Solbelysta gräsfläckar och förrädiska reorÄn är inte sommardagarna riktigt slut märkte jag när jag passerade den soliga parken. En mysig, kort picknick med min syster på gräset efter skolan och sedan ut till Torp Köpcentrum för att shoppa! Det är otroligt vad förrädiska de där reorna är. Redan efter två affärer hade både jag och Veronika nya kassar och när vi gick in i en affär där det stod "Alla toppar 30 % rea" vände vi nästan och gick, haha! Jag tror vi lyckades lägga band på oss dock ... ganska bra i alla fall. 

Grön av avund

Åh, mitt hjärta sväller av känslor just nu! En kompis är med i ett skolutbyte med Storbritannien och idag har de brittiska utbytesstudenterna kommit. Jag dör av avundsjuka! Mest på grund av att när jag var med i skolans utbyte med Frankrike så var det så galet kul. Förmodligen det mest fantastiska jag gjort i hela mitt liv. 
 
När jag såg den brittiska flaggan vaja bredvid den svenska på skolområdet imorse kom jag ihåg dagen när fransmännen skulle anlända. Jag var på helspänn och allt jag kunde tänka var: "Om 6 timmar kommer dom ... Om 5 timmar ... Bara 4 timmar kvar ... OH SHIT, DE KOMMER OM EN TIMME!" Det var omöjligt att fokusera på lektionerna. Efter skolan bokstavligen sprang jag och några andra till platsen där vi skulle träffa de andra. Resten av veckan bara flöt på och jag var i ett enda lyckligt moln. 


Today's truth #96


Jag serverar på ett kalas för 450 personer ikväll!


Om du tror att du flyger, så kanske du gör det

 
Jag känner mig lite sådär fundersam. Halvvilsen. Och fruktansvärt liten. I alla fall i jämförelse med det mega-gigantiska-åh-herregud-stora projektarbetet som vi startar upp nu. Jag gillar min idé och tror den kommer bli kul, men kommer det att bli bra? Hur ska jag klara av det här stora projektet alldeles ensam? Fast det är i och för sig min starka sida att jobba ensam, men ändå. Mm, lite sådär fundersam. Men nyfiken. 

Act like a lady, think like a boss


 
Starta från ruta ett
Klös dig upp till ruta två
 
Klättra till ruta tre
Vandra till ruta fyra
 
Charma in dig hos ruta fem
Bossa över ruta sex
 
Hoppa över ruta sju och åtta
Bjud in ruta nio
 
Glid in på ruta tio
Stanna där
 
... tills du faller ner igen och måste börja om hela processen.

A bit like a sailor

 
Så här går jag runt och ser ut idag. Jag älskar dagar när man slutar tidigt! Det känns konstigt att de flesta är i skolan nu medan jag sitter här hemma och chillar ... men inte länge till, för snart blir det jobb! Jag ska iväg och duka inför storkalas imorgon som jag ska servera på. Lär bli riktigt kul! 

Middag & fotbollsmatch


Efter skolan idag hade jag bestämt träff med tjejgänget! Det blev en middag ute, som började med läskande välkomstdrinkar av någon tropical-smak. Alla beställde vi supergoda Toast Harry och käkade tills vi blev proppmätta. Men lite träning fick vi minsann till maten, för det kom en illvillig geting som bestämt ville ta över vårt bord. 


Min goda drink har vi här då! Klink, klink! Sedan gick vi på fotbollsmatch! Den första "stora" matchen i mitt liv. Det var Oddevold mot Utsiktens BK, där Anton Hysén var med och spelade! (Vilket var den största anledningen till att vi gick på matchen)


Shit, vad han var bra! Jag och tjejerna förundrades över Anton Hysén och några andra söta fotbollsspelare ... 

Today's truth #95


Träning är faktiskt himla bra


En trevlig joggingtur med syrran under dagens sensommarkväll
 
Även om man inte springer så snabbt, lyfter så tunga vikter eller susar fram på cykeln i 110 km/h så är det grymt bra att röra på sig. Dels så mår man bra för att när man väl har släpat ut sig på en joggingtur eller promenad så har man gjort något som anses vara "duktigt" och man blir lite stolt över sig själv. Tankarna brukar dessutom klarna och man blir så där alert och pigg i kroppen resten av dagen. Har man dessutom haft med sig en härlig syster så har man också fått sig lite quality time!Jag är fortfarande positiv!

 
Läxor redan över första helgen, men ja' e' inte bitter! Ganska lätta och intressanta uppgifter faktiskt. Det ska bli riktigt kul att ha Engelska C det här året! 

Vad är en söndag utan shopping?

 
För att återkoppla till rubriken: en söndag utan shopping är en vanlig söndag - vilket betyder att idag är en ovanlig söndag! Jag åkte nämligen på en liten shopping spree idag och handlade massor av fina, nödvänliga och helt onödvändiga grejer. (Det är ju faktiskt lönetider och jag har tjänat in massvis i sommar!) Skulle gärna visat, men en del är födelsedagspresenter så jag håller lite på det. Nöjd i alla fall!

Today's truth #94


Dröm stort, mycket och okontrollerat

En sådan här normal lördag ska jag åka iväg och jobba, men om jag INTE skulle ha jobbat skulle det vara helt grymt att göra någon av de följande sakerna! Funderar på att göra det till min "att göra innan jag dör"-lista (med  några smärre ändringar, haha). 
WeIt
 
Visst låter det helt grymt? Du kanske redan har gjort någon eller några av sakerna? Släng gärna in en kommentar och berätta hur det var i så fall! 

Försök inte vara någon annan, de är redan tagna

 
Jag tror att vi alla förtjänar helg nu efter första veckan tillbaka i vardagslivet. Ibland har den varit tuff och ibland lekande lätt. Själv har jag fått flera läxor över första helgen, men det kompenseras med att de inte är så stora. Fast mest ska jag njuta av att vara ledig (delen där jag inte jobbar i alla fall, haha). Trevlig helg! 

Behåll sommarkänslorna extra länge

 
Keep the fire burning. Det är mitt bästa tips för att hålla kvar sommarkänslorna. Än är det inte för kallt för att sätta sig ute med några fina vänner och en engångsgrill! Korv med bröd sitter inte fel och självklart kletiga marchmallows till efterrätt. Sommar är att grilla! 

Söta kompisar längtar ut

 
Nu börjar lektionerna komma igång och det är faktiskt lite skönt. Speciellt nu tredje året när jag känner korridorerna utan och innantill, och kan vara mig själv med klasskompisarna. När jag gick sista året på högstadiet var det samma sak. Det går att slappna av på ett helt annat sätt: man kan göra det man måste på lektionerna och sedan njuta av resten av tiden.

Woke up on the right side of the bed

We♥It
 
Om du någonsin känner dig ledsen eller oinspirerad, ta och kolla in mysiga bilder på weheartit.com. Det kommer genast kännas bättre! Men jag varnar dig redan nu - det är beroendeframkallande!

Vad är oddsen?


På språng mot skolan

 
Så här ser jag ut idag, när jag skyndar mot skolan för att ha en massa lekar med ettorna! Det ska bli grymt kul! 

Tja, sånt här gör vi i skolan!

Lite halvvingligt, men grymt kul!
 
Vad jag älskar mitt program! Andra dagen i skolan åkte vi iväg och hade en liten friluftsdag vid havet med knäppa lekar och paddling! (Dessutom lärde jag mig att knyta en knop). Det roligaste var definitivt kajakpaddlingen under två-tre timmar när jag hade med mig klasskompisen Emelies undervattenskamera. Det var lätt värt att bränna upp näsan och kinderna medan vi paddlade runt i eftermiddagssolen på havet. Efteråt fick man härlig träningsvärk också. Vilken grym skolstart! 

Drömfrukosten ...?

 
Om all mat i hela världen var hälsosam och jag skulle välja min drömfrukost, så tror jag att jag skulle välja något enkelt. Ljusa baguetter eller ciabatabröd, med mörk choklad doppad i varmt te så att den blir lagom smält. Det åt jag till frukost varje när jag var i Taizé, Frankrike ... Mmm! Gott, men inte så nyttigt. Men man får spara på sina favoriter, för ibland får man unna sig! 

Vem? Jag? Nej, jag har inte gjort något ... hihi


If you'll be my dream, I will carry you away

 
Jag blev riktigt sugen på att redigera foton så här på tisdagskvällen och bestämde mig för att bläddra lite i mina datoriserade fotoalbum. Självklart fastnade jag i minnen en stund, men bestämde mig slutligen för att redigera bilden ovan. Ett träd i Frankrike med mysig inristning.
 
Medan jag satt och pillade i Photoshop hittade jag några intressanta funktioner jag aldrig sett tidigare. Då önskade jag att jag var skickligare på redigering. Hur häftigt hade det inte varit att kunna trixa med bilderna tills de ser helt otroliga ut ...? Sånt borde de lära ut i skolan! 

Give me that smile


Känslan av början på slutet


En positiv, självsäker, numera trea på gymnasiet. BAM, let's rock school this year! 
 
Det var samma bekanta jag-är-lite-försenad-men-inte-tillräckligt-för-att-springa-hastighet på mina ben när jag gick till busshållsplatsen denna morgon. De inrotade rutinerna gav sig till känna, som de halvbestämda sittplatserna mellan välkända ansikten på bussen och det ständiga natursnacket mellan mig och en kompis medan två andra rullar med ögonen åt oss och vårt fysik B-babbel. 
 
En ensam, kort promenad bland gymnasiehusen där ovanligt pigga, iordningfixade elever gick åt alla möjliga håll, på väg mot första skoldagen. Ett och annat vilset öga på en etta som överväldigat försöker hitta till rätt ställe. Själv fick jag ett litet leende på läpparna när jag fick syn på hur solen sken välkomnande på MIN byggnad. En förväntansfull tanke: "Tänk att jag går i trean nu." 
 
Den där pirrande, glada känslan när man får syn på klasskompisen som varit bortrest hela sommaren, när man rufsar en annan go person i håret och delar ut hjärtliga kramar och hälsningar åt alla håll. Ivriga sommarhistorier och årskurs-tre-på-gymnasiet-förväntningar överallt som bara kan avbrytas av lärarnas tillsägelser, men som återupptas så fort det finns tillfälle. Lite dissning av schemat, blandat med de förtvivlade konversationerna om vad man ska hitta på som projektarbete, men ändå finns det en upprymdhet i luften. Det är början av slutet. Barapapapa, I'm lovin' it! 

I very much feel like traveling right now

Bilder från Berlin 2012, redigerade med effekten "Threshold" i Photoshop

Kom igen, nu kör vi igång igen!

 
Upp med hakan, det är inte så illa som det verkar! Tänk på de positiva sakerna som sker när skolan sätter fart: 
  • du får träffa alla goa kompisar igen
  • ... och få tillfälle att skryta med din solbränna/allt du gjort i sommar/snyggingar du träffat/hur stark du har blivit efter att ha sommarjobbat hela tiden
  • du kan komma in i rutiner igen (kanske lite mer hälsosamma än sommarens)
  • ... eller kanske kan du komma igång med en nystart!
Själv så börjar jag trean på gymnasiet, så mina ögon blickar redan fram mot studenten. Det här året kommer att flyga förbi! Mitt läsår ska präglas av studentmösseutprovningar, massor av kursavslutningar, roliga förberedningar inför slutet av gymnasiet t.ex. köp av balklänning, sedan kommer själva balen och slutligen studenten. 
 

VILKET AVSLUT PÅ SOMMARLOVET!Foton av Hallon (mig) med min mobilkamera
 
Magiskt. Solen sken i ett sprudlande folkfullt Göteborg idag och precis som många andra såg jag på Rix Fm Festivalen på Götaplatsen. Vädret, humöret, sällskapet, artisterna - allt var perfekt! Vi stod riktigt nära scenen också. Jag älskade australienska bandet Sons of Midnight, skrek mig galen till Darin, Danny, Loreen och ... tja, till alla låtar jag kunde. Nu efteråt känns det i halsen som om jag svalt en massa grus. Det var den bästa möjliga avslutningen på mitt allra sista sommarlov! 

Today's truth #93


Fredagskvällen är bara vår
 
En härlig tjejkväll med de allra bästa! Man skulle kunna tro att vi inte har träffats på ett år med tanke på hur mycket vi babblar och skrattar när vi ses. Visst är det härligt när man har vänner som man kan njuta av varje minut tillsammans med? 

Gör en klassiker på ett nytt sätt!

 
Den sista sommarlovsveckan har jag lagat massor av mat, bland annat en evig favorit: spagetti och köttfärssås! Istället för att göra på det vanliga sättet som vi alltid gjort i vår familj, tog jag ett recept ur min gamla hemkunskapsbok och gjorde en gammal klassiker på ett nytt sätt! (Creativity rocks!)

Pigga upp sommardagarna med nagellack!

 
Hur länge som helst har jag tänkt att jag ska måla naglarna, och nu har jag slutligen gjort det! Medan jag läste en spännande bok i eftermiddagssolen fylldes naglarna i med lila färg. Sedan kunde jag inte låta bli att lägga till lite glitter, hihi. 
 

Med tanke med i presenten

Jag är en riktig pysselgalning som älskar att göra presenter själv. Bilder, klistermärken, papper och lim - det är min grej. Till min vän Emma gjorde jag en inspirationsbok med vackra bilder och citat som hon sagt och såna som jag bara gillar. En present med 100 % mysighetsnivå! 
 
Här har jag tagit bilder på boken och några andra av hennes 18-årspresenter - kolla längst ner för att se hur jag gjorde mini-fotograferingen! 
Tonårig & lekfull

 
Full av energi efter en springtur lekte jag med kameran, stativet och självutlösaren en liten stund - det var ett tag sedan! Leken fortsatte i photoshop och övergår nu till bloggen. Puh, vilken underhållande lekstund! 

Lev livet till det tar slut

 
Sommardagarna bara smälter bort som glass i solsken och jag njuter av livet. Läser i stekande sol, tar uppfriskande joggingturer och träffar mysiga personer. Snaaart är det över, så jag tar vara på varje minut! 

Always look on the bright side of life


Kom igång med träningen efter sommaren!

Jag känner i kroppen att jag inte riktigt har vårdat den på bästa sättet i sommar och det syns även på vågen. Men nu har jag hittat tillbaka till motivationen och är redo att bli nyttig igen! Det är faktiskt mycket skönare att vara hälsosam. Även om man missar de där korta tillfredställelserna att äta godis och glass och att få vara lite extra lat genom att inte ta en joggingtur, så missar man den där långvarande känslan av att verkligen må bra.

Det är svårt att beskriva, men när man äter lagom och hälsosamt och även tränar då och då, så får i alla fall jag en mer positiv inställning och har mer energi till allt möjligt. Speciellt om man kombinerar mental träning till detta så blir man gladare och piggare! 
 
  1. Bestäm dig. Ska du nu köra så är det lika bra att gå all in och verkligen bestämma dig. Du måste vara medveten om vad du ger upp och vara villig att göra det. Tänk dig in i olika situationer där du måste välja eller välja bort något som vanligtvis inte vill. Ställ in dig redan från början på att det kommer att bli svårt och stålsätt dig mot att du kommer vilja backa ur. 

  2. Hitta motivationen. Det är lättare att fokusera om man kan hålla ögonen på priset. Till exempel så har jag ett ganska motiverande mål framför mig: jag vill ha en frisk, hälsosam och snygg kropp till studenten. Har du något liknande? Du kanske fyller år, vill se bra ut till jul/nyår eller äntligen tänker gå ner de där 5 extrakilona som du inte hade för ett år sedan? Läs bloggar och artiklar om andra som försöker inspirera och sug i dig av tips och motivation.

  3. Sluta tänka på dig själv som ett offer. Nej, det är inte synd om dig för att du inte tänker äta den där glassen när alla andra köper på stranden. Bra för dig! Du behöver inte den för mer än att tillfälligt tillfredställa dina smaklökar och ju längre tid du håller dig ifrån onyttigheter, desto lättare blir det. Tänk på att det här är något som du vill göra. 

  4. Använd förnuftet. Om du är bortbjuden och det blir ohövligt att tacka nej till onyttigheter, så var smart och ta en liten bit. Välj själv om du ska gå på en tillfällig diet eller om du vill ändra kosten för gott. Förra året när jag gick ner i vikt ändrade jag några saker för gott (som att lägga till massa grönsaker på tallriken, minimera kolhydraterna och att käka havregrynsgröt till frukost) och några saker tillfälligt (som att inte äta bröd).

  5. Just do it. Träning är jobbigt, det går inte att komma undan. Du bryter ju ner kroppen. Samtidigt som det är viktigt att fokusera och inte fega ur, så måste du tänka på att ta det lugnt i början och inte pressa dig för mycket. Kom ihåg stretching och vila! 
 

Junis vinnare av vackra bilder!

 
Den här gången blev det ett självporträtt som röstades fram som vinnaren, tack alla som orkade sig in på datorn och röstade under sommarmånaden! 

 
 
 

Sanningen, hela sanningen och inget utom sanningen


Sommarmusik


Jag har nyligen insett att radio är en bra grej. Helt gratis och mysigt att ha på i bakgrunden när man gör lite vad som helst. Just nu spelas Pink på Mix Megapol, men om jag själv får välja är det någon av de fyra låtarna ovanför som gärna får spelas! 

Cykla genom skogen med håret flygandes i vinden

Photos by Malin Brink & Hallon (jag)

Hela min själ var fylld av sommarkänslor igår när jag och Malin tog cyklarna till en sjö och fotade. Det var underbart att cykla igen - det har jag inte gjort på jättelänge! Vinden fladdrade i håret, solen värmde på ansiktet och allt jag kunde tänka var "det är sommar!" Så då tog jag extra fart och höll ut benen från cykeln. Sista sommarlovet måste man ju njuta av till max! 

Today's truth #92


Thought of a quiet summer evening


Sommardrömmen är över

Det var nostalgiskt och sorgligt att både sluta feriepraktiken och att lämna vår stuga på kusten idag, när jag och min syster slutligen åkte hem. Vi har varit i Grebbestad en hel månad och det sätter minsann sina spår. Trots att vi har jobbat har det stundtals känts som semester eftersom vi vistats på nya ställen, träffat nya människor och varit med om ett helt nytt sätt att leva. Det har minsann varit en upplevelse att jobba hela dagen, vara ledig om kvällen, tjäna pengar, diska, laga mat, tvätta ... Tja, det här är en sommar jag och Veronika kommer att minnas! 

Bon Appétit!

 
Det här är riktigt gott och enkelt! Det är bara att steka lök tills den blir aningen brun och sedan lägga i skurna tomater och steka dem också. Sedan tillreder man köttfärs och kryddar med kryddor som man gillar (mitt tips är bl.a. timjan) och blandar ihop med löken och tomaterna och steker alltihop. In med blandningen i paprikorna och voilà! Serveras tillsammans med ris. Eventuellt kan man ha ost över paprikorna och sedan ha in det i ugnen - det kan man göra som man vill! 

The view from my current home


Ha den äran idag!

 
Tänk att min lillasyster fyller 17 år idag! Det var inte länge sedan jag var 17 själv ju (ett halvår bara!). Hon är en riktig gullunge som har studsat runt idag (bokstavligt) och varit en liten solstråle. Megagrattis till dig, vackra Veronika

Today's truth #91


Sommarkvällen vid bryggan

 
Jag tog mitt eget råd från igår om att njuta av det som återstår av sommarlovet, genom att ta en fika med en kompis som jag inte sett på ett tag. Vi köpte med oss lite godsaker och satte oss vid Grebbestadsbryggan medan vi reflekterade om vädret, maneter, båtar och livet i allmänhet.
 

Sedan var det minigolf som stod på agendan! Jag fick en vacker guldklubba som jag planerade att ta hem segern med, men det var flickan med det guldiga håret som stod som segrarinna till sist! Tur att jag hade Pringles till tröst. En riktigt lyckad sommarkväll! 


Glöm inte att det fortfarande är sommarlov!

Usch, man blir alldeles deprimerad när man kommer på att det bara är två korta veckor kvar på sommarlovet. Men istället för att fokusera på vad som händer om två veckor är det lika bra att glädjas åt det som händer NU, det vill säga ett skönt, göra-vad-jag-vill(-nästan)-sommarlov! Mitt enda tips till er, mina vänner, är att PASSA PÅ! 

Foto av min kusin Johannes

Relaxande, underbar dag på spa

 
För första gången i mitt liv har jag varit på spa! Jag hade en massa förväntningar om hur det skulle vara (du ser väl själv bilden framför dig hur någon ligger i en morgonrock med ansiktet inkletat i grön gegga och med gurkor för ögonen?) och trots det så var det ÄNNU bättre än jag kunnat tro! 

 
Jag, syrran och min moster gottade oss inne på Sankt Jörgens Park Resort i Göteborg under fyra härliga timmar. Deras SPA har utsetts till Sveriges bästa, vilket var lätt att förstå. Vi gick på en ritual som hette Energy, där vi blandade att vara i varma och kalla miljöer och hade olika produkter på oss.
 
 
 
Det fanns olika sorters bastuar, bassänger, fotbad, duschar och liknande. Min favorit av dessa var nog en dusch där man kunde välja mellan Ice Rain (kallt vatten som luktade mint) och Tropical Rain (som doftade tropisk frukt). Eller kanske var det att basta i 70°C och sedan ta ett dopp i den iskalla källan? Det var riktigt uppiggande. 
 
Men poängen med att gå på spa är egentligen att bli så avslappnad som möjligt och det uppnådde vi främst genom att ligga i en bred säng med utsikt över parken och hotellet, samtidigt med hörlurar där det forsade ut lugnande musik och vattenljud. Det speciella med sängen var att när man klickade på en knapp började den röra sig i sidled, långsamt fram och tillbaka. När man låg i den och blundade blev man så avslappnad att man slutligen inte visste åt vilket håll den fördes åt. 
 
Bildkälla
 
Om du någon gång får 550 kronor över tycker jag definitivt att du ska ta en tripp till Sankt Jörgen och gå på ett uuuunderbart spa som ger en lugn och harmoni! Fem stjärnor till det stället! 
 

Today's truth #90


Fredagsmys (eller?)

 
Jag och syrran firar att det är "fredag" (eftersom vi är lediga imorgon) med att käka kycklingtacos som fredagsmys! Inte helt fel (även om vi hade kunnat ha i lite mer tacokrydda och haft tacosås till, men nu är vi lite visare när vi ska käka rätten nästa gång!) 

Today's truth #89


RSS 2.0