Internationellt värre på au pair-träff!

 
I söndags visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på, så jag kollade lite i några au pair-grupper på facebook och såg att det var några som skulle träffas i Montmartre (där jag hade varit dagen innan, haha!) för att ha picknick framför Sacré-Coeur. Först var jag lite osäker på om jag skulle gå dit, för jag hade ju aldrig träffat några av au pairerna förut - men sedan bestämde jag mig för att strunta i min blyghet och nervositet och bara dra dit! Hur skulle jag annars kunna träffa folk om jag inte tog initiativet? 
 
Det slutade med att det var supertrevligt! Vi blev slutligen fem stycken au pairer på picknicken: en svensk (jag), en irländsk, en australiensare och två amerikaner. Det var så kul att byta ut historier, höra hur de hade det i sina familjer men även dela med sig av råd och tips. Engelskan var lite ringrostig först, eftersom franskan och svenskan ockuperar huvudet mest - men efter någon timme flöt det på! 
 
Lite au pair-skräckexempel fick jag höra också - två av tjejerna hade först hamnat i dåliga värdfamiljer som tvingade dem att jobba alldeles för mycket och behandlade dem illa. De hade hittat familjerna på internet och bodde på landet, men nu hade de båda lämnat sina familjer och hittat nya här i storstaden. Att höra deras historier gjorde mig verkligen tacksam över vilken fantastisk värdfamilj jag har! 
 
 
Vi gick runt i Montmartre på ställen där jag inte varit förut och hittade det lilla torget där det finns en massa konstnärer som målar porträtt och karikatyrer. Riktigt häftigt att se!
 
 
När vi gått runt en stund bestämde tre av oss för att ta en tur till Eiffeltornet. (Tre tjejer från tre olika världsdelar, i ett land där ingen av oss kommer ifrån! Lite häftigt!) Vi hade lust att se Eiffeltornet upplyst, så vi pratade om att vänta tills det blev mörkt, men det verkade så länge ... Fast sedan slutade det med att vi åt middag nedanför Eiffeltornet vid Seinen, och satt där i en timme eller två, och pratade och skrattade tills det blev mörkt. 
 
 
Vilken fantastisk syn det var att se Eiffeltornet glittrandes!! Klockan 22 satte det igång och glittrade i kanske 10 minuter. Jag kan bara säga ... Wow. Så vackert! Vi hann tyvärr inte upp till Trocadero, där man har den bästa utsikten över Eiffeltornet, innan det slutade glittra. Men jag tog några bilder på det upplysta tornet i alla fall, det är bilden nedan. Slutligen tog vi metron till våra separata hem efter en riktigt härlig söndagskväll! Jag är så glad att jag tog initiativet att gå dit och träffa dem! 
 
 

Comments

Melody

Det låter kul att du får träffa andra som är i din situation. Vad fint tornet blev på kvällen!

2013-08-14 @ 16:49:10

Andrea som au pair

Åh, så himla bra!!

Förresten, min lärare berättade för mig att Eiffeltornet blinkar så där fint varje timme på kvällarna! Hur trevligt som helst!

Svar: Ja, jag har också hört detta! Vi trodde att det var varje halvtimma så vi stannade en bra stund för att se det igen, men tyvärr var det ju bara en gång i timmen. Fast att stå och se på ett upplyst Eiffeltorn är ju inte världens hemskaste ;)
Viktoria - Hallon

2013-08-14 @ 18:33:56
URL: http://andreagunnarsson.blogspot.se

Karolina

Det såg mysigt ut, jag blir mer och mer sugen på att åka till Paris!! Kram

2013-08-14 @ 22:33:36

Alice

Hej! Jag hittade din blogg via STS, jag åker också ner som au-pair till Paris nu om två veckor och ska bo i det 16 arrondisemanget precis som du! Är supernervös! Kul att se att du trivs och har det bra :)

Svar: Hej! Åh, vad kul!! Då kanske vi kan träffas! Njut av dina två sista svenska veckor nu och träffa alla du tycker om supermycket! :D
Viktoria - Hallon

2013-08-15 @ 11:43:10
URL: http://alicebremberg.blogg.se

Malin

WOOHOOO! Härligt att du tog mod till dig och gjorde det! :D Låter sås mysigt! Och vilka fina bilder du tar, mamma mia! Blir lika imponerad varje gång! :D

2013-08-15 @ 19:24:46

felicia thiel

vad fina bilder och vad vackert det verkar i frankrie!!

2013-08-18 @ 20:31:54
URL: http://whofelicia.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0