Trött & ambitiös

 
Jag hade en så härligt seg eftermiddag/kväll igår när jag bara satt framför datorn i flera timmar hos värdfamiljen. Det var så skönt - jag bara surfade planlöst, försökte hitta "parisiga" sidor med intressant information och skrev ner lite platser som jag vill besöka. Sedan en skypeträff med familjen - sådana är nödvändiga på en ständig basis för att skratta lite, få reda på saker som man missar och få lite känsla av att vara hemma. Någon gång ibland är det skönt att glömma att man är i ett främmande land. (Även om Paris känns mindre och mindre främmande för varje dag, vecka och månad som går). 
 
Precis när jag skulle stänga ner och gå hem till min studio för att jag började bli hungrig och var urtrött (jag gäspade var femte minut under skypesamtalet), så fick jag ett mail från den franska språkskolan som jag ska gå på. Eftersom jag är taggad på att börja skolan och lära mig mer franska så fann jag detta så klart superspännande! I mailet fick jag länken till språktestet som man måste göra online innan man börjar skolan - för att se vilken nivå man ligger på. Nu KUNDE jag bara inte gå hem, så jag satt kvar i 1,5 timme till och gjorde provet. Jag önskade att man skulle fått se resultatet direkt, men det tar nog tid. Dessutom ska jag göra ett muntligt test på skolan också (hjälp!) innan det beslutas vilken nivå jag ligger på ... 
 
Ibland blir jag så uppspelt av det franska i min vardag att jag glömmer allt annat - vad är hunger och trötthet när man kan göra online språkprov i franska ...? 

Comments

Mamma

Ambitiöst var rätt rubrik till detta inlägg. Jag tror du verkligen längtar efter skolan när du sätter dig och gör ett språktest efter alla de gäspningarna som du smittade mig med. Kram

2013-08-27 @ 11:45:32

JENNIFER JOHANSSON - FOTO

SVAR: Åh, tack!!!

Gud vad avundsjuk jag blir på dig som bor i Frankrike förresten, det verkar så himla fint där :)

2013-08-27 @ 11:47:30
URL: http://jenjoh.blo.gg/

Jennifer Nilsson

super fin bild!
kika gärna in i min blogg kram

2013-08-27 @ 12:09:22
URL: http://jennyfernilsson.blogg.se/

Malin

Längtar du redan till skolan? Are you crazy, woman? ;) haha, jag tror du kommer klara dig galant! Högsta nivån, någon?!?

2013-08-27 @ 18:43:57

Louise

Vilken otroligt fin bild :)

2013-08-27 @ 21:53:44
URL: http://lilylolo.blogg.se

Linda Jungarå

Fint

2013-08-29 @ 18:30:04
URL: http://www.jfotografi.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0