Tre tips för att hålla uppe motivationen

Tekaka med ost & tomat / vaniljyoghurt med jordgubbar & banan / Sörgårdste 
 
 
Vad kan vara en bättre start på dagen än en riktigt god frukost? Idag laddar jag upp med energi för att orka med allt som jag måste göra idag, vilket är att plugga, städa och träna. Ibland begriper jag mig inte på varför min motivation inte tryter. Självklart har jag sämre dagar och tillfällen när det inte går som planerat (jag är ju bara människa), men det känns ändå som att det flyter på riktigt bra just nu, så här kommer tre tips på hur du ska hålla uppe din motivation! 


 
 
 
  • Istället för att tänka på de saker du måste göra, lura dig själv att tro att det är roligt genom att se på saken positivt.
    - Städa - tråkigt, men om du sätter på musik och dansar runt lite i rummet blir det roligare! Dessutom är det skönt att ha städat. 
    - Plugga - trist att behöva studera in något du aldrig någonsin kommer behöva använda, men erkänn att det faktiskt kan vara intressant ibland? Dessutom är det kul att skryta om att kunna konstiga saker, haha! 
    - Träna - fruktansvärt jobbigt, men bra för kroppen och tänk så skönt det är efteråt! Då är man så stolt över att man har klarat det, en underbar känsla. 
  • Är det inte bara bäst att få det överstökat?  Se scenariot framför dig: du står i ditt rum och behöver egentligen plugga/städa/träna, men du har egentligen mest lust att sitta vid datorn/se på film/träffa kompisar/klistra in egen anledning. I den här situationen gillar jag Nikes slogan: Just do it. För när du har gjort det, får du komma till punkt tre ...
  • Belöna dig själv när du klarar av något! När jag äntligen har avslutat något jobbigt brukar jag le mot mig själv i min ensamhet och tänka "Shit, vad grym du är, du fixade det!". Sedan tillåter jag mig att göra det där roliga som jag var stark nog att hoppa över i punkt 2. 
 
STAY STRONG!

Comments

AAMANDAOLIVIA

åhh gud vad gott!

sv: Ja precis! Att kolla tillbaka i bloggarkivet kan ge mer inspiration än vad man tror!! Åh tusen tack, blir så glaaaaad!!! :) kram på dig!

2012-11-19 @ 21:15:54
URL: http://aamandaolivia.devote.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0