Ett meddelande till dig!


Respect in every aspect!

Malin "Respect in every aspect" B har photoshopat mina ögon bruna! Åh, bruna ögon är så snyggt!

Efter en måndag full av naturvetenskapliga ämnen och en halvdag tillsammans med den trevliga skuggan Caroline, gick jag hem till bästa Malin B en stund. Precis utanför hennes hus var det glashalt (jag har halkat runt precis hela dagen!) och slutligen ramlade jag. Jag blev lite halvblöt på jackan och byxorna och lyckades få ett litet sår som dock började blöda och fläckade ner mina favoritjeans! :O Malin tröstade mig dock med att ge mig filmen "Knight and Day" och att visa mig lite nice youtube-videos medan hon photoshopade en bild på mig!

Tiden gick fort och innan jag visste ordet av var jag på väg till kyrkan för att kolla in en killkör sjunga några låtar. De var riktigt bra! Sedan umgicks vi lite på KU. Jag försökte göra matte, men det gick inte så bra ... Alla bara pratade med varandra/mig! Haha, fast det var mycket roligare att prata än att göra massa matte ^^ Lyckades göra två deluppgifter, men för det mesta samtalade jag bara med det trevliga folket! :D

Dubbelpass på Sportlife

I eftermiddags var jag och halva ruggbygänget på Sportlife under deras sista dag i gratis-veckan och provade på två träningspass: zumba och body balance. Det var riktigt kul och jobbigt - jag älskar att gå på gym! Tiden gick så fort båda gångerna. När jag trodde att det hade gått en kvart var det bara en kvart kvar!

Det var rätt mycket folk på zumba så man såg inte alltid vad man skulle göra, men då var det bara (precis som Malin sa) att improvisera. Vi tog platser långt fram på body balance för att kunna se lite bättre. Medan zumba var "hålla igång"-jobbigt, så var body balance långsamt-jobbigt. Man övade styrka, balans och andning. De sista minuterna när vi skulle slappna av var himmelska, jag somnade nästan ...

Definitivt två härliga träningstimmar! Nu mår jag prima, precis som alltid efter man har tränat. Jag kommer att sova gott i natt!

Supersystrarna i fotostudion


En riktig film-helgI rymden finns inga känslor
Riktigt bra film, även fast den var svensk - det tänkte jag inte ens på. Skitbra skådisar, rolig, intressant, rörande och med ett fint slut. En toppen film för alla!
Betyg: 5 av 5

Quantum of Solace
Det här är nog den första Bond-filmen som jag har sett hela filmen av. Den var intressant, mycket bra action (även om jag tyckte att jakterna/fighterna kunde bli liiite för långa ibland), mycket som hände och riktigt häftigt scenario. Jag störde mig lite på att de flickrade mellan scener och bilder lite för snabbt - man förstod inte alltid vad som hände.
Betyg: 2,5 av 5

Vampires Suck
Alla säger att den här filmen suger, men jag tyckte att den var väldigt bra gjord och rolig, fastän den inte stämde in på min humor alla gånger. Om man är Twilightnörd som jag förstår man och gillar mycket av filmen, men blir irriterad på slutet (!!!) haha ;D
Betyg: 4 av 5

Salt
Fartfylld actionfilm som har en bra handling och många oväntade överraskningar. Kärleksscenerna var fina, actionscenerna var häftiga, men jag tyckte inte om det halvöppna slutet. Jag vill att filmer ska sluta bestämt och lyckliga. Gärna en blick in i framtiden när kärlekspar gifter sig och liknande ... Det här var ingen sådan film, men värd att se ändå.
Betyg: 3 av 5(Vampire Diaries - The Descent)
Det här är ingen film, men jag såg också på det senaste avsnittet av Vampire Diaries (det som kom ut i USA i torsdags) och det var såå bra! Sorgligt, skrämmande, spännande, rörande, vackert ... Jag vill se mer!
Betyg: 5 av 5 (!!!)

Blodsmak i munnen

Den märkligaste saken hände mig igår. Till lunch åt vi hamburgare och pommes frites (inte McDonalds-onyttigt utan den "hemmagjorda" sorten) och plötsligt kändes det som att ett spetsigt pommes frites inte fick plats i halsen så därför skar det ett litet sår i halsen, som gjorde väldigt ont. Fick aningen blodsmak i munnen också. När det onda inte slutade fick jag för mig att jag var sjuk, och hade förkylnings-ont-i-halsen. Sedan på kvällen började det avta och idag känner jag ingenting! Så det var nog något slags sår i halsen ändå, som mina blodkroppar har bekämpat nu. Tack för det, nu kan jag köra zumba och body balance med kompisarna på Sportlife idag! :D

Better late than never!

Jag fick sån lust att göra en film förut, så då gjorde jag det! Först visste jag inte riktigt vad jag skulle använda för filmer, men sedan kom jag på att jag aldrig gjorde något av det jag filmade på nyår. Bättre sent än aldrig!
ENJOY!


Studying ... or trying to at least

Vi har inte så mycket läxor till nästa vecka, lyckligtvis! Men ändå några stycken och varje gång jag försöker börja plugga tycks något kunna dra bort mig. Nu stänger jag ner datorn och koncentrerar mig!


Fräsig fotostudiostund

Några bilder från fotostudion tidigare idag! Vi hade inte så mycket variation i bilderna, men de blev rätt bra i alla fall ^^Så gulligt!

Här om dagen såg jag att pappa hade köpt en burk med vaniljfudge.
Jag: "Åh, pappa har du köpt såna? De är mina favoritgodisar!"
Pappa: "Hahhahaha, men de är mina!"
Sedan när jag kom hem idag såg jag att burken stod inne på mitt rum och att han hade sparat två bitar åt mig ... :D

JAY-V-EM!

Efter en kort dag i skolan (slutade 12.15) gick jag till fotostudion med mamma och Veronika för att ta några bilder. Det gick ganska snabbt, och sedan visste jag inte vad jag skulle göra tills jag skulle träffa Julia som skulle sluta 15.40 ... Så jag drog till Magdas klass och var med på deras håltimma och halva samhällslektionen. Förresten, deras samhällslärare är en total Staffan-kopia: En glad gammal gubbe som pratar engelska, glömmer saker, sjunger ibland och är fruktansvärt allmänbildad! (Staffan är min gamla engelskalärare)

Kvällen spenderades till att vara heeelt crazy tillsammans med Julia och Malin! Vi åt hemmagjord pizza och massor av godis. Vi spelade in lite knäppa, roliga videor och såg på filmen I rymden finns inga känslor. Jag brukar inte gilla svenska filmer, men den här var faktiskt bra! :D Jag hade superkul tillsammans med tjejerna (!!!) men nu mår jag lite illa för jag åt aningen för mycket godis, haha ^^ <3

JAYVEM! ;D 

En vanlig morgon på Östrabo

Jag tog kort i Photo Booth när Emelie frågade "Tar du kort eller smilar du bara åt skärmen?" så då blev jag allt lite generad och började skratta hihihi xD

Mina föräldrar är väl för härliga!

Bara hux flux beställde mina föräldrar en ny soffa till mitt rum idag! Den kommer en vecka ungefär och jag är glad, för den soffan jag har nu är ganska ful xD Anledningen till att soffan ska uppdateras är för att det här är en bäddsoffa, så när personer ska komma hit behöver vi inte kämpa med madrasser, det är bara att fixa till soffan!

Soffan = snygg + skön = glad Viktoria :D


Planerna gick ner i stupetDen här skoldagen blev kort för min del
. Jag var i skolan och såg på powerpoints om psykologi i två timmar - jag och Emelies redovisning om personlighet blev sist och eftersom det drog ut på tiden var dataläraren tvungen att gå, så hon såg på allas utom vår xD Sedan mådde jag inte alls bra efter lunch, så jag åkte hem och missade franska och matte.

Fast det blev jag inte särskilt upprörd över, det jag tyckte var tråkigt var att jag missade träning på Sportlife med kompisarna efter skolan! Åh, det skulle ha varit så härligt att ta ut sig och tränat. Jag insåg nämligen idag att när skolan är jobbig är det jättebra att träna för då får hjärnan en paus och man kan bara tänka på ingenting. Dessutom, efter man har tränat mår man så bra! Man har fått en paus från allt skoltänk, men man har ändå gjort något bra och nyttigt.

Att vara tonåring

Barn vill växa upp.
Vuxna önskar att de var unga igen.
Att vara tonåring borde vara perfekt.

Men nej. Den här tiden förstörs med hormoner, humörsförändringar och drama. Den är allt annat än perfekt. Ett exempel på en av de tre tidigare nämnda sakerna är:

4 humörsförändringar på 1 minut
Jag satt i bilen och väntade på att föräldrarna skulle bli klara i affären, så jag var totalt uttråkad. Plötsligt blev jag så sugen på att äta något. När jag insåg att jag inte hade något att äta blev jag ledsen. Då insåg jag att jag hade gått från ett humör till ett annat jättefort och blev allmänt arg på humörssvängningar. När jag var arg insåg jag att jag hade bytt humör en gång till, vilket var ganska komiskt så då började jag skratta och var glad. En fjärde humörsvängning. Jag är knäpp minsann xD

Fast ändå, det är inte överdrivet jobbigt att vara tonåring. Det är faktiskt rätt härligt ibland ... SE! Humörsändring igen! I början av inlägget tyckte jag att det var jobbigt att vara tonåring, men nu har jag ändrat mig. Haha, jag skulle kunna hålla på så här hela dagen ... ^^

Kvällens sysselsättning

Praktiskt taget hela tiden sedan jag kom hem i eftermiddags tills nu har jag jobbat på brevet till Laurine! Jag skrivit massvis, klippt och klistrat med bilder och nu är det redo att skickas iväg. Imorgon påbörjar brevet sin resa till Frankrike!


Jennifer "Påhittig Men Konstig" Bonander

Min kompis Jennifer från klassen har haft ett litet problem. Hon visste inte vad hon skulle ha för smeknamn på mig. Eftersom Viktoria stavas med K och inte C tyckte hon inte att det var okej att skriva till ett C bara sådär om man ska kalla mig för Vickan. Så hon fick hitta på sitt eget. Se hennes lösning i videon! ;)


Trying to look like ... ?Looking a bit French maybe ... ? ;) Notice the bracelet: Le drapeau français - Le Tricolore!

Trött, utmattad, helt slut !

Från kl 16 igår när jag var på Frankrikeutbytesmötet till när jag gick och lade mig kl 22 var jag på högvarv! Jag var hur lycklig som helst och adrenalinen rusade, eftersom jag var så himla glad över hela Frankrikeutbytet och över att prata med min fransyska Laurine i en timme! Tänk att vara helt spänd med stora ögon i ungefär 7 timmar, snacka om att jag sov gott i natt. Jag har varit helt slut idag också, men har varit glad ungefär hela dagen ändå (förutom när jag försökte lösa ett jättesvårt mattetal). Ruset har har hängt i sedan igår.

Utöver det blev jag helt utmattad efter ett träningspass på Sportlife med Julia och Malin! Det var riktigt härligt att träna dock. Jag gillar Sportlife, allt känns så fräscht och nytt där. Problemet är att imorgon kommer en tränare från Friskis & Svettis  på gympalektionen och kommer köra sluuut på oss! Alla andra som har haft gympa än så länge har tyckt att det var jättejobbigt ... Hur död kommer jag vara imorn eftermiddag på en skala från 1-10 ? ;D


Ett mellanmål - A snack - Un goûter

Ännu en skoldag är slut. Det är så härligt när det redan är klockan 2, hehe! Just nu ska jag börja med lite matte medan jag käkar lite fika. Jag glömde att ta med mig mackor hemifrån att äta efter skolan, så jag köpte en chiabata i skolcaféet. Dessutom fanns det någon sorts daimkaka som jag var tvungen att prova! Den var såå god! :D Om 1,5 timme ska jag dra till Sportlife och träna med Julia och Malin! :)


My French exchange student!

Nu har jag äntligen fått reda på vem min franska utbytesstudent är! Hon heter Laurine, är 16 år och är så söt! Idag på mötet fick jag ett jättefint slags brev med bilder och text där hon berättar om sig själv. Det ska bli så himla roligt att träffas!

På mötet fick vi också reda på lite grejer som vi ska göra när de kommer hit, till exempel ska vi åka till Nordens Ark, Smögen och (kanske) Liseberg!

Brevet från Laurine!

Här är Laurine, visst är hon söt?! :)

Lite bilder på saker hon gillar ... bland andra Sverige, haha! :D

In case she reads this, I will translate it into English!
Now I have finally found out who my French exchange student is! Her name is Laurine, she is 16 years old and she is so pretty! Today at the meeting I got some kind of a really nice letter with pictures and texts where she talks about herself. It's going to be so fun to meet her!

At the meeting we also found out some stuff that we are going to do when they come here, for example we are going to the Nordic Arc, Smögen and (maybe) Liseberg!

Arbetssammaste dagen i veckan avklarad!

Nu är veckans riktiga "natur-dag" över, med alla matematiska, fysiska och kemiska beräkningar som den har innehållit. Egentligen tänkte jag och Marianne jobbade med lite matte (det behövs för min del!) men vi satte oss på Agneberg och tog upp datorerna istället, hihi. Snart är det dags för Frankrikeutbytesmöte! :D

Tvätta bort alla masker och förklädnader

En härlig choklad-ansiktsmask får avsluta veckan. Hoppas att den rensar bort all smuts, alla negativa tankar och alla problem så att nästa vecka blir lyckad. Nu är min hud alldeles len och luktar gott. Dags att lägga sig, imorgon står skolan på schemat!


The Tea Party in pictures

Här är bilderna från förra veckans underbara Tea Party/mitt födelsedagsfirande! Lyckades inte få fram bilderna med bra kvalité, så här är de suddiga mobilbildskvalité-bilderna :)


Hata att välja

Ända sedan jag valde franska som B-språk i sexan har jag älskat Frankrike. Allt inom det franska språket och själva landet. Det är lite underligt med tanke på att jag aldrig hade varit i Frankrike. Men sedan åkte jag dit förra året ... och det var lika fantastiskt som jag hade tänkt mig. Husen var vackra och gamla och det naturen grönskande överallt. Jag åkte till ett ställe som heter Taizé. För er som inte vet är det ett kloster som hundratusentals besöker varje år.

Jag hade mycket förväntningar på Taizé, eftersom alla jag pratat med sa att det var så fantastiskt där. När jag kom dit blev jag inte helt chockad och imponerad, jag trodde att allt skulle bli underbart med en gång. Men det blev det inte. Det byggdes upp långsamt. Vi var i kyrkan tre gånger om dagen där vi höll tyst i 10 minuter varje gång, men det var inte jobbigt - tvärtom, det var härligt. Sedan träffade vi så mycket härligt folk från olika länder i Oyaken och satt uppe där på kvällen och lärde tyskar olika lekar.

Det är svårt att förklara, men det är så himla otroligt där. Det är det närmaste ett personlig paradis jag har besökt. Man blir så harmonisk och lycklig. När jag åkte därifrån skrev jag i min dagbok att jag definitivt var tvungen att följa med nästa år också.

Eftersom min kärlek till Frankrike fortfarande finns kvar, så blev jag så himla glad när jag fick reda på att jag skulle få vara med på mitt gymnasies utbytesresa! En fransk skulle komma hit och bo en vecka hos mig våren 2011 och senare på hösten skulle jag få på en vecka hos honom/henne. Då skulle man få prata massa franska och därmed lära sig jättemycket, men också få se hur det verkligen är på ett vanligt ställe i Frankrike. En av mina största drömmar är att kunna flytande franska. Därför var det här perfekt för mig!

Sedan kommer nyheten. Det hemska, otroliga, usla nyheten. 2011 så sker Taizé-resan samtidigt som Frankrikeutbytet. Jag var tvungen att välja. Jag bestämde mig ganska fort för att välja utbytet eftersom Taizé fortfarande kommer att finnas kvar nästa år, medan utbytet bara är en gång. Drömmen om att kunna prata franska väger så starkt och jag tror jag skulle lära mig mer på utbytet. Men trots det börjar jag nästan gråta när jag tänker på att jag inte ska få följa med till Taizé tillsammans med alla mina kompisar i år.

Jag hatar att behöva välja mellan två underbara saker.


Söndag blir visst alltid pluggdagen

Den här söndagen tänkte jag göra samma sak som förra söndagen, nämligen plugga. Lyckligtvis kommer det inte bli lika hemskt den här gången (usch, jag vill aldrig plugga 7 timmar på en dag igen) för jag har inte lika mycket läxor. Fast det kommer ändå att bli en del. Jag ska ge mig själv ledigt till klockan 12, under den tiden ska jag sitta vid datorn och städa upp lite på rummet hade jag tänkt mig.

Det känns lite som att jag kommer bli förkyld snart ... Hoppas att det inte slår ut! Jag vill inte vara sjuk, jag vill träna och vara i skolan. Sjuk kan man vara på lovet, jag vägrar att bli sjuk!

Lördag kväll/söndag natt

Efter ett avslutande träningspass på Westcoast i eftermiddag (nu är nämligen gratisveckorna slut, men de goda nyheterna är att nästa vecka är det gratis på Sportlife!) så drog jag, syrran och Magda iväg på filmkväll med diverse trevliga KU-personer. Vi såg två kassa filmer - jag är inte så förtjust i skräck - och käkade pizza och chips! Det känns inte så bra att ha tränat och sedan äter man upp sig med sådant onyttigt, haha! Det var mysigt att se på film allihop, men det blev varmt och jag blev helt stel i benen efter att Rebecka hade legat på dem med sin hårda rygg ... ;)


Måste skaffa sommarjobb i år!

Den här morgonen har varit halvt produktiv. Jag har hunnit skicka mail till några företag och frågat om de söker sommarjobbare, jag har packat gymkläder, hittat kläder att ha på mig och även skickat en klar sommarjobbsansökan. Min plan är att söka sommarjobb på hur många ställen som helst, så kanske jag förhoppningsvis får ett. Förra året hade jag inget, utom barnpassning. I år ska jag ha ett riktigt jobb med regelbundna tider och lön!

NAÖP10A - Förvänta dig det oförväntade!

Jag har kommit på en sak. Vi har faktiskt rätt kul i vår klass. Klassen med det långa namnet: NAÖP10A. Folket, som är från många olika platser, är så härliga! Episka citat uttalas regelbundet och jag skrattar varje dag. Så många roliga stunder mitt uppe i all studiepress:
* När vi bara sitter och babblar om ingenting när vi borde plugga
* När matteläraren avbryter sin genomgång för att berätta om en pinsam situation på sin spa-helg
* När vi tjejer sitter i matsalen och väljer ut snygga killar åt oss själva
* När vi gör helt random saker som att lägga överkroppen på ett bord och puta ut med rumpan för att lägga märke till hur mycket vikt benen bär runt på hela dagarna xD
Vår klass är konstig och unik ... Vi är NAÖP10A!Lightning never strikes one place twice


Skolveckan är finito!

Det har varit en väldigt soft fredag idag! Jag hade sovmorgon och när jag kom till skolan satte jag mig vid datorn och spelade det där Oxie-frågespelet på Facebook. Rätt så kul, även fast jag bara fick 3 rätt på typ 20 minuter hahahha! Både fysiken och kemin var intressanta och rätt roliga. När man fattade i alla fall, hihi. Vi hade lång lunchrast där jag fick gjort lite läxor - och jag gjorde faktiskt läxorna, jag hade inte uppe datorn någonting! *Stolt*

Idag offrar jag min fredagskväll för att sitta barnvakt. Lite extra pengar behövs alltid!

Blåsiga tankar

Det blåste ganska starkt och hon såg minst tre paraplyn ligga söndriga på marken. Eftersom det hade varit snö förut var det nu glashalt. Hon försökte skynda sig eftersom att hon frös och var lite sen, men samtidigt ville hon ta det lugnt så att hon inte skulle ramla på isbanan och slå i någonting.

Hon hade bävat inför den här dagen, när han skulle vara tillbaka. Hon hade inte sett honom sedan deras gräl och hade ingen lust att göra det heller. Skulle en ny fight blomstra upp? Det ville hon inte. Varför var han tvungen att hamna just där? Varför hade hon ens träffat honom i första taget? Hon hade tänkt frågorna hundra gånger i sitt huvud, men de gjorde ingen nytta där längre. Hon ville ha svar, inte frågor.

Framför allt ville hon ha en plan.Träna till spännande program!


Det var så kul med teater idag! Vi har börjat verkligen spela teater nu och arbeta med våra roller. Teater är mer än att lära sig repliker ... Man ska tänka igenom hur man ska säga replikerna, vad man ska göra med kroppen, vad karaktären ska tänka på, hur karaktären reagerar på händelserna och hur karaktären förhåller sig till andra personer ... Fast det jobbigaste kommer bli att lära sig alla repliker, för den här pjäsen är lång! xD

Jag och Nathalie hastade oss iväg från teatern till Westcoast och vi kom preciiis när core-passet började! Jennifer i min klass hade rätt: det var jobbigt! Det höll bara på i en halvtimme, men det var verkligen tufft. Efteråt körde jag en halvtimme på rullbandet. Medan jag sprang såg jag på TV:n på väggen där det var någon slutgiltig Gordon Ramsay-tävling. Jag blev så inne i programmet att jag glömde att tänka på hur trött jag var, så när jag sprungit klart märkte jag att jag var helt genomsvettig och rödflammig i hela ansiktet! Dock är det ju bara bra för då har jag kämpat! :D

Puh ...

Nu är äntligen franskaprovet över! Jag satt helt spänd i en timme och en kvart, men nu är det över, och jag har huvudvärk. Jag vet att jag missade på en glosa, men för övrigt gick det bra! :) Bara mattelektionen kvar, sedan är det teater och på kvällen gym!

Kväll och morgon

Igår kväll hade jag inget att göra vid 10-tiden, så jag bestämde mig för att mysa till det med att skriva lite i halvljuset. Jag hade planerat att bara skriva i en kvart eller så, men jag tycks aldrig lära mig att jag bara fortsätter tills jag har hållit på i en timme ändå xD

Denna morgon har varit totalt normal, men nu när jag kommit till skolan och börjat första lektionen börjar kaoset. Två lektioner inknödda på en tid och efter lunch franskaprov! :O

ONE THOUSAND

Nu händer det ... Det här är mitt tusende inlägg på bloggen! Det tog strax över ett år att komma upp i den här summan, men nu är den här!

Bubblande känslor

Jag älskar känslan av att vara klar. Arbetet är gjort, nu är det bara att vänta på resultatet. Helt underbart. Jag skulle kunna (eller rättare sagt borde) plugga lite mer till franskaprovet imorgon, men nej. Jag vill inte! Så jag tänker inte göra det heller. Det får gå som det går, jag har faktiskt pluggat bra under eftermiddagen.

Längtar tills imorn när jag ska träna på Westcoast igen! Nu har jag inte tränat där på två dagar, men det känns som många fler och konstigt nog har jag nästan saknat det. Det är så kul och man mår så bra efter man har gymmat! Förutom träningsvärken så klart ... Men det är det värt!


Skrattglädje!

Åh, vad jag älskar Björn Gustafsson! Det spelar ingen roll hur många gånger jag kollar på hans klipp, de äger! :D
Det spelar ingen roll hur dålig kvalité - jag skrattar som en GALNING varje gång! :D

Sista halvan på den här är så sjukt kul! XDWeird wednesday

Den här dagen är konstig. Normalt vis börjar vi tidigt och slutar sent. Men vi hade två lektioner inställda. Så från 10:00 - 12:40 har vi håltimma. Sedan har vi en timmes lektion och slutar 13:40. Härligt! Hela förmiddagen har spenderats till att göra psykologiuppgift som vi kommit riktigt långt på. Sedan en kort fysiklektion och nu sitter jag i Östrao-biblioteket och pluggar franska. Marianne och jag kör glosboken-taktiken :D Och så äter vi mat i biblioteket ... fast vi inte får! Vi är såna gangsters! :D


Vi fick precis sällskap av min favorit-överdriven-entusiast-vampyr Malin B!

Fotostudion Forever - del 4: Spela cool

Vi är coola, vi är kalla, vi är för sjutton superballa! Dags för lite fler plojbilder från fotostudion. Ibland när man blir fotograferad känner man sig helt enkelt som en rockstjärna. Det kan vara svårt att inte låta det stiga en åt huvudet. Snart bugar man för publiken och säger "Tack! Åh, det var väl inget, sluta applådera! Eller ... nej, fortsätt applådera förresten! TACK!"


Medverkande:
Malin
Jag
Nathalie
Emma

Oops ...

Jag tänkte plugga. Men något gick snett. Jag lade bort datorn lite ... och somnade! Jag vaknade efter en timme och kände mig utvilad, fast då var jag för lat för att gå upp så jag somnade om. När jag vaknade igen var jag trött. Nu är hela min värld rubbad. Min kropp tycker inte om att sova på dagen! Det känns som att det är onsdag, fast det egentligen bara är tisdag kväll. Jag måste försöka banka in det i huvudet. "Onsdag! Nej, jag menar tisdag, hahahaha!" tänkte jag alldeles nyss. Kände mig precis som Malin vid nyår när hon ropade "2010!!!" när det precis blivit 2011 :D


Mindre än ett år kvar!

November. Breaking Dawn. It - is - going - to - be - EPIC! :D Varför ska vi lockas med såna här bilder? Jag vill se filmen nuuuuuuu!


Spår

Jag har varit såå spänd i axlarna idag (och är fortfarande)! Gymträningen och spinningen igår satte verkligen sina spår. Det är så himla gött att sluta tidigt idag! Klockan 2, men jag var inte hemma förrän 3. Mina läxor tog inte slut i söndags, fastän jag höll på i otaliga timmar, så det är dags . Önska mig lycka till.

10 questions from Viktoria!Vem är du?
Nathalie.

Beskriv dig själv med 5 ord
Omtänksam, glad, lättroad, målinriktad, rolig.

Bastu - älska eller hata?
Älska!

Har du någon gång gått in i en spegel?
Aa ...

Brukar du sjunga i duschen?
Nej, det vågar jag inte, haha!

Vilken är den konstigaste presenten du någonsin fått?
Hmm... att ha nån säga ett "vismening" eller vad man ska kalla det. "I mörkret ser man inte skuggan" som min käre bror sa till mig i julas, sen sa han "Det är din present. Varsågod."

Brukar det hända pinsamma saker i ditt liv? Nämn det senaste!
Ja, alltid, jag är väldigt klantig av mig. Idag på Westcoast så tappade jag nycklarna i rullbandet, så de fick skruva loss den. Sedan råkade jag trycka in en knapp på en liten lampa som var som en nyckelring, när jag skulle duscha efter gymmet, så nu vill den inte sluta lysa, haha.

Hur många gånger om dagen skulle du säga att du tappar din mobil i golvet?
Minst 10!

När snöt du dig sist?
Haha ehm, ja, eftersom att jag har varit sjuk ganska länge nu så tror jag väl det var i förrgår.

Vad är ditt motto?
It's not about waiting for the storm to end, it's about learning how to dance in the rain.

Thank you for participating in "10 questions from Viktoria"!

Workout at Westcoast

Efter skolan drog jag till Westcoast denna mulna måndag med Magda, Malin, Nathalie och Veronika. Vi körde på gymmet ett tag, sedan blev det en väldigt lång paus som inte var meningen att den skulle vara så lång ... xD Sedan kom Emma och vi körde lite mer och avslutade med ett timmeslångt spinning-pass! Det första jag gjorde var att slå bort någon grej från pedalen, hoppas att jag inte gjorde sönder den! Sedan körde vi på hårt, tränaren var väldigt bra och det var rätt kul faktiskt. Jobbigt så klart, mina ben kommer att vara döda imorn, men jag har ändå inte blivit avskräckad helt från tanken att spinna igen :)

Magda, Malin & Nathalie ^^ (Mobilkamerans kvalité suger som vanligt)

Vad härligt ...

Åh, nu fick jag värsta sköna ställningen i sackosäcken i lärolandskapet! Nu är livet perfekt. Förutom att vi har läxor. Men för övrigt perfekt!

Tova: "Varför är du jämt så positiv? Blir arg."

Jag är glad idag. Jag är nyduschad, har på mig mina nya halsband, min nya kofta och mina favoritjeans. Dessutom blev mitt hår asbra idag. Jag ser helt enkelt bra ut idag, så då blir jag glad. Ovanligt att jag är så pigg på en måndag! Måndagar är ju jobbigast: matte, fysik och kemi står på schemat. Men jag har en känsla av att det här kommer att bli en bra dag ... :D Ja, nu sitter jag ju och gör ingenting på studiepasset - det är härligt! "Min planering är grym!"
"Men min då, min planering är peeerfekt."
"Min är peeerfekt!"
"Då är min pluskamperfekt!"

Hihi, jag är sååå rolig!

Sista inlägget den här veckan

Jag har precis använt en av mina födelsedagspresenter! Har målat mina naglar alldeles lila och fina. Imorgon kommer fler presenter att användas, nämligen mina nya coola halsband. På tal om coola saker så ska jag imorn träffa folket som gav min halsbanden och så ska vi gymma ihop! Att gymma själv är tråkigt, men man får jobbet gjort om man säger så. Jag undrar om jag bara kommer att prata bort tiden imorn istället och inte få så mycket träning gjord ... ? Den som lever får se! Men nu ska jag lägga mig i sängen och försöka bli lite medvetslös så att jag orkar med nästa vecka också. Sov gott och dröm sött!


Mitt inne i smeten

Jäklar, vad jag har arbetat idag! 6-7 timmars konstant plugg, bara med pauser för att äta. Mitt huvud är helt tomt. Jag är helt slut samtidigt som kroppen är rastlös efter att ha suttit stilla hela dagen. Tänk om man hade haft en sån där härlig slappardag som vissa av mina lyckligt lottade kompisar utan läxor har haft ... Det hade varit härligt.

Fast som man bäddar får man ligga, antar jag. Pinsamt nog minns jag i somras när jag sa "Åh, vad jag längtar till gymnasiet! Jag längtar till precis allt, till och med läxorna!" Haha, läxorna tar jag hundraprocentigt tillbaka! De är pest och pina när man kan göra så mycket andra roliga saker. Nej, nu ska jag sluta vara så tråkig med att skriva deprimerande text. That's it - inga mer läxor idag! Nu ska jag göra saker som jag vill göra och njuta av de sista timmarna av helgen! :)

Det här kommer bli en lååång dag ...

Idag är det dags att få tummen ur och faktiskt plugga. Rejält. Från och med klockan 12 ska jag fixa ett tajt schema med bara skoljobb på agendan. Jag får se hur lång tid jag behöver för att bli klar med allt, men jag måste sikta in mig på att kanske behöva jobba till 18 ... Usch, vad tråkigt. Men det är det priset jag måste betala när jag hade så himla roligt igår. Det var värt att bara ha så kul igår för att plugga 6 timmar idag! Dessutom ska vi försöka få med så många tjejer som möjligt till Westcoast och träna länge imorn efter skolan. Det ska bli kul! Förhoppningsvis jobbigt också ;)

Skitbra, asbäst kväll!

Idag har jag haft en asbra dag! Runt 2 var jag och syrran hos Emma där vi fixade en film till Emmas skolarbete. Runt 3-4 kom resten av gänget (utom Nathalie tyvärr!) och så började presentöppningen! Jag fick riktigt fina, bra och kul grejer! Magda hade skrivit asroliga små lappar på varje present och hur mycket kul som helst inne i Lady Viktoria-kortet. Julia hade också jobbat hårt och gjort en superfin powerpoint till mig med så himla söta och roliga texter och bilder! :D <3

Aktiviteten till firandet, som jag jobbat på de senaste dagarna, var en frågesport! Ämnet var vårt kompisgäng och jag hade gjort 43 frågor med tre olika svårighetsgrader. De andra delades upp i tre lag och fick tävla om vem som fick mest poäng genom att svara rätt på flest frågor! Det var jättekul! Shit, vilka reaktioner det uppkom ibland med orättvisa poäng och liknande, hahaha! :D

Emma borde verkligen bli någon sorts stylist! Hon hade dukat bordet sååå fint och fixade det perfekta English Tea Partyt! Jag fick prova roslatte och rabarber-te, till scones med vitlökssmör och coleslaw. Fast marmelad på var godast!

För övrigt har vi utbytt lite kläder igen, jag sålde 3 plagg för 35 kr och köpte en tröja för 45 kr - jag vann budgivningen om en grå, mysig tröja! Och så har vi bara umgåtts på det där sättet vi kan göra: snackat, myst och brottats, hahahahah! 

Superfin ask, kort på mig och Emma, Lady Viktoria-kort, rådjursgossedjur, nagellack, läppglans och örhängen!

Rockiga halsband. Jag ääälskar klockan, det är verkligen min stil! Jag och klockor alltså ... xD

Vad jag skrattade när jag såg Anti-Aging Mask!! De andra har ju retat mig så mycket för att jag är 17 medan de andra är yngre ... Så nu ska mina rynkor bort med ansiktsmask, hahhahahahhah!

Bilder kommer när jag får från någon av de andra, för dumma jag glömde kameran! ;)

Vem har rätt?!


Överraskning

God morgon alla 17-åringar och wannabe 17-åringar! Idag har jag haft en riktigt härlig sovmorgon. Det är så härligt med helg, jag har längtat efter det hela veckan! Nu är den äntligen här och om några timmar ska jag och systern min åka iväg till Emma för att umgås och fira mig. Därför håller jag just nu på att ordna med det sista inför min lilla aktivitet som jag ska ha med alla tjejkompisar. Jag skulle gärna berätta vad det är, men de där små flickorna som ska med idag läser min blogg och jag vill att det ska vara en överraskning. Nu ska jag leta fram lite saker, klä på mig och göra mig fin. Toodeloo!

BirthdayNu är min födelsedag näästan över och den har varit riktigt bra! Men roliga saker återstår! Imorgon ska jag och rugby-gänget till Emma och det ska bli riktigt skoj. Vi ska ha något slags English Tea Party! Exceedingly exciting if I may say so myself! :D Nu ska jag ta och förbereda lite inför imorn!

Körkort?

Se dig för
titta hur du kör
är du helt blind?
du kan ju inte köra genom en grind?
är du galen
använd pedalen
dom kallas koppling, broms och gas
eller behöver du förstoringsglas
sänk farten
akta utfarten
det står inte nitty
vi är mitt i city

Kan du be om ursäkt
för att du har betett dig fräckt
kört på motsatt körbana
korsat en golfbana
fällt en tant
kört över en liten fjant
mosat en katt
gett en skata sitt sista skratt

Jag säger ojojoj
kommer du lära dig köra
utan att något förstöra
inte sätta alla i dödsfara
och vara en ren livsfara
i så fall är det under
som får verka på sekunder
för det här var inte skojojoj

Hittade den här dikten, och kom och tänka på att jag fick ett spel i födelsedagspresent där man ska lära sig körkortsteori ... xD Passar dikten in på mig? Fast än har jag inte kört på något! ;D Lite stolt, haha!


17 för sjutton!

Japp, nu är jag 17 år! Jag fyller nästan först på året, och därför kallar 94:orna mig för gammal! När jag kom till skolan hälsades jag av "Grattis, gamling!" från Emelie och när jag mötte Malin på stan påstod hon att jag hade rynkor! Romeo lade kommentaren "Ett år närmare döden!" Hahahhaha!

Imorse blev jag väckt 6.15 med sång, presenter och frukost på sängen av familjen. De fina gåvorna bestod av nackellack, halsbandsberlock, örhängen, pengar och ett dataspel där man lär sig att ta körkort, haha! Bara ett år kvar till 18!

Jag slutade skolan 12.15, så då gick jag till Westcoast. Och gymmade. Ensam! På min födelsedag! Haha, lite för dramatiskt där kanske, men det var nervigt att gå på gym för första gången och göra det ensam dessutom. Det gick finemang, dock! Jag körde 1 timme på löpbandet, och jag lyckades precis få en pelare framför maskinen så att jag inte såg tv:n på väggen. Äsch, det var ändå bara Oprah ;)

Nu har jag träningsvärk och är rejält spänd i axlarna. Snart kommer gästerna: släkten. Då ska vi käka tacos och sedan marängswiss! Jag vet att jag försöker vara nyttig just nu genom att inte äta onyttigt ... men jag har faktiskt tagit ett rejält träningspass och dessutom är det min födelsedag! :D


Love to celebrate!


Thursday

Teatern idag var en av de roligaste gångerna jag har varit med om! Vi delades upp i två grupper och i min grupp skulle vi vara en tacosallad hahahhaha xD Jag fick vara chefen, tacosåsen! Jag har inte skrattat så mycket på länge! Tänk bara, hur skulle du komma på en scen med där du skulle spela tacosås, tacobröd, köttfärs eller en gurka? Hur spelar man en gurka liksom? Shit, vad kul det var!

Det var 50 minuter kvar tills bussen skulle gå efter teatern, så de vänliga själarna Rebecka & Tova tog en fika med mig på Espresso House! Mysigt :)

Tomorrow's my birthday! Sweet 17!

Jag är så irriterande!

Klockan är halv två nu, men det känns som den är ungefär fyra. Jag är så trött! Jag gick och lade mig lite för sent igår, för jag glömde att gå och lägga mig. I ena stunden var den halv elva och i nästa var den halv tolv! Då lade jag mig direkt. Sedan tror jag att jag vaknade, i tron om att det var morgon och tände min lampa. Då somnade jag om, sedan vaknade jag av lampans ljus och kollade på klockan, som var halv tre på natten. Jag tänkte "Men herregud, vem har tänt lampan?! Släck, jag vill sova!!" och blev rätt sur på mig själv xD

Efter skolan ska jag umgås lite med min kompis Nathalie, som har fått tandställning idag. Aj, jag har hört att det gör ont, men hon sa att hon mådde bra nog att följa med på teatern. Då blev jag glad! Bara en lektion kvar nu och det är matematik B! Hoppas vi får reda på nationella proven idag då ... ;)

Morgonens visdom

"Om du har en miljon trekanter kan ingen trekant vara trekantigare än en annan trekant."

Så ser min svenskalektion ut denna morgon. Ordklasser och satsdelar ...

KU today

Nix, det blev ingen läxläsning idag heller. Det behövs snart med tanke på hur mycket läxor vi fått. Redan. Det blev en hel massa KU istället! Det är bara skoj. Jag gick förbi badhuset idag och fick värsta suget på att bada! Om jag hade haft badkläder hade jag sprungit in till badhuset och kommit lite sent till KU. Det böljande vattnet ... Det såg så härligt ut!

Jag har huvudvärk. Skrattade för mycket med Malin. Vi höll på att leka med hennes mobil: vi spelade in ljud och gjorde sedan om dem. Så att vi pratade mörkt, ljust, snabbt, långsamt, robot och så vidare ... Ett ljud ägde så mycket att Malin skickade den till mig så jag har den som ringsignal nu. Det är vi som säger "ja, nej, ja, nej" i supersfart! Haha, vad kul den var!

Det var massa prat om Taizé idag på KU. Jag blev så deprimerad, började nästan gråta vid tanken på att jag inte ska åka med i år! Varför behövde Frankrikeutbytet och Taizé vara samtidigt?!?! Taizé är underbart, jag skulle verkligen inte vilja missa det för något! Men livet är helt enkelt orättvist ibland ... Jag får stanna hemma med min fransos/fransyska medan de andra åker!

Funky Chicken i Taizé. Jag står till höger om Magda (rosa mössa ungefär i mitten)

Alla ropar "HÄR EEE JAG!" Åh, minnen! Jag älskar verkligen Taizé!

Fortune Cookie - det kan ju inte slå fel!Detta låter bra! Universum ska snart överrösa mig med underbara saker ... Perfekt, min födelsedag är ju på fredag! :D Bring on the showering!

Hello Westcoast!

Efter skolan gick jag, lillsyrran och Magda till Westcoast Fitness Center för att kolla in hur det var där. Om ni kommer ihåg min lilla jämförelse mellan de olika gymmen i stan (finns här) så var Westcoast billigast. Men det har negativa sidor också. Det ligger lite långt bort för min smak. Dessutom fick jag någon konstig "vibb" från stället ... Kan inte förklara, men jag kände mig inte lika välkommen där på samma sätt som jag gjorde på Motionshuset och Sportlife. Fast man kan ju träna gratis där i två veckor, så det ska jag, Veronika och Magda göra nu! ;D

Dansa på gympan!

På gympan idag hade vi dans. Det var kul och pinsamt samtidigt! Vi dansade ringdans (samma som jag dansade på högstadiet) och bugg tillsammans med några tvåor och treor från Agneberg. Killarna var rätt långa och stora, så när jag mötte en av dem var det ungefär jag som stirrade upp mot skyn ("Hej där uppe! Sa du något? Du får ropa lite hööögre!") och nästan fick nackspärr. Det var lättare att kolla rakt framåt, men då såg man inte mycket av deras ansikten... xD Bugg dansade jag med en kille och två tjejer i min klass som fick spela killar. Jag förde hela tiden hahahha! I dans borde jag få rollen som kille!

Min personlighetstyp

Jag ska jobba med personlighet inom psykologin, så jag passade på att ta ett personlighetstest på nätet. Ett test på 41 frågor gick på runt 10 minuter för att få följande svar. Testet finns här!

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.God natt!

Nu har jag suttit ett bra tag och fixat i ordning en liten aktivitet till i helgen, när jag ska träffa mina kompisar hemma hos Emma för att fira min födelsedag! Det var faktiskt riktigt roligt! Hoppas att jag får någon ordning på det bara. Det är dags att lämna internet för den här dagen, har bara varit online ungefär 50% av dagen, haha ;) Jag ska göra mig i ordning för natten och sedan krypa ner i sängen och skriva lite grann. Så lugnar jag ner mig efter en fullspäckad dag. Nighty!

Det känns nästan konstigt att se mig själv med så rött hår ... Jag kommer se mycket bättre ut i med mitt mörkbruna hår nästa gång vi är i fotostudion!

Gym, gym, gym i allas huvud!

Sanna om Det finns för många gym:
Hur mycket kostade de på de olika gymmen? :) ps. Älskar din blogg!

Svar
Priset är självklart en stor faktor i var jag ska välja gym (om jag ska börja) så detta är en bra fråga. Eftersom jag går gymnasiet så har jag bara kollat in priserna för studenter (när man har CSN-kortet) och de är som följande:

Sportlife
336 kr i månaden om man skaffar ett 12 månaders autogiro eller betalar 4020 kr kontant (en startkostnad på 300 kr tillkommer om du kommer ensam) och då ingår tillgång till gruppträning, gym, sol & relax.

Motionshuset
330 kr i månaden om man skaffar ett 12 månaders autogiro och då får man tillgång till gym, gruppträningar, bastu träningsrådgivning, (sol för 10 kr/solning).

Westcoast Fitness
319 kr i månaden om man skaffar ett 12 månaders autogiro och då får man tillgång till gym dygnet runt, gruppträning, solarium, bastu, massagefåtölj och powerplate.

Vatten ger en rynkiga fingrar

Idag plaskade jag omkring i badhuset efter skolan igen! Denna gången motionssimmade jag i en timme i sträck och blev helt slut i armarna. Om ni inte visste det, så är det otroligt tråkigt att bara simma där fram och tillbaka, om och om igen. Samtidigt som man försöker underhålla sig med att tänka på roliga saker, så måste man ha koll på hur många längder man har simmat. Inte världens lättaste uppgift att tänka på två saker samtidigt, men jag är ju kvinna ;)

Angeläget

På samhällskunskapen fick vi en ganska rolig uppgift. Vi ska jobba med Margretegärde-Sinclair-projektet "Angeläget" som handlar om mänskliga rättigheter och det är uppdelat i tre steg! (Som vår samhällslärare så entusiastiskt berättade, haha)

För det första ska vi skriva minst två inlägg var i vår klassblogg, som ska handla om mänskliga rättigheter. Inläggen ska vara anonyma, men de ska vara till för att skapa diskussion och man ska kunna skriva vad man vill. Bara en kort mening om man känner så.

Sedan ska vi också göra tidningar! Ända sedan jag var liten har jag velat göra en tidning, haha! Fast den skulle inte handla om mänskliga rättigheter i och för sig ... xD I alla fall ska vi skriva varsin artikel i grupper om 7 personer och sedan sätta ihop det till en tidning! Vi fick olika ansvarsområden som layoutchefer, redaktionschefer, researcher ... Jag blev tidningens fotograf! Bli inte förvånade om ni ser mig på gatan med systemkameran ... redo att ta kort på er för vår tidning! :D


Det finns för många gym

Idag när jag kollade in gym tillsammans med Natha och Magda blev jag sugen på att börja gymma! Vi kollade in Sportlife och Motionshuset som båda verkade bra. Magda vill besöka Westcoast Fitness också för att se om det är något att ha, så det tar vi tag i på onsdag.

Jag vill verkligen börja gymma! Dock finns det stora MEN som är de jobbiga frågorna: Skulle jag tröttna? Skulle jag slösa en massa pengar i onödan?

Det är ganska troligt att jag skulle göra det om jag började gymma ensam. Men om jag fick en gymkompis (till exempel någon av mina vänner som ska börja/gymmar nu) så skulle det kanske bli annorlunda. Tyvärr kan man inte veta det i förväg.

Jag ska i alla fall tänka igenom det här noggrant innan jag bestämmer mig om jag ska börja.

På bibblanJust nu
sitter jag på biblioteket (och för en gångs skull inte Östrabos!) och väntar på de fina damerna Magdalena och Nathalie. De övertalade mig att följa med när de ska runt och kolla priser på olika gym.
Jag har nyss varit på Clas Ohlson med Emelie och köpt ett röd-vitt lås. Vi ska nämligen få skåp på Östrabo! Fast vi ska dela så att vi är 3 personer per skåp och en grupp måste vara 4 stycken. Hoppas det inte blir jag ... det räcker gott och väl med 3 personer!
Förut på kemilektionen fick vi se lite skimrande ljus, det var skoj ;) Roligare än teorin i vart fall! Det är sorgligt hur dålig kvalité jag har på min mobilkamera ...


Dags för fysik - dags att vakna!

Nu har jag haft den tre timmar långa håltimman och jag kan berätta vad den har gjort mot mig: den gjorde mig trött, även fast jag och Emelie har skrattat ganska mycket. Det känns som att jag ska somna. Det är inte speciellt bra nu när vi ska ha fysik. Emelie insåg också det så hon kom på ett bra förslag.

Emelie: "Nej, vi får inte vara så här trötta på fysiken alltså."
Jag: "Du har rätt."
Emelie: "Om du smäller till mig så smäller jag till dig." 
PANG! PANG!

Och sedan när jag lade ut det på facebook kunde vi inte sluta skratta ... igen xD

AlfapetTutade font hel le el he lem tavla föda nät tjäder segel spiror käpp zät (nät) raka åror pund lin prålig syner lya mil fasaner döv öb bi viss hand hård bad bort syror greger se sylt hö gök is nio so.

Back to school

Skolan är igång igen! Vi börjar med en halvtimmes samling och sedan får vi håltimma i tre timmar! Den här terminen börjar vi med Matematik B, så vi har fått lite uppgifter av matteläraren eftersom hon är borta.

Första uppgiften, en g-uppgift:
6102 Avgör om uttrycket är en polynom. Ange i så fall koefficienten för x2-termen och polynomens gradtal.

Jag och Emelie bara börjar gapskratta, för vi fattar verkligen ingenting! Bra start på kursen! Hahhahaha :D NU KÖR VI!

Jag är så mogen

Så var lovet slut. Först tänkte jag "herregud, vad fort det har gått!" eftersom det kändes som att det var alldeles nyss som jag satt på julshowen och förberedde mig för ett härligt lov. Fast sedan kom jag på att jag har hunnit med så mycket det här lovet och haft så roligt, så det har varit rätt långt ändå. Jag säger inte att det inte kunde ha varit längre ... ;)

Förr har jag alltid varit smått deprimerad över att lovet tagit slut och skolan börjat igen, men det känns helt okej nu faktiskt. Jag tror att jag börjar bli mogen. Det är precis samma som jag skrev i förra inlägget, om att jag inte tänker på det negativa, utan det positiva. Jag älskar gymnasiet, trots att vissa lektioner är rätt tråkiga. Men det gäller att se guldkornen, som att träffa trevliga personer igen och äntligen få reda på hur det gick på det där nationella provet i matte, haha!

Man behöver väl inte vara mogen hela tiden? ;)

Adios christmas!

Idag har jag plockat bort alla julsaker. Jag brukar alltid tycka att det är så sorgligt och att rummet blir så tråkigt efter, men inte i år! Allt med julen har varit så mycket bättre i år. Jag har kunnat bry mig om de positiva och roliga sakerna istället för att se de negativa. Jag passade på att göra om lite i mitt rum medan jag dekorerade om.

Alla mina julsaker


Förstoringarna av bilder som jag har tagit och fick i julklapp åkte upp på väggen

Jag ändrade om på hyllorna lite, tog bort saker jag tröttnat på :)

Ta in våren i huset! Även om det är plastblommor ;)

Ändrade lite på skrivbordet ...

Jag fick ett svart skrivbordsunderlägg i julklapp som jag har bytt till nu. Bestämde mig för att ta lite fina bilder och sätta i fliken på kanten så att jag ska bli lite uppmuntrad när jag sitter där och gör läxor :)


Sitta uppe i natten och skriva

Hon kunde inte förstå vad han menade med de orden. Vad spelade det honom för roll? Hon visste inte om hon borde yttra sina frågor eller om det skulle kännas fel. Just då släcktes lamporna ner till mörker, så hon svarade bara ”Ja, kanske det”. Sedan vände hon blicken mot skärmen och såg inte på honom mer.

Något av det bästa jag vet är att sitta uppe sent på kvällen eller natten och skriva. Man myser till det lite i soffan eller sängen med ett varmt täcke, tar fram datorn och bara låter fantasin flöda. Det är riktigt fridfullt, man koncentrerar sig så bra när det är tyst runtomkring, lite halvmörkt och bara stilla. Jag älskar att skriva. Jag skulle vilja skriva en bok någon gång i mitt liv. Frågan är bara om jag kommer att ha kreativiteten, beslutsamheten och tålamodet för en sådan sak. Jag hoppas det :)

Grattis på födelsedagen, bloggen!

Jag kom nyss ihåg att jag startade den här bloggen i januari förra året, så jag fick en plötsligt lust att kolla upp vilket datum det var. "Vad trist det skulle vara om årsdagen redan har varit," tänkte jag, "men tänk vad kul det skulle vara om det var idag!" Och vad ser jag när jag kollar? Det är idag!Afterparty smoothie-time


Hälften av gästerna dök inte upp på kalaset, på grund av sjukdomar. Men det var trevligt i alla fall! Vi åt god mat och jag och syrran spelade en underhållande omgång av Alfapet med vår kusin Jonna. I present fick jag en necessär, ett perfekt pennfack och ett par hundralappar! :D Vi åt den italienska efterrätten gino och det blev lite bär över, så jag gjorde mig nyss en mumsig smoothie!

Det serverades dessutom glass, muffins och choklad till efterrätt - och jag är uppe i min nyttiga vecka. Jag hade ju kunnat fuska lite - nyttiga veckan går faktiskt ut vid midnatt, fast jag hade tänkt fortsätta längre. Så jag lät bli att ta något, fast det var rejält svårt! Jag satt och stirrade på den där muffinsen som såg och luktade så underbart. Sedan chokladen ... Jag lyckades motstå, men det var på håret och det var jättejobbigt!


Pictures from KU-night

Nu har Lady Malin av Stan varit så snäll och lagt upp lite bilder från KU igår kväll som jag så lurigt har stulit! Kolla och njut, haha!

Biljard-time, Viktoria går in för skottet! OCH HON ...! Missar ...

Men man ska vara glad för det! Jag fick ju i den vita bollen i alla fall!
Most embarrassing date ever ...
Rebecka ogillar't
Magda - Rufsaren! Mitt hår ser superfluff ut och Malins flyger xD
Kul att Veronika och Magda har kul :D
Jag och Malin ... Angelface 0:)

Kalas, party, fest, firande

Imorgon ska jag ha släktkalas för ... mig själv! That's right, för om en vecka (nästa fredag) fyller jag 17 år! Tänk vad fort tiden går. Jag känner mig nästan likadan som när jag var 12. Fast nja, kanske lite mer utåtriktad och erfaren (haha) nu för tiden! När jag var 12 gick jag ju i skolan här ute på landet och kunde inte stan.

På själva födelsedagen, nästa fredag, ska jag på kvällen ha släktkalas igen, den här gången för mammas släkt. Jag måste dessutom fixa ett firande tillsammans med mina kompisar också, för jag bara älskar allt kul vi har när vi träffas! Frågan är bara vad vi ska göra. Vi ser alltid på film - jag vill hitta på något nytt! Det skulle kanske gå att göra en sak ... Men det innebär så mycket jobb för mig! Det skulle i och för sig vara värt det om det blir kul ;)Riktigt nice KU-kväll!

Jag spenderade ett par timmar idag på KU (Kyrkans Ungdom) med en massa härligt folk! Fast först åkte jag och syrran ut till torp med Magda, där jag för första gången fick smaka på Subway. Chicken teriyaki var delicious! Jag var lite orolig att det skulle störa min sunda vecka, men Magda sa att de åt på Subway till och med i Biggest Loser på tv - de om några borde veta vad som är nyttigt!

Malin joinade oss på KU och vi hade massa skoj! Magda, Veronika, Malin och jag provade dansmattan - det var svårt! Vi spelade biljard där jag vann alla gånger ... för att andra missade xD Någon hyrde en film som hette Step Brothers, den var rätt kass. Jag och Malin delade på en liten soffa och efteråt märkte vi att vi hade suttit så långt ifrån varandra som vi kunde komma i den lilla soffan! Sedan flängde Magda ner sig mellan oss och Veronika gick med i partyt och kastade sig över oss!

Dagen avrundades här hemma, den sista halvtimmen av den, med toast! Sedan blev det midnatt och en ny dag - lördag! Jag tog en del kort förut ... med andras mobiler! Så jag får se om jag får tag på några foton att ladda upp, annars kan ni få en här! God natt och sov gott!

Dansa!

Aujourd'hui

Det var riktigt kul att åka skidor igår. Jag trodde det skulle bli jobbigt och tråkigt, men jag hade fel, det var bara jobbigt! Jag är glad att Veronika övertalade mig. Idag har jag varit iväg och sprungit lite ärenden i stan och på torp, sedan var vi hemma hos mormor en sväng och åt ananas. Hon visade mig en träkista som hon gjort och som jag ska få - den är snygg! Jag ska troligen slänga ut soffan ur mitt rum och försöka fixa fram en/två fåtöljer att ha på sidorna av kistan. I kistan ska jag lägga alla mina kuddar och liknande som tar så mycket onödig plats. Då kanske mitt rum äntligen blir lite mer städat ;)

Fyra coola musikvideor

Jag tycker att det är jättekul att kolla in musikvideor, speciellt på låtar som jag gillar. Det gör låten ännu bättre! Jag såg på en musikvideo från 80-talet och det är otroligt hur stor skillnad det är på videorna nu - otroligt mycket bättre! 

Min favorit musikvideo ever - jag älskar både sången och videon!


Så himla cool!


Den här är faktiskt rolig xD


Riktigt nice! 
Skidtur

Nästan allt på listan jag gjorde förut är avklarat, bara träningen kvar. Jag har ätit frukost, varit ute på promenad, städat, rensat i garderoben (fast fick inte ut så mycket) och ätit kyckling med grönsakswok! Jag spelade också lite alfapet med Veronika, så hjärnan har också varit igång nu. Egentligen vill jag bara sitta framför datorn och spela Sims eller Icy Tower på facebook, men nu väljer jag annat framför datorn - dags att bege sig ut och åka skidor!


Nyttiga dagen

Idag ska jag ha nyttiga dagen! Det ska bli riktigt härligt. Jag ska välja bort datorn idag om valet står mellan datorn och något annat. Jag ska vara duktig idag och äta nyttigt, träna och städa. Det sista behövs speciellt mycket - alla saker som jag köpte igår ligger huller om buller i min soffa tillsammans med påsar, kvitton och kläder. Jag tror jag tar tag i det direkt!

Frukost: macka med sallad, tomat och gurka
* Promenad
* Lunch: Kyckling med grönsakswok (förhoppningsvis)
* Någon slags träning, styrka eller skidor troligen

Inte bara i serietidningar!

De finns i verkligheten! En artikel i Aftonbladet visar Phoenix Jones - en äkta superhjälte som patrullerar omkring och bekämpar brott i USA!

Artikeln finns här ;)

Shopping

Det är för lätt att shoppa bort pengar! Idag var jag, Magda och Veronika på stan ett tag innan KU och jag köpte något i varje affär vi gick in i! Jag shoppade bort alla pengar som jag tjänade igår. Det här är därför jag stannar hemma när alla åker till torp, överby eller stan! Men jag blev nöjd med mina köp, det var också några nödvändiga saker som balsam m.m. som jag skulle behöva köpa förr eller senare ;)

Bland annat köpte jag det här armbandet för 50 kr på Lindex ^^
Och den här lilla söta rosetten för 6 kr på Kicks!

Utmattning

Vad trött jag var imorse! Jag blev väckt precis under en dröm, som jag inte riktigt kommer ihåg vad den handlade om - mina drömmar har tråkigt nog blivit suddiga och vaga nu för tiden. Om man blir väckt när man drömmer är det vanligt att man blir pigg och alert, men det var precis tvärtom för mig! Jag blev så sömnig, det var nästan omöjligt att hålla ögonen öppna. Så jag snoozade i en timme till och tvingade mig sedan upp. Det var länge sedan jag var trött.

Money, money, money!

Hemma från flera timmars barnpassning. Barnen är så gulliga, men det tar på krafterna. I alla fall sitter 300 spänn fint i handen! Jag börjar bli riktigt "rik" haha, nu efter jul och nyinkommet studiebidrag. Om 10 dagar fyller jag år också, så då hoppas jag på mer klirr i spargrisen! Jag ska spara pengar till en massa saker, men främst tänker jag på fickpengar till Frankrike i höst. Tänk om man hade lite mer pengar - vad mycket roliga saker man hade kunnat göra! Resa till varma länder eller fjällen ... När jag blir stor ska jag bli rik ;)

Glasögonorm

Nu har jag varit nere i stan på besök hos optikern. Innan jag kom dit tyckte jag att jag såg sämre på höger öga, men de korrigerade vänster xD Jag glömde att jag hade ett brytningsfel på höger öga som gör att jag ser dåligt om jag bara kollar med det ögat, och vi inte har gjort något åt det än.

Nästa gång blir det kanske en ny sorts lins på höger öga och ett par nya glasögon. Men än så länge får jag stanna kvar med de glasögon jag har (jag använder dem inte mycket ändå) och nöja mig med förstärkta linser på vänster öga :)

På skärmen hos optikern, där man ska se bokstäver genom olika glas, märkte jag att det är väldigt svårt att se skillnad på O, C och Q! Nu vet ni!

Improviserad fotostudiosession

Min syster var i fotostudion med sina kompisar idag, så när vi skulle hämta henne därifrån fick jag också ta/vara med på några bilder! Fast jag var osminkad, så jag såg inte jättevacker ut när blixten skiner på mitt ansikte ... Men med blixten bakom såg jag rätt söt ut!


Mitt programs julavslutning!

Onsdagen 22 december hade vi på ÖP en kort julavslutning i museet, här finns ett litet klipp med delar av showen! Det mesta är med, utom den superroliga filmen som vi såg ;)


And all that I can see ...

Jag var ute i snön tillsammans med syrran och kusinerna förut. Vi åkte lite pulka, snowracer och dessutom hade killarna med sig snowboardar! Självklart skulle jag och Veronika försöka - och ramlade. Snön var på gränsen till is och det gjorde ont att ramla, haha. Efter ett tag blev vi rätt så bra på det och klarade i alla fall halva backen, Veronika klarade längre än mig. Jag tror att hon fick lust att köpa en egen snowboard efter det här ;)

Lemon Tree - Fool's GardenIgår snarkade jag vid den här tiden

Jag är uppe tidigt idag, eftersom vi ska få besök på förmiddagen. Mina kusiner och min moster ska komma hit! Vi hade egentligen planerat att åka skidor, men bestämde oss för att det var för halt för att försöka. Så amatörig som jag är på det, så ramlar jag utan hjälp av is!

Det är faktiskt uppfriskande att vara uppe tidigt, jag borde försöka vara det lite oftare nu innan skolan börjar. Då kanske det inte blir en så stor omsättning att behöva gå upp halv 7 igen. Fast det betyder att man måste gå och lägga sig tidigare - vilket jag är superdålig på! Men jag funderar på att skaffa mig ett förbud resten av lovet - ingen dator efter midnatt. För det är mest datorn som håller mig uppe - fast vi får väl se hur det går med det ;)


Fotostudion Forever - del 3: Dramatiskt

Okej, så nu har vi visat alla våra söta poser framför kameran - vad gör vi nu? Endast fantasin sätter gränser!


Starring (in order of appearance)
Viktoria (jag)
Veronika
Mikaela

Dags att ta upp kampen mot godissuget

Det är precis likadant varje år. På hösten äter jag inte så mycket onyttiga saker, men sedan kommer julen med alla sina pepparkakor, lussebullar och mängder av godis! Innan man vet ordet av är man fastkrokad ihop med sötsaksmonstret. Nu när jul och nyår är över hänger godissuget kvar i hela kroppen på mig och det är dags att börja bekämpa det.

Jag vet att det finns kakor och godis i köket, och varje gång jag råkar se eller tänka på det får jag en stor lust att käka upp det. Men nu är det slut med det! Så fort man bara har varit ifrån allt sött i någon/några veckor så vill man inte ha det längre. Det är det jag siktar på. Varje gång jag tänker "Jag är så sugen på godis, jag kan ta bara en" så måste man påminna sig själv om att det inte är någon bra idé. Slut på godiset från och med nu, vi ses nästa jul! ;)


Nonchalant

Ibland är man väl bara för smart! Idag har jag varit hemma och gjort det gamla vanliga. Mamma frågar mig om jag har märkt något annorlunda i huset idag. Nej, svarar jag eftersom jag inte har gjort det. Då berättar hon att hon har plockat bort alla julprydnader, utom julgranen och adventsljusstakarna, och jag har inte märkt ett dyft! Jag säger då det, att vara uppmärksam är inte min starka sida! xD

Det skulle vara underbart

Jovisst, solen skiner och inga moln är inom synhåll. Men vänd blicken ner till marken. Det är snö. Klimatet är kallt, kallt, kallt här. När man går ut måste man klä på sig lager av kläder - och man fryser ändå. Tänk vad skönt det skulle vara att slippa det, om bara för ett tag. Åka iväg någonstans. Till ett varmare ställe. Se annorlunda saker. Fotografera, sola, bada, shoppa, bara njuta av att vara hemifrån. Jag vill åka på semester.


Pratar i nattmössanKlockan är 23.41
. Jag gick upp för strax över 12 timmar sedan och nu sover alla i huset utom jag, som är jag klarvaken. Jag kan inte gå och lägga mig nu! Det är som om jag skulle gå och lägga mig klockan sex på en skoldag. Helt vridet.

Jag är ganska dum förresten. Nyss stod det att jag skrev ett utkast den 1 januari 2011 och jag tittade underligt på texten medan jag tänkte "Men hallå, det står fel, det står ju 2011..." Jag behövde ett litet pling! för att förstå. The joke is on me!

Hm, jag kanske är trött i alla fall, det känns som att jag bara sluddrar onödiga saker. Skriver onödiga saker menar jag. Nej, jag kanske ska gå och lägga mig i alla fall. Om jag skyndar mig hinner jag släcka ljuset innan 12 för första gången på länge! Fast ... nej, inte så troligt ;)

"After all ... I am hotter than you"

Nu har jag och Veronika sett på extramaterialet från Eclipse i 3 timmar. Det är så himla bra! Skithäftigt att se hur de har gjort alla specialeffekter och att höra en del roliga skämt och historier bakom kameran. Vi kollade på några delar av filmen och insåg att vi kan en massa repliker. Det är roligt att komma på vad karaktärerna tänker under filmen och vad de egentligen vill säga, hahaha! Det är så sjukt kul att driva med en film som man älskar! Jag vet inte hur många gånger med olika versioner vi sa "You wouldn't have to change for me, Bella!" xD

Bronson Pelletier (Jared): "We are on the set here in Vancouver. As you can see it's raining cats and dogs. Or maybe I should say it's raining cats and werewolves!"

Jared - 4:e från vänster - som var tvungen att käka kall kyckling i en evighet! xD


I remember 2010 like it was yesterday

Jag hade rätt precis som vanligt: det blev en riktigt bra nyårsafton! Vi åt god mat (MYCKET mat xD), spelade spel och singstar, skålade, tog kort, dansade och klädde av oss i Magdas vardagsrum ;) Precis som en vanlig nyårsafton, hahhahahha! Vi bytte bara om för att vi hade klädauktion och provade potentiella köp ^^ Tolvslaget firade vi ute i kylan med att skåla :) På morgonen vaknade jag av att syrran blåste mig i ansiktet - hon hittar nya sätt att väcka mig hela tiden!
DET HÄR VAR DEN BÄSTA NYÅRSAFTONEN NÅGONSIN!
TACK UNDERBARA TJEJER! <3

NEW YEAR with MAGDA, NATHA and MADDE!
NEW YEAR with EMMA, ME and MALIN!
Åh, vad alla ÄLSKADE de där tutorna! :D Jag i alla fall ... hihi
Asgod mat!

Madde fixade en snurra i håret ^^

DET ÄR INGEN BRA FEST UTAN PARTYHATTAR! ♥♥♥

Konstiga spel, dricka och CHIPS!

Malin festar ensam.

LJUS! :D

SINGSTAR!
Nathalie älskade singstar ;)
GIRLPOWER!

Oooh, kolla creepy hand i bakgrunden!


HOPPAS ATT NI HADE LIKA BRA NYÅR SOM JAG! Nu kör vi 2011!

RSS 2.0