Året 2013 i snabbrepris

Januari. Jag fullkomligt kokade av träningsglädje och skrev många motiverande blogginlägg. Gymnasiets sista terminen inleddes. Min nittonde födelsedag firade jag med att göra slutprov i Biologi B och bjuda hem klasskompisarna. Snön var vacker så den fotade jag! 
 
 
Februari. En dagstripp till Åmåls Skicenter stillade mitt behov efter slalomåkning. Halv åtta hos mig-middagarna med tretton av mina klasskompisar startade med dunder och brak. Annars, när jag inte pluggade, hittade jag på roliga saker med kompisarna, som att åka skridskor och fota i snön. 
 
 
Mars. När solen började titta fram blev jag glad, och så blev det påsk. Jag hade en del skolarbete, men hittade massor av tid för att motionera och göra massor av olika sorters gröt: overnight oatmel, bulle-gröt, chokladbollsgröt, ugnsbakad gröt, olika toppings ... 
 
 
April. Fortsättningsvis handlade hälften av alla mina blogginlägg om mat eller träning. Jag gjorde högskoleprovet för första gången (puh!), gick på Halv åtta hos mig-middagar och tyckte om att klä mig i kjol eller klänning. 
 
 
Maj. En händelserik, glad månad. Tillsammans med mina tre bästa vänner spenderade jag en weekend Stockholm där solen gassade, körsbärsträden i Kungsträdgården blommade magiskt och vi gick på en grym One Direction-konsert. Jag gjorde en fransktemad Halv åtta hos mig-middag åt mina klasskompisar. Den sista maj fick jag klä upp mig som aldrig förr och gick på en vacker bal! 
 
 
Juni. Det här var bara en tid då jag var alldeles lycklig. Att ta studenten var en obeskrivligt fantastisk känsla och dagen var party från morgon till kväll. Sedan levde jag sommarlivet genom att göra roliga saker som att åka till Liseberg, grilla och umgås med de jag gillar bäst! 
 
 
Juli. En strålande sommarmånad. Jag hade avskedsträff med mina närmaste vänner och den 5 juli var det start för min au pair-resa! Jag åkte till den vackra ön Korsika tillsammans med min värdfamilj och levde solsemesterliv för första gången - grymt! Efter tre veckor åkte vi hem och jag fick börja upptäcka Paris! 
 
 
Augusti. Let the exploring begin! Jag bekantade mig med alla Paris turistattraktioner som Sacré-Coeur, Eiffeltornet, Notre Dame och Triumfbågen. Två besök från därhemma: först min syster och min pappa och sedan min härliga kompis Malin. Dessutom fick jag min första vän - amerikanska au pairen Amy som jag provade macaroner med för första gången! 
 
 
September. Det var stekhett ända in i den här månaden och jag njöt av att vara alldeles solbränd och av att gå i somriga ballerinaskor. Runt den här tiden anlände de flesta au pairer, så jag var på många fikaträffar och en och annan picknick. Dessutom började skolan, vilket var super eftersom min franska har förbättrats enormt på grund av den! 
 
 
Oktober. Jag startade med härliga lektioner i ballroom dancing. Annars under dagarna var det mest jobb, skola och utflykter med mina vänner. Det började mörkna så smått, och när jag gick till jobbet på morgonen fanns ibland ett fint rosa sken. Ett roligt event jag var på var La Nuit Blanche (Den Vita Natten) när det finns en massa aktiviteter runt om i Paris - på natten! Det var fullt med folk, jag gick runt med en grupp härliga tjejer, hittade en ballong, såg fyrverkerier, köpte dyraste godiset någonsin och hade urkul! 
 
 
November. Min vän Emelie Guldlock var på besök en vecka under Halloween och vi hittade på massor av roligheter! Runt den här tiden började Paris julpyntas, till min stora förtjusning. Jag åkte skridskor, bakade med Diana och gjorde allt jag kunde för att locka fram julkänslorna. 
 
 
December. Julmånaden! Jag bakade pepparkakor, gick på julmarknader, hade Luciatåg för värdfamiljen, kollade in Paris julprydnader och var på ett juligt, härligt, fantastiskt Disneyland Paris! (I princip alltihop tillsammans med fina Diana). Jag blev överraskad på flygplatsen av mina bästa vänner när jag åkte hem för att fira jul och spenderade en härlig vecka i det osnöiga Sverige. Detta året avslutas ikväll med nyårsfirande i Paris! 

Comments

Mamma

Vilket fint collage över året som gått. Gott nytt år, min älskade Viktoria!

2013-12-31 @ 13:29:52

Martina

Det låter helt underbart! :)

2013-12-31 @ 13:38:42
URL: http://Myrosevalley.devote.se

daniela

du verkar vara en så härlig och energisk person!

2014-01-01 @ 23:05:53
URL: http://ddanielas.blogg.se

Marianne - Au Pair i Australien

Jag har inte haft internet på ett par dagar och en av de första saker jag gör när jag väl är uppkopplad är att kolla din blogg. Tänker massor på dig min fina vän <3

Svar: Åh vad glad jag blir!! Längtar efter att träffa dig! <3 Vi kommer att ha så mycket att prata om!
Viktoria - Hallon

2014-01-03 @ 12:38:07
URL: http://mariannesresa.blogspot.se/


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0