Solnedgång och muffinsbak!

 
Det är lördag kväll och jag är barnvakt. Efter jag lekt en stund med barnen så åt jag middag ute på värdfamiljens altan medan jag betraktade solnedgången. Jättevackert och stämningsfullt. Även hade jag bestämt mig för att baka idag när jag hade tillgång till ugn i familjens lägenhet. Dessutom har jag haft lite bakabstinens på sista tiden, så nu var det dags! 
 
Jag gick till min lokala supermarché (supermarket, alltså mataffär) häromdagen för att handla ingredienser. Jag kan säga att jag irrade runt ganska länge innan jag hittade allt! Mjöl, kakao och vaniljsocker var utspridda på olika ställen och när jag väl hittade dem så fanns det hur många sorter som helst att välja på! Vaniljsocker fanns inte på burk, utan låg i små påsar och så köpte man ett litet paket med påsar, haha. Bakpulver har jag som tur var tagit med hemifrån, för att hitta det här i Paris är inte det lättaste! 
 
 
Strax innan jag skulle bege mig från min studio till familjens lägenhet för barnpassningen, slängde jag ihop ingredienserna till en halv sats chokladmuffins och planerade att göra muffinsarna senare på kvällen. Problemet med detta var att när jag inte hade alla råvarorna i närheten så kunde jag t.ex. inte lägga till mer kakao när jag såg att jag tagit för lite.
 
Så mina små muffinsar blev inte superbra, men det var ju första gången här och som tur var hade jag ju bara gjort en halv sats. Jag lämnade fyra stycken till familjen för att vara snäll i alla fall. (Lilla Valentin hann precis smaka på en innan han skulle göra sig klar för natten, och han tyckte att den var god!) I sinom tid ska jag allt försöka mig på bakbestyr igen! 

Comments

Melody

De smakade säkert jätte bra, de var i alla fall väldigt fina.

2013-08-11 @ 06:00:22


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0