Mental träning stärker dig

Idag var min enda lektion ett slutprov i kursen Mental träning som stresshantering. Det var ett lite konstigt prov, eftersom vi fick ha med oss alla anteckningar vi tagit under hela kursen. Två timmar satt jag och skrev 1640 ord koncentrerat på datorn. 

Det har verkligen varit en bra kurs. Den har stärkt mig som person otroligt mycket. Min självkänsla har skjutit i höjd och jag har blivit gladare (om möjligt), modigare och mer harmonisk. Jag ska faktiskt fortsätta med mental träning även efter kursens slut, för det känns som att jag verkligen uppnår saker med hjälp av träningen. Så vill du ha förbättrad självkänsla och nå dina mål - kör igång med mental träning! 


Today's truth #58


DesignbyteNu har jag suttit med bloggdesign i två timmar och äntligen är jag klar! Det har ju gått tre månader sedan jag bytte design sist och som vanligt känner jag för en förändring då. Övergången har blivit från blekt beige-rosa som är ganska passande för vinter/tidig vår, men nu är det sommartider och då ska det vara färgsprakande! 

Som vanligt tar det nog lite tid innan den nya designen är uppe, men prova att uppdatera sidan om du inte ser det nya. Annars är det bara att vänta - det tar max någon eller några dagar innan alla kan se förändringen.

Nästan framme vid slutetTill hälften är det roligare än vanligt att vi går mot slutet av läsåret, för det innebär en hel del håltimmar (som kan bli helt lediga dagar!) och för att alla blir på lite bättre humör på något sätt. Vi har skojat och skrattat en hel del i klassen idag, men det kanske var för att vi var ute och spelade brännboll på vår första lektion. Det är en bra start på dagen om man rör på sig!  

Till den andra hälften är det fruktansvärt jobbigt att det går mot slutet av läsåret, för då ska alla sista minuten-arbeten in och man ska göra sitt allra sista för att säkra sitt betyg i kurserna som man avslutar. Därför ska jag nu placera mig ute på altanen och skriva en jäkligt bra uppsats om Stalinismen! 

Ha det bra så länge!

Today's truth #57


Upp med hakanNÅGRA GRYMMA GREJER OM MIG SJÄLV SOM JAG ÄR NÖJD MED IDAG
 • Jag fick ett halleluja-moment på kemin när vi hade repetition inför prov och jag äntligen förstod vad läraren pratade om!
 • Äntligen har jag fått självförtroende nog att gå till skolan utan smink och känna mig bekväm i det!
 • Jag har varit stark och tagit en springtur
 • Mitt hår har varit grymt snyggt idag, trots att jag inte gjort någonting med det (gårdagens lockar satt i efter natten!)
 • Jag har varit glad, positiv och gett komplimanger till folk!Bra, bättre, bäst?Vilken är april månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Passera

Sunny days in France.
Låt oss inte deppa ihop så fort det blir lite moln!
Du har väl sparat en guldkant till en regnig dag?

Det börjar bli lite halvt tomt på skolorna nu för tiden. Man har knappt några treor i sikte, eftersom det går mot studenten. Jag undrar vad det kommer bli av alla. Människor som är på ett sätt nu och har tankar och planer ... För många kommer det säkert sluta med att de jobbar med något helt oväntat eller bor på ställen de inte hade en aning om fanns. Tänk om man hade en framtidskikare, då skulle jag slippa gå runt och vara så nyfiken.

Today's truth #56


Solen är en sån konstnärFast jag har absolut inga problem med att jag har fått lite färgskillnader på olika ställen av kroppen. Tvärtom. Precis som de flesta tonåriga tjejer äääälskar jag att bli brun och därför bugar och bockar jag för allt solsken som vi tillåtits i Sverige den sista tiden!

Djupt med dikter

Vi hade som skoluppgift att analysera dikter idag. Det gick ... sådär. Vi läste en dikt och efteråt kände alla ungefär "Ehm, jaha ..." Den främsta känslan som vi fick av dikten var förvirring, haha! Vi läste genom den flera gånger och skulle svara på frågor. 

Jag om dikter: "Passar språket ämnet ...? Tja, det beror på vad ämnet handlar om!"

En god morgon så här långt


Just nu sitter jag på mentortid och har genomgång om hur projektarbetet i trean kommer gå till. Jag har en massa idéer om vad jag skulle kunna göra - det gäller bara att komma fram till det bästa alternativet.

Bröllopsinspirerat


Eftersom jag var på bröllop igår fick jag en del inspiration till vilka kreativiteter som jag har kunnat hitta på idag på Mors Dag! Under lunchen så dukade jag upp fint och satte små namnkort vid tallrikarna - precis som de hade på bröllopet igår.

Dessutom när vi åkte till mormor på eftermiddagen för att träffa släkten gav jag en present till mormor. Det var ett stort paket som hon öppnade och inuti fanns ... ett nytt paket! På det nya paketet stod det "Till personen som har dagens snyggaste skjorta" och så fick mormor utse vem det var. Så fortsatte det likadant, tills vi hade utsett följande kategorier:
 • Dagens snyggaste skjorta
 • Dagens mest pratiga person
 • Dagens charmtroll
 • Dagens snyggaste frisyr
I det sista paketet stod det "Till världens bästa mormor" och sedan fick mormor tillbaka paketet! Själva presenten var en liten påse med majsbollar - en slags chokladgodis. Jag tycker det är riktigt kul med sådana där små lekar!

Give your mom some loveDags för lite daglig dos av sol! Jag och syrran har sjungit, hurrat och gett presenter till mamma så här på Mors Dag. Hon fick solkräm, sång och en ballong. (Hon blev nog gladast för ballongen, haha!) Krama mamma extra hårt idag!

Varmt, svettigt och fruktansvärt kul

Bröllopstårtan igår kväll

Bröllopet igår var galet fint och att servera var verkligen det roligaste jobbet jag har haft! Tur att jag hade kjol och inte långbyxor, för vädret var perfekt och det var riktigt varmt! I mina uppgifter ingick att servera förrätt, varmrätt och efterrätt, hälla upp champagne, vin och övrig dryck, duka av bord och diska m.m.

Skönt att jag hade övat på att hälla upp ur vinflaska innan, för hällandet gick som smort! Dessutom kände jag mig grymt proffsig när jag bar runt på tre tallrikar vid serveringen, hihi. Jag älskar att alla är så glada på bröllop! Ingen arg eller sur kund, utan alla är på gott humör hela tiden. Det här vill jag verkligen göra om!

Servitris idagDet ska bli så spännande att vara servitris på bröllopet idag! Halva dagen har gått åt till att bestämma vad jag ska ha för kläder och skor, hur jag ska ha håret ... Man skulle kunna tro att det är jag som ska gifta mig, haha! Om en liten stund åker jag iväg till jobbet, så nu får jag ta och fixa mig lite mat. Ha det bra så länge!

Today's truth #55


Med grace och finess"Vad har hon hållt på med?" kanske du tänker när du ser de här bilderna. Ta det bara lugnt, jag har inte klunkat vitt vin och spillt ut hälften. Det är inte ens vin, det är vatten. Jag ska nämligen servera på ett bröllop senare idag, vilket ska bli jättekul! Därför har jag övat på att hälla upp "vin" i glas och duka fram tallrikar på rätt sätt. Jag älskar bröllop (har dock bara varit på ett, men det var fantastiskt!) så det ska bli riktigt kul att vara med på någon annans förgyllda dag. Önska mig graciöshet och lycka till!

Var dig själv, för det räcker


Vad är fel med den här bilden? 
När jag bläddrade genom mina foton häromdagen fick jag syn på den här bilden och tänkte "Wow, vilken fin bild!" ... ända tills jag fick syn på dubbelhakan. Då kastade jag nästan bilden, för man behöver väl knappast spara en dubbelhakebild? Och det är ju omöjligt att ens fundera på att visa den för andra - tänkte jag. 

Fast sedan gjorde jag en paus, eftersom jag gillade bilden i alla andra aspekter: ljuset är skitbra, håret är levande och ansiktet är fint. Det var bara den störiga, lilla dubbelhakan som sabbade allt. Då kom jag på mig själv. Det är bara det där luriga idealet som de flesta av oss lever efter: att vi måste vara smala och inte ha dubbelhaka på bilder, klä oss moderiktigt men inte för konstigt. Det är så inlärt i de flestas hjärnor att vi inte ens tänker på det. Det suger.  

Jag bestämde mig i alla fall att jag är som jag är och jag gillar mig själv. I paketet "mig själv" ingår det lite dubbelhaka då och då. Gör det mig till en mindre värd person? Absolut inte. I stunder när jag hittar massor av småfel på mig själv brukar jag tänka på hur mina vänner reagerar när jag säger så - de kollar på en som att man är galen. "Du är knäpp som ser och bryr dig om sånt!" 

Det kan se ut som att jag alltid är perfekt när jag bara lägger ut en massa fina, redigerade bilder av mig själv på bloggen. Det stämmer inte. Till exempel nu på kvällen är jag inte speciellt välvårdad när jag degar framför datorn iklädd glasögon. Kanske om jag lägger ut en bild på mitt ovårdade själv får jag fram något av mitt budskap: strunta i ideal och var dig själv för det räcker! 


Strandade silhuetter


Vett & svett


Models: my lovely classmates
Photos by Hallon (mobile phone edition)

Jag gillar när lärare är öppensinnade. Speciellt när de låter oss sitta utomhus i solen och jobba! Under veckan som har gått har jag både haft en kemilektion och en mattelektion ute. Så himla härligt! Även fast det kanske hade blivit aningen mer gjort om vi suttit inomhus ... Men äsch, terminen är ju snart slut.

(Står det "Skoltrött" skrivet i min panna, eller?)

Några välvalda ordJag trodde att munkarna skulle vara stela, tråkiga och trångsynta innan jag kom till klostret Taizé. Och att de bara skulle prata om Gud konstant. Oj, vad fel jag hade! De är faktiskt vanliga människor, varav de flesta jag har träffat har varit roliga.

Trots detta är de inte precis som oss alla andra, så klart. De är otroligt insiktsfulla och rent ut sagt genomgoda. För sent insåg jag att jag borde ha haft papper och penna med mig till till deras föreläsningar för att skriva ner vissa citat som gick mig rakt in i hjärtat, till exempel allt prat om kärlek och vänskap. 

I efterhand är det bara ett citat som jag kommer ihåg. Munken Michel pratade om hur det finns en massa regler att leva efter i samhället och att man kan tycka att det är svårt. "Men egentligen är det inte det," sa han. "Vi kan följa en massa regler - där står det precis hur vi ska göra och det krävs inte så mycket av oss. Regler är enkla. Det är svårt att älska. Att förlåta, ge energi och kärlek till en annan person - det är svårt."

Även om man inte tror på Gud (vilket jag inte vet om jag gör), så står kristendomen och Bibeln för en hel del bra saker: till exempel att vi ska älska varandra, förlåta varandra och leva ett ärligt, hälsosamt liv. Säga vad man vill om Fadern, Sonen och den Helige Ande - men kärlek, vänskap och livet ... Det är viktigt.

Må bra-tipsMellanmål efter träning1 dl keso
1/2 päron
1 kiwi (jag tog gul)
1 jordgubbeJag försöker fortfarande lära mig att gilla keso, så jag tog det till mellanmål efter dagens joggingtur. Tillsammans med lite frukt och bär var det faktiskt riktigt gott!

Ny featureHär är ett litet experiment med en ny feature som blogg.se skapat med hjälp av Remby! Man ska kunna göra snyggare inlägg och bildspel m.m. på bloggen. Man kan lägga in egna bilder och videos och skapa grymt snygga collage. Jag tycker att det verkar riktigt nice! Nästa stora hit ...? 

Today's truth #54


Barndomskänsla

En stund när jag kände mig riktigt nöjd och frisk var igår. Det var så här:  

Skogsvägen låg i strålande solsken med kvittrande fåglar och blommande träd. Jag susar fram på min cykel, iklädd cykelbyxor och en klänning som fladdrade i farten. Det känns som att jag kan cykla i all evighet bara för att det är kul. Skogen var alldeles bredvid mig och hela naturen runt omkring mig kändes levande och bubblande av sommarkänslor. Inga måsten, inga problem ... en barndomssommar.

Lugnet tynar bort

Jag önskar att jag kunde beskriva hur mycket jag saknar Taizé. Det är ett så fullkomligt annorlunda ställe att leva på: så enkelt, men ändå så fulländat. Man tänker annorlunda på något sätt. Nu när jag har kommit hem har jag lagt märke till och förvånats över hur upprörda människor kan bli över småsaker. Rena bagateller som egentligen inte spelar någon roll. Istället för att lösa problemen lugnt och sansat, blir folk uppstressade över vad som händer och vet inte vad de ska göra.

Anledningen till att jag har märkt dessa saker är förmodligen för att jag under min vecka i lugna Taizé har kunnat ta ett steg tillbaka och betrakta situationer utifrån. Det är otroligt nyttigt att kunna göra detta. Då inser man att världen inte går under om minsta lilla grej går fel. Man kan uppskatta det man har istället för att tänka på vad man inte har.

I förrgår, första hela dagen som jag var hemma, var jag inställd på "Taizé-mode" - alltså den där lugna, utifrånbetraktande personen. Redan igår insåg jag att jag börjar återgå till mitt vanliga jag och att den här personen försvinner. Jag känner att hon bara glider mellan mina fingrar och det är som att försöka fånga rök med bara händerna. Det kanske är henne som jag saknar mest när jag tänker på Taizé. Jag önskar att jag kunde hitta ett sätt att hålla kvar Taizé-jag i mitt vanliga liv också. Det bästa jag kan göra är nog att försöka att inte glömma bort den där speciella Taizé-känslan. Den är värd att kämpa för.

Ännu en varm dag att visa benen i

Mot skolan och en temadag om kärlek och sexualitet om 2 minuter!

Today's truth #53


Årets första dopp!


Jag och fem härliga klasskompisar lyckades vara spontana idag och drog till stranden på eftermiddagen för att grilla och bada! Det var vindstilla och underbart varmt på land - fast iskallt i havet. Vi doppade oss och flög sedan upp, haha. Som tur var torkade vi ganska snabbt och kunde grilla korv, käka nachochips och kladdkaka med halvsmält glass (muuuums!) 

Nu när jag har varit på mina två resor till Berlin och Taizé har jag känt mig lite deppig över att alla mina stora planer inför året är slut, och då är det skönt att påminnas om att sådana här stunder - som spontana grillningar - fortfarande kommer att existera i sommar. De ska minsann inte underskattas!

Det känns som sommar
Vad härligt med en ledig tisdag, bara sådär! Jag började dagen med sovmorgon, nu blir det en stunds läsning ute i solen och sedan plugg. Spurten fram till sommarlov kommer bli grymt kämpig!

Favoriter från Taizé 2012

På färjan till Tyskland


The Taizé Community


Min mysiga samtalsgrupp, full av skåningar, norrlänningar och andra goa personer!


Tysta dalen


Klappleken i lägret


Hela gänget som satt totalt 50 timmar i en buss tillsammans!


Några minnesvärda saker från Taizé-resan:
 • Känslan när jag satte fötterna på den franska landsbygden igen och insåg att jag äntligen var tillbaka i Taizé.
 • När 95 % av gruppen brände sig på näsan första dagen för att solen sken.
 • Alla gånger vi har myst i tälten och pratat, spelat kort eller bara vilat medan man lyssnade på regnet som smattrade mot tälttyget.
 • Ljudet av tusentals människor från olika ställen av världen som satt i en enda gigantisk sal och sjöng ihop.
 • De intressanta föreläsningarna av en grymt rolig munk som alltid började dagen med att berätta dagens "weather forecast"!
 • De fantastiska människorna som man mötte och som lärde en saker från deras kulturer och språk (där i räknas även alla norrlänningar och skåningar, haha!)

Today's truth #52


TILLBAKA!

Taizé 2012. Foto: Veronika

Jag är hemma från Taizé
och har haft det så obeskrivligt, fantastiskt underbart! Just nu sitter jag trött i skolan och kollar genom alla fina bilder från resan, längtandes tillbaka. But all good things must come to an end ... Jag är superglad för den tiden jag var där! Förvänta dig massor av historier och bilder därifrån den närmaste tiden! 

Ur arkivet

Kommer jag att låta likadant i skolan imorgon ...?
I natt, mellan söndag och måndag, kommer jag hem!


Three quick ones from Germany


Today's truth #51


It's everywhere


Borde besökas i Berlin #5Jag och Irina (som tagit bilden på mig) tog oss en promenad i den stora parken Tiergarten en eftermiddag under vistelsen i Berlin. Tiergarten i Berlin är ungefär som Hyde Park för London eller Central Park för New York - det kallas "Stadens gröna lunga". Där fanns det stora gräsmattor där folk hade picknick eller lekte med sina barn eller hundar och en massa grusgångar som många gick eller cyklade på. Både jag och Irina fotade som tokar och njöt av den vackra, nyanlända våren! 


Today's truth #50


Förra årets brillorJag kollade genom sommarbilder förra veckan och märkte att jag hade mina solglasögon på väldigt många av dem. Så jag klippte ihop ett litet collage! Hela förra året gick jag i samma solglasögon, men i år har jag ett par nya som ska pryda väldigt många av årets sommarbilder också! Längtar!


Today's truth #49


Youtube-tips

Min barndomskompis Linus har alltid varit kreativ som sjutton och han är verkligen den bästa skådespelaren jag vet! Nu för tiden gör han en massa roliga filmer - kolla in hans youtubekanal här!

Här är en film som han och min andra gamla klasskompis Robin gjorde på vår gamla skola - det finns en massa härliga stunder att minnas. Jag skrattar ihjäl mig vid 01.18 och framåt! 

I den här filmen pratar Linus faktiskt lite om mig. Det kan ju ge er en liten bild av hur jag var som låg- och mellanstadietjej. 


Fantasifulla namn

Blomman och stenen.

Jag tog den här bilden utanför vår dörr förra veckan och lite senare hade jag inget speciellt att göra, så jag satte mig och redigerade den. Eftersom jag redigerar så mycket bilder i Photoshop slutar det med att jag ofta döper bilderna till "mememem" eller "bbbjjjjaaa", men när jag redigerade den här var jag prydlig och döpte den till "Blomman och stenen". A dear friend makes an appearanceViktoria frågade mig sent natten innan hon åkte iväg ifall jag kunde tänka mig att gästblogga för henne. Klart att jag ville det! Jag har haft en mängd bloggar genom åren men den första riktiga bloggen skapade jag faktiskt med Viktoria och en f.d. vän som heter Nathalie. Den hittar ni här.

2008 körde vi gokart!

Vi gick i samma klass på Väster från sjuan till nian. Och när jag tänker på vårt bästa minne så är det den kvällen som vi tre var med vår klass på en liten examensresa. Vi tre satt nere vid havet och larvade oss. Vi tog fina kort och pratade om livet. Vi var lyckliga och det var slutet på vår barndom tänkte vi, eller i alla fall jag. Det var de sista dagarna innan vi skulle  ge oss ut i gymnasielivet. Alla på olika skolor, olika linjer.Jag och mina fina vän Viktoria ar känt varandra i ungefär fem år. Eller, det tidigaste minnet jag har av henne är att hon och jag och hennes lillasyster Veronika lekte ihop min första sommar här, vilket var år 2002 om jag inte missminner mig helt. Sjukt att vi många år senare blev bästa vänner. Vi har gjort så mycket ihop, utflykter med mopederna, dagar med shopping, myskvällar och fester. Viktoria är en av mina närmaste vänner och att välja ett minne känns så konstigt. Vi spenderade nästan varje dag i tre år tillsammans, det ger rätt många minnen. Och nu är vi dessutom arbetskamrater.

Jag klippte mig kort och vi var i fotostudion på ett lov.

Men måste jag verkligen verkligen välja ett enda minne så är det ett ganska nutida. En morgon i vintras åkte hon med bussen och följde med mig till skolan men hon hade håltimma sa hon och skulle gå och plugga körkortsteori. Jag gick på lektion och sedan får jag ett sms. "Kan du komma upp till ditt skåp? Jag behöver prata med dig om en grej." Jag blev fruktansvärt orolig och sprang upp till mitt skåp. Där står hon, och ser så otroligt ledsen ut. Sedan säger hon "..jo asså... JAG HAR TAGIT KÖRTKORT!" Samtidigt som hon tar fram lappen som säger att hon klarat teorin och uppkörningen. Vi hoppade runt och kramades och skrek och skrattade i säkert fem minuter.

En bild ifrån tiden på Västerskolan.

Viktoria är en sån vän som ställer upp när man behöver henne. Förra onsdagen kom hon hit på sin lediga dag för att hjälpa mig med matten så att jag skulle klara provet i fredags. Ett annat minne jag har är när jag organiserade en överraskningsmiddag för Viktoria. Vi överraskade henne på en pizzeria i stan och jag hade gjort en film åt henne med bilder och musik och minnen. Många utav bilderna på mina väggar är på mig och Viktoria och efter min egen blogg är Viktorias den jag klickar mig in på så fort jag sätter på datorn.
Jag tycker så mycket om dig min underbara vän och jag hoppas att vi kommer att vara vänner i många många årtionden framöver. 

Today's truth #48


Looking a little bit crazy

 1. När jag hör någon prata franska
 2. En riktigt läskande efterrätt, till exempel marängswiss eller goda kakor
 3. Snabba, nervpirrande berg- och dalbanor
 4. Nya Once Upon A Time-avsnitt
 5. När jag hör orden "Vi ska INTE ha prov på det här"

Foto: Veronika

Today's truth #47


Borde besökas i Berlin #4


Det bästa på hela Berlin-resan historiskt sett, var nog besöket på det judiska monumentet. Det är en himla massa cementrektanglar som man kan gå mellan mitt i centrala Berlin, ungefär som en labyrint fast du ser alltid utgången. Marken inuti monumentet går upp och ner, och i mitten är alla rektanglar flera meter höga. Det var verkligen en upplevelse att gå genom där, för det kändes som att man inte riktigt visste vad som skulle hända.

Under marken fortsatte monumentet, där man kunde läsa om Förintelsen på kreativa sätt. I rummet som var mest rörande kunde man läsa olika brev eller dagböcker som judarna hade skrivit i koncentrationslägrena. Allt blir mer verkligt när man ser det ur individperspektiv. Det som var mest hemskt tror jag var en liten flicka som skrev i ett brev till sin pappa ungefär så här: "Jag vet att det kommer hända. Jag vill verkligen inte dö. Så det här brevet blir mitt farväl."

Skriv en analyserande textDet är ingen hemlighet att det går ganska bra för mig i skolan. Att jag får bra i språk- och samhällsämnen tror jag beror på att jag läste väldigt mycket när jag var yngre. Om man läser mer får man en bättre känsla för språk och kan "se" vad som fattas i en text.

Dessutom får man lättare för att reflektera, som alla lärare älskar när man kommer upp på högstadiet och gymnasiet. Här är några frågor som du kan ha som stöd när du skriver en analyserande/reflekterande text (alltså det som får dig att nå upp till VG och MVG eller A, B och C!) som jag själv använder flitigt. 

Istället för *** kan du klistra in saker som Andra Världskriget, träd, stress eller liknande. Anpassa frågorna efter ditt ämne och lycka till med pluggandet!

Today's truth #46


En typisk dag i Taizé-klostret

Som många vet, (för att jag har tjatat om det i en evighet, haha) är jag i Frankrike just nu och jag tänkte att du kanske ville höra hur en vanlig dag ser ut i klostret Taizé! 

 • 07.45 Klockorna ringer som väckning
 • 08.15 Morgongudstjänsten börjar
 • Ca. 09.00 Frukost (består av baguette, smör, två små chokladstänger och te/varm choklad)
 • Ca. 10.00 Träff för en liten föreläsning av en munk och sedan diskussion i grupper
 • Runt 12-tiden är det ännu en gudstjänst
 • Lunch (skiljer sig, men det är väldigt enkelt - det finns alltid baguette, smör, yoghurt, vatten, frukt. Till det kan det vara ärtsoppa, mos och chicken nuggets, ris och gryta eller liknande)
 • eftermiddagen träffar man grupperna igen (tror jag) eller har fritid. Dessutom ännu en gudstjänst och middag, som ser ut ungefär som lunchen.
 • kvällen går alla till Oyak, vilket är ett ställe där man kan hänga, prata, sjunga och leka med folk från hela världen! Det går också att köpa lite godsaker som chips, choklad eller den klassiska drickan Minute Maid!
 • 23.30 ska det vara tyst och alla ligga i sina tält.Today's truth #45


BloggskojI bloggvärlden vi lever i så är det många som vill synas och höras, därför är det en del som gör reklam för sig själva genom att lämna kommentarer på andras bloggar. Oftast är det mysigt för kommentarerna är jättesnälla, men ibland blir det lite tokigt när folk bara kollar på bilderna utan att läsa texten eller helt enkelt är lite ouppmärksamma över huvudtaget...

Till exempel när jag lade ut ett inlägg när jag hade varit i Berlin om att folk borde besöka tv-tornet där. Jag hade en massa bilder på tornet och även en på mig när jag är uppe i tornet. Sedan kommer en kommentar:

"Åk till Berlin, det är ett riktigt fint ställe!" 


Då blir man lite:Det är absolut inget illa ment, för jag får erkänna att jag har gjort samma sak, haha! 


Skarp i tungan?Jag tog ett fantastiskt fint kortJennifer när vi satt på färjan mot Tyskland för några veckor sedan. Det känns som att hon verkligen försöker skicka fram något slags meddelande - har du någon aning om vad det är? Det skulle vara jättekul att bli underhållen av lite roliga kommentarer när jag kommer hem från Frankrike! 


Om du inte har någon blogg eller inte vill ha publicitet på det sättet, men har en grym kommentar ändå, så skriv den i alla fall och så får du bara ära istället om den är bra!

Today's truth #44


Hit the road, Viktoria!Just nu sitter jag på en buss på väg till Taizé! Det är ett kloster i sydöstra Frankrike och en mötesplats för tusentals ungdomar varje år. Jag åker dit med ett gäng från kyrkan och ska tälta där i en vecka! Bilden ovan är från när jag var där för två år sedan och var en gullig liten 16-åring. Den här veckan kommer bli minst lika bra som förra gången - fast med mycket bättre bilder!

Today's truth #43


Sista förberedelserna

Hallonsylt, äpplemos, jordgubbssylt, blåbärssylt och socker på pannkakorna

Jag gjorde mina pannkakor förut i all hast och precis som förutspått så använde jag massa delikatesser ovanpå! Min syster och jag springer runt som yra höns i huset och fixar de sista detaljerna. Om en kvart packar vi in i bilen och åker iväg till Frankrike! 

Precis som dan' före dopparedan'

Imorgon (äntligen) så åker jag iväg till Taizé, Frankrike! Det är exakt som en tjej, som ska med på resan, skrev på facebook: "som dan' före dopparedan'". 

Vad är det enda man kan prata om/tänka på/planera inför dagen innan julafton? - Julafton
Vad är det enda man kan prata om/tänka på/planera inför dagen innan Taizé? - Taizé!

Jag, syrran och Magda nästan studsade i bussen på väg till skolan imorse när vi diskuterade resan. När jag har mött folk i skolan idag som ska med på resan börjar vi direkt prata om resan, tagga inför den och berätta hur mycket vi har kvar att packa ... Vilket förresten är rätt mycket kvar, för min del, haha!


Maj 2010, Taizé, Frankrike

Today's truth #42


Vart jag mig i världen vänder


Jag läste precisfannyelina.blogg.se att hon ska åka som au pair till USA i ett år och automatiskt gick tankarna igång i huvudet: "Åååååh, det vill jag också!" Jag skulle väldigt gärna vilja studera eller arbeta utomlands efter gymnasiet - det har varit min dröm sedan början av högstadiet. Nu när studenten kryper närmare och närmare (är det verkligen bara ett år kvar?) blir jag lite kluven. Är det här något jag borde göra? Det smartaste valet är kanske att börja studera på högskola eller universitet direkt?

Om jag nu skulle resonera mig fram till att det är möjligt att åka utomlands: skulle jag verkligen våga det? Steget från att bo hemma till ett annat land är ganska stort och jag har ingen erfarenhet what so ever av att bo utan min familj. Som au pair skulle man i och för sig bo hos en ny familj, men ändå är det inte samma sak.

Det verkar dock så lockande! Åka utomlands - se världen - uppleva någonting! Jag har svårt att bestämma mig för om jag helst skulle vilja vara i Frankrike, USA eller England. Det skulle vara en fantastisk chans att lära sig franska om man bodde i till exempel Paris, men det skulle förmodligen vara mer bekvämt med det engelska språket, som man också skulle utveckla. Det är dags att börja tänka genom ALLT på allvar.


Show me the loveIdag var jag sugen på något gott när jag kom hem (det är ju tufft att gå på gymnasiet och sluta 13.20, haha) så jag bestämde mig för att göra våfflor! Det var länge sedan jag åt det, men riktigt mumsigt var det. Jag tycker det är en kul grej att ha olika sylt på våfflorna, så jag körde med både hallon och jordgubb! 

När jag ska göra en massa pannkakor att äta i bussen till Frankrike på lördag ska jag utöka med äpplemos, socker och kanske blåbärssylt om vi hinner inhandla det. Variation är toppen!

Two quick ones from the beach


Today's truth #41


Engelska B går mot sitt slut


Nu är första delen av dagens nationella prov i engelska B över! Det gick rätt bra, men som de flesta andra sa när de kom ut ur klassrummet så var "den med gorillorna lite svår", haha. Snart väntar hörförståelse!

Vår Ruset 2012


Det var hur kul som helst
att springa Vår Ruset! Trots dimma och lite regn hängande i luften var det massor av folk som startade. Stämningen var bra och jag blev jättenöjd med loppet! Förutom min syster och min moster såg jag tre personer jag kände igen - och alla var före detta lärare till mig, haha. Det här är definitivt något jag kommer göra om!

Mys & matte


Den här eftermiddagen har jag bjudits på lunch hemma hos Emma - det var jättegott med potatisklyftor, kyckling och sallad med nötter i! Sedan spenderade vi några timmar med att ta oss an det tuffa ämnet matematik, eftersom hon ska ha prov snart. Det var riktigt mysigt att träffas igen och varva plugget med babbel! 

Snart sätter jag mig i bilen och åker iväg till ett regnigt Vår Ruset!

Bästa minnena från Taizé

Världens snyggaste stillbild, haha!


Today's truth #40


Borde besökas i Berlin #3Efter en säkerhetskontroll värre än på en flygplats kom vi till slut in i riksdagshuset. Vi fick gå upp inuti glaskupolen ovanpå byggnaden och lyssna i små spelare på historia om Berlin och riksdagshuset medan vi vandrade. Glaskupolen byggdes efter Andra Världskriget och ska symbolisera öppenhet - att regeringen inte döljer någonting. Man kan faktiskt se ner genom glasfönster på människor som jobbar där nedanför. Det snyggaste var ändå utsikten och det stora spegelarrangemanget!

Do you understand the joke?


Mini-helg!


Me today.

Jag var i skolan igår men nu har jag fått en liten helg igen! Det är min klass lediga tisdag idag, plus att det är studiedag imorn. Superskönt! Så idag blev det sovmorgon och en slapp förmiddag. Snart ska jag käka lax till lunch och sedan ska jag ta en tur till mormor och åka lite andra ärenden innan föräldramöte ikväll på skolan. Härligt!

Today's truth #39


Enkelt recept på en nyttig frukostINGREDIENSER
1,5 dl havregryn
0,5 dl rågflingor
2 dl vatten
äpplemos
frön (t.ex. solros- och linfrön)
kanel
russin

GÖR SÅ HÄR
 1. Häll upp havregryn, rågflingor och vattnet på en djup tallrik. In i mikron i ca 2 minuter.
 2. Bred över lite äpplemos. Strö över valfria frön, kanel och russin

I ♥ the Swedish FikaNu har jag suttit hela kvällen med att göra en massa tidsinställda inlägg tills när jag är i Frankrike nästa vecka. Jätteroligt, hihi. Därför känns det som att jag har bloggat väldigt mycket idag, men sedan såg jag att det bara är två inlägg idag! Då fick jag leta upp några fina bilder på tyska cupcakes från fiket FroYoCake och drömma mig bort en stund ...

Shake itPå grund av mitt irriterande skoskav sedan konfirmationen i söndags så kunde jag inte ut och springa idag. Istället löste jag det med att träna inomhus, där man inte behöver ha skor! Jag körde lite styrke- och konditionsträning till härlig musik. Lite snyggful dans blev det så klart också, haha! 

Det var sista träningen innan Vår Ruset på onsdag kväll. Jag och syrran har nyss fått hem våra nummerlappar. Detta ska bli riktigt kul! Hoppas bara att det inte regnar ...!

Today's truth #38


PlayfulJag lekte lite nyss med kameran när jag tagit på mig mina nya glasögon. Jag är rätt så nöjd med dem faktiskt. Det känns lite knäppt att inte ha de gamla som var mina trogna följeslagare i 4 år ... men det är bra med förändring!

Vackert men blåsigtNu har jag varit på konfirmation för torsdagsgruppen! Jag läste en förbön, men det bästa var konfirmandernas teatrar och roliga sånger... och prästens skämt, haha. Efteråt tog vi lite fina bilder i solljuset och ignorerade kalla vindar och värkande fötter!

Today's truth #37


Borde besökas i Berlin #2

Ett tips från lärarnas sida var att besöka tv-tornet i Berlin, som jag och klasskompisen Irina var väldigt taggade inför! Efter många om och men lyckades vi slutligen komma upp i tornet, för runt 12 euro (cirka 120 kronor), vilket det verkligen var värt för det var så fantastiskt vackert! Jag älskar när man ser horisonten, vart man än är i världen. 

På 203 meters höjd betraktade vi den gigantiska staden Berlin. Vi hade jättekul när vi pekade ut olika platser som vi besökt och tog kort efter kort. Som tur är var hon också fotogalen, haha. Ett tag stod vi bara där och betraktade den lågt lysande solen och helt enkelt njöt av livet.

Ett citat som passar in


Jag skrattade när jag drog upp lappen ovanför ur min ask med citat som jag har fått från Emma, för det här citatet passade så bra in på min eftermiddag idag. Jag har nämligen skrivit en massa skoluppgifter som skulle varit inne ... lite tidigare. Nåja, bättre sent än aldrig!

Läsare?Today's truth #36


En väldigt random kvällIgår eftermiddag blev det bowling med Veronika, Magda och Malin (jag vann, hehe!) och sedan körde vi picknick vid havet! Det låter fantastiskt mysigt i teorin, eller hur? Det var dock väldigt, väldigt KALLT! Så när vi hade ätit upp gick vi och satte oss i bilen ... och där satt vi en bra stund. 

Haha, ingen kunde bestämma sig för vart vi skulle så vi bara satt där och skrattade, skrattade, skrattade - pratade gamla minnen och skapade nya minnen. Till slut kom vi i alla fall iväg och vandrade runt i stan och hade hur kul som helst! Det är så härligt - man behöver inte ens anstränga sig för att ha a good time i detta sällskap! ♥

Utse den bästa bilden!


Vilken är april månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

Underliga upptågJag är nu hemma efter en rolig eftermiddag/kväll med några härliga vänner. När vi fyra stycken är i en kombination kan det inte bli annat än succé - jag vet inte hur många gånger jag har skrattat mig halvt till döds idag! Imorgon berättar jag de glassiga detaljerna om våra spännande äventyr!

Today's truth #35


Prov, prov, prov


Om en timme sitter jag och frenetiskt skriver nationella prov i Engelska B och om cirka tre timmar har jag tagit helg! HÄRLIGT! Ha en underbar fredag!

I mina hörlurar

 1. Ai Se Eu Te Pego - Michel Teló
 2. Drive By - Train
 3. Dansa Pausa - Panetoz
 4. What Makes You Beautiful - One Direction
 5. Starships - Nicki Minaj
 6. We Found Love - Alex GootShit, den här videon har 319 miljoner views på Youtube! Det kan man ju förstå - grymt bra låt!

Gemenskap

En riktigt go bild på mig och några klasskompisar ♥

Efter Berlinresan förra veckan har min klass blivit ännu mer ihopsvetsad än innan. Det behövs nu när Contract Iller (mördartävlingen) har startat. I korridorerna springer misstänksamma elever åt alla håll och kanter! Det hade varit riktigt kul att vara med i tävlingen, men samtidigt är det kul att organisera också, eftersom då får man veta vilka som ska döda varandra, haha.  • När vi kräver kemiläraren att få bensträckare mitt i lektionen, hon säger "Okej, tre minuter", men sedan förlänger vi den så långt vi vill i alla fall
 • Den alltid likadana, slöa promenaden fram och tillbaka i samma korridor under bensträckaren som i alla fall är bättre än lektionen
 • När vi ser en gul bil, slår varandra och blir riktigt skadeglada.
 • När en lärare gör något underligt och vi kastar hälften rädda, hälften skrattande blickar på varandra
 • När jag och Emelie skriver meddelanden till varandra på tråkiga lektioner om hur tråkig lektionen är
 • Det lilla skrattet man får under ett prov när läraren tittar bort, och personen framför en håller upp sin miniräknare diskret över axeln där den har knappat in texten:

Today's truth #34


Som fastlåsta i varandraNär jag var i Berlin förra veckan vandrade jag med min klasskompis Irina längs den stora gatan Unter den Linden. Där gick vi över en bro och fick syn på en massa besynnerliga lås med inristningar. Vi förstod att det var olika kärlekspar som hade ristat in sina namn och datum i lås och sedan satt fast på bron. Förmodligen hade de även slängt i nyckeln i vattnet också. Romantiskt, eller vad?!
Today's truth #33


Låt kriget börja!Det här ska bli en kul dag, för vi i elevkåren har fixat en tävling som startar idag, nämligen Contract Iller! (För de flesta heter den Killer, men eftersom vår elevkårs logga är en iller så förstår du namnbytet). Det ska bli riktigt kul att se alla springa omkring och "mörda" varandra, haha!

Mars månads bästa bild!


Nu är mars bästa bild bestämd! Det var verkligen en jämn kamp mellan de två första bilderna ett tag, innan Bild 1 drog ifrån. Tack för alla röster och tack till mina härliga klasskompisar Emelie och Marianne som står som modeller på det här fotot!

Snart kommer kandidaterna till apriltävlingen upp - jag hoppas att du röstar igen!

Hipp hurra, för mitt tal är klart!Det var så svårt att motstå det fina vårvädret idag, så jag borde ha gjort lite mer plugg än jag faktiskt genomförde, men det är lugnt - jag förlåter mig själv! Haha, jag och min syster har varit ute på altanen nästan hela eftermiddagen och solat. Det blåste lite för mycket för min del för att ha bikini, men kortare byxor och linne fungerade fint medan jag pluggade matte på altanen! Jag älskar när vädret är så vänligt mot mig! 

Nu på kvällen fick jag lite panik över min prydliga, växande hög med skolarbete som jag försummat på sista tiden. Därför tvingade jag mig själv att lägga ifrån mig den goda boken jag läste för att istället börja skriva på mitt tal. Jag hade inte förväntat mig att jag faktiskt skulle skriva klart hela talet, men det gjorde jag! Det känns som en stor börda har lättats från mitt bröst.

Jag hatar att jag gör så varje gång att jag låter läxorna bli fler och fler tills jag verkligen måste göra dem alla på en gång. Some people never learn ... But I'll keep trying!

Today's truth #32


Jobbar på ValborgPuh, nu är mitt första kvällspass på Lane Loge gjort och det var omtumlande, minst sagt! Allt jag vet säkert är att jag har gjort många, många, många mackor med de ljuva tonerna från Streaplers i bakgrunden. Alltihop var stressigt, men kul! Det här kommer bli ett rätt så nice sommarjobb, det känner jag på mig.

RSS 2.0