Turistande med familjen!

 
I fredags skyndade jag mig från jobbet för att gå till busstationen Porte Maillot, där jag skulle träffa min pappa och syster! De har nämligen varit på besök här i några dagar! Jisses, vad trångt det har varit i min studio, men att få träffa dem igen vägde definitivt upp det!
 
Första dagen var vi naturligtvis tvungna att strosa bort till Eiffeltornet! Vi tog lite härliga bilder vid Trocadéro och gick sedan fram till tornet för att ta oss en närmare titt. Resten av dagen blev mest pratande och promenerande.

 
Andra dagen tog vi oss till Montmartre. Veronika var på shoppinghumör och jag vet inte hur många gånger under den här helgen som vi har varit inne i olika turistbutiker, haha! Femtio ...? Det blev i alla fall några småsaker köpta!

 
En promenad upp till Sacré-Coeur var självklar när vi var i Montmartre. Vi tog även turen om gatan där alla målar porträtt och jag och Veronika funderade på att bli avmålade själva, men i slutändan blev det inte så. Det är ändå häftigt att se alla andra bli avritade.

 
Bara en söt restaurang i Montmartre. (La Maison Rose = Det rosa huset)
 
 
Kameran packade jag upp och ner ur väskan hur många gånger som helst, och Veronika tog detta gulliga kort på mig när jag kikade upp en gång, hihi. Dessutom var vi absolut gladast på hela metron (fast det är ju ingen utmaning ... Blink, blink!)

 
Vi gick omkring på Paris gator och från Jardin de Tuileries (en trädgård framför Louvren) såg vi parisehjulet. Min pappa är så rolig, en gång skulle han säga "Eiffeltornet" men sa istället "Parisehjulet" och sa fel flera gånger, så det slutade med att efter ett tag sa både jag och Veronika också fel, haha!

 
Ett litet besök till Louvren blev det också - mitt allra första besök där! "Palais du Louvre" är alltså "Palatset Louvren" ungefär, och är ett gigantiskt slott som verkligen är fantastiskt vackert! I mitten finns glastriangeln som man alltid ser på alla foton - men personligen undrar jag varför man inte fotar slottet mer ... 

 
... faaaast å andra sidan är det ganska roligt att göra sådana där töntiga turistbilder med glaspyramiden också, haha!
 
 
Dag nummer två avslutades framför ett upplyst, glimmande Eiffeltorn (inte parisehjul, haha)! 

Comments

mamma

Vad fina bilder ni tagit..
Ps. pappa berättade för mig om Pariserhjulet nu också fast ha menade Eiffeltornet. ;)

2013-08-19 @ 16:14:56

Karolina

Åh, det ser så härligt ut! Fina bilder och glada systrar! Kram

2013-08-19 @ 20:38:23

Malin

ÅÅÅH!! Så fint!!! :D Finaste systarna <3 ser ut som att ni hade det fantastiskt mysigt och lite "turistigt" också hahaha ;)

2013-08-20 @ 16:06:41


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0