Today's truth #116


Om du är världens gulligaste ...


Gott, nyttigt och vegetariskt

Ännu ett fynd från kursen Träning, kost och hälsa, där vi tränar hälften av tiden och lagar mat resten. Det här är en underbar pastarätt med örtgrönsaker som jag tänker sätta in i min receptbok. Enkel och god! 
 
 
PASTA MED ÖRTGRÖNSAKER
 
4 portioner
ca 300 g pasta, t.ex. tagliatelle
1 röd paprika
200 g färska champinjoner
1 zucchini eller aubergine ca 300 g
1 purjolök
smör
1 tsk salt
svartpeppar, oregano, timjan, basilika (ca 1 krm var) 
1-2 dl crème fraiche
(valbar topping: 2 msk hackade valnötter)
 
Gör så här
 1. Koka pastan. 
 2. Skär paprika, champinjoner och zucchini i bitar. Strimla purjolöken. 
 3. Fräs svamp och grönsaker i smör i en stekpanna.
 4. Krydda med salt och peppar. 
 5. Rör ner crème fraiche, lägg till örtkryddorna och låt det koka ihop någon minut. 
 6. Blanda med pasta och strö över nötterna. 
 

Introduktionen till en bok jag aldrig skrev

 
När jag rensade mitt nattduksbord häromdagen hittade jag 7 anteckningsböcker, fulla av historier som jag skrivit under högstadietiden (innan jag fick dator). Det är så kul att läsa bitar av vad jag har skrivit och förvånas över hur smart och rolig jag var ibland och helt bortblåst ibland. I dessa block ryms mestadels tonårsberättelser om tjejer i vardagliga situationer, men också historier om älvor, häxor och övernaturliga krafter. Ofta dessa egenskaper kombinerade. Det var efter jag läst Harry Potter och Twilight som jag på allvar kom igång och skrev entusiastiskt (men jag avslutade nästan aldrig några berättelser). 
 
Mestadels har jag skrivit på svenska, men jag läste en kort historia idag som var på engelska och som jag verkligen tyckte om. Den visar hur jag drömde om världen när jag själv var femton år och fortfarande levde i fairy tale land. Här är ett stycke ur texten - det är som introduktionen till en bok jag aldrig skrev. 
 
 
Ur "Justice Brisk": 
There's a girl named Justice Brisk. She's fifteen years old and attends the ninth grade at a regular school in a regular Swedish town. Ever since Justice was a little girl, she has loved fairy tales. The ones with beautiful princesses, handsome princes, white horses and happy endings. Her father used to read them to her when she was a child. When he'd ended the story with those familiar, comforting words "and they lived happily ever after", he told her that she was just as gorgeous as the princess. On the inside and the outside. So she would also have a happy ending. "Never settle for the next best," he told her. "You deserve better. Keep your eyes on the prince and he will sweep you off your feet someday." 
 
And she believed him. All through kindergarten she wouldn't accept Tommy Graham's crayons unless he could give her a crown and prove that he was royal. All through first to eight grade she did not treat any boy more differently than she treated her other friends. Though she had gained a greater perspective on the real world, and knew that fairy tales with magic did not exist, she couldn't stop believing that her true prince existed somewhere, even if he didn't wear an armour. When she met him, she would know, she thought. 
 

Fy, vad gullig jag var som skrev så här. Jag älskar meningen "All through kindergarten she wouldn't accept Tommy Graham's crayons unless he could give her a crown and prove that he was royal" - önskar att jag fortfarande skrev så fantasifullt. Jag ska aldrig kasta mina fulla anteckningsböcker! En dag ska jag läsa alla igen. 
 

Lördag (UPDATE) den (HELA) tjugonionde (DAGEN) september


08.30 Börjar dagen med att se på en av mina favoritfilmer


10.30 Tar ur mina inbakade flätor som jag haft över natten och har alldeles vågigt hår.


11.30 Rensar lite i mitt rum och packar ner allt som går i min kista. 

12.30 Tar en fotopromenad. Solen skiner och det är inte speciellt kallt ute, så jag bestämmer mig för att ta en tur i skogen. Halvvägs genom börjar det spöregna. Välkommen, hösten! 
 
13.30 Lös ekvationen i det givna intervallet: 40 + 8 sin (π t/12) = 46, 0 ≤ t ≤ 24
 
14.30 Sätter i öronproppar för att kunna koncentrera mig bättre. 
 
15.30 Börjar laga mat: en supergod vegetarisk pastarätt! 
 
16.30 Letar bilder till lite olika fototävlingar! 
 
17.30 Fotar lite dropp-bilder.
 
18.30 Fortsätter plugget. Tar en paus och gör lite hemmagjord müsli efter det här receptet. Käkar min nygjorda mumsighet och pluggar en stund till. Så här sitter jag nog resten av kvällen! 

Eyes cold as ice

 
Jag är med i en fototävling hos Beatrice Jakobsson för att vinna detta close up-filter från kamda.se!
Självporträttet ovan tog jag på Alla Hjärtans Dag i år när jag var utanför huset och fotade en ros i snön, men bestämde mig för att vända kameran mot mig själv lite grann. En bild jag är mycket nöjd med! 

Today's truth #115

 
 

När kvällen blir mörkt blå kommer reflexvästen på!

 
Just som jag skulle bege mig ut på en springtur igår tyckte mamma att jag skulle ta på mig reflexvästen eftersom det var på gränsen till att skymma. Oj, oj, oj så vacker jag blev i det färgstarka tältet, men struntsamma tänkte jag. De första 10 minuterna var det ljust innan det var mörkt, blött och lerigt i skogen. Tur att jag inte är överdrivet mörkerrädd och kan mina vägar väl! 
 
 • Klä på dig ordentligt när du ska ut och springa - fler lager ju längre tiden går: t-shirt, långärmad tröja, vindjacka, halsduk, fingervantar, dubbla sockar ... 
 • Variera vilket ljus du springer i. Det kan vara skönt att inte springa direkt när man kommer hem från jobb/skola, men det gäller att utnyttja de ljusa timmarna. Sedan kan det kanske vara mysigt att springa i mörker också. Jag blir gladare av att springa i ljus, men jag springer fortare när det är mörkt, haha. 
 • Se till att du syns om du springer i mörker. Reflexväst eller reflexer runt armar och ben.
 • Tänk på att på hösten är det perfekt att köra igång med inomhusträning, t.ex. styrketräning eller aerobics. Du behöver inte alltid springa! 

Min syster får beskriva känslan

 
Äntligen helg! Det underbara med den här helgen är att jag har absolut INGET planerat! Jag kan göra precis vad jag vill! Även om jag måste plugga, eftersom jag vill få bra betyg ... men jag är ju inte helt insnöad i skolan heller, den övriga tiden är ju helt fri. Oj, vilka möjligheter! Det är svårt att vara annat än positiv en fredagskväll! Trevlig helg! 

Au pair-tankarPhotoshopad med inspiration från det här tipset

Jag har läst på ordentligt om att vara au pair, speciellt en massa bloggar av före detta au pairer. Det främsta jag fick fram av detta var att det verkar ha varit väldigt känslosamt att vara au pair! Mycket upp- och nedgångar: ibland är livet fantastiskt och ibland inte speciellt kul. Men även fast jag har läst om folk som varit både nöjda och missnöjda med sina familjer, så har ALLA skrivit att de inte ångrat att de åkte.
 
När jag läste om au pairernas glada känslor över förbättrade språkkunskaper (eftersom jag mestadels läste om tjejer bosatta i Frankrike), alla nya vänner de fått och hur mycket de kommer sakna sin värdfamilj fick jag bara lust att sätta mig på ett plan direkt! Men när jag läste om vilken hemlängtan de har haft till Sverige och hur mycket de saknat familj och vänner fick jag lite lust att gå och ge mamma en stor kram ...
 
Än har jag dock inte låtit mig avskräckas, jag börjar bli mer och mer säker på att det blir en au pair-tid efter gymnasiet för min del! Förmodligen i mina drömmars land - La France!

Vinterns höjdpunkt

 
Jag har hittat en urhärlig blogg som heter Christmas Dreams! Insåg precis att jag inte behöver räkna ner till sommar och student riktigt än ... Jag kan väl börja med jul först! Kolla in den här julbloggen om ni vill ha lite julinspiration om pynt, bakelser, pyssel och liknande (fast nu inför halloween blir det lite sånt först). Den är nu tillagd i min läslista i alla fall! 

När man visste att livet inte kunde bli bättre

 
 
 
Något av det mysigaste som finns (jag överanvänder ordet "mysig", det är mitt favoritadjektiv) är att träffa små barn, när det var länge sedan man gjort det sist. Deras kramar är så härliga och känsloutbrotten är omskakande - antingen är barnen så arga eller ledsna så att världen går under - eller så är de så där sprudlande glada att de inte vet vart de ska ta vägen. 
 
Och jag älskar deras sätt att se saker på. De säger sånt man aldrig har tänkt på, eftersom de praktiskt taget är opåverkade av omvärlden och uppfattar saker på sitt eget sätt. Barn är stora inspirationskällor! Även om jag älskar att växa upp och utvecklas så kan jag sakna att vara barn lite grann - när julafton, födelsedagar och presenter var totalt magiska och man visste att livet inte kunde bli bättre än så. 

Give me a word and I'll give you a picture #3

 
&

Kärleken till fotografi

 
 
Det här är en flicka som tar helt otroliga bilder! Hon har tagit 90% av alla vackra bilder på mig inom det senaste året (eller fler år ...?). Hon är lika vacker framför kameran som resultatet blir när hon står bakom kameran. Vi lär av varandra och blir bara skickligare och skickligare (det är galet när man jämför med bilderna vi tog för 3-4 år sedan!). Framför allt har vi så kul ihop när vi fotar och modellar. Jag är glad att jag har min underbara fotokompis, Malin! 
 

Today's truth #114


Naturens härligaste färger börjar dyka upp!

 
Av en händelse hade jag med mig kameran när jag gick hem från skolan idag, så när jag passerade en lönn i närheten av busshållsplatsen så var jag tvungen att ta upp kameran och knäppa några bilder. Det har jag velat göra i flera dagar, för den lönnen är så otroligt fin! 
 
Jag kunde inte motstå att plocka med mig några löv att ta hem. För tillfället ligger allihop på olika lager i vår telefonkatalogshög för att pressas och torkas - sedan kan jag säkert hitta på något vackert med dem! 
 


PHOTOSHOP-TIPS: För extra färgstärka, vackra höstbilder - kolla in Photoshop-receptet Färgstarka höstbilder!)
 

Med träning som projektarbete

Min klasskompis Jennifer har valt att skriva och jobba om träning i sitt projektarbete, så hon bad mig att hjälpa till lite när hon skulle göra konditionstest idag - jag höll koll på tider och varv! Dessutom tog jag några foton också, som jag hoppas att hon kan ha hjälp av i sitt arbete! 
 

(Hon blev så himla gullig på den första och sista bilden!)
 

En romantisk restaurang i Berlin

 
Det här vackra stället passerade jag när jag spatserade runt på Berlins gator i våras. Just då var restaurangen obefolkad eftersom det var tidig eftermiddag, men jag kan tänka mig hur otroligt mysigt det skulle vara att sitta där en varm sommarkväll. Tillsammans med någon man tycker om. Med en lyxig middag framför sig. En stämning på topp. Kanske när det börjar skymma och stjärnorna kommer fram... Wow, drömde mig bort en stund där! 

Photographic Style

 
En mysig och rolig bild för fotogalningen som jag hittade på madeinjapan. Jag måste nog säga att jag känner igen mig på de två översta, även om några av mina kompisar förmodligen skulle säga att jag är "The Risk Taker", haha! 

Färg eller svartvitt?

 
 
Ibland tycker jag det är svårt att välja om en bild gör sig bäst i svartvitt eller i färg. I bildexemplet ovan tycker jag att även om den rosa kavajen är ursnygg så gjorde sig just den här bilden bäst i svartvitt, eftersom ansiktet och framför allt ögonen då framhävdes bäst. Vad tycker du? 

DIY: DörrskyltDet har hänt mer än en gång att min syster har blivit störd mitt i sin avslappning av att någon annan i familjen har stormat in. För ett tag sedan bestämde jag mig för att sätta stopp för detta och gjorde en dörrskylt till henne! Nu blir hon inte avbruten och jag fick utlopp för min pysselmani, haha! Det är en ganska bra idé med dörrskyltar faktiskt - man kan göra det om allt möjligt: "Stör inte min pluggning", "Det är välkommet att städa mitt rum" eller "Väck mig inte!" 
 

Dagens bloggtips på Eloge!

Jag fick reda på idag att jag har blivit dagens bloggtips på webbtidningen Eloge Magazine som jag tipsade om häromdagen!! Jättekul, tack så mycket! Att de stavade fel på mitt namn förlåter jag, haha. De tipsade om det här inlägget och jag ler stort! 


Today's truth #113


Maxmysig höst

Något som jag tycker är så härligt att läsa på bloggar är höstlistor! Listor på alla mysiga saker som händer på hösten och som man själv tänker förverkliga. Här är min höstlista, även fast den är lite sen, men hösten är ju lång! 
 
Ha varma och goa kläder som stickade tröjor, mysiga halsdukar och fluffiga sockar och tofflor
 
Baka goda konstverk med vänner och familj
 
Lyssna på regnet
 
Läsa tidningar och lösa korsord
 
Fota mängder av löv i höstiga färger. Detta foto taget av Malin B
 
Pyssla massor 
 
Försöka springa årets sista rundor innan det blir för kallt
 
Dricka många deciliter te
 
Tända stearinljus på morgonen och kvällen, ju oftare desto mörkare det blir
 

Returning to the lake

 
Jag älskar GIF:ar (bilder som rör sig), så när jag och Veronika hade fotografering vid sjön häromdagen sa jag flera gånger:
"Nu gör vi nästan likadant som på den förra bilden, så kan vi göra en GIF av det sen!" 

Give me a word and I'll give you a picture #2


Designytt!


Porträttbilder på en vacker vän

 
Jag fotade dessa porträttbilder på Emma igår och blev så otroligt nöjd med resultatet! Hon har så magiska ögon! 
 
(Btw, klicka på bilderna för att komma till hennes blogg!)

Om pussar, slag och kemi

 
Det är faktiskt ganska lustigt att se mig sitta och plugga kemi, eftersom kemin tar fram mycket starka känslor hos mig. I ena stunden blir jag så chockad/småsur över en obegriplig fråga att jag slår i händerna i bordet. I nästa stund blir jag så lättad för att jag hittat något i formelsamlingen (en uppslagsbok med siffror och formler) att jag pussar på den! 
 
Snart är jag nog så förvirrad att jag upprepar förra årets favorit: sitter hemma och kan verkligen inte hitta svaret på en fråga - så jag börjar räcka upp handen! 

FestligtMy darling Emma kom hit igår eftermiddag för att vi skulle göra oss gemensamt i ordning till personalfesten på kvällen. Den perfekta fixa-i-ordning-stämningen är 3 speglar i ett rum, 3 flickor, 2 hårtänger, plural kläd- och accessoaralternativ, en kopp smakråd, spotify på i bakgrunden och en himla massa tjejsnack! 

 
Sedan var det grymt kul på själva personalfesten med en massa god mat, tävlingar, sång och dans! Skål!

Today's truth #112


If only it wasn't school books that dominated ...

 
Det är något häftigt med att förlora sig i en bok. Man tappar allt förnuft och all närvaro och bryr sig mer om huruvida karaktärerna kommer lösa sina problem än petitesser som att äta, plugga och sova. Jag älskar (nästan) all litteratur som vi håller på med i skolan just nu, men vad är de, jämfört med en hederlig Harry Potter ... ? 

Mina mest populära Today's Truth på weheartit.com

 
Jag älskar att inspireras på weheartit och om jag kan bidra till någon annans inspiration med mina bilder blir jag bara glad! Här är de 12 mest populära Today's Truth-bilderna. Jag tycker det är intressant att se vilka texter och bilder som tilltalar flest människor. De flesta av de här är faktiskt mina favoriter också! 
 
Follow me on weheartit here! 

Träningslycka

 
Egentligen kan jag inte beskriva detta med ord. Men jag ska försöka. 
Jag fick världens kick häromdagen. 
Det var en sprudlande, jag-kan-klara-vad-som-helst-känsla som vibrerade från inuti bröstet och ut i fingrarna, tårna och knoppen.
Underbar helt enkelt. 
Jag trodde inte att jag skulle ha någon styrka kvar i slutet av löprundan, men till min stora förvåning och entusiasm gick det fantastiskt bra. Jag körde fartlek (vilket betyder att man varierar hastighet, allt från spurter i uppför-/nedförsbackar till att gå till skiftade jogging) och på slutet hade jag planer på att springa snabbt uppför en hård backe, förutsatt att jag inte var hur utmattad som helst.
Det skulle bli tufft insåg jag innan, men jag kände mig så motiverad att jag tänkte försöka i alla fall. Det värsta som kan hända är att jag är tvungen att gå. 
 
Känslan när man har gått en stund och sedan börjar rusa är otrolig - speciellt de första sekunderna när adrenalinet kickar in och energi flödar i varje del av dig. Det annorlunda med gårdagen var att den här känslan tog inte slut! Det kändes nästan som att jag flög!
Så många gånger som jag har pustat, svettats, kämpat och flåsat till utan att det känns som att det blir någon skillnad alls ...
Nu har det äntligen lönat sig.
Jag överraskade mig själv med att tänka "Wow, jag är ju faktiskt ganska bra tränad" och jag inser att det stämmer. Knappast någon maratonlöpare, men varför jämföra sig med andra?
Jag är bra för att vara jag.
Och det räcker gott nog för att jag ska vara glad! 

Lördagsmorgon

 
Just nu sitter jag och mumsar på den här lyxfrukosten - ingen havregrynsgröt på lördagar minsann! Värmer händerna på temuggen och funderar på vad jag ska göra den här helgen. Siktar på att kombinera både vad jag måste göra + att ha skoj! 
 

Est-ce que tu peux me voir?

 
Tiden bara flög förbi när jag bestämde mig för att fota lite den här kvällen. När jag nu kollade på bilderna i datorn insåg jag att de blev bara mörkare och mörkare, så jag var tvungen att göra en liten GIF som visar det, haha! 

Ett internetfynd för oss småmysiga bloggtokar

Bild från elogemagazine.se

Om du är som jag - det vill säga en småmysig tjej som gillar fotografering, bloggar, inredning, pyssel, bakning/matlagning och ljusa färger - så kommer du också att älska mitt nyfunna internetfynd: en onlinetidning vid namn Eloge Magazine. Det är en tidning som tar upp de ämnen som jag skrev i början och blandar allt på ett perfekt sätt. Tidningen är lätt att läsa och helt gratis. Detta är en tidning som i alla fall jag har nappat helt på och kommer fortsätta läsa! 

Give me a word and I'll give you a picture #1


Senaste nytt på min spellista

 

Tips för att lyckas med en fotografering: var töntig!

 
Alla bilder behöver inte vara mästerverk. Ett av de bästa tipsen för att lyckas med en fotografering är att slappna av och vara lite töntig ibland. Man kan inte konstant ta seriösa bilder - då kan det bli stelt och enformigt. Om du som fotograf låter modellen vara lite larvig ibland så kommer hon/han dels ha kul och mer kunna vara sig själv på bilderna och dels inspireras till att komma på nya poser och idéer. Så var fånig tillsammans med din modell och skratta på! 

Dagens skrattis

 
Scenario: ett klassrum fullt med ungdomar på lektion i Engelska C. Läraren diskuterar med eleverna. 
 
Pip, pip, pip! låter plötsligt ett alarm. Alla småskrattar lite när en kille stänger av sitt alarm på mobilen. Läraren fortsätter prata en stund. 
 
Pip! Pip! Pip! tjuter alarmet igen och alla skrattar mer. Läraren är nog lite frågande, men inte arg. Killen stänger av alarmet igen. Läraren pratar mer. 
 
PIP, PIP, PIP! 
"Men varför stänger du inte av alarmet?" frågar läraren killen. 
"Ehm, jag måste skrika i 85 decibel för att stänga av alarmet." SKRATT. Killen kollar sig lite omkring innan han sätter handen runt munnen för att inte försöka sprida ljudet för långt när håller upp mobilen och skriker "AAAAAAAAAAAAAAAH!" 
 
Jag dog nästan av skratt! 

Today's truth #111


Vem vet?


Smoothie med godissmak!

 
Häromdagen bestämde jag mig för att återskapa en smoothie som jag gjorde på min kurs Träning, kost och hälsa. Den innehöll bara tre enkla grejer och ändå blev den så god! Det blev godissmak på något konstigt sätt - måste varit blandningen av jordgubbar och citron. BÄSTA SMOOTHIEN EVER! 

I find peace by the lake

Photos by sisters Viktoria& Veronika 
 
Den här studiedagen har varit en riktig syster-dag. Vi började med att motionssimma på morgonen och på kvällen blev det fotografering vid en sjö i solnedgången. Med stativet och självutlösaren i högsta hugg fotade och modellade vi tills våra näsor blev röda och fingrarna stela av kyla. Det kallas höst. 

Today's truth #110Kämpa dig fram till ditt mål

För att jag ska få någon slags motivation under trean (som kommer att bli tuff, det här året läser jag 100 poäng mer än jag behöver!) så bestämde jag mig för att göra en liten inspirationstavla! Jag tänkte ta en vanlig kartongbit och klistra fast mina bokstäver på, men sedan hittade jag den här målade träbiten som jag lade undan för några veckor sedan och var nu perfekt! Jag satte fast bokstäverna med häftmassa, så det är lätt att ordna om. Nu kan jag titta på tavlan och motiveras varje dag! 

En lustig maskin


Foto av Emelie
 
När jag var hemma hos min kompis Emelie igår bestämde vi oss för att göra ett mellanmål bestående av äpplen stekta i kanel + yoghurt. Då tog hon fram en liten köksmakapär som både skalade äpplet, kärnade ur den och skar upp den som ett dragsspel! Urhäftig! Lite random lustig grej i vardagen bara, haha.

Komplimangera mera


I have a thing for clocks


Modellen i den rosa kavajen

 
Jag blir så glad när jag kollar på bilderna som jag och Malin tog på varandra häromdagen! De flesta är bra, några är grymt bra och några är OMG-HAR-VERKLIGEN-JAG-TAGIT-DEN-HÄR-BILDEN-bra! På nästan alla Malins bilder återfinns en flicka i rosa kavaj och på mina bilder dominerar blått, eftersom Malin hade en klänning i den färgen. Det är så kul när man lyckas, för ibland går allt verkligen åt skogen. Så jag ska njuta av den här stunden nu. Aaaaah ... Hihi.

Isn't that just lovely?

 
På lördagsmorgonen i helgen spenderade jag frukosten ute på altanen, i den stilla morgonatmosfären. Jag bor på ett område där man nästan alltid hör sina grannar när man går utanför dörren, så därför uppskattade jag tystnaden mer än vanligt. Det är mysigt att gå upp först på morgonen.
 

Love never go out of style


Stentuff med stavar

Jag och Rebecka med våra vackra stavar! Foto av Sofia
 
Jag känner redan träningsvärken smyga sig fram i höfterna efter dagens lektion i Träning, kost & hälsa. För första gången i mitt liv har jag varit ute och gått stavgång, vilket både var kul och en bra workout! Jag och två kompisar spatserade aktivt i 1 timme och 20 minuter medan de visade mig runt delar av stan som jag aldrig hade sett!  
 

Today's truth #109


Någon har precis fyllt vuxenHär är några bilder från Mariannes roliga 18-årsfirande i helgen! På denna bild sker presentöppning och födelsedagsbarnet (jag menar födelsedagsvuxen) har precis fått syn på min bok till henne. Jag fick leka med hennes systemkamera och tog en bild på dekorationerna. Sedan häller jag upp lite dricka! Skål för artonåringen! Massor av trevligt folk och firande till sent på natten! ♥

Bara lite längre

En av de undersköna bilderna från helgens fotopromenad! Malin bad mig att titta upp när hon fotade mig och då fick jag syn på hur otroligt vackra träden var underifrån. Så jag körde fram henne till stället där jag stod och bad henne sätta upp sina händer mot himlen medan jag drog fram kameran. Passande nog prydde vackra silverringar hennes händer och vips så skapades den här somriga bilden! 

Supergod lunch! Prova receptet!

 Today's truth #108


Personlig present till en personlig vänNär jag frågade min vän Marianne vad hon ville ha i 18-årspresent blev svaret "något personligt". Yes, min specialitet! tänkte jag då. Så jag satt i ett par timmar och kokade ihop en bok med följande ingredienser: 
 • Ett 20-tal kvadratdecimeter personliga och vackra bilder
 • Lagom mycket söta klistermärken
 • 1 ögonmått av inspiration
 • ½ uppsats fina citat och påståenden
 • 53 cm av någon slags röd tråd
 • Några glittrande korn
 • 2 gnuttor humor
 • Massor av kärlek!
Under hennes födelsedagsfirande igår fick hon min present och jag hoppas att det var en succé. En bamsekram fick jag i alla fall av det söta födelsedagsbarnet på den härliga festen! ♥

Två galna tjejer med två hårt jobbande kameror

 
Jag hade en AMAZING fotostund med underbara Malin idag där vi tog ungefär en triljon bra bilder. Bilden ovanför är en av dem. Fler kommer inom kort, men nu ska jag rusa iväg för jag ska på 18-årsfest! Ha det bra så länge! 
 

Today's truth #107


Reflexera mera!
När jag zappade runt i bloggvärlden hamnade jag på Michaela Fagerudds fotoblogg där hon hade ett riktigt bra tips: nämligen hur man gör sin egen reflexskärm! Jag har velat ha en hur länge som helst, men varken haft pengar eller ork att köpa en. Därför var den perfekta lösningen att göra min egen! Jag satte pappa på jobbet att hitta en kartongbit åt mig och sedan var det bara att ta fram grejerna och pyssla ihop hemmabygget. Resultatet blev riktigt bra!
 
 

Today's truth #106

Bilder från weheartit ♥

Love and so on

 
Om det var någon som verkligen kunde skriva om kärlek så var det Shakespeare. De där texterna från en verkligen att tänka och fundera vad han menar. Och när man väl har listat ut det ser man en helt ny sida av historien. Det är fascinerande med litteraturhistoria för en boklus som moi! 
 

Reading is exercise for the brain


Dagens må-bra-råd 
Idag tycker jag att du ska våga mer. Göra något som du inte haft mod till att göra tidigare: ha på dig något ovanligt som t.ex. klänning eller en hatt, ge en komplimang till någon, ringa ett samtal du skjutit upp eller räcka upp handen på lektionen. Kanske prata med en helt ny person som du tycker verkar trevlig. Oftast är det inte alls lika pinsamt eller jobbigt som man trodde innan!
 
Även om du är rädd för att göra misstag så skulle inte livet vara LIVET utan misstag och lite generande situationer då och då. Det är helt okej att misslyckas - det gör alla! Men jag vet att i 90% av fallen när jag samlar mod och vågar göra något så blir jag jättenöjd med det. Så ge dig ut idag och VÅGA! 
 
 

My three latest looksJag insåg att jag hade tagit några självporträtt de tre senaste dagarna och bestämde mig för att begrunda dessa. Jag kom fram till fyra slutsatser (haha, naturaren på hög nivå här):
 • Jag varierar mig inte så stort i mina klädval: mest jeans, t-shirt och en kofta. (Att jag hade kavaj idag var ovanligt!)
 • Jag använder ganska lite smink.
 • Det jag lägger mest tanke på är håret: där har jag allt från platt till lockigt, uppsatt till nedsläppt till flätat. 
 • Ibland önskar jag att jag brydde mig lite mer om mit utseende. Men oftast är jag nöjd! 

Today's truth #105


BloggvanorHur länge har du bloggat? Jag började på riktigt med den här bloggen (innan har jag haft småanvända bloggar) i januari 2010. Alltså 2½ år. 

Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut innan du själv började blogga? Jag visste knappt vad bloggar var när jag började. Jag tänkte att alla bloggar var dagböcker och förstod inte att bloggar kunde vara mer eller mindre "populära". 

Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Det minns jag faktiskt inte ... Men den blogg som jag har följt längst är nog linafoto

Hur känner du nu inför dina allra första blogginlägg? Jag känner HAHA! (8 jan 2010: Jomän, nu har man skaffat blogg. IGEN. Nu ska här skrivas!)

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? Jag följer cirka 5-6 bloggar varje dag och har ytterligare 20 stycken till som jag kollar in lite då och då. 

Hur många av de bloggar du läser är dagboksbloggar och inte ämnesbloggar? En väldigt liten del. Jag läser mina kompisars dagboksbloggar. 

Nämn en bloggare som verkar vara väldigt, enormt jätteolik dig, vars blogg du tycker om? Det är nog Amanda Jonsson

Nämn en bloggare som verkar lik dig, vars blogg du tycker om? Min syster Veronika, hihi! 
 
Vad har bloggläsandet betytt för dig? Det är en av de bästa källorna när man vill bli glad, motiverad och inspirerad! 

Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? Jag har bara hört att de tycker att det är kul! 

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Jadå, det tror jag. 

Nämn några saker som du aldrig bloggar om och anledningen till? Jag skriver aldrig om för privata grejer, t.ex. när jag är arg på någon eller är ledsen över något viktigt.   

 
I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse? Jag tycker att det är roligt att vara kreativ med bloggen och dessutom är det kul att spara inför framtiden, men jag gör det nog till ganska stor del för bekräftelse. Om min besöksstatistik går ner och jag inte har fått kommentarer på några dagar blir jag lite besviken. 

Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Inte direkt, men ibland kan man få reda på ungefär vad det är för en slags person.  

Kan det vara ”skadligt” att blogga? Om man känner sig pressad att man MÅSTE blogga, så ja definitivt. 

Bloggar du om två år? I så fall: är ditt bloggande annorlunda då? Det skulle vara kul om jag gjorde det, och som det ser ut nu har jag inga planer på att sluta! Om jag fortfarande gör det hoppas jag att jag har utvecklats lika mycket som jag har gjort under de senaste två åren och skriver ännu grymmare inlägg! 

Vad har bloggskrivandet betytt för dig? Någon gång har det varit jobbigt, men mestadels har det varit så otroligt kul. Speciellt när människor kommenterar eller kommer fram till mig och berättar att de har blivit peppade eller inspirerade av min blogg - då blir jag så galet glad! 
 

Follow hallonsplace @ instagram

 
Några av mina senaste instagrambilder: fina citat ur skolböcker, joggingturer, jag som kemist, hemliga paket och en blåsig promenad hem i regnet i eftermiddags! 

Snygg pysseleffekt #2

Bildkällor: 1, 2, 3 och 4 
 
Jag tror att jag ska önska mig stämplar i julklapp, för där kan man få riktigt stiliga detaljer på till exempel galgar (älskar galg-bilden ovanför!) eller vanliga kort. Min kompis Emma tipsade mig häromdagen att man kan göra riktigt snygga, egna visitkort genom att använda stämplar. På det sättet blir alla korten personliga eftersom stämplarna aldrig hamnar på precis samma ställe på alla korten - samtidigt som det går snabbt att stämpla på! 

Today's truth #104


Redigeringstips!

 
Ett hett tips till alla entusiastiska Photoshoppare där ute är att googla på "photoshop texture bokeh" och spara fina bilder som du hittar. Sedan öppnar du en bild som du vill redigera i Photoshop, lägger över den nedladdade texture-bilden som ett nytt lager och använder blandningsläget "Soft light". Då får man en fin effekt på bilden. Om man inte vill att den ska ta över hela motivet kan man sudda lite i lagret på utvalda ställen, som jag har gjort på mig själv i bilden ovanför. 

Oljud ger lugn


 
Precis just nu sitter jag i vårt inglasade rum ute på altanen och lyssnar på hur regnet kastar sig ner på taket. Just här ute dånar det extra mycket och tonar ut ljudet av grannfamiljen som äter middag på altanen bredvid.
 
Allt som hörs är ploppandet och smattrandet och på något konstigt sätt gör det mig så lugn! Det är konstigt egentligen, med tanke på att det är oljud. Men det borde ha rot i något, för min två år äldre kusin berättade en liknande historia för mig: 
 
Jag undrade hur han kunde lyssna på oljudet heavy metal och han svarade med att fråga om jag visste att det hade visat sig genom någon undersökning att de ungdomar som lyssnar på arg, högljudd musik är mycket lugnare till sättet än de som lyssnar på pop och liknande. En intressant tanke, jag har begrundat detta många gånger och undrat om det stämmer ... 

Sisters are different flowers from the same garden


Här är några bilder från en liten fotostund som jag och min syster Veronika hade i somras. Jag hade nästan glömt de här bilderna! Vi tog dem i vår kompis gigantiska trädgård med världens mysigaste gungor! Veronika posade loss i keps. Ta en kik in på hennes färgglada blogg genom att klicka på en av bilderna!  

För vi ska ta studenten (så småningom!)Min klass provade studentmössor idag - det första vi gjorde på hela dagen. Självklart kunde vi knappt prata om något annat under resten av dagen! "Vilken mössa tog du? Vilken ingravering hade du? Vilken sten på kokaden ska du ha?" Haha, vi kommer leva på blotta tanken av studenten hela året! 

Today's truth #103


Glädjen som uppstår en måndagsförmiddag!Oj, vad mina Ullaredskompisar och jag skrattade när vi fick syn på detta på blogg.se's framsida! Åh, vad roligt! 

En kväll i ett gulbelyst rum diskuterade två systrar litteratur


Snygg pysseleffekt #1Bildkällor: 1, 2, 3 och 4
 
Den här effekten är mest känd för att alla dip dye:ar håret i olika färger nu för tiden, men det går ju faktiskt att doppa även andra grejer för att få ett häftigt resultat. Till exempel är det ju hur snyggt som helst med gratulationskort eller placeringskort med dip dye! Detta ska jag definitivt prova någon gång, bara jag kan fixa fram färg! 

Motivation varje dag, en regnig dag och alla andra dagar


En ny 18-åring!Det var födelsedagskalas för Mirjam igår kväll. Numera kan hon titulera sig som 18-åring! Stort grattis! Hon bjöd på ett otroligt utbud av godsaker - hur gott som helst! Jag och mysigaste klasskompisarna lekte framför spegeln - än är vi fortfarande unga!Jag och min eviga följeslagare kameran fotade loss bland kakorna, haha! Det var en riktigt rolig kväll! 

Inredningsnytt!Jag inhandlade en och annan inredningsdetalj på Ullared i onsdags och nytt lakanset var ett av dem! Jag blev riktigt nöjd, eftersom jag älskar resor, kartor, flaggor och liknande - nu kommer jag tänka på sånt varje gång jag lägger mig i sängen! 
 
Ett av mina bästa köp var också den lilla cupcakeformade skålen som jag har velat ha i evigheter! (Syns på andra bilden) Frågan är bara vad jag ska ha i den? Jag kanske ska skriva lite inspirerande eller motiverande texter och ord som jag kan ta upp när jag känner mig nere ...? 

Citerar litteraturens möjligtvis mest lyckade författare


Hur är det att vara servitris?

 
Jag har varit servitris ett par gånger nu, på bröllop och storkalas. Det är ett riktigt bra extraknäck, så om du har vill tjäna en slant ibland kan du skicka in spontanansökningar till restauranger, speciellt under sommaren när det är dåligt om folk. Självklart är det blandade känslor inför jobbet, men här är en plus och minus-lista med att jobba som servitris. 
 
 
+ Du får vara med om stora tillställningar och människors speciella dagar, som t.ex. bröllop, 145-årskalas, studenter och liknande. 
+ Praktiskt taget alla du möter är glada, eftersom det ofta är speciella fester och firanden du serverar på. 
+ Du får betalt för att vara uppklädd (positivt om du är som jag och gillar att klä upp dig!)
+ Du har ett ganska glamouröst jobb stundtals. Jag kände mig verkligen proffsig på ett bröllop när jag och resten av serveringspersonalen gick ut ur köket på rad vid given signal, med två vinflaskor var, och gled smidigt och säkert mellan borden ut till våra placeringar för att hälla upp dricka samtidigt när ett tal precis tog slut. 
 
- Ibland är det riktigt stressigt att hinna duka fram och bort allting för att hinna med en tidsplan. 
- Det kan uppstå riktigt pinsamma situationer, som t.ex. att råka spilla på någons fina kläder eller ta fel på åldern om det finns underåriga och du serverar alkohol (jag talar från erfarenhet ...)
- Vissa är födda surgummor och surtanter och det är nästan oundvikligt att inte stöta på någon ibland som tycker att maten inte var precis rätt eller är missnöjd över vädret och vill skälla ut dig för det. 
 
 
♦ Se till att ha passande skor. Det kanske inte är det bästa att ha gamla joggingskor på ett bröllop, men å andra sidan kommer du gå många timmar utan att sitta ner. Anpassa uppkläddheten på skorna till eventet och balansera med komfortabilitet. Jag brukar köra på vanliga tygskor eller ballerinaskor! 
♦ Ha alla andra servitriser och servitörers mobilnummer nära till hands - du vet aldrig när det kommer en nödsituation och du behöver hjälp! 
♦ Ta det lugnt. Även om det är stressigt och det känns som att du borde göra tio saker på en och samma gång, så ta en sak i taget och be folk att vänta. Var effektiv, men stressa inte sönder! 
♦ Se glad ut! Med ett enkelt leende kommer du långt - det kan bli skillnaden mellan att bli utfrågad och bli utskälld.
 

I kind of like it

Photo by Hallon - Berlin 2012

Ovanligt vanlig kväll

 
Livet består av uppgångar och nedgångar, roliga kompisdagar och tråkiga pluggkvällar. Allt är inte glamouröst, som det ibland kan verka på internet och speciellt på tjejbloggar. Även om jag älskar glamour och positivitet, borde lite realism kanske klämmas in ibland, så att det inte verkar som att alla har perfekta liv utom en själv. Just nu är det bara en helt vanlig torsdagskväll och jag ska läsa 18 sidor litteraturhistoria om renässansen. Intressant, även om läsläxa i regel är lite trist, men det är sånt man måste stå ut med. En helt vanlig gymnasietjejs liv. 

Today's truth #102


Roadtrip till Ullared!


Vår 2,5 timmar långa roadtrip leddes av Emelie, förare av bilen, och underhölls av resten av oss tjejer. 


Glada och taggade precis innan vi skulle gå in! (Glada för att vi inte fått se kvittona efter vår shopping än, haha!)


Vi värmde upp med kakor så klart! 


Vi såg tv-teamet som filmade serien Ullared (fast jag tror inte vi kom med). Man tror att det är en riktigt stor grej att filma, men det var bara en kille som gick runt med en kamera och en kille med en mikrofon. Vi såg Boris, ägaren! 


Varför ta EN väska när man kan ta sex stycken ...? Oj, vilka grubblerier det blev om vilka väskor alla skulle köpa! 


Halvvägs genom blev det käk på restaurangen, som var inredd ungefär som på Ikea. Vi var så kreativa att alla tog kycklingspett! Fast Irina hade lite svårt att koncentrera sig, eftersom Disney-filmen Trassel spelades i ett litet barnrum i bakgrunden.


Irina och jag tyckte att det var ganska skönt att luta oss mot shoppingvagnarna efter några timmars vandrande. Vi hade många härliga skratt där inne, bland annat när jag och Marianne fick syn på fina prydnadsgrejer: 

Jag: "Åh, vad fint det här var! Kolla, Marianne! Jag dööööör!" 
Marianne: "JAG DÖR!"
Irina: "Vad bra. Då blir det mer plats i bilen sen."  


Okej, ganska glada fortfarande efter vi hade fått se kvittona efter betalningen. Vem skulle inte vara nöjd efter en så underhållande dag? I ena stunden var vi alla samlade och i nästa var alla puts väck - men då var det bara att lyssna, för någons skratt var aldrig långt borta! 


Fullastat och på väg hemåt! (Ändå hade Emelie ganska stort bagage, haha ...)

Jag ska då alltid smutsa ner händerna

 
Kreativiteten hoppar fram. Jag blir en sådan perfektionist när jag klipper, klistrar och pillar med småsaker. Det underliga är att jag anstränger mig så himla mycket när jag ska göra något till någon annan, men när det gäller mig själv så tänker jag bara "Äsch, då orkar jag inte ..."
 
Det är ibland lite tråkigt att ge bort sina älsklingar. Fast i och för sig kul när andra blir glada över att få dem! Men jag har i alla fall bestämt mig (och påbörjat) att göra någonting till mig själv för en gångs skull. Jag har inte riktigt bestämt vad det ska bli än, men nåt pyssligt är det definitivt! 

Today's truth #101


Fem galna tjejer i en liten bil ... vad kan gå fel?

 
Sprudlande glad, för idag är ingen vanlig dag! Nej, det är inte min födelsedag. Och inte julafton. Men min klass är ledig från skolan idag på grund av att läraren tagit semester, så jag och fyra goa tjejer ska åka på roadtrip! Till ... (trumvirvel) ... Ullared, haha! Det ska bli jättekul att bara komma iväg och få vara totalt supertjejig ett tag. Önska oss shoppinglycka! 

Real love in books ♥

 
Jag gillar den romantiska stilen
Jag gillar slitna böcker, staplade på hög
 
Handskrivna brev och dagböcker 
Saker som berättar en historia
 
Gammelrosa 
Rosor i alla storlekar
 
Jag gillar allt som har med Paris att göra,
från Eiffeltornet i miniatyr till nybakade croissanter
 
Jag gillar en kopp te på en blommig bricka
Jag gillar frukost på sängen
 
Erfarna kameror
Gulnande fotografier
 
Och bilder på leende människor tagna i hemlighet,
som speglar hur de egentligen är 
 
Byggnader med ballkonger och blommor
Kärlekshistorier och lyckliga slut
 

Spejsat och dessutom gillar jag Twilight

 
Känner du 3D-känslan? På tal om 3D så var det ett bra tag sedan jag var på bio, det saknar jag lite. Den 14 november är jag i alla fall uppbokad för filmvisning - det är nämligen då Breaking Dawn Part 2 har premiär! Åh, vad kul det ska bli att se den! Jag tänker aldrig ge upp för trycket att det är "töntigt" att gilla Twilight. I don't care - I love it! 

Today's truth #100

 
När jag drog upp rullgardinen igår morse var originalbilden här ovanför den syn jag mötte. Jag blev helt "Wow!". Underbart vackert, eller hur? Jag hoppas att ni också ser det lilla halvhjärtat ovanför hustaket! ♥

Evening snack

 
Jag måste ta till mig alla höstiga traditioner nu när årstiden ändras. Även fast jag inte vill bli av med sommarvärmen längtar jag faktiskt till höstlöven, vackra kappor, filmkvällar och snygga kängor. En typisk höstgrej som jag gillar är att ta ett litet mellanmål bestående av te och uppskurna äpplebitar. Perfekt att mumsa på under kvällen för oss som slopar chipspåsen!

Today's truth #99

Pictures 1, 2, 3 & 4 from weheartit.com

Sommarminnen i ett nytt utseende

För några veckor sedan letade jag upp några bra Photoshoptips-videos på Moderskeppet.se och idag fick jag lust att prova dem! Så jag tog dessa två härliga sommarbilder från när min klass hade en Robinsonhelg i juli och bestämde mig för att redigera dem på ett nytt sätt. 
 
 
Det var två effekter som jag gillade extra mycket på Modeskeppets videor, nämligen Vänddia och Mustiga pastelltoner. Kolla genom videorna om du har Photoshop och vill experimentera lite. Jag tyckte att de var riktigt bra! 
 

Vad vill du uppnå den här veckan?En ny vecka, nya möjligheter! Jag gillar att se måndagar som nystarter. Den här veckan har jag några mål som jag ska göra mitt bästa för att uppnå. Några är praktiska, några för att jag ska växa som person och några är för att jag ska ha lite kul! De lyder som följande:
 • Träna minst 3 gånger
 • Göra en rolig fotosession
 • Försöka hålla ordning på mitt rum
 • Säga komplimanger till människor och inte bara ha dem i huvudet
 • Göra läxorna i tid (och inte sitta sista kvällen innan de ska in)
 • Öva på att se mig själv i spegeln och vara nöjd med det jag ser
 • Ha en höstig kväll fylld av filtar, film, te och värmeljus
 • Komma igång ordentligt med mitt projektarbete
 • Gå och lägga mig i tid. Någorlunda i alla fall ... 
Har du några mål som du vill uppnå den här veckan? Bara genom att tänka igenom vad du skulle vilja göra och skriva ner tankarna ökar dina chanser för att faktiskt klara av dem! 

Nämen, vad hittade vi här då ...?


 
Födelsedagskalas, presenter och blommor. Släkt och lite familjeskvaller. Klaga på det ena och skratta åt det andra. Och massor av tårta. Det är ett riktigt släktkalas, det! 

Today's truth #98


Det är nånting med att fota glas ... Man märker att festligheter är på gång!Jag kör väldigt mycket bilder i svartvitt nu för tiden, blir det tråkigt? Antar att jag har kommit in i de där höstiga, mörka känslorna ...
 
I vardagsrummet är det dukat och snyggt inför kalaset som vi ska ha för min pappa och min syster om någon timme. Som vanligt ville jag duka (hihi, älskar att pynta och dona) och jag tog inspiration till dukvikningen från det stora 450-personerskalaset som jag serverade på häromdagen. 

9 tips som gör dig till en bättre fotograf

 
1. Hitta nya, kreativa motiv
Om du är uttråkad och bestämmer dig för att fota, men bara har ditt hus som motiv, så försök se på ett rum med helt nya ögon. Vad finns det för spännande saker där? Kanske en bokhylla med färgglada bokryggar? En liten prydnadsgrej du köpt utomlands? Gardiner eller möbler med snygga mönster? Lek med din omgivning! 
 
2. Vinkla till din fördel
När du har hittat vad du vill fota, testa att ta fotot ur en ny vinkel. Nedifrån, uppifrån, bakifrån? Nära, långt ifrån? Det kan vara spännande om man zoomar in så mycket att det är svårt att se vad motivet egentligen är. 
 
3. Varde ljus!
När du ska börja fota manuellt och inte förlita dig på auto, tänk på att ha bra ljus. Utomhus är normalt vis jättebra (speciellt i skuggan) och om du är inomhus, så fota gärna i närheten av ett fönster om det är något litet. Ska du fota något stort inomhus, så gör det gärna under dagtid i rum med ljusa väggar. I nödsituationer - tänd taklampan eller använd blixten. 
 
4. Håll koll på tiden
Slutartiden är hur lång tid det tar för kameran att "klicka". Med lång slutartid (allt från 1/10 sekund till flera sekunder) släpper kameran in mycket ljus, men det är lätt att det blir suddigt om du inte använder stativ. Om du ska fotografera stående med dina händer som kamerans enda stöd, så använd kortare slutartider: allt mellan 1/20 sekund till 1/300 sekund. Ska du fota något som rör sig, till exempel någon som hoppar, så använd 1/100 sekund eller ännu kortare.
 
5. Använd ISO! 
Ibland fotar man i halvupplyst miljö där ljuset inte är perfekt och man måste ha ganska lång slutartid för att bilderna inte ska bli mörka. Då kan det vara en bra idé att höja ISO:t. Det är olika på olika kameror, men på min kamera kan jag välja mellan ISO 100, 200, 400, 800 och 1600. När jag använder ISO 100 är det ljust ute och det blir en skarp bild. Om det börjar bli mörkt ute kan man höja, men ju mer man höjer, desto "grynigare" blir bilden. Det vill säga att det blir små prickar på bildens mörkare delar. Ibland är det värt att höja ISO:t, ibland inte. Prova själv och se. 
 
6. Utnyttja omgivningen
Om det är ganska mörkt och du inte kan eller vill höja ISO:t, så använd omgivningen för att få stabilitet. Jag brukar luta mig eller kameran mot en vägg, eller lägga kameran mot ett bord för att kunna få så skarp bild som möjligt. 
 
7. Kom nära
När jag vill fokusera på ett litet objekt brukar jag, istället för att gå så nära som möjligt, backa lite och "zooma in" istället. (Egentligen är det inte zooma in som man gör, utan man ändrar vidvinkeln - eller något liknande - men jag föredrar att kalla det "zooma" eftersom det här ungefär samma effekt). Då kommer man mycket närmare. 
 
8. Ta hjälp av en kompis
Om du känner någon som också gillar att fotografera, så dra nytta av varandra. Kanske kan den ena något som den kan lära ut till den andra? Dessutom är det mycket roligare att fota ihop. När jag och min kompis Malin drar iväg på fotopromenader blir vi som galna! 
 
9. Fota mycket
Ingen blir en bra fotograf utan träning. Det gäller att prova massor av olika inställningar, vinklar och motiv för att hitta vad som man själv tycker blir snyggt. Så kör hårt! 

Nya färger i en ny månad


Om jag själv får välja


Jag kör den naturliga stilen


 
Det blev eau naturelle häromdagen eftersom jag inte hade någon lust att sminka mig. När jag kom hem såg jag att mitt hår fortfarande hade lockar från dagen innan, så jag tog fram systemkameran och knäppte några bilder. Som vanligt var det så kul att jag fortsatte en bra stund till och hade en liten photoshoot med mig själv.
 
Jag ställde in så att bilderna blev svartvita direkt i kameran och bestämde mig för att göra bilderna lite dramatiska. Speciellt nöjd över temat blev jag med den sista bilden, eftersom det blev starkast känsla i den. Dessutom blev det lite av det där råa och sårbara, med tanke på alla imperfektioner med mig själv som syns, till exempel min hud, orosrynkorna i pannan och rufsigt hår. Älska foto!

Today's truth #97


RSS 2.0