Bonjour Paris #4: Triumfbågen

 
Min långa sevärdhetspromenix förra söndagen nådde efter ca tre timmars vandring från #1 Eiffeltornet via #2 Pont Alexandre III och #3 Champs-Élysées, till sista stoppet: Triumfbågen! Jag fick syn på att det stod en massa folk vid övergångsställena mellan de två sidorna av Champs-Élysées och tog kort. Sedan såg jag att där hade man ju bästa utsikten över Triumfbågen, så då gick även jag dit och ockuperade platsen vid rödljuset en liten stund. Då tog jag denna bilden ovan! 

 
Om man sedan vände sig om och kollade åt andra hållet hade man den här synen: en utsikt över den långa gatan Champs-Élysées, som slutade allra längst bort vid Place de la Concorde. 
 


Triumfbågen var precis som de flesta andra monument jag sett här i Paris: helt klart mycket större i verkligheten än vad jag tänkt mig och riktigt häftig. En del turister stod framför den och fotade varandra, men runtomkring den fanns även en megastor rondell. Som jag kan meddela att jag aldrig skulle våga köra i. Hur många filer som helst och massor av avenyer som ledde fram till gatan, så allt var förvirrande. 
 
 
Jag var ju helt slut i fötterna så det blev inte så många foton på Triumfbågen. Istället tog jag upp kartan och letade efter avenyn där jag skulle svänga av. Det var den fina gatan Avenue Victor Hugo för min del (på skylten ser ni också det där med att man alltid förklarar varför gatan är döpt efter, som jag berättat om tidigare. Victor Hugo var alltså författare, poet och politisk man).
 
 
Några kort som jag tog på vägen hem. Slutligen, efter 4 timmars promenad var jag alltså hemma! Tvåhundra bilder rikare med två fötter lidande. Jag avklarade Eiffeltornet, Pont Alexandre III, Champs-Élysées och Triumfbågen på en och samma eftermiddag. Även om det hade varit roligare att ha lite sällskap och få dela upplevelsen med någon annan, så var det en riktigt fin promenad! 
 

Comments

Anonym

Triumfbågen är mäktig!

2013-08-05 @ 21:19:07


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0