Höstfoton

Idag kom den alltid lika förtjusande Malin ut till mig på landet för en fotopromenad! Hon har köpt värstingbra kamera nu (jag älskar den så mycket att jag nästan bytte ut den mot min egen innan hon åkte) och tar supersnygga bilder med den. Alla bilder nedan (förutom de på henne) har Malin tagit!


Vi träffades dessutom för att den lilla ungen fyller år imorgon! Därför blev det pompa och ståt (en miniversion av det i alla fall) med överraskningar! Presenter från mig och syrran och dessutom mumsade vi på en födelsedagspaj! Jag hoppas hon blev glad och kände sig lika speciell som hon verkligen är! ♥


Något som får mig att le

Precis som de flesta ungdomar i resten av Sverige brukar jag och mina klasskompisar sitta och skicka lappar till varandra på lektionen. Eller den lättare versionen: att klottra i den andres block eller kalender. Mer än en gång har jag tappat koncentrationen från lektionen och börjat skratta/blivit upprörd över något speciellt meddelande. Nyligen fick jag i alla fall den här fina lappen av klasskompisen Yvonne (även kallad Fleees)!


Gulligt! Jag älskar vardagsvänlighet! Jag brukar försöka ge det till andra så ofta jag kan. Varför inte göra detsamma? Vi skulle alltid kunna behöva några fler leenden här i världen ... :)

Fun with Miss Salvatore

Photo Booth-effekter in my heart! Det är ganska töntigt, men det är sådana vi är, jag och Malin! ^^


Tidsfördriv

Jag hade ju bestämt att det skulle bli fullt fokus på läxorna idag. Det är inte en lögn, jag har fått ett helt kapitel gjort! Fast när jag skulle ta lunchpaus så blev den lite förlängd eftersom jag blev så uppslukad av mina tidsfördriv. Det händer ganska ofta - jag tror det är något jag borde ändra på.

När jag insåg att datorn tagit upp tillräckligt med tid och att jag borde återvända till kemin så tänkte jag att eftersom kameran ändå stod framme så skulle det ju vara kul att ta kort på läxorna istället för att göra dem. Det har ju ändå lite med kemi att göra! (Hahahaha!) Jag kunde lika gärna redigera bilderna när jag väl tagit dem. Sedan fick jag för mig att blogga om det också. Nu har jag inga fler bortförklaringar kvar. Nu ska jag faktiskt fortsätta på nästa kemiområde: de spännande historierna om exoterma och endoterma reaktioner!


Inspiration I


8 inspirerande texter & bilder

Jag fick en plötslig lust att redigera bilder med fina texter när jag läste det här inlägget från linafoto.blogg.se. Dessutom har jag fått en massa inspiration på texter från alla väggdekorer som jag kollat in idag. Därför har jag nu suttit och redigerat en massa redan fina bilder från fotostudion på mig och några kompisar i två timmar. För att visa dessa tänkte jag göra en serie med 8 inspirerande texter i 8 dagar (8 är mitt lyckonummer) med start lite senare idag!

Skuldkänslor

Usch, jag har inte fått gjort någon kemi alls under den här helgen ... Min planering går inte som planerat. Jag skäms faktiskt lite. Istället för att plugga har jag bara njutit av att vara ledig och gjort roliga saker ... Okej, det borde jag faktiskt godkänna - det är ju ändå lov! Dessutom har jag sagt upp min plats till lägret som är måndag - onsdag, så DÅ får jag verkligen plugga. Okej, jag har rättfärdigat mina handlingar, nu känns det bra igen!

MER inredningssnack

Jag var tydligen inte klar med inredningen efter förra blogginlägget, utan det blev lite fler ändringar. Pappa monterade ner min TV (eftersom jag aldrig ser på den längre, inte med min Mac närvarande) och fixade bort de höga kanterna på min säng så att jag fick låga istället. Då passade vi på att flytta på sängen, nattduksbordet, soffan och kistan.

Det blev skitbra! Soffan känns mycket mer inbjudande, precis som resten av rummet. Dessutom ser det inte lika avlångt ut. Nu är jag supernöjd! Det enda som fattas är en väggdekor, någon tavla/plansch att täcka över hålen i väggen som blev efter TV:n och några ramar att ha i min hylla. Haha, okej när jag har fixat det är jag supernöjd!


Inredningssnack

Nu är mitt rum omgjort! Inget världsskakande, men tillräckligt för att jag inte ska känna att jag har "samma gamla inredning". Det viktigaste är att vi har målat över min äckligt söta, flickiga bård. Som man lägger märke till på bilderna här nedanför syns bården i vissa ljus, men det är inget som man lägger märke till direkt i verkligheten, vilket jag är glad över!En del av mitt rum är inrett i de härliga färgerna blått, rött och vitt mestadels. Där passar min franska hylla in så bra, eftersom Frankrikes färger är just mina utvalda färger! Där har jag en massa minnen och souvenirer från mina Frankrikeresor, som jag älskar att kolla på!Dock, eftersom jag har en svart soffa är en del av mitt rum svart-vitt-rött också. Vissa kanske tycker att det blir för mycket med blått ibland och svart ibland och inte alls stilrent, men jag gillar det! Det är ju faktiskt ändå jag som ska bo här! 


Jag funderar också på att skaffa en väggdekor, till exempel en text. Frågan är bara VAD man ska skriva. Det finns massor av fina på nätet, men det hade ändå varit roligt att ha något eget. Vi får väl se vad det blir! En upphittad favorit är den här nedan, som passar ganska bra in på mig: 


Shoppingbehovet lugnat

Första dagen på lovet igår inleddes med en shoppingtur på Torp! Jag kände verkligen för nya kläder för nu var det riktigt länge sedan jag köpte några. Därför blev följande plagg inhandlade! 

Blått linne, KappAhl, (99 kr - 30 % rabatt), 69 kr
Mörkblå kofta, H&M, 199 kr

Vinröd långärmad tröja, BikBok, (199 kr - 50 % rabatt), 100 kr

Halloweenparty

Fredag kväll, det har precis blivit höstlov - vad passar bättre än en halloweenfest? Jag hade så svårt att bestämma mig vad jag skulle klä ut mig till (precis som 95 % av alla andra i hela världen) men till slut kom jag på den smarta idéen att klä ut mig till fransos! C'est magnifique! Kvällen var riktigt kul och en perfekt start på lovet!


Halloween på Gärdet!

Mitt firande av Halloween på Margretegärde för andra året i rad gick av stapeln igår! Jag och några klasskompisar hade tagit på oss uppgiften att anordna detta, vilket faktiskt var väldigt roligt! Vi pyntade i röda lärolandskapet och fixade en fiskedamm för alla ÖP:are, Akademiare och lärare!


Det var väldigt underhållande när alla sprang runt, pyntade och löste små problem som uppstod. Speciellt kul hade vi när vi fixade fina priser i fiskedammen som till exempel gamla skor, toalettpapper, Bratz-kuddar och (om man hade tur) godis. Marianne blev så uppspelt att hon råkade låsa in nycklarna i skåpet och var tvungen att göra sönder låset med en gigantisk bultsax. Haha, lyckad dag!

Emelie, Marianne, Jennifer, Natasha, Irina och så jag längst fram: Halloween-fixarna!

Goa lärare

På mitt härliga program har vi en massa roliga lärare med underhållande små egenheter!


 • De gör konstiga förkortningar som till exempel E.L. - efter lovet och JMF - jämför
 • De gör så fina förklaringar i våra mål och kriterier så att vi förstår.


 • De har oläsliga handstilar. (Hur mycket förstår man på resultatet nedan här egentligen? Haha!)


Biljetterna är nu bokade!

Man märker att Breaking Dawn snart har premiär! I mataffärerna görs det reklam ovanför lösgodiset, haha! Dessutom har jag och mina kompisar nu bokat biljetter till premiären!!! Vid midnatt så klart. Den 15 november klockan 23.59 smäller det!


Jag såg nyss den här musikvideon och jag älskar den! Låten är jättefin och jag bubblar av lycka när jag ser klippen från filmen! 


Vad gör jag egentligen på natur?

Heldagen i Göteborg har bestått av i stora drag av resor och lyssnande. Jag har idag färdats med bil, buss, tåg och spårvagn, ganska mycket fram och tillbaka. Mestadels hade jag ingen aning om vart vi skulle, men det var lugnt för jag kunde bara följa efter mina smarta klasskompisar som kunde vägarna!Jag var på två presentationer av olika progam under den här naturvetardagen. På förmiddagen var det miljövetenskap där vi fick lyssna på hur programmet är upplagt, varför det finns och hur en elev tycker att det är. Vi fick även gå en tipspromenad i Botaniska Trädgården. Det var intressant, dock inget för mig (som resultatet på tipspromenaden vittnade om: min grupp fick 2 rätt av 10 möjliga).


Efter pastasallad till lunch på Chalmers var jag på presentation av matematik. Jag visste inte att man kunde forska inom matematik, men det var nog det enda nyttiga jag lärde mig. Den här redovisningen var ganska långtråkig och i slutet var jag och mina klasskompisar mest ganska fnissiga, viskande och trötta. Läraren gav oss onda ögat, berättade Marianne (jag såg inte, eftersom jag hade sjunkit ner i stolen så djupt att jag varken såg tavlan eller läraren, utan pratade med Jennifer istället. I all ärlighetens namn borde läraren inte ha betett sig på det viset, eftersom hon själv SOMNADE när den tråkigaste eleven höll sitt föredrag ...)

Det har varit en bra dag, men jag märker nu att jag inte alls är intresserad av att fortsätta läsa naturvetenskap efter gymnasiet. Att läsa på universitet verkar vara ganska kul (inte minst den sociala delen), men jag skulle mycket hellre ha velat gå på någon liknande informationsdag om till exempel språk och kultur ... Ojoj, vad ska det bli av mig?


Mot Göteborg och naturvetenskapens dag!


Hösten

Autumn is a second spring when every leaf is a flower


En helt vanlig oktoberdag alltså

Badhuset fick inleda den här dagen, med 60 längder (1,5 km) simning, flyta på vattnet i 12 minuter och dessutom längddyk på 15 meter (alltså dyka från kanten och simma under vattnet). Det gav maxpoäng i alla grenar jag ställde upp i!

Små guldkorn idag har varit att planera halloween på Margretegärde på fredag med elevkåren, träningen i badhuset och att hitta en halloweenkostym. Annars har det varit ganska gråtråkig dag fylld av utdragna, halvtrista saker som fysik, biologi och matte. Imorgon väntar dock naturvetenskapens dag på Göteborgs universitet!

Jag har fått en underbar, varm poncho som min moster har stickat - älskar den!

Körlektion numero 2

Shit, vad jag INTE hade behövt vara nervös inför körningen! Det gick ju grymt bra! Jag hade en schyst lärare och fick köra i hemtrakterna, hehe. Det gick galant. Jag lärde mig att starta i backe med hjälp av handbromsen, vilket jag inte har gjort förut. Nu när man har lärt sig körskolans bil lite bättre så har jag upptäckt att den är såå skön! Ny, bekväm och smidig. Åh, en sån härlig bil vill jag ha någon gång! (Fast minus alla extra backspeglar och extrapedaler som läraren har så klart ...)

Hon tyckte till och med att min manövrering av bilen var på den nivån att jag låg efter med teorin i jämförelse! Så nu blir det till att plugga stenhårt på teori (det var en bra början med teorikurs i stadskörning idag efter körningen) och så ska jag allt ta och fixa körkortet i januari! 


Aningen pirrig

Nu sitter jag på Sinclair och är lite så där halvnervös inför min andra körlektion på Falcks. Den börjar om en kvart. Det är inte samma lärare som innan så jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Möjligtvis stannar jag kvar efteråt och pluggar lite innan jag går på teorilektion också. Det återstår att se ...

Tisdagg - tisdaaaag!


Det är lugnt, naturaren lever än!

Dagens första tecken på att jag fortfarande är en naturare: Jag ser en megaminiräknare i ett klassrum och är bara tvungen att gå fram och ta foto med den.


Dagens andra tecken på att jag fortfarande är en naturare: Min grymma klasskompis Yvonne som är med på bilden skrev ett så bra naturarskämt på sin blogg att jag bara måste skriva den här:

Argon går in i en bar. Bartendern säger till honom att gå ut. Argon reagerar inte.

Den är grym och jag är en tönt ... jag menar naturare! ;D

Känslan när man lämnar skolan sist

Efter kemistödet var jag och några klasskompisar sist ut lite efter klockan 17. Alla korridorer på Östrabo var helt tomma, nedsläckta och övergivna. Det kändes konstigt ...


I min rosa lilla värld

Åter igen påminns jag om verkligheten. Idag när jag var på Östrabo kom en tjej fram till mig och berättade att hon läste min blogg ibland och tyckte att den var bra! Jag blev förvånad, men glad! Jennifer kallade mig storbloggarN, haha. Ibland glömmer jag att det är människor som läser vad jag skriver. Mest känns det som att jag sitter och babblar för mig själv i min egna lilla rosa bubbla ... ^^


En kväll på KU

Igår eftermiddag bestämde jag mig för att ta ledigt från allt vad plugg heter och dra ner till KU på myskväll istället. Superhärligt! Bara umgås med folk man tycker om, spela sjuka spel om bönor (där jag kom på delad förstaplats med Tilde! Nybörjartur? Eller kanske nybörjarskicklighet ...? Haha!) och bara allmänt ha roligt!

Dessutom underhöll jag mig med att ta Magdas mobil och skicka random knäpp-sms till olika personer, så om du fick något konstigt sms från henne söndag kväll så KAN det ha varit jag, hihi! 


Värsta träningspasset på länge (!)

I eftermiddags bestämde jag mig för att träna. Det blev styrketräning kombinerat med kondition inne i mitt rum. Efter en halvtimme var jag trött och tänkte sluta. Sedan mindes jag att jag ätit lite för mycket godis på fredagskvällen och beslutade mig för att ta en liten inomhus-cykeltur. Fram med motionscykeln och sedan var det bara att trampa på.

Mot slutet av min tur kom en låt på spellistan som handlar om att aldrig ge upp och att rätta sina misstag. Som en blixt slog känslan ner i mig och jag blev så galet peppad på att köra järnet! De sista tio minuterna hade jag gasen i botten och satsade allt! När jag var klar kände jag hur hela kroppen darrade och jag bara lade mig raklång på golvet.

Hjärtat kändes verkligen som att det skulle hoppa ut ur bröstkorgen - det var nästan lite läskigt. Om jag trodde att jag varit trött efter styyrketräningen var det ingenting jämfört med hur utmattad jag var efter cyklingen! Dessutom tog det så lång tid för hjärtat att lugna ner sig. Den senaste gången jag hade den där känslan av att ha tagit ut sig till max (som jag minns) måste vara när jag sprang terrängvarvet på tid i nian.

Även fast jag var otroligt otränad sprang jag fortare än jag egentligen orkade och var helt slut när jag kom in i mål - och dessutom så lycklig över att jag klarat tiden som rekommenderades för godkänt. När jag tänkte på detta nyss insåg jag att jag var stolt över en träningsprestation som jag uppnått innan jag började mitt nyttiga liv. Jag trodde inte att det fanns några såna stunder. Dessutom insåg jag också att redan innan mitt nya liv hade jag en vilja av stål - åter igen är jag är inte en som ger upp i första taget!


Några siffror

229 sidor
10 områden
539 000 tal att göra
Jag har 20 dagar på mig
Andas in - andas ut
Lite smått panikslagen bara
Riksprov i kemi om 20 dagar
Då ska jag kunna allt som jag har lärt mig under 1 helt år

229 sidor
Hur 17 ska det här gå?
Det är väl "tur" att vi har lov i 1 vecka mitt under allt
Då får jag plugga mig gul och blå
Det kommer bli skönt om 3 veckor
Då är allt över
Då behöver jag inte ha kemi på hela 2 månader
Cirka 60 dagar
Inte förrän i januari
Åh, vad jag längtar ...


Göra om, fixa, dona

Det verkar som att jag ska göra om i mitt rum, för jag tycker verkligen inte att det är snyggt. Jag skulle vilja måla eller tapetsera om, men allt går inte att fixa. Möblera om ska jag i alla fall göra.

Hur grymt hade det inte varit att ha en sån här på väggen? Det är väldigt jag!

En tripp till Göksäter

Våra planer gick i stöpet. Den där hemliga idén som jag smidde så fint tillsammans med några kompisar fick ställas in. Vi hade tänkt åka till Göteborg och överraska en kompis på sjukhuset med ett besök, bara för hon är en sån underbar person och vi saknar henne massor (!!!!). Tyvärr fick det ställas in - jättetråkigt :(

Istället tog jag och familjen en liten sväng till Göksäter. Deras julutbud var redan gigantiskt och maffigt! Vilken julkänsla man fick! Jag inhandlade faktiskt en julklapp, en födelsedagspresent och dessutom lite smått och gott som grattis-kort m.m. På vägen hem hyrde vi film. Nu har vi kollat in I Am Number Four (som jag förvisso redan hade sett, men den var lika bra som sist!). Dags att se senaste avsnittet av Vampire Diaries på datorn!


Pigg och glad den här morgonen!

Jag är glad idag! Det skulle kunna vara för att solen skiner, att jag har både sovmorgon och slutar tidigt, att det är fredag eller att jag lyssnar på härlig musik (We No Speak Americano) Men det är det inte ... Hihihihi!


It's coming. I can feel it.


Smider onda planer

Hehehehehehehe ...


Vi i vår lilla naturbubbla

Vi är bäst, vi är bra,
NAÖP10A !!!!

Det ballar ur. H -> 0!

Lite kul har man i skolan ändå ;)


Låter som en bra idé


Att blogga om livet och gymnasiet, det är väl ändå lite det som jag tycker är meningen med min blogg. Jag tycker det är roligt i alla fall, även om min blogg även är mer personlig. Jag önskar att det hade funnits något sånt när jag sökte till gymnasiet. Jag är ganska säker på att jag hade följt bloggarna slaviskt ;)

Äkta vänskap, etablerad sedan år 2000

Jag har upplevt den roligaste promenaden på länge idag! Magda tog samma buss som mig hem och eftersom det var så fint väder tänkte hon gå de 4 km som det är från mitt hus till hennes. Som den sociala flicka jag är gjorde jag henne sällskap. Jag tänkte bara följa med en liten bit, men vi hade så himla kul att jag kunde inte vända!

Vi har inte umgåtts på ett tag, så därför tog vi igen det med att prata och prata och prata om allt och inget och samtidigt skratta tills våra kinder gjorde ont. Man märker att vi känner varandra väl! Jag insåg att jag hade saknat henne massor, utan att ens veta om det (vi träffas ju varje morgon när vi åker samma buss). En timmes promenad i fint höstväder, med världens roligaste tjej - kan det bli bättre? ♥


På bilden ovan är jag och Magda i Lyon, Frankrike. Då kom jag att tänka på en sak som vi ofta skämtar om:
 • Jag åkte utanför Norden för första gången förra året (till Taizé i Frankrike) och min familj var inte med, men Magda var!
 • Den här hösten åkte jag utanför Norden för andra gången (till Monistrol i Frankrike den här gången) - vem är med om inte Magda?
 • Troligen blir nästa resa utanför Norden till Taizé igen, nästa vår - och så klart ska Magda med!
Jag måste inse faktum - jag blir bara inte av med Magda!
Och det skulle jag inte vilja för allt i hela världen heller! ♥

Music is the colour of the sound

Jag kom precis på att det var jättelänge sedan jag lyssnade på musik. Då räknar jag inte varje gång som jag tränar och lyssnar på musik, för då hör man den inte riktigt. Jag menar att jag inte minns när jag senast bara lyssnade på sånt som jag tycker är bra, antingen upbeat eller lugnt. Förr gjorde jag det varje morgon, varje gång jag satte mig vid datorn ... Det har gått i perioder.

En rolig grej är att jag ibland kan koppla musik till en viss period där jag hade en viss känsla. Till exempel minns jag att jag lyssnade mycket på Avril Lavignes skiva Under my skin i december någon gång, så varje gång jag lyssnar på de låtarna får jag julkänslor. Jätteknäppt!

Jag tänker mig musik som färg. Ljudets färg. Jag ser massor av färger i huvudet när jag lyssnar på musik. Vissa deprimerande, långsamma låtar är ofta gråzoner medan glada, hoppiga låtar är regnbågens alla färger och fler! Jag gillar glada låtar mer, för då är det ett himla party av färger uppe i mitt huvud. Tur att jag inte är färgblind. Enligt min teori borde det alltså vara lika med tondöv ...

I DON'T CARE IF THE WHOLE CLUB IS DEAD - THE PARTY'S IN MY HEAD!

Påminnelse


Läslust

Den senaste tiden har jag mest läst. Jag har saknat det en del, märker jag. Marian Keyes är numera en utav mina favoritförfattare. Igår läste jag ut boken Lucy Sullivan is Getting Married, som var lång fast skitbra! Den var rolig, hade bra handling och ett underbart slut! Det är ovanligt att böcker är just roliga, men det var den här - hon skrev på ett spännande, lustigt sätt. Idag var jag bara tvungen att låna en annan bok av samma författare. Hoppas Watermelon är lika bra! 

Dessa böcker (i alla fall Lucy Sullivan) rekommenderas starkt!

Vikkan och Simmarna (med stor bokstav)

Badhuset stormades i eftermiddags av mig och mina två blötdjur till klasskompisar, som även går under namnen Emelie och Marianne. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag gick dit med en simlärare och en som tränat simning sedan hon gick i babysim. Inte för att det var någon tävling när vi simmade våra längder (men om det hade varit det hade jag förlorat)! Det var i alla fall grymt roligt, speciellt när vi tog fram Emelies ökända undervattenskamera. Nu är jag rejält slut i hela kroppen, men det var det värt!


Dags att börja på allvar

Trots att jag hade sovmorgon idag på grund av inställda lektioner så bestämde jag mig för att gå upp tidigt. Mestadels för att jag lade mig tidigt igår kväll och jag vet att om jag sover för länge så blir jag tröttare än vanligt. Så jag släpade mig upp tidigt och satt på Falcks och pluggade körkortsteori hela morgonen. Det är bara tre månader kvar nu. Galet.

Min perfekta myssöndagskväll

 • Tända stearinljus
 • Tio kuddar och ett varmt täcke
 • Mysiga kläder
 • En bra bok (Lucy Sullivan is getting married)
 • Mumsigt snacks: äpplen stekta i kanel, vaniljyoghurt och lite hemmagjord müsli
Vilken perfekt avslutning på veckan!


Hehe ...

(Tittar i kalendern) Jag tror inte att det är sant ...
(Förvånad) Jag har inga mer läxor att göra.
(Oförstående) Men ...?
(Chockad) Va?
(Börjar förstå) Jaha ...
(Inser) Okej.
(Stum) Vad gör jag nu då?
(Ler idiotiskt) Precis vad jag vill!
Friheten att åka vart du vill

Mina föräldrar har idag gjort i ordning saker inför vintern, det vill säga ställa undan alla cyklar, utemöbler, mopeden med mera. När jag såg det tänke jag lustigt nog på ekorrar som gör sig klara inför vintern genom att samla på sig massor med nötter. Alla är vi djur som gör sig i ordning inför vinter ... haha, jag är knäpp, men det var bara en liten sidotanke.

Jag fick i alla fall en underlig lust att ta en cykeltur. Så det gjorde jag! Bara en kort stund, men det var härligt att bara cykla runt. Jag kunde bara få en impuls att svänga in på en väg där jag aldrig cyklat förut och så gjorde jag det! Vinden var frisk, solen sken. Jag kände mig väldigt fri.


Fräknefejden

Jag var uppe i ottan idag för att åka på orienteringstävlingen Fräknefejden! Dock såg jag det inte som en tävling, utan som en träning. Jag sprang en svårare bana med pappa igen, för att lära mig. Kort sagt kan man sammanfatta den här orienteringstävlingen i tre punkter.
 1. Det var kallt. Jag hade på mig två par sockar, två par byxor, tre tröjor och en jacka när vi åkte iväg - och ändå frös jag! Turligt nog blev det varmare när jag börja röra på mig.
 2. Terrängen var skitsvår. Ljungskile har tusentals höjder, vattendrag och stenar ... Vi tappade bort oss helt en gång, men klarade det ganska bra resten.
 3. Jag såg en älg. Den var stor. För ett ögonblick trodde jag att den skulle attackera alla inom syn, men som tur är överlevde vi allihopa. Hurra!

Walking on sunshine

Världens mysigaste långpromenad i solskenet idag med min ostmakka Emma. En timme och fyrtio minuter på 8 kilometer, men tiden går fort när man har roligt! (och när ilskna hundar skäller på en ...) Bara härligt snack om födelsedagar, killar, finnar och livet i allmänhet!

Emma and me, like a million years ago ...

Förbättrad matupplevelse

Det är en speciell känsla att äta en maträtt som man har tillagat själv. Det blir ännu godare! Nu vet jag hur man tillagar en perfekt lördagslunch: ris- och kasslergratäng. C'est magnifique!

Det är inte helt fel att bo vid havet

Eftermiddagen spenderades med trevligt folk: svenskar, spanjorer och tyskar. Det blev en liten tripp till strandpromenaden där jag tog ungefär 10 bilder (och hälften var inte ens med min egen kamera!), men många fler skratt. Jag lärde mig flera tyska och spanska ord, som att "auto" betyder bil och "handy" är mobil. De spanska orden kan jag varken stava eller uttala. David försökte lära mig vad nackmuskel hette på spanska - ett ord som innehöll ungefär en triljon bokstäver. Jag älskade det!


Halleluja!

Nu, efter två veckors slit med massor av läxor och prov, har äntligen vågen gått över! Nästa vecka har vi nästan ingenting. Idag gjorde jag sista provet, ett tungt historiaprov. Jag satt och pluggade till halv tolv igår kväll. I slutet orkade jag inte läsa längre, så jag ritade en massa bilder för att minnas hur det var. Asbra, jag kunde dra genom hela historian på 2 minuter! Det roliga var att jag satt och mindes tillbaka till mina bilder på provet, haha ^^ Rekommenderas! 
NU ÄR DET HELG!


Alla älskar zäta

Shit, jag hade en grymt rolig kemilektion idag! (Och nej, det berodde inte på att jag tyckte att det är så intressant med de fyra A:na : alkaner, alkener, alkyner och alkoholer!) Jag lyssnade knappt någonting på vad läraren sa, utan satt mest och flummade med Zennifer. En och en halvtimmes konstant småfniss - jag var helt hyper! Go människa, den där alltså ... Dock har jag skrivit ner i min kalender att det är mycket viktigt att hämnas på henne, haha!

Zmarre, Zennif, Zvikkan, Zlemelie, Zmagda, Zmalin ... Z in my heart! ♥


Zoo, I will Z you later! Vi zez!

Suit Up-day

Det är klart att man måste följa facebooks lagar och klä sig i kavaj på Suit Up-day! Jag har nog aldrig sett så många ungdomar i kavaj på en och samma dag! Utom på studenten möjligen ... eller i Frankrike, där man var tvungen att ha helkostym en dag i veckan om man gick någon marknadsföringslinje, haha!


Världen var emot mig!

Två oturliga saker hände mig igår ...

1) För det första så satt jag i ett lärolandskap på Margretegärde idag morse och tänkte ladda min mobil. Precis när jag satte i kontakten i uttaget så slocknade alla lampor! Inga uttag fungerande! Det var lite läskigt! De andra bara kollade på mig och jag var helt "Aaaah, vad har jag gjort ?!" Lyckligtvis så började lamporna funka efter ett tag. Det var förmodligen bara väldigt, väldigt bra timing.

2) För det andra så gick jag och Emelie ner till Kampenhof idag för att ta bussen. Helt plötsligt så flyger ett stort löv rakt på mitt ansikte och snärtar till mig!

Emelie skrattade som en galning båda gångerna. Jag var mest chockad/skärrad, men nu i efterhand kan jag ju skratta, haha!


Tips: god och nyttig frukost!

Jag käkar gröt till frukost precis varenda morgon. I början var det superäckligt, men nu gillar jag det! Beroende på vad jag är på för humör och vad vi har hemma, så har jag olika toppings på gröten: oftast äpplemos, banan, russin eller äpplebitar. Alltid med kanel ovanpå. Dagens tips är äpplebitar med frön på!

Havregrynsgröt med äpplebitar och frön
Häll 1 dl havregryn i en tallrik
Häll på 2 dl vatten
Värm i mikron full värme i 1-2 min (beroende på vad du har för mikro)
Skär ett äpple i bitar och lägg på
In i mikron igen lite kort för att värma äpplebitarna
Häll på frön, t.ex. linfrön, solrosfrön och pumpakärnor
Strö över kanel
Häll på lite mjölk om du känner för det (jag gillar att äta den torr!)

Voilà! Nyttig och god frukost! Det är trots allt dagens viktigaste måltid, you know!


Always make me laugh!


Une petite pensée

Tu me manques. Beaucoup. Tout me manque. La langue, le paysage, la famille. D'être quelqu'un spéciale. La norritre, j'ai l'adoré. Particulièrement les desserts, haha! Je voudrais revenir. Bien sûr, je veut vivre ma vie ici, en Suède, pendant quelques mois, mais ... Je veut apprendre! On apprend plus si on habite à la pays. Habiter en France - c'est une pensée très formidable! Ou ... non, je ne sais pas. Tout me confond.


Moi ♥ internationellt!

Igår var det fikatime - så väldigt svenskt - på eftermiddagen med några svenska tjejer och dessutom en inte-så-svensk spanjor! Det är något internationellt projekt som pågår på skolan där lite folk från olika länder deltar. Vi fick träffa David igår och han var jättetrevlig! Han tyckte det var otroligt kallt i Sverige, haha. 

Åter igen så inser jag hur mycket jag älskar språk och olika kulturer. Jag märkte det under franskautbytet och igen igår. Om jag väljer mellan att umgås med kompisar en eftermiddag eller plugga en eftermiddag, när jag har ett stort prov nästa dag, så väljer jag alltid att plugga. Jag gör det för min egen skull, för att jag vill att det ska gå bra.

Det enda som är viktigare för mig än skolan, det är sådana här saker. Lära mig mer om hur det är i ett annat land och lära ut hur det är här. Det är otroligt hur mycket jag älskar det. Jag vill verkligen, verkligen, verkligen jobba med sånt här. Frågan är vad man utbildar sig till då ...? Allt känns ibland så avlägset och omöjligt.
Moi ♥ internationellt! 


Mini-helg!

... och så blev det plötsligt ytterligare en dag ledigt! Jag skulle ha haft fyra lektioner och slutat sent, men två lärare var sjuka. Då skulle vi ha en lektion soooom vi lyckades prata bort oss med läraren. Himla lyx, jag älskar mitt program!

En sovmorgon satt fint

Det är himla skönt att vara ledig idag alltså. Jag älskar den där "varannan tisdagen" som vi har i våran klass, när hälften åker till Nordens Ark och den andra hälften har hemstudiedag. På schemat idag har det hittills stått "Biologi - lavar", men det känns som att jag börjar bli klar med det nu. Jag var ute en liten stund till idag och kollade in fina träd och deras mer eller mindre existerande lavar. Efter lite mer plugg ska jag ta bussen in till stan och fika med några kompisar och en spanjor. Det ska bli spännande! 

Skogen ... Ibland tycker jag om att bo på landet!

Påpälsrad och redo för kyla

Det var rätt kallt när jag var ute och sprang idag, men som tur är hade jag klätt på mig varmt! Det gick faktiskt riktigt grymt idag - det var härligt att något positivt hände idag eftersom jag har varit på lite halvdant humör fram tills nu. Jag kände verkligen hur bra min kondition blivit jämfört med förut. Hade massa ork kvar när jag kom i mål! Dessutom var det lite halvmysigt att springa i mörkret ^^


ManchesterJag känner mig väldigt proper idag, därför jag har nämligen på mig en manchestertröja. Det trodde jag aldrig att jag skulle ta på mig, för jag hatar egentligen manchester. Dock var den här skjortan så väldigt skön och dessutom rätt snygg. Så det här får bli ett undantag till min vanliga regel.

Fotopromenad i höstens vardag

Efter att jag kollat in när syrran och Magda sjöng i kyrkan med sin kör så stack jag och fröken Malin ut på fotopromenad i Hasselbacken! Delvis tog jag några kort på lavar också, eftersom jag inte riktigt var klar med den men mestadels tog jag en massa kort på solstrålen Malin. Vi hade massor av skoj (som vanligt) och tog massor av fina bilder!


Vacker musik

Jag har lyssnat på fin sång i kyrkan idag. Den smilande flickan som kollar in i kameran är min fina syster som sjöng supervackert i kyrkan idag! Alla sjöng skitbra!


Me ♥ tumblr images

Jag älskar bilderna på tumblr. Fulla av färg, skönhet och visdom. När man ser dem kan man drömma sig bort, låtsas att man är någon annan någon annanstans, på ett nytt spännande ställe ... 


Skogsmänniska

Efter att jag hade skrivit klart mitt engelska tal om Frankrike och tränat lite kondition så begav jag mig ut i skogen för att undersöka lavar! Bara för att det är så intressant !!! Haha, vad rolig jag är. Nej, därför att vi har fått i biologiläxa att undersöka lavar för att sedan skriva en labrapport. Det var lite mysigt att gå i skogen ^^ Skogen är fin! Tur att kameran var med!


Det ballar ur!

Jag måste bara göra reklam för en sjuk grym blogg, som heter watchdown.blogg.se! Den drivs av syrran och hennes klasskompis, Eve & Verra, två gymnasieettor som nyss fått datorer i skolan och nördar photoshop på lektionerna. Förutom det, hittar de på allt möjligt galet och bloggar om det. Min favoritdel är när de skriver små meddelanden till varandra i bloggen om sånt som den andra har bloggat om - så roligt, haha! Kolla in deras blogg!


Otur i provrummen

Jag hade verkligen inte tur i H&M-provrummen på Torp efter skolan igår. Först gick jag och Julia in i provrum bredvid varandra och sedan bad Julia mig att komma in och kolla på ett klädesplagg på henne. Under tiden som jag var inne där så gick någon annan in i mitt provrum! Där jag hade alla mina grejer, bland annat plånbok! Julia sa "Oj, hoppas att ingen stjäl dina pengar!" högt och jag fick värsta bitchblicken när tjejen kom ut. Jisses ... men mina pengar blev inte stulna, i alla fall! 

SEDAN insåg jag en stund senare inne på Lindex när jag hade armarna fulla av kläder som jag skulle prova, att jag hade glömt min handväska inne på H&M! Med plånbok och annat! Jag hängde upp kläderna på närmaste hyllorna och gick det fortaste jag kunde utan att faktiskt springa till H&M-provrummet. Där väskan inte fanns! Min sista chans var kassorna, och lyckligtvis hade de fått in den. Pengarna fanns till och med kvar den här gången med. Pieuw ... !

Jag hade stora planer på vad jag skulle köpa, meeeen ... jag inhandlade endast cerat och tuggummi. Man skulle bara ha haft lite mer pengar. Tänk om man var rik ... Nåväl. Jag har i alla fall kvar mina 200 kr som låg i plånboken, haha!

Det är jobbigt att vara ambitiös

Usch, jag låg och drog mig i sängen ett bra tag förut, för att jag verkligen inte ville börja med läxorna. Jag myste ihop under täcket, vände mig åt ena hållet och suckade. Sedan vände jag mig åt andra hållet - och suckade. Sedan vände jag mig ... Ja, budskapet går fram hoppas jag. NU ska jag faktiskt sätta igång. Jag har en rolig helg framför mig som stavas P-L-U-G-G.

Mest inspirerad på natten


Det är ju så bra ...!

Nördar Vampire Diaries genom att kolla på det senaste avsnittet som kom ut i USA igår. Åh, det är ju så bra! Vill se nästa nu, nu och nu!


800 ärtor

Jag har lite svårt att greppa att det är helg. När jag sa "Hejdå, trevlig helg!" till klasskompisarna tänkte jag först: "Men shit, vad dum jag är - det är ju torsdag!" Sedan kom jag på att det faktiskt var fredag. Så där gjorde jag bara bort mig i mitt huvud, rolig omväxling, haha.

Det var superkul att labba med ärtor på biologin idag. Jag och Emelie lade upp ett random antal okokta ärtor i en bägare och när vi skulle räkna dem blev det 800 stycken - precis! Det är skills. Oj, ursäkta: skillz.

Just nu sitter jag på KU medan de andra ser på fotbollsmatch på TV:n, Sverige mot Finland, och skriker till då och då. 4 personer sitter och stirrar in i datorskärmar - bland andra jag! Snart ska jag hem och bara njuta av att det är helg. Det vill säga att INTE ge skolan en enda tanke.

Kanske är dags för ...


Dagens misstag

Jag pratade med min kära vän Julia i telefon förut. Då hade jag i hörlurarna så jag satt och pillade lite med mobilen genom att dra fingret över skärmen. Sedan råkade jag klicka på "Avsluta" och Julias röst försvann. Jag blev helt chockad. Strax ringde det igen och jag svarade lite oskyldigt:
"Oj, vad hände?"
Julia: "DU KLICKADE MIG, DIN JÄVEL!"
Jag: "Förlåt!!!"

Tidigare i samtalet hade hon ställt in våra planer inför imorn så nu kom hon med kommentaren:
"Nu känner jag mig inte alls som en dålig vän längre!"
Haha, woops!

Tagga styrketräning!

Hemmagymmet är det närmaste och mest lättåtkomliga ... Nu skruvar jag upp volymen på datorn, slår på mina favoritpep-låtar och kör styrketräning! Man blir alltid så pigg och glad (samtidigt som kroppen är skittrött) efteråt!


Filosofiskt

Det här är första dagen
på tre dagar
som jag tar med mig datorn till skolan
Jag känner mig inte så beroende av den längre
som jag var under hela första året av gymnasiet
Nu till exempel,
så har vi haft håltimma i nästan två timmar
bara de sista 20 minuterna sitter jag vid datorn

Äntligen är den här veckans tre prov klara
Matteprovet var helt okej
samtidigt som det gjorde min hjärna luddig
Nu ska jag ha kemi
På den här regniga dagen

HöstEftersom jag frös så mycket igår - dels inne i klassrummen på Östrabo och dels ute i naturen när vi var på biologi exkursion - så tänkte jag imorse "idag ska jag minsann inte frysa"! Varm kofta och halsduk byltades på, så nu är jag minsann varm. Det märks att det är höst nu, och inte bara på de färgglada löven.

Det är nu som man ska slå på mysfaktor 100 och koka lite te, slå sig ner i en mjuk soffa och se på en go film! Om man inte har någon bra film kan man vira in sig i en filt, sätta sig på altanen och prata med syrran, eller skriva något konstnärligt. Fotbad och ansiktsmaskar är också typiskt "höstigt". En synonym till höst borde i alla fall vara "mys"!

"Stämpling på den!"

Veronika: "Har du lagt av med träningen helt nu eller?"
Jag: "Nej! Jag är bara så trött och har så mycket läxor."
Veronika: "Det kan vara ett tecken på att du äter för lite salt."
Jag: ".... HAHAHHAHAH."

Dagen efter-firande

Det stinker av kanel i korridoren på Östrabo och plötsligt ligger det små orange drickpaket överallt ... Gratis utdelning av kanelbullar och festisar i skolan! Alla blir tydligen höga på sockret också och sitter och fnissar. Jag tog en uppfriskande apelsindicka ... Livet är härligt!

Positiv förändring

Jag förstår inte vad det är med mig. Under den senaste tiden har jag bara satt mig och pluggat automatiskt. Utan minsta motstånd! Förut brukade jag alltid "jag ska bara göra det här först" och liknande. Jag måste ha funnit någon slags ro i mitt nya sätt att sitta i köket och plugga. Eller så måste jag bara ha insett att jag är tvungen att plugga och att det är bättre att ha det gjort. Det är jättebra egentligen!

Jag har prioriterat om lite bättre. Ända sedan facebook blev så där jobbigt lockar det inte ens så mycket att gå in där ... Och när jag ändå måste plugga, så varför inte fortsätta och hoppa över den där facebook-pausen mitt i läxläsningen, som jag skulle ha tagit för några veckor sedan? Jag börjar bli vuxen! Ja, det är ju bara 3 månader, 10 dagar och 2 timmar kvar enligt min nedräkning till höger i menyn ... ;)

Var det någon som sa "kanelbulle"?

När jag spatserade längs Kungsgatan i eftermiddags, kunde jag inte undgå att missa ett antal skyltar ... Glöm inte att det är kanelbullens dag idag! Jag undrar hur många som faktiskt har ätit kanelbullar idag ...? Jag har då inte gjort det (även om det hade varit gott!)


Som en riktig naturare

Jag kände mig verkligen som en riktig naturare när jag idag kom till skolan iklädd stövlar och regnjacka. Efter en långsam kemilektion och ett snabbt fysikprov (som gick rätt bra) på morgonen, så bar det av mot Stenungsund. Där ringmärkte vi i klassen fåglar och blev allmänt mer utbildade inom fågelområdet. Jag och Marianne roade oss med att döpa alla fåglar vi undersökte. Hubert, Albert, Lilla Kurt ♥ och min egen fågel som jag fick bära, sedan hålla och slutligen döpa till Musse! Hela eftermiddagen var ganska intressant ... Jag är i alla fall glad att jag tog stövlar för det var minsann lerigt!

Jag och söta lilla Musse! (Mycket finare namn än det siffernumret som han fick). Han andades jättefort och hjärtat gick i 200 km/h kändes det som.

Ser du ett mönster?


M (moturs) = mg * F1

Jag har tänkt på fysik ungefär 50% av dagen idag. Usch ... Fast det var lite roligt på lektionen idag, för vi fick spegla oss ganska mycket, haha! Vi jobbar med optik. Förutom det har jag tänkt på provet jag ska ha imorn och hur oförberedd jag är. Fast det känns bättre nu: jag och Marianne har löst en del tal tillsammans över hela dagen och nu känns det ganska bra! Tillräckligt bra för att jag ska gå och lägga mig med gott samvete!

Inne i lärarrummet, framför en gigantisk spegel.
Vad kort jag ser ut.
Och vad gör jag med den där linjalen egentligen ...?

Ett citat som är FÖR sant

"Grattis, du har gjort som alla andra tonåringar på denna jord: kärat ner dig fullständigt i någon som inte känner samma sak för dig."
Julia Hollertz, till Personen Utan Namn

Den fysikaliska färgen av fysik

Ända sedan klockan 2 har jag suttit med läxorna. Med en matpaus och en kort promenadpaus. Totalt satt jag med läxorna i 6 timmar. SEX FÖRBANNADE TIMMAR! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över att jag fortfarande inte fattar fysiken och har prov på det i övermorgon.

Suck ... Ibland känns det som man bara vill springa in i skogen och aldrig komma tillbaka. Okej, det var lite överdramatiskt. Men ibland känns det som att jag bara vill hoppa av natur och byta till en annan linje. När alla läxor begraver en. Sedan, när man är klar med läxorna, känns det plötsligt roligt att gå natur igen.

Jag är bara begravd i en svacka just nu, i pluggandets ständiga berg- och dalbana. Snart kommer det nog ett gupp där jag återuppstår ur min grav. Tills dess får jag vara stark och sitta ytterligare några timmar imorgon med fysiken ...

Orientering igen!

Man skulle kunna tro att jag tog sovmorgon idag, eftersom det är söndag, men nix! Jag gick upp vid sju för att käka frukost, göra mig i ordning och sedan åka på orienteringstävling! Efter orienteringen i skolan i onsdags var jag visserligen lite mör och helt utmattad, men jag tyckte i alla fall att det var kul. Då tänkte jag att det kanske skulle kunna vara roligt att istället för att ta en springtur som motion, så varför inte en orienteringstur?Det är härligt att orientera! Man får vara ute i skogen, motionera, använda hjärnan och samtidigt känna stämningen som bara existerar på orienteringstävlingar. Jag har kommit på att det finns en massa dofter som "luktar orientering", t.ex. nyklippt gräs eller lukten som finns tidigt på morgonen utomhus nära skogen, när naturen är lite fuktig. Jag kände en av dem idag! 


Jag tog en svårare bana än vad jag är vanligt, och så sprang pappa med mig som coach. Tävlingen var på Vargön och hette Vargsöndan. Min klass var Öppen Motion 7, svårighetsgrad svart, med en bana på 3 km fågelvägen. Dock blev det en längre sträcka att springa eftersom vi bommade (sprang fel) ett par gånger. Fast det gick fint ändå, jag blev godkänd! Härligt!


Girls' night

Igår kväll var det dags för TJEJKVÄLL! Åh, vad jag älskar't! Vi sex tjejer babblade och käkade hela kvällen innan vi så småningom somnade på spridda ställen i lägenheten. Det var menat som en filmkväll men efter halva filmen (som bara 3 personer kollade på) övergavs den för att sova istället. Dessutom kom den igång sent för vi hade hela tiden något annat för oss som att prata (prata, prata ...) och spela Wordfeud på mobilerna, haha.

När jag vaknade imorse var jag i en dröm, som sakta började försvinna medan jag väcktes. Då tänkte jag "När jag öppnar ögonen kommer jag att se mitt ... Vänta lite nu, jag är ju inte hemma!" så jag föreställde mig mitt rum och fick se något helt annat. Rätt skoj. Innan vi hade en supermysig frukost allihop så låg vi tysta i våra sängar på morgonen och spelade/chattade på Wordfeud! Gulligt ... I love my girls!RSS 2.0