The exchange - the movie


Fotostudion med fransyskor

Laurine och jag
Mathilde och Isabelle
Manon och Sofia
Jag, Mathilde, Sofia, Manon, Laurine och Isabelle
Moi ^^

La meilleur semaine de ma vie ♥

This has been the absolutely best week of my life. It has felt like the summer vacation: doing fun things all the time, not so much school and a lot of delicious food. Even though we have not been in school much, I have still learnt a lot! J'adore français!

And I love French people! Laurine has been a wonderful guest and friend, I love her so much! I didn't want to cry today when they left, but I could not stop! Crying and laughing at the same time. I'm so grateful for this week and I wish I could do it over again! Oh wait ... I can, in September! Once again it is only four months to go ... I can't wait!


Happy days in Sweden!


Trött men nöjd

Det är otroligt kul att ha en skugga under en vecka! Fast idag har jag varit skuggfri, eftersom fransmännen har varit iväg på utflykt utan oss. Jag hade bara en lektion: biologiexkursion där vi fiskade i Bäveån och hittade grodyngel!

Snart återförenas vi med våra correspondents igen. Om knappa 45 min landar de på Kampenhof och sedan ska några av oss till fotostudion. Förhoppningsvis blir det lite fina bilder!

Deaf school + shopping + barbecue

Igår var vi på Vänersborgs dövskola, där vi spelade brännboll och lära oss lite teckenspråk! På brännboll var det svenskarna mot fransmännen - svenskarna vann!

Sedan Överby där nästan alla fransmän köpte något åt sina mammor eftersom det är mors dag på söndag, så gulligt! Plus lite souvenirer så klart.

På kvällen var det grillning vid Skeppsviken och så klart: fler lekar! Vi körde svenskar mot fransmän igen i en fransk lek - den här gången vann fransmännen. Det står 1-1, haha :D

Excited French people everywhere!
I told Laurine that I wanted to buy a dress, so she came to me with one and said: "Viktoria, I have found the perfect dress for you!"
A lot of walking in Sweden ... ;)
Barbecuing!

Tour around the schools + city quiz

French people looove kanelbullar ("canel buns"!) I tisdags var vi på rundtur runt skolorna och sedan vandrade vi runt i Uddevalla (i regnet!) och kollade på sevärdigheter som kyrkan, statyn, broarna över Bäveån, apoteket, Systembolaget och muséet. Vi fikade två gånger och åt dessutom vanliga måltider, så fransmän tycker att vi äter väldigt ofta här i Sverige xD


The Time of My Life!

Jag har så fruktansvärt, otroligt, fantastiskt, underbart KUL! Utbytet är otroligt! Jag älskar det! Man umgås och lär känna fler och fler människor och man lär sig massor.

Finally they have arrived!

Today was a really great day. The last part of it anyway. In the morning I was very impatient to meet the French exchange students! We were counting the hours for the school to quit. And then we rushed over to Agneberg and finally got to meet them! After some waiting, we went to Pingvin and had pizza. We tried some name games afterwards, I learnt almost all names I hope!

Laurine is SO NICE! She is so easy to talk to and very funny! (She is laughing while I'm writing this!) Soon we're going to sleep because she only slept two hours last night and we are both tired.


Det gäller att hitta likheterna

"Hur ser en uppsats ut? Jo, den ser ut lite som en hamburgare. Den består av lager. Det översta brödet är introduktionen, sedan kommer det stora, köttiga som är innehållet i texten. Slutligen är det understa brödet slutsatsen!"
Citat av min svensk-/engelskalärare

En liten present

Mamma gav mig en tidig avslutningspresent: ett par långa springtights! De är perfekta! Nu kan jag bege mig ut och springa även när det är kallt :)Tummen uppNu har fransmännen troligen landat i Sverige! De skulle vara på Agnberg runt 12-tiden, men vi får inte träffa dem förrän vid 15. Alla jag har träffat som är med i utbytet är helt hyper idag! Bland andra jaaaag! Bara 5 timmar kvar! I can't wait!

Excited

Jag försöker koncentrera mig på att skriva en engelsk uppsats om miljön, men allt jag kan tänka på är att imorn kommer alla fransmän och fransyskor i utbytet!I'm trying to concentrate on writing an English essay on the environment, but all I can think about is that tomorrow all the French people in the exchange are coming!

Nästan alltid bländad

Jag har kommit på en sak. Solen skiner nästan alltid på morgonen vid mitt hus. När jag drar upp rullgardinen på morgonen bländas jag de allra flesta gånger. Idag var inte annorlunda. Det är väldigt bra - jag blir glad av solen. Det är bra med att börja varje morgon med ljus.

Idag gick jag upp tidigt (kl 8) och har sovit i 10 timmar. Jag är trött och utvilad samtidigt. Det är mycket som ska göras idag, eftersom jag jobbade så länge igår. När jag gick och lade mig igår tyckte jag att det var en bra idé att gå upp tidigt för att kunna få så mycket gjort som möjligt!

Rätt så trött!

Vilken lång dag det här har varit! Hela dagen har spenderats till att jobba - och det var verkligen lång tid: 9,5 timme jobbade jag! Gissa om jag är slut nu! Efter att jag fått mina naglar målade i guld av min syster så åker jag plums ner i sängen. God natt!


Utländskt möte

Igår på KU övade konfirmanderna inför sin konfirmation nästa vecka och jag fick hjälpa två av dem att spela "min" roll som den elaka djävulen i en teater. Det var skönt att få skrika av sig lite - det var väldigt effektfullt att höra ekandet i den stora kyrkan!

På kvällen gick vi till Saron och hängde där en stund. Framåt elvatiden gick vi ut på stan där Frikyrkan serverade våfflor och en massa koreaner var på besök. Det var jättekul att prata med dem eftersom det blev en del missförstånd, haha. Sedan hade de dans-, teater- och kampsportsuppvisning förr oss. Värst coolt!


It's Friday, Friday, Friday!

Vad härligt med HELG igen! Det känns som evigheter sedan sist! Dock kommer den här helgen att bli fullspäckad. Jag ska jobba på Lane Loges familjedag imorgon, städa och röja en massa inför när fransyskan kommer på måndag och försöka få så mycket plugg gjort som möjligt. Fast jag tänker starta upp helgen med att ta bussen ner till stan igen i eftermiddag och umgås lite med konfirmander och ledare på KU!

Förväntansfull

Det som fyller mina tankar 95 % av tiden numera är bara franskutbytet! Jag ser fram emot det så mycket att det inte är klokt! Varje gång jag tänker på det blir jag jätteglad (och jag tänker på det ganska ofta!) och därför pratar jag om det hela tiden. Om bara 4 dagar kommer Laurine hit. Tänk när det var 4 månader kvar ... Nu är det 4 dagar!


Nationella prov i mängder

Den här skoldagen innehöll bara en enda lektion: två timmars nationellt prov i franska. Usch, fy och blä vad svårt det var! Läsförståelsen var obehaglig men hörförståelsen var rent ut sagt hemsk. Det var för många rutor tomma för att jag egentligen skulle kunna vara nöjd ... Fast man kan ju bara göra sitt bästa och det gjorde jag, så därför är jag nöjd ändå! :D

Old me - young me


Kyla och värme

Regn och blåst hindrade inte vår idrottslärare från att släpa ut oss i skogen på orientering. Jag hade bara kortärmat och kortbyxor. Det var så kallt! Att kliva in i duschen efteråt var härligt. Egentligen skulle jag och Julia dragit till Sportlife och tränat sedan, men mina träningskläder var genomblöta så vi bestämde oss att stanna inne istället. Den flickan är för underbar. There is nobody like you, Julia ♥


Redovisningsdags

Idag var alla skolbussar inställda, det var lite mysko. Jag tror att det var för att vi borde ha haft studiedag idag, men att den flyttades ... Vad härligt det hade varit med studiedag idag. Men nej, jag sitter i skolan på svenskalektion. På sovmorgonen klippte jag min och Mariannes fina "filmanalys-film" i iMovie, som vi troligtvis ska redovisa idag. Jag lyssnade på den underbara låten Danza Kuduro ungefär 15 gånger i rad.

Det ... Och det här ... Och det där ...

Allt händer på en och samma gång. Jag vill göra ALLT. Jag vill umgås, träna, plugga, gå på bio, jobba, gå på teater, skriva, vara hemma och vila ... samtidigt. Det är en ganska svår nöt att knäcka. Jag har så mycket i huvudet just nu att snart kommer saker börja trilla ut. Idag till exempel har jag varit igång hela dagen.

Jag har idag ...
 • suttit 4 timmar med nationella prov
 • vandrat ner till stan och besökt Dressman
 • köpt jordgubbar
 • vandrat tillbaka till Gärdet och haft samhällslektion (där jag fick reda på att vi ska skriva ÄNNU en urlång uppsats ...)
 • vandrat ner till Sportlife och tränat där
 • umgåtts med Nathalie
 • vandrat upp till Studio 32 och varit på teaterföreställningen "Krig på tredje våningen"
 • vandrat till bion för att få skjuts hem
Kortfattat har jag vandrat, vandrat och vandrat - kånkande på alla tusen grejer som man behöver bära med sig när man bor på landet och inte kan springa hem och lämna. Nej, vad pessimistisk jag låter - jag har ju haft en bra dag! Det var härligt att käka jordgubbar, träna, umgås och se på teater. Bara lite mycket på en dag. Nu faller jag snart ner i sängen och sover. Djupt.

Belöning för allt hårt arbete

Jag och Emelie bestämde oss för att fira att det jobbiga, 4-timmarslånga nationella provet i Matte B var över, så vi köpte en ask jordgubbar i stan! Muuuuums!


Nationella prov-plugg

Just nu sitter jag och pluggar matematik. Oj, vad ordentligt det lät. "Matematik" ... Det är lättare att säga matte, haha. Vem säger egentligen matematik? An errant thought (hittade ingen bra översättning till svenska).

I alla fall: imorgon har min klass nämligen nationella prov i matte B. Vi ska sitta i fyra timmar i sträck, tro det eller ej! Det ska inte bli så kul. Jag får ladda upp med mycket snacks för att hålla blodsockernivån uppe!


Några bra frågor

Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

Varför står det på hundmatsburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

Varför tvättar vi handdukarna, händer är väl rena när de torkas?

Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" ut till mitten av gräsmattan?

När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

Varför har byggnader som ska vara öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?

När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?Ur "19 allmänna saker som ingen riktigt kan förklara" från Facebook

Använda benen

Jag kom på en sak medan jag vandrade runt i skolan idag. Det var att jag är så trött på att . Varje dag så går jag fram och tillbaka till bussen, till skolan, mellan skolorna och runt på en massa ställen. Jag hatar att gå. Det tar lång tid och är allmänt irriterande på något sätt (att jag har korta ben hjälper inte saken). Om man springer, t.ex. när man tränar, så går det i alla fall fort eller man känner att det gör någon nytta. Men att gå, det är jag inte förtjust i.

Fast det är faktiskt trevligt att promenera ibland ... Om man bara har lite härliga människor med sig! 


Sovit i Färgelanda

Idag sov jag över hos min kära klasskompis Marianne! Vi hade väldigt kul när vi var på zumba, gjorde svenska-arbete och kollade på hockey. Det är jättefint vid hennes hus i Färgelanda - det liknar lite ute på landet i Frankrike med en massa dalar och stora, öppna fält ...

Vad snygga vi är i vår film som vi gjorde till svenskan, haha!

Mordet på Framtiden - backstage-movie!


Släktkalas


Syrran om Eurovision Song Contest"Det finns inga dåliga bidrag, det finns bara dåliga attityder!"

På väg mot 70-årskalas


Backstage

Nu är mitt teatrande över, men det var jäkligt kul medan det varade! Igår var de sista två showerna och då passade jag på att ta med kameran för att filma och ta en massa kort. Det är så himla roligt att spela teater, och igår var nog de roligaste av alla föreställningar. Vi "kunde allt" på något sätt och gjorde de två bästa föreställningarna av alla! Jag kommer sakna teatern och underbara människor ♥


Hela fina teatergruppen! Från vänster: Rebecka M, Joel, Ella, Manal, Jenika, jag, Olivia, Lovisa, Ida, Rebecka E och Nathalie!

Slutet sker på fredag den trettonde ...

Nu har vi bara två föreställningar kvar av Mordet på Framtiden, det ska bli riktigt kul ikväll! Jag ska njuta av att stå på scen denna fredag den 13:e, eftersom det förmodligen blir sista gången jag står på scen för ett tag ... Det blir för mycket att hinna med både skola och teater samtidigt och även kunna ha lite vilotid, så jag slutar troligen i teater efter det här. Slutklämmen sker nu idag!

Dagen till ära får "Helliora, forskningschefen" lockigt hår!

Flyger åt alla håll och kanter

Absolut ingen tid att vila, nej då. Jag har kört på högsta växeln hela dagen. Klockan 5.50 gick jag upp idag och tog mig en tur på motionscykeln. Samtidigt som man blir utmattad i kroppen blir man samtidigt så pigg! Sedan plugga, skola och plugga lite mera. Träffade Nathalie och sedan två teaterföreställningar på rak.

Åh, ni förstår inte hur glad man blir av att spela teater! Jag älskar det! Man är så fri - det känns som att man kan göra vad som helst. Imorgon har vi de sista två föreställningarna, hoppas att det kommer mycket publik. Här finns en länk till teaterns facebook-evenemang, det vore kul om ni kom! Spänning utlovas. Jag kan avslöja att jag är med i den sista, dramatiska scenen ... To be continued ;)

Min nya favoritlåt

Jag vill bara säga att jag älskar den här låten! Fattar inte någonting, men det gör väl inget! Riktigt härlig att dansa till.

Danza Kuduro - Don Omar ft. Lucenzo letra

Promenad i åskan

Jag och Veronika promenerade hem från bussen i våra blommiga klänningar precis när det började åska och duggregna. Runt 20 meter från vårt hus kom den första blixten som chockade oss båda!


Dödstrött

Wow, vad rejält trött jag är! Det beror förmodligen på att jag släpat runt på en jättetung bag hela dagen - jag hade tusen grejer inuti, bl.a. dator, gympakläder, mat ... Sånt är livet när man bor långt från skolan, då kan man inte bara sticka hem mellan skolan och eftermiddagsaktiviteter utan man måste bära med sig allt. 

Efter skolan drog jag nämligen till KU och hängde där en stund. Det var ett tag sedan jag var där och därför var det kul att umgås ett tag. Samtidigt är det inte så roligt, eftersom det stora samtalsämnet oftast är Taizé. Jag ska ju inte med på den resan, vilket jag är oerhört ledsen över ... Så då blir man lite smådeppig när alla pratar om hur kul det kommer bli när de åker dit om några veckor. Man känner sig utanför.

Bildutställning

Nu har jag och Emma äntligen fått tummen ur och satt upp våra bilder. Vi är med i en fotoklubb som brukar ställa ut bilder varje månad och i januari skrev vi impulsivt upp att vi skulle ställa ut i maj. Lite försent, men idag drog vi dit och satte upp bilderna. Det blev skitsnyggt resultat - det gjorde vi bra!


Som i en film

Jag bor på landet, så när jag var ute och sprang idag hade jag en rolig upplevelse som man inte hade kunnat få i stan.

Det var perfekt väder - varm luft men inte "jag-dör-av-värmeslag-luft" och dessutom stod solen lågt på himlen - så fint! Jag sprang en runda där man färdas på både asfalt, grus och stigar. Lite in i skogen, men mest runt öppna fält och lite i husområde. 

Idag sprang jag förbi en paddock med hästar och då kom hästarna skyndandes och sprang bredvid mig! Det kändes som i en film! Jag skrattade till, det var så konstigt men kul! 

Dock var det inte precis som i en film. I filmer springer flickorna i långa klänningar och svallande hår bland alla hästar. Jag sprang som det ser ut i verkligheten, i träningskläder med håret i en stram knut och hela ansiktet rött av ansträngning. Fast det var en rolig händelse ändå!


8 tecken på att sommaren närmar sig

 • Igår var jag tvungen att öppna fönstret till mitt rum för att det var för varmt
 • Majoriteten av alla människor jag såg idag hade inte långa byxor på sig
 • Det är varmt nog att inte ha någon jacka till skolan
 • Jag blev aningen röd i ansiktet efter att ha varit ute lite mindre än en timme på rasten
 • De flesta har på sig solglasögon vart de än går
 • När folk satte sig på bussen idag skruvade nästan alla upp fläkten på max
 • Alla träd är gröna och blommorna har slagit ut
 • Några samtalsämnen som dyker upp runt 10 gånger om dagen är sol, semester, värme och bad

Håltimma på lekplatsen


Franskaminnen

M: Hôtel Au Soleil, bonjour!
V: Bonjour, Mademoiselle! Je voudrais réserver deux chambres, s'il vous plaît.
M: Voulez-vous deux chambres à quatre lits?
V: Non, je voudrais une chambre avec un lit pour deux personnes et une chambre avec deux lits.
M: D'accord, pour combien des nuits?
V: Sept nuits. Du quatre au douze août.
M: Oui, oui. Préférez-vous deux chambres avec deux salles de bain?
V: Oui, c'est ça. Est-ce que la chambre donne sur la mer?
M: Non, Madame.
V; Sur la piscine?
M: Non, nous n'avons pas une piscine.
V: D'accord ... Sur la fôret, peut-être?
M: Non. La chambre donne sur un mur de brique.
V: Mhm ... Ya't'il un télé dans la chambre?
M: Oui, oui.
V: Bien sûr. C'est combien les chambres?
M: C'est 20 euros.
V: Est-ce que le petit déjeuner est compris?
M: Non, Madame. C'est 10 euros en plus.
V: D'accord. On la prend.
M: C'est a quel nom?
V: Madame Halonen.
M: Très bien, Madame. Au revoir!Jag
Jag rensade genom lådan under min säng och hittade en påse med saker från högstadiet. Däribland en massa franskapapper, varav ett av dem var en dialog som jag och min kompis Magda kom på i åttan eller nian. Så mycket skoj vi har haft åt den här! Jag måste bara visa er.

M: Hôtel Au Soleil, bonjour!
V: Bonjour, Mademoiselle! Je voudrais réserver deux chambres, s'il vous plaît.
M: Voulez-vous deux chambres à quatre lits?
V: Non, je voudrais une chambre avec un lit pour deux personnes et une chambre avec deux lits.
M: D'accord, pour combien des nuits?
V: Sept nuits. Du quatre au douze août.
M: Oui, oui. Préférez-vous deux chambres avec deux salles de bain?
V: Oui, c'est ça. Est-ce que la chambre donne sur la mer?
M: Non, Madame.
V: Sur la piscine?
M: Non, nous n'avons pas une piscine.
V: D'accord ... Sur la fôret, peut-être?
M: Non. La chambre donne sur un mur de brique.
V: Mhm ... Y a-t-il un télé dans la chambre?
M: Oui, oui.
V: Bien sûr. C'est combien les chambres?
M: C'est 20 euros.
V: Est-ce que le petit déjeuner est compris?
M: Non, Madame. C'est 10 euros en plus.
V: D'accord. On la prend.
M: C'est a quel nom?
V: Madame H.
M: Très bien, Madame. Au revoir!

Alltihop betyder ungefär att jag (V) vill beställa två rum i sju dagar av en receptionist (M) på "Solhotellet". Jag vill ha en dubbelsäng i ett rum och två enkelsängar i det andra. Jag frågar om vi har utsikt över havet, poolen eller skogen från rummet ... Men utsikten är över en tegelvägg! Helt knäppa priser också, två rum i sju dagar kostar 20 euro och frukost tillagt där kostar 10 euro ... Aja, vår franskalärare tyckte att det var fantasifullt i alla fall!

Magda och jag i Frankrike för nästan precis ett år sedan ♥

Baklänges, snabbt - eller bara galet!


Beroendeframkallande

Jag tycker att Marianne gjorde ett awesome jobb på gästbloggningen förut! Förresten ska jag sova över hos henne på söndag. Då ska vi jobba lite med fördjupningsarbetet i svenska och dessutom köra lite zumba i Ödeborg! (Haha, jag älskar att säga det namnet: "De bor i Ödeborg ... ja, helt öde!")

Precis som hon sa hade vi brandövning på morgonen. Det var härligt att komma ut i solen. När jag väl hade fått smaka på värmen ville jag ha mer, så jag bad varenda lärare jag hade om utomhuslektion. Tyvärr till ingen nytta. Better luck next time!

(Såg dessutom nyss att syrran hade tagit sig friheten med ett gästinlägg också. Jag behöver nog ta hennes råd och vara lite försiktigare med hur jag lämnar datorn i fortsättningen, haha!)


Gästblogg igen, ja!

Viktoria tycker att hon borde driva en blogg med endast gästinlägg! Låter som en ganska dåliga idé tycker jag personligen. Om hon nu har en blogg, får hon väl skriva själv?


HAHAHHAHA skooooooja! Så roligt, så roligt man kan ha.
Grejen är att Viktoria sitter och städar och jag tjuvade hennes dator.
Ibland måste man tänka innan man lämnar ifrån sig bloggen HÖHÖ.

NU är frågan:
Varför tittar du aldrig till min blogg?

Dags för förändring!
Välkommen!
Måste bara fråga.
Varför är det så svårt att kommentera?
En liten extra minut att slänga in en kommentar på inlägg som Viktoria (ELLER jag!?) har tagit sig tid till att fixa för er.

Hälsningar
Busingen!

Marianne här

1300 inlägget här på Vikkans blogg, och det firar vi med en gästbloggning. Marianne här.

Just nu sitter vi brudar här i lärolandskapet och softar. Jag och Viktoria diskuterar våran fördjupningsuppgift i svenskan. Vi ska se på film och sedan spela in ett TV-program. Det kommer bli grymt!

Just nu skiner solen in genom fönstret och värmer min rygg. Jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag!
Enligt Vikkan måste man lägga upp en bild på sig om man gästbloggar, så det ska jag gör nu.

Men måste skynda mig, har brandövning strax.
Puss och kram, skumbanan!
Besök min blogg http://theautumngirl.blogg.se/

Dagen till ära har jag platt hår!

Men här är mitt vanliga hår!

Problemen är lösta

Ännu en måndag. Tidig-sommar-väder dessutom! Därför blev det halvlånga tights och tunika idag till skolan. Det var konstigt igår, det gick inte att blogga! Irriterande ... Jag har lagt ut de inläggen här under idag istället. Ha en bra vecka!


Matematik i vardagenVeronika: "Åh, vad varm den här kudden var!"
Jag: "Ja, den har ju legat här ute i solen i x antal timmar."
Veronika: "Det betyder att x = 4!"

Geting betyder sommar


Det har varit riktigt sommarväder idag! Därför har jag gjort somriga saker. Jag har solat, spelat kubb, fotograferat blommor (och getingar). Dessutom har vi grillat! Lite läxor blev gjorda under strålarna också. Fast om du skulle be mig att berätta vad det handlade om skulle jag förmodligen inte kunna ge dig många detaljer. Hihi.

Huvudet är uppfinningsrikt - när jag sover

Jag älskar drömmar. Alltså när man sover och hjärnan kokar ihop helt osammanhängande saker till en enda röra. Både igår natt och i natt drömde jag. En var en underbar dröm och en var lite mer åt mardrömshållet - men jag tycker om alla drömmar.

Den underbara drömmen kan jag inte beskriva, den var bara perfekt ... Ni vet känslan - man är så lycklig att man blir olycklig när man vaknar för att man inser att det bara var en dröm.

Men mardrömmen var underlig, den hade så mycket information! Jag blev jagad, vilket alltid är kul eftersom jag alltid kommer undan. Den här drömmen slutade med att jag blev jagad av en ond kille genom ett köpcentrum. Jag sprang så fort att jag nästan flög nedför rulltrapporna. Precis när jag skulle sätta fart igen efter landningen, så kom Veronika och väckte mig med att säga "Solen skiner!"

Random information

Jag har bränt mig i solen idag - hela bröstet är rött, rött, rött!
Imorgon ska vi grilla - det blir kött, kött, kött!
Jag körde styrketräning på kvällen och är nu trött, trött, trött!
Lite godis skulle inte vara fel, men det är sött, sött, sött!
Jag drack lite vatten förut - det var blött, blött, blött!
Nu ska jag lägga mig, det ska bli gött, gött, gött!

Bara andas

Allt är stilla. Fridfullt. Vinden vinar långsamt förbi. Solen värmer med sina genomträngande strålar. Det är tyst. Luften luktar skog, rent - naturligt. Överallt omkring är det bara grönt, grönt, grönt.

Ungefär så var det idag på jobbet, en kort stund av tiden. Jag satt och käkade lunch i solskenet, vilket var underbart. Man måste vara så ibland. För sig själv, ute i ingenstans där man bara kan slappna av. Andas.


Premiären är överstökad!Vilken härlig kväll!
Min teater hade premiär idag och jag var ganska nervös, men det är bra - man ska vara nervös! Jag kände det i magen, det var en liten knut där. Genom att hoppa omkring och vara allmänt rastlös kunde jag nästan skaka av mig det! 

Det var underbart att stå på scen, jag älskar skådespeleri! Inte en enda replik glömdes! Eller jo, en gång kom jag inte ihåg att det var min tur, men då var Nathalie (skönheten på bilden ovan) så snäll och gav mig en liten hint. Det var nog inget som märktes förhoppningsvis! Bara 4 föreställningar kvar, torsdag och fredag nästa vecka!

Veronika, jag och Malin igår efter genrepet!

Ändring i designen

Plötsligt fick jag lust att byta header. Även fast jag gillade den gamla bilden, så var den rätt "vintrig". Det är faktiskt vår nu - på väg mot sommar! Jag behåller samma stil, bara lite annorlunda upplägg. Hoppas att det här hjälper oss få lite varmare väder ... Man kan ju drömma! 

Förut


Nu

Precis VAD jag vill

Vad glad jag är! Den här fredagen började skolan halv elva och slutade tio i tolv. En enda lektion, i fysik, där vi skulle koppa kretsar - vilket är ganska kul. Jag fick skjuts både till skolan och hem, så jag slapp långa bussturer. Och den här eftermiddagen får jag göra precis vad jag vill i tre timmar innan jag behöver åka ner till teatern.

Åh, vad jag har längtat efter det här! Tre timmar att göra precis vad jag vill, inga läxor eller prov imorn, inget som jag måste göra. Av mina tre timmar började jag med att se senaste avsnittet på Vampire Diaries på datorn (superspännande!) och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på - det är så underbart!

Cool down

Allt känns så mycket och så stressande ibland. Då är det så skönt att slappna av med en mysig låt ... som den här till exempel.

Angel - Angel ft. Rayvon

Ingen vila här minsann

Fullt ös idag, här slösar vi inte på den korta tiden som dygnet innehåller! Skoldagen var stressig eftersom jag under varje ledig stund pluggade biologi som jag skulle ha prov på sista lektionen. Provet gick ganska bra, men det drog ut på tiden. Jag fick rusa till Kulturskolan efteråt och hämta ut teaterbiljetter åt mina föräldrar. Sedan direkt till Studion!

Vi hade generalrepetition med hela 6 personer i publiken! Jag lyckades glömma en replik under bara den första kvarten, vilket var lite pinsamt. Annars klarade jag mig ganska bra, utom att jag inte kunde låta bli att skratta när några saker blev fel på ett ställe. Jag var inte ensam, inte ens regissören kunde hålla sig!

Nu är det dags att gå till sängs. Det är en dag imorgon också. En dag som innehåller en kort skoldag och sedan teaterpremiääääär!


Tro på dig själv och GE ALDRIG UPP!


Jag kom på förut att jag kanske verkade lite ... jag vet inte, typ självgod kanske ... i alla fall, när jag skrev att jag var en "vinnare" i förra inlägget.

Det är inte alls menat på något negativt sätt som "haha, jag är vinnare och ni alla är förlorare". Det var menat som att jag är fruktansvärt nöjd med mig själv just nu. Jag gör saker som lyckas och känner att jag är den jag vill vara.

Jag sätter upp mål och lyckas med dem, för att jag är envis när det kommer till att klara saker som jag utmanar mig själv med. Då känner jag mig som en total vinnare.

Inte i någon tävlingmot alla andra människor, utan i en tävling mot mig själv. Mot den "dåliga" Viktoria som är osäker och tråkig, som misslyckas och ger upp. Istället kan jag vara den superbra Viktoria som är utåt och rolig, som lyckas och inte ger upp!

Citatet på min blogg "Det är alltid för tidigt att ge upp" är inte bara något random citat som jag valde föratt jag tycker att alla bloggar borde ha någon sorts slogan. Det här är ett citat som jag verkligen tror på.

Jag tror att alla kan bli vinnare, bara de tror på sig själva och kämpar och kämpar för att inte ge upp. Alla har det inom sig. Hitta något du verkligen vill och tänd lågan så ska du se att det börjar brinna. DU ÄR EN VINNARE!


Jag är den jag är

Det känns som att allt jag gör på kvällarna nu för tiden är att plugga. Det här är en av de värsta skolveckorna i mitt liv! Imorgon när biologiprovet är över kommer jag att pusta ut. Tills dess gäller det att plugga. 

En del av mig säger "Skit i de där himla läxorna och gör något kul!" medan en annan del säger "Sluta med det här slöseriet med tid och gå och sätt dig med läxorna NU!" Jag kan inte förändra den jag är - jag låter den sista rösten vinna. Jag skulle inte vilja förändra det heller. Jag är målmedveten. Det är det som gör mig till en vinnare!


Slumpmässiga bilder från en eftermiddag


Goa citat av en go personMin syster kände att hon inte var tillräckligt delaktig i min blogg. Hon är lite egotrippad - hon vill ha sin egen kategori! Galning ... men å andra sidan är jag en sucker för skuldkänslor (speciellt när det kommer från henne), så det blev bara att slänga ihop en miniheader och följa order.

Härmed inviger jag
SYRRAN SÄGER
En ny kategori på min blogg där jag lägger upp lite random citat av min kära syster.

Citat nummer 1:
"Du måste tänka SOFTILERA! Det är dags att chilla!"

Bientôt! Ce n'est pas longtemps!

Igår var jag på ett möte om franskautbytet som jag ska vara med i. Tiden närmar sig för att de franska utbytesstudenterna ska komma hit! Det är bara tre veckor kvar. Det ska bli så himla kul! På mötet igår gick vi genom ungefär hur vår vecka kommer att se ut. Vi ska göra en massa roliga saker, som till exempel ha grillkväll, åka till Smögen och Liseberg! Härligt!


Det här är fel

Det är den tredje maj och det har redan varit sämre väder än det var under hela april! Det var ju för sjutton SOL och 20°C! Men nu i maj är det som vinter. Idag har det snöat ... SNÖAT! Vilken orättvisa! Hoppas att det blir bättre väder snart!

Första bilderna från BREAKING DAWN

I höst har Breaking Dawn äntligen premiär och jag längtar något otroligt! Det bästa är att det kommer bli två filmer. Resan behöver inte ta slut förrän sista filmen har premiär om ett år! Jag njuter stort av att se bilderna från den första filmen ^^

Det här måste vara Denali systrarna! Jag slår vad om att den mittersta är Tanya ;)
Aaaaaaaargh! Jag vill se filmen nuuuuu!

Från jobbigt till härligtAllt känns mycket bättre idag än det gjorde i helgen! Det brukar göra det, konstigt nog. Förr var måndagar något dåligt, men nuförtiden är de bra! Jag har börjat med en ny rutin som idag gjorde mig på väldigt gott humör. Då blir plötsligt allt annat också bra.

Det här kommer förmodligen att bli den jobbigaste veckan på hela läsåret! Jag har tusen läxor, teaterrepetition och premiär och en hel del andra saker. Lyckligtvis har vi i klassen lyckats övertala vår samhällslärare att skjuta fram det muntliga seminariet som vi skulle ha imorgon. Det blev ett totalt glädjerus! Det är så härligt när saker går bra igen efter det har känts som att inget funkar.

Tio timmar ... TIO TIMMAR!

Jag har haft en otroligt enformig dag. Man kan sammanfatta den med ett ord: TRÅKIG! Eller med ett annat ord: plugg. Totalt har jag pluggat 10 timmar idag! Helt otroligt för mycket! Ändå blev jag inte klar heller. Usch, usch, usch ... Jag gjorde 3 timmar idrottsteori och 7 timmar biologi. Förhoppningsvis kan jag dem lite bättre nu.

För att kunna sitta och plugga fokuserat i tio timmar (och då har jag räknat bort avbrott som lunch och promenad) måste man rikta in sig totalt på läxorna. Inga andra störningsmoment får komma i vägen. När jag ska ställa in mig på det där sättet känner jag mig ibland som en robot.

Det känns som att jag har en knapp som man kan ställa in på olika lägen, t.ex. "gladläge", "snabbläge", "argläge" ... Idag har det känns som att jag varit på något slags "energisparläge" eller "lågläge". Jag har bara ... varit. Bara jobbat, utan att tänka, utan att reagera. Wow, jag låter som en zombie. Fast å andra sidan kan jag inte förneka det.

Jag antar att om man måste ha sådana dagar ibland. Humöret kan inte vara på topp hela tiden.

Äntligen maj!

Maj är väl en härlig månad? Här är jag i den månaden år 1999! Inte riktigt lika söt fortfarande kanske, men glädjen till blommor hänger kvar, haha!


Hur ska detta sluta?

Det är otroligt hur mycket jag har att göra idag! Nu får jag stå mitt kast att jag inte pluggade något igår, utan jobbade hela dagen ... Idag ska jag:
 • Plugga till idrottsprov
 • Plugga till biologiprov
 • Göra kemiläxa
 • Plugga till muntligt seminarium i samhäll
 • Göra klart en planering till fördjupningsarbete i svenska
 • Läsa in 2 matteområden
 • Lära mig alla repliker till teatern
Det är bara att sätta igång! Vilken trevlig söndag jag inte kommer få ...

RSS 2.0