Mysiga Montmartre och ståtliga Sacré-Coeur

 
Välkommen till Montmartre! Det är ett mysigt, gammalt område av Paris som ligger uppe på en kulle och därför har man ofta en riktigt fin utsikt över Paris om man klättrar upp för lite trappor! Jag tog metron hit i lördags för att se detta och samt den vackra kyrkan Sacré-Coeur.  
 
 
Jag tröttnar aldrig på att fota alla små caféer och restauranger! Det fanns massor på de små gatorna som vindlade sig runt i området.
 
 
Vissa av gatorna påminde om Gamla Stan i Stockholm: små, fulla med turister och souveniraffärer! Det är en riktig utmaning att inte handla upp alla sina pengar på små Eiffeltorn, vykort, lådor, påsar, kylskåpsmagneter och liknande! Jag kunde inte låta bli själv: det blev en stor och en liten metallåda med Parismotiv. (Ska visa snart!)
 
 
Fantastiska Sacré-Coeur! Fullt i turister och sommarnjutare som solade eller hade picknick. Det ser nära ut, men det är himla många trappsteg upp till kyrkan! Man kunde ta en hiss, men det kostade pengar och självklart så promenerade jag, hur ska man annars kunna ta kort på allt? Blink, blink! 
 
Jag hittade den här coola målningen på marken - Sacré-Coeur som Disneyslottet!
 
När jag promenerat runt för mig själv så har jag ibland roat mig med att ta kort på alla turister. 
 
Kolla utsikten! Så häftigt! På trappan upp till kyrkan var det fullsmockat med folk. Det pågick även en liten "dance-off" där några barn tävlade om vem som dansade bäst, så det var många som satt i trappan och kollade på detta.
 
Det var lång kö till att komma in på Sacré-Coeur, men jag nöjde mig med att fota utanför i det fina vädret.
 
Underbar utsikt! Jag vill inte att sommaren ska lämna Paris någonsin! 
 

Comments

Mel

Det ser väldigt vackert ut vid alla trappor, grönskan och utsikten över staden. Trapporna påminner lite om Spanska trappan - ett av mina favoritställen i Rom.

2013-08-12 @ 14:48:41

Veronika

Taggar bara LITE tills vi också kommer och få se allt vackert ;) hihi

Svar: TAGGA MYCKET!!
Viktoria - Hallon

2013-08-12 @ 15:33:31

Malin

WOW! Vilket ställe!! Helt otroligt ju! :o Arkitektur är hur fascinerande som helst... hur sjutton byggde de den där byggnaden t.ex? Alla detaljer? Haha, förvånar mig varje gång :D mysiga caféér också! Låter precis som din stil ;)

2013-08-13 @ 17:11:23


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0