Huvudsaken

 
Let's talk about hair! Många gånger känns det som att man bara verkligen inte ORKAR fixa håret, utan slänger ihop någon halvdan tofs eller bara låter det hänga och bli som det blir. Det är helt okej! Men jag ska berätta en liten hemlighet: när jag har fixat mitt hår snyggt är jag alltid lite gladare! (oavsett hur lite) Tänk när du går i skolan/är på jobbet/är hemma och har en okej dag - och så råkar du gå förbi en spegel och inser att "Jäklar, vad snygg jag är i håret!". Det är en liten småtöntig energiboost som jag tycker sitter bra! 
 


Något som är väldigt snyggt överlag enligt mig är kontraster, men det passar speciellt bra i hår. Till exempel var det riktigt fint när jag hade min vita pärlblomma i håret igår (bilden ovan). Det ljusa lyfte verkligen fram de mörka tonerna i mitt bruna hår. Det är likadant med blont hår: om man sätter i något mörkt eller något färggstarkt som verkligen syns är det så stiligt! 

 
PIFFA UPP HÅRET!  
  1. Som sagt, någon kontrastrik detalj är alltid snyggt, t.ex. spänne, diadem eller liknande. Man ska inte vara rädd för accessoarer! 
  2. Hollywoodlockar. Grymt snyggt, tycker jag! Ta en stor bit hår och linda försiktigt runt locktången - pressa inte, utan det gör inget om håret är några millimeter ifrån tången - och håll i 5-10 sekunder. Kom ihåg att inte börja precis vid roten, utan gärna en bit ner, runt öronhöjd. Dra sedan försiktigt ut tången ur locken. 
  3. Go all flat. Om man har lite tjockare hår är det bra att sätta upp övre delen av håret med en klämma högst upp på huvudet medan man plattar undre håret och sedan släpper efter mer och mer så att allt blir platt. 
  4. Vågor från flätor. Det gamla knepet med att sova med blött hår i flätor tycker jag är fint! Att ha fler eller färre flätor är en smaksak. 
  5. Bullar, tofsar, flätor, uppsättningar - bara fantasin sätter stopp! (Google is your friend)
 
Är du själv hårfantast eller kör naturlig style? Några bra tips? 
 

Comments

Karin O

Hollywoodlockar är ju aldrig fel:)

2013-04-30 @ 07:41:34
URL: http://kakansemlanoliven.se/

Clara

Så fint spänne! ser stilrent och snyggt ut!

2013-05-01 @ 00:25:16
URL: http://clararingqvist.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0