Mer turistande med familjen!

 
Tredje dagen med familjen på besök här i Paris tog vi oss en metrotur till en av de äldsta delarna av Paris - en plats som ligger mitt i Seinen, på en av de små "öarna". 
 
 
Där är byggnaderna fantastiska (för en som är så inspirerad av arkitektur som jag) och vissa gator är minimala och sneda. Ibland charmigt, ibland ruffigt, haha!
 
 
Här råkade nämligen också Notre Dame ligga, så den tog vi oss en titt på. Det är helt otroligt hur man har kunnat bygga sådana fantastiska monument som detta. Alla detaljer, höjden ...
 
 
Det är tydligen 850-årsjubileum för Notre Dame de Paris. Kanske var det därför de hade byggt upp en massa bänkar, som ser ut som trappor, precis framför byggnaden.
 
 
När vi satt framför katedralen och beundrade den, tillsammans med alla andra hoper av turister, så började det plötsligt ösregna! På en halvminut hade alla turister försvunnit från bänkarna för att ta skydd under tak. Ensamma kvar satt jag, pappa och Veronika eftersom vi fiskat upp våra paraplyn. Haha!
 
 
Som tur varade inte regnet länge, utan det var mest molnigt efteråt. Så vi traskade vidare och såg Hôtel de Ville (stadshuset), som också var ett vackert slott ... (Älskar det!)
 
 
Det brukar alltid finnas en gata i alla städer som har samma namn som jag (bortsett från stavningen) och jag hittade den i Paris, moahaha!
 
 
På eftermiddagen hade vi paraplyerna redo, men det var strålande solsken på Champs-Élysées!
 
 
Slutligen ett foto på mig framför ingången till mitt lägenhetshus! Så himla fint det är så här i sommartider! Det var så kul att ha Veronika och pappa här, även om det kändes urkonstigt att kunna prata svenska hela tiden och inte behöva tänka genom allt man ska säga! Kommer sakna dem massor, det kändes jättekonstigt att säga "Hej då, vi ses till jul!" när jag vinkade av dem igår! Nu har jag två veckors ledighet i Paris framför mig! Vad ska jag hitta på ...? 

Comments

Mamma

Åh, vilka fina bilder! Det finns verkligen mycket fint att se på i Paris. Du är en duktig fotograf!

2013-08-20 @ 19:03:08

Sofie

Hej Viktoria! Är en 17 årig tjej som drömmer om att efter studenten åka till Paris och vara au pair för ett år, precis som du. Har därför ett par frågor:

1. Hur hittade du den lägenheten som du bor i? betalar du eller din värdfamilj hyran? Hur mycket ligger hyran på?

2. Är det dyrt att bo som au pair i paris? Hur mycket kostar det att plugga franska där?

3. Hur är det att vara i Paris ensam som tjej? När jag tänker ensam tjej i Paris så tänker jag tyvärr direkt på filmen "taken" hehehe..

4. Kanske lite känslig fråga, men ungefär hur mycket brukar man tjäna som au pair? Är det tillräckligt för att leva eller borde man spara ihop pengar innan man åker?

ps. Älskar din blogg! Efter att ha läst din blogg ett tag så längtar man ännu mer tills får åka!!

2014-07-03 @ 16:23:48


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0