Kläder ♥

Jag önskar att jag hade Emmas stil. Superb! Dessutom önskar jag att jag hade kläderna i collagen av henne här nedanför ...


Ta en ton

Det var ett tag sen nu. Lite dammig, men fortfarande stämd. Nyss tog jag fram gitarren och spelade lite. Jag och lillasyrran (som är mycket bättre än mig!) körde några låtar. Rätt mysigt! Jag kom på att jag har glömt en massa låtar som jag kunde i somras.
Alla utom en.
I'm Yours!
Den kommer nog alltid sitta fastklistrad i min hjärna. Så himla härlig! Men just nu gör mina vänstra fingrar rätt så ont - det var som sagt ett tag sedan jag spelade sist ...

Teatern nästa!

En regnig dag. Minsann. En kort skoldag också. Jag började 9.50 och slutade 13.15. Fast jag åkte inte hem efter franskan, eftersom jag har teater vid 16. Det var bestämt att vi skulle kunna alla våra repliker till teaterrepet idag, så självklart kan jag inte det. Jag kan ungefär hälften, hoppas att det räcker, haha ... Bättre planering nästa gång! På tal om planering har jag nu planerat upp hela min helg i pluggväg. Jag har massor att göra, eftersom jag har slappat en del på sista tiden och skjutit upp saker. Nu är det dags att sota för det!

Pratar i mobilen med Emma medan jag övar på replikerna!

Let's box!

Pappa blev förvånad när han hörde att jag lyssnade på det här bandet, eftersom det lyssnade han nämligen på när han var ung. En klassiker tydligen. Jag tycker att den rockar!

The Sweet - Ballroom Blitz


Vi hörde den här låten idag på gympan när vi skulle boxas. Boxningen var skitkul, men jag blev så himla trött! Efteråt kunde jag knappt hålla upp händerna utan att darra, haha!

Ett tomt rum ... nästan

Trots att jag har sovmorgon släpade jag mig upp och tog tidiga bussen. Jag kände att jag kanske skulle få lite skolarbete gjort om jag gick upp tidigt istället för att sova bort morgonen. Därför sitter jag nu i en sackosäck i ett praktiskt taget tomt lärolandskap. Bara några av mina klasskompisar är här. Nyss var det fullt av treor, men nu har de stuckit. De skulle åka till Göteborg och vara med och se på inspelningen av Postkodmiljonären. Hoppas vi får göra sådana roliga saker snart!

Min utsikt ...

Datorns utsikt!

Shakespeare och kemi

Man kan bli väldigt fnittrig åt konstiga saker när man är trött på en överdrivet lång kemilektion.


En sväng till Magda's place!

Både jag och Veronika kom på i eftermiddags att vi inte har några läxor att göra. Därför bestämde Veronika att vi skulle dra till Magda. När hon sa att det var fritt fram tog vi cyklarna och susade fram i solskenet. 4 km är väl ingenting, hehe ...

Hos Magda umgicks vi bara och hade det allmänt trevligt och mysigt. Ni vet hur tjejer är - munnarna går stup i ett! Haha. På vägen hem hade det blivit lite mörkt när jag och syrran cyklade hem genom skogen, så vi gasade på ganska rejält och det gick fortare hem än det hade gjort dit. Trots att det var uppförsbacke hem ;)

Jag bestämde mig för att ta lite galna bilder med en rolig effekt med Veronikas mobil. Ser ni vad allt föreställer?

Svar på frågestund!

Har du något husdjur? Om nej vad skulle du vilja ha för djur?
Husdjur har jag inget för mamma är allergisk. Det är faktiskt så att jag är lite rädd för djur eftersom jag inte kommit i kontakt med dem så mycket förut, men om jag skulle vilja ha ett djur skulle jag vilja ha fiskar. De fascinerade alltid mig när jag var liten.

Vilken är din favoritfärg?
Definitivt grön!

Gillar du Justin Bieber?
Justin Bieber ... nja, jag gillar inte hans musik så mycket, men han verkar ha en rätt go personlighet. Jag hatar att alla mobbar honom på nätet, det är bara fegt!

Hur mycket älskar du din moppe på en skala från ett till tio?
Det måste bli en klar 9:a!

Vilken är din favoritfilm?
Vad svårt! Vilket samvetskval i valet mellan Harry Potter och Twilight! Antingen någon av de senaste filmerna i de serierna, eller Stolthet och fördom!

Vad är godast, gula eller röda Hallon?
Alla hallon är supergoda, men bäst måste nog vara gula ;)

Vilken bok har du gråtit till mest, eller gråter du inte till böcker?
Jag grät fruktansvärt mycket till den tredje HP-boken (Harry Potter & Fången från Azkaban) för att jag tyckte att det var så orättvist att Harry fick möjligheten till att flytta ihop med Sirius, men sedan tvingas han komma tillbaka till Dursleys i alla fall! :'( Annars brukar jag faktiskt inte gråta till böcker ...

Kan du räkna alfabetet baklänges?
Vilken rolig fråga! Jag försökte precis och det visar sig att jag inte vet vad som kommer innan Y! Alltså nej.

Visst tycker du att chuck e gryym i chuck serien?
JA! Han äger!

Vilken film gråter du till VARENDA GÅNG?! :D
Precis som med böcker så gråter jag inte så mycket till filmer, men några filmer som jag har gråtit till är Titanic (den enda gång jag har sett den) ... Nu måste jag tänka ... Jag kommer faktiskt inte på några fler, men jag kommer ihåg att jag grät till det sista avsnittet av Vänner!

Hur långt kan du räkna på franska?
Vill du att jag ska prova? Un, deux, trois, quatre ... haha. Eftersom jag vet vad hundra, tusen och miljon heter så antar jag att jag borde kunna räkna till 999 999 999!

Vilket är ditt allra första minne?
Alla mina tidiga minnen verkar handla om TV-apparater när jag funderar, haha! Det tidigaste kan vara när jag bodde i lägenhet i stan (var kanske runt 4-5 år) och mamma skulle gå upp jättetidigt på morgonen för att gå på promenad med min moster. Jag frågade om jag fick följa med, men mamma sa att jag skulle titta på TV istället. Så jag satte mig i soffan och kollade på Fox Kids!

Hur många läsare har du?
Man kan kolla statistiken på blogg.se och jag kan berätta att på 90 dagar har jag aldrig haft under 20 unika besökare. Det högsta inom 90 dagar är 43 stycken. Dagligen ligger det någonstans i mitten ungefär.

Varför valde du ÖP istället för vanliga natur?
Jag tyckte om skillnaderna, alltså att på Öppna Programmet har vi inte tentaveckor och vi arbetar mer självständigt. Vi får en dator och vi har mycket håltimmar där vi har tid att plugga. Dessutom är stämningen på ÖP bara för skön!

Vilket är ditt favoritämne i skolan?
Jag älskar språk! Det är solklart engelska och franska.

Vad vill du jobba med när du blir äldre?
Det har jag haft många tankar om! Det har varit allt från journalist till lärare till tolk till läkare. Senast har det varit läkare eller någonting inom språk, men ärligt talat har jag ingen aning!

Var brukar du köpa kläder?
Väldigt olika. Jag gillar Gina Tricot, Cubus och Vero Moda väldigt mycket. Sedan när jag åker till Ullared brukar det också bli en del, haha.

Vad är ditt favoritplagg?
Måste vara min nya, vitblåa klänning som jag just köpt! Eller mina gråa, slitna jeans.

Har du varit kär någon gång?
Svår fråga. Inte så där "på riktigt" tror jag tyvärr. Lite småförtjust kanske ;)

Ditt bästa minne?
Jag tror att det var förra sommaren, på min kompis Magdas födelsedag. Jag och mina kompisar i Ruggbygänget var hos henne en varm sommardag och hade en jätterolig middag, lekar och en riktigt kul natt! Oförglömligt!

Varför är du en sån härmapa?
För att jag älskar dig, min kära syster! Jag ser upp till dig! (Hon är längre än mig)

Vilka bloggar läser du dagligen?
De speciellt utvalda favoriterna är bara mina kompisars: Malins, Emmas, Magdas, Veronikas, JuliasNathalies, Mariannes och Jennifers! Sedan läser jag några andra lite då och då, men de här kollar jag varenda dag!Tack så mycket för alla frågor! Det har varit väldigt intressant att svara på och dessutom kul att höra vad ni tycker om bloggen!

The impossible made possible

Det är inte så svårt egentligen!


Allt jag säger är "Varför?"

Jag längtar tills det där lilla trädet står i full blom ♥


Måndag igen

Jag har haft en rätt härlig måndag! Solen har skinit och vädret varit fint, trots att det snöade igår (blä). Idag tog jag och Marre en runda till Sinclair där vi såg några uppträdanden av estetettorna. Dock hann jag inte se Emma sjunga eftersom jag var tvungen att gå på lektion :( Jag hoppas att det gick bra för henne i alla fall!

Dessutom har jag - för första gången i mitt liv - hälsat på någon genom att kyssa på kinderna istället för att skaka hand! Utbyteseleverna från Spanien var på Gärdet ett tag och då fick jag hälsa på Julias utbytesstudent Nerea. Det var spännande, nu längtar jag ännu mer till när min franska utbytesstudent kommer!

Emma var väldigt söt inför uppträdandet!

Den svenska och den spanska flaggan var hissad på Agneberg idag!

Alla vi som älskar läger klappar nu!

Nu är jag hemma! Fy fasiken vad härligt det är att vara på läger! En massa folk i sin egen ålder och man kan bara umgås, ha roligt och helt enkelt vara. Alla är så avslappnade. Inget tänk på stressande saker. Ens största problem är att man råkade servera korv med bröd istället för macka till kvällsmat, haha.

Vi har så klart lekt, sett på film, softat, ägt ut konfirmanderna på kort (hihi, skojar bara) och så tog jag och Rebecka hand om de ondskefulla, roliga rollerna i pjäsen igen ... moahahhaha! Lite dumt att vi drog fram klockan en timme - jag hade behövt den extra timmen till att sova. Då hade jag kanske inte blivit så sur när jag fick den irriterande väckningen av Micke imorse xD Aja, det var ett gött läger i alla fall!


Frågestund!

Jag har tänkt på det här ett tag och funderat på om jag ska göra det eller inte. Men när min eminenta syster också gjorde det, kände jag att det var rätt också för mig. Så medan jag är på läger nu i helgen får ni passa på. Här kommer det ...


Ställ vilka frågor du vill till mig!
Vad vill du veta om mig? Det finns massor att hämta!
 • Mitt bästa minne?
 • Den sak jag inte kan leva utan?
 • Min första vän?
 • Min fulaste ovana?
 • Min tandkrämssort?
 • Den vackraste bild jag någonsin tagit?
 • Vad jag tycker om monarki?
The sky is the limit! Frågestunden gäller resten av helgen.
Det går även bra att ge tips och kritik på sådant som ni gillar/ogillar med bloggen.

Adieu for now!

Äntligen helg! Men istället för att vila sticker jag iväg på konfirmationsläger. Innan vi åker ska jag köpa en ny Rubiks kub så att jag kan nörda den på lägret. Hoppas att Magda har skrivit ut fusken för annars är jag förlorad! Hej svejs i lingonskogen! Jag kommer hem på lördag!

JAG KLARADE RUBIKS KUB !!!Magda bestämde sig för att lära mig lösa Rubiks kub ikväll. Hon coachade och lärde mig jättebra genom skype. Jag klarade den för att hon sa precis hur jag skulle göra, hihi. Det tog bara två timmar. Äsch, jag klarade den i alla fall! :D

L'office du tourisme

Franskaprovet är över! Det var mycket svårare än det förra provet. Jag blev paff först, men när jag läst genom ett par gånger kändes det helt okej. Jag hade missat att öva på några verb som var med, fast det är inte hela världen.

Ordet "turistbyrå" skulle vi översätta och jag kom verkligen inte ihåg vad det var. Jag hade inte hört det sedan i åttan (eller när vi nu hade det) och under provet tänkte jag att jag visste att ordet låg begravt långt bak i hjärnan någonstans. Jag försökte verkligen komma ihåg det, men det satt inte. När jag sedan kollade genom mina svar lite snabbt en sista gång så kom jag bara ihåg det. Då blev jag så himla knäppt glad - det gjorde min dag!

Ett litet meddelande innan franskaprovet

Från mig ...


... från Marianne och Yvonne!

Harry Potter jokes


Förbannad

Har du någonsin varit så arg att du bara vill slå något?
Göra sönder saker? Bara skrika och gorma?
Så arg att du nästan börjar gråta.
Ilskan tar över allt annat och gör alla ord till onda.
Det är som ett gift.
Det sprider sig i hela kroppen, ut i varje nerv och vrå.
Knyt nävarna och tryck in naglarna tills det gör ont.
Andas djupt.
Så går det över.


Vad lär man sig på en dag?

Idag har allt flutit på.
Full rulle.
På morgonen följde Magda med mig till Gärdet.
Vi pluggade under sovmorgonen.
(Jag vet, så duktiga!)
Sedan novellanalys på lektionen, typ "prov" men det gick helt okej.
Halvgod, halväcklig soppa till lunch.
Fysiken förvirrade mitt huvud som vanligt.
Det satt en lapp på dörren till idrottsshallen att lektionen var inställd. Lappen ljög.
Körde slut på mig själv under träning med pulsklocka.
Hade det trevligt på KU.
Kom hem på tok för sent.
Så nu måste jag sitta uppe på natten och plugga.
Hm.

Tänk vad mycket jag har hunnit med idag egentligen. Jag har lärt mig massa nya saker - inte bara "skolkunskap", utan socialt, om mig själv och så vidare. Man utvecklas som person genom att göra saker under dagarna. Egentligen hade jag velat vara hemma, ligga i sängen och kolla på film idag. Men tänk på allt jag hade missat. Det är inte lätt att hänga med i dagens samhälle. Fast ibland är det faktiskt bara skönt att vara hemma och vila.

UNDERBART

Solen, värmen, ljuset ... Det är vår! Så här njuter ÖP:are av allt!

Vad vore en bal på slottet?
Det vore alldeles dötrist, urtråkigt och alldeles ...
Alldeles UNDERBART!


Uppe med tuppen

God morgon, världen ... Vilken underbar dag!
Det här är tredje tisdagen i rad som det är bra väder! Fråga mig inte varför jag har lagt det på minnet för det vet jag inte, men så är det ^^

God morgon världen - Jimmy JanssonVikten av att koncentrera sig på det positiva

Vissa delar av den här dagen har inte varit så bra. Men istället för att fokusera på det tänker jag fokusera på det som har varit bra med den här dagen!
 • Jag fick veta min kompis Magdas hemlighet som hon vägrade att berätta förrän vi träffades öga mot öga. Avslöjandet fascinerade och förvånade mig!
 • Jag fick umgås med Emma och Amanda, som jag inte träffat på länge
 • Under den långa, utdragna kemilektionen under höll jag och Emelie oss med att skriva meddelanden till varandra på papper och bord
 • Jag förstod (till slut) hur man skulle göra på både kemi- och fysiklektionen
 • På eftermiddagen pratade jag med Ruggbygängets Malin och Magda som fick mig att skratta och bli gladare!
Om jag bara hade tänkt på alla dåliga eller mindre bra saker som har hänt idag, skulle jag minnas den här dagen som en kass dag. Att istället tänka på de positiva sakerna kan förändra hur man ser på saker och ting.

Egentligen borde man varje kväll tänka ut minst 5 bra saker som har hänt under dagen. Dock brukar jag slarva med detta - antingen för att jag inte kommer ihåg det eller för att jag känner att jag inte behöver det ... eller så är jag bara så trött att jag lägger huvudet på kudden och somnar!

Några ord som poppade upp


Konsten att färga en känsla


Starten av en ny vecka

På kvällen igår var jag alldeles yr. Det kändes som om jag höll på att bli sjuk. Men efter en god natts sömn mår jag mycket bättre! Förmodligen var det tröttheten som spökade (det är inte så bra att gå upp kl 6 på en helg!)

Mina gamla klasskompisar Emma och Amanda har nyss lämnat mig. Emma följde med mig till Gärdet på morgonen för att umgås lite och sedan kom Amanda och gjorde oss sällskap. Härligt, det var länge sedan jag träffade dem! ♥

Jag har fått reda på att vi har tre timmars håltimma nu på förmiddagen, vilket betyder att inte jag börjar förrän 12.10. Så nu blir det till att sätta sig mjukt i sackosäcken, ta upp boken Svindlande höjder och läsa en stund.
Have a good day!

Avslappnande

Just nu myser jag rejält. Jag sitter i min säng med täcket omkring mig och pluggar franska på datorn. Samtidigt går videon från Youtube Symfoniorkester 2011 i bakgrunden. (Direktreprisen som går nu kan du hitta här) Det är en stor konsert som tog plats i Sydneys Operahus tidigare idag. Ljudet från klassisk musik - utan sång, bara instrument - är så lugnande. Jag hade nästan glömt att jag gillar sån här musik!

Dagens visdom


Nyss vaknat? Jag har varit uppe i 4 timmar

Den här morgonen blev jag väckt 6.10 av barnen som var helt pigga medan jag var helt sömndrucken. Senast gång jag var uppe så tidigt på en ledig dag kan jag inte minnas! Innan de åkte hem såg vi på Snövit och byggde med lego. Halvt om halvt skulle jag vilja gå och lägga mig nu, men det är förmodligen en bättre idé att plugga. Kanske kan jag gå och lägga mig riktigt tidigt på kvällen för en gångs skull!Några häftiga saker man kan göra med lego
Nathan Sawaya är skicklig!

Livet när man bor i samma hus som barn

Just nu ligger två små söta barn i min bäddsoffa och sover. Det är otroligt hur annorlunda allt är när man bor tillsammans med barn. Jag är barnvakt till en treåring och en femåring tills imorn. Vi har kollat lite på Den lilla sjöjungfrun och läst Musse Pigg. Det är så kul med barn, speciellt när de säger så roliga saker! De förstår
inte saker som vi äldre tar för givet och de ser saker på så annorlunda sätt. Det är spännande!

Teatern och träningen idag gick finemang. Det var en himla vacker dag idag! Det var varmt och soligt. I stan var det massor av folk ute på gatorna och njöt - då stängde jag in mig i en teatersal i tre timmar! Efteråt begav jag mig till Sportlife där det var praktiskt taget övergivet på människor. När jag steg upp på rullbandet och tänkte börja träningen med en springtur bytte jag kanal på den lilla tv:n och jag hade en otrolig tur! Precis när jag började kolla började ett avsnitt av Vampire Diaries! Så jag såg halva avsnittet på rullbandet och andra halvan på crosstrainern. Perfekt!


Känns det bra eller känns det perfekt?

Solen skiner.
Mitt hår är rufsigt.
Jag har på mig min nya klänning.
Idag ska jag träna teater.
Och på Sportlife.
Det här kommer bli en awesome dag!


KU night

Kvällen spenderades ett par timmar på KU efter att jag hade varit hemma en sväng. Lika nice som alltid! Jag slog en viss Malin i både biljard och pingis - resultatet gäller även fast hon gav upp!


En nödvändighet som stavas M-A-T

Idag har jag inte ätit någon riktig mat. Jag har ätit våfflor, risgrynsgröt och pannkakor! Ingen ordentlig middagsmat, bara frukost-mat. Jag tycker att man inte borde få servera gröt i skolan - det är inte lunch! Istället borde de ha goda saker som tacos eller liknande. Allt vi får på Östrabo är pasta och korv. Suck ...


ShoppingJag hade en riktigt kort skoldag idag - bara 3,5 timme - så när jag slutade vid 2 mötte jag upp lite härliga människor och vi tog en runda på stan. Det blev ovanligt mycket shopping för min del! På Vero Moda ville mina pengar inte stanna inne på kontot och jag för en gångs skull lät jag dem försvinna.

Byxor, Only - 300 kr
Klänning/tunika, Vero Moda Basic - 200 kr

Igen?

Vad jag blev förvånad i morse när jag gick upp och såg genom ett fönster att det hade snöat ute! Jag trodde att det där var över (för 705:e gången)! Tur att det inte kom så mycket, men ska det någonsin ta slut?

Plötsligt fick jag lust att göra ...

VÅFFLOR! Jag vet att det inte är våffeldagen förrän om en vecka, men jag läste på Malins blogg att hon hade gjort våfflor och då blev jag så sugen att jag inte kunde låta bli själv!


Det var tider det!

Nyss fick jag för mig att titta in på gamla goa bilddagboken som jag överanvände en gång i tiden. Tiden före facebook lite närmare bestämt! Det är så kul att kolla på gamla bilder och läsa vad jag tänkte på den tiden. Jag hittade en text från när jag gick i åttan och gjorde brödprojekt som jag tänkte att jag kunde publicera här tillsammans med lite olika bilder som får mig att minnas. Enjoy!


Från bilddagboken 2009-02-19

Läs ditt horoskop!
Nu har jag skrivit klart mitt horoskop till min brödtidning som jag gör i hemkunskapen.
Kanske dags att se vad som händer dig just nu?


Stenbocken
Det känns som att du inte har ätit hembakt på jättelänge! Var inte så lat och vänta på att andra ska göra det åt dig, baka själv!

Vattumannen
Ta inte vatten över huvudet, det är viktigt att äta bra men risken är att du jobbar för mycket. Be någon annan att baka åt dig vid den här tiden.

Fiskarna
För dig känns det som att tiden står still, du får ta din underhållning i egna händer. Det passar bra att bjuda hem lite folk på fika med sju olika sorters kakor som du har bakat själv.

Väduren
Din sinnesstämning förvirras av vädret. Kanske ska du prova ett nytt bröd?

Oxen
Vid den här tiden på året blir du lätt sjuk, se upp med bacieller! Blanda i lite frön i ditt hembakta bröd så klarar du dig nog från förkyldningar.

Tvillingarna
Du stressar upp dig lätt över saker, kanske skulle lite bröd med kostfibrer lugna den oroliga känslan i din mage.

Kräftan
Du är oftast glad, men människorna omkring dig drar ner ditt humör. Gör dem glada genom att bjuda på nybakta kakor!

Lejonet
Du kämpar med skolan/jobbet. Ibland är det bra att slappna av med en kopp te och en bulle.

Jungfrun
Du jobbar mycket. Lär dig att kombinera arbete och fritid bättre. Variation i ditt frukostbröd passar bra.

Vågen
Det här är en bra tid för dig att sporta och spendera tid utomhus. Den friska luften ger dit motivation att äta mörkt bröd, det borde du fortsätta med ett tag.

Skorpionen
Du har det ganska lugnt just nu. Experimentera med olika sorters bröd för att hitta just din favorit.

Skytten
Du har bakat alldeles för mycket på sista tiden och du behöver slappna av! Köpebröd är inte alls så dumt för dig dessa dagar.


Kompetensutvecklingsdagförlärarna

Vad härligt med en helt random ledig dag! Denna torsdag skulle jag ha behövt sitta genom lektionerna matte, mentortid och franska (och ha lika kul som i filmen under, haha!), men istället får jag vara hemma och ha sovmorgon. Vi hade planerat att åka till Ullared, men det blev inställt. Tråkigt, men mer sömn till mig!

Det här är första natten på nästan 2 veckor som jag har fått sova mer än 7 timmar (jag sov 9!) vilket har gjort att nu när jag vaknat är jag så himla trött! Jag undrar om jag kommer orka göra något idag med tanke på hur mina ögon vill ramla ihop ... Fast nåt kul ska jag fixa!

Vad gör DU på lektionerna?


Inga protester!

Himlen har varit alldeles blå. Solen har skinit. Jag älskar det. Ge mig vår!


Tappa inte bort barnet inom dig

När jag och Emelie var på väg genom solskenet över den torra marken till idrottshallen, såg vi tre barn springa förbi oss i all fart.

Jag: "Kommer du ihåg när man var liten och sprang som en galning bara för att det var kul?"
Emelie: "Ja, så är det inte precis nu."
Jag: "Nej, nu låter det: 'Springa? Måste vi?' istället."
Emelie: "Ja ..."
Jag: "Du. Ska vi springa den sista biten?"
Emelie skrattar.
Jag: "Alltså, jag är seriös."
Emelie: "Haha! Okej, men vi kör då!"

Så sprang vi resten. Skrattandes. Precis som två små barn. Det var härligt!

En ung Viktoria till vänster, med lockar söta som gatan - vart tog de vägen?

Morgontrött / morgonpigg

Jag slår vad om att ingen åt en underligare frukost än jag idag.
Onsdagar är sovmorgonsdagar.
Idag var inget undantag.
Jag hade ställt in väckarklockan på åtta, men jag blev väckt av mamma.
Det var ganska ljust ute och kändes som runt åttatiden.
Men när jag kollade på klockan visade den 06:10.
Jag såg upp på mamma och sa utmattat (men inte surt, det var jag för trött för):
"Men hallå, klockan är tio över sex och jag har sovmorgon".
Då såg jag att hon hade med sig en nyttig, hemmagjord hamburgare. Hon:
"Här får du. Du får den nu, för det var nu jag gjorde den."
Man märker vilka som är morgonmänniskor och vilka som inte är det!
Det var den underligaste väckningen på länge.
Jag åt upp hamburgaren och sedan somnade jag om ;)

Just like you

Like a wave
you floated along

Like a wind
you blew past

Like a ray of sun
you made me warm

Like a tornado
you turned everything around

Svindlande höjder

"Den passionerade och uppslitande kärlekshistorien mellan Heathcliff och Catherine hör till den engelska litteraturens mest välkända och har gjort Svindlande höjder till en av de riktigt stora klassikerna."

Just nu läser jag Svindlande höjder. Vi har uppgift att läsa klassiska böcker i svenskan, och i listan över tänkbara böcker hittade jag titeln Svindlande höjder. Jag kände igen den boken från ett mästerverk som går under namnet "Twilight". Huvudpersonen Bella nämner Svindlande höjder - vilket är den enda anledningen till att jag läser den! Jag har räknat ut att jag måste läsa 14 sidor per dag i 31 dagar för att hinna läsa ut boken, så det är bäst att jag fortsätter!


19x3 + (4+8x)2 + 27x2y3 …

Idag är det matteprov! Vi håller tummarna för att det vägen någorlunda i alla fall. Jag ska inte bli arg om jag inte får det resultat jag vill ha, för det var mitt eget beslut att åka på läger och försumma matteplugget ;)

Den längsta uträkningen jag har gjort på länge i alla fall ...

Good morning sunshine!

Denna morgon norpade jag Veronikas T-shirt som är så skön och så snygg! Jag önskar att jag hade en sån, men jag har tyvärr ganska dålig klädsmak när det gäller att köpa kläder själv ... Jag tycker bara om sånt som andra har! ;)


33 saker om mig

Snodd av Malin som snodde den av Emma som snodde av Jonna som snodde av Sofia som snodde av Jossan! ;)

10 vanor jag har!
- Jag måste göra allt i rätt ordning på morgonen: duscha, frukost, blåsa håret, klä på mig, sätta i linserna, sminka mig, fixa till håret ...
- Jag tittar regelbundet på vänsterarmen för att kolla tiden - även om jag har tagit av klockan!
- Så fort jag får en dator framför mig går jag in på facebook först
- Innan jag ska sova läser jag någonting
- Jag lägger alltid busskortet i fickan innan jag går hemifrån
- Jag ler varje gång någon siktar på mig med en kamera
- När jag inte har något att göra tar jag handen till munnen omedvetet och grejar med min underläpp
- Om någon säger något roligt brukar jag upprepa det
- Jag äter väldigt fort
- Jag släcker alltid taklampor när jag är hemma och tänder små lampor istället

10 bra saker med mig!
- Jag är oftare glad än ledsen
- Mestadels ser jag saker från den positiva sidan
- Jag gör saker noggrant
- Jag ser något gott i alla
- Jag är bra på att se helheten av saker
- När jag ser mig själv i spegeln brukar jag oftast le
- Jag förklarar så att folk förstår
- Jag är sparsam och har alltid pengar
- Jag har ganska lätt att få vänner och svårt att få ovänner
- Jag har många drömmar och är målinriktad

10 dåliga saker med mig!
- Jag skrattar vare sig det passar sig eller inte
- Jag är ganska självkritisk
- Ibland har jag svårt att visa seriösa känslor
- På kvällen har jag rätt svårt för att gå och lägga mig i tid
- Jag brukar vara ganska feg
- Jag är lat
- Vissa dagar är jag totalt missnöjd med mig själv
- Ibland är jag snål
- Jag tycker inte om djur speciellt mycket och är lite rädd för dem
- Jag skjuter upp saker till sista minuten

3 STORA mål som jag har detta året
- Få ett sommarjobb och tjäna pengar!
- Lyckas med mina studier
- Jobba på min psykiska, fysiska och sociala hälsa - alltså bli ännu lyckligare än vad jag redan är!


Kemilektion

Inte sådär jättekul med kemi, fast jag fattar faktiskt lite idag! Mer än i fredags i alla fall. Just nu skulle jag vilja ligga på en strand i ett varmt land med solglasögon på och en kall dryck bredvid mig ...


English grammar lecture

Right now I'm sitting on an English lesson in school. It's Monday and I am very tired. The camp this weekend has certainly left its traces. I really didn't want to leave bed this morning. I almost stayed at home, but not to sleep - to study! We have a Math test tomorrow and I have studied way too little. Though I couldn't stay at home, because when you miss only ONE day of school, you miss too much. So I had to drag my sorry butt out of bed. Now I'm here, and listening to my teacher lecture us about grammar, which I mostly know, so I blog instead. Much more amusing!

Bloggare? Jag?

Det är ganska konstigt egentligen, det här med att jag bloggar. Här finns det en sida på nätet som är bara min, som människor går in på och läser. Vad underligt att folk skulle vilja läsa om mitt liv. Lilla jag, liksom. En 17-årig tjej som bor i en obetydlig stad och är precis som alla andra. Vad finns det för intressant där?

Ändå blir min blogg läst och ibland säger folk till och med till mig att den är bra. Sådant värmer så mycket, eftersom jag aldrig har trott att jag skulle bli någon bloggare. Det känns helt knäppt att säga det. Jag bloggar.

Att blogga, det är sånt som kända personer gör. Inte bara en natur-nobody. Okej, jag är ingen nobody kanske - jag är ju en himla go tjej egentligen - men ni förstår poängen. Jag hade helt enkelt inte trott på mig själv om någon sagt till mig för tre-fyra år sedan att jag skulle börja blogga. (Om jag ens visste vad en blogg var då ... inte omöjligt!)

Därför uppskattas kommentarer väldigt mycket. Bara att jag ser i statistiken att min blogg blir läst är en så härlig känsla - att få en kommentar är dubbelt så härligt! 


Är det inte härligt?

Jag tror bestämt att "härligt" är mitt favoritord. Jag använder en massa "glada" ord hela tiden i min blogg, men speciellt det här! Om man söker i min blogg efter orden härlig och härligt så får man "bara" upp 90 träffar ;)


ÄNTLIGEN! JAAAAAAAAAAAA!


Efterfesten i Stockholm

Den enda gången när jag inte ser på finalen av Melodifestivalen - då vinner min favorit! Det var en himla otur att finalen var samtidigt som jag var på läger igår, för tänk vad spänd och glad jag hade varit när ÄNTLIGEN min favorit vinner! ERIC SAADE VAR BÄST! Jag såg på reprisen av programmet förut och jag blev överlycklig när jag såg hur glad Eric Saade blev att vinna. Jag grät nästan, fastän jag redan visste att han skulle vinna.

Jag skrattade jättemycket när jag såg det här klippet - jäklar, vad Eric Saade är charmig och rolig! (och Danny också, haha)Trött i huvudet, kroppen ... överallt

Nu är jag hemma från lägret i Åmål! Jag är rejält trött och slutkörd men nöjd. Det var riktigt kul att det var så mycket ledare med på lägret, fast ibland blev det lite rörigt xD Vi var den dominerande gruppen: 30 personer av 50 totalt. Roligast var så klart att umgås med alla och lekarna vi körde, men också när vi spelade teater (jag delade på rollen som Djävul tillsammans med Rebecka! Hihi, det är kul att spela ond)

Dock så var det dåligt att vissa av oss fick sova i en separat byggnad som hade fyrbäddssovrum på cirka 1m2 var. Fast det hade varit okej om det inte hade varit så att ungefär 30 personer (tjejer och killar) fick dela på bara två toaletter och en dusch som man inte kunde låsa eller som inte ens hade något draperi! Då längtar man till lyxen på Ängön med en dusch och toalett per fyra personer.

Men lägret var härligt ändå. Som tröst när konfirmanderna (och ledarna) var jobbiga hade vi en STOR bunke med godis att njuta av! Nu är det bara skönt att vara hemma.


Vetenskapen läggs åt sidan, tagga läger!

Efter en biologi- och en kemilabb är jag hemma! Nu vet jag hur mina celler ser ut och vilken färg kaliumpermanganat har. Det var en rätt kul dag i skolan, även om jag inte direkt förstod allt i kemin, haha. Idag är jag inte hemma så länge till, för klockan 18 åker jag till Åmål! Det är konfaläger där jag ska vara ledare. Jag är taggad - jag har inte varit på läger på länge!

Emelie kollar på växtceller ;)


När vi såg färgerna på vätskorna lät klassen: "Ooooh!"
Alltid lika kul med allt som inte är genomskinligt!

Solstrålar i regnovädret

Efter träningen idag fällde jag upp paraplyet igen och gick för att fika med Julia och Malin. De två lyckostarna har båda varit utomlands och kom tillbaka ungefär samtidigt: igår eller i förrgår. När jag träffade dem insåg jag hur mycket jag har saknat dem! De har bara varit borta i en respektive två veckor, men man har ändå märkt en skillnad. Det kändes som att allt inte var riktigt rätt - som om någon del saknades i min vardag.

Jag blev alldeles bubblig, ivrig och sprudlande som jag kan bli ibland när jag träffade dem. Vi babblade nonstop i ungefär 2,5 timme. När jag minns tillbaka på samtalet ser jag alla glada miner, alla seriösa ord och alla energiska munnar. Jag ser ett "flygplan" landa på en plånbok, jag ser två skedar stångandes om den sista biten kladdkaka och jag ser två underbara vänner!


Jag fick ett armband av Julia som hon hade köpt i Spanien!

KämparglödIdag slutade jag klockan ett, det var riktigt chill! Då stack jag ner till Sportlife genom regn och rusk (det var hemskt väder idag!) för att träna. Jag såg ut som ett troll när jag var framme: blöt och rufsig i håret, men det var härligt att träna så jag bestämde mig för att köra järnet idag!

I en och en halv timme slet jag. När jag började bli trött så sa jag åt mig själv att köra lite till och sedan ännu mera. Det är psykologiskt egentligen - när man tror att man inte orkar mera så har man mycket kvar att ge! Jag blev imponerad av mig själv idag. Det är en riktig kick att klara av sådant som man trodde att man inte skulle fixa!

Vi vet i alla fall hur man har roligt!

Jag älskar verkligen min klass! Det känns hur härligt som helst att komma till skolan och träffa alla goa, underbara människor! Jag trivs hur bra som helst i NAÖP10A. I min gamla högstadieklass trivdes jag rätt så bra, men om man jämför med nu är det ännu bättre! Alla vill ungefär samma saker, vi vill jobba och då har vi alltid någonting gemensamt. Det är ju ett plus att många är lika galna som mig!


Var glad - det är jag!

Ibland kan humöret svinga runt totalt. Just nu är jag G-L-A-D!

Just remember to smile, smile, smile - you'll turn the world around!Han som saa-de, han va det!

Eric Saade har varit bäst i Melodifestivalen, jag hoppas verkligen att han vinner! Hans uppträdande är så coolt och låten är riktigt bra! Det är supertrist att jag inte kommer kunna kolla på finalen i helgen, men jag ska ju ha annat kul för mig ... Jag ska på konfirmationsläger i Åmål! ;)

Så jäkla kul är han! :D Otroooooligt snygg dans! 


Some people just push my buttons ...... on my computer, which means that they facerape me! Haha ^^

Tillbaka till det här igen

Precis när vårkänslorna hade börjat flöda och hoppet hade återvänt så kommer den här dagen. Snö, hagel och slask i stora doser! Man känner sig så hjälplös. Vi har vinter alldeles för många månader om året i vårt avlånga land. Vad härligt det skulle vara att bo i ett land lite längre söder ut och ha det varmt lite oftare ...

Utan buller och bång

Det är onsdag the sovmorgon! Idag vaknade jag strax efter 8, precis innan min väckarklocka ringde. Det var härligt att bara kunna vakna av sig själv istället för till en massa oljud. Nu sitter jag och käkar frukost i köket. Det blev varma mackor av den enkla stilen - bara in i mikron någon minut. Om en timme går bussen till skolan, jag tror att jag kan sitta och lata mig vid datorn liiite till innan jag börjar göra mig i ordning ;)

Have a good one!

Semledagen!

Idag är dagen då man ska stoppa i sig semlor! Har jag gjort detta? Nix! Vad består en semla av egentligen? Bröd - okej, det är väl gott - och sedan ett gigantiskt lager med grädde och något äckligt gojs i mitten! Bläh! Grädde är gott om man tar pyttelite, men det är överdrivet mycket på en semla. En semla är bara en bulle som man skärt itu och stoppat en massa grädde och gojs inuti. Jag blir nästan illamående bara jag ser på en semla.

Jag längtar i alla fall till kanelbullens dag!

Oviktiga, omöjliga frågor

Jag är allt bra konstig ibland. Stundtals får jag för mig tankar som är helt orimliga eller frågor som är totalt obesvarbara. Till exempel ...
 • Har jag sett den här bilen förut?
 • Vad gjorde jag den här exakta sekunden för 10 år sedan?
 • Hur många gånger har jag borstat tänderna i hela mitt liv?
 • Hur många meter har jag stått från en person som jag känner utan att träffa den?
 • Har jag någon gång sett en person som jag lärt känna senare i livet?
Sådana frågor är ju helt omöjliga att finna något svar på. Visst skulle jag kanske kunna räkna ut medelvärdet för hur många gånger jag har bortat tänderna, men man kan aldrig få reda på det exakta antalet. Det är sånt som dyker upp i mitt huvud när jag sitter på någon tråkig föreläsning och tankarna flyter iväg ...

En ganska härlig förmiddag

Jag hade en riktigt seg morgon förut. Nu börjar det bli förmiddag och jag har blivit lite piggare. Solen skiner idag! Alla lägger märke till det och alla blir medvetet eller omedvetet lite gladare. Just nu sitter jag på en 5-minutersrast på dagens biologilektion. Det är ganska mysigt. Jag gillar biologi! Jag har haft solen i ansiktet den senaste kvarten, men nu är den nästan borta från mig. Fönstret är öppet och den friska luften strömmar in. Det här känns som en bra dag.

Undrar vad jag skrattar åt? Det kan väl inte vara de galna personerna i bakgrunden i alla fall ... ;)

Den perfekta rehabiliteringskuren!

Bodystep är riktigt utmattande! Efter skolan idag gick jag och Emelie till Sportlife och tränade. Jag tränar gratis där i två veckor från och med idag tack vare att snälla Emelie gav mig ett kompiskort som hon fick när hon blev medlem där! Det är väldigt uppskattat. Passet som vi var på höll på i en timme och i slutet var jag rejält trött. Det var underbart att få fylla på vattenflaskan efteråt och bara hälla i sig det kalla vattnet!

Jag har kommit på att något av det bästa jag vet är att duscha. Efter bodystep-passet var jag väldigt varm och då var det ett rent himmelrike att gå in i en ännu varmare dusch. Att bara låta all svett och alla tankar rinna av en är så härligt. Det är en perfekt rehabiliteringskur! När man har duschat klart och är genomblöt men ren, så känner man sig som en ny människa! Tummen upp för att duscha varmt och länge!

Vi käkade paninisar innan träningen, mums!

Måndag Monday Lundi Lunes Montag

En ny vecka är igång. Jag undrar vad den har att bjuda på ...? Läxfronten verkar ganska lugn den här veckan, jag hoppas att det betyder att man kan ha lite skoj istället för att plugga non stop!

Det är faktiskt mars, men jag vill ha vår!

Det var helt underbart med en springtur i eftermiddags! Utmaningarna var att undvika isfläckarna som täckte delar av vägen, men vädret var otroligt skönt. Längtar tills snön försvinner och våren kommer! Jag älskar när marken börjar bli torr, det får mig att tänka på hur glad jag blev när jag var liten över att man kunde gå ut och spela basket eller åka sparkcykel!

Walking home in the sun!

Jag och Veronika promenerade en bit hem i solskenet och fick lust att göra en liten video. Här berättar vi lite om hur det gick idag i kyrkan och är allmänt glada!


Heading out

Är precis på väg till kyrkan för där jag ska läsa förbön och syrran ska spela gitarr. Men jag ska försöka komma hem så fort som möjligt för att få lite plugg gjort. Jag gjorde ju nämligen inget sånt igår, satt mest i bäddsoffan hela dagen med datorn/kollade på tv. Från superlat dag till superigång dag! Nu kör vi!


Glatt och galet

Jag har nu suttit i en timme och rensat sönder bland fotostudiobilderna från senaste gången. Skönt att ha det överstökat! Från knappt 1000 bilder till ungefär 250 stycken. Bara favoriterna får stanna. Vackra bilder och bilder som gör en glad. Som den nedanför till exempel!


Vakna till något ljuvligt

Imorse vaknade jag i bäddsoffan efter ett litet slumber party/invigning av soffan med min syster! Det var aningen stelare att sova i soffan än att sova i sängen, men ändå helt okej. Jag tror att jag får offra min säng till min franska utbytesstudent i maj!

En underlig sak är att både jag och Veronika drömde underliga drömmar i natt. Veronika tycker att det här är drömrummet, för att jag alltid brukar berätta om mina konstiga drömmar här inne på morgonen och nu har hon också upplevt rummets magi. 

När jag öppnade ögonen var det ganska ljust, trots att persiennen var nere. När jag tittade upp mot fönstret såg jag att solen sken utanför. Det finns nästan inget härligare att vakna till!

5 mysiga saker att vakna till
1. Solsken
2. En härlig, lugn låt
3. En kram
4. Lukten av nybakt bröd
5. En underbar dröm

Bröllopssnack under bankrånet

Shit, vad grym den här scenen är - och bara 33 sekunder! Det är min absoluta favorit av den här säsongen!


Helgen är här, fredagen var slapp

Min dag i kort. Fysikprovet kändes rätt nice, lyckligtvis kom det som jag tyckte var svårast inte med alls! Därför slutade jag 10.20. På eftermiddagen såg jag på skidor (Sverige fick silver och jag hatar Northug!). Sen eftermiddag blev det KU där jag käkade massa goda pizzabullar och så lekte vi lekar för första gången på ett tag! Älskar att leka lekar alltså ^^ På kvällen blev det ett besök på Saronhusets nattcafé för ungdomar och en liten omgång av Risk - ett roligt spel!

Just nu sitter jag och Veronika i min bäddsoffa och ska inviga den i natt! Undrar hur detta ska sluta ... ;D

Déjà vù

Prov om en timme. Det här fysikprovet känns ungefär som matteproven i högstadiet. Delvis liknar ämnena varandra, för man räknar mycket matte i fysiken, men framförallt menar jag att när jag hade matteprov i högstadiet så brukade jag plugga och försöka få in allt i huvudet, sedan göra provet och två veckor senare så fattade jag verkligen vad det var jag höll på med! Lagom tills cirka två-tre veckor efter provet. Ganska irriterande. Jag tror jag kommer få en liten déjà vù-upplevelse och göra likadant i fysiken i år. Hoppas bara att lite information sitter till provet om en timme, även om jag inte har haft någon aha-upplevelse i fysiken än!

Skönt att sluta klockan 11 idag i alla fall! :D

Vad kan en enkel lapp göra?

Vad kan egentligen en liten lapp göra?

Idag på mentortiden fick alla ÖP-ettor göra en liten övning. Vi skulle gå runt i ett klassrum och när vi träffade en person skulle vi ta en liten lapp och skriva något positivt om den personen! Man skulle inte kolla på lappen som man fick, utan bara stoppa den i fickan.

En lapp kan göra mycket. Det var jättekul när man sedan fick läsa, för att alla blev så himla glada! Det var kul att höra vad folk tänkte om mig. Jag blir superglad när jag läser de här lapparna! Exempel på vad som stod på mina lappar:
 • Du är väldigt bra på att vara glad!
 • Härligt sprudlande
 • Galen, rolig tjej
 • Positiv
 • Glädjespridare
 • Social och flitig
 • Hjälpsam, omtänksam och snäll
 • Charmig
 • Är alltid glad. Det gör andra glada.
 • Vågar vara vem du är!
 • Söta lillfingrar och smart
 • Härligt skratt
 • Bra blogg


Två personer tyckte att en bra egenskap jag har är att jag har en bra blogg! :D


Så vad kan en enkel lapp göra? Det beror på vad som står på lappen.

Desperate times call for desperate measures

Vilken hektisk dag! Jag (och ungefär hela klassen) har haft smått panik över att vi har fysiktenta imorgon. Vår fysiklärare skulle ha en extralektion med oss efter skolan, men han var hemma med sjukt barn idag - gissa om paniken blev större! Istället fick vi jaga upp en lärare på GLU som kunde hjälpa oss istället.

Christoffer (mer känd som Chba, uttalas "tjabba") hade en tid för oss som vi tacksamt tog emot. Därför mailade vi våra språklärare och frågade om det var okej att vi skippade deras lektioner under den tiden. Ärligt talat tror jag att jag hade gått på fysikhjälpen även om jag inte hade fått för språkläraren, för jag behöver öva, öva och öva fysik!

Foreign exchange student

Just nu är min kompis Julia iväg på utbytesresa i Spanien! Det får mig att längta som en galning till min egen utbytesresa! I och för sig är det ett halvår kvar tills jag kommer till Frankrike ... men min fransyska Laurine kommer hit om bara några få månader. Det ska bli himla kul, vi ska hitta på MASSOR av roliga aktiviteter! Det kommer bli en resa hon sent ska glömma ;)


Projektredovisningar

Idag rusade jag till skolan! Jag hade sovmorgon (underbart) men bussen var sen så jag fick speedpromenera till skolan från busstationen. Det var precis så att jag inte blev försenad. Efter en engelsklektion hade vi tre timmars håltimma. Den spenderades till att lyssna på några treors projektarbetesredovisningar och att försöka plugga fysik.

En projektredovisning handlade om att två killar hade skrivit en guide till hur man planerar en långfärdscykeltur. En av dem ska cykla genom Europa till Asien! Helt otroligt, det är inspirerande. Jag vill också göra ett så roligt projektarbete som att planera en resa. Det skulle vara riktigt coolt att tågluffa efter gymnasiet till exempel ...

Ibland får man som man vill, ibland inte

Usch, jag vill verkligen inte ha tenta i fysik på fredag! Jag har tyckt att jag kan ganska mycket, men nu insåg jag att jag bara har repeterat grunderna. När jag försökte på mig några svårare uppgifter gick det betydligt sämre! Åh, jag vill verkligen inte ha fysikprov - varför ska det vara så förbödelens svårt?

Men en god nyhet är att jag har sovmorgon imorn, så jag kan sova till halv 9! H-Ä-R-L-I-G-T!

I skolan

Jennifer Bonander sitter bredvid mig och hon gjorde ett litet kollage på alla runt mitt bord just nu, som jag bara måste stjäla, hahahah! Om ni undrar vad jag och Emelie stirrar så koncentrerat på skärmarna så kollar vi på live skidor på datorn ;D


Allt blir roligare med lite fantasi

Just nu lyssnar jag på en riktigt happy-song. Ibland när jag lyssnar på en riktigt bra låt i hörlurar så låtsas jag att allt jag ser är en musikvideo. Oftast när jag åker buss eller tar en promenad eller joggingtur. Det är kul, prova!


Jag har håltimma. Om någon frågar så pluggar vi fysik. Men bara för dig kan jag berätta att jag är inne på facebook, bloggar och lyssnar på musik istället! Mycket roligare! ;D

RSS 2.0