Metron och utekväll!

 
Jag samlade mod till mig i lördags och begav mig iväg på min första tur med metron! Det var inte alls lika illa som jag trott, trots att metron hoppade över min hållplats på grund av ombyggnad ... Som tur var hittade jag tre norska tjejer som skulle med samma förbindelse som jag, så vi åkte tillsammans några andra korta stopp för att komma på rätt väg igen! Tur var det, annars hade jag nog fått lite panik där - ensam på fel station första gången jag tog metron!
 
Nu när jag har fattat "hur metron fungerar" har jag insett att den är ju hur smidig och lätt som helst! Man kan ta sig överallt, hela Paris, med endast en metrobiljett för lite mer än 1 euro. När man går ner under marknivå stämplar man sin biljett och sedan kan man åka överallt, byta mellan en massa metrotåg och förbindelserna är bra. När man är framme på rätt station är det bara att gå upp till marknivå igen och då har man använt sin biljett. Det kommer nog bli många metroresor under mitt år här, haha!
 
 
Efter lite förvirrande med kartan och telefonsamtal hittade jag slutligen hem till en tjej som heter Malin och träffade där henne och en annan som heter Julia - två trevliga Karlstadsbor som också är au pairer! Det var riktigt härligt att umgås med dem och få prata svenska igen. Munnen bara går i ett så fort jag pratar svenska med någon, eftersom det inte händer så ofta. Man kan inte direkt säga att det var tyst någon gång mellan oss tre, haha!
 
Vi hängde en stund i Malins lägenhet och sedan tog metron till ett ställe som heter Place de la Bastille där det finns en massa restauranger, barer och nattklubbar. Stället var fullt i folk och stämningen i kvarteret var riktigt härlig! Vi gick till en bar som några svenskar ägde, haha (Julia och Malin hade koll på uteställena!). Själv gick jag hem rätt tidigt, för jag ville hinna ta metron hem innan den stängde vid 01-tiden, men det var en bra första gång ute i Paris! 

Comments

vous

Skaffa månadskort på metron hörru, annars kommer du bli ruinerad! Håller med om att metron äger, taggar tills vi får tramway här i Tours!

2013-08-07 @ 17:03:06
URL: http://katarinamerlander.tumblr.com

Melody

Glada tjejer lever loppan i Paris, ser det ut som! Då är väl livet som det ska vara, gissar jag.

2013-08-07 @ 19:17:55


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0