Mina första franska macarons!

 
När min nya vän Amy hörde att jag inte än hade ätit franska macarons blev hon alldeles chockad, så vi bestämde att vi skulle köpa några tillsammans! Detta gjorde vi igår! I den vackra butiken Pierre Hermé var det fullt av fina bakverk, där vi valde ut 7 färgglada macarons i olika smaker! 

 
Vi gick runt i Quartier Latin (de latinska kvarteren), som var supermysiga! De är de lite mer kulturella kvarteren som ligger runt om universitetet Sorbonne och är fulla av bokhandlar, små restauranger, musik och vacker arkitektur. Exempel på arkitekturen är de fina som vi hittade på bilden ovanför. Endast i Paris kan man "snubbla över" något så vackert när man spatserar runt!

 
Här har vi amerikanska Amy, en urhärlig au pair som bor jättenära mig! Vi har så kul ihop - det känns konstigt att jag bara har känt henne i tre dagar! 

 
Vi strosade bort till den vackra trädgården Jardin du Luxembourg och satte oss i gräset för att njuta av våra macarons!

 
Båda provade alla smaker som vi hade köpt och vi diskuterade dem - vilka finsmakare, haha! Absolut godast var choklad och lime, det höll vi båda med om. Caramelsmaken var kanske lite stark, men ändå okej och de andra - hallon, tropisk frukt, ros och en till - var också goda. Fast rossmaken påminde lite om tvål. Min första upplevelse av macarons var i alla fall bra, de var mumsiga och konsistenserna var helt perfekta.

En riktigt mysig sommareftermiddag! Merci Amy! 

Comments

Melody

Vilken härlig eftermiddag!

2013-08-23 @ 11:30:34

NATALIE

Åh vilka fina och mysiga bilder! Jag tycker om Paris och hade gärna åkt dit igen! Synd bara att jag inte kan språket, förra gången hälsade jag ju på min kompis som också var au pair :)

2013-08-27 @ 07:36:18
URL: http://naataali.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0