En tripp till Jardin du LuxembourgSå här sommarfräsch var jag i söndags! Jag hade på mig min första franskköpta tröja (som jag inhandlade i lördags på sommarrean för att fira att jag fått min första lön!), vita shorts och solglasögon. Syns det förresten hur brun jag har blivit? Och att mitt hår har solblekts lite grann, bara på vissa utvalda ställen, haha!
 
En strålande sommardag - om än lite väl stekande - mötte mig utanför min studio! När jag frågade min värdmamma i fredags om hon hade några förslag på vad jag kunde hitta på i hegen, så nämnde hon att jag kunde besöka Jardin du Luxembourg - en gigantisk trädgård. Superbra idé, tyckte jag och tog mig en tripp dit! 
 


Trädgården var gigantisk och verkligen så vacker! Blommor och grönskande åt alla håll och kanter, med fontäner, statyer och slott som gjorde att helheltsintrycket bara utlyste ordet "magnifikt". Det var fullt i folk en sådan här dag - turister blandade med fransoser. Vissa satt ensamma och läste en bok eller tidning på något lugnt och skuggigt ställe, andra satt och solade på någon öppen plats. Några par satt på parkbänkar och diskuterade, eller bara två kompisar. Familjer med barn i alla åldrar vandrade omkring, ibland med crêpes eller en glass i handen.
 
Många fotade, vilket jag också satte igång med entusiastiskt. Just som jag fick syn på ett brudpar som tog bröllopsfoton och skulle knäppa en bild på dem själv - vad händer? Kamerabatteriet dör! Som tur var har jag alltid ett extra i väskan, tänker jag och tar upp det. Då inser jag att jag har glömt att ladda det. Suck. Så resten av bilderna är mobilbilder, men efter några turer i Photoshop tycker jag att de blev riktigt lyckade!
 
 
Framför Palais du Luxembourg (slottet), fanns en fontän med en massa små båtar, där olika länder var representerade. Det fanns stångar som barn kunde använda för att putta på båtarna när de kom nära kanten. Jag hade sådan tur, för just som jag närmade mig fontänen så kom den svenska båten dit! Samtidigt den norska också, haha. Jag hade turen att knäppa den här bilden ovan med mobilen - den blev ju verkligen superbra! 
 


Jag satte mig en stund i skuggan och bara andades. Det var helt fantastiskt, perfekt värme, vind och stämning. Några tankar plottrades ner i min tankebok och det blev en väldigt fin text. Jag satt där i en halvtimme och växelvis skrev, tittade på människor och ibland bara njöt av stunden. Verkligen samlade på mig nya krafter. Åh, det var en av de bästa stunderna under min Parisvistelse hittills! När jag lämnade min härliga plats i skuggan och kom ut i solen var jag jättevarm, så när jag kom tillbaka till avenyn med alla affärer kunde jag inte låta bli att sticka in på Starbucks och köpa mig en svalkande och supergod frappucino. Klarade att beställa helt på franska också, utan ett enda "Pardon?" ("Ursäkta?") så jag var riktigt nöjd efteråt! Vilken mysig utflykt det blev! 
 
 

Comments

Mamma

Vad härligt det ser ut. Sommarfin i din nya tröja. Det ser ut att vara en jätte härlig park. Ett skönt ställe för alla som bor i en storstad att spendera en sommardag på. Men vad en frappucino är egentligen? Låter ju som något kaffeaktigt men du gillar ju inte kaffe...

2013-08-08 @ 14:55:00

freja

gudars vad vackert allt är!

2013-08-08 @ 17:46:47
URL: http://bomullsdrommar.blogspot.se

Malin

DO E DOKTIG! Du börjar bli proffs på det där med franska hör jag ;)
Fantastiska bilder! Spelar ingen roll om det är mobil eller kamera - du ser bilderna ändå! :D

2013-08-08 @ 22:42:21


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0