Hur du skriver ett bra blogginlägg

 
Självklart är de bästa blogginläggen de som varierar, men jag har skrivit några tips här nedan som jag gillar! 
 
1. Välj ett roligt / intressant ämne
Om du tycker att det du skriver om är intressant kommer troligen andra också att tycka det, för när du skriver om något som du passionerad för kommer det att lysa genom ditt inlägg. Läsaren förstår att det här är någon som vet vad hon pratar om! När jag har bloggtorka brukar jag tänka "Vad är det bästa jag vet?" och får svaren i mitt huvud "fotografering, träna, skratta, pyssla". Dessa är saker som jag älskar och utgör då alltså de bästa ämnena för min blogg! Även kollar jag genom mina kategorier och ser vilka som det var längesedan jag uppdaterade - kanske något nytt har hänt i det området som kan vara kul att skriva om. 
 
2. Fånga intresset
För att locka läsaren till att läsa ditt inlägg ska det först och främst vara en bra rubrik. Gärna spännande, som gör läsaren nyfiken, eller något som passar till inläggets innehåll. Den absolut tråkigaste rubriken, som jag aldrig läser hela inlägget på är "Här ska det stå en rubrik" eller liknande. Om du absolut inte kommer på något, så blunda och peka på ditt inlägg och de orden som du pekar på kokar du ihop till en rubrik. 
 
 
3. Bjud in med bilder
Även människor som inte är fotofantaster tycker det är bra med en bild i varje inlägg. Varför tror du att alla tidningsartiklar har en bild till sig? Det är för att bjuda in läsaren till att läsa artikeln. Med en tänkvärd, rolig, relevant eller fin bild blir läsaren intresserad och vill veta mer! 
 
4. Fixa dispositionen
I det samhälle som vi lever idag ska det gå snabbt och lätt att få information. Därför är det mycket få personer som läser ett tjugo rader långt stycke som inte har några mellanrum, när de istället kan läsa ett eller flera tre-fyra rader långa stycken på någon annans blogg. Lösningen på detta är styckeindelningar! Det gör att det blir mycket lättare att läsa. Om det första stycket är kort och lätt och läsaren finner det intressant läser den förmodligen vidare genom hela inlägget. Om allt hade varit i en stor klump hade många läsare förmodligen inte ens hade gett inlägget en chans, även om det har bra innehåll. 
 
5. Var dig själv 
Följ inte regler! Använd ditt eget personliga språk.
 
Du kanske gillar att
Skriva dina texter
På det här sättet
Lite som en dikt
 
Skriv inte på samma sätt som alla andra bara för att smälta in. Stå ut från mängden! Använd dina talessätt, din humor och din passion i det du skriver. Om du är ärlig och dig själv kommer läsaren att förstå att du är genuin och får mer tillit för dig och då mer intresse för din blogg! 
 
 

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0