Hitta det bästa

En vacker, liten bok som jag har fått av en fin vän som är riktigt kreativt begåvad! ♥
 
Bland mina tips för ökad självkänsla fanns punkten "Fråga någon annan vad som är det bästa med dig. Ta åt dig!" och det är precis vad jag försöker göra nu. Jag bläddrade i den lilla boken ovan där det står en massa fina komplimanger och ordspråk som är riktade till just mig. Det är så lätt att bara bli glad för stunden när man får något sånt här eller när någon ger en komplimang - men sedan låter man bara det positiva passera förbi. Å andra sidan kan man kan fundera på något negativt hur länge som helst. Leta efter det positiva. 

Chokladbollsgröt

 
Chokladbollsgröt
I ugn: Blanda ihop 1 dl havregryn, 2 msk kokos, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver, 1 nypa salt, 3 msk mjölk, 1 msk honung och 1 äggvita. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader i 15 min. Serveras med banan. 
eller
På spis (min favorit): Blanda ihop 1 dl havregryn, 1-2 msk kokos, 1 msk kakao, 1 nypa salt, 1 msk honung och lägg i en kastrull. Koka på spisen tills önskad konsistens. Serveras med banan. 
 
När jag gjorde den i ugn och smakade så tänkte jag verkligen direkt på chokladbollar, på grund av kakaon och kokoset ihop. Mmm ...! Men när jag hade ätit upp mina bananskivor och det bara var gröt kvar blev smaken lite mastig. Det hade kanske kunnat hjälpas genom att ha i lite vaniljsocker, lite fler bananskivor eller helt enkelt mindre kakao.

I framtiden tänker jag dock bara göra den på spis om jag vill ha gröt med chokladsmak - det gjorde jag dagen efter jag provade i ugn och det var supergott! Att göra gröt på spisen är lite bättre än i ugnen, enligt mig. Det är dock roligt att experimentera! 
 

Ego en liten stund

 
Det heter inte lill-lördag för ingenting. En sådan här onsdagskväll hamnade jag i biosalongen tillsammans med tre vänner och såg på den nya filmen Ego! Förvånansvärt nog så gillade jag den jättemycket! Bästa svenska filmen på länge. När filmen var slut hade jag ett stort leende på läpparna. Jag älskar lyckliga slut! 

DIY: Drinkunderlägg

 
När jag var mitt uppe i julklappspysslandet för någon månad sedan hittade jag ett tips på Julias blogg hur man gör sina egna drinkunderlägg. Detta tyckte jag kunde vara en mysig present till familjen. Här är hur man gör! 
 
 
Material:
Kartong / papp / något hårt men klippbart
Scrapbooking papper / foton
Plastfilm 
Sax
Lim
Vanligt papper
Penna
 
 
How to:
1. Gör en mall till ditt underlägg genom att använda till exempel en liten skål eller en stor mugg och rita på ett vanligt papper. Klipp ut mallen. 
2. Använd mallen för att klippa ut kartongbitarna och scrapbookingpappret. 
3. Limma på scrapbookingpappret på kartongbiten. Klipp jämnt på de ställen där något av dem sticker ut. 
4. Klipp ut ur plastfilmen. Om du har tunn plastfilm får du klippa lite större än mallen för att du ska kunna vika in på sidorna. Limma då även på baksidan av underlägget. Om du har tjock plastfilm, som jag, så ta en av dina nygjorda kartong-pappersverk och lägg under plastfilmen medan du klipper ut. Limma sedan på scrapbookingpappret och lägg plastfilmen ovanpå. 
5. Lägg alla i press för att riktigt fastna. 
 
 
Voilà! Personliga och unika drinkunderlägg! Även om de förmodligen inte har lika lång hållbarstid som inköpta, så är detta i alla fall ett roligt pyssel och kanske en fin present till någon.
 

You decide where your puzzle pieces fit

 
Jag satte mig ner och tänkte skriva en att-göra-lista inför denna veckan, bara för att jag gillar att planera och ha saker strukturerade (även om jag inte alltid är så bra på att utföra planeringarna, haha). Sedan insåg jag att det blev alldeles för många "kanske" i min lista för att den skulle hålla. Då ändrade jag mig helt och skrev listan i bilden ovanför. Ibland är det skönt att bara vara lite spontan. Sakerna på den nya listan kommer jag i alla fall att kunna hålla! 

Today's truth #156


Slutgiltiga valet - 2012 års bästa bild!

 
Tänk att det har gått ett helt år sedan jag startade det här projektet! Kandidaterna till Månadens Bild har varit roliga (fast svåra) att välja ut och det är lika spännande varje gång att se vilka av mina bilder som ni gillar bäst. Nu är det dags för den slutgiltiga röstningen för vilken som blev årets bästa bild 2012! Finalisterna är ... *trumvirvel* ...
 

Förstoringar: januari, februari & mars

Förstoringar: april, maj & juni

Förstoringar: juli, augusti & september


Förstoringar: oktober, november & december
 
Dessa bilder har ni valt ut under årets gång och nu är jag spänd att se vilken bild ni tycker blev allra bäst! Rösta direkt i inlägget precis här nedanför, så blir jag glad! 
 
 
 
Vilken var 2012 års bästa bild?
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November
December
  
 
Tack för att du hjälper till att rösta fram den bästa bilden från år 2012! ♥
 
RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!
 

Att kämpa mot "mysätandet"

When in doubt - consult weheartit! (Bildkällor: 1, 2 och 3)
 
Maten är minst lika viktig (om inte viktigare) som den regelbundna träningen för att hålla sig hälsosam. Även också när man vill gå ner i vikt. Det är här min svårighet ligger, för jag älskar mat! Under mina födelsedagsfiranden har jag ätit onyttigt, men även efter jag hade slutat äta onyttigt så har jag ändå småätit lite grann bara för att det är gott med mat. Lite nötter, yoghurt, riskakor, russin eller liknande. När jag gör så går jag varken upp eller ner i vikt, eftersom maten egentligen inte är onyttig. När jag hoppar över "mysätandet" och bara äter mina regelbundna måltider - då går jag ner i vikt! 
 
Nu har jag fått en riktig push av alla tränings- och matbilder som jag har kollat in på nätet (speciellt på weheartit) de senaste dagarna, så jag har faktiskt lyckats hålla mig fri från småätandet! Idag när jag satt och pluggade runt 8 timmar i köket var det dock svårt. Maten var ju så nära. Jag fick sitta och mumla för mig själv: 
 
"Jag ska INTE äta något, för jag är INTE hungrig. Jag vill bara småäta för att det är mysigt, vilket jag inte behöver. Jag är mycket nöjd utan mat. Tänk på alla härliga träningsbilder. Jag fixar det här!"
 
Den här gången klarade jag det! Det sägs att ju fler gånger du klarar det desto lättare blir det. Fast egentligen blir det inte lättare, det är bara du själv som blir starkare! 

Som ett åskoväder

 
Det händer inte så ofta att jag tar mjölk i mitt te, men ibland gör jag det bara för att se de häftiga åskmolnen sprida sig i min mugg. 

Lycklig.

 
Just nu är jag bara lycklig. Tacksam för att jag lever det liv jag har. En familj som bryr sig och vänner som får mig att skratta. Jag omringar mig med människor jag kan vara mig själv med, som får mitt hjärta att hoppa av glädje. Jag får göra det jag älskar: fotografera, träna, skriva, läsa, drömma, blogga, skratta ... Runt varje hörn finns en utmaning, men just nu känner jag att knappt Mount Everest skulle hålla mig tillbaka! 

Breakfast time!

For breakfast today: grahamsgrynsgröt med blåbär blandad i gröten, toppad med tinade jordgubbar och mjölk ... och läsningen av den fenomenala boken "Finale" som jag fick i julklapp! Äter du något gott till frukost idag? 

Stort hjärta, klar horisont

 
Jag och min vän Malin klättrade upp på ett berg med kamerorna i högsta hugg för att fota solnedgången igår. Den var så vacker! Det är något magiskt med att se horisonten. Vi har varit uppe på det där berget två gånger och fotat nu. Min slutsats är att det är lättare att klättra när det inte är snö (fast vart är utmaningen i det?) men så mycket finare att fota på vintern med ljusen från lampor och solnedgången! 

Mästare på mysigt

 
Jag överanvänder definitivt ordet "mysig", men det är ett så otroligt mysigt ord! På tal om mysigt så bestämde jag mig tidigare ikväll för att hänga upp hjärtljusslingan som jag plötsligt mindes att jag äger. Den har legat i en låda under min säng i flera år nu, men nu lyser den varmt rött igen. Medan resten av rummet är släckt sitter jag i sängen och ser på en av mina favoritserier i det härliga ljuset. Mys. 
 
Lista på saker som är mysiga
 • Levande ljus
 • Vara invirad i en filt
 • Dricka te
 • Se på film i mörker
 • Ljusslingor
 • Kramas
 • Läsa böcker mitt i natten
 • Skriva brev 
 • Lyssna på smttrande regn
 • Drömfångare
 • Säga eller höra "God natt" eller "Dröm sött" 
 • Känslan av lugn och tillfredställelse

Det enda som hindrar dig är du själv

 
Träningshetsen i vårt avlånga land har kommenterats mycket på sistone. Det har blivit en explosion av nya motionärer säger vissa och tycker att detta är ett problem. Okej, till en viss mån tycker jag att de har rätt. Det är absolut inte bra med människor som övertränar sig själva och är så "hälsosamma" att det blir farligt. Men jag hoppas att människor inte hoppar över träningen på grund av att detta har avskrämt dem eller bara för att gå mot strömmen.
 
Som en person som har levt på båda sidor av hälsoskalan så måste jag berätta hur otroligt det känns att vara tränad jämfört med att vara otränad. Jag är ingen maratonlöpare, men jag tränar regelbundet och vet hur mycket bättre jag mår nu jämfört med då. När jag var en soffpotatis för två år sedan var gympan i skolan en pest, jag gjorde sådana där ansträngda ljud när jag reste mig upp ur sängen och min självkänsla var inte den bästa. När jag sedan började träna var det i början hemskt och kändes som att inget hände, men sedan när jag väl hade fått upp vanan efter en månad var det helt fantastiskt. Jag blev gladare och allt kändes lättare eftersom jag blev starkare. För att inte tala om att jag förlorade min övervikt som jag haft sedan länge och gick ner i storlek på kläder. 
 
Jag önskar att alla som är oaktiva ("soffpotatisar", som jag var) visste hur annorlunda och otroligt det känns att vara tränad, eftersom jag är säker på att det skulle motivera dem att börja. Om jag hade vetat känslan hade jag börjat träna långt innan jag egentligen gjorde. Men det är tyvärr omöjligt, så det bästa jag kan göra är att berätta vad jag har upplevt och hoppas att någon annan kanske blir motiverad själv till att börja. Det är inte omöjligt - det går om du vill. Men den enda som kan förändra ditt liv är du själv. 
 
Bildkällor 1, 2 och 3

Samtidigt klockan 09.42 ute på landet ...

 
Okej, ibland är vintern så fantastiskt, otroligt, obegripligt vacker! Den här fina synen väntade med mig när jag skulle ta bussen till stan imorse. Tack och lov att jag hade min systemkamera med mig! ♥ Det var faktiskt värt att förfrysa fingrarna i -17°C för dessa bilder! Det har blivit mycket frysande idag, eftersom jag har träffat min vän Malin också för att fota massvis. Om de bilderna säger jag "Fortsättning följer!" 

Ja, det är sant. Eiffeltornet bor i mitt rum.

 
Tänk när jag fick det här gigantiska paketet av några vänner. Jag hade ingen aning om vad det kunde innehålla, men aldrig hade jag kunnat tänka mig att det var en sådan bra present! Tavlan är gjord av träbrädor med lite gammaldags stil och det är Eiffeltornet ... Det är JAG på så många nivåer! Mina vänner känner mig väl! Hur jag ska packa ner den här till Paris i höst får jag klura på, haha. Tills dess kan jag beundra den och längta! 

Today's truth #155


Vilken skillnad!

 
Jag har märkt på sistone att jag har fått så långt hår, vilket jag är superglad över! Jag har låtit det växa i två år utan att göra mer än toppa, eftersom jag har velat spara till balen i trean. Det är bara några månader kvar nu och jag funderar för fullt på om jag ska ha det uppsatt eller utsläppt ... Det är i alla fall stor skillnad från januari 2011 när jag var nyklippt ↓
 
 
Håret är skillnad, men jag och mina klasskompisar sitter fortfarande i biblioteket lika mycket, haha! 

Your dreams are safe with me

 
Jag hoppas att du vet att du alltid kan kommentera om du har några frågor, vill ha tips eller bara har lust att skriva av dig? Jag älskar att läsa fina meningar, roliga minnen eller bara helt oviktiga vardagsobservationer. Även finns jag på hallonsplace@hotmail.se om du inte vill att andra ska läsa. Kram och glöm inte att du är grym! 

Himlen är oskyldigt blå

 
Ofta vid den här årstiden är himlen bara en grå heltäckningsmatta, men ibland tittar solen fram och bjuder på sitt härliga ljus. Då är jag snabb med kameran och fotar! Min födelsedag var en sådan dag och jag tog denna härligt blåa bild. Om jag ska vara ärlig så blir jag fem år igen när jag ser på den här bilden och börjar leta efter former. Ser du handen som sträcker sig in? Bilen som kör därifrån? Älvan som sitter på en sten? Jag älskar att vara barnslig ibland! 

5 bästa småsakerna i vardagen

Det är de små sakerna i livet som gör vardagen perfekt. 
 
5 vackra småsaker i vardagen som gör mig glad
 • Dricka te med en hjärtformad tesil 
 • Titta på ett foto på något som betyder mycket 
 • Leta på weheartit efter bilder på Paris, gamla böcker, frukostar eller rosor
 • Skriva hemliga meddelanden i min kompis anteckningsbok på lektionen
 • Vakna till ljudet av min favoritlåt 

Ladda om batterierna

 
Det är viktigt med power-up efter träningen! På dagens agenda stod bodybalance och bodycombat. Den första var riktigt lugn och skön med en del styrka och den andra upbeat och full av kraft. En bra blandning! Nu laddar jag om batterierna med vaniljyoghurt, smälta hallon, banan, apelsin och te. En skönhetssömn ovanpå det och sedan är jag färdig att ta mig an nästa vecka! 
 
P.S. Jag längtar efter att det ska bli ljusare ute så att man kan ta lite finare inomhusbilder med naturligt ljus. Tur att Photoshop som kan rädda det mesta! 

En kväll full av glädje


Mina fina vänner från klass NAÖP10A samlade i mitt vardagsrum för mitt 19-årsfirande!


Självklart hade jag ordnat en massa roliga / knäppa / farliga lekar ... (hur folk står ut med mig har jag verkligen ingen aning om, haha!) Men mitt hus var fullt av skratt och babbel hela kvällen. Det var så roligt att jag nästan glömde att ta kort! 


Jag delade upp dem i två lag och sedan skulle de få gå genom en "skoldag". De fick välja bland några ämnen och bakom varje ämne fanns en lek eller frågesport, bl.a. i ämnet musik skulle en sjunga och resten av laget gissa, i historia skulle de lista ut vilka som sagt roliga / dumma citat och så vidare. I idrotten fick de verkligen jobba ...! 


Vad är en bra fest utan god mat? Till huvudrätt serverades tacopaj, broccolipaj och köttfärspaj. Till efterrätt blev det kladdmuffins med grädde och hallonsås, samt biskvier och cake pops! 


Mina vackra tjejer & jag! ♥


Jag fick också en massa fina presenter - och jag gillade verkligen allihop! De känner mig för väl, för jag fick  bakutrustning, shampoo och balsam i små flaskor att ha på gymmet, en Paris-tavla ( jag har fått mitt eget Eiffeltorn !!! ), en annan vacker tavla som en kompis har ritat, en gosig filt m.m. En helt fantastisk kväll! 

Glittrigt, glatt och rosa

 
Så här såg jag ut idag, några timmar innan jag fick mycket trevligt besök av mina fina klasskompisar! Hela dagen har jag dukat, fixat, planerat aktiviteter och bakat inför mitt 19-årsfirande tillsammans med dem, men det var det verkligen värt för vi hade så otroligt kul! Jag märkte knappt att tiden gick, så mycket som vi har skrattat och babblat! Men bilderna får komma imorn, för nu är jag helt slut och ska (försöka) sova. Så fort jag slutar le som en tok ...! 

Gör en ros ännu vackrare i Photoshop

 
Hur man skapar ovanstående blekt rosa effekt i Photoshop
1. Öppna bilden. 
2. Klicka på verktyget Gradient Map och välj att det ska gå mellan #b56f86 och #fef6d3. Byt blandningsläget till "Lighten" och ändra opaciteten till ca 60 %. 
3. Gör bilden ljusare, till exempel genom att använda Curves och dra kurvan svagt uppåt. 
4. Lägg till kontrast, till exempel genom att använda det redan gjorda kurvlagret och dra mitten av den vänstra halvan av kurvan svagt nedåt. 
5. Gör en ny Gradient Map och välj att det ska gå mellan svart och vit. Den svarta rutan kan du även dra lite till höger, mot den vita. Ändra blandningsläget till "Soft light" och dra ner opaciteten till ca 40 %. 
 
Voilà så har du den bleka, vackra redigeringen i bilden ovan! 
 

Lätt som en fjäder

 
Jag kände att det var dags för ett designbyte. Nu är den händelsefulla, glittrande månaden december över och kvar återstår två vita vintermånader. Januari och februari är diskret vackra och lugna, så jag tyckte att det var dags att ha en header som passade till det! Perfekt var en av bilderna som jag tog häromdagen på min drömfångare. Dessa underbara objekt tycker jag står för drömmar, hopp och glädje - precis som jag vill att min blogg ska göra! 

21 tips till bättre självkänsla

Njuter av tips nummer 4 & 15 med härliga Emma
 
 1. Le mot din spegelbild varje gång du ser den
 2. När du klarar något svårt, så tänk till dig själv: "Bra gjort! Du klarade det! Du är grym!"
 3. Skriv ner 5 bra saker som du har gjort idag och är nöjd med
 4. Kramas och skratta mycket
 5. Vad är det bästa du vet att göra? Fota / skriva / spela instrument / träna / läsa bloggar / spela spel / pyssla ...? Tillåt dig själv att ta ett avbrott när saker känns jobbiga och gör något du njuter av en stund!
 6. Ge komplimanger varje dag till människor omkring dig
 7. Motionera
 8. Skriv ner en lista på de 10 bästa sakerna med dig
 9. Berätta för din spegelbild hur ovanligt snygg / trevlig / smart den ser ut idag
 10. Ta en kik i din garderob. Rota fram ditt absoluta favoritplagg och ha på dig det en dag den kommande veckan
 11. Ta fram en kamera och ta en ziljon snygga / töntiga egobilder på dig själv och beundra och skratta åt resultatet 
 12. Skriv ett brev till den framtida versionen av dig själv om det bästa i ditt liv just nu, men även det som tynger dig och göm sedan brevet
 13. Tänk på en person som verkar ha bra självkänsla och ta efter dennas goda beteende. Till exempel är det viktigt att sträcka på sig 
 14. Skriv ett meddelande eller gör en liten present till någon du gillar bara för att du gillar den
 15. Umgås med vänner som stärker dig. Åk på utflykt, hitta på något kul! Det går exempelvis att ha picknick året om, man måste bara klä på sig bättre!
 16. Se dig om i ditt rum, hitta en sak som beskriver dig bra och fundera på varför
 17. Fråga någon annan vad som är det bästa med dig. Ta åt dig! 
 18. Sätt på din favoritlåt och dansa galet 
 19. Fundera ut de senaste 3 roliga grejerna du gjort och varför du gillade dem så mycket
 20. Blunda, slappna av och fokusera på din andning en liten stund. Tänk sedan till dig själv "Jag är bra" upprepade gånger, utan att värdera eller blanda in några känslor. "Jag är bra." 
 21. Fundera på något du vill uppnå. När du har bestämt dig, tänk dig att en kompis säger till dig att den personen vill uppnå samma sak. Vad hade du gett för råd till den personen då för att klara det den vill uppnå? Dra nytta av dina egna goda råd. 

Klockan är kvart i fika

Möjligtvis världens mysigaste café
 
 
Som motivation för att kämpa mig genom den här torsdagen tänkte jag på den härliga eftermiddagen jag skulle ha efter skolan: fika med klasskompisar och sedan gymmande med min syster. Hela dagen triggade jag och mina kompisar upp varandra med meningar som "Vad är klockan ...? Jo, två timmar kvar till fika!". När det äntligen kom var det hur mysigt som helst. En liten födelsedagsfika för mig eftersom en av dessa vänner inte kan komma på mitt kalas, därför unnade jag mig en underbart god kakbit. Jag älskar att umgås med härliga personer som jag verkligen känner att de stärker mig som person! ♥ 
 
Varje dag tänker jag på framtiden - på hur det kommer bli när jag är au pair i Frankrike. Jag kommer säkert att njuta av det, men troligtvis kommer jag stundtals att längta tillbaka till den här sista tiden på gymnasiet också. Då vill jag bara skicka ett mentalt meddelande till mig själv: Jag vet precis hur härlig den här tiden är och jag njuter fullständigt av den! Knappt några lektioner, världens underbaraste vänner, träningen är på topp och allt känns bara fantastiskt. 

Torkade äpplen

 
Minns du det där mellanmålet som jag bestämde mig för att prova i tisdags? Det var torkade äpplen jag gjorde! Resultatet blev att äpplena fick en god, men stark smak. Om man vill skala äpplena eller inte är upp till varje person: utan skal blir det knasprigare medan om man har kvar skalet blir det lite mjukare. Jag gillade blandningen av knasprigt och mjukt! Om jag ska göra sådana här någon mer gång ska jag tänka på att ta ett lite tunnare lager av kanel. I tisdags gick jag mest runt och mumsade på dessa hela dagen ...! Väldigt goda att bryta och ha på vaniljyoghurt! 

Today's truth #154

 
Vi reflekterade över det här citatet på engelskan när vi skrev uppsats. Jag blev jätteglad när jag märkte att det passade in att skriva ett Harry Potter-citat i min analys! 
 
"The world isn’t split up into good people and bad people. We all have both light and dark inside of us." 
 
Jag bytte bara ut "death eaters" mot "bad people". Det är ett av de bästa citaten från filmerna - och jag älskar de underliggande budskapen med filmerna och böckerna. Riktiga mästerverk. Märks det att jag är ett inbitet HP-fan som såg på alla 8 filmerna under jullovet ...? 

Snön är överallt!

 
Det var så FANTASTISKT väder ute runt lunchtid idag! När jag gick från gymmet mot skolan segade jag massor bara så att jag kunde njuta av snön som singlade ner och solen som sken! Åh, vad jag önskade att jag hade haft min systemkamera ... Det hade kunnat bli så fantastiska bilder! Här är en härlig instagrambild dock :) 
 

Rösta i inlägget på de sista bästa bilderna!

 
 
Vilken är november månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

  
 
 
 
 
 


 

 
Vilken är december månads bästa bild?
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4

  
 
 
 Den bästa presenten du kan ge dig själv

 
Jag fick en flashback häromdagen när jag var på gymmet. Jag kom ihåg hur det var för två år sedan när jag provade på att gå på gym ett tag. Det jag mindes speciellt var när jag skulle gå på pass ensam. Då var det så här: 
 
Jag fick vara mycket noggrann med när jag skulle komma. För sent kunde jag absolut inte komma, men inte heller för tidigt så att jag skulle bli tvungen att stå och vänta själv. Det slutade med att jag kom för tidigt i alla fall i rädsla av att komma för sent. När jag skulle välja skåp i omklädningsrummet tog jag skåpet längst bort från alla andra. Sedan bytte jag om snabbt. Eftersom det fanns tid kvar innan passet skulle börja gick jag in på toaletten och tog lång tid på mig att sätta upp håret, se till att jag hade skåpsnyckeln och att kläderna inte framhävde mitt fett för mycket. Allt för att dra ut på tiden. Sedan fyllde jag på min vattenflaska och gick in i salen. Det här var det värsta av allt. När jag skulle stå där (långt bak så klart) och vänta och alla skulle se att jag var ensam. Det var en lättnad när passet äntligen började - även om jag då var rädd för att se tjock ut medan jag studsade runt där flåsande. 
 
Hör du hur jobbigt det låter? Det var det också. Men vad var det jag var orolig för egentligen? Att några främlingar skulle se att jag gick på pass ensam och tro att jag var en nolla? Och tycka att jag såg tjock ut? Det jag var orolig för var bara påhittat av mig själv. Det var jag som plågade mig själv genom att tänka de här tankarna. Jag är säker på att de andra på passet inte såg en tjock nolla när de såg på mig. De såg nog en vilsen tjej. 
 
 
Det här mindes jag i torsdags när jag skulle gå på pass ensam för första gången i år. Likheterna mellan den här gången och för två år sedan var att jag kom till gymmet, bytte om, gjorde mig i ordning på toan, satte mig salen och väntade på att passet skulle börja. Ändå var allting annorlunda i år. Den här gången kom jag när jag ville, bytte om där det fanns mest plats, tog så lång tid på mig på toan som jag behövde och satte mig lugnt och väntade. Vad var då skillnaden mellan den här gången och förra gången? Först trodde jag att det var vana - att jag för två år sedan aldrig hade gått på gym förut och var försiktig i början - men sedan kom jag på vad skillnaden egentligen var. 
 
Självkänsla. 
 
Allt blir så otroligt mycket lättare och bättre om man har självkänsla och självförtroende. Jag vet att även om någon på passet skulle titta på mig konstigt eller till och med kalla mig för en tjock nolla, så är jag precis lika mycket värd ändå. Jag bryr mig inte om att just den personen tycker på det viset, för jag tycker om mig själv. Jag tycker om min kropp, min personlighet och det som gör mig till den jag är. Min mentalträningslärare berättade en gång något smart. Hon sa "Om någon dissar mig så undrar jag om den personen har en dålig dag. Eller bara en dålig attityd." Detta tänker jag alltid numera om en sådan situation uppstår. 
 
Jag hoppas att alla därute strävar efter att ha en bra relation till sig själv. Självkänsla är den underbaraste presenten du kan ge till dig själv. Om du inte har det - kämpa för att skaffa det. Ett tips är att varje gång du ser dig själv i spegeln, så le. Ge din spegelbild ett av dina bländande leenden. Sedan kan du säga högt (eller bara tänka) en lätt komplimang som "Du är bra" eller "Jag gillar dig". I början är det jättepinsamt och man känner sig riktigt dum. Det är bra! Ju fler gånger du känner dig dum, desto mer märker du att det inte är farligt att känna sig dum ibland. Det är bara du själv som vet om det! När du är bekväm med att göra bort dig framför din spegelbild kommer du börja att känna dig bekväm med dig själv och så småningom bekväm med andra. Ju säkrare du blir, desto värre blir komplimangerna framför spegeln. Innan du vet ordet av berättar du för din spegelbild hur totalt asgrym du är! 
 
Så vad säger du? Orolig utan anledning eller bekväm i vardagen? 
Bry dig inte så mycket om vad andra tycker. Det viktigaste är att du tycker om dig själv. 
 

Visdom på en tepåse

 
Förmiddagsfikan med mitt nya choco tea (mmm!) och äpplebitar med kanel. Just nu sitter jag i köket och ugnen surrar för fullt, eftersom jag testar att göra ett nytt mellanmålsrecept. Det ska bli spännande att se hur det blir ...! Men det är inte klart än på ett tag. I väntan ska jag försöka dechiffrera boken "Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran" skriven på det vackra, men kluriga språket franska. Happy tuesdaying, everybody! 

Födelsedag på en måndag


Födelsedagsfrukost: lyxmackor! 


Gjorde mig lite extra fin denna måndagsmorgon. 


Klockan 08.30: slutprov i biologi B - prov på människokroppen


Slutade tidigt och kunde åka hem och ta det lugnt.


Såg på det senaste avsnittet av mitt favoritprogram Once Upon A Time tillsammans med syrran och en kopp te med grädde ...!


Ett mindre kalas med god mat och tårta! 


Några fina födelsedagspresenter: te, tesil, biobiljett, presentkort på MASSAGE, pengar, prydnadsängel, servetter, klistermärken, kakfat, halsduk och tröja! 

Jag hade alla förutsättningar för att få en kass födelsedag: det är måndag och jag hade ett stort biologiprov. Som tur var blev dagen bra på alla möjliga sätt! Glada människor omkring mig, fina presenter, en bra känsla efter provet, slutade tidigt, trevliga gratulationer från alla möjliga håll och så klart tårta. Definitivt den bästa måndagen hittills under det här året! Tack för alla gratualtioner! 

Nitton år gammal

 
Idag har jag existerat på denna jord under 19 år för det är min födelsedag! Förut när jag har tänkt på det lite halvdant så har jag inte tyckt att det skulle vara något konstigt, men när jag såg bilderna ovan och talet 19 så känns det faktiskt jättekonstigt! Jag minns när jag var 9 år - då trodde att jag aldrig skulle bli lika stor som en läskig 19-åring. (Även om jag inte anser mig själv vara överdrivet läskig, haha!)
 
Den största skillnaden mellan idag och igår är dock förmodligen att jag numera för övningsköra flygplan. (Tack för informationen, Julia!) 

Glitter i Göteborg

 
Här var några ytterligare härliga bilder från natten i mellandagarna som spenderades i Sveriges näst största stad. Eftersom det var dåligt väder på dagarna var det kvällsbilderna som blev de allra bästa, bland andra de som jag publicerade i det första inlägget. De var faktiskt några av de bästa bilderna på hela 2012 enligt mig!
 
Jag och Veronika i hotellobbyn. Foto av Magdalena Peter

Keep that smile going

Bildkälla
 
Det är så roligt när jag läser rubriken till det här inlägget, för varannan gång läser jag det sista ordet på svenska och varannan gång på engelska, haha! Ni är sådana goingar allihop som läser min blogg, så puss & kram & jag gillar er! ♥

Kan du stava till träningsvärk?

 
Hela veckan har jag varit stel som en pinne av träningsvärk, eftersom det här har varit min första gymvecka för i år. Jag undrar hur många som känner samma sak? Det borde vara rätt många - gymmena överflödar ju av nya motionärer, haha! Idag bestämde jag mig i alla fall för att försöka lindra träningsvärken med en lätt joggingtur och en rejäl streching efteråt. Det fungerade tyvärr inte, men var härligt att springa! Jag ska inte klaga - bättre träningsvärk än ingen träning! 
 

Det är vackert att växa upp

 
Några vackra rosor som vi har hemma. Åh, finns det något mer hänförande än dessa vackra blommor...? Det fanns lite glitter på rosväxten som vi fått som gjorde en riktigt snygg bokeh-effekt på den sista bilden. Vilka vårkänslor jag fick av att redigera bilderna på dessa naturskapelser! 

Frukostspecial

Här kommer ett underbart inlägg, för det handlar nämligen om frukost! Dagens bästa måltid enligt min åsikt! Jag har samlat alla mina instagramfrukostar i ett inlägg. Det var rätt så många bilder, fast det är inte så konstigt eftersom jag älskar att fota mat, haha. Man äter ju med både munnen och ögonen, eller hur? Jag älskar när frukostar både ser snygga och nyttiga ut. 
 
Yoghurt med hemmajord müsli, jordgubbar och banan / Grahamsgrynsgröt med kanel och sharon
 
Havregrynsgröt med äpple och kanel / Keso med päron, kiwi och jordgubb
 
Blåbärsgrahamsgrynsgröt med kokos och banan / Pannkakor med blåbär
 
Knäckebröd med ost och gurka, samt vindruvor / Yoghurt med pumpafrön, banan och mosade jordgubbar
 
Frukostbuffé på lektionen Träning, kost & hälsa / Jordgubbsgrahamsgrynsgröt med russin
 
Havregrynsgröt med kanel, banan och sharon / Yoghurt med jordgubbar och banan, samt en ostmacka med tomat
 
Grahamsgrynsgröt med sharon och kiwi / Yoghurt med banan, jordgubbar och pumpafrön 
Bilder från hallonsplace @ instagram
 
Dagens frukost var bilden längst ner till vänster, på brickan. Den satt jag och åt så gott i sängen bredvid mitt fönster medan jag bläddrade lite genom några av mina favoritbloggar. En mysig lördagsmorgon! Hoppas att du också börjar lördagen lika lugnt och härligt! 

Today's truth #153


Spöa negativiteten ur dig själv!


Min nya sportbag ♥
 
Jag satt och verkligen försökte nöta in information i mitt huvud igår ikväll. När fokusen gav upp så gjorde jag detsamma och tog mitt pick och pack för att bege mig till gymmet! Jag har ju längtat efter att få prova passet bodycombat för första gången i år. Åh, vad härligt det var att boxa skiten ur luften! Om du behöver utlopp för dina aggressioner är mitt bästa råd att träna
 
När jag tittade på mig själv i spegeln på passet och boxade såg det ut som att jag boxade mig själv. Då föreställde jag mig att det var den svaga Viktoria som jag slog ner. Den tråkiga Viktoria som ger upp plugget. Det var den starka, motiverade Viktoria som spöade henne idag. Nu borde mitt pluggande i helgen gå superbra - den ge-upp-ande Viktoria är ju borta! (Inte död, men allvarligt skadad. Hehe.) 
 
 
Bildkälla

Av någon helt absurd anledning

 
Jag gillar fredagar. Det sitter i blodet. Trots att jag vet att jag har en tuff helg framför mig, så kan jag inte låta bli att le. För att det är fredag. Och just nu har jag tänkt ordet "fredag" så många gånger att det börjar låta väldigt underligt i mitt huvud. 
 
Jag önskar dig en trevlig / klurig / glädjande / spännande / nyfiken / glittrande / förnäm / mysig / fredlig fredag

Klassiskt

 
Så visar det sig att jag börjat fatta tycke för en bok som jag aldrig trodde att jag skulle tycka om. Förstå en bok som jag aldrig trodde att jag skulle förstå. Klassikern "Den unge Werthers lidanden" kändes som en patetiskt mesig bok när jag läste utdrag från den, men det roliga är att jag nu verkligen förstår varför det har blivit en klassiker. Orden! Känslan! Jag blev verkligen inspirerad av att läsa den!
 
Först tyckte jag att den bara var konstig och svårläst. Sedan försökte jag läsa en bok på franska och plötsligt var den här boken lekande lätt! 

Supergoda pizzaplättar


Bilderna gör verkligen inte den underbara måltiden rättvisa. Den var så god!
 
Häromdagen experimenterade jag lite med maten. Jag tänkte göra en omelett på några av de sakerna som vi hade hemma. Bland annat hade vi haricots verts från en tidigare måltid, så jag slängde i dem plus lite kryddor och tomat och stekte. När jag smakade på dem utan några större förväntningar lystes mitt ansikte upp. Det smakade pizza! Förmodligen berodde det på all oregano som jag hade i, men det var i alla fall jättegott!
 
PIZZAPLÄTTAR
2 ägg
1 tomat
kokta haricots verts
salt & peppar
oregano
 
Gör så här
1. Skär tomaten och haricots vertsen i små bitar. Fräs i en stekpanna. 
2. Knäck i äggen i en bunke och vispa. Tillsätt kryddorna (jag tog bara lite peppar och mest oregano). Tillsätt de frästa grönsakerna. 
3. Stek smeten som plättar. 
 
OBS! Egentligen kan man använda vilka grönsaker som helst som man tror kan vara goda i.  
 

Paris finns överallt

 
Det är sant att de flesta av oss har sett väldigt mycket julbelysningar, både i verkligheten och på foton, på sista tiden. Dock vill jag ändå slå ett slag för dem. När jag och min vän Katarina vandrade på gatorna idag under de glittrande lamporna så kunde jag inte låta bli att le åt dem. Jag älskar dem! De lyser verkligen upp i både verkligheten och inombords under kalla, mörka kvällar.
 
Katarina och jag föreställde oss att det var ett lysande Paris vi vandrade genom. Julgranen på torget blev det slående Eiffeltornet, vattnet vi följde blev Seine och gågatan var Champs-Élysées med mysiga caféer som överflödades av croissants. Vi bestämde också målet under mitt au pair-år: att ta reda på om fransmännen verkligen äter så mycket croissants som vi tror! 

Ett riktigt nervvrak

Klockan 10.25 igår var jag så nervös att jag trodde att jag skulle explodera. Det bara kom som en blixt! Så nervös har jag inte varit på länge. 
 
 
Anledningen till min nervositet var att jag halv elva idag skulle ha telefonintervju med STS för att kunna bli au pair. Jag hade ingen aning om vilka frågor de skulle ställa och därför inte heller vad jag skulle svara. De sista minuterna innan det ringde satt jag och stirrade på telefonen och ville bara att den hemska väntan skulle vara över. (Jag vet verkligen inte vad som flög i mig, jag är nästan aldrig nervös!) 
 
När tjejen från STS väl ringde glömde jag bort att hoppa på stolen, utan fokuserade på att forma sammanhängande meningar. Jag tror att min engelska var lite sämre i början (intervjun hölls på engelska), men det ordnade sig snart eftersom hon var så trevlig. 
 
Exempel på några frågor som hon ställde i intervjun
 • Varför vill du bli au pair? 
 • Hur tycker du att en au pair ska vara? Säg tre ord. 
 • Vad tror du är det största hindret för dig när du är au pair? 
 • Vad förväntar du dig av familjen?
 • Vad har du för erfarenhet av barnpassning? 
 • Vad har du för tidigare erfarenhet av ansvarstagande? 
 • Vad har du för kunskaper om hushållsarbete?
 • Berätta om dig själv: dina intressen, din familj, dina relationer m.m. 
 
Det var inte svårt att svara, utan hon hjälpte mig på traven om jag blev osäker. Jag tyckte att det gick riktigt bra! Jag tror att jag fick fram allt jag ville säga. Efter intervjun informerade hon mig (på svenska) om de olika dokumenten som jag har fått hem och hur jag ska fylla i dem. Nu är det bara det monsterarbetet kvar! Att få alla referenser från en massa olika håll är inte lätt ... Men det känns som att det händer saker och det gör mig riktigt exalterad! 
 
 
Bildkälla: STS Au Pair

Ja må den leva

 
Det är så roligt att jag alltid kommer ihåg min bloggs födelsedag i sista sekund! Eftersom jag fyller år knappt en vecka senare är det ganska lätt att minnas att jag gjorde min blogg bara några dagar tidigare. Nu har jag officiellt bloggat i tre år. Vad knäppt det känns. Det är ju hur länge som helst. Nåja, den har skänkt mig glädje och styrka genom åren och förhoppningsvis kanske till någon annan också! 
 
Ett stort tack till dig som läser och kommenterar min blogg med snälla, inspirerande och roliga meddelanden - du förgyller verkligen min vardag och sätter ett leende på mina läppar! 

Tips på ett odödligt recept: bli glad genom att göra någon annan glad! ♥

DIY: kalender

 
Jag har velat ha en enkel kalender inför 2013, som jag kan hänga upp på min anslagstavla framför skrivbordet. Det är skönt att ha när jag till exempel vill kolla vilken veckodag ett speciellt datum har. När jag inte hittade någon bestämde jag mig för att ta saken i egna händer. Jag googlade på "printable calender" och hittade snygga worddokument med färdiga kalendrar som jag kunde ladda ner. 
 
 
Problemet var bara att alla var på engelska och irriterande nog började månaderna med söndag som första dagen i veckan! Därför var det ett riktigt pillande att ändra på alla månader så att de började med måndag. När det problemet väl var över var det enkelt att skriva ut dokumentet, rita och skriva lite roliga saker på dem. (Helst hade jag velat pyssla med den riktigt länge, men man måste ju prioritera) Till exempel tänkte jag skriva lite inspirerande citat och peppande texter i "Notes"-delen till vänster. Sedan är det bara att hänga upp! 
 

Vart tog vintern vägen ...?

 
Den här bilden är från en promenad som jag gjorde dagen efter julafton. När snön låg vacker och tung. Jag freestylade lite och lämnade vägen för att stega in i skogen. Jag gick i någon annans redan nedtrampade fotspår och gick bara så långt in att jag precis skymde vägen. Sedan stod jag still där och bara kollade. Tog några mobilkort. Mest av allt ville jag slänga mig i snön och göra en snöängel, men minst av allt ville jag bli blöt eftersom jag hade en bit att gå hem. Så jag nöjde mig med att bara beundra naturen och tänka: 
"Wow."

Utvecklingar under 2012

 
Personligt: Min självkänsla har fyrats uppåt som en raket, mycket på grund av motionsträning och mental träning. Ett stort beslut jag tog var att bli au pair efter gymnasiet och inte börja plugga vidare direkt. Känns läskigt men rätt! 
 
Skolan: Det har varit mycket jobb som vanligt, men ändå inte det värsta jag har varit med om. Jag är nöjd med pluggåret 2012! (Även om jag fortfarande suger på att planera!) 
 
Foto: När jag fick Photoshop på min skoldator blev det en radikal förändring. Så grymma bilder! Dessutom när jag i höstas införskaffade min Nikon D7000 blev bilderna ännu bättre. Ett uppsving på den här fronten också och jag fortsätter bara att utvecklas hela tiden. 
 
Hälsa: Träningen har gått upp och ner. De tre första månaderna hade jag gymkort och då blev det träning minsann! Sedan fortsatte det bra med utomhusträning fram tills jag flyttade till Grebbestad och jobbade. Fram tills detta hanterade jag också maten bra. Men i Grebbestad var jag så trött efter arbetet varje dag, så det blev inte mycket träning och dessutom blev det ganska mycket mat och godsaker. När vi kom hem blev det bättre med både mat och träning och hösten har gått fint. Runt jul och nyår blev det mycket onyttigt igen - inte svårt att lista ut. 
 
Bloggen: Det har varit mitt allra bästa bloggår hittills. Jag har varit med som bloggtips på blogg.se fyra gånger! Dessutom känner jag att jag verkligen älskar min blogg nu. Jag inspireras mycket av att gå tillbaka i 2012-arkivet och läsa. Nu tycker jag att det är bra istället för skrattretande. 
 
 
Kramar från lilla mig ↓ 
 

Today's truth #152

Bildkälla

Du kan om du vill

2012 / 2013
 
Jag kör en favorit i repris och har idag signat upp mig på gym! Förra året gymmade jag under årets tre första månader - när det var som snöigast och kallast och egentligen tråkigast att träna - och det fungerade jättebra. På tre månader hinner jag precis INTE tröttna. Dessutom, när jag är klar så finns hela världen av utomhusträning färdig för mig. Jag är så taggad, jag vill börja gå på pass nu! Mitt favoritpass förra året var bodycombat, det ska bli spännande att prova det igen. 
 
På gymmet där jag går har de en slags konstig våg som skickar signaler genom fötterna och händerna och på så sätt kan de mäta ungefärlig fettmassa, muskelmassa och vattenmassa i kroppen. Det är tredje året i rad nu som jag står på vågen i januari och trots att jag vägde minst i år, så hade jag störst fettmassa. Mitt mål under dessa tre månader ska alltså bli att sänka fettmassan och öka muskelmassan!
 
 
Bildkällor: 1, 2 och 3

Jamie Olivers tiger-glass-rulltårta

 
Den här rulltårtan serverade jag på mitt födelsedagskalas med pappas släkt strax innan nyår och jag måste säga att den verkligen var supergod! Det är ett recept som Jamie Oliver gjorde i sitt tv-program och är en festligare variant av rulltårta - nämligen med glass inuti! Kanske något att spara i receptpärmen? Det har i alla fall jag gjort!
 
 
JAMIE OLIVERS TIGER-GLASS-RULLTÅRTA
 
1. Vispa 3 ägg och 100 g socker (ca 1 dl) i 3 minuter.
2. Häll i 75 g mjöl (drygt 1 dl) och 1 tsk bakpulver.
3. Använd en långpanna med smörat bakplåtspapper. Klicka ut hälften av smeten. Resten av smeten: häll i 1-2 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker och en nypa salt.
4. Klicka ut chokladsmeten mellan vaniljsmeten i långpannan. Marmorera med en sked eller gaffel.
5. Grädda i 180°C i 12-15 minuter.
6. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt kakan kallna. 
7. Tina ca 0,5 liter vaniljglass i kylskåp i 30 minuter. 
8. Häll jordgubbssylt över rulltårtan och skär sedan tunna skivor av glassen och lägg ovanpå sylten. Häll på krossad choklad överst. 
9. Rulla ihop kakan och ställ i frysen i 3 timmar. 
10. Förslag på garnering: spritsad grädde och neverstop
 
 

Lugnt och mysigt. Sunday-style.

 
Jag har äntligen fått bukt på mig själv och har börjat plugga helt villigt, utan peppande blogginlägg först, haha. Nu tar jag ett mysigt blogginlägg mitt uppe i min pluggpaus istället. Just nu mumsar jag på ett mellanmål bestående av en kopp sörgårdste och 20 gram hasselnötskärnor. Samtidigt njuter jag av värmen från min nya, vita halsduk som min duktiga moster har stickat och gett till mig i tidig födelsedagspresent. En helt vanlig söndagseftermiddag, men ändå så härlig på något sätt. Kanske för att allt återgår till det normala efter jul- och nyårstider - det är faktiskt lite skönt. 
 
Skål! Nu ska jag återgå till att lära mig hela människokroppen - blink, blink! 
 

Operation Blue Spark


Foto av Malin B. Redigering av Viktoria (jag)
 
Efter att ha diskuterat en del photoshopknep med några kompisar för ett tag sedan bestämde jag mig för att redigera en bild på mig med lite övertoningar. Av en ren händelse gjorde jag en övertoning med en mörkorange ton (#b95416) och bytte sedan från "Normal" till "Divide", vilket fick en häftig blå färg som jag bara älskade! Jag gjorde en linje tvärs över bilden med övertoning och valde sedan Filter > Distort > Wave och fick dessa underbara vågor. 
 
Ett utav det svåraste sakerna med bildredigering är definitivt att komma på vad man ska döpa filen till. Av ingen bra anledning alls brukar jag ta det första engelska orden jag kommer på, vilket i detta fallet blev "Blue Spark". Eftersom jag precis innan hade sett på en spion-tv-serie började jag kalla bilden för "Operation Blue Spark" som uppdraget skulle ha hetat i serien och kunde inte sluta sjunga spionsången Rosa Pantern i mitt huvud ... Jag borde sluta se på underliga tv-serier, haha! 

En ren, frisk och hälsosam känsla!

Bildkällor 1, 2, 3 och 4
 
Efter två veckor av oupphörande onyttigheter under jul och nyår bestämde jag mig för att rivstarta 2013 med att äta hälsosamt. Varje år efter jul brukar jag ha väldigt svårt att avvänja mig från att äta sött - speciellt choklad. Precis som vanligt blev jag under högtiderna beroende av choklad och åt det i princip varje dag. Därför funderade jag på hur jag skulle klara av att sluta med onyttigheterna i januari. 
 
Resultatet blev att jag hakade på en diet som jag har läst om i den senaste ToppHälsa-tidningen. Dieten gick ut på att man skulle sluta upp med kolhydraterna och bara äta proteiner, fett, vitaminer, mineraler m.m. Jag tyckte att den var lite extrem, så jag har kört havregrynsgröt till frukost. Till lunch och middag har jag bara hoppat över kolhydraterna och tagit extra grönsaker. Dessutom har jag ätit nötter, frukt och yoghurt till regelbundna mellanmål så att jag inte ska gå hungrig.
 
Bildkälla
 
Mitt sötsug var borta redan efter några dagar med den här dieten, så den passade mig riktigt bra. På grund av att jag inte äter godsaker hela tiden känner jag mig alldeles ren och frisk i hela kroppen. En annan positiv sak hände när jag hade ett litet mini-19-årskalas för mig. Innan kalaset hade jag planerat att jag skulle äta någon kaka för man måste ju unna sig, men när jag väl var där med kakorna framför näsan så kände jag inte för att äta någon! Jag vet inte när jag kände så senast! Det roligaste var den konstiga känslan jag fick. När man är beroende av socker och till exempel sitter på ett kalas, så tänker man mest "Åh, ska jag ta en kaka till? Det hade varit så gott ...!". Den här gången var jag mer intresserad av samtalet och glömde helt bort kakorna! 
 
När man väl är inne i vanan att äta något onyttigt bara för att man är sugen på det, känns det som att det är världens svåraste att sluta. Jag försökte att sluta mellan jul och nyår, men det gick inte. Anledningen var att jag inte hade bestämt mig. Jag tänkte att det inte gjorde någonting om jag tog en chokladbit då och då, eftersom jag ändå skulle äta onyttigt på nyår. Sedan blev det väldigt mycket onyttigt på nyår (jag får skylla mig själv, jag var ansvarig för efterrätten, haha!). Det fick mig att bestämma mig. Det blev ett nytt år och jag ville inte börja ett nytt år med att äta en massa sötsaker hela tiden eftersom kroppen påverkas så negativt av dem. 
 
Det är nyckeln till att lyckas. Att bestämma sig. Det var precis likadant när jag skulle gå ner i vikt. Jag hade försökt några gånger tidigare, men gav upp efter hand. När jag slutligen bestämde mig på allvar - att jag ville gå ner i vikt för livet - då började det fungera. 
 
Jag ska hoppa av dieten när jag börjar skolan, för det kommer aldrig gå att orka en hel skoldag utan kolhydrater! Ändå tyckte jag att det var en bra start, för jag blev ju av med mitt sötsug. Dessutom känner jag mig frisk ut i varenda nerv, och det har gjort mig taggad på träning, att hålla igång med att äta nyttigt och att inleda en hälosam fortsättning på 2013! 
 

Första steget är taget!

 
Fjärilarna i min mage har party. Nu händer det. Jag har anmält mig till att vara au pair i Frankrike! Jag betalde in avgiften till STS igår och idag trillade det in ett mail med alla miljontals dokument som jag ska fylla i när jag ska skicka in min ansökan. Det ska innehålla ...
 • ansökningformulär
 • polisregisterutdrag
 • rapport från en läkare
 • au pair-avtal
 • två referenser om barnomvård
 • två referenser om min personlighet
 • kopior på pass och körkort
 • ett personligt brev på franska
 • ett bildkollage på mig själv med tillhörande beskrivningar
 • kopia på personbevis
 • kopia på gymnasiebetyg
Jag ska försöka få ordning på allt så fort som möjligt, så att jag snart kan börja få förslag på familjer. Snart ska jag även ha en telefonintervju med någon från STS. Det här är nervöst, men så spännande! 

Ett brev är sagolikt

 
Nu när jag har packat ner alla julprydnader har jag hängt upp andra vackra saker, som till exempel den här underbara målningen. Det är Maja som har gjort den. Jag följde hennes blogg och när jag såg hennes brevmålningar blev jag kär. Jag frågade om jag kunde få beställa en likadan, men med lite annorlunda text. Inte många dagar senare låg den i brevlådan och nu är den uppe på väggen! Den är så fin - jag älskar enkla, men vackra ting. 

Häftig frisyr

 
Min syster har fattat tycke för att fixa frisyrer, så den här gjorde hon på mig häromdagen. Urcool tycker jag, speciellt eftersom jag är usel på frisyrer själv, haha! På hennes blogg kan du få reda på hur man gör
 

Året 2012 i snabbrepris

 
Januari. Jag fyllde 18 år och var dundrande glad. Strax därefter gjorde jag vägarna osäkra genom att ta körkort och åkte på första körkortsutflykten. Mycket tid spenderade jag också på gymmet där jag skaffade 3-månaderskort. 
 
 
 
Februari. Jag fotograferade en massa, bland annat snöbilder och lite häftiga egobilder på mig själv på alla hjärtans dag. I skolan var det en del plugg, men mest av allt på den fronten älskade jag mina underbara franskalektioner med underbart sällskap! 
 
 
 
Mars. Jag gymmade fortfarande mycket, men när våren kom började jag även sticka ut och springa. På bloggen gjorde jag den allra första Today's truth-bilden (är just nu uppe i 150). Dessutom njöt jag otroligt av den nyanlända värmen!
 
 
 
April. Jag gjorde de goda superstrutarna som kom med på blogg.se's framsida. Tillsammans med klassen vandrade jag runt på Berlins gator och lärde mig/upptäckte massor. Och skrattade okontrollerat. Som vanligt. 
 
 
 
Maj. Jag var servitris för första gången, på ett bröllop. Sedan reste jag till ett kloster i Taizé, Frankrike, som var helt fantastiskt. Vid strandpromenaden tog jag många fina bilder. Jag sprang också Vår Ruset och var riktigt stolt.  
 
 
 
Juni. Jag fick åka ambulans för första gången när jag fick blodtrycksfall, men lyckligtvis tillfrisknade jag snabbt. Sedan var det underbara skolavslutningen och mitt allra sista sommarlov! 
 
 
 
Juli. Tillsammans med familjen åkte jag på semester till Stömstad/Norge ett par dagar. Jag och min kompis Emelie organiserade en robinsonhelg för vår klass. Slutligen flyttade jag & syrran till Grebbestad för att jobba på ett B&B där. 
 
 
 
Augusti. Jag och Veronika bodde i vår stuga utanför Grebbestad. Hon fyllde 17 år där och överraskades av att våra två bästa kompisar kom på besök. Med dunder och brak avslutades sommarlovet med Rix Fm-festivalen i Göteborg. Nästa dag började jag tredje året på gymnasiet och vi begav oss ut på paddling. (Och jag fick mitt lyckonummer 88 på skåpet). 
 
 
 
September. Jag åkte på en dunderkul roadtrip till Ullared med fyra klasskompisar. Min första utekväll. Dessutom tog jag fantastiskt vackra foton i stan en dag med min vän Malin. 
 
 
 
Oktober. Min nya kärlek Nikon D7000 flyttade hem till mig och med den tog jag massvis med härliga höstbilder. Jag började brevväxla med människor från olika ställen i hela världen. Halloween firade jag med att klä ut mig till indian och gå på min första studentfest. 
 
 
 
November. Jag gick på den underbara Breaking Dawn del 2 på midnattsbio. Pluggade en himla massa. Hade på mig mysiga tröjor och tog höstiga bilder. 
 
 
 
December. Jag matade en tiger på Nordens Ark. På julafton och nyår klädde jag mig i lila. Jag har bakat, fotat och pysslat överdrivet mycket. I mellandagarna åkte jag och bodde på hotell i Göteborg. 
 
 

Prioritering

 
Jag önskar att jag kunde blogga hela dagen lång. Bara skriva inspirerande, roliga och färgstarka inlägg med massor av bilder. Jag är ju ledig! Men bara för att jag är ledig och kan göra alla dessa saker betyder det inte att jag borde göra alla dessa saker. Jag har lite prioriteringsproblem just nu.
 
Projektarbetet bara ligger där halvgjort och skrattar åt mig.
De tre böckerna jag ska läsa ligger och sover på mitt nattduksbord.
Biologiprovet är så opåbörjat att det inte ens finns tankar som kan beskriva det. 
 
Men bara för att jag skriver ett inlägg om det nu som verkar helt negativt, så hoppar positiva du-klarar-allt-Viktoria in och kör sin monolog i mitt huvud: "Nu har du insett att du inte kan slappa hela dagen, så därför kan du börja plugga! Kom igen, du fixar det här!" Jag tänker låta henne styra mig i någon timme eller så. Sedan är det slappa, mysiga lov-Viktoria som tar över mina handlingar igen. 
 
Jag är fortfarande obotligt dålig på att blinka på beställning på bilder, haha! 2013 har inte förändrat den fina egenskapen. 

Today's truth #151


Det nya året & jag


Jag har börjat det nya året med att hälsopeppa mig själv med taggande citat, nyttig mat och årets första springtur!
Bilder från hallonsplace @ instagram
 
Mina nyårslöften
◊ Åka på fler roliga småutflykter
◊ Öka antalet träningspass i veckan till 3-4 så ofta jag kan
◊ Försöka göra mental träning regelbundet, gärna en gång i veckan eller mer
◊ Gå på konsert (One Direction i Stockholm i maj!) 
◊ Springa på nya ställen
◊ Satsa allt jag har på sista terminen av gymnasiet
◊ Njuta av studenten!
◊ Åka som au pair till Frankrike och lära mig massor av franska! 
 
Jag längtar verkligen till det kommande året! Det kommer bli ett mycket speciellt år för min del, eftersom jag både kommer ta studenten och vara au pair (förutsatt att jag får en familj). Allt är totalt osäkert och det pirrar i magen när jag tänker på vad som ska komma, men jag ser fram emot varenda del!  

DIY: Presentkorg

 
En rolig grej att göra om man ska ge bort några godsaker är en egen korg att lägga dem i! När jag skulle ge bort hemmagjord fudge i julklapp bestämde jag mig för att prova att göra den här korgen efter den här tutorialen. Det var lite klurigt att vika efter anvisningarna, men när jag väl hade förstått var det hur enkelt som helst. Ett tips är att ta ett "kladdpapper" och prova att vika korgen innan du använder det finare pappret som du tänkt använda till korgen. 
 
Jag tyckte att den blev riktigt snygg, men den blev mycket mindre än vad jag trodde. Lite valfri dekoration på sidan gör den ännu finare, till exempel lade jag till ett hjärta och en julgran. Slutligen är det bara att fylla upp korgen med kakor, julgodis eller något annat mumsigt. Om du inte vill ge bort något ätbart kan du annars lägga bomull på botten och lägga något annat fint inuti, som en sten med text eller ett smycke! 

Om mig

Jag heter Viktoria, född 1994, och är en liten solstråle från Västkustsverige som skrattar mig genom alla fyra årstiderna. Ibland går jag under smeknamnet Hallon, men mest skulle jag kalla mig själv fotokär, skrivgalen, träningsglad och språktokig. På högstadiet väcktes min passion för kulturer och språk när jag studerade i en engelskaklass. Sommaren 2013 tog jag studenten från naturvetenskapsprogrammet där jag spenderade tre slitsamma, men helt fantastiska år. 

Äventyren fortsatte en månad senare, den 5 juli 2013, när jag satte mig på ett flyg till Paris. Jag ville inte börja plugga direkt efter gymnasiet, utan tyckte att det passade med en paus innan universitetet. Så vilket bättre ställe att fundera på vad jag ville utbilda mig till än i Paris, som jag alltid fantiserat om? Där stannade jag i ett helt år som au pair i en fransk familj samtidigt som jag fick en dröm att gå i upplevelse: lära mig franska! Jag tog hand om två små pojkar (Adrien, 2 år och Valentin, 4 år) och lärde känna The City of Light: Paris! 
 
Nu är ett nytt kapitel i livet startat, nämligen livet på läkarprogrammet! Universitetsstudierna varvas med upptäckande av Göteborg och annat som förgyller vardagen! Kom tillbaka till min blogg om du vill få livsinspiration, betrakta vanligtvis rätt så fina bilder och om du helt enkelt vill ha lite glädje och positivitet, som jag så gärna delar med mig av! Vi hörs, ha det underbart! 
 
Om du har något på hjärtat: hallonsplace@hotmail.se
 
Jag fotar med en Nikon D7000, redigerar i Photoshop och instagrammar på viktoriahallons @ instagram!  
 

Tre, två, ett ... Gott nytt år!

 
Jag hade ett alldeles underbart nyår! Ett gäng tjejer ensamma i ett hus med en massa mat och lekar kan knappast bli annat än rätt! Vi åt trerättersmiddag, tävlade som sjutton i musik och charader och såg på fyrverkerier. (Tyvärr glömde jag mitt stativ hemma så det blev inga extraordinära fyrverkeribilder. Jag får sikta på nästa år!) Helfestligt var det i alla fall! 
 
Ha nu ett fantastiskt 2013! 

GOTT NYTT ÅR!

 
Ha ett underbart gott nytt år! Nu kör vi 2013 och det kommer bli helt fantastiskt, eller hur?! 

RSS 2.0