Au pair-frågor: Erfarenhet och pengar?

 
 
Fråga från Clara:
Även fast det är några år kvar för mig så blir jag också sugen på att åka! jag undrar vilken erfarenhet du hade av barn innan? Kram!
 
Svar:
Hej Clara! Innan jag åkte iväg som au pair hade jag en del erfarenhet.
Jag hade suttit barnvakt åt två barn regelbundet under fyra år: en tjej som var ett halvår när jag började och killen var två år när jag började. Nu när jag åkte iväg var de alltså fyra och sex år gamla.
Dessutom har jag passat mina kusiner, lite äldre, någon vecka varje sommar i några år - men eftersom de är mina släktingar så "räknas de inte" som barnerfarenhet i au pair-agenturernas ögon.
För att få ihop två barnomvårdsreferenser satt jag barnvakt några gånger i vintras åt min granntjej också, som var 7 år. Om du funderar på att bli au pair redan nu, men inte har någon erfarenhet än så är det ju inte fel att sitta lite barnvakt då och då om du har chansen. Det är pengar, erfarenhet och eventuellt en referens om några år! Kram på dig!

 
 

Fråga från Line:
Hej Viktoria, vilken fin blogg du har. Jag har följt dig i någon vecka nu och blir mer o mer intresserad av att vara au pair. Jag har pratat med några familjer ett tag nu och har svårt att bestämma mig, en sak jag undrar är ungiefär hur mycket pengar man behöver som au pair. På ett ungiefär, hur mycket pengar spenderar du per vecka/månad? Det skulle vara jätte snällt om du vill svara på detta, och hjälpa väldigt mycket så jag kan bestämma mig för en familj. Tack på förhand! -Line

Svar:
Hejsan Line och tack för komplimangen, vad snäll du är! Vilken svår fråga! Jag har ju än så länge som au pair bara varit 3 veckor på solsemester på Korsika med familjen (spenderade inga pengar alls), sedan 3 veckor i Paris där jag har varit som en dagmamma så jag har jobbat mer än vad jag kommer göra under själva året. När september börjar kommer jag börja leva och spendera pengar som jag kommer göra under året, så då vet jag inte riktigt vad det kommer bli för utgifter.

Allt beror på dig själv med pengarna! Om du är en sådan som gillar att festa och dricka, tja då blir det dyrare än om du inte gör det. Om du gillar att äta ute och fika mycket - då blir det dyrare än om du gör maten hemma. Om du gillar att besöka alla turistiga grejer inuti, t.ex. åka upp i Eiffeltornet, ta tundturer med båt/buss, besöka Louvren och andra muséer där man betalar inträde - då kostar det pengar. Likadant med shopping. Så allt beror på vad du vill göra! Det är ju så klart supersvårt att veta innan. 

Själv har jag än så länge inte spenderat så mycket pengar. Värdfamiljen betalar maten till min studio och mina metrobiljetter (men jag ska snart få ett Navigo Pass, som är ungefär som ett busskort - väldigt bra att ha). Än så länge har jag endast lagt pengar på souvenirer, hårprodukter, två klädesplagg och godis, haha! När min skola börjar och jag kommer träffa fler au pairer har jag hört att det är vanligt att man går och fikar eller ofta gör andra grejer som kostar pengar, så då kommer det nog bli annorlunda.

Tyvärr kan jag inte ge något bättre svar än så länge! Men jag önskar dig all lycka till med familjväljandet, jag förstår att det är svårt!

Än så länge har jag bara betraktat alla turistiga platser utifrån och inte
betalat något inträde ... men det kommer nog det också! 

Comments

Melody

Jag gillar den här bilden. Det ser ut som du slingat hårt blont. Kul för dig som alltid varit brunett!

2013-08-21 @ 15:21:19

Christine&Paris

Du har så rätt, gör man en massa i den här stan så går pengarna snabbt! Samtidigt lägger man mindre pengar på hemmet och onödiga prylar så på något vänster hade jag ändå pengar till att äta ute och shoppa när jag jobbade som barnflicka, haha. Sen åt jag ibland pasta tre dagar i rad iofs ;)

Svar: Det låter härligt! Jag ska också försöka få pengarna att gå ihop, så att jag kan njuta av Paris på rätt sätt, som du verkar göra! Än så smyger jag mig på Paris långsamt, men innan det vet ordet av så så säger det "Pang!" och så tar jag staden med storm! (Kan jag i alla fall drömma om!)
Viktoria - Hallon

2013-08-21 @ 22:24:51
URL: http://christineiparis.blogg.se

Christine&Paris

Ps, du tar verkligen fina bilder ska du veta.

Svar: Stort tack! Vad vänlig du är som skriver det!
Viktoria - Hallon

2013-08-21 @ 22:25:38
URL: http://christineiparis.blogg.se

Mikaela, tidigare Au Pair i Frankrike

Din värdfamilj verkar verkligen superbra!! Att de betalar en studio i centrala Paris, maten där (vilket är självklart men det skulle vara så franskt om de ville spara in på det bara för att du inte bor med dem), semester på Korsika i tre veckor och så vidare :) Hoppas de är lika trevliga som de verkar då! Jag vet själv hur stor roll det spelade om värdfamiljen var bra eller inte, tack och lov att min var den bästa man kunde hitta (enligt mig) :))))

2013-09-05 @ 12:12:17
URL: http://livingthefrenchlife.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0