Strunta i att blogga när det kör ihop sig!

När jag ser mig om i bloggvärlden just nu läser jag på flera bloggar "förlåt att jag uppdaterar så lite, men det är så himla mycket som pågår just nu så jag hinner inte". Det är den där tiden på året nu när den stora vågen av blogginlägg som kommer efter sommaren har lagt sig. Halvvägs genom höstterminen och proven hopar sig för alla studerande.
 
Även fast jag tycker att det är lite tråkigt att inte ha så mycket bloggar att läsa säger jag "BRA GJORT!" till de som inte uppdaterar. För det betyder att de gör något annat meningsfullt. Man ska blogga för att man har tid, ork och lust till det. Det är viktigt att prioritera. Om man ska tvinga sig själv till att blogga när man egentligen borde plugga eller umgås kommer det ofta dessutom bli lite sämre inlägg eftersom man känner sig stressad men ändå "måste" komma på någonting. Då tycker jag att det är bättre med lite kvalitet på inläggen istället för kvantitet. 
 
En hjälp på vägen till prioritering är planering. Idag har jag endast suttit vid datorn en kort stund på morgonen och på kvällen, eftersom jag prioriterade att ta en långpromenad med min syster, umgås med familjen och sedan plugga i 6 timmar (!). Ändå har det kommit ut två blogginlägg på den tiden. Det beror på att jag igår kväll hade inspiration till att skriva och gjorde då två blogginlägg. Jag visste att jag hade en massa plugg att göra i helgen, så jag satte inläggen på tidsinställning och behövde då inte tänka på bloggen under hela lördagen. Planering är bra! 
 
Foto från Instagram taget av min syster på vår timmeslånga promenad idag

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0