Borde besökas i Berlin #1

Den stora kyrkan Gedächtnis-Kirche ligger mitt i storstaden bland alla affärer - men det är omöjligt att se om man inte vet om det. Den var nämligen bombad under Andra världskriget och fick stora skador. Nu har man byggt ett stort skydd runt hela kyrkan betalat av privatpersoner tills man kan renovera kyrkan (om det går).

Så från utsidan ser kyrkan faktiskt ut som vilket höghus som helst! Det ser ungefär ut som glas och är riktigt häftigt. Inuti kan man dock se vackra väggmålningar, statyer och själva kyrkan där man fortfarande håller gudstjänster: supervackert.

Today's truth #31


Snart avgjortVilken är mars månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Tröjan från New Yorker i Berlin


Lyssnar på One Direction och gör mig klar inför skolan. Typiskt att kommunen missade att det är en klämdag idag - annars hade vi varit lediga! Det hade passat mig fint eftersom jag ska jobba natt ikväll på dansstället där jag sommarjobbat andra år också. Det här är dock första nattpasset så jag är lite nervös, men mest ska det bli kul!

Underskatta inte en bra bokJag har spenderat stora delar av dagen med att läsa boken Tankeläsaren ur serien "De utvalda". Det var jättekul, jag hade nästan glömt känslan när man är så inne i en bok att man bara måste läsa mer och mer hela tiden. Så har jag nog inte känt sedan jag läste Twilight-serien för första gången - och det var ett tag sedan.

När jag var liten läste jag ofta och plöjde genom bok efter bok. Uppenbarligen var det här innan datorns inträdande in i mitt liv, haha. Det är underskattat hur underhållande det egentligen är att läsa en bra bok. Idag tycker många det är töntigt och tråkigt i jämförelse med att sitta vid datorn, men det enda jag säger till dem är "Surt för er, där går ni miste om något!"

Today's truth #30


The streets of a big cityJag fullkomligt älskade gubbarna på trafikljusen i Tyskland - nästan alla hade hattar på sig! Det är ett resultat av uppdelningen av Öst- och Västtyskland. Det blev så att i öst satte man hattar på gubbarna av någon anledning. Jag tror att de tog bort dessa efter Berlinmuren hade fallit, men nu har några kommit tillbaka (eller bevarats) av nostalgi. Urgulliga, enligt min åsikt.

Bort med gnälligheten


Idag har tröttheten slagit till efter resan. På morgonen och kvällen har jag varit lite grinig - det har blivit alldeles för lite sömn på sistone. Nej, nu får jag börja ta hand om min kropp igen, annars finns det risk att jag blir sjuk!


Next stop: BerlinResan till Berlin var under en fin dag, som även var Emelies födelsedag! Därför blev det tårta kl. 08 på morgonen i bussen medan vi stod i kö för att komma in i Göteborg. Jag tog en massa fina kort på havet när vi åkte färjorna - de andra fick dra mig därifrån! Jag och Emelie räknade ut att under de 14 timmar vi åkte buss så tog vi det lugnt ungefär 2 timmar ... och babblade i 12 timmar! 


Today's truth #29


Solen går ner i Tyskland också


Här är några bilder från igår kväll när vi väntade på färjan mellan Tyskland och Danmark. Nästan allihop var övertrötta och blev helt galna ute på parkeringen efter att ha suttit stilla några timmar i bussen. Ljuset var underbart och människorna roliga - en helmysig stund i solnedgången!


Jag fick fatt i en hatt

Foton: Malin Brink
Modell och redigering: jag


Idag träffade jag min kära vän Malin en stund på eftermiddagen och vi övade våra fotokunskaper. Vi slog på hög musik och slappnade av med kameran. Hälften av bilderna var värda att sätta in i ett "ful-album" eftersom vi är så larviga - och andra hälften riktigt fina, haha!

PresenterNär jag kom hem vid 05.55 på morgonen hade Veronika gjort plättar till frukost till mig! Det var supergott, efter en himla massa dagar med vita baguetter (som var det enda ätliga brödet som vandrarhemmet hade att erbjuda, haha). Då fick hon presenterna som jag köpt till henne i Berlin: en orange t-shirt med texten "The world's best place is right here" och en Berlin-penna!

Today's truth #28


Hemma från BERLIN!


Nu är jag tillbaka! Jag har haft en fantastisk resa och är helt utmattad efter att ha sovit endast några få timmar i en buss i natt. Förmodligen ska jag försöka ta igen lite sömn nu, men resten av dagen kommer nog bestå mycket av att redigera och rensa bland alla 670 bilder som jag tog! Självklart kommer en massa komma upp här!

Rakt in i själen


TIDSINSTÄLLT / Jag har velat ha många olika färger på mina ögon. Främst bruna skulle vara riktigt fint att ha, men jag skulle inte säga nej till gröna heller. Mina ögon har olika nyanser i olika ljus, men jag älskar när de blir så där klarblåa. Det känns verkligen som man kan se ända in i själen på någon med klarblåa ögon. Om det är en bra eller dålig sak får man tolka själv ... ;)

Today's truth #27


Vad jag håller på med där borta #4


Right roundTIDSINSTÄLLT / Jag vet inte varför, men jag har fattat tycke för runda bilder! Jag tycker de är häftiga på något sätt, kanske eftersom det är ganska ovanligt med den cirkliga formen bland foton. Det brukar mest vara det gamla fyrkantiga. Jag gillar speciellt när man gör ett litet collage med några runda bilder tillsammans, lite som det ovanför som jag just gjort. Tummen upp!

Today's truth #26


Vad jag håller på med där borta #3


Än en gång...
HEHEHE! Jag är tillbaka! Egentligen var det inte meningen att jag skulle gästblogga fler än en gång, men jag fick verkligen tillfälle för det. Idag när jag kom hem var jag inte på mitt bästa humör, eftersom jag var väldigt trött efter en lång dag i skolan. Jag hade verkligen ingen inspiration. Då tänkte jag "vad kan jag göra för att må bättre?" och svaret på den frågan var: UMGÅS MED MIN SYSTER. Men det gick inte! Så efter en stunds betänktetid, kom jag på att jag var tvungen att lösa det på ett nytt sätt. Det fick bli att njuta av en varm kopp choklad tillsammans med en chokladkaka och Big Brother uppe på det. HEHEHE!


Sommarfilm
Today's truth #25


Vad jag håller på med där borta #2


Ungefär vid den här tiden borde det vara ...

Just nu sitter jag förmodligen på en färja från Danmark som snart ska gå i land i Tyskland! Bildkälla

Shoe mania

Bildkälla: We♥It

TIDSINSTÄLLT / Jag kan sitta och drömma mig bort i de här bilderna en evighet ... Skulle det inte vara fantastiskt att ha dessa? Även fast jag inte är riktigt säker på att jag skulle kunna gå i alla pumps, haha!

Vakna upp till verkligheten

HEHEHE! Så går det när man åker utomlands. Jag tänkte bara att ni hade tråkigt nu och tipsa om min blogg under tiden hon är borta. Det kanske betyder... att jag måste blogga extra mycket nu när hon är borta..? I vilket fall, VÄLKOMMEN HIT! HEHEHE!

Today's truth #24


Vad jag håller på med där borta #1


Vem vann och vad bakade jag?Bilderna är inte superbra eftersom tårtan blev klar när det var kväll och halvmörkt tyvärr ...

Receptet kommer i ett separat inlägg. Tack för alla gissningar, det var jättekul att läsa! Dessutom har jag fått lite inspiration till vad jag kan baka nästa gång också, hihi ...

All over the placeIdag har jag verkligen varit överallt och ingenstans (och bara hemma i mitt eget hus), men jag har fått massor gjort! Jag har varit så illa tvungen eftersom jag åker imorn. Massor av tidsinställda inlägg kommer dock att komma upp på bloggen. Några av dem är mitt tidsschema för vad jag gör i Berlin samma dag som inlägget kommer upp så att jag är här samtidigt som jag är där fastän jag inte är här ... Haha! 


Har du skarpast syn?
Allt ska fixas!


Idag blev jag väckt tidigt för att hinna med alla dagens bestyr. Igår skrev jag en "Att göra-lista" inför helgen och nu kan jag i alla fall bocka av några saker! Jag smet lite från uppgifterna igår och kände mig lite som bilden ovan: "Viktoria är inte här, hon sprang ditåt!" Idag ska allt dock göras, noggrannt och perfektionistiskt! Det är så himla typiskt mig att ha med både "Skriva packlista" och "Packa", och när jag ska göra allt så skriver jag packlistan direkt, men sedan tar det tusen år innan jag faktiskt börjar packa, haha! Men jag ska snart börja packa nu!

Today's truth #23


Bloggtips!Den där minen på min systers ansikte när hon säger "Yessssss...!" på sitt speciella sätt stämmer precis in på bilden ovan. Hon har en massa såna där smågrejer som gör henne så gullig. Vi är till hälften samma person nästan och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne! Hon sätter ett leende på mina läppar även när allt känns hopplöst. Min solstråle! ♥The brilliance of water


Varför är det så abnormalt vackert att fota vatten? Jag älskar det! Droppar, sjöar, havet ... Bilderna jag tog vid strandpromenaden här om dagen (bl.a. sista bilden) blev hur bra som helst när havet låg nästan vindstilla och lugnt. När jag skaffar egen lägenhet skulle jag vilja ha en vit vägg med en massa stora tavlor med olika former av vatten på. Tänk vad harmoniskt!

Russin & choklad


Nu har jag varit nere i stan och handlat viktiga saker inför Berlin på måndag ... Till exempel storpack russin och mörkchoklad med apelsinsmak. Jag måste ju klara bussresan på 14 timmar ner, haha! Och så ska jag ha med mig en massa pannkakor (precis som jag har haft när jag varit på utflykt ända sedan jag var liten)!

Du bestämmer!


Vilken är mars månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Åh, vad kul!Idag är jag med på framsidan av blogg.se! Jag blev jätteglad och överraskad! De där strutarna var en bra idé av mig och syrran att göra trots allt, haha. Jag säger bara: gör dem! De är supergoda! (Klicka på bilden för att komma till inlägget)

Jag har ett nytt bakprojekt på gång också! Det ska bli riktigt kul att se hur det går eftersom jag aldrig har gjort något liknande, haha! Stay tuned på bloggen för mer goda tips!

Sysselsättningar till sommarenTill sommaren vill jag åka ut med mina kusiners båt igen. Jag knäppte den här bilden förra året och med den som påminnelse kan man ju inte göra annat än att längta tillbaka!

 1. Bli brun
 2. Spela in en massa roliga kortfilmer med systern och kompisarna
 3. Göra utflykter: med bil, båt, cykel, tåg och till fots
 4. Tjäna lite pengar
 5. Prova nya recept och förbättras inom kökspartiet
 6. Ta massor av vackra kort
 7. Spela en massa kort
 8. Hitta en ny spännande bokserie att läsa
 9. Fira min lillasysters födelsedag med dunder och brak
 10. Njuta av mitt allra sista sommarlov!

Today's truth #22


Det hette "pangkakor" när jag var liten

Sommaren 2011. Foto: jag.

Full fart fredag


Den här fredagen har det verkligen varit fullt fart framåt! Skolan slutade ganska tidigt, men efteråt gjorde jag elevkårsarbete med fröken Jennifer Ordförande herself (skratt och flams - check!) och sedan sprang jag en miljon ärenden på stan och gymmade innan jag åkte hem. Något av det första jag gjorde när jagk om innan för dörren var avslappning, som lät mig släppa de flesta spänningarna. Man är alltid sliten efter en lång vecka, så nu ska jag ta och återhämta mig rejält den här helgen!

Dags att förstå sig på en ny valuta igenDet är inte långt kvar nu tills jag åker till Berlin! På måndag 06.30 far bussen iväg. Än så länge ser det ut som att det ska bli riktigt bra väder de flesta dagarna, vilket är tummen upp eftersom vi ska gå, gå och gå. (Dessutom blir det mycket bättre bilder i bra väder!) Det är dags att fundera hur mycket pengar jag ska ha med mig - och försöka minnas hur det var med euro nu igen ...

Today's truth #21(Passar bra idag, eftersom jag har historiaprov om elva minuter. Håll tummarna!)

Snabb leverans


Det var snabba ryck med beställning av foton den här gången - mina bilder är redan här! Åh, jag älskar att fota, klippa, klistra och vara kreativ! Vad kul jag ska ha i helgen när jag ska ta hand om dessa bilder. Eller kanske möjligvis redan idag ... för nu är det fredag igen!

Hålla både dig och mig sysselsatt


The party's on my headPå morgonen idag bestämde jag mig för att köra på lockigt hår, för att jag är trött på att ha platt hår som ser likadant ut hela tiden och är så tråkigt att man kan somna! I vanliga fall när jag inte gör något med håret är det lite halvlockigt, vilket jag brukar bättra på med locktången lite grann.

Om jag tvättar håret på morgonen måste jag blåsa det och då blir det riktigt stort. När jag också lockade det idag blev det rent ut sagt frizzy. Men jag tyckte det var jättehärligt att ha lite liv i det och dessutom fick jag flera positiva kommentarer! Rekommenderas: go wild once in a while!

Go for it!
Ett äventyr sitter aldrig fel


Lyon, Frankrike 2011. Foto: Katarina VOUS Merlander

Jag älskar spontanitet! Till exempel när man träffar en kompis, bestämmer sig för att gå på upptäcktsfärd i skogen, kommer bort lite grann och måste kämpa genom kvistar och snår och klättra i berg för att komma tillbaka. Eller när man helt plötsligt bestämmer sig för att åka till Liseberg en solig (eller regnig) dag. Eller göra en film, baka något skruvat eller gå på bio. Jag älskar alla sådana saker som slutar med att man blir full i skratt, får en liten adrenalinkick och gör det till ett äventyr tillsammans med någon man tycker om! ♥

Today's truth #20


Nya tider kräver nya ordspråk


Jag blev tipsad om några nya ordspråk på facebook, som jag bara måste dela med mig av! 

"Den som tar, han har." 

"Det man inte vet, har man ingen aning om." 

"Som man raggar får man ligga."  

"Övning ger träning."

"Den man ligger med får bädda."

"Har man slagit yxan i båten, får man ro som fan."

Slappna av


Lunchrast i skolan och snart är det dags för mitt jobbigaste ämne i skolan: kemi B. Som tur är räddas eftermiddagen med lite Mental träning efteråt. Om jag har spänt mig på kemin så kommer jag kunna slappna av på den lektionen!

Lite halvsleten på onsdagseftermiddagenJag hade kul framför datorkameran och sedan i Photoshop med attt göra en gif. Så busigt humör man kan vara på ibland, trots att man är trött som få. Dags för historiaplugg!

Komma in i en rytmRytmer är bra. Jag ser rytmer som kortare versioner av vanor. När man kommer in i en rytm så gör man något utan att tänka på det och trivs bra så. Till exempel kommer man ibland in i en rytm på en lektion i skolan där man bara gör uppgifterna utan att klaga på hur jobbigt det är, eller så kan man komma in i en rytm när man sitter på bussen och bara kollar ut genom fönstret, kanske lyssnar på lite musik och bara är.

Jag kom in i en fruktansvärt bra rytm på springbandet på gymmet idag! Först har man en massa energi, som sedan ebbar ut. Egentligen hade jag tänkt springa i 15-20 min (cirka 2 km), men eftersom jag kom in i rytmen så bra tänkte jag att det var lika bra att springa 5 km eftersom Vår Ruset (loppet jag ska springa om några veckor) är så långt. Efteråt kände jag mig riktigt nöjd!

Fel i studieplanen


Två bilder som jag tog när jag gick strandpromenaden förra veckan. 

Det verkar vara något fel på mina individuella val inför trean. Just nu ser det ut som att jag inte kommer att få franska steg 5! Då blir jag riktigt ledsen ... Jag har skickat iväg ett akut mail till studievägledaren. Jag vet inte vad jag ska välja om jag inte får min franska kurs.

Today's truth #19


Awesome just nu 1. Jag åker till Berlin på måndag! Studieresa med klassen resten av veckan - kommer bli superkul!
 2. Låten Dansa Pausa äger fortfarande (det är min nya ringsignal).
 3. Mammas hemmagjorda rulltårta.
 4. Alla fina foton man kan ta ute (när det stundtals är fint väder).
 5. En värmedyna in i mikron i några minuter tills den blir varm nog att mysa in fötterna i.
 6. Alla positiva kommentarer man ser på bloggar!
 7. Mitt hår börjar äntligen komma förbi det där "halvlånga" stadiet!
 8. Bloggen Som pricken över i!
 9. Det börjar närma sig mitt sista sommarlov.
 10. Jag har äntligen kommit på en titel på min historia/framtida bok! Men det är hemligt ...!

Foton från fotostudion


Dessa bilder har jag nu beställt och kommer snart ploppa ner i brevlådan. Sedan åker de rakt in i mitt fotostudioalbum! Där har jag samlat bilder sedan tre år tillbaka på mig själv och mina kompisar som vi har tagit när vi varit på besök i fotostudion. Det börjar bli en hel del alltså! Tänk vad kul det kommer vara att kolla genom det albumet om några år ... Det är redan roligt nu att kolla tillbaka för tre år sedan hur man klädde sig/fotograferade då!

Isomeri


Eftermiddagen har till största del bestått av kemi B, men koncentrationen har sett bättre dagar. Fast fokuserad blev jag när vi fick fram våra "leksaker" och skulle bygga. Innerst inne är vi alla barn!

Kusten är klar


Foto: pappa

Today's truth #18


Jag behöver inte ens tänka självHar du någonsin drömt en film? För det gjorde jag imorse! Jag vaknade en timme innan jag skulle gå upp och insåg att jag kunde somna om - under den timmen drömde jag en film, bok, historia eller vad man nu ska säga. Det var riktigt konstigt! Fast kul! Jag var inte med i historien själv, utan jag fick följa en kille från barndomen tills han blev vuxen och fick se alla prövningar han gick genom. 

När jag vaknade var jag bara tvungen att skriva ner drömmen så att jag inte skulle glömma den, för den var så perfekt gjord. Någon gång i framtiden kanske jag skulle kunna skriva den till en riktig bok, utan att behöva tänka mycket alls - för min hjärna har redan bestämt hur den ska vara. Slutet var speciellt bra "filmat" eller vad man ska säga, haha. Åh, tänk om det hade varit en riktig film. Jag hade såå älskat den!

God morgon hela världen


BloggtankarJag sitter i min säng, börjar bli lite sömnig och funderar på begreppet "blogg". Jag läste det här inlägget på Hanna B, där hon (och alla som har kommenterat) sätter en del tankar som jag har i ord, t.ex.
 • Varför får jag inte så många kommentarer/besökare på min blogg?
 • Varför ger blogg.se mig ingen uppmärksamhet?
 • När är det min tur att få uppskattning för allt mitt slit?
 • Och alla frågorna leder till: Vad vill folk läsa om? Vad gör jag för fel? Vad är det för fel på mig?
Än så länge har jag inte tröttnat på bloggen - tvärtom: jag älskar att lägga ner tid på bilder och inlägg! Jag tror inte att någon vet hur mycket tid jag ägnar åt bloggen ... Det är nästan som ett deltidsjobb, haha! Det är ett sätt att få utlopp för min kreativitet och ett sätt att sprida glädje. Det är det jag försöker med i alla fall. Jag mår bra av det, så bloggen är egentligen för mig. Att folk läser den är bara en härlig bonus!

Det är sant att jag faktiskt har fått lite uppmärksamhet: jag har varit med som bloggtips på blogg.se's inloggade sida. Det var verkligen det roligaste bloggrelaterade jag har varit med om! Massor av besökare och kommentarer ...! Så jag ska försöka att inte vara girig efter mer, utan vara glad för det jag har fått.

Jag är glad att just du är här och läser min blogg. Det värmer i magen när jag ser att en hel del faktiskt gillar vad jag gör och kollar dagligen in på min lilla sida. Och det värmer ännu mer när de lämnar en kommentar titt som tätt, haha. Eller tipsar om min blogg till andra - blink, blink! Okay, I'll shut up now och avslutar med några fina ord, som jag verkligen menar:Försvinner bakom mina öronproppar en stundNu blir det historiaplugg om första världskriget. Som uppmuntran och motivation har jag tagit fram lite russin och Icas ekologiska te med smak av havthorn!

Lika vackert i alla åldrarDet var strålande fint väder när jag gick till bussen idag på eftermiddagen. Jag gick förbi en park där det var fullt i folk. Plötsligt fick jag se en kvinna på en cykel och en man som sprang med henne och höll i cykeln. När de kom förbi mig släppte han taget och ropade "Bra! Titta, du kan ju!" glatt, medan hon körde vingligt iväg med ett stort leende på läpparna. Jag fick nästan lust att skratta av glädje själv! Den fantastiska känslan att lära sig cykla är lika fin oavsett hur gammal man är!

Nu ska här springas!


Nu har jag och Veronika anmält oss till Vår Ruset, ett springlopp för tjejer som går av stapeln 9 maj. Det ska bli riktigt kul! Hoppas bara att det är fint väder. Det är inte så kul att springa i regn, haha!

Suspicious/sweetSitter i biblioteket på lunchen och råkade ta några assnygga kort på mig och Irina! Vi har varit lite fnissiga i klassen idag. Okej, Marianne anser "mycket fnissiga". (Och hon har varit vår ledare i rastlöshet!) Det är nog lite påsklov som hänger kvar i ådrorna. Nej, nu får det bli fysiklektion!

Soluppgång


Den här synen
vaknade jag till imorse. Det är mysigt med soluppgång! Just nu sitter jag i skolan och har fått reda på att jag slutar tidigare idag. Då ska jag ta tillfället i akt och träna! Sedan får jag åka hem och börja plugga om jag ska hålla vid min ambitiöshet.

Today's truth #17


Var tänd, men inte spänd


Den här sista dagen på lovet har jag mest bara tagit det lugnt. Tränat, babblat med familjen men framför allt suttit vid datorn. Imorgon börjar spurtloppet av årskurs 2 på gymnasiet. Nästa stopp: sommarlov! Jag ska ge allt och totalignorera att jag är skoltrött, för de betyg som jag får i slutet på den här terminen går inte att ändra på, som förr när man gick på högstadiet. Jag måste satsa! Fast jag ska "vara tänd, men inte spänd" som min mentalträningslärare säger. Det är så man undviker stress!

Lockande destinationer

På förslag från en läsare, har jag nu gjort en lista med monument och platser som jag vill besöka innan jag dör! När jag gjorde den här listan och kollade upp bilder blev jag alldeles drömmig. Tänk om man var miljonär, hade en färdig utbildning och bara kunde sätta sig på ett plan som tog en dit man ville ... Fast då hade man ju inte haft något att jobba mot, försöker jag intala mig själv. Blink, blink!  Är inte du också lite borta just nu?

Bildkällor 1 2 3 4 5 6 7

Träning i siffrorDagens träning:
30 min på springbandet
45 min styrketräning
15 min stretching

Jag måste uppdatera min träningsmusik! Har samma låtar idag som för ett år sedan, haha.

Today's truth #16


Den 15:e vecka 15


Frisk & kryJag tror att min förkylning äntligen är borta, så imorn blir det rivstart med träningen! Som jag har längtat! Och givetvis längtar man mer än vanligt när man är sjuk bara för att man inte kan träna. Nu måste jag spendera så mycket träning som möjligt på gymmet eftersom det inte är långt kvar tills mitt 3-månaderskort går ut. Imorgon är det nog pass som gäller: spinning eller sh'bam. Eller båda, haha!

Instagrambilder

Glöm inte att följa mig på hallonsplace @ instagram
Jag älskar det - det är som min lilla miniblogg :)

Mamma fotar mig


Today's truth #15


StrandpromenadenNågra foton från när jag och pappa gick strandpromenaden idag. Äntligen har solen kommit tillbaka och det deprimerande gråa är borta. Våren är härlig! Ha en fortsatt nice fredag!

Dröm eller verklighet?

Bildkällor: 1 2 3 4 5 6 7


INGREDIENSER
2 våffelrån
2 chokladmuffinsar
Chokladfrosting
Valfri glass
Strössel

SÅ GÖR DU
1. Lägg i glass i rånen
2. Dela muffinsen i två och tryck på toppen på rånet
3. Pryd med frosting och strössel
4. Mumsa på! 


Hållare & medkonstruktör: Veronika (klicka på bilden för att komma till hennes blogg)

UPDATE: Jag har ett nytt bakprojekt på gång! Stay tuned om du vill se mer! ;)

Today's truth #14


Göra något meningsfullt

Foto: Malin Brink
Modell & redigering: jag


Jag har gjort det till ett projekt att kolla på tv-programmet "Unga läkare" som går på Kanal 5. Det är ett riktigt bra program, där man verkligen får se in i hur det är att vara läkare. En av mina (och förmodligen 99% av alla andra ungdomars också) eviga frågor surrar i mitt huvud: Vad ska jag göra med mitt liv? 

Det kanske skulle vara bra att vara läkare. Givande, och man är praktiskt taget garanterad ett jobb efter plugget. Nu när lovet börjar gå mot sitt slut märker jag att det inte är så bra för mig att ha absolut ingenting att göra. Det här lovet är jag faktiskt ledig på pluggfronten, vilket är fantastiskt skönt - fast det går att få för mycket av det goda. Jag känner inte att jag gör något meningsfullt när jag bara vandrar omkring i huset. Om jag däremot hade suttit och pluggat hade det i alla fall känts som om det leder till något meningsfullt. 

Därför tror jag att jag kanske skulle klara mig genom den långa läkarutbildningen, om jag bara fokuserade tankarna i den riktningen. Mot att det kommer att leda till något meningsfullt senare i livet - att hjälpa andra människor. Jag vill så gärna göra något betydelsefullt. Men samtidigt roligt. Människan är en så komplicerad varelse, haha!

We found loveDet här nagellacket och jag fick syn på varandra i affären igår och vi föll direkt. Han övertalade mig att ta med honom hem, kunde inte ta ett nej! Som tur är var det love at first sight

Today's truth #13


Snyggast, bäst, vackrast ...?(Klicka här för att se bilderna i större format)Vilken är mars månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Den ultimata lovmorgonen

Helst ser mina lovmorgnar ut på det här viset:
 • Man vaknar av sig själv, helst runt klockan 9 och drar sig lite i sängen
 • Tar på sig mysighetsfaktor X - alltså morgonrocken
 • En utdragen frukost: gärna kan man göra något gott och lite speciellt som man inte hinner med på vardagarna. Sedan sitter man med frukosten i ungefär en halvtimma medan man är inne på datorn eller läser en tidning.
 • Lägger sig i sängen igen med en bok eller lite mer dator
 • Tar det lugnt i en timme
 • Klär på sig
 • SEDAN kan man börja dagen med att göra något kul!


Picture Taker


Modell & redigering: jag
Foto: Malin Brink (som vanligt ♥)

HP

Nyss funderade jag att göra om min lilla logga bredvid IP-adressen (som bara vissa webbläsare ser) från det lilla hjärtat till något annat, men jag visste inte riktigt till vad. Då gick mina tankegångar så här:

"Hallon's Place ... Om man förkortar det blir det HP, det kan jag ju ta! Bra idé! Fast jag känner igen det från någonstans. Var? Just det, samma förkortning som Harry Potter! Okej, jag tror att jag låter det vara..."

Något så heligt som Harry Potter kan man inte bara kopiera av!  


Centrum för köp
Den här dagen försvann jag och Emelie till Torp Köpcentrum några timmar. Vi käkade på det (uuu)underbara stället Subway och sedan strosade runt medan vi pratade om allt och ingenting ♥

Today's truth #12


Fixa självkänslan

Något som jag tycker är så otroligt viktigt är att ha ett bra självförtroende. När man är bekväm med sig själv kan man åstadkomma mycket mer än när man konstant är oroad för om det man säger låter dumt eller om andra tycker att ens mage ser tjock ut i en viss tröja. Om du är bekväm med dig själv kommer andra också att bli bekväma med dig.

Det här tycker jag är viktigt lika väl till vardags som i skolan/på jobbet. Till exempel kommer du förr eller senare att få ta någon slags ledarroll eller åtminstone prata inför en grupp. Om du ska prata inför människor kommer alla att lyssna mycket bättre och vara mer intresserade om du är lugn och säker på dig själv och det du ska prata om.När jag var liten var jag riktigt blyg inför människor och jag blev vettskrämd om jag skulle behöva prata inför klassen. Nu för tiden är det inte något som oroar mig att hålla tal, utan jag tycker att det är ganska kul att vara en ledare för någonting. Fast självklart brukar jag bli nervös inför såna saker - jag är ju bara mänsklig.

Både inom det här och andra psykiska områden är min kurs Mental träning som stresshantering så otroligt givande. Under den senaste lektionen fick vi läsa en artikel som hette "Koppla av prestationsprinsessa - du duger" där det fanns en massa tips för att få upp självförtroendet, så jag tänkte dela med mig av några här! 1. Kom ihåg att ditt bästa är bäst! Du behöver inte vara bättre än ditt bästa. Jämför inte dig själv med andra.
 2. Backa ur situationer som är hopplösa från början, kör inte slut på dig på omöjliga projekt, men glöm inte heller att utmana dig själv!
 3. Gå mer på lust än på rutin.
 4. Minska på ambitionerna. Det är inget fel i att vara duktig, men inte på allt och inte samtidigt.
 5. Träna dig på att få "flow" - utveckla det du är bra på.
 6. Skriv en tankedagbok, då kan du lära känna dig själv bättre och bli mer bekväm i dig själv.
 7. Se inte dig själv som ett offer. Tro inte att någon annan kommer att ordna det för dig och se till att du ska må bättre. Du måste själv ta ansvar för hälsa och välmående i ditt liv, det är du som är expert på dig själv.
 8. Träna fysiskt. Fakum är att fysisk träning påverkar kroppens belöningssystem så mycket att träningen i sig ger dig bättre självkänsla. Tänk på att du inte kan bli supersmal eller -stark på en månad. Det tar sin tid, precis som det gör med självförtroendet.
 9. Se allt ur rätt perspektiv. Istället för att bli fixerad över något som påverkat din självkänsla negativt, så tänk: Kommer det här att vara en stor sak om fem år? Oftast inte, så slappna av.
 10. Dissa självkänslemördarna. Det är ingen poäng med att umgås med personer som får dig att må dåligt när du istället kan umgås med människor som gör dig glad, peppad och som vill att du ska vara dig själv och ingen annan!

Hederligt tjejsnackDet var riktigt kul igår på tjejkvällen! Det är så himla härligt att få prata ut med sina jämnåriga om allt möjligt som man tänker på och få andras åsikter på saker. Sådan terapi rekommenderas starkt! Självklart är lite gammalt, hederligt tjejsnack på sin plats om killar, kläder, skor, musik osv. Vi åt mumsig kycklingsallad också och till efterrätt blev det citronfromage med kiwi. Delicious! 


Upp och ivägNu sitter jag och syrran snart i bilen för att åka iväg på tjejkväll! Lär bli toppen!

Today's truth #11


TjejkvällKvällen kommer att spenderas med de här spillevinkarna - det ska bli superkul att träffa alla igen!
Merci beaucoup till Emma som organiserar och huserar tjejkvällen!

Avspeglad
Under ett stabilt tak


En sådan här dag är faktiskt lite halvmysig om man sitter inne, varmt påklädd, och kollar på regnet. Nyss var jag ute på altanen (inglasad som tur är) och fotade lite regndroppar. Vi får väl se om några blev skapliga, men det såg lovande ut i kameran! 

Dagen ska jag spendera inomhus, men till kvällen ska jag iväg och då får jag nog ta ett paraply ... haha!

Utägd av en fyraåring

Jag satt barnvakt till två riktigt söta barn häromdagen. På kvällen, när de skulle gå och lägga sig var en av dem lite trött och grinig när vi skulle läsa godnatt-saga så hon vägrade låta mig börja förrän vi hade hittat hennes gossedjurskanin. Så vi fick leta där i halvmörkret och till slut fick jag se något mjukt och rosa, så jag sa:
"Kolla, där är den!" 
Då gav hon mig värsta blicken, som om jag var dum i huvudet och sa: 
"Det där är en gris."
Jag kunde knappt hålla mig för skratt!


Ny kategori på bloggen

Jag bestämde mig för att göra alla Today's Truth-inlägg till en hel kategori på bloggen! Jag har nämligen bestämt mig för att spara konceptet - det har liksom satt sig i mitt huvud! Det är riktigt roligt att hitta bra uttryck och sedan forma dem i bilder i Photoshop. Det kan vara bra att ha det som kategori också, för om man känner för att få lite inspiration så är det bara att klicka på kategorin och få upp alla fina uttryck!


Är du uttråkad?

 1. Lös korsord
 2. Leta upp en massa horoskop och försök få dem att stämma (t.ex. måndag den nionde kommer du vara uttråkad, men en mörk främling kommer förändra din dag)
 3. Skriv en sång om hur uttråkad du är
 4. Ställ dig framför en spegel, tänk på en känsla och se om du skulle vara en bra skådespelare
 5. Leta upp saker i din garderob som inte passar ihop och ta på dig det. Rita näsan röd och se om du skulle passa som clown
 6. Skriv en novell som börjar som din nuvarande, tråkiga situation, där det sedan händer en massa spännande saker som du skulle vilja hände i verkligheten
 7. Öva på att stå på händer (OBS! Mjukt underlag rekommenderas)
 8. Gör en upptäcktsfärd i skogen
 9. Gör en upptäcktsfärd i en gammal låda och var nostalgisk över gamla leksaker och andra ägodelar
 10. Hitta en spegel och rita ett självporträtt
 11. Kolla i gamla fotoalbum när du var liten och söt och jämför med nu
 12. Baka något efter recept
 13. Baka något utan recept
 14. Ha filmmaraton (ex. Disneyfilmer, Twilight eller Harry Potter)
 15. Lyssna på musik på högsta volym för att irritera resten av familjen/grannarna
 16. Läs arkivet på dina favoritbloggar
 17. Spela ett tv-/dataspel där man får köra snabba bilar
 18. Hitta en pinne eller en diskborste och öva dina trollformler
 19. Städa (i yttersta nödfall)
 20. Skriv en lista över saker man kan göra när man är uttråkad

Foto: Malin Brink

Peka är kul!

Irina, Emelie, jag och Marianne i fredags! ♥

Jag gjorde precis den här GIF:en i Photoshop. Det är så roligt för om man fokuserar på en person och kollar på alla bilderna, sedan gör det här på alla i tur och ordning så ser man att alla ser knäppa ut minst en gång var. Själv ser jag knäpp ut flest gånger, tycker jag!

Solen i min hand

Foto: jag

Today's truth #10


We just wanna have a good time

Foton av PLSEn bild och en film från i fredags. Åh, vad jag älskar att dansa! 

Idag öser dock regnet ner och det är inte direkt partystämning här ute på landet, haha! Det är ändå riktigt nice med påsklov, fast det känns som att jag börjar bli förkyld. Usch, dumma kalla dag igår när jag var ute och orienterade! Som tur är har jag en snäll syster som gör varmt, vårdande te till mig. Jag hoppas att det hjälper mig att undvika en förkylning!

Today's truth #9


Dagens besatthet: Alex Goot
Tack för tipset, Malin!

Påskorientering


Det var ISKALLT på orienteringstävlingen som jag sprang idag! Snön låg ute i skogen och gjorde det svårt att se stigarna. Efteråt var sockar och skor helt genomblöta och det kändes som att jag både luktade och såg ut som en gran! Nu är det mysigt att vara hemma och värma sig!

Vimmelbilder

Foton av PLS

Här är några vimmelbilder på mig och mina kompisar från PLS - festen jag var på i fredags. Mer eller mindre snygga är vi, haha! Så jäkla kul var det i alla fall!

Instagram har kommit till Android!


Tävlingsinriktad släkt

Det här är nog den bästa påsken jag har haft! Vi hade en riktigt mysig släktträff ikväll som varade i flera timmar. Massor av god mat och smarrigt godis, fast det bästa var ändå lekdags! Jag fixade i ordning två tävlingar ...

Tävling 1: Bokstavskamp (påskversionen)
Innan gästerna kom hade jag gömt och tejpat upp ett antal bokstäver på lite olika ställen i huset. Jag delade upp släkten i två lag och under 3 minuter fick de två lagen försöka hitta så många bokstäver som möjligt. Det var jättekul att se dem vända upp och ner på halva huset. Speciellt när två personer fick syn på en bokstav samtidigt och slängde sig mot den! 

När tiden gått ut fick de samlas i sitt lag och försöka sätta ihop bokstäverna till ett så långt ord som möjligt som skulle ha något med påsk att göra. De fick 3 minuter på sig den här gången också. Resultaten blev "kaninbrev" (tydligen en synonym till "påskbrev" fast det föreställde en kanin) och "smygta" (eftersom man smygtar godis på påsken varje år. Tävling 2: Musiktävling
Jag hade gjort en powerpoint med en artist eller ett band på varje sida och så skulle halva laget sjunga en låt med artisten och andra halvan av laget skulle gissa. De skulle hinna med så många artister som möjligt på 2 minuter. Det blev ganska många passningar - jag skulle kanske ha valt lite äldre artister än LMFAO och Green Day, haha! Till mitt försvar var faktiskt Evert Taube med!MYSIGT! Hade du en lika härlig påskafton?

Glad påsk!Påskafton är här och jag sitter och lyssnar på riktigt go musik medan jag väntar på att påskgästerna ska komma. Lite påskgodis har smugit ner i magen också, men jag längtar mest till påsktårtan! Jag har fått i uppdrag att fixa något lek att göra med släktingarna också så jag funderar för fullt ... Vi får väl se om jag hittar på något!
GLAD PÅSK!

Dansa - Pausa!

Den här låten var så himla kul att dansa till igår kväll! Det är definitivt min nya favoritlåt. Jag har lyssnat på den minst 10 gånger idag, haha!


Today's truth #8


Grym kväll

Det ringer lite konstigt i öronen nu när jag är jag hemma i ett tyst hus efter en grymt kul utekväll! Dessutom är ögonen lite knäppa efter att ha haft på sig masken som gjorde en halvblind men också alla bländande lampor på festen. Fast det var det lätt värt! Nu ska jag sova och när jag vaknar kommer det vara påskafton, så ...


Fest hos Marre - nuuuu!

Hemma hos Marianne sminkas det till höger och byts om till vänster! Vi har fixat i ordning en riktigt fin påskmiddag bestående av tacos (♥) och ananaspaj. Eftersom jag är exceptionellt urdålig på att laga mat fick jag det ärofyllda uppdraget att hacka grönsaker. Under tiden lyssnar vi på en massa bra musik, allt från nuvarande tophits till gamla favoriter. Vi har praktiskt taget skrattat ihjäl oss när vi gjort sanningen eller konsekvens. Nu drar vi iväg på äventyr! 


Mask onJust nu håller jag på och gör mig i ordning inför en helgrym fredagskväll! Om en stund ska jag ta bussen till min kompis Marianne, där jag och några tjejer ska träffas och äta middag. Senare ska vi på fest där man ska ha mask på - helkul! Nu ska Veronika fixa mina naglar. Det var en evighet sedan jag hade nagellack. Åh, jag älskar att göra mig fin och fixad från topp till tå! 

Ingen tråkig långfredag för min del!

Today's truth #7


Vad är harmoni?Vi världens härligaste avslappning på min sista lektion i Mental träning innan påsklovet! Jag blev så lugn och avspänd så att efteråt var jag helt chockad över att jag kunnat fixa detta på skolområde, precis bredvid en pratig korridor. Till slut kopplade man bort alla ljud och tankar och man bara var

Det enda ordet som kan sammanfatta mina känslor efteråt är harmoni. Jag kände mig riktigt i harmoni mellan kropp och själ, vilket ledde till att jag helt enkelt blev lycklig. Oftast brukar man vara lycklig när något speciellt händer, men den här gången var det bara för att jag var den jag var och kände att det var det enda som behövdes. 

Detta ledde till att jag hade ett av mitt bästa träningspass någonsin när jag gick till gymmet efteråt. Jag var så samlad och nöjd att jag kunde prestera riktigt hårt och fokuserat. Det var en fantastisk känsla! Man borde vara harmonisk lite oftare, haha!

Filmmusik från Plusgymnasiet

Igår kväll var jag på konsert för mina två talangfulla vänner Madde och Malin uppträdde. Innan kom jag nog inte ihåg hur duktiga de egentligen var för när de ställde sig i rampljuset vid mikrofonerna blev jag så imponerad! De sjunger helt fantastiskt bra! Man blev nästan tårögd av stolthet!

Temat var "Filmmusik" och det var kul att höra en del låtar som man kände igen. Min absoluta favorit var självklart mina kompisars låt "Neutron Star Collision" med Muse från Eclipse, men på en stark andraplats kom introlåten till tv-serien Vänner, alltså "I'll Be There For You" - grymt bra!

"Neutron Star Collision" 
"I'll Be There For You"

Det är kul att engagera sig!Sista dagen i skolan! Idag har vi i elevkåren anordnat påskjakt för våra elever. Det var hur roligt som helst att se alla fundera och leta medan man själv visste vart vinsten var gömd. Nu är det bara två lektioner kvar till påsklov! Jag längtar! Kemi är inte riktigt mitt älsklingsämne ...

Today's truth #6


Stressiga tankar

Foto: Malin Brink
Modell & redigering: jag

Vilken lång dag det här har varit. Fylld av stress, skratt och att gå runt och bära på saker. Både bokstavligt och bildligt talat. Jag har gått runt och släpat på en himla massa grejer och i huvudet har mycket tankar samlats. Jag hade en dålig dag redan från början och det har gradvis lett till att jag har varit stressad. Jag glömde saker, planer ändrades och mer eller mindre dåliga konsekvenser uppstod. 

När sådana saker händer känns det som om man har ett inbillat tryck mot bröstkorgen. Man kan inte ta bort det, utan det bara finns där och sliter ut en långsamt ... När jag kom hem den här kvällen var jag helt slut i kropp och hjärna. Jag kände mig helt utsliten efter allt fysiskt och psykiskt bärande. För att bota detta lade jag mig ner och gjorde avslappningen som vi ska göra i kursen Mental Träning, vilket gjorde mig lugn i kroppen och delvis i huvudet.

Jag hade fortfarande en del del tankar surrandes, så jag bestämde mig för att skriva av mig lite innan jag gick och lade mig. Jag har läst att detta ska vara ett bra sätt att bearbeta sig själv på. Osäker är jag fortfarande om det fungerade eller inte, men jag tror att jag är lite mer lugn nu. På något sätt känns allt lite mer i ordning i huvudet nu i alla fall.

Nu märker jag att det är dags att tömma ur innehållet på mig själv genom att sova. Kanske blir dagen imorgon annorlunda. Inte för att hela min dag har varit nödvändigtvis illa! Jag har allt haft fina stunder med mina kompisar i skolan, det var kul att prova på ett nytt pass på gymmet (step) och dessutom sjöng mina kompisar så otroligt-super-mega-bra på sin konsert idag. Man måste hitta guldkornen i sin dag, även om de tycks skuggas över ibland.


Jag fotar #2Today's truth #5


Tell me more, tell me more!

Musikalen Grease var riktigt grym! Vad trevligt att inte bli besviken. Musikalen var lång men bra med otroligt begåvade sångare! Inte en enda gång tyckte jag att det var någon som sjöng lite halvdåligt, utan alla var verkligen duktiga. Skådespela kunde de också och kunde locka fram flera skratt i publiken. Helt amazing! 

Det är vid såna här tillfällen som man nästan önskar att man hade gått estetlinjen istället för natur! 


Ge mig något att applådera åt


Dagens klädstil blev ganska söt, i färgen rosa! Rosa linne, kofta, halsband och örhängen. Jag insåg nu att jag blev något av en Pink Lady - vilket passar perfekt eftersom jag ska gå på musikalen Grease ikväll! Esteterna på min skola sätter upp en musikal vart tredje år, vilken brukar vara riktigt grym. 

Jag såg skolans version av musikalen Hair för tre år sedan när jag gick i åttan och efteråt var jag helt ... W-O-W! Jag har en svag punkt för dansuppträdanden och teatrar - därför även musikaler. I flera veckor nu har esteterna vandrat runt i skolan i stora, prickiga kjolar, rosiga kinder och med bakåtslickat hår och gett oss andra dödliga något att glo på i korridorerna. Det ska bli riktigt kul att se resultatet! 


Today's truth #4


Man måste kunna skratta åt ironin i livetTänk dig en MORGON.
Du ligger i sängen och småvaknar lite då och då.
Men somnar nästan lika snabbt.
Alarmet börjar ringa.
Suck.
Du blundar en stund till.
Mamma kommer in och frågar om du inte ska gå upp.
"Joo," suckar du.
Trots den tunga kampen mot tyngdkraften reser du dig igen.
Du gör i ordning dig som vanligt, ganska segt.
När du precis ska gå till bussen inser du att
Ditt busskort är borta!
PANIK!
Var har jag lagt det?
Jag såg det alldeles nyss!
Springa, stressa och skynda!
Puh, det hade bara ramlat ner i ett annat fack i väskan.
Du kommer till skolan.
Det visar sig att vi har sovmorgon till klockan 10.
Du hade kunnat ligga i sängen en bra stund till ... 


Inspirerande texter

Jag älskar att kolla på inspirationsbilder på weheartit, vilket jag gjorde en lång stund igår. Under den tiden samlade jag också på mig en hel hop med citat och fina texter. Dessa tog jag och varit lite kreativ med i Photoshop - så inom den närmaste tiden kommer det att komma ett inlägg med rubriken "Today's Truth" och en av dessa inspirerande texter varje dag. Förhoppningsvis kan de sätta ett leende på någons läppar eller få någon annan att tänka till - precis som texterna har gjort för mig. 


Bidragen till mars bästa bildVilken är mars månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Today's truth #3


En ny veckaSolen har precis kikat fram bakom trädtopparna och jag är snart ute i dess ljus medan jag på springande fot tar mig mot bussen och skolan. Ha en fantastisk vecka! För min del är det den sista innan påsklovet!

Today's truth #2


Inuti fotostudion

Tre timmars redigering → tre minuters film!


Tre timmars arbeteNu har jag och Veronika suttit och redigerat en behind the scenes-film från när vi var i fotostudion i fredags! Den kommer säkert upp snart, när vi gjort de sista redigeringarna - håll utkik!

Februaris bästa bild

Det blev en jordskredsseger för bild nummer 3 i Månadens Bild-tävlingen! Den här bilden passar jättebra in på februari, eftersom den är ganska blåaktig, ljus och kall i färgerna - precis som själva månaden är. Smart val, haha. Tack för alla röster! Snart kommer 4 nya deltagare för mars så jag hoppas att du röstar igen!
RESULTAT


Jag fotar #1


Jag + pyssel = santNär jag satt och åt frukost denna ljusa söndagsmorgon kollade jag runt på lite olika bloggar och hamnade på en inspirationsblogg om saker som man kan göra i hemmet. Då insåg jag hur mycket jag gillar att pyssla! Jag älskar att dekorera bord inför kalas, göra glittriga menyer och färgsprakande scrapbooks. Det är så himla kul att göra det där "lilla extra" som får människor att bli imponerade eller glada.

Det är nästan så att jag önskar att jag fyller år en gång till i år, bara så jag kan göra en massa kreativa inbjudningar! Nu får jag nästan hitta på något pyssligt att göra denna helgdag eftersom jag har motiverat mig själv så mycket. Frågan är bara VAD ... ?

RSS 2.0