Vi ska bli förevigade


Alla blev snygga på skolkortet ... utom lilla smurfen! Nej, men snart har vi skolkort och seriöst, mitt hår var platt imorse men nu är det riktigt "mähä" som en Färgelandabo skulle säga. Hoppas vi får lite tid att fixa iordninig oss först, jag behöver max 1 minut. Först är det dock dags för en timmes biologi!

Vardagsunderhållning

Idag fick jag leka mattelärare och skriva på tavlan! Kolla in mitt mästervärk nedan bara. Det blev lite bättre när jag fick en bättre penna, men rakt och snyggt är det ju hela tiden i alla fall - haha!


Det var kul att ha franska idag, efter en vecka utan det, sedan jag kom tillbaka från Frankrike. Jag har saknat det lite, märkte jag. Dessutom var det roligt att träffa Vous igen! (Eller Katarina, som vissa okunniga kallar henne) Det var så kul, för jag och Marianne tog upp våra kalendrar och visade att vi hade varsin bild på alla i franskautbytet där - och då tog Vous upp sin bok och visade ...


... en val! Åh, jag skrattade som en galning! Vilken underbart go människa!

Några minnen från Frankrike ...

Fêtes du Roi de l'Oiseau: Medeltideltida festival


Utflykt till Lyon

Matlagning och sedan uppätning på en fransk kockskola

Besök hos de lokala försäljarna i Monistrol

Avslutningsfest

Lunch i matsalen

Ett tårfyllt farväl av en fantastisk grupp! ♥

Precis som alla andra

Den bästa delen av kvällen har spenderats åt att sitta vid köksbordet och plugga. Jag hade en mindre aha-upplevelse om kemi, som jag är ganska säker på att jag redan har haft förut. Men, aha-upplevelse som aha-upplevelse säger jag och är glad över dem jag får!

Även laddade jag ner det populära spelet Wordfeud på mobilen och avbröt pluggandet regelbundet för att spela. Tyvärr förlorade jag mot syrran... Pinsamt. Haha nej, jag skojar bara, det var en bra match! Nu ska jag lägga ner mobilen (som jag skriver från nu) och sedan lägga mig själv till sängs. God natt!

Blöt, lerig & lycklig

Idag var dagen som många gymnasietvåor fruktade, nämligen det ohyggliga, omtalade, skräckingivande ... (trumvirvel!)
ORIENTERINGSPROVET !!!

Själv hade jag inte alls så mycket emot det: jag såg till och med lite fram emot det. Inte själva prov-grejen, men att få orientera igen! Det var så svårt att bestämma mig om jag skulle ta VG- eller MVG-banan, men till slut bestämde jag och Marianne oss för att slå på stort och köra MVG.

Så många vattenpölar, buskar och snår har jag nog aldrig försökt ta mig genom förut! Banan var kanske mellan 6-8 km lång - puh. Den svåraste kontrollen (nr 20) hade vi aldrig hittat om vi inte lagt kompasskurs! Vi försökte lägga kompasskurs mot en stig på väg till kontrollen, men på något underligt sätt hittade vi rakt fram till kontrollen, haha. Shit, vilket bra humör vi var på efter det! Och vi klarade banan! Nu värker fötter och ben av några skrapsår, nån bula och allmän uttmattning, men jag är så himla GLAD!

Med gemensamma krafter fixade vi det, jag och Marianne! ♥

O-ringen 2007. Jag hade samma jacka ute i skogen idag, som jag hade då!

Eld i baken!

Det var härligt gött att nyss genomföra första träningspasset på två veckor! Allt kändes skitbra, jag är ju uppe i min "toppform" nu, haha. När man tränar ett långt tag, sedan håller ett uppehåll (som jag hade under min sjukperiod + Frankrikeresan) och börjar träna igen kommer man in i sin toppform, sägs det.

Mina ben ville verkligen springa snabbare än vad min andning ville. Orken tog aldrig slut! Det enda som hindrade mig var min astma och att det väldigt fort blev mörkt. Jag skulle ha tagit lite mer astmamedicin innan jag stack ut tror jag ... Men jag var i alla fall duktig och hade reflexer på mig!


Höstmorgon

Jag och Veronika kände för att fota lite grann imorse, när vi var på väg till skolan. Hela morgonen var jag som en zombie, så det kändes lite konstigt att försöka le.Gött att mentortiden blev inställd på morgonen, så att vi bara kunde ta det lugnt den första halvtimman. Sedan hade vi mattelaboration (jag vet, knäppt!). Vi tog tid på cyklister och jag fick vara protokollinnehavare som sprang fram och tillbaka - fast när jag tog på mig jobbet trodde jag att jag skulle få sitta still ...

Dock får jag faktiskt erkänna att det var lite skönt med en morgonpromenad. Medan det nästan var sommar kvar i Frankrike så har det hunnit blivit höst här i Sverige. Fina färger börjar smyga sig på!


Lev idagJag har nyss fyllt i min bok Mina resor, för allra första gången. Den första resan av många som kommer hamna i den boken, hoppas jag. Hela min säng, soffa och mitt golv var fullt av minnen från veckan som gått. Jag sköt hela tiden upp städningen, för jag var nog rädd att om jag plockade undan allting skulle det kännas som att allt var över ...

Jag måste intala mig att det faktiskt ÄR över och att det inte är hela världen. Det är inte bra att leva i det förflutna, men jag är så rädd för att glömma allting. Jag vill minnas och spara precis allt. Jag ska vara glad åt alla roliga stunder jag fick och se fram emot nya i fortsättningen. Mitt liv fortsätter, och det är något som jag inte vill missa.


Love between sisters

När Veronika kom hem från sin läger i eftermiddags träffades vi äntligen igen efter över en vecka! Kramkalas! Vi tyckte så synd om oss själva för att vi hade varit ifrån varandra så länge så vi tröstade oss med var sin klubba och att mysa ihop i sängen och utbyta historier om allt som vi missat under vår tid isär. Kärlek ♥


La France 2011: Lördag

På lördagen gick vi upp vid halv tio och åt frukost: baguett med björnbärssylt och en croissant. Sedan fick jag låna kläder av Laurine och åka fyrhjuling! Jag åkte bakom Laurines pappa och Laurine åkte bakom hennes bror på motorcykel. Terrängen var svår, men det var superkul och fantastisk utsikt (som överallt i Frankrike).

Hennes familj var så himla trevlig! Vi pratade mest på franska (fast lite engelska gick inte att undvikas) och förstod varandra bra ändå. Till lunch kom hennes mormor och morfar, som inte pratade engelska men var jättesnälla i alla fall och pratade långsam franska med mig.

På eftermiddagen kom mer besök: Laurines moster, mosters man, kusiner, pojkvän och två kompisar. Hon har en urgullig 5-årig kusin som till och med han gjorde bisous (kindpussar)! Laurine viskade något till honom och då sa han: "Bienvenue en France" = Välkommen till Frankrike. SÅ GULLIGT!

Det var lite svårt att komma igång med pratet med hennes kompisar i början för vi var väl alla lite blyga, men sedan gick det jättebra och vi pratade massor. Speciellt Tina, hon blev jätteivrig och alla skrattade! Alla Laurines kompisar var härliga!

Natacha, me and Tina!

Huset var stort, färgglatt och fint Konstigt bara att toaletten var i ett rum och handfaten och duschen i ett annat ... Tydligen ganska vanligt där borta!

På kvällen var det fest och jag fick träffa alla svenskar igen! Det kändes lite som att pusta ut när man fick prata svenska igen efter så mycket franska och engelska när man var tvungen att tänka så mycket, haha! 


La France 2011: Fredag

Jag hade jättesvårt att somna på torsdagskvällen för att jag var så taggad inför resan, men till slut slumrade jag till och vaknade sedan vid 05.00 på fredag morgon! Inne i stan stod en hel hög med ungdomar och darrade av kyla tills bussen kom och körde oss till Landvetters flygplats.

Eftersom jag aldrig flugit förut var jag mycket exalterad inför detta! Det var spännande att äntligen se hur allt går till. Jag älskade starten mest: när det kändes som att man sögs in i sätet och sedan lyfte. Jag var så glad att jag skrattade ända tills vi var uppe i luften. Då kollade jag ut genom fönstret på marken långt där nere. Sedan vände jag mig om och pratade lite med Magda, och när jag kollade tillbaka ut såg man bara blått och jag utbrast: "Magda, det är jättegalet! Det finns ingen mark!" Nybörjarstämpel på den kommentaren, haha!I had a really hard time falling asleep on the Thursday evening because I was so excited for the trip, but in the end I did fall asleep and then woke up at 05.00 on Friday morning! In the city, there was a whole bunch of youths shivering with cold up until the bus came and drove us to Landvetter airport.

Due to the fact that I have never flown before, I was very excited about this! It was thrilling to finally see how everything happens. I loved the start the most: when it felt like you were sucked into the seat and then took off. I was so happy that I laughed until we were up in the air. Then I looked out of the window on the ground far below. After, I turned around at talked to Magda, and when I looked back out, all I could se was blue and I exclaimed: "Magda, it's so crazy! There is no ground!" Beginners stamp on that comment, haha! 


Vi mellanlandade på flygplatsen i Bryssel, där vi hade massa skoj. Flygplatsen var så gigantiskt lång att det fanns rullband som man kunde gå på för att det skulle gå fortare att transportera sig fram och tillbaka. Där hittade vi på en del bus ... Det fanns också en massa affärer och matställen att undersöka!We landed on the airport in Brussel, where we had loads of fun. The airport was so giganticaly long that there were rolling tapes that you could walk on to be able to transport yourself forward and back more quickly. There, we did some mischeifs ... There were also lots of stores and food places to investigate!


När vi slutligen landade i Frankrike efter ännu ett flyg, var det SÅ VARMT! Vi svenskar som hade långa byxor och jackor slängde av oss det vi kunde så fort som möjligt. Det var över 20°C och vi hade lämnat ett mycket kallare Sverige på morgonen. Vi satte oss i en lika varm buss och for iväg mot Monistrol-sur-Loire för att träffa våra efterlängtade fransmän!When we finally landed in France after another flight, it was SO HOT! Us Swedish people, wearing long pants and jackets, threw off what we could as soon as possible. It was above 20°C and we had left a far colde Sweden behind us in the morning. We sat down in an equally warm bus and parted for Monistrol-sur-Loire to meet our longed-for French people!

(Bilden ovanför/picture above by Linus Valberg)

Det var ett långt kramkalas när vi kom fram till skolan och alla var glada! Det kändes som att ingen tid alls hade passerat! Det var underbart att träffa dem, och speciellt Laurine, igen. Alla hälsade på alla framför deras skola där både den svenska och den franska flaggan var hissad i topp. Efter ett tag började alla dra sig hemåt och jag fick träffa Laurines supertrevliga familj! Vi åkte hem till hennes stora, fina hus och jag fick äta min första franska måltid: trerätters! Kändes rätt underligt kan jag säga - men skitbra i alla fall!There was a long hugging party when we arrived at the school and everybody was happy! It felt like no time had passed at all! It was wonderful to see them, and specially Laurine, again. Everybody said hello to everybody in front of their school where both the Swedish and the French flag were hoisted at the top. After a while people started leaving and I got to meet Laurines supernice family! We went to her big, beautiful house and I had my first French meal: three courses! It felt pretty weird I can say - but awesome anyway!


Då var man lite längre upp på kartan igen!

Jag här hemma! Igår natt kom jag hem sent, efter att ha rest i cirka 12 timmar för att komma hem. Avskedet igår vid lunch var tårfyllt. Eller avskedena, kanske jag ska säga. Först grät jag när jag sa hejdå till hennes mamma på morgonen och sedan grät jag när jag sa hejdå till hennes pappa när han släppte av oss vid skolan. Det var lite pinsamt att gå in på Laurines mattelektion med rödgråtna ögon ...

Sedan var allt helt okej tills vi skulle säga hej då till allihopa. Alla trodde att jag skulle börja böla först eftersom jag var först i Sverige, men så blev det inte! Jag kramades och ett tag trodde jag att jag skulle klara mig ... tills jag skulle säga hejdå till Laurine. Usch, jag började gråta förut när jag tänkte på det! Jag berättade för henne att hon alltid kommer att finnas i min familj och att hon får komma till Sverige precis när hon vill! Saknar henne ♥

Saker som gör mig glad (10): Busighet

Ibland blir man på sådär supergott humör när man känner att allt bara är frid och fröjd. Då smyger sig lekfullheten upp inom en, speciellt när man är runt sina härligaste kompisar. Plötsligt har man vänt upp och ner på Sprite-flaskan ovanför någons huvud, springer runt och ropar "UNDERBART!" i solskenet eller placerar olika sorters sötsaker där de normalt vis inte brukar vara: som i hår eller på näsor. När jag är lite så där lurig-busig-sprallig - då kan du vara säker på att jag är riktigt glad!Och med de orden avslutar jag min lista på 10 saker som gör mig glad!
Vilken gör dig gladast: resor, skratt, sommar, vänner, god mat, fransmän, att gå på bio, fotografera, träna eller busighet? Eller är min lista helt åt skogen? ;)

Saker som gör mig glad (9): Träna

Det är svårt att förklara, men när man verkligen VILL träna, då finns det inget bättre än att till exempel snöra på sig skorna och ta sig en springtur eller att dansa loss till hög musik! Man blir så nöjd efter att man har tränat - då känns det helt okej att kosta sig på en liten godsak, hihi. Min hemkunskapslärare sa alltid: "Man tränar för att kunna äta gott!"

Saker som gör mig glad (8): FotograferaEtt tillfälle när jag blir riktigt nöjd med mig själv är när jag tar en bra bild! Jag älskar att fota i fotostudion eller ute i naturen. Bilderna ovan är alla tagna den här sommaren och är några av mina favoriter. Jag älskar färger, former och leenden i massor!

Saker som gör mig glad (7): Gå på bio

Lukten av popcorn som sticker i näsan, ett mörkt rum och en sprillans ny film på gång: jag älskar bio! Hela känslan är underbar, speciellt om man har gått och längtat till filmen i månader (eller år!) som jag har/hade till filmerna Harry Potter och Twilight! Det är bara runt 2 månader kvar till Breaking Dawn nu - som kommer bli EPISK! För tillfället skulle jag inte ha något emot att se Smurfarna på bio - det sorgliga är att den bara går på svenska här och jag måste åka till Göteborg om jag vill se den på engelska ... Jag får fokusera på Breaking Dawn istället!

Saker som gör mig glad (6): FransmänOkej, jag kanske är lite partisk eftersom jag bara har träffat en handfull med fransmän, men de var så sjukt roliga! När jag umgicks med dem var jag glad i stort sett 100 % av tiden. Speciellt kul var när vi lärde varandra språket: fransmän som snackar svenska är mycket roande! Eftersom det här är ett tidsinställt inlägg och jag egentligen inte åker förrän på fredag, så hoppas jag att vid den här tiden när inlägget publiceras så har jag grymt kul med fransmännen igen!

Saker som gör mig glad (5): God matÅh, mat. Min vän och fiende. För någon som försöker hålla sig hälsosam är för mycket av det goda inte bra, men i små doser är det perfekt så jag väljer att ta med det som en "glad-sak" i alla fall. Därför jag blir faktiskt glad av mat. Vet ni den där härliga doften av nybakt bröd som skvallrar om att det snart är supergod mat på gång? Den är bara toppen av isberget - jag älskar att äta. Det är farligt, men om man har en bra relation till mat så kan det vara något av det bästa i livet!

Saker som gör mig glad (4): VännerVänner. Behöver jag säga mer? De finns där när man är på dåligt humör, de har så sjukt kass humor som alltid får en att skratta och livet känns så grymt härligt när man umgås med dem - VÄNNER ÄR BÄST!

Vi har landat!

Now I am in France and it is wonderful! I can't write in Swedish because the keyboard here is very strange. I have never written this slowly, haha. The trip was long, but it was fun to fly! I laughed through the whole start! It was wonderful to meet everybody again. Laurine and her family are so nice and welcoming! This will be a gorgeous week!
A tout à l'heure!

Saker som gör mig glad (3): SommarFinns det en härligare årstid än sommar? Inte enligt mig i alla fall. Visst kan våren, hösten och vintern ha sina mysiga stunder ibland, men inget går upp mot sol, värme och ledighet! Jag har haft en riktigt bra sommar i år, med många roliga dagar med kompisar och släkt - även om jag har jobbat en del i år.

Årets bästa sommarminne är helt klart när jag åkte till Grebbestad med Malin, Magda och Veronika! Det var fantastiskt underbart att bo i en egen lägenhet ett par dagar och göra vad man ville när man ville. När jag tänker tillbaka på resan faller min första tanke på när vi satt på taket utanför altanen, spelade kort och Magda och Malin käkade en massa nudlar! En grym semester!

Galet rastlös!

Nu har jag gått min allra sista lektion innan franskautbytet! Alltså, jag är uppe i varv, för imorgon så händer det som jag har längtat till i nästan ett år. Ända sedan jag fick höra talas om utbytet förra hösten så var jag helt övertygad om att jag ville vara med i det.

Först blev jag entusiastisk åt att skriva min ansökan.
Sedan åt att jag blev antagen.
Sedan åt att jag fick reda på att Laurine var min utbytesstudent.
Sedan åt att de kom hit i maj.
Men NU.
Nu händer det.
Nu åker vi DIT.
Till FRANKRIKE.

Jag får liksom inte in det i huvudet. Eller jo, jag får det eftersom jag är väldigt medveten om att vi åker till Frankrike imorn. Eller ... ja, jag vet inte. BARA SE! Jag är helt virrig av uppspelthet! (Om det är ett ord ...)


Har jag packat allt? Har jag inte packat allt? Borde jag packa det här? Borde jag inte packa det där? Frågorna bara snurrar. Jag är helt rastlös och vet inte vad jag ska göra. Plugga kan jag absolut inte göra, det skulle jag aldrig få någon ro till. Jag kan inte obsessa mer över packningen nu, för då får jag ett mentalt breakdown. Vad ska jag göra?! Jag får hitta på något, jag kan ju inte sitta här och terrorisera tangentbordet hela dagen ...! Iiiiiih, jag är så GLAD!

Sämsta humorn någonsin

Jag måste vara galet barnslig som tycker att den här filmen är rolig!!! 


Saker som gör mig glad (2): SkrattDet finns nästan inte något annat som är så oemotståndligt som när någon skrattar! Det smittar av sig! Så klart att man blir glad av skratt! Speciellt när någon skrattar på ett roligt sätt: fnissar upprepat eller grymtar till - så där charmigt. (Några av mina kompisar kommer förstå att det är dem jag syftar på!) Skratt är grymt skoj!

Ögonlocken blir tyngre ... och tyngre ...

Hostmedicinen som jag fortfarande tar gör mig sömnig. Jag såg nog helt utmattad ut under mentortiden och matten. För tillfället sitter jag i Agnebergsbiblioteket och funderar på att stänga igen datorn för att använda den som kudde. Nu har jag håltimma i 3,5 timmar tills sista lektionen som är franska. Min sista lektion innan min resa till Frankrike är franska. Passande!

I Love You

Nu återvänder jag till skolan! Definitivt är jag på bättringsvägen nu, bara lite snuva och lite hosta kvar. Idag fick jag en riktigt bra start på morgonen genom att vakna till låten "I Love You" med Avril Lavigne - den är så fin och mysig! Låten spelas faktiskt i mina högtalare just nu. Ha en riktigt bra torsdag!

I Love You - Avril LavigneÅterhämtar mig

Det blev ytterligare en dag hemma, men det var ett svårt val. Jag vill vara hemma för att bli frisk (speciellt eftersom jag åker i övermorgon!) men jag vill inte missa så många lektioner när jag ändå ska vara borta en hel vecka. Det här känns kanske ändå bäst, för jag vill bli frisk. Min snuvighet, hostighet och trötthet består, men mitt onda i halsen har förvånansvärt nog försvunnit! Alltid något!

Mitt rum är ett bombnedslag. Det ligger kläder, papper, näsdukar, böcker och blandad packning lite överallt. Skrivbordet, soffan och kistan ligger gömda under lager av saker. Jag borde städa och packa klart, men just nu ligger jag i sängen och vilar medan jag lyssnar på Avril Lavignes senaste skiva. Städningen får vänta lite.


Saker som gör mig glad (1): ResorDen första saken som gör mig riktigt glad är resor! Jag älskar att se fram emot en resa, packa och planera, och sedan självklart att utföra själva resan. I mitt 17-åriga liv har jag inte gjort så många resor, men den bästa resan hittills har nog varit när jag åkte till Taizé, Frankrike. De 26 timmarna i buss var väl inte de bästa, men vi hade massor av skoj!

En av de roligaste grejerna från den resan var när vi var inne på McDonalds i Frankrike. Jag och två kompisar hade precis käkat och skulle gå ut, men vi stötte på ett problem när vi kom till dörrarna: det fanns inga handtag! Vi fattade inte hur vi skulle komma ut, och trodde att det var en dörr som man bara kunde gå in i restaurangen med. Till slut gick min kompis fram till en fransk tjej som jobbade där och sa:
"Excuse me, but how do you open the dörrar?" Hon pekade på dörren. Då skrattade tjejen och några andra där åt oss och gick sedan bort och tryckte upp dörren, inte drog. Vi blev rätt generade och när vi hade kommit ut skrattade vi som galningar!

Flyghjälp

Leighton om Packlista:
Tänk på att man inte får ha med sig vätskor på planet. Och att ha medicinen i originalförpackningen, annars tar dem den i säkerhetskontrollen. Tuggummi är bra att ha i handbaget också, för lufttrycksförändringen vid start och landning. Själv så får jag jätteont i öronen utan tuggummi. Ett absolut måste, skulle aldrig flyga utan.
Lycka till!Wow, supertack för tipset! Det ska jag verkligen ta till mig. Min flygerfarenhet känns lika med mindre än noll, så om någon annan också har bra råd så får ni gärna berätta dem för mig!

NYA BREAKING DAWN-TRAILERN ÄR UTE!


Packlista

Resväska

Handbagage

Medicin

Mat för resedagen

Presenter (kakor)

Systemkamera

Liten handduk

Min kamera

Badlakan

Mobil

Linser (+ extra)

Pengar

Glasögon

Pass

Tandborste + tandkräm

Bok

Hårborste, spännen, tofsar

Penna, block

Schampo, balsam

Försäkringslapp

Deodorant

Programmet

Smink

Laktostabletter

Nagelfil

Huvudvärkstabletter

Extra batteri till systemkameran

Solglasögon

Kamerabatteriladdare (min)

 

Extraminnen till kameror

 

Mobilladdare

 

USB-minne

 

Sminkborttagning

 

Kläder i massor!

 


Det där med solglasögon kanske bara är önsketänkande, men enligt yr.no så har det ibland visat 25°C och sol och ibland 15°C och regn ... Just nu visar den båda två. Man kanske borde packa både paraply och solglasögon? Jag får kolla närmare på torsdag kväll och eventuellt göra några sista-minuten ändringar. (Vilket jag är ganska säker på att jag kommer göra oavsett!)


Taggar Frankrike i videoblogg


Glad, le, skratta

Som de allra flesta vet är jag en ganska glad person. Jag tycker om att le och brukar skratta automatiskt. Men vad gör mig glad när jag är nere egentligen? Jag tänkte att eftersom jag åker till Frankrike om några dagar (!!!) och inte kommer att uppdatera bloggen varje dag, så gör jag 10 tidsinställda inlägg - ett per dag som berättar om något som gör mig glad! Jag tjuvstartar lite och börjar imorgon. Varje dag klockan 12.00 publiceras inläggen!


Historiaboken lär ut


Tekniska problem

Jag är nöjd med en kväll spenderad på att göra klart historia-läxan. Innan jag tvingade mig till att börja med den så gjorde jag en videoblogg där jag lyckades sporra mig själv positiv till att börja med läxorna. Av tekniska anledningar har jag inte lyckats ladda in videon i datorn, men det ska vi allt fixa imorn! Tills dess kan ni ju bara njuta av egobilderna som jag däremot lyckades få in! Kände mig rätt snygg idag, nämligen ... ^^


Sötsaker ♥

När jag kom hem från den här gråmulna måndagen i skolan kände jag en ljuvlig doft. Det hade varit kanelbullsbakning på gång hemma! Jag smakade på en liten - som så klart var supergod. Det var verkligen länge sedan jag åt hembakta kanelbullar. Varma dessutom. Det toppar verkligen köpta!Jag behövde det här som uppiggande faktor nu när jag ska sätta mig och dedikera tid åt skolarbete. Det är en del som måste göras innan Frankrikeutbytet på fredag - skönt att vi har handledningsdag imorn så att jag kan vara hemma och plugga!

HungrigUsch, jag börjar få ont i halsen - jag som kämpat så hårt för att låta bli. Det kanske är därför jag är så trött idag. Då kunde jag inte lika lätt ignorera att jag var så hungrig, så den här morgonen var jag tvungen att köpa en macka. Lika bra eftersom det är fisk till lunch idag. Den här dagen känns inte så bra, men jag ska försöka vara positiv i alla fall! Jag har ju mina klasskompisar till hjälp och dessutom har jag tanken på Frankrike på fredag som  uppmuntran!

Och nu fick vi också reda på att vi ska åka till Göteborg den 27 oktober för en naturvetenskapsdag på Chalmers! Det lät roligt. (Dessutom får vi gå på stan på eftermiddagen!)

Att kunna fotograferaJag har fått en plötsligt lust att börja fotografera igen. Det kan bero på att jag har börjat läsa två fotobloggar, nämligen Nevnarien och Linafoto. Det skulle vara grymt häftigt att vara så bra på att fotografera att man kunde jobba med det! Så skicklig kommer jag nog aldrig att bli, men det skulle vara kul att ta någon slags kurs och lära sig lite: jag är ju bara självlärd.

Därav skulle jag gärna vilja kunna photoshop också. Fotografisk Bild A låter som en rolig kurs - men det kommer aldrig att fungera med mina studier eftersom jag envist har bestämt mig för att läsa både Franska steg 5 och Engelska C. Jaja, man får väl ha drömmar ...

NÅGRA GRYMMA FOTON SOM JAG BARA KAN DRÖMMA OM ATT TA


Dagen i siffror

05.27 God morgon, Viktoria! Barnvaktsplikten kallar och säger "Dags att gå upp!". Lite tidigt, men vad gör det när man har mysiga barn med sig?

10.05 En liten promenad i skogen.


10.41 Kommer hem, bestämmer mig för att fota lite.


11.00 Datorn

11.22 Kan inte hålla mig längre, utan måste äta. Värsta goa söndagslunchen!


11.35 Fortsätter att dega framför datorn.

11.50 Börjar blogga.

12.10 Tänker att jag borde göra lite läxor.

12.11 Bestämmer att jag inte orkar börja än.

12.16 Publicerar inlägg.

Going jogging"Jogging is very beneficial. It's good for your legs and your feet. It's also very good for the ground. It makes it feel needed."

Vissa personer passar bara inte ihop *blink*

Jag hade inget att göra nyss, så jag bestämde mig för att kolla genom alla 561 taggade bilder av mig på facebook. Det var ganska underhållande! Massor av roliga, fula, fina och knäppa versioner av mig själv.


Man kan aldrig vara nog för säker

Ibland är det bra att försäkra sig om att allt är som man tror. Jag skulle nämligen jobba idag, så när det var tio minuter kvar och jag precis skulle gå ut genom dörren, tänkte jag att det kunde vara bra att dubbelkolla att jag hade haft rätt på tiden. Jag hade inga stora förväntningar dock, eftersom jag nästan aldrig brukar ta fel på tiden, men där fick jag! Min uppfattning var fel på en timme! Tur att jag kollade - annars hade det kunnat bli pinsamt ...

Istället stannade jag kvar hemma och började skriva på min packlista inför Frankrike om en vecka (!!!)

Kejsaren av Kina gillar inte te ...


Jag har fattat tycke för te på sistone. För några år sedan tyckte jag inte om några varma drycker alls, men sedan började jag dricka varm saft och nu gillar jag te (fast kaffe är fortfarande äckligt!). Dessutom är det supermysigt att dricka te i skolan på morgonen ...!

Ett supergott te är Icas ekologiska med smak av havthorn och skogsbär. Det är mitt personliga favoritte, förutom ett med såå god smak (caramel) som jag drack hos Magda en gång, men den tillverkas nog inte längre. Trist ... Det skulle vara kul att gå på teprovning någon gång, som det finns vin- och chokladprovning, du vet! Då skulle man kunna upptäcka nya goda tesorter. Tåls att tänka på ... ;)

Mysig nattmusik

The Saltwater Room - Owl CityEn kväll på KU

Hej helgen, äntligen ses vi igen! Fredagen var kort med tre totalt skilda ämnen (snackade rörelseverb i franskan, forntiden i historian och lavar i biologin ... vilken varierad utbildningar jag har!) och slutade redan vid tvåtiden. Efter det har jag varit på stan, mestadels på KU och umgåtts! Dega i sofforna i källaren - soft.

Frappino med jordgubbssmak - MUMS!

Bonjour tout le monde!God morgon från oss på Individuellt val: Franska steg 4! Jag är ganska pigg idag på grund av två anledningar:
  1. Jag steg upp klockan 6 idag för att cykla på motionscykeln i en halvtimme.
  2. Jag dricker glödhett te.
Här inne i klassrummet har läraren satt på lite mysig, fransk musik som förvånar varje person som kommer in i klassrummet. Det är ganska kul att se allas reaktioner: t.ex. kom Katarina nyss in just när musiken lät lite mystisk och hon blev riktigt förvånad! Just nu håller hon på och möblerar om i klassrummet.

Det är nice att vara ledare!

Idag kom jag ihåg hur kul det är att vara konfirmationsledare! Torsdagsgruppen var en liten mysig grupp på 7 konfirmander och ungefär lika många ledare. Det var riktigt go stämning och roligt att leka alla konfirmandlekar igen!

När konfirmanderna hade stuckit så var några ledare inne i Mikaelsgårdens musikrum och jag fick spela trummor, hihi. Jag kommeri håg lite från när vi lärde oss det i nian, men det skulle vara sjukt kul att kunna det riktigt bra. (Vilket instrument som helst skulle vara kul att kunna riktigt bra i och för sig ^^) När de andra spelade lät det otroooligt bra!The view of my windowDen här vackra synen mötte mig klockan 06.22 på morgonen. Den var ännu finare i verkligheten, men jag ville ändå föreviga det i en bild.

Förebild

Dagens hyllning går till min klasskompis Jennifer. Hon berättade en konstig sak för mig i fredags: att jag var en förebild för henne. Jag blev helt paff - men så klart grymt glad! Förebild, det känns helt sjukt att höra. Otroligt smickrande dock. När jag hör det känns som att jag ändå måste gjort något bra med mitt liv så här långt.


Från Jennifers blogg:Jennifer själv är en helt otrolig människa - någon att se upp till! Hon har rolig humor, vågar stå upp mot folk (bl.a. kemilärare!), är alltid en pålitlig vän, har en bra syn på livet och är allmänt fantastisk! En speciell sak med henne är att hon är spännande också. Man vet aldrig vad Jennifer hittar på eller ska säga näst. Definitivt en av de personer som jag gillar bäst i min omgivning. Kärlek på dig, Jennifer! ♥

10 000 steg

Man ska ta 10 000 steg per dag, enligt stegraknare.se. Det är cirka 6,5 till 7 km. En rejäl sträcka ändå. Idag hade jag på mig en stegräknare och jag kom upp i cirka 11 000 steg. Under de flesta av de här stegen bar jag (förutom min kroppsvikt) även med mig en tung ryggsäck innehållande min dator och en väska med idrottskläder i. Det blir ganska mycket press på mina stackars fötter!

Tänk hur mycket man utsätter sina fötter för varje dag. De arbetar och sliter och blir placerade i alla möjliga sorts skor, men man unnar mycket sällan tid och omsorg till sina fötter. Utom min syster, hon är mycket bra på att ta hand om sina fötter och tar regelbundet fotbad. Därför bestämde jag mig för att göra detsamma idag! Kokhett vatten som man får sänka ner sina ömma fötter i och bara njuta. Det kändes hur bra som helst efteråt.

Om ni vill ha tips på hur ni tar hand om er (t.ex. genom fotbad) kan ni kolla in min kompis Emmas blogg, där hon tipsar om hur man håller sig fräsch i höst!

Kämpa! Tryck! Knö!

Livet på ÖP är kämpigt ... Speciellt när vi är tvungna att bära gympakläder och allt annat från Agneberg till Östrabo och sedan knö in det i ett litet skåp som vi delar på tre personer! Då är det bra att sätta en lapp på skåpet "Varning för ras!" Haha, vi kan i alla fall skratta åt det!

Irina trycker allt vad hon har, precis som oss andra!

Nu är det över för i år ...Årets sommar är borta, gone, finito ... Det känns som att september inte har fört med sig något annat än regn och rusk: dags för höst!

Ä.N.T.L.I.G.E.N.K.L.A.R!

JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD FÖR JAG BLEV KLAR MED ALLA LÄXOR IDAG! Jag skrev en lista på allt jag skulle göra idag och jag fixade alltihop. Det tog i och för sig ganska många timmar och en full dos koncentration, men nu efteråt känns det underbart! Jag tror jag borde göra läxorna tidigt oftare - man blir ju helt överlycklig när man är klar ...

Tummen upp för att göra klart läxorna i tid!

Första tisdagen i skolan!

När jag kom till skolan på morgonen fick jag känslan av att flera i klassen verkade smått deppiga. Det kan bero på att det här var vår första tisdag med lektioner det här läsåret - jag själv var lite missnöjd med den tanken. Som tur var hade vi bara två lektioner och slutade 11.20. (Gymnasiet äger!)

Jag kan inte bestämma mig för om förmiddagen gick otroligt fort eller otroligt långsamt: vi hade 80 minuters koncentrerad kemi, 5 min paus, 80 minuters koncentrerad fysik. Slut. Det var bara PANG så var förmiddagen över, och den var tröttsam. Resten av min "lediga" dag ska jag spendera åt att plugga, eftersom det är det som ledigheten är till för. Tjolahopp, nu kör vi historia! ;)

Nyklippt!Om du inte förstår varför du inte ser någon skillnad så är det för att jag bara har toppat det, haha!

Dagens favorit: Doften av nybakt

Imorse när jag vaknade möttes jag av att det luktade riktigt gott. Åh, ni vet den där underbart fantastiska doften av nybakt på morgonen? Den slog mig med fullt ös när jag gick ut i köket och fick reda på att mamma hade bakat kakor. I sådana stunder är man riktigt nöjd med livet.

En sån här going fick jag smaka på imorse - jag älskar kolakakor!

Oj, så fyndig man kan vara

Det har regnat precis HELA dagen! Usch, vilken hemsk morgon jag hade på grund av det. Vet du hur svårt det är att ha en tung ryggsäck på sig medan man håller en full termos som man inte kan vända upp och ner, samtidigt som man försöker fälla upp ett paraply på tre sekunder när man kommer av bussen, eftersom man inte vill bli genomblöt av alla tunga droppar som faller från himlen? Det vet jag och det är ganska svårt!

När jag kom in på Gärdet fick jag syn på ett meddelande på interntv:n, där det stod:
Trevlig sommar!
Ha-ha, väldigt roligt ... Inte.
Som tur är blev jag uppmuntrad när jag kom till skolan och fick träffa alla goa ÖP-personer igen!

Yvonne & jag! En sista blick på håret, innan jag klipper det om en timme!

Two truths and a lie

In English today, just a few minutes ago, we had an amusing assignment. We were going to write down two truths about ourselves and one lie, and they tell a group about them. The group were going to guess which one was the lie.
  1. I went canoeing once with my sister and we fell in the ocean.
  2. I often wear a “step counter” and write down how many steps I take.
  3. When I was young and visited supermarkets, I always ran to the magazines and watched the Barbie magazines.
Guess which one of mine is a lie?

Now it is time to discuss love!

På flygande fotDen här helgen är jag ute och flyger ganska mycket. Igår satt jag barnvakt halva dagen och hade inte någon tillgång till internet, utan satt och pluggade franska i två timmar (haha, jag är grym på franska siffrorna nu alltså!) och chillade resten. Snart ska jag och Veronika ta moppen ner till stan för att träffa några kompisar innan vi drar till KU för att ha en kul kväll!

En gentleman

Jag träffade en jättemysig gubbe igår. En artig gammal farbror, med mustasch och basker, som man märker är (och har alltid varit) en riktig gentleman. Vi stod båda i kö till kassan på Claes Ohlson och det tog lite tid för honom att få upp ett mynt ur plånboken. Då vände han sig till mig medan han log snällt och sa "Ursäkta lilla damen, att det tar sån lång tid" fastän det inte alls hade gått lång tid.

Så hade de flesta i vår ålder inte gjort. Man märkte på något sätt att han var från en annan, artigare tid och det kändes som att han hade upplevt massor under sitt långa liv. Jag vet inte, jag kanske bara låter min fantasi flyga iväg ... I vilket fall så hoppas jag att jag blir lika mysig som honom när jag blir gammal (men mustaschen kan jag vara utan!).

Det här kommer låta jättetöntigt, men ...

... jag tyckte faktiskt att det var kul på Skalbanksmuséet!
Min lilla naturklass spenderade eftermiddagen utomhus, på Skalbankarna. Många tror att det heter "Skalbaggsmuséet", men jag kan berätta att man tittar INTE på skalbaggar, utan framförallt kollar man på snäckor, musslor och havstulpaner! Vi hade en grym guide som verkligen gillade sitt ämne och var riktigt engagerad - vilket gjorde en själv engagerad också.

För första gången på länge kändes det som att jag faktiskt hör hemma på natur.
Syrran har köpt en ny tröjaHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHA!
Grymt smart tvättråd!

Plugga var det ja ...

I eftermiddags var det meningen att jag, Magda och Veronika skulle plugga. Vi visste egentligen att det inte skulle bli så mycket plugg eftersom vi har alldeles för kul tillsammans, men jag är faktiskt stolt över att säga att det blev mer gjort än vad jag hade trott! Jag skrev den imponerande längden av ett helt A4 på min biologiläxa! På två timmar i och för sig ... De hade troligen gått lite snabbare om jag hade varit ensam, men what the hey - jag hade haft mycket tråkigare!

Det var ljust ute men ändå stod regnet som spön i backen! Det verkligen dånade. Sedan kom åskan. Jag tyckte att det var ganska mysigt att sitta inne medan det åskade, men de andra verkade lite rädda - speciellt Magda, hehe ... Nej, jag retas bara. Grymt mysig eftermiddag med två av min favoritflickor!


Oui oui, mon ami!

Jag hade grymt kul idag på min första fransklektion (för läsåret)! Jag ska ha fyra timmar franska i veckan: två timmar hade jag idag eftermiddag och ska ha två timmar imorn. Själva lektionen var väl inte det roligaste idag, utan det var bensträckaren haha!

Av de 11 elever som var där så kände jag alla utom 2. Det var riktigt kul! (Dessutom är 6 av oss med i franskutbytet och ska åka iväg om 2 veckor!). Förutom att träffa allt gott folk var den lilla rasten på lektionen något av det bästa på hela dagen: att skutta fram i Sinclairs korridorer och vara allmänt vild, glad och ungdomlig! Det är livet, det!

Om bara två veckor ses vi igen ... Den här gången på fransk mark!

Kreativ idagÄr det inte en vacker syn? Solen går upp över Margretegärde ... Haha, jag har lite fotograferingsmani idag, typ: ta kort på allt som ser det minsta intressant ut. Till exempel på Sinclair såg jag en lapp där det stod "Violett" och direkt kom jag att tänka på första lektionen i Svenska C igår eftermiddag, där jag fick smeknamnet "Viktoria Violett." Vad sägs? Stämmer orden på lappen in på mig ...? Ha en kreativ dag!


RSS 2.0