Ny favorit!

GRYM LÅT OCH GRYMT BAND!
Jag hittade den här låten på Emmas blogg. Det är bandet Youngblood som ska vara med i Melodifestivalen, där en av killarna, Simon, kommer från Uddevalla. Jag visste att han var med i bandet så då tänkte jag att det kunde vara kul att lyssna på låten. Har ni upplevt känslan av att bara fastna för något direkt? Det sa bara PANG! Shit, vad jag föll för den här låten (och bandet!) Kärlek vid första ... ljudvågen! Jag har lyssnat på låten ungefär 5 gånger under 20 minuter. Åh, vad bra den är! 
Skratt är den bästa medicinen

Bara några roliga bilder ... Om man har sett Twilight och Harry Potter vill säga!

TWILIGHT ♥ Jag måste se Breaking Dawn igen snart ...!


Kanske inte superdupermegagigantiskt ...

Jag överdrev nog lite förut, fysikprovet var inte så svårt som jag kunnat tänka mig. Men hur skulle jag ha kunnat veta det innan? Jag hade i och för sig gjort några övningsprov, och de var svåra! Det här provet var inte alls lika svårt (tack och lov!). Jag satt fulltid (3 timmar och 20 minuter), svarade på allt och det kändes rätt bra, men på några uppgifter har jag nog villat bort mig fullständigt - som vanligt, haha. Vi får väl se om några veckor när resultatet trillar in!

Så roligt man kan ha det!

(UPDATE: Jag kom precis att tänka på att om jag i framtiden läser genom min blogg så kommer jag nog att skratta åt den här GIF:en väääldigt mycket och tänka "hahahha, vilken tönt jag var!" Härligt att vara ärlig mot sig själv!)

Superdupermegagigantiskt fysikprov

Nationella prov i fysik.
200 minuter.
Allt jag har lärt mig under ett år.
Avgör mitt slutbetyg i kursen.
Om fem minuter.
Känn ingen press.


En kommentarHej Ellinor!
Japp, du har så rätt i att jag kör på Falcks! Jag har Linda och tycker att hon är jättebra. Om du väljer mellan lärare tycker jag att du ska välja henne eller David Falck själv. Tommi verkar också vara bra, men honom har jag inte haft på någon körlektion men däremot på teorilektion. Lycka till med körningen!

Värmer bort kylan

Man ska dricka varmt när man har ont i halsen! Det här är min favorit:


Host host!

Jag vet att förr har jag skrivit att när man är sjuk är man väldigt medveten om sin kropp. Medveten om ont i huvudet, halsen, öronen osv. Jag håller fortfarande kvar vid den ståndpunkten. Men jag ska inte tjata om hur mycket jag hatar att vara sjuk (förutom detta: JAG HATAR ATT VARA SJUK!) utan istället kan jag berätta om min körlektion som jag hade idag.

Körläraren tyckte att jag hade väldigt blanka ögon idag... Aja, det var trafikljus och enkelriktade gator som stod på schemat idag. Det var en baggis - men jag fruktar när vi ska börja parkera! Efter lektionen gick vi genom hur nuläget såg ut och det ser ut som att jag kommer behöva ta 3 färre lektioner än vad vi trodde förut! (YES! Det är 650 * 3 kronor billigare!) Sånt är kul att höra! Hon är fortfarande övertygad om att jag kommer hinna ta körkortet till när jag fyller år halvvägs in i januari. Fast jag är lite efter i teorin, så nu får jag ligga i!

Önskelista


hallonsplace.blogg.se genom tiderna - del 2

NÅGRA OLIKA DESIGNER

Har du förstått nu att det alltid är för tidigt att ge upp?

Fröken Förkylning

Förkylningen bestämde sig idag för att den inte ville att jag skulle gå till skolan. Egentligen ville jag gå eftersom jag gillar inte att missa saker, men det är kanske bättre att jag är hemma för att då
 1. kan jag repa mig innan förkylningen blir värre
 2. smittar jag inte ner mina klasskompisar
Jag gillar inte när folk som är sjuka går till skolan när de uppenbart borde vara hemma, så jag får väl följa min princip. Jag får sitta och hosta vid köksbordet över mina läxor istället för vid skolbänken, för förkylning eller ej så har jag fortfarande ett nationellt prov i fysik om två dagar.


hallonsplace.blogg.se genom tiderna - del 1

Jag läste lite i arkivet på min blogg nyss (jag gör det ibland när jag är uttråkad och det är lika roligt varje gång!) Här kommer lite anmärkningsvärda citat från min blogg! 


"Igår var det Melodifestivalen. Som tur var gick Peter Jöback vidare, fast tillsammans med nån Anna Bergendahl som sööög."

"Så vad gör man vid datorn en tidig morgon när inga roliga är inne på msn?"

"Men med den röran allt är i nu känns det som om läxorna är jorden och jag är en liten kvark i en atom."

"Det var bestämt att vi skulle kunna alla våra repliker till teaterrepet idag, så självklart kunde jag inte det."

"Jag sitter i Östrabos bibliotek och gör fysikläxan som vi fick för två timmar sedan."


Ett bra tag sedan!

Tips på julmys

Så här ser mitt fönster ut just nu!


Jag har saknat att ha ett pepparkakshjärta prytt med nonstop upphängt runt jul - det har jag inte haft sedan jag var liten - men i år var det så dags igen! Hjärtat sprack lite i mitten så vi försökte måla ett hjärta av kristyr som vi täckte med röda nonstop, men det ser mest ut som en stor klump, haha! Jag gillar det ändå. Det är så mysigt att alltid ha en liten doft av pepparkaka som dröjer sig kvar i rummet. Om du vill känna julkänslan lite oftare borde du hänga upp ett sådant hjärta!

Ett par timmar i fotostudion

Igår var det fotostudio-time med släkten en stund på eftermiddagen, för att ta en bra gruppbild på oss kusiner. Det blir en fin julklapp till mormor! Som alltid blev det lite individuella bilder också, så här kommer några stycken på mig och systern min.


När det första ljuset brinner ...

Typiskt att jag har gått och blivit sjuk! Jag hade börjat känna av lite i halsen igår, men tänkte att eftersom jag inte direkt hade ont så gjorde det nog inget om jag tränade i alla fall. Det onda kanske hade slagit ut ändå, men träningen bidrog nog. Vad jobbigt att jag skulle bli sjuk precis just nu när jag behöver fokusera allt på att plugga (för det är mängder i skolan nu). I och för sig finns det väl inte någon perfekt tid för att vara sjuk egentligen.

Första advent, och det är storm ute. Jag hörde att det skulle regna i stort sett dygnet runt från tisdag till söndag nästa vecka. Suck. Den nedstämda känslan inom mig nu förminskas i alla fall lite av allt positivt som första advent för med sig! Alla ljusslingor och adventsljustakar som tänds, många bakar pepparkakor och äter lussebullar och känner sig hoppfulla. Det är väl det advent handlar om?


Ordfejd

Känslan när man provar att lägga ett skitkonstigt ord på Wordfeud, bara för skojs skull, och så finns det! Vad betyder " linongs " liksom?


Något värt att fira

Våra franskalektioner brukar vara ganska underhållande, vilket även stämde idag också! Dagens lektion var ovanligt bra, för att Katarina berättade en sak som gjorde att dagen plötsligt blev mycket, mycket bättre! Hon berättade att idag för ett år sedan, fick vi reda på att vi skulle vara med i franskautbytet! Jag, Marianne och Katarina blev alla "ååååh!" och glada. Detta firades med lite choklad på vår årsdag!


Que, qui eller dont - det är frågan!

Den här trötta, mörka morgonen har jag segat mig genom. Nu är det dags för två timmars franska. Första uppgiften är en skitsvår en - vilken tur att jag har Katarina till hjälp! (Och Jonas i bakgrunden)


When you are down ...


Pepparkaksbak ... i november?!

Min syster ville baka pepparkakor för en stund sedan, men jag var lite tveksam och dessutom såg jag på en tv-serie just då. Senare kom hon tillbaka, och då blev jag chockad att se att hon hade gjort en powerpoint med en massa bilder och text om varför det var en bra idé att göra pepparkakor idag! Det var det roligaste på hela dagen! Efter det kunde jag så klart inte säga nej, så det blev pepparkaksbak, degätande och kaksätande för fulla muggar! Självklart satte vi på lite mysig julmusik i bakgrunden. Det är faktiskt idag bara en månad kvar till julafton!


En del av livet

Livet bjuder på besvikelser. Sådant händer. Ibland hoppas man verkligen på att någonting ska hända, eller till och med är övertygad om det, men det går inte riktigt som planerat. Det är helt okej. I början känns det som att allt misslyckas för att en enda grej går fel, men den delen går över. Det är inte hela världen. Det skulle vara helt omöjligt att en person skulle lycka med precis allt den åtar sig. Allt blir inte som man vill och då får man bli upprörd. Man får bli arg, gråta, isolera sig eller vad man nu gör för att hantera besvikelsen. Så länge som man lämnar den bakom sig efteråt.

Ibland är det lätt att fastna i sin lilla lyckliga bubbla. Tro att allt är frid och fröjd och kommer vara det fram tills tidens ände. Jag har haft svårt för att vara glad för andras skull när de lyckas med något som jag misslyckats med. Inte längre dock, har jag upptäckt till min stora glädje. Wow, när herr Mognad kommer och smyger upp inom mig blir jag lika förvånad varje gång.

Jag trodde att det skulle vara lätt att hantera samma misslyckande när jag gjorde det för andra gången. Samtidigt var det inte så jobbigt som den första, inte på långa vägar. Det är skönt, men det betyder inte att jag inte är besviken den här gången också. Jag antar att besvikelsen kommer att gå över - precis som förra gången. Nu vill jag bara deppa dock, och så får jag ta nya tag imorgon.

Gillas starkt!

Är inte det här bara för coolt? Julmust på burk! Fy vilken härlig grej! Jag måste köpa en sådan här någon gång innan jul. Som sagt, julkänslan förstärks bara mer och mer varje dag! Det roliga var att SKOLAN sålde de här ... Vad vet jag, det finns säkert ute i affärerna också. Awesome.


Romantik


Julstämning

Nu har det kommit in lite julstämning i vårt hus! Adventsljusstakarna är uppsatta och även lite julsaker. Jag tänkte på det när jag gick hem idag. Adventsljusstakar sitter i nästan alla fönster i Sverige och lyser upp i mörkret. Vilken härlig tradition egentligen! December är en sådan härlig tid på året. Snart är den här!


Försök lura mig bara, kom an!

Det kändes riktigt bra på övningskörningen idag ... För idag ägde det rum på hemmaplan! Idag var det JAG som körde den lilla Falcks-bilen som jag ibland brukar se köra förbi här hemma ibland. Det är klart att vi åker till mina hemtrakter när vi ska köra på en ödslig mindre landsväg! Det var kul, för jag visste ju hur alla svängar och krokar såg ut, så mig gick det inte att lura!

Nu har jag slitit med historiauppsatsen sedan halv ett i eftermiddags, men nu ger jag upp! Jag får avsluta den senare i veckan. Det känns som att andas ut ett tungt andetag när jag tänker på att jag nästan är klar med den. (Tyvärr kommer ett lika kippande andetag inåt när jag tänker på att det stora fysikprovet är om en vecka!) Jag hann också med en joggingtur med syrran medan det fortfarande var ljust. Det är faktiskt mycket roligare att springa två personer än ensam har jag insett nu - eller så är det bara så härligt att umgås med min syster!

Bälte, speglar ... VROOOM!

Nu lämnar jag strax mitt megastökiga rum (jag har fortfarande inte packat upp sedan Stockholm) för att åka in till stan till min enda lektion: körlektionen! Sedan tar jag en tidig buss hem så att jag kan börja på min uppsats som ska in på fredag. Hurra ... Nej, nu taggar jag körlektion istället! Varje lektion är ett steg närmare körkortet!


Rain, colours, hopes, dreams, magic


Leva i en semesterbubbla

Måndagar ... can't live with them - can't live without them! Fast helst skulle jag nog vilja leva without them. De blir bara aldrig helt perfekta. Möjligtvis är undantaget någon måndag på ett lov ... Det var lite halvjobbigt att gå upp den här måndagen. Efter en så kul helg i Stockholm vill man bara inte gå tillbaka till det tråkiga, vardagliga, förutsägbara. I Stockholm fick man "leva livet" - haha, det låter töntigt, men det är sant. Bo på hotell, se och fotografera nya saker och uppleva de positiva delarna i livet. Jag antar att det är det som kallas semester. Jag vill ha semester hela tiden.

Jag vet att om man hade semester hela tiden så skulle man till slut tycka att det var tråkigt och vardagligt. Dock tror jag inte att det fullkomligt är så. Om jag till exempel hade ett jobb där jag fick göra de sakerna som man gör på semester: bo på hotell, se och fota nya saker - så tror jag inte att jag skulle tröttna på det. Om jag fick resa runt i mitt jobb, prata olika språk, se kulturer och uppleva nya miljöer. Nej, jag tror verkligen inte att jag skulle tröttna på det. Jag börjar se saker mer och mer klart nu. Hur min väg kommer se ut. Vad som kommer hända i framtiden.

Fast det är klart - några överraskningar på vägen kommer jag nog att stöta på. Bara förmodligen inte på någon tråkig, grå måndag ...

The Capital of Sweden

Stockholm at day


Stockholm at dusk


Stockholm at night


Don't we have the most beautiful capital?

I ♥ big cities

Stockholm var underbart! Efter tre dagar på östkusten är jag slutligen hemma. Vilken härlig helg jag har haft! Jag älskar storstadsliv! Det är så mycket som händer och det fullkomligt kryllar av folk. Haha, jag låter som rena lantisen. Och det är jag väl lite ... Förr höll jag inte alls med om att min stad är liten och händelselös - men det gör jag nu!

Shopping stod på stora delar av agendan, men också att gå runt och se saker som det kungliga slottet, hötorget, slottsträdgården, gamla stan, Berzelii park, Sergels torg, Skansen, Dramaten osv. Och - för min del - fotografera alla dessa saker!

Det bästa på hela resan var Stockholm på kvällen. Det var så otroligt vackert! Mörkret och alla ljus i olika färger! Varje fotografs dröm. Jag tog massor med bilder. Massor. Beskyltning och dekorationer inför jul var uppsatt, vilket höjde mysighetsfaktorn ännu mer. Jag skulle ha kunnat gå runt i timmar och bara betraktat allt det vackra.

En förvånande grej som var riktigt rolig, var att nästan hälften av alla personer vi mötte pratade inte svenska. Det var massor av turister där. När man gick omkring och stundtals hörde snuttar av engelska, spanska, franska, tyska, japanska eller ryska kände man sig riktigt världsvan. Jag älskar sånt!

FREDAG

Stockholms kungliga slott
Vaktavbytningen! Pampigt, töntigt och mycket underhållande!
Gamla Stan
Varannan affär i Gamla Stan var en turistfälla med Sverigesaker till höger och vänster
VARNING: Låg Takhöjd - max 160 cm ... YES, jag klarar mig!
Utsikten från vårt fönster på hotellet under natten

LÖRDAG

Utsikten från hotellrummet under morgonen
Att hitta runt i stan gick sådär ... Hittade man Sergels torg verkade allt lösa sig!
Båttur ut till Djurgården
Skansen
Julmarknaden på kvällen var mysigare!
En drink i hotellbaren på kvällskvisten
(så lyxigt har jag aldrig druckit Coca Cola förut, haha!)

SÖNDAG

Man börjar dagen med en stadig (gigantisk) hotellfrukost ... mmm!


WE ♥ IT


Fysik är väl roligt ...?

"Stockholm, Stockholm - stad i världen ..."
Det kommer jag ihåg att min mamma sjöng när jag var liten. Medan jag är i Stockholm och har det kul så kan ju ni ha det lite kul här hemma också med några ...Eftersom jag har nationella fysikprov snart passar det väl bra med lite fysikskämt!En konstig fysikuppgift:
Alla vet att Stålmannen är immun mot kulor, men låt oss anta att han dör när kroppen är uppe i 43 grader. En skurk får därför den genialiska idén att använda "klibbiga" kulor, som vid träff lämnar av all rörelseenergi och faller ner på marken istället för att studsa iväg. Gör rimliga antaganden och beräkna hur länge skurken måste skjuta med ett maskingevär för att Stålmannen ska dö av feber.

Tänk på att ta vara på dina studier, plugga i tid därför att: "Arbete ger effekt"

A neutron walks into a bar.
Neutron: ”How much for a drink?”
Barman: ”For you - no charge.”

Det finns mycket spänning i fysik!

En helg i huvudstaden

Just nu håller jag på och packar för fullt, eftersom att jag imorgon ska åka på en week-end till Stockholm! Vid 5.40 på morgonen går tåget från stan (gäsp!). Det kommer bli så kul! Inte själva tågresan alltså, utan hela helgen. Jag ÄLSKAR att bo på hotell! Slippa städa, plus den otroliga frukosten ... ♥ Nej, nu ska jag gå iväg och packa kameran för här ska tas bilder! Vi hörs om ett par dagar! (Fast kanske kommer det några tidsinställda inlägg medan jag är borta...? Vem vet?)

Stockholm, here we come!

Håltimmar och sånt

Just nu är jag ungefär halvvägs in i en ganska lång håltimma. Jag hatar att ha första och sista lektionen. Fast i och för sig är det härligare än att ha lektion. Nu har jag tre och en halv timmes håltimma som jag ska spendera till att prata inför ännu en franskagrupp om utbytet. Förra gången blev det lite misslyckat eftersom vi inte fick visa våra bilder, men förhoppningsvis blir det mer lyckat idag.


Zombie

Det blev ungefär fyra timmars sömn i natt, eftersom jag inte kom i säng förrän tre på natten. Jag trodde att jag skulle vara helt avtuppad i skolan idag, men jag klarade mig bättre än jag anade. Jag kände mig lite mer avslappnad än normalt, helt enkelt. Lite mer zombie, lite mindre sprudlande sockertopp (om jag någonsin kan beskrivas som en sprudlande sockertopp, haha!) 

På eftermiddagen var det som värst - då följdes den ena gäspningen av den andra. Förutom innan den sista, sega lektionen (matte), när vi som varit på Breaking Dawn i natt fick lite skrattattack. Okej, mycket skrattattack. Jag skyller på Jennifer - det var hon som började! Haha, trots all övertrötthet var det ändå  värt att se midnattspremiären. Dock kryper jag till kojs lite tidigare idag - jag tror knappast att någon har något emot det!

Raggningsrepliker för naturare

Är du naturare vet du att dessa repliker får vem som helst på fall!


När du väl har fångat upp personen du gillar, glöm inte att säga:INCREDIBLE!Nu har jag äntligen sett Breaking Dawn Part 1! Filmen var FANTASTISK! Åh, den motsvarade alla mina förväntningar - jag älskar när sånt händer! Den bästa delen av filmen var klart den första halvan, med bröllopet och smekmånaden. Det var så himla kul på ett ställe där en massa olika folk skulle hålla tal för brudparet - jag skrattade som en galning! Det kändes inte riktigt Twilight-igt, så det var en kul överraskning.

Den andra halvan av filmen var lite mer seriös och det fanns vissa grejer som var lite äckliga: när det var en massa blod och svältning. Ugh. Det var det enda som jag inte gillade. För övrigt var det en grym film. Jag funderade på om det skulle bli ett dåligt slut, med tanke på att det bara är del 1 av 2, men det hade jag inte behövt oroa mig för, säger jag bara.

Jag funderar starkt på att se den på bio en gång till. Jag vet inte om jag kommer kunna vänta hela tiden tills den släpps på dvd. Förresten - på tal om att släppas på dvd - har sista Harry Potter-filmen kommit ut nu. Jag måste köpa den!

Smekmånaden var en av de bästa stunderna av filmen!

Awesome, isn't it?


Så långt men ändå så kort!

Nu är det 6 timmar kvar tills Breaking Dawn-premiären! Det känns som en evighet. Tänk för 6 timmar sedan - då var klockan tolv och det känns jättelänge sedan! Jag tycker att den lika gärna skulle kunna vara nu: mörkret är framme, bioprovianten är köpt och jag är taggad till tusen!!!

Jag kör nyttiga versionen av biomys: Loka och russin


ÄNTLIGEN!

Minnen för livet

Nu har jag suttit och klippt ihop en kort film och samlat ihop några bilder från franskautbytet. Imorgon ska jag och Marianne nämligen prata med en grupp ettor som har franska och försöka värva dem till utbytet. Det kommer nog inte bli så svårt - jag har bara positiva saker att säga om saken. Jag ångrar det inte för fem öre. Det var verkligen en av de bästa upplevelserna i mitt liv! Om jag kunde göra det igen skulle jag inte tveka en sekund.

Så imorgon ska jag försöka få fram det meddelandet till franskaklassen - och berätta allt om hur vi svenskar åt oss mätt på förrätter, betedde oss som galna turister och hade det underbart med våra fina utbyteselever i Frankrike! Dessutom i Sverige. Det var nästan lika roligt när de var här och vi var på Liseberg, firade alla svenska traditioner på en kväll och gjorde allt annat skoj!

Låter jag övertygande? Bra!

30 goa ungdomar!

Oss systrar emellan


Dagens missöde


Like the nerd I am

Jag sitter i skolan på engelskalektion och tar det lugnt. Som vilken annan elev som helst är jag så trött att jag bara vill sova. När jag såg mig omkring på bussen imorse var det fyra av sex personer som blundade. Två syskon satt och sov bredvid varandra, med huvudena lutade åt samma håll och munnarna öppna. (Fast det var inte jag och min syster!)


I heart you

Jag älskar att ta bilder på ljus i mörker med lång slutartid! Man kan få alla möjliga former och färger. Jag köpte två ljus igår som jag fotade. Jag försökte få till två hjärtan, men det var ganska krångligt. Jag gjorde hjärtrörelsen, men bilderna blev konstiga. Till slut insåg jag att det blev upp och ner-vända hjärtan. Så jag gjorde rörelsen upp och ner, alltså ungefär som en spader - och då blev det rätt! Sedan redigerade jag dem lite i Photoshop på olika sätt. Man kan få massor av olika versioner!

GIF animations generator gifup.com

All we need is love


Mina små sångfåglar

Jag har så begåvade vänner! Syrran och Magda gjorde ett grymt bra jobb med att sjunga i kyrkan idag! De ägde verkligen under sin duett. Man blir så stolt! Jag och tre andra vänner var där och lyssnade och hade riktigt mysigt.


Söndagsuppklädd

Jag klär upp mig lite snofsigt och fint så här på söndagseftermiddagen (fast det känns som kvällen) som jag alltid gör. Haha, jag skojar. Normalt vis brukar jag gå i mjukisbyxor eller andra slappa kläder vid den här tiden, men idag ska jag ner till kyrkan om en stund på en musikgudstjänst där Magda och min syster ska sjunga! Jag och Malin ska teama: jag filmar och hon fotograferar. Utplanerat i minsta detalj!

Nu ska jag läsa lite Breaking Dawn innan vi åker. Jag kunde inte motstå att läsa om i alla fall första delen av boken - eftersom det är filmpremiär om bara två korta dagar! Jag längtar som in i bänken!


Klättra upp för berg, kasta stövlar ...Idag var jag på Åkes Poängterräng! Det är en rolig tävling för alla människor över tio år. Man springer en bana på 8 km och på vägen finns det 6 stationer med utmaningar som man ska klara. Man får olika poäng för hur fort man springer och hur bra man klarar stationerna. För att vem som helst ska kunna vinna får man handikappspoäng beroende på kön och ålder. Jag, tjej 17 år, fick 60 poäng. En kille på 23 år fick 0 poäng och en dam på 68 år fick 139 poäng.


Jag var ganska nervös i början, för jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Typiskt nog så hade de tappat bort mitt startkort. Så jag fick starta 6 minuter för sent, men äsch - det är inte hela världen!

Första stationen var direkt efter start: stövelkastning. Det gick inget bra för mig: jag fick i en stövel av fem, haha! Det gick mycket bättre på pilkastning och varpkastning. På ett ställe skulle man bedömma hur hög en en var (haha, en en!) och hur många sockerbitar som fick plats i en långpanna. Slutligen, innan mål, skulle man skjuta genom bollar genom ett stort, stående A där man kunde få olika poäng. Så kass som jag är på fotboll vågade jag inte försöka på något annat än det lättaste!

Stövelkastning
Varpkastning (små träklossar som man skulle pricka i däck olika långt borta)
Fotboll

Jäklar, vad trött jag var när jag äntligen kom i mål! Springturerna var tråkigast eftersom jag var ensam och inte ens hade någon musik. Dock var det lite spännande (och komplett utmattande!) att klättra upp för två berg! Min sluttid blev 1 timme och 11 minuter, helt okej. Det var jobbigt med alla backar överallt!

Snacka om att dagens träning är avklarad!


Dessutom gillar jag sånt


Se ljuset i mörkret

Jag började nyss tänka på att tiden mellan höstlovet och jullovet är en av de jobbigaste tiderna ... Från en skolmässig point of view. Ni vet hur det är: alla lärare i alla ämnen vill avsluta något område och ska slå till med sitt stora prov/hemtenta/inlämningsuppgift/ redovisning/uppsats eller liknande. Det blir en del arbete. Jag känner mig redan slutkörd efter kemitentan.

Därför, i all negativitet som jag känner just nu, ska jag göra en lista på alla saker som jag längtar till! Det är bra att ha något att se fram emot. Hitta ljuset i mörkret. Hålla ögonen på priset, även när det känns jobbigt.10 SAKER SOM JAG SER FRAM EMOT
 1. Midnattspremiären av Breaking Dawn Part 1 natten mellan tisdag och onsdag nästa vecka!
 2. Att ha håltimma under alla kemilektioner resten av terminen
 3. Min weekend-resa till Stockholm på fredag - tillsammans med mina mostrar, min mormor och syrran!
 4. Att skriva julkort, julpyssla, julpynta och julbaka
 5. Mina körlektioner som jag har bokat in under hösten och vintern
 6. Julafton
 7. Mysiga, härliga, roliga stunder med kompisar (♥)
 8. Nyår
 9. Min artonde födelsedag, den 14:e januari!
 10. Att ta körkort


Känslan när man har 4 stycken "R" i Alfapet

Jag och syrran bakade äpplemuffins inför Fars Dag imorgon. Lyckligtvis blev det lite smet och äpplen över, vilket vi kalasade på över ett spel Alfapet i lördagsmörkret. Vardagslyx! Det är roligt hur uppjagade vi blir varje gång över det där spelet. Idag använde vi till och med ett nytt hjälpmedel förutom den vanliga ("Mamma! Visst är yv inte ett ord?!" mot "Mamma! Visst är yv ett ord?!") - min lilla vän S.A.O.Ö.S.S - Svenska Akademins ordlista över svenska språket!


Det är skillnad på ensam och ensamt

Det blir mörkt tidigare och tidigare ... Nu för tiden är det kolsvart redan klockan 17. Det är trist - fast å andra sidan är det lite mysigt också. Igår runt tiden då det nyss blivit mörkt tog jag en promenad längs Kungsgatan, på väg mot bussen. Jag letade efter lite julklappar och gick in i affärer då och då. Det var så otroligt mysigt! Juldekorationerna har precis blivit uppsatta, ljusen och färgerna från affärerna lyste upp gatan och det var fortfarande en del människor ute så det var inte ensamt även om jag gick ensam.

Jag gillade att gå själv. Jag trodde att det skulle vara lite tråkigt och deprimerande, men jag hade fel. När jag var själv kunde jag gå in var jag ville och kolla på vad jag kände för, precis hur länge jag ville - utan någon som protesterade och ville kolla på något annat. Missförstå mig inte, jag tycker det är jättekul att gå i affärer med andra också, men just då var det härligt att vara ensam. Jag köpte en julklapp och dessutom några gulliga klistermärken med tomtar på. Det var en härlig kväll!

11/11/11

Då var det nu det häftiga datumet 11/11/11! Dagen då alla vill gifta sig. Jag måste erkänna att det skulle ha varit rätt coolt att göra något sånt eller till exempel fylla år den 11/11. Jag får satsa på nästa år och 12/12/12! Haha, skämt åsido så är det lite småkul att få vara med om dessa datum. Jag kommer kunna säga till mina barn att jag var med om 1/1/1, 2/2/2 ... hela vägen upp till 12/12/12. De kommer dock förmodligen tycka att det är helt ointressant. Det är väl ingen skillnad på dessa dagar jämfört med alla andra?

Och det är sant - det är ju ingen skillnad. Till exempel idag den 11/11/11 kl 11.11 så satt jag och gjorde riksprov i kemi utan en aning om att jag borde ha suttit med händerna knäppta och ögonen stängda, och önskat mig något. När någon har sagt "just det, snart är det 11/11" - då har jag inte tänkt på datumet, utan tänkt "just det, då ska vi ha kemiprov!"

Jag hoppas att det så fräcka datumet gav mig tur på riksprovet. Det känns i alla fall skönt att ha det överstökat! Kemi A är äntligen över! Hälften av mina kemistudier på gymnasiet är över! Det finns absolut inget mer jag kan göra som påverkar mitt betyg i kursen kemi A. Nu längtar jag bara efter att höra hur det gick så att man kan lägga det helt bakom sig. Men om jag känner min lärare rätt så kommer det att ta ett tag ...It wouldn't be the same without you


Subway - mackväg?


Haha okej, Subway!
När jag såg detta på facebook blev jag fruktansvärt sugen på en subway-macka ... Jag har bara ätit det en gång och det var heavenly. Att det dessutom är nyttigt är ju bara ett plus! I början tyckte jag att det luktade lite konstigt när man gick förbi Subway, men nu luktar det gott - nästan lika gott som bensin!

Synd att man inte bor närmare stan, då hade det suttit fint med att springa ut och köpa en subwaymacka nu. Oh well.


Utvecklar snart en allergi mot bussar!

Roligt att bussen fick något fel på motorn när vi körde på motorvägen ut ur stan ... Jag hade redan tråkigt för att jag var ensam och inte hade någon att prata med, där min enda tröst var att jag var hemma snart. Nej, nej, då börjar bussen köra i ungefär 30 km/h på motorvägen fram tills vi svängt av den och stannat på en busshållsplats.

Där måste vi vänta på en ny buss. Fruktansvärt kul att stå i en folkmassa - ensam - medan alla andra babblar. Jag gjorde många suckningar medan jag väntade. Det blev rusning när den nya bussen kom - glömde jag att säga att bussen blev smockfull? Det var trångt och obehagligt och jag fick en mycket sämre plats på den andra bussen jämfört med den första. Jag kan nog säga att den resan hem var den tråkigaste timmen på hela veckan!


Boyce Avenue - Fix you

Den här låten vaknar jag till på morgonen. Den är perfekt: lugn, vacker och långsam. Man blir så rofylld, och får en mysig väckning!
(P.S. Boyce Avenue är mitt nya favoritband!)


[Koncentration], tack!

Jag slutade egentligen 10.10 idag, men bestämde mig för att gå på frivilligt kemistöd. Jag längtar till imorgon vid den här tiden - då är kemi A äntligen över och ingen mer kemi förrän efter jul! Hela min dag har kretsat kring kemi. I några timmar lyckades jag faktiskt jobba riktigt fokuserat, men framåt eftermiddagen började det spåra ur lite. Vi satt mest och pratade och fnissade och drog naturskämt. Efteråt rekommenderade vår kemilärare att vi inte pluggade något mer idag, utan bara försökte låta allt smälta in - och det är precis vad jag tänker göra!

Vänta - vad ska jag göra med all min fria tid när jag inte har några läxor?
(Ironi)
DAGENS BÄSTA:

Vi är koncentrerade!
HAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH!

Kemiska naturskämt


Eftersom jag har en stor kemitenta om mindre än två dagar så passar det väl sig med lite naturskämt om just kemi - för att lätta upp stämningen lite efter dagens fyra timmar av kemistuderande!Two atoms were walking down the street, suddenly the first said:

"I think I've lost an electron."

The other one replied: "Are you sure"?

"I'm Positive!"

 

- Kan du några bra skämt om natrium?

- Na …

 

Alla barnen lekte vatten utom Per, för han var opolär.


Jag gillar sånt också


Bara kalla mig blötdjur

Okej, ni kanske inte behöver kalla mig blötdjur (eftersom blötdjur är sniglar och sånt, lärde jag mig idag), men imorse var jag i badhuset och plaskade runt på gymnastiklektionen. Stora delar av klassen hade bestämt sig för klädsim idag, däribland jag.

Det. Var. Tungt. För att få maxpoäng var man tvungen att köra 30 längder, vilket jag gjorde. Efteråt var det superskönt att få av sig kläderna - då kände man sig riktigt lätt!

Det är otroligt enformigt att simma. Man bara gör samma hela tiden och man måste hålla koll på längderna, vilket betyder att man måste tänka på siffror hela tiden. Urtrist. Jag måste dock erkänna att det är bra träning - det kan mina ömma axlar skvallra om nu!

Blötdjuret!

Följ PUR!

Jag hade inga lektioner idag eftersom jag går världens bästa program, men jag åkte till skolan i alla fall och gick på en frivillig kemilektion, eftersom riksprovet är på fredag. Det känns som att jag faktiskt lärde mig en del. Ett annat ställe som jag lärde mig saker på idag var min tredje körlektion! Idag var det högerregeln som gällde (eller ja, den gäller ju alla dagar - haha, vad rolig jag är!). Då ska man i alla fall tänka på PUR-regeln.

P - placering: ligg så långt till höger som möjligt
U - utsikt: håll koll åt båda håll och börja att kolla åt det hållet som har bäst sikt
R - regler: tänk på vem som ska köra först - i mitt fall var det enligt högerregeln!

Den årliga gymnasiemässan för alla nior stod näst på schemat. Jag älskar att gå runt och kolla på sånt. Förra året stod jag och pratade där, men det passade inte så bra idag med min körlektion och allt. Det var nästan roligare att gå runt med Marianne och tjuva godis som fanns överallt! Dessutom en liten bit köttfärspaj och en kanelbulle. Mycket folk, mycket som händer - mycket vardagsspänning! Sånt gillar vi! (Y)

Härliga höstbilder

Jag har varit riktigt kreativ det här lovet. Jag har tagit massor av bilder, redigerat dem och (ibland) bloggat dem. Sånt är så himla roligt! Speciellt kul var att ta bilder med Malins nya systemkamera - som är grym! Jag vill också ha en så bra kamera och få så snygga bilder! Dessutom har jag redigerat lite i photoshop, på en väldigt basic nivå: ändrat färgerna och ljuset ungefär. Idag när jag lekte runt med det upptäckte jag lite nya saker man kan göra! Det är spännande att lista ut nytt ...!

Bilderna här nedan är från i fredags när jag träffade ett par kompisar, där Malins kamera användes mycket (mest av henne själv men delvis också av mig, när jag tog kort på henne och hennes skor!). Jag älskar de här bilderna i alla fall, eftersom de innehåller en härlig blandning av höst, färger och kärlek! ♥

Emma & Malin
Malins nya, snygga skor!
Jag & Emma
Veronika, Malin, Magda
Teatriska jag
Vår kära lilla stad ... Bor du i närheten kanske du känner igen dig?

Behind the scenes: Fotostudion


Vi var ganska många där (sex tjejer) och då kan inte alla ha någonting att göra samtidigt. Men inte var jag sen att utnyttja min dötid, för vi hade ju flera kameror där ...


Inspiration VIII


Dags för skola igen

Plötsligt fick jag 40 minuters dötid innan bussen går mot skolan. Lite knäppt. Vad gör man då liksom? Städa gjorde jag igår kväll för att jag skulle slippa det idag. Väskan är färdigpackad och klar. Jag har väl inget annat val än datorn! Blink, blink.

Idag börjar period 2 på mitt andra gymnasieår. Och det finns fortfarande inget nytt schema utlagt! Det är dock inte så mycket skillnad, förutom att efter fredag ska jag inte ha mer kemi förrän efter jul! Fast först måste jag uthärda en lång vecka ...

Så ha en bra första dagen efter lovet!Jag gillar sånt


Om det här verkligen kan räknas som en dag

Jag skulle kunna berätta om min dag. Men då skulle jag bryta mitt löfte om att inte tänka på kemi mer idag.
Istället får ni bara föreställa er hur jag satt med kemin från 9.30 på morgonen till 19.30 på kvällen med totalt runt en timmes paus.
Ni får bara gissa hur trött jag är i handen efter allt skrivande.
Ni får bara tänka er hur seg jag är i huvudet efter att ha sammanfattat 80 sidor i kemiboken.
Ni får bara ana hur mycket jag har längtat efter den här stunden när jag får tänka på precis vad jag vill - utom kemi!

Inspiration VII


Tillbaka till fotostudion!

Äntligen blev det en tripp till fotostudion igen! Det var länge sedan nu. Idag blev det några timmars dokumenterande av mig och fem fina kompisar där kreativiteten sprudlade! Vi lekte med speglar, stolar och varandra, vilket resulterade i en hel massa vackra bilder. (Jisses, min blogg har blivit rena fotobloggen under lovet!) Enjoy! 

 


Fotomodell för Malin

Här är några bilder som Malin tog på mig för några veckor sedan, när vi var ute och fotograferade hösten i Hasselbacken samtidigt som jag undersökte lavar för ett biologiprojekt.


Citrongräs

Efter att ha försummat läxorna i ett par dagar nu, var jag redan igång med kemin vid 9-tiden imorse efter en frukost utdragen på en timme (jag älskar sega lördagsmorgnar). Det kändes riktigt bra, nu har jag äntligen gått genom hela ettans kemi! Det är konstigt hur mycket man förstår när man repeterar. Det är som att första gången läste jag det och förstod ingenting, sedan lärde mig det någorlunda till provet och glömde det efteråt. Nu när jag läst genom det en gång till förstår jag nästan allt, även fast jag inte kunnat det förut. Konstigt. Jag måste erkänna att för min utbildnings skull är det här riksprovet en ganska bra idé, för jag lär mig massor. Å andra sidan, för min fritids skull är det en total buzzkill.

Men lite annat hinner jag med också. Till exempel en halvtimmes springtur och sedan lunch (haha, det hade varit illa om jag inte hunnit med lunch!). Nu är jag alldeles nyduschad och doftande av citrongräs och ... något mer som står på min tvål. Jag blev väldigt fundersam när jag läste "citrongräs" ... För citron växer väl på träd? Ingen aning, men citrongräs finns i alla fall, för när jag googlade det nyss kom det fram bilder på något som liknade purjolök. Hur som helst så luktar jag det nu. Dags att göra mig fin inför eftermiddagen när jag ska till fotostudion!


Inspiration VI


Tänk om varje kväll var som denna

Jag var på riktigt myshumör igår kväll. Jag var så nöjd med ... tja, allt kan man säga. High on life, ursäkta klichén. Det var lov, en mysig kväll och jag hade precis haft en riktigt bra dag med klassövernattningen och släktträffen. Inte en tanke på jobbiga saker som läxor, städning, eller faktumet att jag inte har någon aning om vad jag ska göra med mitt liv.

Jag fick ett feelgood-infall och tände några mysiga stearinljus och kurade ihop mig i sängen. I ljusens sken läste jag mina två favoritkapitel i New Moon. Åh, vad jag älskar dramatiska, passionerade kärleksförklaringar! Jag somnade riktigt nöjd den kvällen.


I am puzzled

Jag har laddat ner 30-dagars testversionen av PhotoShop! Åh, vad jag önskar att jag kunde det ... Det finns ju typ en triljon knappar !!!

A drive down memory lane

Igår satt jag vid den gamla, stationära datorn en stund på kvällen. Snacka om att det kändes knäppt att använda en mus igen istället för en musplatta! Jag bestämde mig för att kolla runt lite bland mina gamla bilder. Och det var så kul! En massa rätt dåliga bilder, om jag ska vara ärlig, som jag tyckte var fantastiska då. Det var innan jag hade systemkameran och lärde mig att ta finare kort.

Dessutom hade jag redigerat en del bilder på kreativa sätt (som ser ganska gulliga/löjliga ut idag, haha) där jag och mina kompisar var så småååå! Jag tyckte också att det var ganska roligt att jag hade en hel mapp full med bilder, bara från Harry Potter och Twilight-filmerna ...Inspiration V


Inget liknande

Jag älskar den här låten så mycket så att det är galet. Rösterna är så vackra och jag blir så harmonisk, lugn och glad när jag hör den! Det är sant, det är En helt ny värld från Disneyfilmen Aladdin. Peter Jöbacks röst är otrolig och jag får tillbaka så många fina barnminnen när jag hör låten. Den mysiga känslan man får när kärleken sprudlar mellan prinsen och prinsessan. Det är bra att höra någon sådan låt ibland, för att påminna sig själv om vilka sidor hos dig själv som fortfarande finns kvar, bara ett stenkast bort.


Asgrym klassfest!

Klassfesten igår blev riktigt lyckad! Vi blev bara 1/3 av klassen, men vi som kom hade så himla skoj ändå i vår lokal judohallen! Alla var utklädda, där jag var indian. Vi hade lekar, såg på både skräckfilm och komedi, spelade poker och kort och dansade som galningar klockan halv 3 på natten. När vi väl lugnat ner oss och tagit plats i våra sovsäckar var vi fortfarande inte helt trötta, utan låg och drog dåliga skämt istället! Till exempel körde jag den här:

Två paraplyer stod i ett ställ. Plötsligt lägger någon en käpp i stället.
Det enda paraplyet säger till det andra: "Kolla! En nudist!"


Trötta tjejer, efter en lång (men rolig) natt!

Klart att jag har satt ihop en liten video över vårt dygn tillsammans!


Jag & min syster - vilket team!

Jag och Veronika är inne i hennes rum, båda vid varsin dator.
Jag: "Jag måste ladda min dator, så jag går till mitt rum nu."
Reser mig upp och börjar gå.
Plötsligt hörs ljudet av en dramatisk, sorglig ballad och jag vänder mig om för att se att Veronika ser alldeles förkrossad ut och mimar sorgset med i låten medan hon gestikulerar ett engagerat avsked.
Jag blir helt paff i några sekunder... innan jag börjar gapskratta!


Inspiration IV


Dukning i tre timmar

Jag älskar att engagera mig i saker! Idag bestämde jag mig för att duka bordet inför kalaset som vi ska ha imorgon. Först tänkte jag bara vika servetterna lite snyggt ... som blev mer avancerat och då kom jag på att jag skulle göra små namnskyltar på glasen - vilket ledde till att jag bestämde mig för att göra en meny. Allt tog sin tid och tre timmar senare: voilà! Färdigt! Jag älskar detaljrikhet, så att det syns att man har ansträngt sig.


Inspiration III


Ja må hon leva!

Stort grattis till min underbara vän Malin som fyller 17 år idag!
Ja, må du leva ut i hundrade år! ♥


Grått är minsann inte flott!

Denna tisdag var gråmulen i Västra Sverige. Inte regn, men ändå så där deprimerande halvljust. För att pigga upp mig själv tog jag en joggingtur på förmiddagen - uppdrag Uppiggning misslyckades. Dock blev jag glad när jag träffade Emelie i stan på eftermiddagen. Vi tog oss en liten mysstund inne på Cactuz och planerade klassfesten imorgon. Efteråt var jag på teorikurs på Falcks så nu vet jag allt om landsvägskörning!För tillfället myser jag med en kopp te med chokladsmak (mmm!) och försöker förstå mig på kemin. Under repetitionens gång märker jag att det mesta jag läser minns jag från året som har gått och dessutom förstår jag saker som jag inte begripit innan - det är en ganska härlig känsla!


Inspiration II


RSS 2.0