du är, va?(Bara en påminnelse!)

Haha, jag har precis lärt mig lite nya grejer om Photoshop från några tutorials på Adobes hemsida och redigerat lite provbilder, som vanligt!

Lov.

LOV.
Bara slappa hela dagarna.
Jag har smakat på den känslan idag.
Den smakar GOTT.
Tre filmer, en ultramjuk filt och en massa kuddar.
Bara någon timmes "jobb" med träning och körkortsplugg.
Men annars,
LOV.
And I lov it.
*Blink, blink*
Haha!

Jag ler på 90 % av alla bilder


Svar på frågor

Fråga: STEFAN eller Damon??
Från: Malin

Svar: Oj, Malin - det var en riktigt lätt fråga att besvara. Eftersom jag inte är så förtjust i bad boys så måste jag svara STEFAN! Även om Damon har sina gulliga stunder... ;)Fråga: Har du hoppat av Teater? :o
Från: Emeline

Svar: Ja, tyvärr! Jag tycker det är riktigt kul att gå i teater - det är himla kul att agera någon annan och vara lite galen - men nu har jag längre inte tid med det när jag går på gymnasiet och det är plugg, plugg, plugg. Sad, but true.Fråga: När bestämmde du dig för att ändra din kost och varför ?
Från: Anonym

Svar: Den bakomliggande orsaken var att jag snart skulle vara med i ett skolutbyte med franska ungdomar. Jag såg fram emot det så otroligt mycket, men jag gillade inte tanken på att jag förmodligen skulle vara "tjockast i gruppen". Jag har nästan alltid varit "tjockast i klassen", vilket har varit jobbigt. Så då tänkte jag "Banne mig, jag ska INTE vara missnöjd med min kropp när fransmännen kommer hit. Om jag inte gillar mig själv, hur ska då andra kunna gilla mig?"

Jag vet precis när stunden inträffade då jag bestämde mig - den tredje april. Det var så här att jag var på en fest dagen innan. Jag klädde upp mig och såg verkligen skitsnygg ut och jag hade grymt kul på festen. När jag kom hem nästa dag kollade jag på lite bilder som var tagna på mig utan att jag visste om det. Jag såg mig själv och var inte nöjd. Visst var jag fin, men tänk så MYCKET finare jag skulle vara om jag hade tappat några kilo. Det var den triggande orsaken, det var då bestämde jag mig: jag ska gå ner i vikt. Och det gjorde jag (jag har fortfarande lite svårt att förstå att det är sant).Fråga: Vad äter du ungefär på en dag ? Tips för en lyckad viktnedgång ? :)
Vill bara säga att du inspererar med dina kostförändringar !
Från: e

Svar: Tack så mycket - det värmer verkligen! På en vanlig dag äter jag som följande:
Frukost: havregrynsgröt med antingen äpplemos, banan eller äpplebitar med kanel ovanpå
Lunch: det som familjen äter + minst två olika sorters grönsaker
Kvällsmat: förut åt jag macka som resten av familjen men nu äter jag oftast något lite mer likt lunchen. Ett exempel är wokgrönsaker, kycklingbitar och ett stekt ägg.
Två gånger om dagen äter jag frukter och jag brukar ta lite yoghurt på kvällen. Nyckeln är att äta lite och ofta istället för sällan och mycket.

Tips för lyckad viktnedgång: ät sunt (dvs. inga godsaker), ät inte för mycket eller för lite och TRÄNA. 2-3 gånger i veckan duger fint - cirka en halvtimme per gång. Framför allt måste man verkligen bestämma sig - bestämma att ens liv och ens kropp är värd att satsa på, även om man måste göra uppoffringar.

2011-04-03 - dagen då mitt liv förändrades

I smile some more


Samla årets höjdpunkterNu är 2011 snart slut och det är dags att sammanfatta året. För min del har höjdpunkten på mitt år varit utbytet med Frankrike, så jag har bestämt mig för att göra en scrapbook med alla minnen! Halva handlar om när fransmännen kom hit i våras och halva om när vi åkte dit i höstas. Ett perfekt sätt att bevara årets bästa händelser - speciellt kul om man gillar att vara kreativ som jag!

Nöjd och gladJag har haft en riktigt bra jul. Två dagars firande fulla med stämning, god mat, glada skratt och julklappar. Jag fick riktigt mycket fina grejer som sakerna ovan, en olika sorters träningskläder, ljushållare, nagellack och snygga kläder. Nu är jag nöjd och glad och ser fram emot nästa stopp: nyår!

Saker att se fram emot:
 • December √
 • Jullov √
 • Julafton √
 • Nyår
 • Min artonde födelsedag
 • Ta körkort

Fotografiska teknikerEffekten som ni ser ovan kallas bokeh (jag vet - superkonstigt namn) och jag tycker att bilder med sådana blir riktigt häftiga! Jag läste om det i Shoot Magazine och bestämde mig för att prova - det finns två sätt:
 1. Det första sättet är att fokusera på något en bit framför ljuskällan, till exempel blomman som i min första bild, så att kameran inte lägger fokus på ljuset.
 2. Det andra sättet är att gå nära ljuskällan, fokusera kameran på det och sedan backa tills det blir suddigt, som i mina två andra bilder.

Lustigkurre i huset

Min lillasyster Veronika är sjuk, men hon håller sig minsann inte undan för det! Jämt och ständigt klagar hon på ont i halsen. Nyss kom hon och slängde sig i min säng och bad mig lite lurigt att googla "tjock i halsen", "bota tjock i halsen" och "rensa halsen". Hon ansåg att svaret borde vara att hon skulle dricka något varmt. Vilket var precis vad som kom fram - så jag vet inte riktigt varför hon ville att jag skulle googla det ... Så sedan gick hon iväg för att försöka få mamma att bota henne eftersom jag inte var till någon hjälp! Hon är verkligen vår fartfläkt i huset!

Christmas Eve 2011

JulstökigtMitt rum efter jul. Det brukar alltid ta några dagar för mig att få tummen ur och börja städa. Tills dess får jag bo i ett bombnedslag av kläder och julklappar. Men till nyår kommer det var renstädat, det kan jag lova!

Leker runt med Photoshop
Auto vs. manuell inställning

Eftersom jag läst SHOOT Magazine hela dagen blev jag så sjukt inspirerad till att fota! Jag lekte nyss runt lite med min systemkameras inställningar och det är otroligt hur annorlunda resultaten blir! Bilderna nedan är inte redigerade och kolla bara skillnaden mellan auto- och manuellinställningar!

AUTO


MANUELL


Manuell blir mycket bättre än auto - även om posen är snyggare i auto än manuell i detta fall. Systemkameror är grymma! Fast jag glad över att jag har Photoshop ändå, haha!

Dan' efter dopparedan'


Jag älskar att vakna av mig själv på morgonen (eller egentligen förmiddagen) bara för att man inte behöver sova mer, istället för att det ska vara på grund av någon pipande väckarklocka. Man vaknar, kastar en sömnig blick på klockan och bestämmer sig för att blunda lite till. Två minuter senare öppnar man ögonen igen och ser på klockan att det egentligen har gått 38 minuter - fastän man själv inte märkt något alls. Jag tycker det är en häftig känsla! Det är kul att man går och lägger sig på kvällen, tror att det är fem minuter senare men egentligen är det åtta timmar senare! Enligt min åsikt är det bara sunt att världen förvirrar hjärnan ibland.

Just nu myser jag fortfarande i sängen. Det är också härligt att vakna, gå upp och äta frukost, lägga sig i sängen igen och läsa en tidning, gå upp och äta lunch och sedan lägga sig igen med tidningen och datorn som förstahandsunderhållning - vilket är precis vad jag har gjort idag! Åh, vad jag älskar lov, ledighet och dess lättsamhet!


Julhälsning från mig och min syster!


En och annan julklapp


Jag fick en liten morgonjulklapp förut, som jag kan leka med i väntan på att bilen ska avresa till mormors hus! Jag brukar alltid få något litet på morgonen som jag kan sysselsätta mig med under dagen. Hur är det med er, vad gör ni i väntan på att kvällen ska komma på julafton?

GOD JUL!

Julfirande den 23:e


God jul allihopa!Tjugofjärde december


Sena julklappsinslagningar

Man inser att man inte är så briljant som man trodde, när man kommer på att man har glömt att slå in två julklappar som legat gömda i skrivbordet! Då är det bara att dra fram papper och juletiketter vid midnatt för att fixa fina paket! NU kan jag gå och lägga mig och sova gott! 


I smile


Lilla julafton!

Just nu håller jag på och fixar i ordning mig, för att i eftermiddag ska jag fira jul tillsammans med släkten! Samtidigt som det känns lite som att förstöra spänningen fram till julafton med att fira en dag tidigare (den 23:e ska man ju egentligen tråka sönder!) tycker jag ändå att det är mysigt att få fira jul två dagar i rad! 
Glöm inte att ställa frågor till mig i min frågestund! Klicka här för att komma till inlägget!

Systrar håller ihop

Fem anledningar till varför

där är så grymt att ha

en syster:


1. Det finns alltid någon att

prata med, larva sig med,

skratta med eller krama.


2. Vi har känt varandra hela

livet, så vi vet allt om varandra

och sätter oss lätt in i

varandras situationer.


3. Vi har blivit uppfostrade på

samma sätt så vi har samma

goa humor.

 

4. Eftersom vi båda är tjejer
och ungefär lika gamla kan
vi ge varandra smink- och
klädtips och låna varandras
grejer hela tiden.

5. Jag får umgås med min

bästa kompis varje dag!


Tjugotredje december


Träna, äta och må braDet var länge sedan jag skrev någonting på bloggen om att träna, men tro inte att jag har slutat upp för det! Jag hade en period när jag var sjuk och inte kunde träna och efter det kom det en tid med tidskrävande plugg där det blev lite mindre träning än jag hade velat. Det är sådant livet är - allt går i vågor. Nu har jag varit igång fullfjädrat igen i några veckor och tänkte dela med mig av lite nyttiga tips!


En rolig träning är att röja undan matta och möbler i ett rum, skruva på hög musik och blanda styrka med konditionsträning. Jag brukar värma upp till låten Rap Das Armas, sedan lite tänjning till Deliverance med Bubba Sparxxx och sedan ha en blandad spellista med bl.a. Green Day, High School Musical, McFly och fartiga låtar som We No Speak Americano och Mr Saxobeat. Jag varvar situps, hantlar, armhävningar, rygglyft och plankan med danssteg och gymnastikövningar. Följ musiken och gör vad du känner för - det är mitt tips!


Frukosttips: Ät gröt. Det är perfekt så här i juletider! Det innehåller få kalorier och man håller sig mätt länge. Man kan ta risgrynsgröt, men havregrynsgröt är det bästa enligt mig. Det är bara äckligt första veckan, men sedan är det riktigt gott!

Tips för att äta färre kalorier: Ta alltid grönsaker. Ta mellan en tredjedel och en halv tallrik med grönsaker. När du måste lämna plats åt grönsaker tar du automatiskt mindre av den andra maten för att allt ska få plats på tallriken.

Tips för att äta mindre: Om du äter mycket till varje måltid, ska du använda en "mindre" tallrik. Om du tar det högra alternativet i bilden nedanför så ser du att själva cirkeln där man lägger mat är mindre och då tar man mindre mat på tallriken. När man kan välja i skolan mellan större eller mindre yta att ta mat på så väljer jag alltid den mindre eftersom jag är en riktig matälskare. Jag hoppas att min mormor har sådana här tallrikar på julafton ...!Glöm inte att leva och må bra! Man kan inte träna varje dag - det är inte bra för kroppen - och man kan inte svälta ihjäl sig. Man ska träna ett par gånger i veckan och det är inte förbjudet att ta sig en godsak då och då. Speciellt i juletider - alla går upp i vikt över jul. Hur skulle alla annars kunna träna ihjäl sig under våren för att bli snygga till sommaren? Låt det bara inte gå till överdrift med godisätandet - jag ska försöka hålla det på en lagom nivå. Dessutom tänker jag inte bli lat och sluta träna bara för att det är lov: tvärtom - nu kan man ju träna oftare än under skoltiden! Fast det är klart att jag kommer lata till mig ibland ... Jag är bara människa!

Nu tändas tusen juleljusJag tog flera fina bilder i kyrkan häromdagen. Jag tror jag fotade vartenda stearinljus på hela stället! Ljus är ett av mina favoritmotiv. De lämpar sig bra till att prova sig runt på manuell, då (om man hittar en bra inställning) bilden kan bli bättre än på auto.

Årets mörkaste dagDen här 22:a december har jag varit i stan på körlektion. Det börjar snart bli dags för min del att fixa körkortet! Teorin håller jag på och repeterar och körlektionerna börjar gå mot sitt slut. Den fjärde januari blir det halkbanan för mig - min kompis Sanna som också tar körkort nu har sagt att den är jättekul, så jag hoppas på det bästa!

Vad gör man annars på årets mörkaste dag? Jo, sitter inomhus och myser med systern sin och längtar till julafton!


JulfilmerEn riktigt bra idé för att komma in i den riktiga julstämningen är att göra som min briljanta kompis Malin. Hon skrev en lista på alla bra julfilmer hon visste och numrerade sedan upp dem till julafton, så hon kollar på en julfilm varje dag fram till jul! Den 17:e gjorde jag henne sällskap och vi kollade på Grinchen ihop. Jul är inte jul utan julfilmer!

Tjugoandra december


Frågestund!Jag tänkte att det var dags för en frågestund på bloggen! Året 2011 börjar närma sig sitt slut och vi alla är ett helt år visare - jag hoppas att du har en massa awesome frågor som vanligt. Har du några funderingar eller tankar? Lämna en kommentar och så ska jag svara! Ask away! :)

Frågestunden pågår resten av veckan, alltså fram till och med juldagen, den 25:e december!

Julgranen är pyntad!


Årets julgran blev precis lika vacker som den förra. Det känns verkligen som jul nu när den är uppe. Hela huset får på något sätt en lyster! Tänk att det bara är tre dagar kvar till jul. Dan' före dan' före dan' före dopparedan'!

Första-dagen-på-lovet-festmåltid


Första dagen på lovet bestämde jag och syrran oss för att fira med att göra en mindre festmåltid! Det blev sallad, fläskfilé och potatisklyftor. Vi ville även ha en kall sås, ungefär som den man får i skolan till stekt fisk. När vi sökte på internet hittade vi inget bra recept, så vi gick bara på egna huvuden! Vi slängde i lite matlagningsgrädde, chilisås, dressing, gurkbitar och kryddor. Jag och Veronika smakade av samtidigt och båda såg helt chockade ut över att det faktiskt var gott! Det finns en första gång för allt!

Ser ni på bilen att jag och Veronika ser extra lika ut idag? Det beror på att Veronika har fixat mitt hår och mitt smink precis likadant som hon brukar ha det!

Tävling om goodiebagsUnder december anordnade Blogkeen julmingel i Stockholm och Göteborg. Det fanns även goodiebags att ta med hem. Fast 25 stycken goodiebags sparades och kommer nu att lottas ut och jag är med och tävlar! Vill du också vara med? HÄR KAN DU OCKSÅ TÄVLA!

Tjugoförsta december


Slappna av - nu är det lov!

Äntligen är det jullov. Jag har längtat efter det här sedan första dagen efter höstlovet. Om jag inte hade fått lov snart hade jag blivit galen. Det har varit otroligt psykiskt frustrerande att behöva plugga i stort sett hela tiden och ständigt känna sig stressad. De betygsavgörande slutproven i fysik och kemi har verkligen tärt på mitt tålamod. Jag kan lätt säga att de har varit något av det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv. Det är skönt att jag slipper dem på ett år nu. Men nästa år, när jag ska avsluta kemi B och fysik B ... Jag vet inte hur jag ska klara det, men det kommer lösa sig på något sätt. Det gör det nästan alltid.

Förut funderade jag på att det är jullov. Julafton stundar, och sedan kommer nyår inte långt därefter. När 2012 har börjat så har vi inte heller många dagar ledigt innan skolan återupptas. Jag tänkte "Åh, nej - lovet är nästan slut och skolan börjar snart!" och fick faktiskt panik i två sekunder. Sedan mindes jag att lovet precis har börjat. Andas, Viktoria, andas. Nu är det ledigt. Det är långt kvar till den 9:e januari när vi börjar. Jag har fått in alldeles för mycket skolstress i mitt liv. Jag ska bara ta det lugnt, slappna av och njuta. Gör detsamma, ni med - för det är ni värda!


Hur smart får man vara?

Har du någonsin ...

1) Gått in i ett rum och glömt vad du behövde/skulle göra och kommit på det när du gick ut igen?

2) När du var liten, målat solen i hörnet utav pappret nästan varje gång?

3) När du var liten, trott att formen på hjärtat i kroppen faktiskt var "♥" ... ?

4) Stängt dörren till kylskåpet sakta bara för att se om lampan slocknar? 

5) Försökt få lampknappen att stanna mellan ON & OFF?

Alla stämde in på mig, haha! Man känner sig så fri på något sätt när man tänker på något sånt här. Samtidigt som man känner sig gammal för att man tänker att man var så "liten och naiv" förr, så känner man sig ung för att man fortfarande gör sådana här saker. (Den högst upp gjorde jag senast imorse!)

Enligt mig känner man sig mest ung och galen på sommaren!Uppdatering hela dagen

Tisdagen den 20:e december

09-tiden


10-tiden


11-tiden


12-tiden


13-tiden


14-tiden15-tiden


16-tiden


17-tiden


18-tiden


Det var 9 timmar av min dag!

Tjugonde december


Alla tänker olika

När jag var hemma hos Malin i helgen lekte vi runt lite med Photoshop (♥). Vi bestämde oss för att båda redigera samma bild och se skillnaden. Det är galet hur olika människor är! Våra bilder blev totalt skilda! Det är riktigt kul att man kan se på samma sak på så flera annorlunda sätt!

'

Nittonde decemberFast det är klart att jag kommer sakna mina klasskompisar!

Äntligen klar med ny design!

Som vanligt blir jag beroende av bloggdesignande när jag väl startar. Jag har lagt ner många timmar på min nya design och nu är den äntligen klar! Fast det verkar vara lite krångel med att få upp den på själva sidan. Jag hoppas att det fixar sig snart!


Sista lektionen i år!

Sista dagen i skolan med lektioner. Endast en väldigt underhållande engelska där min grupp planerade en riktigt underhållande talk show! Shit, vad kul vi ska ha när vi ska öva på den nästa termin! Nu stundar endast en fysik B-lektion på en timme och sedan blir det hem och fortsätta chillandet från helgen! Jag tror att jag ska fixa en ny design idag ...


200-årsjubileum

Idag sjöng min syster och resten av den grymma ungdomskören i kyrkan eftersom den firade 200-årsjubileum, så det var jag tvungen att komma på! Kyrkan var fullpackad, och alla körerna sjöng riktigt fint. Jag och Malin smög fram likt James Bond längs väggarna för att få fina bilder (haha!). Efter gudstjänsten var det fin lunch, som var god (speciellt tårtan!) och mina bordskamrater gjorde det hela riktigt trevligt!


Artonde december


Härlig, LEDIG helg

Det här är den första LEDIGA helgen jag har haft på mycket länge. Jag har inte gjort ett stycke skolarbete - jag har bara gjort precis vad jag har velat! Gissa om det har varit UNDERBART?! Och gissa om helgen har gått snabbt! På lördag kväll åkte jag in till stan och strosade runt på stan med en av mina bästa vänner, Malin!

Vi har planerat i flera veckor att vi ska se Breaking Dawn på bio för andra gången och igår blev det slutligen av. Den var precis lika breathtaking som förra gången! När den stora slutscenen skedde flög både mina och Malins händer upp i ansiktet. Jag höll händerna för munnen, men när det blev extra spännande flyttade jag omedvetet händerna till näsan - vilket gjorde att jag knappt kunde andas. Då fick jag ta ner dem till munnen igen, men när det blev spännande igen flög de upp till näsan och det blev samma sak igen, haha! bra är den filmen!

Förutom att babbla, babbla, babbla som alla tonåriga flickor gör, har vi även fotograferat massor i helgen! Jag tog lite foton i stan på lördagskvällen och på söndag eftermiddag var vi på gång igen, eftersom jag sov över hos Malin. Det är lustigt hur vi tänker likadant och går fram samtidigt till samma motiv för att ta kort! Den tjejen är för go! 
I goda vänners lag

Igår hade jag en riktigt mysig stund på eftermiddagen tillsammans med Emma. Vi bytte ut julklappar, och jag fick lägga två söta under min lilla gran. Eftersom jag skulle iväg på kvällen och för att det bara var en kul grej så stylade Emma mig. Hon är så bra på sånt! (Till skillnad från mig, men själv ligger mina specialiteter lite mer inom det akademiska hållet, haha). Hon fixade mitt hår och sminkade mig - grymt snyggt blev det!

Det är så trevligt att träffa sina vänner, som man normalt inte ser så ofta, och bara umgås - även om det är för en kort stund. Ta igen det man har missat och diskutera framtiden, fritiden och livet. Och ge varandra en kram eller två!


Uppdatera utseendet ...?

Jag funderar på ett design-byte. Jag gillar designen jag har på bloggen, men som på det mesta tröttnar man. Dessutom känns det inte riktigt passande med ett så somrigt tema när det är vinter (fastän det inte är någon snö än!) Hm, jag ska fundera på detta ...

Sjuttonde december


Återträff med en saknad vän

Äntligen lite fritid! Åh, vad härligt det är med helg! Och en helg utan läxor dessutom, hehe. Den här eftermiddagen/kvällen har jag spenderat på KU och haft riktigt kul och mysigt. Sett på film, käkat lussebullar och skumtomtar, spelat kort (och andra spel, haha) och bara umgåtts ... Det var länge sedan jag var där sist och jag kändes att det behövdes för jag har saknat KU, alla människor och stämningen! Härlig fredagskväll!


No more homework, baby!

FY, VAD HÄRLIGT! Inga mer läxor det här året! Det är helt sanslöst vad T-R-Ö-T-T jag är på skolan, läxor och prov! Jag har slitit som ett djur: de här sista veckorna mellan höstlovet och nu har inte varit de bästa i mitt liv kan jag säga. Gå till skolan, gå på lektioner, gå hem och plugga. Fritiden har varit begränsad. Mycket begränsad. Nu är jag så himla glad att jag ska slippa göra något skolarbete fram till januari! (Fast i och för sig måste jag plugga en massa körkortsteori, men det behöver vi inte nämna ... haha!)

Min allra sista uppgift i skolan år 2011

Sextonde december


Näst sista veckan på 2011


Jag visade min syster vilken nice vecka jag hade framför mig, men hon ansåg mer att jag hade en ganska chokladig vecka framför mig istället! (Det kanske stämmer, hihi!)

Vill man lyckas får man ligga i

Allt handlar om engagemang! Idag har jag varit på trafikskolan och pluggat körkortsteori TRE gånger, haha! Vi hade en tre timmar lång håltimma mitt på dagen som jag inte var sen att utnyttja. Först en kort lunch, sedan teoriplugg, en körlektion, mer teoriplugg, teater och ännu mer plugg! Med allt detta har jag nu klarat det fjärde och sista delprovet! Nu är det dags att köra på repetition.

Idag handlade körlektionen om parkeringar. Jag var lite nervös inför den här, men det gick fint! Det gick många gånger bättre än vad jag hade kunnat hoppas! Sedan har jag ju en bra lärare också. Tro det eller ej, men det är faktiskt lättare att backa in, än att köra in på en parkering!


Femtonde december


En deciliter te, tack!

Häromdagen när jag och Veronika var på Överby, hade hon lockat dit mig med en fika. Så efter att vi hade gått i affärerna ett tag tänkte vi äta fikan som Veronika tagit med. Jag tyckte inte att det var några problem att vi skulle sätta oss vid ett cafébord, om vi satt en bit ifrån själva caféet. Ingen som jobbade där skulle knappast se oss, även om förbipasserande människor gjorde det.

Sedan såg jag vad hon hade tagit med. Pepparkakor javisst, och te i en termos. MEN vad skulle vi dricka ur? En fick använda termoslocket som mugg och den andra - d.v.s. jag - fick dricka ur ett decilitermått som Veronika hastigt slängt i väskan innan vi åkte! Det kändes lite underligt kan jag erkänna. Jag undrar om vi fick några konstiga blickar (vi kollade inte på förbipasserare), men det gör inget i så fall för det var en himla trevlig fika!

Min syster är minsann påhittig! Bilderna är från hennes blogg!Fjortonde december


FN-toppmöte i Uddevalla

Det var en ganska rolig dag i skolan idag faktiskt - även fast det var temadag med FN-rollspel. Alla tvåor på Öppna Programmet (samhällare och naturare) var uppklädda eller utklädda till sina olika länder. De flesta hade prydliga svarta kavajer och byxor eller kjolar men till exempel Ryssland hade stora pälsmössor och Saudiarabien och Indien hade fina tyger svepta kring kroppen.

Vi hörde en kort föreläsning och såg hur ett FN-toppmöte gick till. Jag vet inte HUR många gånger jag har hört idag:

"Högt ärade generalsekreterare, ärade ordförande, ärade delegater: mina damer och herrar ..."

Det var vad man skulle inleda med när man gick upp i talarstolen. Vi har förhandlat, skapat allianser, utfrågat och blivit utfrågade (fast jag sa dock inte ett knyst inne i Stora Generalförsamlingssalen, utan var mest med och förhandlade utanför) och nu är vi alla nog lite visare. Lustigt nog var det enda förslaget som gick igenom framlagt av det lilla landet Bangladesh, haha! Dagen gick fort, men efteråt kände jag mig helt utmattad!


Trettonde december


Sankta Lucia

Imorse gick jag och Veronika upp tidigt och väckte våra föräldrar med Luciasång

Från detta ...


Till detta ...

Nu ska jag till skolan för att ha FN-rollspel. Jag representerar USA! Nu ska vi hitta en lösning på världens klimatproblem!

Dance, dance, dance!

De två senaste dagarna har jag dansat som träning och det har varit rent ut sagt ASKUL! Jag tror att jag hade glömt hur kul det är att dansa! Jag bestämde mig häromdagen att lära mig en gammal dans på nytt, som jag kunde förut när jag gick i dans. Det är grymt att vi har filmat alla danser som jag uppträtt med. Det var bara att kolla på videon, försöka, göra fel och kolla på videon igen tills det blev rätt.

Jag bestämde mig för att ta dansen till låten Unchain My Heart med Joe Crocker, eftersom det var den som jag kunde senast (och den är svårast + roligast också). Eftersom jag dansade i en grupp så dansade inte alla samtidigt, utan jag var stilla några gånger för att andra skulle dansa. Därför, när jag hade lärt mig den originala dansen, så kollade jag på videon och lärde mig de andras danssteg också! Så nu kan jag sträckdansa i 3½ minut till låten - vilket är rätt så bra träning! Jag ska inte glömma bort den dansen på ett tag!

Medborgarskolans dansuppvisning 2010

Det är bra att övningsköra

Att köra bil i regn och mörker är en riktig utmaning. Man ser ingenting, och när man får syn på något - till exempel en bil med mördande ljusa strålkastare - blir man bländad. När det dessutom är regn på rutan lyser mötande bilar upp dropparna och gör att man ser ännu mindre. Tur att det i alla fall inte var halt förut idag när jag var ute och körde! Jag måste säga att jag föredrar att köra bil på sommaren ...


Life is what you make it

The journey of life is difficult and far
It's easy to forget who you really are
Don't forget that life is what you make it
If you see a possibility, don't be shy - just take it!


Tolfte december


Dress up in a dress

Äntligen har jag införskaffat mig julkläder! Det började nästan bli lite stressat eftersom det snart är jul, men ändå är det perfekt att köpa vid den här tiden på året för då är det rea på nästan alla fina nyårskläder eftersom affärerna vill bli av med det gamla innan de köper in vårkläderna. Det var roligt att både jag, Veronika och mamma hittade varsin klänning! Dessutom fick alla rabatt - perfekt timing för klänningsshopping!

Veronika hittade sin klänning i den första affären vi besökte, medan jag hittade en mot slutet. Det var lite lustigt att Veronika ville ha en svart klänning och jag en färgad klänning - och resultatet blev precis tvärtom! Jag känner mig i alla fall riktigt fin i den klänning jag köpte - och jag längtar tills när jag får ha på mig den!


Love it


Elfte december


Listig, lurig, slug

Jag fixade gratis Photoshop i 30 dagar - ett sådant där prova-på-paket - för ett tag sedan. Faktiskt mer än 30 dagar sedan och jag använder det fortfarande. Hm, hur går det till ...? Jo! När jag öppnade Photoshop på den trettionde dagen stod det:

"Ditt prova-på-paket av Photoshop är nu slut,
men vi tillåter dig att använda det en sista gång."

Jag fick alltså använda det en gång till. Då klickade det till i huvudet att om jag bara aldrig stänger ner Photoshop så borde det fortsätta att fungera. Och det gjorde det! Så nu använder jag det för fullt. Nackdelen är att jag aldrig kan stänga av datorn, utan bara slå igen locket. Men när vi hade Macsupport i skolan förra året sa en kille att han aldrig stängde av sin dator, så då borde väl det inte vara några problem för mig heller? Jag har i alla fall inte märkt någon skillnad.

I och för sig kommer min idé bara att hålla sig så länge jag inte behöver starta om datorn för att fixa någon programuppdatering ... men jag tänker njuta medan det varar!


Slappardag!

Känslan när man bara kan slösa bort en dag på att göra vad man vill! Som till exempel att:
 • sitta vid datorn
 • se på julkalendrar
 • försöka dikta ihop ett långt brev på franska
 • slå in julklappar
 • läsa
 • försöka lära sig en dans på nytt som man kunde förut
 • träna
 • glida runt i huset i myssockar (halksockar!) och se cool ut
Jag tillät mig en slappdag idag eftersom jag faktiskt har ytterligare TVÅ lediga dagar framför mig - lycka!


Smyckeparty

I torsdags var jag iväg på ett smyckeparty - och det var så kul! Jag var på samma sak för två år sedan och jag fyndade precis lika mycket i torsdags. Det fanns så himla mycket fina saker, speciellt julgranskulor! Det tog timmar att gå genom allt för det fanns verkligen TUSENTALS med smycken. Det var riktigt mysigt: vi lyssnade på julmusik och det bjöds på julmust och pepparkakor. Jag köpte två par örhängen, sex julgranskulor, ett halsband och två armband - för 225 riksdaler! Synd att jag inte var där lite tidigare för då hade jag kunnat köpa alla mina julklappar där.


Tionde december


Ljus i mörker

Nu är det fredag och helg igen. Det känns som att det inte var länge sedan sist gång. Veckorna går så fort nu. Det är inte länge sedan jag började tvåan ... Okej, det är jättelänge sedan. Jag har genomgått vad som känns som tusentals prov, uppgifter och inlämningar sedan dess. Nej, usch jag kan inte räkna min tid i skolarbete! Sedan jag började tvåan har jag varit i både Frankrike och Stockholm - ja, det är mycket bättre att räkna sin tid i resor. Mer positivt på något sätt.

På eftermiddagen var jag hos gullungen Malin! Man märker att vi är totala fotogalningar: vi satt och kollade på bilder i datorn i två timmar, käkade, fotade i hennes rum, gick ut på stan och fotade, och gick på Västerskolans julkonsert ... och fotade. (Hm, någon som ser ett mönster ...?) Det var totalt freezing att fota på stan - mina fingrar frös nästan till is. Det var varmare inne i kyrkan! 


Åh, från första tonen gav Västerskolans luciatåg mig gåshud! Det var underbart att lyssna på - jag älskade allt. När man hör något så vackert blir man nästan tårögd utan någon annan anledning än att det bara är fint. Det var perfekt att sitta uppe på mittenläktaren: bra utsikt och fototillfälle!Kvällen avslutades på KU med lite kortspel. Jag har nu slutligen lärt mig "Neger och president"! Jag tror att jag lyckades hamna på precis alla poster ... President blev jag en gång, men den allra sista omgången blev jag neger - då kände jag att det var dags att sluta - haha! Det var mysigt och roligt i alla fall.

HELG! Långhelg dessutom - eftersom det är studiedag på måndag! Seger!

Nionde december


Jag och mina fransktalande vänner!

Jag vet att jag har sagt det förut, men jag fullkomligt älskar mina franskalektioner! Ämnet är underbart, människorna är mysiga och läraren är rätt så lustig. Bara på Sinclair bestämmer sig en lärare för att vi ska ta en kort rast på grund av att hon vill ha en kaffe, och är sedan borta i tjugo minuter. Då kan man ha så här kul:


Les amis sont comme le chocolat - le meilleur est à l'intérieur! ♥

(Vänner är som choklad - det bästa är på insidan!)

Åttonde december


Överskott på överraskningar

Hahahhahaha, där fick jag mig en riktig chock! Jag hade ingen aning om att Marianne hade skrivit ett inlägg på bloggen, jag var helt sääääker på att jag hade loggat ut mig från hennes dator! Det hon skrev var gulligt ändå. Du är en sån härlig, unik och underbar människa, Marianne! ♥Vilken riktigt nice dag jag har haft idag! På gympanhade vi löjliga koordinationsövningar som var jätteroliga och man blev verkligen svettig. Det var en bra uppvärmning till biologiprovet direkt efteråt. Jag fick mig en chock när jag såg provet - det var 21 frågor! Jag var nervös redan innan för att jag kände mig så oförberedd.

Så när jag stressade genom frågorna kom min kemilärare in i klassrummet. Han knackade mig på axeln och viskade:
"Får jag störa en stund?"
Trots att jag var stressad kunde jag så klart inte säga nej till en lärare, men jag visste ändå vad han skulle säga. Vi fick reda på våra preliminära betyg i kursen kemi A för två veckor sedan. Jag trodde - hoppades - att jag skulle få MVG, eftersom det hade känts så kollosalt bra efter riksprovet. Därför blev jag så besviken när jag inte fick MVG. Han sa att han skulle kolla genom mina andra resultat, men att han var så gott som säker på att det blev ett VG i alla fall.

Därför visste jag att han nu skulle säga att han hade helt bestämt sig för ett VG och blev därför lite irriterad när han avbröt mig under mitt prov.
"Jo, jag har en liten glad nyhet. Jag har kollat genom alla dina tidigare resultat och insett att du är värd en högre betygsgrad."
Jag blev helt andlös. Jag vågade inte hoppas. Förmodligen såg jag jättedum ut när jag sa "Va?"
"Det blir ett MVG för dig."
"Va?!"

LYCKORUS!
Jag blev så himla överlycklig. Jag kunde inte hjälpa mig själv: jag slog ut med händerna och gjorde någon slags glädjerörelse på min stol. Det var nästan så att jag fick tårar i ögonen - så otroligt glad blev jag. Som jag har kämpat för den där kemin (jag började öva en MÅNAD innan provet) och det lönade sig till sist! I sådana stunder blir man så fantastiskt glad att man inte gav upp i första taget, utan gav allt. Mitt motto håller: det är alltid för tidigt att ge upp!

Gissa om jag inte kunde fokusera på biologiprovet efter det. Plötsligt kändes det som om provet gick mycket bättre än innan. Hela dagen blev plötsligt mycket bättre.

När man klarar något som man har kämpat länge och hårt med, då ska man vara nöjd med sig själv. Det är jag! 


Vän <3

Du är underbar Viktoria! Jag är glad att du finns i mitt liv ♥
Så går det när man inte loggar ut från min dator ;)

Sjunde december


Nu är vintern här!

Kommer ni ihåg inlägget "Femte december" från igår där jag skrev att nu när snön ligger kan man spana in snygga killar i skidbacken? Nu fungerar det faktiskt, för det har snöat! Igår innan jag skulle gå och lägga mig fick jag syn på ett underligt ljus genom fönstret - jo minsann, det var snö! Åh, det var så fint. Fast lagret blev inte mer än någon centimeter tjockt, men snö som snö säger jag! 

I eftermiddags var jag var ute på en liten promenad i den snöiga skogen och tog lite kort på vårt vita vinterland! 


Livet är tufft

Min lillasyster Veronika har så rätt, ibland känner man bara för att göra så här:Haha, nu är det dags för mig att plugga biologi på min lediga tisdag! Än så länge håller jag modet uppe, men oroa er inte - dagen är ung, det finns massa tid kvar att bli frustrerad över läxor! Ha en bra tisdag!

Sjätte december


Ischoklad med massor av smaker!

I dessa julgodis-tider, gjorde jag och Veronika i helgen ischoklad! Vi smälte blockchoklad och kokosfett och sedan hade vi alla möjliga olika smaksättningar - bara fantasin satte stopp! Vi hade i kokos, dumle, apelsin, hasselnöt, mint ... och självklart gjorde vi några vanliga också. Mm, det är så gott! Min favorit är lätt dumle!


Snart dags för en vändning eller två

Jag borde känna mig riktigt duktig med att ha suttit kvar på skolan och pluggat biologi i tre timmar nu, eftersom vi slutade 11.45. Min hjärna känns lite luddig just nu - jag hoppas att jag har fått in i alla fall någonting i skallen. Det hade varit tusen gånger skönare att åka hem och plugga vid tolv, men smart som jag var så hade jag bokat in en körlektion fem i fyra ... Körlektion numero 8: vändningar!

Från en fin vän ... ♥

Tecken är roliga!

Jag har precis hittat en massa roliga tecken som man kan bifoga in i inlägg när man skriver här på blogg.se!

Klöver ♣
Ruter ♦
Evighetstecknet ∞
Ser ut som en treudd ψ
Lite pilar ← ↔ ↓ → ↑
Ruta ◊
Ett upp och nervänt U ∩
Check-tecken √

Resten är nog mest roliga för en naturare som jag!
Roten ur √
Plusminus ±
Mikro µ
Ungefär lika med ≈
Inte lika med ≠
Ohm Ω
Delta Δ
Alfa och beta α & β

We are Americans, we have rights!

Vi har jobbat med ett FN-rollspel hela morgonen, som vi ska ha på Lucia nästa vecka. Jag ville ha ett litet land men fick USA. Det betyder mer ansvar. USA ska vara undvikande, lite mystiska, som inte vill ge med sig för något annat förslag än sitt eget. Man måste veta så mycket när man är USA. Man ska ha koll på allt. Det har varit ganska jobbigt att tänka på att vi skulle ha FN-rollspel igen, men idag var det faktiskt lite kul. Lite. 


Femte december


Nu tändas tusen juleljus

Det är så fint inne i stan nu för tiden, med alla ljus! Jag älskar det - jag måste ta med mig systemkameran någon kväll och fota! Häromdagen när jag gick till bussen genom min mörka stad kunde jag inte låta bli att ta några bilder med mobilen. Det blev en och annan suddig bild innan mitt batteri tog slut. Jag kan säkert locka med mig någon fotosugen vän någon kväll (jag har en speciell person i åtanke) ... ♣


Hälsningar från mig och kvävets kretslopp

Det var ingen bra idé att glömma att ta med biologiboken hem över helgen - speciellt eftersom vi har prov på onsdag och jag började plugga idag ... Hm, jag trodde att jag hade blivit bättre på att planera (glöm och dröm!)

Efter de stora proven i kemi och fysik som jag har haft under de senaste veckorna och efter allt pluggande som jag har gjort till dem är jag så skoltrött! Jag o-r-k-a-r inte mer! Det är en tung sten som hänger i bröstet konstant. En tanke i huvudet som skapar tvingande skuldkänslor när jag inte pluggar. Suck ... Men jag måste. Jag väljer inte ens själv längre, jag bara gör det. Tvåan på gymnasiet suger!

Jag längtar till jullovet. Då kommer jag kunna vara alldeles glad och sprallig igen, men för tillfället har jag inte energi till det. Jag har bara energi till att fortsätta plugga biologi en stund till innan jag lägger mig. Kvävets kretslopp, here I come!

Lite frustrerad ... ? Snart på väg att slänga häftet i väggen ...? Haha, inte omöjligt!

Personalfest

Det var riktigt kul igår kväll! Vi åt massor av god mat, det var några roliga lekar och en massa kul folk. Jag trodde att jag skulle vara yngst och att jag inte skulle känna många, men det var tur att det inte var så! Jag hamnade bredvid trevliga personer vid bordet och hade roligt hela kvällen. Det blev till och med en och annan svängom på dansgolvet. Åh, vad kul det är att dansa ...! (Men tack och lov slapp jag sjunga kareoke!)


Fjärde december


Ut för att ha kul!

Personalfest nästa!


Klä upp sig till party

Jag ska på personalfest ikväll och så klart är jag ute i sista stund med att bestämma vad jag ska ha på mig! Lite snabbt har jag letat i affärer på sista tiden men inte hittat något - jag är också på jakt efter jul/nyårskläder. Igår kväll fick jag i alla fall rota genom min garderob, men det var ingen större lycka där. Antingen är det inte tillräckligt uppklätt eller alldeles för uppklätt. Dessutom har jag haft mina kläder en miljon gånger känns det som. Till slut fick Veronika styla mig med sina kläder och då hittade jag en outfit som jag gillade. När jag har gjort mig i ordning senare kan jag knäppa en bild - fast för tillfället ligger jag fortfarande kvar i sängen och myser. Det är ändå lördag!

Tredje december


Andra december


Skriva julkort

Julmys med att skriva julkort, pyssla och dona - jag älskar sånt! Jag har en hel (STOR) samling med vykort, varav en del är julkort. Så när jag skulle skriva några julkort idag tänkte jag bara att jag kunde ta från min samling, men NEJ! Där fanns bara några få julkort kvar och de var ganska fula - jag förstår inte hur jag kunnat köpa dem. Tur att jag hade köpt ett par nya i år + att mamma hade några fina! 


En julkalender hos Hallons!Den kom visst lite sent så de flesta kommer nog att se det här den 2 december, men än är 1 december officiellt inte slut! Jag bestämde mig impulsivt alldeles nyss för att jag skulle ha en liten julkalender fram tills härliga julafton. En liten lucka varje dag med någon mysig liten text. Om du har några önskemål eller förslag på vad jag ska skriva kan du kommentera det nedan! Första luckan kommer här!


Rymden tar aldrig slut

Jag har haft lock för örat nu i ungefär 12 timmar och det börjar bli väldigt irriterande! Det känns som att jag har en stor hörselkåpa för örat. Det är riktigt jobbigt att prata, så istället isolerade jag mig på kvällen i mitt rum och kollade på Inception - en action/scifi med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Rätt bra film faktiskt, men man blev lite snurrig av hur avancerad den var: personerna drömde i en dröm i en dröm ... Såna saker som förvirrar hjärnan, som när man tänker på att rymden aldrig tar slut.


:)


Julkalendern börjar!

Jag ställde in mobilen att vakna till min nya favoritlåt "Blame It On You" imorse, hehe ... Bara för det så låg jag kvar i sängen under hela låten och myste, för jag hade inte hjärta att stänga av den!

Julkalendern Tjuvarnas Jul såg jag på imorse och än så länge tycker jag att den verkar riktigt bra! Jag tycker det är mycket bättre när huvudpersonen är en vuxen än ett barn. I vart fall ska huvudpersonen vara äldre än mig - fast jag vet inte riktigt varför ...

Jag har lock för vänstra örat. Det är skitjobbigt. Jag har haft det i ett par timmar nu och det slutar aldrig!

Lång håltimma, suck. Jag försökte plugga körkortsteori på Falcks men det var ingen hit. Jag kunde inte koncentrera mig - allt jag tänkte på var den himla värken i örat. En timma kvar tills lektionen ...


RSS 2.0