Från min allra bästa sida

 
När jag såg den här bilden tyckte jag att den visade min bästa sida. Inte höger- eller vänstersidan, och inte heller uppifrån eller nerifrån. Utan den bästa sidan av min personlighet. Jag kände att det där verkligen var jag på bilden. Det stora leendet, det luriga uttrycket ... Jag älskar när jag är glad, sprallig, pratsam och charmig. När jag hittar på kreativa saker och får andra att le. Den sidan av mig är underbar. 
 
För att den sidan ska kunna existera måste jag även ha en annan sida. Eller rättare sagt, flera olika sidor. Det finns massvis. Det finns till exempel den lugna sidan, när jag mest vill stanna inne på mitt rum och läsa eller se på filmer hela dagen, utan att prata med någon. Det finns den motiverade sidan, när jag vill åstadkomma saker och tränar eller pluggar riktigt hårt. Sedan finns det den sämsta sidan, när jag är lat, arg eller ledsen. Då tänker jag alltid: "Vart är den glada sidan av mig? Jag vill där, inte här!"
 
Det finns ingen knapp som jag kan trycka av eller på för att byta mellan sidorna av mig själv. Det går inte att vara på den ledsna sidan och plötsligt bli så där sprudlande glad i ett nafs. Det går upp och ner. Jag försöker att bli bättre på att njuta av den glada sidan medan jag har den, att riktigt suga in den och uppskatta hur härligt jag mår. När jag sedan efter ett tag hamnar på den nedstämda sidan igen säger jag åt mig själv att det är bra att jag är deppig. För då kan det bara bli bättre. För att kunna vara på topp måste man vara nere på botten ibland. Glädjen smakar aldrig så bra som när man nyligen varit riktigt nere. 
 
Anledningen till att jag främst försöker visa den bästa sidan av mig i bloggen är för att det är den sidan jag gillar allra bäst. Genom att skriva om den, blir jag den. När jag mår lite halvdant och kommer ihåg att jag ska uppdatera bloggen - då börjar jag skriva på ett glatt inlägg och samtidigt börjar jag må lite bättre själv. En perfekt medicin! 
 
Plus att det är mycket roligare att läsa om en positiv knäppis än en deppig surgumma, eller hur? Blink, blink! 
 

Nyårsfrukost

 
God morgon alla fina och nyårstaggade människor! Den här måndagsmorgonen har jag ätit blå gröt medan jag har läst klassiker. I alla fall tills jag plötsligt mindes den underbara drömmen jag hade i natt och var tvungen att skriva ner den direkt så att jag inte skulle glömma den. Om ändå sådana fina drömmar vore verklighet ... Men min verklighet är ganska bra idag ändå! Jag ska spendera mitt nyår med att fotografera fyrverkerier och träffa fantastiska vänner! Ha ett sprakande nyår! 
 
 
 
 
BLÅBÄRSGRÖT

Häll i 1,5 dl vatten och 1,5 dl mjölk i en kastrull och koka upp. Strö även på en nypa salt. När det börjar koka häller du i 0,5 dl grahamsgryn och rör om. Koka ca 5 minuter på högsta värme (rör om ofta) eller tills gröten blir så fast som du vill ha den - jag brukar koka tills den håller ihop så mycket att jag kan se botten lite snabbt medan jag rör om. Häll i en handfull blåbär när gröten nästan är klar och rör om tills gröten blir blå. Serveras med banan, kanel och kokos

Today's truth #150


Jag är en grej-människa

 
Nu är det snart dags att plocka undan alla julprydnaderna. Det känns lite tråkigt, men inte lika mycket som vanligt. Jag brukar alltid deppa när jag måste plocka fram de "vanliga grejerna" i mitt rum, men nu ser jag faktiskt fram emot att städa undan julen och samtidigt rensa bland allt jag har framme. Jag har nämligen så mycket grejer inne i mitt rum. Jag är en grej-människa - en sådan som vill ha framme alla saker hon gillar. Just nu vill jag dock inte vara det, utan jag skulle vilja ha det renstädat, prydligt och stilrent i mitt rum. 
 
Trots att det ska bli skönt att få undan allt, kan jag inte låta bli att bli lite ledsen över att alla mysiga detaljer ska bort, som till exempel den urgulliga ljushållaren på bilden ovanför. (Jag är ju trots allt en grej-människa). Nu är det långt kvar tills jag får se den igen ... 

Som i slow motion

 
Snön föll som i slow motion en dag. Det var helt fantastiskt. Som taget ur en film. I en scen där de spelar stämningsfull musik i bakgrunden medan man får se hur det stora snöfallet långsamt singlar ner. Sedan zoomar de in en ensam snöflinga i luften och får följa dess väg tills den letar sig ner på marken och hittar sin plats ...
 
Allt är så mycket mer intressant inuti mitt huvud ibland. 

Ett oskrivet blad


En bild jag gjort i Photoshop efter den här tutorialen

Nyårslöften. Jag ser dem lite mer som "nyårsriktlinjer" och jag tycker att det är ganska roligt att skriva dem, även om de inte alltid håller. I alla fall, när jag skriver dem funderar jag över allt roligt som kommer hända under det nya året och vad jag vill uppnå. Drömmarna flödar och motivationen stiger. Fokuset med nyårslöften borde vara "saker som gör dig glad". När du funderar vad du vill göra kommande år planteras idéer i huvudet på dig ... och idéer leder till att du kan genomföra något! 
 
I årets nyårslöften (förutom de vanliga att försöka träna så mycket som möjligt och äta så lite onyttigt som möjligt) tänkte jag satsa på fler "engångsmål". Alltså något som jag kan göra och sedan bocka av från listan, istället för de svåra veckouppdragen. Än har jag inte helt bestämt alla mina nyårslöften, men jag har skrivit ett par stycken. Jag är fortfarande på jakt efter fler avbockningsbara och roliga saker att genomföra. Några sådana löften som jag redan har är att springa på minst 3 nya ställen för att hålla uppe motivationen och gå på konsert! 

Lite av allt

 
Hello hotellfrukost! Åh, frukostbuffé är något av det godaste som finns! Jag älskar att ta lite av allt. Den här frukosten har gjort att jag fortfarande är mätt, haha! Inslagen av julmiddag i form av köttbullar och prinskorv var riktigt gott, även om det bästa var det klassiska: smörgås, yoghurt med müsli, ägg. Äpplejuice och sörgårste med en citronskiva inuti var som pricken över i. 

En kväll spenderad i Göteborg

 
Idag har min position stavats G-Ö-T-E-B-O-R-G! Jag hälsade på min kompis Magda på hennes jobb i en Secondhandbutik och lite senare var vi och min syster Veronika ute och spatserade på Göteborgs gator. Det var så otroligt mysigt, speciellt med alla julbelysningar som fortfarande sitter kvar. Den bästa belysningen hade definitivt Clarion Hotel - hela byggnaden var utsmyckad som ett gigantiskt paket! Jag fotade som en galning, självfallet. Slutligen blev det en Coca Cola i hotellbaren. Nu ska jag strax gå och lägga mig i en varm säng och drömma om min favoritdel med att bo på hotell ... hotellfrukosten!
 
Jag och Veronika njuter av hotellivet!

DIY: kylskåpsmagnet

 
I julklapp gav jag bort en hel hög med hemmagjorda kylskåpsmagneter, en härligt personlig present. Jag tänkte berätta hur man tillverkar en sådan! (Ledsen över den dåliga kvalitén på bilderna, men jag gjorde dessa presenter sent på kvällen den 22:a december, haha!) 
 
Material: 
Foto
Sax
Vanlig tejp
Magnettejp (Clas Ohlson)
Plastfilm (Panduro) 
Band, t.ex. spetsband
 


Steg 1. Ta ett foto och skriv en eventuell text som du vill ha med. Texten sätter du fast lätt genom att använda en liten dubbelvikt tejpbit. Klipp sedan ut en så står bit av plastfilmen som du vill använda - jag tog några millimeter större på varje sida. 

(Vad gäller plastfilmen så finns det både tjock och tunn plastfilm. Jag köpte tjock och då måste man lägga plastfilmen på framsidan av bilden och använda tejp i hörnen för att få fast den, som jag gör här. Om man har tunn plastfilm ska man vika runt den runt bilden på framsidan och tejpa fast på baksidan. Mer info om den tunna plastfilmen finns i det här inlägget där jag fick idén om magneterna ifrån.)
 
 
Steg 2. Sätt en liten tejpbit i hörnet som visat på bilden ovan och vik sedan bak de två bitarna som hänger utanför. 
 
 
Steg 3. Ta något slags band, t.ex. har jag på denna bild använt spetsband som jag köpt på en hobbyaffär. Klipp ut en bit av bandet och lägg i hörnet. 
 
 
Steg 4. Vänd på hela bilden och vik in hörnena. Tejpa fast. Sätt sedan fast en bit band i varje hörn. 
 
 
Steg 5. Sätt fast magnettejpen på baksidan. Voilà så har du en fin kylskåpsmagnet! 
 

En av vinterns bästa träningsformer

En bild på mig & Veronika när vi var ute i snön med kameror + Malin igår! 
 
En timme och trettioåtta minuters kvalitetstid med skogen har jag haft idag. Och med min lillasyster Veronika då. Vi fick för oss att ta en liten promenad, som blev en långpromenad. Det var faktiskt inte alls så dumt! Jag brukar vara ganska tvär när någon föreslår promenader eftersom jag brukar tycka att det är en tråkig träningsform - och att det är mycket effektivare att cykla på motionscykel eller köra styrketräning i en halvtimma istället.  
 
Fast grejen är ju att det är grymt bra med promenader egentligen. När man tränar hårt under en kort stund förbränner man majoriteten kolhydrater, men däremot när man tränar länge med låg intensitet förbränner man 50 % kolhydrater och 50 % fett (ungefär). Vilket är det de flesta vill bli av med? Jo, fettet! Därför rekommenderar jag raska promenader nu i dessa jul- och nyårstider eftersom det brukar bli en hel del sött då. Om man då har med sig trevligt sällskap och går i vackra vinterlandskap så blir det faktiskt dessutom kul och inte bara bra träning! 
 
En annan fördel med att promenera är att då utsätter du dig för ljus. Det är viktigare än vad man kan tro! Under vintertiden är det mörkt (till exempel så är det strax solnedgång nu, kl. 14.29 hemma hos mig), vilket gör att vi människor lätt blir trötta och ledsna. Därför är det superbra att gå ut medan det är ljust (och helst soligt) för att utsätta sig för ljuset. Då är det lättare att hålla sig glad och pigg hela dagen! 
 

Hålla en kamera rätt upp och ner framför näsan

 
Jag tar hur många härliga bilder som helst nu när det äntligen är jullov - precis som jag drömde om när jag satt vid skrivbordet och pluggade mig halvt till döds. Så underbart det är när saker går som planerat! Jag fotar självporträtt, snö, julprydnader, porträtt på andra ... Det blir så bra bara för att jag har TID nu. Jag har tid att ta om en bild som inte blev precis som jag ville ha den, jag har tid att sitta och finjustera detaljer i Photoshop ... Jag älskar extratid. Fast det börjar ta på den nu, eftersom 2013 närmar sig med stormsteg, men jag försöker att njuta så mycket som möjligt ändå! 

Vem säger att vintern är färglös?

 
De här härliga synerna hade jag framför mig för några dagar sedan, men nu är det ännu underbarare! Snön har nämligen lagt sig i stora drivor på fälten och den ligger tjockt på träden. Det är speciellt vackert när snön tynger ner på de högaste granarna ... Åh, jag önskar att jag hade tagit mig ut och tagit lite bilder idag medan det fortfarande var ljust! Men det har mest blivit en lugn nedvarvning efter julafton, vilket också var behövligt. 

Julafton 2012

 
Min julafton började med grötätande och julkalenderskollande. Sedan skottning av hela uppfarten tillsammans med syrran och sedan en liten promenad. Perfekt med lite träning, så att jag sedan med gott samvete kunde mumsa på allt gott! 

 
Vi gjorde också i ordning vår underbart konstiga jultårta! Det blev en chokladtårta med vaniljsås / hallon som mellanlager, ovanpå hade vi grädde och kokos. Till garnering hade vi köpta marsipantomtar och hemmagjorda granar: flera av choklad (spritsade på ett bakplåtspapper) och en ovanpå som är ett glassrån spritsat med kristyr och sockerpärlor. 


Iordningfixandet tog ovanligt lång tid, men jag är i alla fall nöjd med resultatet! Det är första gången på länge som jag inte lockar håret till någon sådan här tillställning. Jag tvingade med Veronika ut i kylan för att ta några bilder med min fina klänning innan bilen for iväg. 
 


Hemma hos mormor var det alla de vanliga (men ändå så härliga) sakerna som Kalle Anka, släktträff, julmiddag, klappöppning och tomtar! Som avslutning på dagen blev det en kopp te, pepparkaka och lite smågodis på min nya bricka inne på mitt rum. Vilken magnifik dag! 

Nu vare jul här i vårt hus!

 
Vad gör du i väntan på tomten? 
Försöker leva julaftonslivet så mycket jag bara kan med att äta gröt, se någon mysig tecknad film med min syster och bara ta det lugnt. Man måste ju vara utvilad inför kvällens spännande händelser! 
 
Hur ser den perfekta julaftonen ut? 
Huvudsaken är att den är stämningsfull, sedan spelar detaljerna inte så stor roll. Det är mysigt att vara lite barnslig med min syster på dagen, härligt att se alla leende miner hemma hos mormor, äta en god och traditionell julmiddag och se på Kalle Anka med glögg i ena handen och en pepparkaka i den andra. Om några av mina julklappar uppskattas hos de andra är också glädjen gjord! 
 
Bästa maten på julbordet? 
Jag har ingen självklar favorit, men de hemmagjorda köttbullarna sitter fint i munnen! Det bästa man får äta på julen som inte står på julbordet är i alla fall chokladen. Jag är helt galen i Merci-chokladasken!! 
 
Ge eller få julklappar? 
Definitivt att ge. Att göra någon annan glad är guld värt! 
(Inte för att jag inte uppskattar egna julklappar - du behöver inte lämna tillbaka allt du köpt till mig, mamma! Blink, blink!) 
 
 
Önskar du att julen var likadan nu som när du var liten? 
Konstigt nog inte. Den var helt magisk när jag var liten, men nu kan jag uppskatta den på ett annat sätt. Nu är det glädjen, stämningen och traditionerna som är det bästa och inte julklapparna eller tomten. Vad är livet utan utveckling? 
 
Vilken är den bästa julklappen du har fått? 
Den som jag minns har gjort mig lyckligast är när jag fick en uppsättning av alla Harry Potter-böckerna på engelska för några år sedan. Jag hade önskat mig det, men aldrig trott att jag skulle få det. Min chock och glädje var nog obetalbar! 
 
Vad gör du på juldagen? 
Leker med mina julklappar! Haha, mer eller mindre. Försöker hitta platser åt alla nya saker och bara tar det riktigt lugnt. Äter julrester! 
 
 
En underbart varm julkram till alla som läser detta inlägg!
Njut nu, för det är bara julafton en gång om året och det är IDAG! ♥

Årets julkortpyssel

 
Här är årets julkort som jag har tillverkat! Jag körde på hemmagjorda till alla den här gången. Tänk så mycket utlopp för min kreativitet jag har fått! Jag har letat efter en massa inspiration på pysselbloggar och övriga Internet - det var där jag fick idéerna till nästan alla. Min personliga favorit är "Välkommen in"-julkortet som gick till min vän Malin! 
 
 
Julkort - hiss eller diss? 

Ett sista julbak!

 
Jag hittade ett recept på chokladtårta häromdagen som jag och familjen tyckte såg mycket spännande ut ... därför gör vi den idag och ska servera till släkten imorgon på julafton! Receptet var på engelska så vi har försökt tolka det så gott det gått med ingredienser och mått. Det ska bli spännande att se hur den blir - självklart kommer bilder på slutresultatet senare! 

Today's truth #149

 
Och glöm inte heller: ENJOY THE MOMENT! Det är faktiskt bara jul en gång om året så sätt igång och njut, lev och fira på hög nivå! 

Glittrande

 
I år skippar jag de julröda naglarna och kör på glittrande lila istället! Min nyinköpta julklänning (som jag ÄLSKAR och vill ha på mig varje dag, haha) är nämligen lila. Bara två dagar kvar! 

Vinterlistan

Jag vet, jag är rena rama Miss Sweden, haha! 
 
 
Vad är det bästa med vintern? 
Att få uppleva den stora kontrasten mot sommaren: mysiga vinterkläder, tjocka mössor, snögubbar och lysande juldekorationer och så vidare. 
 
Snö - bu eller hurra? 
Så länge jag inte halkar är det definitivt hurra! Det är så vackert och lyser upp vinterdagarna. 
 
Hur överlever du kylan? 
Te, filmer, tända ljus, tofflor och stickat i mängder!  
 
 
 
Bästa vinterplagget? 
Mössan eller halsduken (fast pannbandet på bilderna är inte heller fel!) 
 
Favoritsysselsättning på vintern? 
Att fota snö är utmanande, men kul! Jag gillar också att sitta inne och pyssla (fast det kanske jag gör hela året ...) 
 
Om du måste välja en: jul, nyår eller din födelsedag? 
Även om det är kul med alla raketer på nyår och all uppmärksamhet på min födelsedag så slår inget julkänslorna! 
 
 

3-dagar-innan-julafton-fika

 
Idag har snön fallit ofantligt vackert och jag har fikat med en vän som jag inte träffat på månader. Det lustiga är att när vi slutligen sågs kändes det som ingen tid har passerat alls sedan vi träffades senast. Det är något magiskt med sådana vänner - jag har ett par stycken av dem som lyser upp min vardag. 

Förresten. Bara 3 dagar kvar till julafton. Hihi. 

Vacker gest

 
Hur underbart var inte detta? På mitt program umgås vi alltid två klasser: naturare och samhällare. Vi är alltså cirka 50 stycken. Till vår julavslutning i onsdags hade en tjej i samhällsklassen varit riktigt ambitiös och bakat en hel hög med pepparkakor och skrivit allas namn på. Så otroligt imponerande! Om det inte är engagemang vet jag inte vad. Folk letade efter sina namn och sedan pep "Där är jag!". Det var även populärt att lägga till "Min är snyggast!", haha! 

Något sånt här är dessutom en perfekt present eller julklapp till någon! Jag är galen i allt hemmagjort, eftersom då förstår jag att personen verkligen har tänkt på MIG när den gjort presenten. Det kan vara vad som helst som är enkelt, men med någon personlig detalj som till exempel något ätbart med ett namn på! 
 

(I bilden längst upp till höger syns även lite av mina snöfudge som jag bjöd på) 

Be the miracle

 
Första dagen på lovet har kommit och gått, men ändå har jag känt mig lite missnöjd. Jag har bara kunnat tänka på allt jag måste göra under den här tiden - det känns som att jag har bergsklippor av plugg att komma genom och bara några få dagar att genomföra det på. Allt jag velat göra är att bara ta det lugnt och slappna av, men min hjärna har inte låtit mig göra detta. Minsta lilla grej blev jobbig, som till exempel att det var stökigt på mitt rum eller att jag behövde göra i ordning de där julklapparna. Så jag ignorerade allt jag borde gjort och såg på film istället. 
 
Filmen jag såg var Bruce den allsmäktige, riktig nostalgi där. Det roliga är att jag blev riktigt inspirerad av filmen. I slutet säger Morgan Freeman (som spelar Gud) att människor egentligen inte behöver honom, utan de kan skapa sina möjligheter själva. Jim Carrey (Bruce) uppmanar alla att "Be the miracle!"
 
Det träffade mig rakt i hjärtat på något sätt och när jag var klar med filmen insåg jag att allt alla mina småproblem bara är jobbiga om jag gör dem jobbiga. Så jag satte direkt igång med att städa i ordning rummet, för att få det överstökat, och sedan fixa julklapparna. Det lönade sig redan direkt: dels kändes det mycket bättre och dels så råkade jag av en ren händelse hitta mitt borttappade favoritsilverörhänge när jag dammsög mitt rum. Ett tecken? Karma? Det spelar egentligen ingen roll - huvudsaken är att det gjorde mig på ännu bättre humör. 
 
Så när det känns svårt, gör det inte svårare än det egentligen är. Be the miracle. 
 
 

Hur jag redigerade den svartvita bilden

Hur tog du/redigerade du dessa bilder? De är helt fantastiska - som vanligt! 
 

Tack så jättemycket! (*Ler stort*) Häromkvällen bestämde jag mig för att ta några självporträtt, så jag letade upp ett vitt hörn i mitt rum och riggade upp kameran på stativet. Sedan tog jag fotona med fjärrutlösare. Eftersom det just var kväll och dåligt ljus redigerade jag dem ganska markant i Photoshop. Här nedanför finns en video hur jag gjorde!
 


Snöfudge - ingen blir likadan!
Chokladfudge med vit chokladtopping
200 g ljus choklad
300 g mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
Topping
50 g kokosfett
100 g vit choklad 
Dekoration, till exempel med sockerpärlor
 
 
Gör fudgen så här: 
1. Finhacka all choklad.
2. Häll den kondenserade mjölken i en skål som tål värme. Sätt skålen över en gryta med sjudande vatten. Häll i den hackade chokladen. Låt skålen stå över vattenbadet tills chokladen smält, rör om då och då. 
3. Lägg bakpapper i en form med måtten 20 x 20 cm. 
4. Ta kastrullen från värmen. Häll upp massan i formen. Låt stå i rumstemperatur till det kallnat. Ställ i kylen ett par timmar och skär sedan upp i rutor. 
 
Gör den vita chokladtoppingen så här: 
1. Smält 50 g kokosfett.
2. Hacka 100 g vit choklad och lägg i den i det smälta kokosfettet. Rör om tills chokladen är smält. 
3. Låt stå i rumpstemperatur i två timmar. 
4. Vispa den vita chokladen med elvisp tills den blir fluffig. Var noggrann så att alla bitar blir vispade. 
5. Spritsa chokladen på fudgen. Dekorera eventuellt. 
 


Här är ett mumsigt recept på ett julgodis som jag tillverkade igår! Jag tog med dessa minigodingar till skolan på avslutningen idag och det verkade vara uppskattat! En liten hemlis är att min originala plan var att göra fudge endast doppade i vit choklad, men chokladen smälte inte riktigt i mikron som jag hade tänkt. Därför var det enda sättet att spritsa på den på fudgen. Som tur var blev det riktigt lyckat ändå! Ingen vit choklad fick samma form när jag spritsade - de blev olika allihop, precis som snöflingor. Därför döpte jag verken till snöfudge! 

Fotografera är inte fel


Att leva lite mer

 
Det började som en vanlig måndagsmorgon precis som alla andra veckor med frukost, påklädning och tja, att vakna i princip. Lagom tills jag och min syster gick på bussen i mörkret bestämde vi oss för att vi skulle börja leva lite mer. Varför spendera alla måndagar likadant när man kan hitta på allt möjligt knasigt? 
 
Så vi kom på DGG. Dagens Galna Grej. Igår skulle vi båda göra något galet. Alla möjliga vilda teorier och skrattattacker susade genom våra munnar på bussen och den som hade lyssnat på måste redan då trott att vi var galna. Vi kom i alla fall fram till att idag skulle vi minst tre gånger använda frasen "Jag är ett oupptäckt geni" i en mening. 
 
Min mest lyckade insättning av frasen i mitt vardagsliv var under fysiklektionen. 
 
Klasskompis 1: "Det är 169 dagar kvar till studenten! Eller vänta, det var visst 170." 
Klasskompis 2: "Åh, det lät mycket mindre med 169 ..." 
Jag: "Det ÄR mindre med 169.
Jag vet: jag är ett oupptäckt geni!" 
 
Hur övertygade våra klasskompisar verkligen blev om att vi är oupptäckta genier vet jag inte riktigt, men en sak är säker: jag har inte skrattat så länge på många dagar! Och att skratta är definitivt att leva lite mer. 

Tänk när jag blir gammal och rynkig

 
När jag redigerar bilder i Photoshop och gör dem svartvita genom att använda Gradient Map tänker jag varje gång  att man får så slät hud på bilderna. Det gör att man ser ung och len ut på något sätt. Tänk när jag är gammal och rynkig och ser dessa bilder. Jag slår vad om att jag kommer tänka "Åh, den ungdomen!" 

Pärlbroderi

 
Min syster har gjort en stor ommöblering i sitt rum och därför rensat en del. Bland annat rensade hon bort sin pärlbroderi-utrustning. Den var jag inte för sen att nappa! Efter mycket pillande med överföring av likadana pärlor till samma påsar och rensning bland material har jag nu fått snyggt och prydligt i min låda. 
 
Vad är då pärlbroderi undrar kanske du? Jo, man syr med pärlor helt enkelt! När jag var runt 10 år fick jag upp intresset för detta och pärlade massvis (jag var ett ganska lugnt barn). Efter ett år eller två slutade jag, men fortfarande fattar jag tycke för konsten då och då, så jag har alltid min låda redo! 
 
Av dessa har jag pärlat klänningen, halsbandet, stjärnorna och änglarna. Hunden och korgen har jag köpt på marknad. 

Julklappsbrunch

 
En brunch hos Emma igår förgyllde tredje advent. Hon hade dukat så fint för mig och Malin och vi alla hade det mysigt medan vi knaprade på scones, bacon och frukt och bara pratade om allt och ingenting. Sedan var det julklappsöppning! En liten försmak på julafton. Nu är det inte långt kvar! 
 

DIY: tepaket


För några månader sedan hittade jag ett så kul DIY-tips på någon hemsida (minns tyvärr inte vilken!) där någon hade designat dina egna tepaket! Det här lät så spännande att jag var tvungen att göra det själv! 
 

Det var hur enkelt som helst. Du tar en tepåse av något gott te, sedan designar du ditt eget snygga papper och limmar på den lilla dubbelvikta pappersbiten längst ut. Påsen på översta bilden tillverkade jag genom att ta en bit genomskinligt inslagningspapper (sådant som man slog in skolböcker med när man var liten!) och sy ihop på sidorna. Jag häftade på det breda (dubbelvikta) pappret ovanpå för att "stänga förpackningen". Jag gjorde allt lite snyggare genom att skriva, måla och pärla ovanpå, för att det skulle få ett så personligt intryck som möjligt! 


En perfekt julklapp eller födelsedagspresent till någon! 

Vackert & gammaldags

 
Jag får lite Alice i Underlandet-känsla över alla sorters vackra, lite mer gammaldags koppar. Det är en sådan här hög koppar som man borde ställa intill en trave klassiska böcker med gulnande sidor - vad snyggt det hade varit! Fast det kanske bara är jag. Jag är helt galen i vackert & gammaldags! 

Today's truth #148


Det är alltid festligt med kalas!


Mysigt släktkalas! Dekorationer, kakor, godis, tårta ... Minst sagt festligt! 

 
Det är snart jul och vad betyder det? Släktträffar! Jag tycker att det allra bästa med dessa är stämningen. Alla är glada och pratiga. Min släkt är härlig - jag har så trevligt tillsammans med dem! Fast det har gått lite i vågor med det sedan jag var liten.

När jag var som minst var det så kul att träffa släkten för att då fick jag leka med mina äldre kusiner och det var ju underbart! Sedan när jag blev lite äldre, mellan 10-15 år så blev jag så blyg och vågade inte börja några konversationer själv. Det var inte lika kul. Nu under de två-tre senaste åren har det släppt och nu är det så där kul igen! 
 
 

Ingen ser väl om jag bara tar en ...? Haha, jag och Veronika hade en lite rolig fotografering vid bordet innan alla gästerna kommit! 


Jag tänder ljus vid festbordet. Visst ser det trevligt och juligt ut? Som ni ser så drack vi lite olika: kaffe, te och läsk ... men alla åt vi något mumsigt! 

Knepet med de små solarna

 
Medan jag satt och slog in paket den här kvällen kollade jag på min gran i fönstret och fick idén att prova det där fotoknepet när man ska fånga ljus i mörker på bästa sätt. Knepet med lång slutartid som gör att ljusen ser ut som små solar allihop! Det fungerade jättebra, efter att ha skiftat i inställningarna lite fram och tillbaka.
 
De inställningar som fungerade bäst för mig var slutartid 30 sekunder, f 29 och ISO 100. För att inte bilden skulle bli skakig ställde jag min kamera på mitt skrivbord, klickade försiktigt på avfyrarknappen och sedan var det bara att vänta halvminuten! Prova själv om det låter nytt för dig, det är så kul att lära sig nya saker och på så sätt hitta sina favoriter! 

En strimma av hopp

 
Morgondagens packning till skolan
 • Kemigrejer
 • Penna och sudd
 • Miniräknare
 • Mackor
 • Vatten
 • Näsdukar
 • Nässpray
 • Huvudvärkstabletter
 • En strimma hopp 
 • En dos målmedvetenhet
 • En hel massa längtan till klockan 12.00 när mitt kemislutprov äntligen är över och jag aldrig mer behöver ha kemi! (förutsatt att jag inte behöver komplettera så klart, men det är inget jag tänker komma ihåg nu när jag är så nära frihet)
 

Sankta Lucia

 
Glad Lucia! Om man nu kan säga så. Igår kväll sprang jag runt och letade upp Lucialinnen, glitter och ljus så tyst jag kunde så att inte mamma skulle märka något. Sedan när jag och Veronika vaknade så drog vi på oss linnena och lussade för henne, traditionellt. Det blev bara några få sånger i år, delvis eftersom jag åkt på en förkylning, men hon blev så glad och överraskad ändå! Lussa på med lussebullar och lussesånger idag! 

Bortblåsta tankar & överraskande människor

 
 
VAD längtar du mest till? 
Allra mest längtar jag till när den här terminen officiellt är avslutad och jag har ledigt. Annars är de kommande mysigheterna jul, nyår och min födelsedag alltid ett nöje att leva genom! 
 
VILKEN tanke har ockuperat ditt huvud idag?
Tanken på att jag missade den allra sista upprepande-datum-och-tid-stunden 12-12-12 kl 12:12:12! Jag glömde helt bort det ... 
 
NÄR mår du som bäst? 
När jag är frisk och får ge utlopp för min kreativitet och glädje! Som när jag pysslar, hittar på juliga aktiviteter och gör vad som helst med mina fina vänner. 


 
 
VART är ditt liv på väg? 
Mot 2013 - ett år som kommer bli späckat av nöjen som studenten och skrämmande-spännande saker som vad jag ska göra nästa höst. 
 
VEM får dig att le i sådana här tider? 
Den som överraskar mig. 
 
VARFÖR fortsätter du att kämpa för att vara positiv hela tiden? 
För att man mår tusen gånger bättre med ett leende på läpparna. För att andra kanske börjar le om jag ler. För att ett leende säger mer än tusen ord. 
 
HUR skulle du beskriva den här dagen i en mening? 
Genom skarpaste kylan stretar jag mig framåt och vill mer än någonsin ha fredag. 
 
 
 
Hur skulle du beskriva din dag med en mening?

Frostigt värre

Hur min hjärna blir när jag får reda på att jag ska ha kursslutprov i biologi på min födelsedag

 
Haha, jag skojar bara! Här är två grymma bilder som jag tog på vår frostiga altandörr häromdagen.
Vintern är ganska cool.
Som i kylig, alltså.
(Min humor är värre än vanligt idag, hihi ... jag ska sluta nu).
 

Today's truth #147


Knep för att boosta sin självkänsla

 
 
Jag anser mig själv ha ganska bra självkänsla och självförtroende, men det är inte utan ansträngning som jag har fått det. Det är en evig process som man måste bygga på hela tiden. Till exempel hade jag en liten egoboost med mig själv igår. När jag skulle somna hade jag svårt för att sluta oroa mig inför det stora betygsavgörande provet som jag ska ha på fredag och jag grubblade på hur det skulle bli om jag inte klarade det. 
 
Då tvingade jag mig själv att tänka "Det är inte vad jag presterar som gör mitt liv - det är vem jag är" upprepade gånger. Sedan försökte jag komma på så många positiva adjektiv som möjligt som kunde beskriva mig. Jag tänkte: 
 
"Jag är glad, söt, trevlig, snäll, smart, positiv, lurig, finurlig, vänlig, förstående, charmig, sprallig, sprudlande, sprakande, glittrande ..."
 
Som du märker blev det knäppare och knäppare ord, men det gör inget, för det var precis vad min hjärna behövde höra för att jag skulle sluta oroa mig för provet i den stunden! Plus att det gjorde att jag fick le lite för mig själv när jag försökte hitta på mer besynnerliga, men positiva ord. Det är sånt som bygger upp ens självkänsla! 
 
Det kanske verkar lite egotrippat att skriva de här orden om mig själv här, men jag tänkte att någon annan kanske skulle få lust till att prova samma sak och det uppmuntrar jag! Man behöver inte skrika ut de positiva orden om sig själv till alla andra, men att skrika ut det till sig själv är riktigt nyttigt. Bra självkänsla och goda tankar är det bästa försvaret, som jag sa i mitt nationella tal i Svenska B, haha! 
 
 

Bagare Bengtsson bakar bullar

Hemmabakt bröd och julte
 
Jag hade en otrolig lust att baka bröd när jag kom hem från skolan den här måndagseftermiddagen. Så det gjorde jag! Det är så underbart att baka och speciellt gillar jag att blanda det med att få utlopp för mina kreativa känslor. Därför frågade jag mamma om jag fick göra vilka former jag ville på brödet. Hon såg lite fundersam ut, men sa att det var okej. Så då gjorde jag bröd i form av lussekatter, hjärtan och kanelbullar! De blev gigantiska och gigantiskt goda! 

Nyaste julpyntet

 
Mitt allra nyaste julpynt är den här underbart vackra ljushållaren som jag köpte för inte så länge sedan! Även fast jag redan har en triljon värmeljushållare, så tyckte jag att den här var så ovanlig och vacker och så mig att jag var tvungen att ha den. Ångrar mig inte för en sekund. Nu står den på en kista som jag har i mitt rum och lyser upp mina mörka decemberkvällar. 
 

About education

HUR fick du läsa franska steg 5?!? Jag ville ju också det...buhu 
 
Haha, stackare! Min programsamordnare är språklärare och blev väldigt upprörd över att jag inte fick läsa franska steg 5, så hon var i kontakt med skolverket och alla franskalärare på gymnasieskolan och kollade om någon hade lite tid över för mig.
 
En av lärarna hade 20 timmar för lite i sitt schema, så jag fick läsa franska steg 5 med henne förutsatt att jag hade 10 timmar lektionstid (en timme i veckan under 10 veckor) och så behöver hon 10 timmar utanför lektionstid för planering och bedömning. Eftersom det är en 100 poängskurs måste jag spendera 90 timmar hemma med självstudier. Det är tufft, men om man verkligen gillar franska så ... Jag trodde att du också blev tillfrågad om du ville läsa utökat på samma sätt som mig? 
 
 
 
Hej! Jag går i nian just nu och tänkte välja natur, vad går du för inriktning? Skulle du kanske kunna skriva lite mer om linjen, skulle vara supersnällt och jag skulle vara mer än tacksam! Är det så mycket plugg som alla påstår? Är det svårt? Lär man sig mycket och hur är det i klasserna, är alla kompisar med alla? :) Tack på förhand!
 
 
Hejsan! Jag går en lite konstig version av natur som heter Öppna och försvinner nu när det nya gymnasiesystemet har uppkommit, men egentligen går jag inriktningen natur-natur. Det är en riktigt bra inriktning! Fast ärligt talat har jag bara insett detta under det senaste året. I ettan och halva tvåan var jag osäker på om det verkligen var rätt linje för mig, men jag är glad att jag gick kvar för det är verkligen en ordentlig utbildning.
 
Angående om det är mycket plugg ... det beror helt på vilken nivå du vill lägga dig på. Om du är som jag och vill ha MVG (eller numera A) i alla ämnen är det mycket plugg. Tvåan är värst. Men man kämpar sig genom. Vissa perioder är svårare och vissa är lättare. Sedan tycker jag att det överlag är väldigt roligt att gå på gymnasiet - ett annat sätt att arbeta, friare och mer människor runtomkring att umgås med - så jag tycker att det roliga väger upp när de tuffa tiderna kommer. Man lär sig jättemycket! Efter 2,5 år på den här linjen kan jag helknäppa, men intressanta saker som jag faktiskt har haft nytta av då och då!
 
Eftersom jag går Öppna där man har lite mer självstudier så går jag i en liten klass där alla är motiverade till att plugga och eftersom vi är så lika allihop så kommer vi överens hur bra som helst. När man går i stora klasser blir det många olika personligheter ihop precis som på högstadiet, men nu till gymnasiet har människor mognat mer och det förekommer ingen mobbning (såvitt jag vet i alla fall). Det är annorlunda på det sättet också att nu kan alla umgås lite mer över årskursgränser. Som trea har jag inga problem att prata och umgås med en etta, medan när jag gick i nian skulle jag aldrig prata med en sjua om jag inte var kompis med personen. På min gymnasieskola upplever jag att det är bra stämning mellan eleverna och att folk kommer överens! 
 
Oj, långt svar, haha! Jag hoppas att du fick svar på dina frågor! 

Today's Truth #146


En kylig men mysig julmarknad


Idag på förmiddagen tog jag och syrran bilen ner till staden för att gå på gammaldags jultorg! 


Alla besökare och försäljare var varmt påklädda (t.ex. min söta syster) vilket behövdes i den isande kalla vinterkylan


Ett av de mer lockande stånden ... 


Jultomtar spatserade runt lite här och var - jag som trodde att de hade problem med att komma fram på grund av allt rymdskrot! 


Det här ståndet hade så många otroligt vackra askar, skyltar, ljus, tavlor och liknande. Jag ville bara köpa upp nästan allt! Veronika fick dra mig därifrån.  


Vi där i början av försäljningen när det inte var överdrivet mycket folk, men när vi gått i några affärer för att tina upp våra tår och fingrar var det riktigt trångt på torget - tur att vi slapp rusningen! 


Jag kom hem med några fina fynd: en liten julklappssäck (20 kr), en ring med en uggla på (10 kr) och ett armband (50 kr). Vad jag ska göra med säcken är to be continued ...

Vi är så nära, ge inte upp än!

Mitt julpyntade rum (hallonsplace @ instagram)
 
När man sitter med sina läxor och känner hur motivationen smiter och irritationen smyger sig på hjälper det faktiskt lite grann att se sig omkring i rummet. I alla fall när rummet är fullt av julpynt. Då påminns jag om att det bara är så kort kvar till jul och lov och att jag bara inte kan ge upp NU, när jag är så nära. 
 
Jag har en speciell relation till snöglober - jag fullkomligt älskar dem. De påminner mig om barndom och hopp. Därför har jag min snöglob nära mig när jag repeterar kemi inför slutprov, och varje gång när jag tänker att jag inte orkar mer så skakar jag min glob och sedan fortsätter. Kämpar du också, så hitta din egen motiverande talisman och orka ända fram till slutet! 

Ny design!

Till slut så fick jag nog av den gamla headern och designen som jag haft rekordlänge (ett halvår), för jag tyckte inte riktigt att det passade med sommar, sol och hav så här i vintertider. Istället blev det en lite annorlunda design! Men jag kan fortfarande inte bestämma mig för vilken header jag ska använda - jag har nämligen gjort två. 
 
Så jag tänkte att du kunde få vara med och bestämma! Klicka i ditt alternativ i röstrutan nedanför bilderna! 
 

Bild 1

Bild 2
 
        RÖSTA HÄR:

Vilken header tycker du jag borde använda?
 
Bild 1 (med mössan)
Bild 2 (med kavajen)

  

 

UPDATE: Efter att ha lyssnat på era röster slutar med att det blir MÖSSAN som får stanna! Passar perfekt i vinterkylan - bra val! 

On top of the world tonight

Mina kompisar och jag i onsdags, redo att gå ut och ha kul! 


En låt jag älskar att dansa till!


Encore un rêve pour moi

Bildkälla: weheartit.com
 
Bonjour mes amis! J'éspère que je pouvais écrire en français ici et tout le monde comprenait, mais ce n'est pas le cas. Au moins, je peux montrer quelques pictures du plus beau bâtiment à Paris. La ville est encore un rêve, pour moi ...
 
Hej mina vänner! Jag önskar att jag kunde skriva på franska här och alla förstod, men så är inte fallet. Åtminstone kan jag visa några bilder på den vackraste byggnaden i Paris. Staden är fortfarande en dröm för mig ...

Bambi på hal is?

 
SNÖ, SNÖ, SNÖ! Snart kommer isen också. Jag hoppas att jag kommer lyckas att INTE halka och landa på rumpan i år. Jag har för mig att jag klarade det förra året. Fast det är klart att lite snygga vinglingar och balansproblem när man återfår stabiliteten i sista sekund får jag allt unna mig (och dessutom är de väldigt svåra att undvika). Men det hör liksom vintern till ändå! 
 
"Jag halkar inte, jag glider med stil !"

Saker som glittrar

 
Hm, jag insåg precis när jag redigerade den här bilden på mig själv att de här kläderna kanske skulle bli en bra outfit på julafton eller nyår! Det är min systers tröja och den är så snygg. Jag älskar kläder (och allt annat) som glittrar. Det blir så mycket festligare! Vi behöver lite mer festligt i livet då och då - blink, blink! 

Jag matade en tiger igår, vad gjorde du?Eftersom jag gör en ungdomstidning i projektarbete så bestämde jag mig för att undersöka om jag kunde få göra ett reportage om att vara elev på naturvetenskapslinjen med inriktning Nordens Ark. Detta fungerade och igår hjorde jag ett studiebesök på Nordens Ark!
 


Först var jag med på en teorilektion om rovdjur och sedan fick jag var med när de skulle praktisera, vilket idag var att mata rovdjur. Detta var i utbildningssyfte, för att kunna se tigerns uppbyggnad i verkligheten, som de hade diskuterat på lektionen, bland annat hur huggtänderna såg ut. Jag fick också mata tigern - det var urcoolt, haha! Gissa om min kamera klickade som en galning medan vi var nära den! 


Vi träffade även på ett lodjur som de andra försökte mata, men det var skyggare än tigern.

 
Sedan fick jag äta den lyxigaste skollunchen någonsin - restaurangmat! Det verkar inte vara speciellt illa att gå Nordens Ark-inriktningen. Det ska bli spännande att skriva mitt reportage om detta! 

Today's truth #145


Throw snow!

 
Äntligen har snön kommit! Jag tycker att det är mestadels roligt (jag väljer i alla fall att se positivt på det - hellre snö än regn!), speciellt när man får bete sig som ett litet barn och kasta upp snö i luften. Av ett rent sammanträffande stötte jag på min syster och min vän Malin på torget idag och eftersom jag även råkade ha kameran med mig så blev det några vita vinterbilder! 
 

Tänk så mycket som kan hända på 1½ decennium

 
Jag trodde att jag hade ganska bra fantasi, men jag har så svårt att föreställa mig att jag har varit den där lilla tjejen på vänstra bilden! Tänk när jag var så liten och söt och inte hade en aning om någonting. När min fantasi inte var begränsad av omvärlden och allt var möjligt.
 
Förvisso älskar jag att växa upp - att förstå nya saker som jag aldrig begripit förut och verkligen märka min egen utveckling - men ibland undrar jag hur det skulle vara att vara barn igen för en dag. Eller så skulle jag vilja vara mig själv nu, men träffa den personen jag var för 15 år sedan. För att se vad jag var för någon liten typ. Jag slår vad om att jag var skrattig, men blyg. Eller så hade jag inte hunnit bli blyg än, att det kom senare ... 
 
One can only imagine. (Eller fråga en släkting!) 

Maxa julkänslorna!

 
Det är otroligt hur mycket tid och energi vi människor lägger till för att maxa julkänslorna. Om man tänker på det så är det ändå bara en liten del av hela året och en himla massa arbete. Men jag borde egentligen inte säga något, eftersom jag älskar det! Alla ljus, dekorationer och extragrejer som förgyller vardagen är to-die-for! Det var kul och inspirerande att vandra längs gatorna i staden förra veckan och låta kameran klicka på löpande band! 

Försök förklara "fika" för en amerikan

 
Vilken är den perfekta sysselsättningen när man kommer hem efter den första snödagen för säsongen? Jo, att dricka julte, äta en clementin och läsa brev! Jag fick ett så roligt brev idag av en tjej i Californien. Jag skrev till henne först i september och berättade lite om mig själv, och nu fick jag ett långt svar som kompenserade den långa fördröjningen. Jag hade visst försökt förklara lite svenska saker, som till exempel fika, men tydligen var jag inte så bra på det, för jag fick följande svar:
 
"Tell me more about the Fika! What exactly is it? Is it a place? A holiday? A time of day? What is so awesome about it? What do you like most about it? What happens in 'The Fika'?"
 
Åh, denna tjej är så underbar! Hela hennes brev var nyfiket, fantasifullt och intressant! Jag kan knappt vänta på att sätta mig ner och skriva ett långt svar tillbaka! 

Hur man lyckas med en donut

 
Jag har aldrig tidigare lyckats göra en sådan där snygg donut som andra skickliga flickor har i håret ibland, men när jag läste det här tipset från bloggen hgm så lyckades jag faktiskt, tro det eller ej! Jätteglad blev jag, haha! På bloggen hade hon lagt upp en video om hur hon gjorde med ett litet knep som hjälpte massor. Kolla in om du också har svårt att få till din donut! 

Fascinerad


 
Än ligger det ingen snö i mina trakter, (UPDATE: Nu är det snö!! Det här var ett tidsinställt inlägg, haha!), men det ser lagom kallt ut ändå! Jag körde förbi havet igår och var tvungen att stanna och fota på ett ställe där vattnet såg halvfruset ut och ljuset var så vackert. Det är helt galet vad lättfascinerad jag är av naturen. När jag körde hem på kvällen var det alldeles stjärnklart igen och jag hade sådan lust att bara luta huvudet fram och stirra upp mot himlen - jag fick anstränga mig för att hålla ögonen på vägen, haha. 

 

"Ska ni dricka te, så ska det vara rätt te!"

 
Min underbara moster vet att jag och min syster dricker mycket te, så hon undrade häromdagen om vi hade smakat Kahls julte. När jag svarade att vi inte hade det var hon så gullig att hon köpte det till oss! Idag på första advent passade jag på att prova det och jag gillade det verkligen! En perfekt balans av "juliga" ingredienser.
 
Dessutom var det en annorlunda smak jämfört med vanligt "mataffärste" som jag normalt vis brukar dricka. Eftersmaken stannade kvar mycket längre och var mycket godare. Jag älskar allt som puffar fram julkänslorna just nu. Det behöver jag verkligen, i allt mitt pluggande inför stundande slutprov i både det ena och det andra. Thank god for tea, Christmas and nice aunts! 

10 anledningar till varför jag älskar min syster

Veronika & jag
 
 
 • Hon ger världens mysigaste kramar 
 • Vi kan skratta i timmar
 • Hur hon alltid vill ha rätt (och ofta har det) 
 • När hon tittar på mig med glimten i ögat och försöker få ihop en mening på franska i huvudet - och hur hennes ansikte skiner när hon lyckas
 • Hon vågar stå för sin åsikt och har en otrolig målmedvetenhet 
 • Hur hon engagerar sig i hjärta och själ när hon verkligen tycker om något (som att måla naglarna, One Direction, julkalendrar, spela gitarr ... dessutom gör hon ovanligt snygga powerpoints!) 
 • Minen i hennes ansikte när hon skrattar okontrollerat 
 • Hon brukar spela gitarr och sjunga högt i sitt rum och senare komma till mig och säga "Förlåt att jag spelade så hög musik när du pluggade"
 • När hon gör oväntade fina grejer för mig, som att fixa frukost, te eller skriva ett brev 
 • Sättet hur hon drar fram sin charm och alltid försöker göra mig glad när jag är ledsen! 
 
 
Lätta att förväxla? Till och med i namnen: Viktoria & Veronika ...

Today's truth #144


December, med dunder och b(r)ak!

Med några kära klasskompisar har jag nu invigt december genom att baka massor och lyssna på jullåtar på 25 gångers repeat! Julkänslorna flödade! 


Emma, Mirjam och Emelie var kreativa med lussebullsdegen


Alltid när jag bakar pepparkakor hos någon annan hittar jag några roliga former som jag aldrig har sett förut. Den här gången kryllade det av dem! 

Pepparkakor ♥


En annorlunda sorts kola - med smak av lime! 

Våra alster 


När vi slutligen var klara med allt bakande och diskande myste vi till det genom att dricka glögg och kolla på julkalendern! Hur trevlig kväll som helst! ♥
 

Au-delà des nuages, les étoiles brillent

 
Himlen var så kopiöst vacker när jag spanade ut ur mitt fönster igår kväll - jag var tvungen att försöka ta några bilder på månen som kom in och ur fokus mellan molnen. Några stjärnor syntes i verkligheten men få kom med på bild, så stjärnorna på dessa bilder lade jag själv till i photoshop (utom stjärnan allra längst upp till höger på första bilden!). Om jag hade haft ett objektiv med en gigantisk zoom hade det kunnat bli fantastiska bilder, men jag är ganska nöjd med dem jag tog med min kamera ändå. Stjärnhimlen är så vacker! 

Första december

Havregryns- och rågflingegröt med äpplen, solroskärnor och pumpakärnor med kanel. Mmm!
hallonsplace @ instagram
 
 
Nu har jag använt mina sociala medier till max för att få alla att förstå att första december är kommen! Hur mysigt är det inte att börja dagen med att se på julkalendern och sedan äta lite kanelbeströdd gröt? Underbart! Jag tycker att julkalendern verkar riktigt bra. Eftersom jag inte har sett den förra Mysteriet på Greveholm, så kommer jag inte bli besviken om den inte lever upp till förra. (Yes!) 
 
Ha en superbra invigning av december! Själv ska jag på julbaksmys med klasskompisar i eftermiddag, längtar! 

RSS 2.0