Visste du att "malin" betyder "lurig" på franska?

 

Det känns som att den allra hetaste delen av sommaren är över för Paris del, men jag klagar inte för det är fortfarande varmare jämfört med vad jag är van vid i Sverige vid den här tiden! Jag och Malin bestämde oss för att gå med bara ben igår när vi drog iväg för att se Paris under hennes andra dag här! På förmiddagen köpte vi till exempel macarons och åt utanför Sacré-Coeur. 


På Montmartres små gator vandrade vi omkring, tittade på konstnärerna (och försökte undvika att bli infångade av dem) och såg de underbara butikerna och matställena. 


Malin var söt som en dag och vi hade så kul hela dagen. Bara pratade utan stopp medan vi promenerade, kommenterade och beundrade allt det franska vi såg runt omkring oss.


Bland annat gick vi in i den enorma kyrkogården i Montmartre där kända personer är begravda (men inte så kända att vi visste vem någon var!). Jag tyckte i alla fall att den här graven var otrolig! 


En liten sväng förbi Moulin Rouge också. Massor av metroåkande för övrigt, till både Bastille och Marais (kvarter där vi bara strosade omkring). 


Jag älskar att gå runt och se skyltar som jag förstår, haha! Några gånger har jag översatt lite franska åt Malin, men hon börjar själv bli en hejare på språket. Snart överlåter jag beställandet på restaurangerna till henne! 

 Jag tyckte att den här gatan var så himla levande! 
 
 
Kvällen avslutades med att ha picknick framför Eiffeltornet tillsammans med två av mina au pair-vänner Amy och Sara! Vi åt lite baguette och ost, och såg Eiffeltornet glittra både klockan 21 och 22 (en syn som jag aldrig kommer tröttna på). Det var supertrevligt, och totalt sett en fantastisk dag! 
 

Comments

Malin

Om det var en fantastiskt dag? - OHJA! Helt galet roligt! Men det där med hejare på franska vet jag inte... haha! ;)

Svar: OH LA, OH LA! You just wait med franskan! ;)
Viktoria - Hallon

2013-08-30 @ 18:41:13
URL: http://hallonsplace.blogg.se/

Linii

Åh det gör så ont i mitt hjärta att läsa din blogg och veta alla ställen du varit till, var själv en vecka i paris med skolan 2012 och har varit till typ ALLA platserna du skriver om.. SAKNAR SÅÅ MYCKET, efter att ha varit i Paris kan man verkligen säga att en dels av ens hjärta lämnar där ;D Ha det superbra och njuut av Paris!!! :)

Svar: Åh, jag förstår precis hur du känner!! Ibland tänker jag redan nu på hur mycket jag kommer att sakna den här staden om ett år igen! Tack så mycket, det ska jag !! :D
Viktoria - Hallon

2013-08-30 @ 20:22:32
URL: http://liniiplace.blogg.se/

Martin Bengtsson

Hej! Ville bara säga att jag är grymt avundsjuk på ditt Paris-äventyr! Var själv där i Oktober 2012 och saknar det otroligt mycket!
Paris kändes också som ett alternativ för mig såhär efter gymnasiet, men istället för att flytta 200 mil söderut flyttade jag 200 mil norrut, till nord-Norge. Väldigt trevligt det också! Hoppas du har det bra! :)

Martin Bengtsson, tidigare ÖP10B

Svar: Hej Martin! Vad glad jag blev över att se att du hade kommenterat och skrivit ett litet meddelande till mig! Jag kan bara hålla med om att Paris är fantastiskt, jag stortrivs! Vad spännande att du också hade Paris som alternativ, men vilken helvändom att flytta till norra Norge istället, haha! Vad gör du där?
Hoppas du har det fint också!
Viktoria - Hallon

2013-09-01 @ 21:52:17

Cia

Hej svejs på dig.

Jag vill gärna pröva din goda chokladtårta du gjorde i halv åtta hos mig men hittar inte hur många grader jag skall baka den i.
Tacksam för svar.

Mvh

Cia

Svar: Hejsan! Vad kul att du vill prova chokladtårtan! Det är 175°C den ska bakas i. Lycka till!
Viktoria - Hallon

2013-09-01 @ 22:05:02

Martin Bengtsson

Jag och Måns (Schönbäck, också från ÖP10B) jobbar i kundservice i Telenor. Vi tänkte att nord-Norge är så pass fint att det kan vara värt att flytta upp för att se hur det är att bo här. Än så länge är vi nöjda, och då har vi inte ens varit utanför staden!

2013-09-04 @ 16:50:39


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0